Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - khaosaming

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 18
101
Linux Mint 13 arpoo vielä Cinnamonin ja Maten välillä. On mahdollista, että näistä tulee kaksi erillistä painosta, jos kehittäjät eivät osaa päättää, kumpi on oletuksena.

102
Jos kaipailet Gnome Classicia, voit lisätä sen näillä ohjeilla:

http://askubuntu.com/questions/94201/how-do-i-install-the-cinnamon-desktop/94202#94202

Lainaus
sudo add-apt-repository ppa:gwendal-lebihan-dev/cinnamon-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install cinnamon

103
Minusta Unity 5.10, joka toimitetaan 12.04:n mukana, on riittävän hyvä jokapäiväiseen käyttöön. Siitä ei tarvitse pitää, mutta huono se ei ole. Gnome 2 on aikansa elänyt, ja vaihtoehtoisia työpöytiä on helppo lisätä jälkeenpäin.

Toki mahdollisuuden valita jokin toinen työpöytä asennusvaiheessa / kirjautuessa olisi voinut säilyttää vielä jonkin aikaa pitempään.

104
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 12.05.12 - klo:20.08 »
Minimointi onnistuu painamalla hiiren oikea painiketta ikkunan yläosan päältä. [...] Asentamalla kiintolevylle tai virtualboxille saat paremman kuvan distrosta.
--------------
Kiitos vinkistä, toimii. Täytyy kokeilla Virtualboxissa.

Fontit näyttävät alkeellisilta (suttuisemmilta) verrattuna Ubuntuun. Saako vastaavia jostakin asennettua?

105
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 12.05.12 - klo:18.48 »
...Gnome 2 on muinainen. Onhan sillä jo ikääkin, kun vertaa vaikka Unityyn tai Gnome 3:seen.
-------------------
Odotan mielenkiinnolla Gnome 3:sta, kunhan Fedora ja OpenSuse ehtivät saada uudet versionsa ulos. Debianin ja Red Hatin tuleva suunta on minulle ainakin vielä arvoitus. Näiden kaikkien distrojen äitien on jossakin välissä tehtävä valinta pois vanhasta Gnomesta. Linux Mintin Cinnamon vaikuttaa Matea paremmalta ratkaisulta tulevaisuuden kannalta. Voi hyvinkin olla, että Debian harkitsee Cinnamonia, ainakin toivon niin.

Kokeilin Fedora 16:sta, ja hyvin näytti toimivan tikulta. Ainoa mikä jäi hieman mietityttämään, on minimointinappien poisto ikkunoista (jäljellä on vain sulje-nappi). Tarkoituksena on kai käyttää ikkunoita kokonäyttötilassa ja sukkuloida sovellusten välillä virtuaalityöpöytien ja Scale-efektin avulla.

Lubuntu on erittäin käyttökelpoinen vähillä resursseilla. Minulla on Lubuntu 12.04 käytössä  Mac Minissä Virtualboxissa (kirjoitan viestiä tällä kokoonpanolla), jossa se toimii vikkelästi, vaikka muistia on kokonaisuudessaan vain kaksi gigaa, josta 900 megaa jaettu vieraskäyttikselle. Nopeus perustuu yksinkertaistettuun tiedostoselaimeen, muistipihiin ikkunamanageriin ja tehosteiden poistoon. LXDE:stä ei minusta ole muille alustoille, vaan se jäänee vanhojen pöytäkoneiden käyttöön.

Ubuntun ja laajemmin avoimen koodin ohjelmien tulevaisuus liittyy kiinteästi laitevalmistajien ja -toimittajien kanssa tehtävään yhteistyöhön. Tästä on jonkinlaista esimakua odotettavissa, jos Dellin julkistama Sputnik-projekti onnistuu tavoitteessaan.

http://bartongeorge.net/2012/05/07/introducing-project-sputnik-developer-laptop/

Lainaus
Made possible by an internal innovation fund, project Sputnik is a 6 month effort to explore the possibility of creating an open source laptop targeted directly at developers.  It is based on Ubuntu 12.04 and Dell’s XPS13 laptop.


106
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 12.05.12 - klo:18.07 »
Kukapa sen tietää onnistuuko Canonical Unityllaan tässä pelissä? Toteutukseltaan se on mielestäni paikoitellen jopa nerokas, joten sikäli voisi onnistuakin.
-------------------
Shuttleworth on laittanut paljon Unityn varaan, uhkapeliin, jonka lopputulosta ei vielä voi ennustaa. Unityn kaltainen käyttöliittymä saattaa jokin päivä olla itsestäänselvyys.

Asensin vähän aika sitten Virtualboxiin 10.04:n. Unitya jo pitempään käyttäneenä edellinen LTS vaikutti muinaiselta. Minulla oli jopa vaikeuksia heti löytää valikkohierarkiasta haluamaani. Toki asiat palautuivat mieleen melko nopeasti, mutta tämä osoittaa sen, kuinka Dashiin ja sen hakuun tottuu.

107
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 12.05.12 - klo:16.25 »
En ole kiinnostunut käyttämään Debianiin pohjautuvaa unstable-distroa.
------------------
Et voi sitten käyttää juuri mitään muutakaan Debian-johdannaista. Unity ei tee Ubuntusta epävakaata, vaan nopean kehityksen malli on ollut sille aina ominaista.

Maailmassa on paljon Linux-jakeluita, mutta vain kaksi valtahaaraa: Debian ja Red Hat. Useimmat distrot perustuvat näistä jompaan kumpaan.

Voithan kääntää itse oman kernelin ja paketit. Tällöin et voi syyttää kuin itseäsi, jos jokin menee vikaan. Minulle kelpaa valmiiksi koottu helppokäyttöinen distro - Ubuntu.

108
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 12.05.12 - klo:12.42 »
Mark Shuttleworth haluaa nähdä itsensä uutena Steve Jobsina ja rinnastaa Canonicalin Appleen. Mac-vaikutteet eivät ole ollenkaan huono asia. Aika näyttää kuinka miehen käy.

http://www.cio.com.au/article/384786/ubuntu_marketing_kick_canonical_next_apple_/

http://www.businessinsider.com/mark-shuttleworth-turning-ubuntu-into-the-next-apple-2012-4

Unitylla on ollut yksi odottamaton myönteinen sivuvaikutus, nimittäin vaihtoehtoisten työpöytäympäristöjen ja jakeluiden kiinnostuksen kasvu. Koskaan ei tällä palstalla ole keskusteltu samassa mitassa Mintistä, Debianista tai Lubuntusta. Ei paha juttu sekään.

EDIT: haettu artikkeliin parempi linkki.

109
Lubuntussa on käytössä sama graafinen asennusohjelma kuin Ubuntussakin - Ubiquity. Tuolla on Lubuntuunkin pätevät ajantasaiset ohjeet Ubiquityn käyttöön (12.04):

http://news.softpedia.com/news/Installing-Ubuntu-12-04-LTS-266201.shtml

Kahden LTS:n välissä on ollut kolme päivitystä. Ubiquitykin on hieman muuttunut aikojen saatossa, mutta käyttäjän nimeä ja käyttäjätunnusta on kysytty aiemminkin. Tuolla on kuvallinen ohje 10.04:n asennusohjelman käyttöön:

http://news.softpedia.com/news/Installing-Ubuntu-10-04-LTS-141550.shtml

Lubuntun asennusikkuna:





110
Ongelma on juuri siinä että tuolta näppiskuvakkeen alta ei enää löydy kuin rus.
---------------
Kirjaudu vierastilille (Guest); avaa järjestelmänhallinta (System Settings) --> käyttäjät (User Accounts) ja vaihda salasana väliaikaisesti numeroiksi 123456. Aivan aluksi joudut varmaan vaihtamaan layoutin, mutta nyt sen pitäisi onnistua.

Tai kirjautumisnäkymässä paina Ctrl+Alt+F1; pääte avautuu; kirjoita komento

Koodia: [Valitse]
sudo passwd username
jossa 'username' on käyttäjätunnuksesi; anna uusi salasana 123456. Päätteestä pääsee pois Ctrl+Alt+F7.


111
Kirjautumisnäkymässä pitäisi olla näppiskuvake oikeassa yläkulmassa. Vaihda layout sieltä. Käytettävissä on myös virtuaalinen näppis.


112
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 12.04 beta2:n käyttö
« : 10.05.12 - klo:13.02 »
Tämän ketju pitäisi arkistoida ja lukita tai uudet viestit siirtää uuden otsakkeen alle. Kukas käyttää enää betaa, kun valmis levykuva on julkaistu?

113
Käsittämätöntä, että Meegon pohjalta ei voitu jatkaa, vaan valittiin suljettu alusta. N9 kelpaisi minullekin. Ubuntu-puhelin, olisiko mitään?

114
Kokeilin 10.04.3 -versiota live-CD:ltä. Mokkulana BandLuxe C100S. Työpöydälle ilmestyi Zero-CD-kuvake, jos laite kiinnitettiin vasta koneen käynnistyttyä. Levyasema piti poistaa komennolla 'Eject' ('Safely Remove Drive' ei toiminut halutulla tavalla). Hetken kuluttua poistettu asema ilmestyi toistamiseen pöydälle, minkä jälkeen Network Manager tunnisti laitteen.

Poista (eject) levyasema BandLuxe C100S ja anna sen mountata uudelleen:


Sen jälkeen NetworkManager tunnistaa laitteen:



115
Veikkaan syyksi Nvidian korttia. Voit kokeilla nomodesettia ja xforcevesaa käynnistysoptioina. Joskus auttaa, kun painaa heti alussa välilyöntinäppäintä.

http://journalxtra.com/linuxsanity/ubuntu-fixing-the-blank-screen-on-installation-bug-2532/

http://ubuntu-tutorials.com/2010/05/06/ubuntu-10-04-lucid-blank-screen-at-startup-workaround/

EDIT: tässä linkissä on hyvä kuvaus nomodesetin (ja muiden optioiden) käytöstä.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1613132

Lainaus
On some hardware configurations, you need to set some kernel parameters for ubuntu to boot or work properly. A common one is nomodeset, which is needed for some graphic cards that otherwise boot in to a black screen or corrupted splash, acpi_osi= to fix lcd backlight and other problems, and noapic and nolapic to work around various ACPI BIOS issues. In this how to I will explain briefly what this is and how to do it.

116
Tuolla on ThinkPad T30:n käsikirja ladattavissa:

http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles_pdf/92p1840.pdf

Ohje on sama kuin nettisivulla, mutta kuvat ovat isompia.

Alkuperäinen kovalevy on 2,5" IDE 60GB 5400 RPM (osanumero 08K9700):

http://www.impactcomputers.com/08k9700.html

Läppärin BIOS ei ehkä tue 128-gigaista isompaa levyä. Turvallinen valinta olisi max 120GB.

ThinkPad T30:lla on oma wiki:

http://www.thinkwiki.org/wiki/Category:T30

117
Asensin 10.04:n Virtualboxiin ja kokeilin. Thunderbird on englanninkielinen, mutta oletussähköpostiohjelma Evolution toimii ongelmitta suomeksi.

Ketjun aloittajan ohjeiden mukaan sain Thunderbirdin vaihtamaan suomeen, kun raahasin linkin (fi.xpi) laajennusikkunaan.

http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/thunderbird/releases/12.0.1/linux-i686/xpi/

Lainaus
Note: To install a language pack in Thunderbird, do not click the link to the xpi file. Instead, open Thunderbird's Extensions or Add-ons window, then drag the link from your browser and drop it there.

Ilmiö näyttää olevan yhteinen Mozilla-projektin ohjelmille, myös Firefoxille.

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=40460.0


118
...ainahan voi sanoa, että vaihtaa johonkin toiseen. Juu sekin on ratkaisu, mutta pidemmän päälle jakelun kannalta huono. Varsinkin kun se yksi pettynyt tyyppi sanoo kymmenelle kaverilleen ettei kannata kokeilla tuota jakelua, se on täyttä ruskeaa luonnontuotetta.
--------------------------
Minulle Ubuntu (tai yleisemmin Linux) on ollut jo pitkään Windowsia sopivampi vaihtoehto. En olisi viihtynyt viittä vuotta, jos jakelu olisi toiminut niin huonosti kuin kuvaat. Muitakin jakeluita olen kokeillut; en ole niistä löytänyt parempaa.

Ennakkoilmoitukset ulosmarssista ovat turhia, koska kukaan ei pakota väkisin nielemään mitään. Jos asiat ovat niin pitkällä, niin silloin mennään pois, tai aloitetaan keskustelu rakentavammassa hengessä ja oikeassa ketjussa. Kritiikki on aina hyvä asia, mutta avoimen koodin käyttiksessä voisi kysyä, kuinka voi itse parantaa tuotetta.

Ennen kiljuttiin paluusta Windowsiin, jos uuden käyttäjän asiat eivät heti parantuneet. Uutena ilmiönä on tullut vanhojen käyttäjien uhkailu toiseen distroon hyppäämisestä. Näistä ensimmäiselle näytettiin aiemmin hyvin nopeasti ovea. Minusta näissä molemmissa voi olla kyse hieman samasta asiasta.

Minusta tuntuu, että uudet työpöytäympäristöt aiheuttavat muutosstressiä, joka purkautuu purnausherkkyytenä. Bugeista ja ongelmista kasvaa isoja mörköjä. Ennen näistä pikkuasioista olisi päästy yli ja siirrytty eteenpäin.

Minusta asiat ovat silti aiempaa paremmalla tolalla, vaikka keskustelun perusteella voisi toisin luulla. Verrattuna viiden vuoden takaiseen tilanteeseen kehitystä on tapahtunut paljon. Oma läppärini (Acer Aspire 5310) ei ole milloinkaan toiminut Ubuntulla paremmin kuin nyt (12.04).

119
Yleistä keskustelua / Vs: Gimp 2.8
« : 06.05.12 - klo:19.40 »
Kokeilin asentaa mutta herjaa...
-------------------------
Sinulla on varmaan aiempi Gimppi alla. Jos, niin:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get dist-upgrade

120
Ubuntu on täällä toiminut hyvin, ja ongelmiin on yleensä saanut neuvoa ja toimivan ratkaisun netistä. Täytyy kyllä myöntää, että ilmaisessa käyttiksessä tympimiskynnys on minulla melko korkea.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 18