Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ux64

Sivuja: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30
521
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Tavallinen vai 64bit
« : 21.01.08 - klo:08.20 »
ja vaikka vuoto menisi ohi, ei Linux vapauta kerran jollekin ohjelmalle/ sovellukselle antamaansa muistia muiden käyttöön.

Tämä oli mulle uusi juttu. Onko tuohon jotain hyvää referenssiä? Kuulostaa hieman oudolta.

Se että se syö myös swapin oli taas tuttujuttu. Yleensä tuon muistivuodon huomaa siitä että koko järjestelmä tulee tolkuttoman takkuiseksi swappaamisen vuoksi. En tiedä herättääkö tämä pahaa verta, mutta tuntui että swappauksen yltyessä gnome tuntui hyytyvän pahemmin kuin vastaavissa tilanteissa Windows. Se tietysti voi olla siitä kiinni että millaisilla ehdoilla käyttöliittymää ja muita muistia tms swapataan.

Windows ilmeisesti pytkii välttämään käyttöliittymän swappaamista ja swappaamaan muuta ensin. Jos taas on samassa asemassa muun datan kanssa, menee myös käyttöliittymä levylle. Joka oli varsinkin OS/2:n kanssa varsin tuttua. ;) Kun kone oli ollut pari viikkoa koskematta kesti melkoisen tovin kaivaa kaikki käyttöliittymään liittyvä tauhka levyltä.

522
Ongelman syy ei ilmeisesti kuitenkaan täysin selvinnyt, tosin jokin kommentti oli että googlen hakurobotit olisivat villiintyneet tms :P

Joo, toi on kivaa kun käy noin. Mulla www.fi siten robotti dossasi siten joskus aikoinaan ihan maan rakoon. Haki yli 10 rinnakkaisella sessiolla jatkuvasti koko siten dataa. Luonnollisesti oli vielä turkasen vaikeaa löytää joku joka voisi pysäyttää tuon amok runnin.

Muuten on nyt tuntunut toimivan tosi hyvin. Sivujen reload (ei refresh) aika tuntuu olevan nyt jotain 300 ms:n luokkaa, joka on varsin kiitettävä.

Sekin oli kiva ylläri ettei servereitä hilattu jenkkeihin asti niin latenssi pysyy maltillisena alle 50ms.

523
Kotikansiossa valitse näytä>näytä piilotiedostot sit mozilla kansion alta löytyy tarvittavat tiedostot, jos ei ole hävinneet totaalisesti

Jes. Sain bookmarkit noudettua.

Nyt sitten ilmeisesti ilmeni se oikea ongelma mista tuo firefoxin sekoilu johtui. Yksi bookmark file (viimeisin) oli korruptoitunut ja nyt parin buutin jalkeen on tilanne se etta koko fs on read only tilassa.

Olenkin taalla muutaman kerran manaillut 64 bittisen levy io ongelmia. Joista en tosin tieda liittyyko ne rautaan, ajureihin vai mihin. Kuitenkin valilla kone kaatuu bootissa levy i/o ongelmien takia. Mutta kayton aikana ei ole ongelmia ilmennyt, kunnes nyt yhtakkia ilmeni. Eika myoskaan jarjestelman jumiutumisia ole ilmennyt kesken kayton.

Boottasin nyt live cd:lta, ja kaikki toimii ihan ok. Otin ulkoiselle kiintolevylle koko levysta nyt backupin varmuuden vuoksi.

Tosi paha vaan sanoa missa vika on. Mutta vaikuttaa todennakoiselta etta tama firefoxin ongelma johtuukin ihan muusta. Seuraavana on ihmettelylistalla, miten saan filesystemin pois readonly tilasta.

Kunnolliseen yhteenvetoon ei just nyt ole tarpeeksi tietoja. Joten palaan uuden threadin muodossa tahan asiaan kun olen saanut vedettya asiat kasaan.

Onglema levy Samsung HD50LJ ja lankkuna IP35 P5K Express. Tuon piirisarjan kanssa on kuulemma ollut kylla muillakin Ubuntun kayttajilla ongelmia.

Levylla oli writeback mode paalla mutta nyt on full journaling. Kone on aina sammutettu asiallisesti tms.

FSCK:n ajon aikana tuli jotain informaatiota siita etta "Drive Cache: Writetrough" tuo siis kesken FSCK:n joka on mielestani vahan outo paikka? Ehka joku hardis / ajuri puoli sekoilee sittenkin pahasti? Bad Sectoreista tms ei liene kyse, koska kaikki data on luettavissa levylta kylla mainiosti ja nopeasti.

Mainittakoon viela etta Evolution hukkasi myos asetuksensa nyt. Eli jotain kylla mattaa ja pahasti. X ei tietenkaan lahde kayntiin kun on read-only fs. Komentorivi kylla workkii. Tiedosto jossa on maili accountin tiedot tms oli havinnyt. Datat on viela tallessa. Ja ne sentaan loytyisi myos backupeista.

Olen jo hetken miettinyt etta onko tossa linuxin shutdownissa jotain vikaa. Eli valitsen shut down ja sen jalkeen sovellukset sulkeutuu ja kaiken pitaisi sammua ok. Mutta valilla on jaanyt epailyttamaan etta onko tuossa ketjussa jotain vikaa. Voisiko esim tietojen tallennus epannoistua sen takia, etta sulkeutuminen ei toimi oikein?

Joskus 10 vuotta sitten tms, kun dossissa kaytin hyperdisk nimista cache softaa. Niin oli "jatkuva" ongelma se, etta teki asetuksia ja boottasi... Mitaan ei tietenkaan tallentunut tuolloin levylle kun tiedot oli viela cachessa. Piti aina muistaa tehda flush ennen boottia.

writeback modessa kirjanpito ja data voi paivittya epasyncissa -> josta korruptoituminen jos homma jaa kesken. Mutta eihan sen pitaisi jaada kesken jos systeemi toimii okein?

Olen mys kayttanyt writeback modea ongelmitta jo monta kuukautta. Joskus on tuntunut etta torrentin kanssa on ollut sellaisia ongelmia jotka voisivat viitata levy i/o:n ongelmiin. Mutta kun ei ole ollut mitaan muita oireita en ole sen kummemmin asiaan paneutunut.

Kellään vastaavia kokemuksia?

524
Firefox resetoitui itsestään, hukkasi kaikki asetukset, bookmarkit tms.

Onkohan jollekulle käynyt näin? Eli systeemi sekoaa itsestään. Tiettävästi edes mitään päivitystä en ajanut, koska päivityksiä varten on prompti.

Ensin luulin että vika olisi levyjärjestelmässä tai käyttäjässä, ja koko .mozilla hakemisto tms systeemi olisi kadonnut. Mutta näin ei ole asian laita. Bookmarkeista löytyi sentään vanhat backupit tuolta hierarkiasta.

Kunhan tässä nyt ihmettelen suuresti ja mietin onko muuta mahdollisesit pelastettavissa helposti kuin nuo bookmarkit.

- Kiitos!


525
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Powered by Ubuntu tarrat
« : 29.12.07 - klo:10.07 »
Nyt näyttää mylly paljon paremmalta:


526
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Tavallinen vai 64bit
« : 27.12.07 - klo:18.50 »
64 bittistä suosittelen, että riittää muisti ees web-surffailuun. ;)

Pikkasen haukkas toi firefox.



Jos kuva ei toimi tai joku ei jaksa avata, niin pelkkä firefox syö 4,2 gigaa muistia.

527
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 24.12.07 - klo:08.00 »
Tääkin taitaa mennä kyllä päivänpiristyksiin, vaikka ei tositoimiin ryhtyisikään. ;)

Ainakin mun päivääni piristi hervottomasti.

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=14712.0

528
Töissä tuli mutinaa kun mun omasta nurkassa hyrisevästä tiedstopalvelimestani puuttui lisenssitarra. "On hyvin huolestuttavaa että yrityksen tiloissa on koneita joissa ei ole lisenssiä", hoh!

Sen verran rupesi ottamaan päähän, että etsin netistä tällaisen ja liimasin sen koneeseen vastaavien selkkausten välttämiseksi.

Muuten ihan verraton tuon Powered By Ubuntu tarran lisäksi.

Powered by ubuntu, metallic: http://www.soygik.com/wp-content/uploads/2007/10/ubuntu.png (tulostuskelpoisena)

Referenssin kuvan lähteeseen: http://ubuntology.com/2007/10/26/ubuntu-certificate-of-authenticity/ Kuva on GPL lisenssillä. Siksi mirroroin sen tänne foorumiin liitteeksi, kaiken varalta.


[ylläpito on poistanut liitteen]

529
Ubuntu tietokoneissa / Vs: paras torrent?
« : 06.12.07 - klo:20.45 »
Delugesta tuli mieleen, että muistaakseni sen suomenkielinen käännös on vaiheessa. Jos joku ehtii voisi kääntää noi puuttuvat.

https://translations.launchpad.net/deluge/trunk/+pots/deluge/fi/+translate?start=0

530
Toi toimii mainiosti tuo Easy Crypt. Siitä voisi vielä vääntää Suomennetun version, muistaakseni kehittäjä ottaa käännöksiä mielellään vastaan.

https://translations.launchpad.net/easycrypt/trunk/+pots/easycrypt/fi/+translate

531
Ubuntu tietokoneissa / Vs: paras torrent? *Deluge*
« : 04.12.07 - klo:12.54 »
Delugen torrent kohtainen nopeuslimit plugini toimii ihan ok. Tosin forumeissa jotkut ovat raportoineet ongelmia sen kanssa.

Em. jos mulla on monta torrenttia latauksessa kaikki uploadaa esim 20kt/s, pudotan yhden uploadin 5kt/s tasolle, hetken päästä se menee nollaan. Tämä siis joissain tilanteissa. Mutta jos on vain kaksi torrenttia ja rajoitain esim 20kt/s tasoon toisen niistä, niin homma pelaa ok.

Ilmeisesti kyse ei ole bugista vaan jostain upload slottien allokointirutiinista joka toimii pohjalla.

532
Jes, kiitokset. Nyt rokkaa. Toimii nopeasti kuin mikä, sivunlataukset alle sekunnin luokkaa. Niin kuin pitää ollakkin.

- Kiitos!

Ihmettelinkin että tuntuu tosi rivakalta, mutta ilmankos. Serverit on näköjään Lontoossa, eikä yhdysvalloissa kuten kuvittelin aluksi. Tuo vähentää vielä latenssista tulevia viipeitä vaikka serverit sinänsä vörkkisikin mainiosti.

533
http://www.westnet.com/~gsmith/content/linux-pdflush.htm

Kiitos, hyvä linkki!

Testailin tuossa Delugea sekä Windowssissa, että Ubuntussa. Ubuntun puolella levyn suorituskyky on merkittävästi parempi. Eli kirjoitukset on selvästi puskuroituja, toisin kuin Windowssissa. Windows käyttäjät ovatkin tuolla Deluge foorumissa pyytäneet, että Delugeen pitäisi lisätä Disk Cache optio. Mielestäni levyvälimuisti on kyllä selkeästi käyttöjärjestelmän asia.

Vistassa se vasta surkea levy I/O onkin. Kopioin tuossa maili folderit talteen. Siirtonopeus oli 8,5 kilotavua sekunnissa. Huimaa, nykyaikaisella koneella.

534
Delugessa yleensä statefilen tuhoaminen korjaa monta ongelmaa. Tuntuu olevan aika monta vikaa tossa Delugessa. Kiinnostaisi tosissaan kuulla jos Transmission on sitä parempi. Deluge on kyllä ihan ok kun pysyy pystyssä.

Toinen mitä olen Delugessa ihmetellyt on yhteyksien valinta. Millä perusteella se valitsee kontaktit. Joskus voilla sidottuna valtava määrä yhteyksiä vaikka ne eivät siirrä mitään. Toisaalle siirtämällä yhteydet alkaisi tavara taas liikkua. Optimoinnissa on siis selvästi vielä paljon työtä, hyvä kun pysyy muuten pystyssä. Perusteet tietysti ensin.


535
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Deluge Bittorent ongelma
« : 02.12.07 - klo:19.16 »
Eipä ole nuo ongelmat poistuneet viimeisimmässäkään versiossa, valitettavasti. Deluge tuntuu sekoavan aika herkästi.

Klikkasin vahingossa tuplana firefoxissa .torrent filettä ja deluge potkaisi tyhjää. Torrents hakemistosta piti siivota tupla veke ja tuhota state-file niin sitten lähti taas käyntiin.

Delugen ongelmien kanssa kannattaa katsoa Deluge forumista apua:
http://forum.deluge-torrent.org/

536
Ubuntu tietokoneissa / Vs: paras torrent?
« : 02.12.07 - klo:19.16 »
rTorrentissa ei taida olla graaffista käyttöliittymää.

Deluge pyörii graafisella käyttöliittymällä ja käyttää samaa libTorrent pakettia.

Valitettavasti toiminta on ollut kaikkea muuta kuin vakaata. Olen itse törmännyt noin kymmeneen eri bugiin ja ainakin viiteen käytettävyyttä olennaisesti huonontavaan logiikka / toiminnalisuus virheeseen. Tosin virhe on tässä tapauksessa suhteellinen käsite, koska mahdollisesti jonkun mielestä kyseessä ei ole virhe.

Deluge on siirtynyt omalle sivustolle, jossa myös foorumit ja latauslinkit.
http://deluge-torrent.org/

Jostain syystä paljon Delugea enemmän näkyy netissä Transmissionia.
http://transmission.m0k.org/

En tosin ole vaivautunut sitä tutkimaan, kun kuulemma Deluge on parempi. Haluaisin kuulla toki mielipiteitä joltakulta joka on kokeillut molempia.

537
Aina kun noudattaa ohjeita pitäisi tietää mitä tekee. Tämä ihan normaali riski liittyy kaikkeen toimintaan, eikä vain käyttöjärjestelmiin tai komentoihin.

538
Siitä on kyse.

Ongelma on se, että ongelma ilmenee toistuvasti. Summary (indeksi) tiedostojen tuhoaminen poistaa myös viestien statuksen.

Toivottavasti saavat moisen paikattua jatkossa.

539
Onko kenellkään mitänä tietoa miten tuosta ongelmasta pääsisi eroon. Tilapäisesti sen saa aina korjattua tuhoamalla posti indeksit. Mutta tuo on oikeasti huono homma, koska välillä viestejä katoaa ja välillä viestit monistuu.

Ongelma tuntuu ilmenevän melkein kerran viikossa. Eudoran kanssa ongelmia oli ehkä kerran vuodessa ja sekin oli jo aivan riittävän ärsyttävää.



540
UDF levyjen luku näyttää sujuvan kuten pitää. Jostain syystä nautilus ei tunnu tajuavan että levyille voi kirjoittaa. Paste on estettynä levyille.

Eikä tämä ole se ensimmäinen ongelma, en tiedä miten UDF levyjä luodaan. Eli kun laitan tyhjän kiekon sisään miten formatoin sen UDF muotoon? Vistalla formatoidut UDF 2.01 kiekot toimii ainakin mainiosti kyllä Ubuntussa.

Toinen onglema on merkistö. Näköjään Ubuntu mounttaa levyt oletuksena jollain muulla merkistöllö kuin UTF-8:lla, näin ollen kaikki Joliet systeemillä poltetut levyt sekoaa skandien osalta.

Sain kyllä mountattua levyt oikealla merkistöllä, mutta miten sen saisi parhaiten automatisoitua?

- Kiitos jo etukäteen, kun joku tietää ja jaksaa vastata nuijiin kysymyksiin.

Ainakin Braserolla kun koitti polttaa dataa dvd:lle, tuli jatkuvia ongelmia tiedosten nimien kanssa.

Tähänkin lienee siis vanha ja hyvä universaali ratkaisu. Paketoi datat vaikka zipillä pakettiin niin sitten toimii kun lukee muualla. DVD ja CD on vaan näköjään aivan liian monimutkainen ja epäluotettava tapa siirtää tietoa, valitettavasti. Onneksi sentään ZIP  tuntuu toimivan suhteellisen universaalisti.

Huomasin että Braserolla ei voi polttaa tiedostoa "ÖÄÅöäå testi.txt" dvd:lle ollenkaan.  Ilman tai Windows moden kanssa. Ilman Windows modea Windows näkee ISO9660 levyt mukavasti 8.3 formaatissa. Eli pitkät tiedostonnimet ovat mennyttä.

Täällä on näköjään elämää pidempi ohje aiheesta:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=129093&highlight=udf+support

Pitää tutkia joskus.

Sivuja: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30