Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - 910

Sivuja: 1 [2] 3 4 5
21
Arvatenkin kyse on paikallisen tiedostojärjestelmän käyttöoikeusrajoitteista. Jaon voi liittää sellaisilla optioilla, että paikallinen käyttäjätunnus tulee jaon omistajaksi.

Käytännössä siis "userid=server,passwd=*sensuroitu*,rw" -rimpsun erään tulee vielä ",uid=<tunnuksen UID>,gid=<tunnuksen GID>, missä tunnuksen UID ja GID selviävät esim. komennolla
Koodia: [Valitse]
id

22
Lainaus
Nyt kun olen muista syistä käynnistellyt konetta muutamaan otteeseen ja ajattelin taas palata tähän niin nyt tuo pvdisplay ei anna mitään tulostetta, Shocked joten en pysty sitä md_d0 käynnistämäänkään.

Riippuvuussuhde toimii toisin päin. LVM:n "levy" rakentuu md-lohkolaitteen päälle, eli Raid-pakan on oltava käynnissä, jotta pvdisplay voi nähdä mitään. Tarkista siis, onko Raid-pakka käynnissä ja millä md-tunnuksella:
Koodia: [Valitse]
cat /proc/mdstat

Raidin voi yrittää käynnistää käsin, jos se ei ole käynnissä millään laitenimellä. Älä tee tätä, jos se on jo käynnissä.

Pakotetaan Raid-pakka nyt varmuuden vuoksi käynnistymään vain toisella levyllä, jolloin ei ainakaan rikota mitään lopullisesti:
Koodia: [Valitse]
mdadm --assemble --run /dev/md0 /dev/sda1

Tämän jälkeen sitten tarkistaan taas, onko pakka mdstatin mukaan elossa. Sen jälkeen voit etsiä LVM:n vhysical volumet komennolla
Koodia: [Valitse]
pvscan
Nyt pvdisplayn pitäisi viimeistään tulostaa jotain. Sitten katsotaan, löytyykö volume group:
Koodia: [Valitse]
vgdisplay
Jos ei, niin etsi komennolla
Koodia: [Valitse]
vgscan
Viimeinen etappi on löytää logical volumet. Vastaavat komennot jälleen:
Koodia: [Valitse]
lvdisplay
ja tarvittaessa
Koodia: [Valitse]
lvscan

Huomaa, ettei kaikkia vaiheita välttämättä tarvita, vaan pelkkä Raid-pakan käynnistys saattaa riittää.

Jos kaikki näyttää hyvältä, niin Raid-pakkaan lisätään toinen siihen kuuluva osio komennolla:
Koodia: [Valitse]
mdadm -a /dev/md0 /dev/sdc1


Lainaus
mdadm --create /dev/md0 --level=mirror --raid-devices=2 /dev/sd** /dev/sd**
Itselläni oli muistaakseni tuossa 1.

Oli missä 1? Jos se oli level-kohdassa, niin ei ole mitään ongelmaa, sillä Raid-taso 1 on sama kuin mirror. Jos se oli raid-devices-kohdan arvona, niin en tiedä, miten mahtaisi käydä, mutta olemassa ollut Raid-pakkasi kyllä koostui kahdesta osiosta.


23
Lainaus
Mites nyt sitten lisään noi automaattisesti käynnistymään bootin yhteydessä?

Oletusarvoisesti ne käynnistyvät automaattisesti, joten pitäisi löytää syy käynnistymättömyyteen. Mahdollisia vikoja voi etsiä lokeista, lähinnä varmaan raidiin, md-laitteisiin ja lvm-laitteisiin liittyviä viestejä.

Jos ainoa vika on se, ettei volume group aktivoidu bootissa, niin sen voi tietysti purkkaviritellä kuntoon vaikka lisäämällä mainitun vgchange-aktivointikomennon /etc/rc.local-tiedostoon, jolloin se ajetaan aina käynnistyksessä.

Yksi mahdollinen syy on siinä, että Raid-pakkaa ei ole määritelty mdadm.confissa. Voisit ajaa aiemmin mainitun komennon, jolla mdadm.confiin kirjataan Raid-pakan tiedot:
Koodia: [Valitse]
mdadm --examine --scan >> /etc/mdadm/mdadm.conf
Muitakin määrittelyjä kyseiseen tiedostoon voi tehdä käsin, mdadm.confin man-sivulla on kerrottu mahdolliset määrittelyt.

Lainaus

fstab:
Koodia:

# /etc/fstab: static file system information.
#
#  -- This file has been automaticly generated by ntfs-config --
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>

proc                                       /proc           proc               defaults                     0  0
# Entry for /dev/sdb1 :
UUID=c917fc65-4887-4d09-bff3-dfe7b65af054  /               ext4               errors=remount-ro            0  1
# Entry for /dev/sdb5 :
UUID=9d5667a1-d098-4ece-8d43-bc90ce59c083  none            swap               sw                           0  0
/dev/scd0                                  /media/cdrom0   udf,iso9660        user,noauto,exec,utf8        0  0
/dev/fd0                                   /media/floppy0  auto               rw,user,noauto,exec,utf8     0  0
/dev/sdb1                                  /media/sdb1     ext4               nosuid,uhelper=devkit,nodev  0  0

/dev/sdd1                                  /media/sdd1     linux_raid_member  defaults                     0  0



Mitä tuohon fstabiin tulee, niin en ihan hahmota noiden kahden viimeisen rivin tarkoitusta. Sdb1 on jo ylempänä mountattu juuriosioksi (käyttäen UUID:tä). En tiedä, mikä sdd1 sinulla on tai onko se edes käytössä, mutta tuskin sen mounttaaminen noin onnistuu kuitenkaan. Ne voinee poistaa.

Jos haluat mountata LVM-volumet automaattisesti johonkin käynnistyksessä, fstabiin pitää lisätä jotain seuraavankaltaista:
Koodia: [Valitse]
/dev/media/musiclv /mnt/jotain ext4 defaults 0 0

Tämä tietysti edellyttää, että volume group on aktiivisena.


 

24
Tuon pvdisplay-listauksen mukaan LVM:n physical volume ja sillä oleva volume group löytyy, joten Raid-pakan muutoksiin ei välttämättä ole tarvetta. Kuten ilkkak tuossa varoittikin, pakan säätäminen voi hävittää dataa, jos ei ole varma siitä, mitä on tekemässä.

Näyttäisi siltä, että volume group ei ole aktiivisena, koska  /dev/<volume group> puuttuu. Ensimmäisenä kannattaa kokeilla volume groupin aktivoimista:
Koodia: [Valitse]
vgchange -ay media

25
Muutama asia tuosta nyt pisti silmään. Ensinnäkin bootissa käynnistetään multidisk-laite /dev/md_d0, eikä /dev/md0, kuten tuossa linkkaamassasi ketjussa. Oletko tehnyt itse jotain tähän liittyvää? Jos et, niin kyseessä on jonkinasteinen virhetilanne.  Tarkista vielä. mihin multidisk-laitteeseen volume groupisi on sidottu:
Koodia: [Valitse]
pvdisplay
Toisekseen, tuohon md_d0-pakkaan on mdstatin tulosteen perusteella kytketty osiot sda1 ja sdc1, eikä sda1 ja sdd1, kuten ensimmäisessä viestissäsi. Ovatko osiot virheelliset viestissäsi, vai onko pakassa väärät osiot?

Edelleen, mdadm.confissasi ei ole määritetty tuota raid-pakkaa lainkaan, mikä on tehty ohjeessa komennolla
Koodia: [Valitse]
mdadm --examine --scan >> /etc/mdadm/mdadm.conf Tämä voisi olla osasyy pakan virheelliseen määrittelyyn.

Jos nyt lähdetään siitä oletuksesta, että pakka on tosiaan rakentunut jotenkin virheellisesti, niin sitä voisi yrittää potkia kuntoon käsin sammuttamalla virheellisesti muodostunut pakka ja käynnistämällä oikea oikeilla osioilla. Tässä vaiheessa on tietysti suotavaa olla varmuuskopiot kunnossa siltä varalta, että jotain menee vikaan. Koska kyseessä on peilattu Raid niin paremman puutteessa voinee vaikka irrottaa toisen levyn.

26
Menee vähän arvailuksi, mutta tarkista nyt ainakin seuraavat:

- miltä pakan tila näyttää? (cat /proc/mdstat)
- mitä mdadm-työkalun konfigurointitiedosto on syönyt? (cat /etc/mdadm/mdadm.conf)
- kirjautuuko järjestelmälokeihin jotain raidiin liittyvää käynnistyksessä (esim. dmesg | grep raid)

27
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Netti hävisi Ubuntusta!
« : 18.06.10 - klo:14.40 »
Annapa vielä seuraava komento:

Koodia: [Valitse]
dmesg | grep eth

Tulosteena saat luultavasti useita rivejä, joilla esiintyy ethX, missä X on todennäköisesti 0. Yritä sitten nostaa verkkoliitäntä ylös komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo ifup eth0

Jos tuon edellisen dmesg-komennon tulosteessa oli jokin muu kuin eth0, korvaa eth0 sillä. Liitä tänne ifup-komennon tuloste. Jos komento ei tulosta mitään, anna vielä komento:

Koodia: [Valitse]
ifconfig

28
Et mitenkään. Jos palveluntarjoaja sen ohjaa sinun ip:seen niin selain kutsuu palvelintasi ip:llä eikä domainilla.

Tosiaan, oletin, että ohjauksella tässä tarkoitettiin ainoastaan DNS-tietueen olemassaoloa. Jos tilanne kuitenkin on se, että palveluntarjoajalla on jo olemassa jokin uudelleenohjaus, niin sen muuttaminen on palveluntarjoajan käsissä. Onko kyseessä jokin webhotelli tms. vai onko kyseessä oma palvelimesi?

Lainaus
Juu siis hommahan menee niin että jos nyt kirjoitan osoitteen www.veikko.fi selaimeen niin ohjaus tapahtuu haluamaani IP-osoitteeseen. MUTTA kun sivut aukeaa osoitteeksi vaihtuu selaimessa http://ip-osoite, jonka tilalla siis haluaisin kuitenkin lukevan mielummin sen http://www.veikko.fi.

Tämä viittaisi siihen, että joko palveluntarjoajalla tai omassa konfiguraatiossasi on jo jokin uudelleenohjaus olemassa.

29
Osoiterivillähän näkyy lähtökohtaisesti se nimi, jolla asiakaskoneen selain kutsuu palvelinta. Jos siis nimellä www.veikko.fi on DNS-tietue osoittamassa osoitteeseen 1.2.3.4 ja käyttäjä nakuttelee selaimeen osoitteen http://1.2.3.4, niin selain näyttää osoiterivillä kyiseisen osoitteen, Jos taas viittaa palvelimeen nimellä http://www.veikko.fi, näkyy selaimessakin tuo osoite.

Tätä voinee tosiaan muuttaa vaikka tuolla rewritellä.

30
Lainaus
Koodia:

sudo ufw allow from 192.168.1.1/10
WARN: Rule changed after normalization
Sääntö lisätty

Enpä tiedä UFW:stä sen kummemmin mitään. Esimerkissäsi kuitenkin määritellään IP-osoitteet käyttäen CIDR-notaatiota, jossa kauttaviivan jälkeinen osa määrää halutun verkon laajuuden. Osoite 192.128.0.0 on antamasi verkkoavaruuden ensimmäinen osoite, jolloin se aivan perustellusti tulostuu UFW:n tulosteessa.

Haluat ilmeisesti sallia liikenteen IP-osoitteista 192.168.1.1 - 192.168.1.10. Tämän voi tehdä käyttämällä sopivaa verkkomaskia, esim. jotenkin näin:

Koodia: [Valitse]
sudo ufw allow from 192.168.1.0/28
jolloin verkko kattaa osoitteet 192.168.1.0 - 192.168.1.15.

Hyvin usein kotien lähiverkoissa käytetään yhtä ns. C-luokan verkkoa, joka sinulla olisi vastaavasti määriteltynä 192.168.1.0/24. Tämä kattaisi siis osoitteet 192.168.1.0 - 192.168.1.255.

UFW:llä voinee määritellä myös IP-osoitevälin, jolloin saat täsmälleen haluamasi osoitteet. Ja vaikka ei voisikaan, niin aina voi määritellä jokaisen osoitteen erikseen:

Koodia: [Valitse]
sudo ufw allow from 192.168.1.1
sudo ufw allow from 192.168.1.2
...

31
Lainaus
Jonka ohjeistamana lisäsin /etc/apt/sources.list -tiedostoon rivit

Koodia:

deb http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu dapper universe multiverse
deb-src http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu dapper universe multiverse


Nyt paketti löytyy ja asennus tekee seuraavaa:

Tämä on sinänsä oikea lähestymistapa, että phpmyadmin on tosiaan universe-repoissa. Olet kuitenkin ottanut käyttöön Dapperin (Ubuntu 6.06) repon, mistä varmasti seuraa riippuvuusongelmia (minkä lisäksi phpmyadmin-paketti lienee ikivanha).

Korjaa siis sana dapper sanalla jaunty, aja aptitude update ja asenna phpmyadmin uudelleen.

32
kaikki tuntuisivat toimivan...

Mietin vaan, että mikä on voinut aiheuttaa tämän, kun viestiä ei enään lähde, vaikka ennen toimi hyvin ja asetuksiin en ole koskenut (muistaakseni).

Kun lähetän viestin, logiin tulee viesti
2010-06-05 07:04:29 1OKkcX-0000UR-Je <= olli@******* U=olli P=local S=375
2010-06-05 07:04:29 1OKkcX-0000UR-Je ** emai@osoite R=smarthost T=remote_smtp_smarthost: SMTP error from remote mail server after MAIL FROM:<olli@*******> SIZE=1410: host mail.inet.fi [195.156.147.15]: 553 <olli@*******> Invalid mail address, must be fully qualified domain
2010-06-05 07:04:29 1OKkcX-0000UU-Qg <= <> R=1OKkcX-0000UR-Je U=Debian-exim P=local S=1333
2010-06-05 07:04:29 1OKkcX-0000UR-Je Completed
2010-06-05 07:04:30 1OKkcX-0000UU-Qg ** olli@******* R=smarthost T=remote_smtp_smarthost: SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<olli@*******>: host mail.inet.fi [195.156.147.15]: 501 <olli@*******> Invalid mail address, must be fully qualified domain
2010-06-05 07:04:30 1OKkcX-0000UU-Qg Frozen (delivery error message)


Tässä smarthostiksi asettamasi TeliaSoneran postipalvelin vastaa, että sekä lähettäjä-, että vastaanottajaosoitteet ovat virheellisiä. Ovathan osoitteet varmasti muotoa olli@jotain.fi, eivätkä esim. olli@jotain?


33
Ubuntu tietokoneissa / Vs: VPN Kubuntussa
« : 28.05.10 - klo:09.39 »
Villi veikkaus: Network Managerin yhteystapakohtaisia lisäkilkkeitä ei ole asennettu:

http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Lucid#VPN_through_Network_Manager

34
Tilannehan on hiukan yksinkertaistaen seuraava: otettaessa yhteys kutsuvalta koneelta osoitteeseen domain.com, käy asiakaslaite ensin kysymässä omalta nimipalvelimeltaan, missä IP-osoitteessa domain.com mahtaa olla. Vastauksen saatuaan asiakaslaite lähettää pyynnön halutulle palvelulle saamaansa IP-osoitteeseen.

Jos nyt olisi sellainen tilanne, että tuolla palomuuri-Debianillasi olisi IP-osoite 1.2.3.4, johon viittaisi useampi eri DNS-nimi, mutta iptablesin pitäisi ohjata liikenne sisäverkkoon ainoastaan silloin, kun kutsussa on viittaus domain.com, niin aika hankalaksi menee. Domain-nimihän ei ole mukana kuin korkeintaan IP-paketin payloadissa, kun taas iptables lähtökohtaisesti tarkkailee aivan eri tason tietoja, lähinnä lähettäjän ja vastaanottajan IP-osoitteita ja portteja. Iptablesissa kyllä on sellaistakin toiminnallisuutta, jolla payloadiin pääsee käsiksi, mutta toteutus olisi vähintäänkin erikoinen.

Luultavasti tarpeesi on kuitenkin toteutettavissa muulla tavoin. Jos haluat esim. tarjota sisäverkossa olevalta web-palvelimelta eri sisältöä sen mukaan, millä palvelinnimellä palvelinta kutsutaan, se onnistuu Apachen asetuksilla  (virtual hosteilla) varsin triviaalisti. Jos taas haluat vain ohjata kaiken Debian-purkille tulevan liikenteen sisäverkkoon domainista riippumatta, sekin onnistuu helposti. Vähän tarkempi kuvaus tarpeista olisi kuitenkin tarpeen.

35
Itse asiastahan en mitään tiedä, mutta locatea käyttäessä pitää olla myös ajan tasalla oleva tietokanta, johon haku kohdistuu.

Koitapa vielä jotain seuraavanlaista:

Koodia: [Valitse]
sudo find / -iname *cvspass*

36
Tämä näyttää edelleen kovasti siltä, että sinulla on liittymä, jolla ei ole omaa julkista IP-osoitetta lainkaan. Koneeltasi internetiin liikennöitäessä näkyvä julkinen osoite 217.30.184.47 on todennäköisesti jokin gateway-osoite, jota käytetään useampien liittymien internet-reititettävänä osoitteena (sen DNS-nimikin näkyy olevan interweb47.makeit.fi), Otettaessa yhteyttä internetistä päin tähän osoitteeseen, yhteyttä ei luonnollisesti osata reitittää sinulle. Aika harvinaisia tällaiset tosin nykyään ovat, onko kyseessä jokin taloyhtiön tai yrityksen verkko tms?

Osoite 83.150.126.66 taas on jokin gateway-laitteen osoite. Liikennöitäessä osoitteeseen 217.30.184.47 on matkalla mahdollisesti jokin reititysluuppi, minkä vuoksi saat osoitteesta 83.150.126.66 ""TTL exceeded" -viestejä.

Operaattorisi näistä tietysti parhaiten tietäisi.

Muok:

Lainaus
Ei ole mitään omia virityksiä. Saako tuota forwardoitua mitenkään?

Ei. Vain operaattori voi vaikuttaa tähän. Voi hyvinkin vaatia liittymätyypin (tai jopa palveluntarjoajan) vaihtamista, edelleen liittymätyypistä riippuen.


37
 
Lainaus
Protocol   MAC Encapsulated Routing
IP Address   10.50.10.230
Subnet Mask   255.255.255.0
Gateway   10.50.10.1
Primary DNS   83.150.126.65
Secondary DNS   ---

IP Address:  10.0.0.0
Subnet Mask:  255.255.255.0
DHCP Server:  Enabled
Firewall:  Disabled
UPnP:  Enabled
Wireless:  Enabled

Tämän perusteella näyttäisi siltä, että reitittimesi saa palveluntarjoajaltasi privaatti-IP-osoitteen 10.50.10.230, joka ei ole internetissä reititettävä osoite. Yhteys on siis palveluntarjoajalla jo kertaalleen natattu, eikä reitittimellesi ole suoraa yhteyttä internetistä. Eri asia tietysti, jos tuo 10.50.10.0/24-verkko on jokin oma virityksesi.

38
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Samba rikki 10.04:ssa?
« : 11.05.10 - klo:16.18 »

Saako NFS:ää mäpättyä Windowsiin?

MS:n Windows Services for Unix -työkaluissa on NFS-client. Ei tosin mitään kokemusta, eikä taida toimia home-versioilla.

39
Onko Apache ylipäätään päällä? Käynnistä se uudelleen komennolla

Koodia: [Valitse]
sudo /etc/init.d/apache2 restart
Jos et ole koskenut Apachen määrittelyihin, se kuuntelee kyllä kaikkia verkkoliitäntöjä. Käytöstä voi muistaakseni muuttaa Apachen ports.conf-tiedostosta.


40
Vähän arvailuksi menee, mutta toimiiko Apache tuon palvelimen omalla selaimella osoitteella http://localhost ?
Entä osoitteella http://192.168.1.10 ? (tämä olettaen, että 192.168.1.10 on koneen IP-osoite kuten tuossa aiemmassa konfiguraatiossasi lukee)

Pääseekö muualta verkosta käsiksi palvelimen web-palveluun IP-osoitteella?

Kuunteleeko Apache vain jotain tiettyä liitäntää (interface)?   

Sivuja: 1 [2] 3 4 5