Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Matzi

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Olen käyttänyt muutaman vuoden Ubuntua, mutta se päättyi, kun sen toiminta muuttui epävakaaksi, eikä siihen löytynyt mitään selvää syytä. Ubuntun jälkeen siirryin LinuxMintiin, jossa kaikki toimi paremmin kuin Ubuntussa. Olin erittäin tyytyväinen LinuxMintiin, se oli huomattavasti parempi kuin Ubuntu.
Nyt olen uusinut koneeni, ja sen myötä on tullut Windows 8.1.Updater. En ole vuosiin pitänyt Windows tuotteista, mutta nhyt tuntuu, että olen palannut kivikaudesta nykyaikaan Windowsin myötä. En voi muuta kuin ihastella , miten hyvin Windows toimii. Nyt olen valmis maksamaan siitä, että saan käyttää Microsoftt6in tuotteita.
tv. Matzi

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: YouTube ääniongelma
« : 06.10.13 - klo:13.10 »
Huomasinpa saman ongelman, kaikissa muissa lähteissä ääni pelaa täysin, paitsi YouTubessa. Videot pyörii aivan ok, mutta ääni on kadonnut. Viikko sitten kaikki toimi aivan ok.

No niinpä niin, johan kuuluu  ;D

t.matti

3
Pitihän kokeilla, FireTray pelaa hienosti. Kiitos vinkistä Eesaurus :D

t.matti

4
Entä, jos Firefoxista: muokkaa/asetukset/ohjelmat: Portable Document Format (PDF) valitse esikatsele firefoxissa.

t.matti

5
Vaikka Mint on muuten hyvä niin tästä syystä en edes harkitse muita versioita kun LMDE. Siinähän ei rolling-jakeluna ole vastaavia päivitysongelmia.

Debianin paketillahan uudelleen asentelut poistuisivat, se on käynnyt mielessä, mutta jäänyt kokeilematta, kun tämä Ubuntuun pohjautuva Mint on vaan muuten niin toimiva.

Vähän kun muokkaat niin voi toimia sinullakin.

Älä yllytä, itseni tuntien lopputulos olisi melko varmasti .....  ;D
t.matti

btw: Onkohan linuxmint-fi.info sivustolla heitetty lusikat naulaan, kun ei tapahdu enää mitään?


6
Sen verran kokemus opettanut , etten edes yritä enää muuta kuin puhdasta asennusta, oli kyseessä Ubuntu, Mint..... Tällä hetkellä käytössä on 64 bit. Mint 14 Cinnamon, ja se on tähän asti parhaiten pelittänyt meikäläisen koneessa.
t.matti

7
Mielestäni ei myöskään oikeastaan ole hyviä tai huonoja käyttöjärjestelmiä - on vain erilaisia ratkaisuja erilaisille tarpeille. Jopa Windows voi olla hyvä. Ne tarpeet ovat yksilöllisiä, sekä teknisistäkin syistä johtuvia. Yksilöllisistä tarpeista ei pidä alkaa kinastelemaankaan.
ML

Voiko selvemmin enää enää sanoa.

t.matti

8
Ääni menee OP:lle, ei koskaan ole ollut mitään ongelmia, kun taas tuttavapiirissä Sampo-Pankissa ei muuta olekaan kuin ongelmia.
t.matti

9
Yleistä keskustelua / Vs: Ennen oli paremmin :(
« : 30.11.12 - klo:10.25 »
12.04 asennuksissa aina hävettää, kun vilahtaa teksti kohtaamasta sisäisestä virheestä, juuri on on kehaissut vakaata järjestelmää.
Joo, niin oli mukava näytellä ja kehua ubuntua, kun kyseinen teksti pomppasi vähän väliä näytölle, teki mitä teki  ;D  Pidin Unity-työpöydästä ja se toimi aivan ok. mutta muuten ubuntu 12.04 ongelmia, ja 12.10 ongelmia vielä enemmän, joihin ei löytynyt korjauksia, niin vaihdoin Linux-Mint 13 Mayaan, Cinnamon-työpöydällä....... toimii kuin sveitsiläinen kello.

t.matti

10
Itse käytin Gramps-ohjelmaa viimeksi noin kolmisen vuotta sitten, ja olin suhteellisen tyytyväinen siihen (osaksi kaiketi siksi, etten ollut kokeillut muita sukuohjelmia), mutta sitten alkoi tulla päivitysten jälkeen entistä enemmän ongelmia, varsinkin lokalisoinnissa.
Tulipahan sen johdosta kokeiltua sitten muitakin vastaavia ohjelmia, ja huomasin sellaisen ohjelman kuin MyHeritage.com (winukka puolella) soveltuvan paljon paremmin minun tarpeisiin kuin mitä Gramps.
Jotenkin minulle tuli sellainen kuva, että Gramps on jäänyt kehityksestä  jälkeen.... voi olla, että olen väärässä.
t.matti

11
Yleistä keskustelua / Vs: Voittajan valinta
« : 17.09.12 - klo:21.40 »
(Vinkki muistiongelmaan)
Täälläkin ollut Mint 13 / Cinnamon jo pitkään testissä.  Yksi ainut tekninen asia hiertää vielä:  Cinnamon: in muistinkäyttö ryömii hiljakseen ylöspäin kunnes tullaan tilanteeseen että vapaata muistia ei ole enää tarpeeksi jolloin toiminta alkaa "tökkiä" ja ohjelmia ei saa enää käyntiin.  Tuo voi viedä viikon tai viikkoja jatkuvaa käyttöä.  Ellei kone ole yötäpäivää päällä et törmää tuohon lainkaan.
Onneksi tuohon on hyvin helppo toipuminen ilman että mitään ohjelmia sulkeutuu tai katkeaa:
Paina  Alt-F2   (eli aja komento)  ja kirjoitat siihen pienen "R"-kirjaimen sekä painat Enter perään. Näyttö välkyttelee hetken, kaikki taas kunnossa ja kun katsot päätteessä

Koodia: [Valitse]
free -m niin muistin käyttö on normaali !

Nyt, kun mainitsit Cinnamonin muistinkäytöstä, niin kerran on käynyt kuten sanoit. Enpähän tiennyt tuota antamaasi komentoa (Kiitos!), ja pitihän sitä heti kokeilla, ja kun aloin katsomaan päätteestä muistin käyttöä, niin huomasin, ettei Cinnamonin menussa ollut pääte-ohjelmaa. Mate-työpöydällä se löytyy. Pitääpä tutkia olenko sössinyt jotain.

Voittajan valinnasta ei minullakaan ole valittamista, mutta Linux Formatin jutussa oli joitakin kummallisia piirteitä. Esim. Archin häviäminen openSUSEn rolling-versiolle tuli jotenkin puun takaa ja perustelematta, ja ylipäänsä tuntui oudolta, että Archia suurin piirtein moitittiin siitä, ettei se olisi ajan tasalla!

Tokikaan jutun ei ollut edes tarkoitus olla todellinen vertailu vaan lähinnä vaihtoehtojen esittely, jonka päätteeksi kruunattiin yksi voittajaksi.

Miten se menikään sanonta: "Toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä".  ;D Voin olla samaa mieltä kanssasi, koska minulla ei ole pahemmin kokemuksia muista Linuxdistroista, kuin muutamasta Canonicalin tuotteesta.

t.matti

12
Yleistä keskustelua / Voittajan valinta
« : 17.09.12 - klo:10.19 »
Linux Format lehti valitsi Linux Mintin vuoden distroksi.  :) Tämä distro toimii meikäläisenkin koneella kuin sveitsiläinen kello.   :)  :)
t.matti

http://www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/paivan_linkit/linux_mint_on_voittajan_valinta

13
Kuten qwertyy jo tuossa edellä kirjoitti, niin office-pakettiin joutunee ostamaan lisenssin. En muista tarkkaa hintaa, oli jossain 100€:n molemmin puolin. Mitä tulee Asus-koneisiin, niin itselleni on muodostunut niistä hyvä kuva, ei ole paljon moitittu (akku jossakin versiossa heikohko), mutta muuten pelanneet kuin ajatus.

t.matti

14
Vista ei todellakaan ole XP graafisilla karkeilla, vaan oikeasti kutakuinkin lähes täysin uudelleen kirjoitettu käyttis. Eikait niitä alun ongelmia olisi muuten niin paljon ollutkaan. MS kyllä minusta teki aika pahan mokan kun eivät siirtäneet julkaisua. Väittäisin että lähes kaikki Vista kritiikki koskee tilannetta varsinkin ennen SP1:stä.
Vaikka ei ketjun aiheeseen liity niin omat kokemukset Vistasta ovat, että se parantaa menoaan kuin sika juoksuaan, jahka se on service packit saanut allensa.
Olen itse huomannut saman asian. Ei uskoisi, että kyseessä on sama Vista, mikä se oli ennen service pack asennuksia.  Itse en Vistaa omista, mutta mitä itse olen niitä käyttänyt, niin en oikein ymmärrä kaikkia valituksia.......
t.matti

15
Yleistä keskustelua / Vs: YLE-Areena ja Flash Player
« : 31.08.12 - klo:22.36 »
Veikkaan, että ne joille tulee tämä ilmoitus käyttävät varmaan Linux Mint jakelua. Jakelu nimittäin käyttää vanhempaa flash pluginia oletuksena (kaikissa versioissa).
Olen samaa mieltä. Itselläni kaikki ongelmat (ainakin toistaiseksi) katosivat, kun asensin Linux Mintin 13 ja jyräsin ubuntu 12.04 kokonaan pois.  :D

t.matti

16
Vastasin: Windows on aina hyvä!  ;D  Pysyn tässä väitteessä niin kauan, kun joudun turvautumaan windowsiin (XP), kun hommat ei onnistu Ubuntulla.  Ei tosin ole mitään käytännön kokemusta Windows 8:sta, mutta uskon silti sen toimivuuteen.  Nyt kyllä olen asentanut linux-koneeseen Linux Mint 13, ja n. viikon käytön jälkeen toimii lähes täydellisesti kuin ajatus, ei mitään ongelmia, ei edes flashin kanssa, ja Cinnamon työpöytä ........UPEA!!  :D

t.matti

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Chrome lakkasi toimimasta!
« : 07.07.12 - klo:16.52 »

Jos arvostat toimivuutta, niin käytä Ubuntun ohjelmia tai Ubuntun tarjoamia ohjelmia. Älä käytä kolmannen osapuolen ohjelmia, kuten tässä tapauksessa Googlen ohjelmia, jos et ole niistä varma.
Lainaus
Yleisesti ottaen, Flash on toiminut ennen ja toimii nytkin Ubuntussa. Sama juttu, käytä Ubuntun ohjelmia, jos et saa toimimaan muiden toimittamia ohjelmia. Esim. youtubet ja areenat käyttävät flashiä ja ne toimivat ihan mainiosti (sikäli kuin Flash on koskaan "mainio").
Sinulla voi tietysti olla taustalla jotakin muuta ja erityistä, mutta yleistyksesi toimimattomuudesta on pielessä.

Olen oppinut, ettei päivitys (oman koneeni osalta) koskaan mene niin, etteikö jotain ongelmia ilmene, kuten myös tapahtui 11.10 >12.04 päivityksessä.
Nyt olen asentanut 12.04 uudestaan (32-bit versio), ja virheilmoitukset ainakin vähenivät, eikä koneessa ainakaan vielä ole kummempia ongelmia, paitsi, että firefoxissa ei edelleenkään toimi ylen areena, youtube jne. vaatii lisäosan asentamista.  Kun asentaa uuden flashin, niin sitten on täysi pimeys.
Nyt ei ole googlen yms kolmannen osapuolen ohjelmia, mutta ei toimi.

t.matti

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Chrome lakkasi toimimasta!
« : 01.07.12 - klo:00.07 »
Sama ongelma tuli mulle myös, Chrome-päivitys ei asentunut. Yritin myös poistaa ja asentaa uudestaan, ei mitään vaikutusta, eikä myöskään  Chromium asentunut.  En ole enää kehdannut temppuilla, kun tuntuu, että mitä enemmän tulee päivityksiä, niin sitä enemmän lisää ongelmia. >:(  Tällä hetkellä olen siirtynyt käyttämään vaihteeksi windows-konetta, niin saa ainakin hommat hoidettua, kun tarvitsee flashia, ja se ei ole toiminut Firefoxissa muutamaan aikaan, ja jos olen oikein ymmärtänyt, Firefoxiin (Linux) ei enää saada......

t.matti

19
Kokeile myös:
Ulkoasu > "Käynnistimen kuvakkeiden koko" (alalaidassa).
Ei löydy ko. kohtaa "Käynnistimen kuvakkeiden koko" (alalaidasta)
Olisin tietty jo säätänyt, jos se olisi siellä  :)

Itse sain näkyviin "Käynnistimen kuvakkeiden koko" alalaidassa, kun otin pois 2D:n.

t.matti

20
Yleistä keskustelua / Vs: miksi enää ubuntu ?
« : 08.04.12 - klo:23.05 »

Niin heräsi kysymys että miksi käyttäisin oikeestaan enää ubuntua jos siinä ei toimi katsomot,sub tv jutut yms niin miksi en sitten käytä windows 7
Itse olen tullut siihen tulokseen,ettei kannata Microsoftin tuotteita mitenkään väheksyä. Kyllä winukasta löytyy usein apu silloin, kun ubuntulla ei hommat luonnistu.
Nyt painiskelen valinnan kanssa, laitanko uuden koneen win 7:lla vai odotanko win 8.  ::)
t.matti

Sivuja: [1] 2 3 ... 13