Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - 910

Sivuja: 1 2 [3] 4 5
41
Verkko kyllä ilmeisestikin toimii nyt korjauksen jälkeen. Kokeilepa, pääsetkö selaimella esim. Googlen hakusivulle IP-osoitteella http://74.125.79.99.

Jos tämä toimii, vika on nimipalvelussa (DNS). Tiedostossa /etc/resolv.conf tulee olla määritettynä oikeat nimipalvelimet.

42
Eipä taida vielä(kään) olla 64-bittistä Linux-clientiä. Vaihtoehdoksi jää kikkailla 32-bittisten kirjastojen kanssa jotenkin tähän tapaan: http://www.madox.net/blog/2009/05/04/citrix-linux-client-64bit-amd64-for-ubuntu-jaunty-904/. Mitään askel askeleelta -ohjeita en tähän hätään osaa antaa.

43
Reconfiguring...
Don't seem to be have all the variables for eth0/inet
Failed to bring up eth0.

Mitäs tiedostossa /etc/network/interfaces tällä hetkellä tarkkaan ottaen seisoo?

Koodia: [Valitse]
cat /etc/network/interfaces

44
Onko eth0-nimistä liitäntää ylipäänsä olemassa? Mitä sanoo komento

Koodia: [Valitse]
dmesg | grep eth

Mitä tapahtuu, jos ajaa verkkoyhteyksien käynnistysskriptin käsin komennolla

Koodia: [Valitse]
sudo /etc/init.d/networking restart

Mikään ei tietysti estä asentamasta NetworkManageria takaisin kiireellisenä korjaustoimenpiteenä.


45
Eipä ole varsinaisesti kokemusta, mutta onnistunee jotenkin niin, että säädetään Samba autentikoimaan käyttäjät AD:a vasten ja käytetään sopivaa Apachen moduulia: http://adldap.sourceforge.net/wiki/doku.php?id=mod_auth_ntlm_winbind

Joku näkyy toteuttaneen vastaavan toiminnallisuuden Susella: http://blog.netnerds.net/2009/10/enable-windows-ntlm-pass-through-authentication-in-linux-based-apache/

46
Multimedia ja grafiikka / Vs: Spotifyn asennus kuolee
« : 15.01.10 - klo:10.18 »
Lainaus
Onkohan nyt oikein viisasta säilytellä sovellusta työpöydällä tai jossain muualla kotikansiossa ja sieltä tehdä launcherit työpöydälle? Onko vinkkejä, tai latauslinkkejä johonkin tiedostoon jolla voisin asentaa spotifyn niin että se näkyisi tuolla gnomen valikossa ja palaset olisivat paikallaan winen asettelemina?

Olen vuoden verran käyttänyt nimenomaan sitä pelkkää eksekutaabelia havaitsematta mitään ongelmia. Valikkoon voi tietysti halutessaan tehdä käynnistimen, jossa suoritetaan esim. komento "wine /polku/spotify.exe" tms.

Lainaus
Katson järjestelmänhallinnasta, "spotify.exe    -    Zombi".

Koeta tappaa Spotify ja vaikka koko Wine alta komennolla

Koodia: [Valitse]
wineserver -k
Aukeaako Spotify tämän jälkeen normaalisti?

47
Pääseekö siihen virtuaalikoneeseen ylipäätään kiinni, esim. web-palvelimeen? Jos ei, se saattaa olla omassa, eristetyssä VmWare-verkossaan. Tällöin pitänee muuttaa asetuksia niin, että virtuaalikoneen verkkoadapetri on sillattu (bridged) ulkopuoliseen verkkoon.

Jos koneeseen pääsee muuten kiinni, mutta ei MySQL-palveluun, voi vika olla vaikka siinä, että MySQL kuuntelee vain kyseisen koneen localhost-adapteria. Tässä tapauksessa pitää MySQL:n konffiksesta säätää se kuuntelemaan oikeassa verkkoliitännässä. Komennolla "netstat -nap --inet" voi tarkastella, mitä liitäntää MySQL kuuntelee.

48
Tuon Karmic-koneen on siis tarkoitus toimia reitittimenä internetiin päin ja sen läpi olisi tarkoitus päästä liikennöimään tukiaseman luomasta langattomasta verkosta? Jos kerran olet päässyt jo niin pitkälle, että langattomassa verkossa oleva päätelaite saa pingiin vastauksen internetistä (myös nimellä, eikä pelkällä IP-osoitteella), niin hommahan ilmeisesti toimii. Jos normaali surffailu ei onnistu, vika voisi olla esim. Karmic-koneessa olevassa palomuurissa, joka estää HTTP-liikenteen. Miltäs Firestarterin asetukset näyttävät?

49
Ubuntu tietokoneissa / Vs: MSN-palvelimet vanhentuneet?
« : 15.12.09 - klo:16.11 »
Lainaus
Finch ei ilmeisesti löydy pakettienhallinnasta?

Löytyy kyllä, mutta sen riippuvuutena näkyy olevan pidgin-data. Sinulle on jostain - luultavasti tässä ketjussa aiemmin mainitusta PPA:sta - valumassa liian uusi versio pidgin-datasta. Tätä Hardyn oletusarvoista Finch-versiota tuskin kannattaa asentaa, kun Finch näköjään käyttää Pidginiä ja Pidginin vanhempi versio ei siis ilmeisesti toiminut.

Yksi mahdollinen ratkaisu olisi poistaa nyt asennettu Pidgin ja tuo aiemmin asentamasi PPA ja lisätä sen sijaan hardyn backports-ohjelmavarasto https://help.ubuntu.com/community/UbuntuBackports. Backportsissa näkyy olevan uudemmat Finch ja Pidgin kuin oletuksena on, mutta toisaalta Pidgin on vanhempi kuin tuossa aiemmassa ohjelmavarastossa. Paha sanoa toimiiko vai ei.

Huomaa, että backportsin kautta päivittyy oletusarvoisesti paljon muutakin, mikä voi aiheuttaa tai olla aiheuttamatta ongelmia. Muut paketit voi jättää päivittämättä tuon ohjeen kohdan "Use pinning to limit the backports repository" neuvoilla.


50
Tiedä kuinka mielekästä tuollainen tolkuton virtualisointi. Konetehoja luulisin kuluvan rutkasti enemmän kuin LTSP:llä. Muutenkin olen virtualisoinnista sitä mieltä, että se on pelkkää turhaa overheadia eli torta på torta. Käytetään tehot mielummin töihin, kuin alustaan. :D

T:Jallu59

Spice-toteutuksen mielekkyys LTSP-järjestelmään verrattuna riippuu varmasti paljon käyttötarkoituksesta. LTSP on monen käyttäjän ympäristö, kun taas Red Hatin VDI-mallissa jokaisella käyttäjällä on käytössään oma virtuaalikone. Overheadia tietysti tulee ainakin hiukan, toisaalta käyttäjien ympäristöt ovat toisistaan eriytettyjä ja esim. raskas videotoisto onnistuu paremmin Spicen avulla.

Mitä yleisesti virtualisoinnin mielekkyyteen tulee, olen samaa mieltä siitä, ettei ole mielekstä alkaa virtualisoida pikkufirman kahta palvelinta. Toisaalta jo kymmenien koneiden yhteydessä hyödyt hallinnoinnissa, vikasietoisuudessa, sähkönkulutuksessa,  resurssien lisäämisen helppoudessa ym. ovat kiistattomat.

51
Ubuntu tietokoneissa / Vs: MSN-palvelimet vanhentuneet?
« : 14.12.09 - klo:12.16 »
Onkos olemassa mitään toimivia tekstitilassa toimivia MSN-clienttejä? Bitlbee+irssikään ei enää toimi :(

Finch nyt ainakin. Bitlbee 1.2.4-1 + Irssi toimii ainakin minulla OK, eri asia sitten miten helppo se on Hardyyn asentaa.

52
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ubuntu + host tiedosto
« : 20.11.09 - klo:15.51 »
Aika lailla samalla periaatteellahan tuo toimii. Tiedosto on /etc/hosts

Hosts-tiedoston käyttö mainosten blokkaamiseen on kyllä vähän kömpelöä, kun se blokkaa samalla koko IP:n.

53
Ubuntu tietokoneissa / Vs: tesseract OCR
« : 17.11.09 - klo:10.48 »
Runoilemalla siihen samaiseen päätteeseen vaikka seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
tesseract kuva.tif lopputulos.txt

Tesseract syö muistaakseni vain tiffejä.

54
Samba käyttää muistaakseni oletusavoisesti omaa käyttäjähallintaansa. Linux-käyttäjät eivät siis automaattisesti ole Samba-käyttäjiä Käyttäjän oikeudet tulee olla määriteltynä myös Samban konffiksissa, pelkkä levytason 777-oikeusmäärittely ei riitä.

Lisäksi Samban jaot voi asettaa pelkin kirjoitusoikeuksin tai luku- ja kirjoitusoikeuksin ja määritellä näitä tunnuksittain.

Kannattaa tietysti vielä tarkistaa, onko koko ongelma kiinni kirjoitusoikeuksista luomalla Windowsista käsin jotain kyseiseen jakoon.

Tarkempia menettelytapoja en osaa suoralta kädeltä antaa, mutta Samban oikeuksien säätöön varmasti löytyy dokumentaatiota. Tässä yksi artikkeli: http://www.cyberciti.biz/tips/how-do-i-set-permissions-to-samba-shares.html
 

55
Tarkennapa hiukan tuota ympäristöä. Käyttääkö tuo Mediamonkey varsinaisia mediatoedostoja jostain palvelimellasi olevasta SMB-jaosta? Jos näin on, pitää levyjakoa käyttävällä tunnuksella olla kirjoitusoikeus palvelimen jakoihin.

56
Pelit / Vs: Saako winellä ohjauspaneelia toimimaan?
« : 08.10.09 - klo:12.07 »
Tuskinpa Wine sisältää Windowsin ohjauspaneelia lainkaan, mutta fontit voi asentaa muulla tavalla.

Winen AppDB:stä poimittua [http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=6734]:

Lainaus
The original capella3.ttf font has to be replaced.

-> install fontforge (via synaptic)
-> run fontforge
-> open the original capella3.ttf font
-> (new window) choose: file-> generate fonts
-> (new window) choose truetype (Symbol) and save
-> replace the original capella3.ttf font with the new generated one. This has to be done twice, in the windows/system32 folder and in the capella-program folder.
After this is done the font is displayed correctly.

57
Ubuntu tietokoneissa / Vs: NFS internal error
« : 01.10.09 - klo:12.48 »
Enpä osaa sanoa, mutta lokeista  (/var/log/messages) voisi vilkaista, onko sinne kirjautunut mitään informatiivisempaa virhettä.

Palvelimeltakin voit tietysti kummastella lokeja, jos se on omissa käsissäsi.

58
Käynnistä kone recovery-tilaan grubin avulla. Sitten pitää valita root-shell (tjsp, en muista sanamuotoa). Kun olet päässyt komentokehotteeseen, kirjoita

Koodia: [Valitse]
usermod -G admin tunnus

Tunnuksen tilalle tuohon se käyttäjä, jolle haluat ne pääkäyttäjäoikeudet antaa.

Sitten reboot, jonka jälkeen avaa käyttäjähallinta ja laita em. tunnus takaisin muihinkin ryhmiin.

Kuten Ville tuossa taisi jo vähän vihjatakin, usermodin -G-vivulla tosiaan määritetään lista ryhmistä, joihin käyttäjä kuuluu. Se siis poistaa käyttäjän kaikista ryhmistä, joita ei erikseen määritetä. Tämä sivuhuomio nimimerkillä "testattu on, admin-ryhmä takaisin root-shellissä" :)

Pelkkä ryhmän lisääminen käyttäjälle onnistuu adduser-komennolla tai antamalla usermodille myös vipu -a. 

59
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Miten avata portti 587
« : 19.08.09 - klo:10.56 »
Gmailin SMTP palvelimen kautta yritän lähettää. Voihan se olla, että Sonera blokkii.

Yhdistä siihen palvelimeen esim. telnetillä seuraavasti:

Koodia: [Valitse]
telnet smtp.gmail.com 587

Jos saat palvelimelta jokinlaisen tervehdysviestin, homma toimii yhteyden osalta ja vika on jossain muualla. Jos taas tuloksena on aikakatkaisu, välissä on todennäköisesti palomuuri.

Lainaus
Elikä, suljin tuossa äsken juuri UFW:n ja ulkoa päin skannattuna kaikki TCP/UDP/mitkä lie portit ovat edelleen näkymättömiä

Kuten jo mainittiinkin, koneesi näkymättömyydellä internetiin päin ei sinänsä ole merkitystä. Sähköpostin lähetys on (hiukan yksinkertaistaen) omalta koneeltasi internetiin päin lähtevää liikennettä, kun taas nuo online-testit mittaavat koneellesi saapuvaa liikennettä.   

60
kirjautumisalue = tähän tulis jokin opiskelia..juttu jota en muista.. mutta ubuntusta en löydä mistään mihin voisin määrittää tämän kirjautumisalueen.
Onko tuo siis Windowsissa semmoinen asetus jota säädetään kirjautumisikkunassa vai ihan niistä Wlanin asetuksista? ???

Koitapa antaa se tunnus-kenttä muodossa toimialue\tunnus

Sivuja: 1 2 [3] 4 5