Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Ux64

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Laitealue / Sata II asemat, Ubuntu ja NCQ
« : 17.02.08 - klo:14.38 »
Mikä NCQ on ja miksi sen pitäisi olla päällä oletuksena.

http://www.tietokoneopas.com/sanasto/NCQ/

Sitten siihen asiaan.

Onko joku saanut NCQ:n toimimaan?

Mun mielestä NCQ:n statuksen pitäisi olla esim 31/32 niin se on käytössä. Olen yrittänyt kaikenalista ja tulos on aina 0/32.

Jos joku on saanut ncq:n toimimaan olisi kiva tietää että miten.

Ubuntu Forumssissa oli myös monta yrittäjää, mutta kukaan ei näyttänyt onnistuneen ja keskustelut päättyivät tuloksettomina ja epäselvinä.

Levy I/O tuntuu myös kilpavaraustilanteissa hitaalta. Johon juuri NCQ:n pitäisi auttaa. Tosin nopeusmittauksien mukaan ainakin linearisessaluvussa saavutetaan kyllä se nopeus joka kuuluukin.

62
Koitin katsoa ubuntu forumssista ja googlella. En nopeasti löytänyt mitään vastausta siihen mikä tuo valtaisa roskaläjä on.

Voiko jostain säätää tuota paljonko tavaraa cachetetaan?

Käsitin että mail/local hakemistossa on oikeasti folderit ja data.

Jotain vanhoja bugiraportteja vuodelta 2005 oli siitä ettei cache tyhjene itsestään. Mutta eihän tuo enää voi olla ajankohtaista, vai voiko?

Tällä hetkellä tuolta cachesta löytyy jo yli 8000 tiedostoa. Suurin osa vielä sellaisia viestejä jotka olen jo poistanut ajat sitten.

Jos käytät evolutiona vilkaise ihan mielenkiinnosta miltä oma cachesi näyttää.

Muutama vastaava kysely threadi löytyi googlella, mutta kaikista ketjuista puuttui vastaukset.

63
Nyt on sellainen ongelma, että tiedostot jotka suljetaan juuri ennen järjestelmän sammuttamista tuntuu korruptoituvan levyllä. Onko kukaan törmännyt siihen että writeback cachen flushaus kiintolevylle epäonnistuisi koneen sammutuksen yhteydessä?

Tuohon oireet viittaavat mielestäni vahvasti. Joku jo sanoi että kiintolevy pitäisi vaihtaa, mutta kun ei siinä ole "mitään vikaa". Useista testeistä huolimatta.

Tuossa hieman taustaa ongelmien kanssa taisteluun:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=15255.0

Näitä can't set xfermode irq 19 virheitä tulee edelleen bootissa ajoittain, joilla voisi olla joku yhteys asiaan?



Kaikenlaisia ideoita otetaan vastaan. Olen lukenut tämän forumin ja ubuntu forumssin juttuja läpi kasoittain. Eikä ole löytynyt tähän ratkaisua. Paitsi yksi ehdotus jota en ole vielä kokeillut. Kuulemma SATA liittimet pitäisi asentaa "ylhäältä alaspäin" siten että käytetään suurimmat numerot ensin, koska pienempi numeroiset liittimet voivat bugata? Kuulostaa järjettömältä, mutta onhan sitä ennekin ihmeellisiä juttuja nähty.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=637721&highlight=err_mask+0x40

Tällaista viestiä puskee shutdownin yhteydessä, onko suossa mahdollisesti jotain fataalia?



Tai pitäisikö kaivaa jostain logeista mahdollisesti jotain lisätietoa että ongelma ratkeaisi?

Tulipahan vielä mieleen että on tuossa kiintolevyssäkin 16 megan cache. Joka voisi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa ongelmia "nopeassa sammutuksessa".  NCQ:n kanssa sitä ilmeisesti käytetään kirjoitusten puskurointiin. Toisaalta tuon todennäköisyys on mielestäni aika pieni. Koska aikaa tuon datamäärän kirjoittamiseen, nopealla levyllä on enemmän kuin riittävästi. Enemmän viittaisi joko järjestelmän konfigurointi ongelmiin tai ongelmiin IP35 piirisarjan ja ubuntun levy I/O:n kanssa sammutuksessa. Koska käytönaikana data ei korruptoidu, vaan nimen omaan sammutusken yhteydessä.

- Kiitos

64
Firefox resetoitui itsestään, hukkasi kaikki asetukset, bookmarkit tms.

Onkohan jollekulle käynyt näin? Eli systeemi sekoaa itsestään. Tiettävästi edes mitään päivitystä en ajanut, koska päivityksiä varten on prompti.

Ensin luulin että vika olisi levyjärjestelmässä tai käyttäjässä, ja koko .mozilla hakemisto tms systeemi olisi kadonnut. Mutta näin ei ole asian laita. Bookmarkeista löytyi sentään vanhat backupit tuolta hierarkiasta.

Kunhan tässä nyt ihmettelen suuresti ja mietin onko muuta mahdollisesit pelastettavissa helposti kuin nuo bookmarkit.

- Kiitos!


65
Töissä tuli mutinaa kun mun omasta nurkassa hyrisevästä tiedstopalvelimestani puuttui lisenssitarra. "On hyvin huolestuttavaa että yrityksen tiloissa on koneita joissa ei ole lisenssiä", hoh!

Sen verran rupesi ottamaan päähän, että etsin netistä tällaisen ja liimasin sen koneeseen vastaavien selkkausten välttämiseksi.

Muuten ihan verraton tuon Powered By Ubuntu tarran lisäksi.

Powered by ubuntu, metallic: http://www.soygik.com/wp-content/uploads/2007/10/ubuntu.png (tulostuskelpoisena)

Referenssin kuvan lähteeseen: http://ubuntology.com/2007/10/26/ubuntu-certificate-of-authenticity/ Kuva on GPL lisenssillä. Siksi mirroroin sen tänne foorumiin liitteeksi, kaiken varalta.


[ylläpito on poistanut liitteen]

66
Onko kenellkään mitänä tietoa miten tuosta ongelmasta pääsisi eroon. Tilapäisesti sen saa aina korjattua tuhoamalla posti indeksit. Mutta tuo on oikeasti huono homma, koska välillä viestejä katoaa ja välillä viestit monistuu.

Ongelma tuntuu ilmenevän melkein kerran viikossa. Eudoran kanssa ongelmia oli ehkä kerran vuodessa ja sekin oli jo aivan riittävän ärsyttävää.



67
UDF levyjen luku näyttää sujuvan kuten pitää. Jostain syystä nautilus ei tunnu tajuavan että levyille voi kirjoittaa. Paste on estettynä levyille.

Eikä tämä ole se ensimmäinen ongelma, en tiedä miten UDF levyjä luodaan. Eli kun laitan tyhjän kiekon sisään miten formatoin sen UDF muotoon? Vistalla formatoidut UDF 2.01 kiekot toimii ainakin mainiosti kyllä Ubuntussa.

Toinen onglema on merkistö. Näköjään Ubuntu mounttaa levyt oletuksena jollain muulla merkistöllö kuin UTF-8:lla, näin ollen kaikki Joliet systeemillä poltetut levyt sekoaa skandien osalta.

Sain kyllä mountattua levyt oikealla merkistöllä, mutta miten sen saisi parhaiten automatisoitua?

- Kiitos jo etukäteen, kun joku tietää ja jaksaa vastata nuijiin kysymyksiin.

Ainakin Braserolla kun koitti polttaa dataa dvd:lle, tuli jatkuvia ongelmia tiedosten nimien kanssa.

Tähänkin lienee siis vanha ja hyvä universaali ratkaisu. Paketoi datat vaikka zipillä pakettiin niin sitten toimii kun lukee muualla. DVD ja CD on vaan näköjään aivan liian monimutkainen ja epäluotettava tapa siirtää tietoa, valitettavasti. Onneksi sentään ZIP  tuntuu toimivan suhteellisen universaalisti.

Huomasin että Braserolla ei voi polttaa tiedostoa "ÖÄÅöäå testi.txt" dvd:lle ollenkaan.  Ilman tai Windows moden kanssa. Ilman Windows modea Windows näkee ISO9660 levyt mukavasti 8.3 formaatissa. Eli pitkät tiedostonnimet ovat mennyttä.

Täällä on näköjään elämää pidempi ohje aiheesta:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=129093&highlight=udf+support

Pitää tutkia joskus.

68
Pelit / Linux - Unreal Tournament 3 (UT3)
« : 25.11.07 - klo:19.18 »
Eipä ole vielä Linux demoa julkaistu, mutta kun julkaistaan. Sitä on ihan pakko kokeilla.

Asiallisia nuo pelientekijät jotka huolehtii myös siitä että pelistä syntyy optimoidut linux porttaukset.

Windows Beta on nyt ladattavissa ja testattavissa:
http://www.unrealtournament3.com/

Pitää pitää perinnettä yllä. Olen aina testannut jotain messevää FPS peliä kun olen ostanut uuden koneen.

Tuo voisi olla juuri sellainen sopiva peli. Kun ei tullut mitään muuta testattua, tässä koneessa kun ei ole muita käyttiksiä Ubuntun lisäksi.

Odotetaan demoa / betaa linuxille ja sitten fragataan!

Julkaisu menee todennäköisesti valitettavasti ensivuoteen. PS3 ja PC versioilla lienee iso painoarvo.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Unreal_Tournament_3

http://www.unreal.fi/

69
Ubuntu tietokoneissa / Nautilus imee muistia kuin sieni
« : 18.11.07 - klo:21.13 »
Jotkut sanoi että Nautilus tahmaa. Se tuntuu ajoittain tahmealta. Mutta pahempi vaikutus on mielestäni muistin kulutuksella.



Kuvassa Nautilus kuluttaa 758 megatavua. Olen huomannut että Nautilus vie usein melkein gigan muistia. ~500 megaa näyttää ihan normaalilta.

Onko tämä siis ihan normaalia?

Kaiken muun tweakkaamisen, tehostamisen, säätämisen ja säästämisen yhteydessä tämä tuntuu täysin järjettömältä.

KW: Nautilus, muistia, muisti, kuluttaa, varaa, käyttää, paljon, älyttömästi, satoja megatavuja, megaa

70
Katslin tuossa ohjeita. Monessa ohjeessa sanotaan että systeemiä saa kevennettyä poistamalla turhat ruudunsäästäjät.

Synapticilla kun niitä poistaa, se antaa tällaisen ukaasin. Joka mielestäni on pelottava.



To be removed: ubuntu-desktop

Jos siis jatkan työpöytä poistuu?

En löytänyt tähän jatkokysymykseen mistään vastausta. Joten ajattelin että olisi syytä vielä varmistaa tämä epäselvyyksien välttämiseksi.

- Kiitos

screensaver, screensaverit, ruudunsäästäjä, ruudusäästäjät, poistaminen, poisto, remove, removing

71
Tässä tutkin vielä paria ongelmaa, yksi ongelma on VLC:n ongelma. Se tuottaa osittaisia frameja näytölle. Eli kuvan ala ja yläosa ovat eriparia. En löydä mistään optiota miten voisi pakottaa frame-syncin? Ainakin Windows puolelal moinen lienee niin vakio nykyjään, etten ole edes moiseen kiinnittänyt huomiota. Kuvaa ei siis vaihdeta sinä aikana kun sitä piirretään näytölle että se säilyy kokonaisena.

Toinen ongelma koskee 9500GT ohjainta. Jostain syystä ubuntu vääntää aina refresh rateksi 50 Hz vaikka tiedän varmasti että 60 Hz toimii. Xorgia puukotin jo käsin. Enkä tiedä onko 50 Hz nyt käytössä. Mutta ainakin jos katson käyttöliittymän työkaluilla tulee ilmoitukseksi aina 50 Hz.

Onko ideoita miten tilanteen voisi korjata. Vai onko vika ehkä siinä, että näytöksi on valittu LCD / PnP. Pitäisikö valita sellainen näyttö jolla halutut arvot löytyy ja sitten kylmän rauhallisesti käyttää niitä?

- Kiitos

Eli videot nyki ikävästi ja kuvauurudun ylä ja alaosa kulkivat eri tahtia VLC:llä videoita katseltaessa.

72
Laitealue / SilverCrest 1.3 Mpix webbi kamera (web cam)
« : 11.11.07 - klo:18.24 »
Koitin tuossa saada moista toimimaan, mutta Ubuntu ei meinaa mitään laitteen kytkemisen jälkeen. Eli laitetta ei näy devicenä, eikä mitään ilmoitusta tule kytkemisestä. Koitin myös penkoa kainsainvälisiä foorumeita laihoin tuloksin.

Jäin kuitenkin sellaiseen käsitykseen, että osa oheislaitteista voitaisiin asentaa kernel patchin tai ajureiden kanssa. Jotka eivät toimi suoraan plug'n'pray tekniikalla.

Joku joka on hieman kokeneempi voisi kertoa onko edes mitään hyötyä lähteä yrittämään. Jos taas jollakulla toimii, olisi kiva tietää miten homma on hoidettu.

- Kiitos

73
Tämä ensimmäinen liittyy selvästi kovalevyn kanssa työskentelyyn. Ja huolettaa kovasti, koska en halua menettää datoja. Tärkeimmät datat ovat onneksi kahdella eri levyllä ja myös varmennettuna DVD-levyille. Mutta silti tämä on mielestäni erittäin huolestuttava virheilmoitus. Voisiko joku kertoa, että onko kyse ehkä jostain vähemmän huolestuttavasta?

Kuvassa ilmoitus setxfer mode failed, ja bootti jää jumiin siihen.



Jälkimmäinen lienee varsin tuttu Firestarterin käyttäjille. Onko tähän näkemystä mistä voisi johtua? Tämä voi käsittääkseni johtua myös siitä, että ADSL modemi bootataan samalla hetkellä kuin kone. Eli eth0 rajapinta voi olla myös link statukseltaan down vielä tuossa vaiheessa.

Firestarter sanoo error fetching device information device not found.



Toivoisin kokeneemmilta näkemystä asiaan.

- Kiitos

Sivuja: 1 2 3 [4]