Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - fossiili

Sivuja: 1 ... 38 39 [40]
781
Ubuntu tietokoneissa / Re: 20 gigaa Ubuntulle
« : 01.11.05 - klo:10.10 »
Alustamalla partition filesysteemillä, jota kummatkin OS:t pystyvät lukemaan ja kirjottamaan. Tällainen on esm.  fat32.

Justiinsa vaihdoin viimeisen Windowssin fat32 osion NTFSksi kun fat32 on kuulema epäluotettava ja hidas >:(

Nyt siis teen Ubuntulle varatulta alueelta esim. 1 Gigan fat32 osion siirtoalueeksi. Tämän tietysti Windowssin levyhallinnalla, jotta alue näkyy Windowssissa.  Mitä jos harjoituksen vuoksi tekisi Ubuntulla?

782
Ubuntu tietokoneissa / 20 gigaa Ubuntulle
« : 01.11.05 - klo:08.47 »
Olen lopultakin onnistunut sähläämään WinXP-masiinani kanssa niin, että minulla on 20 gigaa vapaata allokoimatonta levytilaa. Riittääkö se Ubuntulle?

Haluaisin kokeilla Unixia. N. 20 vuotta sitten kokeilin BSD-Unixia venäläisellä Digitalin koneen kopiolla. Ihan kivaa!  Tarkoitus olisi hoitaa Internet-hommat Ubuntulla (Mozilla tai Opera-selain). Muut duunit Windowssilla, koska etupäässä pelailen mitä nyt myös vanhoja elokuvia editoin. Siihen kai olisi hyvä työkalu Unixissa?

Jostakin luin, että Linuksista voi vaivatta lukea NTFS-tiedostoja, mutta NTFS-alueelle kirjoittamista pitää välttää. Jos imuroin tiedoston Ubuntulla, millä konstilla siirrän sen Windows-ohjelmille.

 :o

Sivuja: 1 ... 38 39 [40]