Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Matzi

Sivuja: [1] 2
1
Yleistä keskustelua / Voittajan valinta
« : 17.09.12 - klo:10.19 »
Linux Format lehti valitsi Linux Mintin vuoden distroksi.  :) Tämä distro toimii meikäläisenkin koneella kuin sveitsiläinen kello.   :)  :)
t.matti

http://www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/paivan_linkit/linux_mint_on_voittajan_valinta

2
Tämähän hieno uutinen Microsoftin suunnalta, lähteä tukemaan ainakin  kolmeksi vuodeksi Räikköstä ja koko Lotus tiimiä.  :)  :)

t.matti

3
Taitaa tästä vuodesta 2012 tulla todella mullistusten vuosi, kuten yks jos toinenkin ennustaja tulevaisuutta maalailee, kun jopa Linuxin isä hermostuu omalla hiekkalaatikolla. Ei kait häntä huolestuta jutut windows 8:sta, joiden mukaan sen ilmestymisen jälkeen, ei enää tarvita muita käyttöjärjestelmiä.   ;D

t.matti

http://www.digitoday.fi/tietoturva/2012/03/02/linus-torvalds-raivostui-tapa-itsesi/201224452/66

4
Pitihän se ubuntu päivittää vaihteeksi vähän uudempaan versioon (10.04 - 11.10), jonka tein puhtaalla asennuksella. Outoa tämä vähän nyt on, kun on Unity käytössä, mutta tuntuu mielenkiintoiselta.
Varmaan tässä tulee meikäläiselle ilmenemään ongelmia ajan päälle (vaikka tällä hetkellä pelittää pelottavan hyvin), mutta ykx ongelma tuli esiin, eli: Eikö firefox 7.01:een voi tuoda kirjainmerkkejä, jotka on aikaisemmasta versiosta kopioitu talteen?

t.matti

5
Ubuntu tietokoneissa / Google-Chrome
« : 27.10.11 - klo:09.14 »
Päivitin Google-Chromen versioon 15, ja kaikki toimi ok. Mutta, kun suljin selaimen ja yritin uudestaan käynnistää sitä, niin eipä enää avautunutkaan. Olen poistanut ja asentanut uudestaan, mutta tulos on aina sama. Chromium pelittää aivan oikein. En tiedä, mistä johtuu nämä Googlen ongelmat mun koneella, sillä GoogleEarth on lakannut toimimasta jo ajat sitten, jonkin päivityksen jälkeen.

t.matti

6
Yleistä keskustelua / Microsoft/Skype
« : 15.10.11 - klo:15.07 »
Minkähänlaista Nokia nyt saa, kun Microsoft osti Skypen? Voi olla, että Nokialle käy hyvin.

http://www.tietokone.fi/uutiset/skype_on_nyt_osa_microsoftia

t.matti

7
Ubuntu tietokoneissa / Kieliongelma (Ratkaistu)
« : 31.03.11 - klo:10.53 »
Tuli tärkeä tietoturvapäivitys, jonka asensin, ja kuis ollakkaan: Pääkäyttäjän ohjelmat pysyivät suomenkielisinä, mutta muiden käyttäjien kieleksi vaihtui englanninkieli.  Kuinka saa nämätkin muutettua suomenkielisiksi?

t.matti

8
Yleistä keskustelua / Wayland & Unity
« : 07.12.10 - klo:15.59 »
Nyt, kun Canonicalin suunnitelmat luopua X- ikkunointijärjestelmästä siirryttäessä Wayland- ikkunointijärjestelmään, ja Gnome- työpöytäympäristöstä Unity- työpöytäympäristöön, (Gnomen jäädessä valinnaiseksi), niin te asiasta paremmin tietävät, mitä hyvää ja huonoa tämä muutos aiheuttaa, jos verrataan X- ikkunointijärjestelmään ja Gnome- työpöytäympäristöön?

t.matti

9
Yleistä keskustelua / Linux ei pärjää työpöydällä
« : 16.11.10 - klo:18.19 »
Tällaisella otsikolla juttua Mikrobitin uusimmassa (11/2010) numerossa Linuxista. Linux ei ole pystynyt lunastamaan siihen asetettuja toiveita tavallisten koneenkäyttäjien työpöytien valtiaana, huolimatta, että käyttiksen turvallisuus on osoitettu moneen kertaan suorastaan ylivoimaiseksi.
Tuoreet tilastot osoittavat Linuxin markkinaosuuden kotikäyttäjien keskuudessa edelleen tiukasti 1 %:n luokkaa.

Yrityspuolella ja älypuhelimissa pyyhkii hyvin......

Linuxin epäonnistumisen katsotaan johtuvan ohjelmatarjonnan puutteista, joka taas johtuu Linux-maailman hajoamisesta lukemattomiin distribuutioihin.

t.matti

10
Yleistä keskustelua / Kuningaskuluttaja 15.4. Katso!
« : 08.04.10 - klo:21.25 »
Kyseisessä ohjelmassa käsitellään sitä, miksi käyttäjät maksavat Windows-käyttöjärjestelmistä, vaikka saatavilla on ilmaisiakin, helposti asennettavia järjestelmiä, kuten mm. Linux jne..... 

t.matti

11
Tervehdys,
Onko muilla tullut samaa ongelmaa, joka tuli ff-3.5.6 päivityksen jälkeen. Eli esimerkiksi Ylen areenassa, kun laittaa päälle koko näytön, niin selain kaatuu. Samoin käy myös YouTubessa. Tällaista ongelmaa ei ollut ff-3.5.5- versiossa, jossa kyseiset sivut toimivat täysin ok, samoin toimivat Operassa.  ::)

t.matti

FF:n uudelleen asennus korjasi virheet, vaikka en ymmärrä miksi.

12
Yleistä keskustelua / Ranskalaiset...
« : 13.12.09 - klo:22.02 »
On ollut ennenkin puhetta ranskalaisten kiinnostuksesta linuxiin ja avoimiin ohjelmiin, ja vauhti näyttää kiihtyvän, kuten oheisesta lehtijutusta ilmenee.  Siellä ei päde sanonta: "Ilmainen ei voi olla hyvää".  Toivottavasti Suomessakin tajuttaisiin päättäjien tahoilla, ettei Microsoft ole ainoa vaihtoehto.

http://www.tietokone.fi/uutiset/ranskan_armeija_valitsi_mozillan_ja_rakensi_lisaosan

t.matti


13
Yleistä keskustelua / Firefox ja Google vai Bing..?
« : 11.12.09 - klo:18.09 »
Näin se vaan menee, eilen vihamiehiä, tänään ystäviä....... ::)

http://www.tietoviikko.fi/msareena/msuutiset/kaikkiareenauutiset/article357102.ece

t.matti

14
Yleistä keskustelua / Operan ja Firefoxin päivityksiä
« : 28.10.09 - klo:21.13 »
Pisti silmään, niin Firefoxiin kuin Operaankin tuli päivityksiä, FF:n päivitykset on tietoturvan paikkauksia, mutta onko Operalla sama syy vai mikä? Aivan vaan uteliaisuuttani kyselen.  ::)
 t.matti

15
Mihin muotoon kannattaa muuttaa kaikenlaiset multimediatiedostot (esim. avi, flv..), kun tarve on saada näistä ainoastaan äänitiedostot (enimmäkseen musiikkia) poltettua cd-lle?
 t.matti

EDIT (Tomppeli): Merkkasin ratkaistuksi

16
Ubuntu tietokoneissa / Firefox-3.5.1 > 3.5.2 (Ratkaistu)
« : 06.08.09 - klo:20.49 »
Millä konstilla saan (Jaunty 9.04) ff-3.5.1 päivitettyä versioon 3.5.2? Ei onnistu sitten millään, vaikka käsillä seisois.  ::)
t.matti

17
Yleistä keskustelua / Tervetuloa Raimo takaisin!
« : 30.07.09 - klo:21.36 »
Huomasin, että Raimo on palannut pitkästä aikaa kehiin, ei onneksi Gatesin Billy ole saanut puhuttua vääriin piireihin.  ;D Joten tervetuloa takaisin!
t.matti

18
Laitealue / Bluetooth-sovitin
« : 29.12.08 - klo:23.19 »
Itselläni ei ole pahemmin kokemuksia bluetooth-sovittimista usb-liitännällä, ja nyt pitäisi sellainen hankkia.  Kyselin eräästä alan liikkeestä, niin siellä ei osattu sanoa, toimiiko linuxissa, epäiltiin, että ongelmia seuraa.  Eli siinä kysymys, minkä merkkinen sovitin toimii, kenellä kokemuksia? Otan kiitollisena vastaan kommentteja. :)
t.matti

19
Ubuntu tietokoneissa / Päivitysten hallinta(Ratkaistu)
« : 20.11.08 - klo:19.31 »
Kun asensin 8.10 niin sen jälkeen päivitysten hallinta on kestänyt pitkälti toista minuuttia, kun se on hakenut mahdollisia päivityksiä.  Tänään yks`kaks se alkoi toimimaan kuten aikaisemminkin (8.04) aikana, eli toimii nopeasti, ilman nikotuksia.  Mielenkiinnosta nyt heräsi uteliaisuus, mikä korjauksen aiheutti?  Itse en ole tehnyt mitään muutoksia.
t.matti

20
Yleistä keskustelua / Firefox...hyvin pyyhkii
« : 20.11.08 - klo:12.54 »
Kyllä näyttää Mozilla-säätiöllä pyyhkivän hyvin.  No eihän tuo nyt ihme ole, kun on hyvät tuotteet. ;)

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=35796&tyyppi=1

t.matti

Sivuja: [1] 2