Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vapaan koodin kananmuna

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 82
41
Laitealue / Vs: firewire kovalevyt
« : 15.12.08 - klo:19.20 »
Linux nörtit ja macci-härpäkkeet ei taida kohdata.  ???

Usb-levyissä minua jurppii se että prosessorikuorma keikkuu jossain 30-60% lukemissa, kun kopioin tiedostoja. Pitäisi varmaan päivittää tehokkaampi kone, mutta tuntuu hiukan hölmöltä päivittää prossua usb-levyjen takia. Pahimpaan tökkimiseen auttaa kyllä ionice.

Mutta siltikin kiinnostaisi tietää, onko kellään kokemusta ovatko fw-liitäntäiset levyt tässä suhteessa olennaisesti parempia?
Firewire käyttää dma:ta, joten prossukuorma on miltei nolla.
Käyttötarkoituksen mukaan kannattaa valita. Eipä nuo firewire kotelot niin kauhean kalliita ole, verkkokaupasta ostin http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=23342 mikä on kyllä halpa, mutta kokonsa puolesta jää kyllä kotiin kun lähden reissuun pitää lisäksi meteliä ja on ruma. Ketjutusominaisuudet on tietysti kanssa plussaa jos on tarkoitus käyttää useampia levyjä.
Jos sulla on useampia Linux-koneita ja haluat testata mitä firewire-levy vaikuttaa prossukuormiin niin asenna vaikka oraclen endpoint (vrt. target mode macille) toiselle koneelle ja testaa sillä suorituskykyä.

42
Jos vielä mainostaisit mistä ostit, ja mihin hintaan. Tarkoitus olis Joulun jälkeen ostaa samainen laite.
Tietoasemalta, 359 euroa tuli hinnaksi. Piti munkin kytätä niin pitkään kuin mahdollista, mutta ei voinut oikein enempää lykätä kun kone piti nimenomaan saada jouluksi. eeebuntu olis tarkoitus asentaa tohon kun se uusi versio vaan julkaistaisiin (piti tulla jo eilen).

43
Nyt tuli hommattua se eeepc 901, muut alkuperäisen listan vaihtoehdot karsiutuivat saatavuuden (ja pakko windowsin) takia pois. Paitsi tietysti eeepc 900, mutta akunkesto on kumminkin sen verran tärkeä ominaisuus, että päätin ottaa tuon 901:n.

44
*When installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended. Tuossa lainaus Asuksen sivuilta. Minulla on hoono enklanti, mutta ymmärtääkseni suositellaan 32-bittiselle järjestelmälle (minulla tulevat olemaan 32-bittiset Ubuntu ja XP). Pitääkö ottaa miten vakavasti?
Hinta on melkein sama noilla kahden gigan kammoilla kun gigaisilla. 32 bittisessä järjestelmässä ilman pae:ta pitäisi tolla näyttiksellä saada käyttöön noin 3.5 gigaa muistia. Varsinaista haittaa tunnistumattomasta muistista ei ole, muuta kuin se, että siitä on joutunut maksamaan, mutta kuten sanottua hinta on miltei sama. Ei tarvitse sitten tulevaisuudessa 64-bittiseen järjestelmään siirryttäessä välttämättä heittää vanhoja kampoja pois jos haluaa lisää muistia.

45
Muisteiksi 2*2gb
Kai ne sata-asemat toimii, IDE-laitteita en enää hankkisi kun emolevyvalmistajien tuen jatkuvuudesta ei voi olla varma.

46
Olisko siinä natti välissä tai joku muu palomuuri?
Ratkaisut on joko natti pois, porttiforwardi tai sitten anoppisi koneelta yhteys omalle koneellesi ssh:lla ja sen yhteyden avulla porttiforwardi.
Sopivan skriptin kun lähettää ssh-avaimineen tar.gz pakattuna sähköpostilla niin toi viimeisin ainakin onnistuu etänä.
Vaikka tälleen:
Koodia: [Valitse]
ssh -R 1067:localhost:22 tunnari@sinunkone
Voi tehdä ilman avaimiakin, jos salasanan kirjoittelu ei haittaa.

Sitten kun haluat anoppisi koneelle ssh:n niin teet sen näin:
Koodia: [Valitse]
ssh -p 1067 tunnus@localhost

47
Yleistä keskustelua / Vs: Millainen PC:n pitäisi olla
« : 09.12.08 - klo:01.13 »

Oma suosikkini olisi kohta 6, eli muu. Ihastuin aikoinaan Zx Spectrumin rakenteeseen. Miksi ei nyky-PC:täkin voisi tehdä vastaavalla tavalla, jossa massamuistina olisivat esim USB ja muuten esim 10gt levy. Muistuttaa miniläppäreitä, mutta miksi käyttis ei voisi olla muistissa ja toimia kuten C64 tai ZX Spectrum? Ohjelmat voisi ladata haluttaessa repoista kliksauttamalla sopivat softat omaan tarpeeseen.
Ja sitten kun on kirjoittanut 300 riviä basicciä, niin pikkuisen huolimattomasti täräyttää sitä näppäimistöä (konetta) ja hupsis virtajohto koneen takaa irtoaa.

Oma ihannekone on 12-13" kevytkannettava, jonka pystyy kotioloissa laajentamaan täydelliseksi ulkoisilla näytöillä näppäimistöllä ja hiirellä.

48

Xeniä vähän tutkin ja siinä ois kiva luoda tommonen ethernet RAIDi, jolloin ei tarvis varsinaista fileriä ollenkaan. Laittais vaan jokaiseen palvelimeen kohtuulliset pakat jokaiseen. Lähinnä nyt jäi vielä auki nuo Xenin GUIt? Itsehän tulen nykyään ihan hyvin toimeen komentorivin kanssa mutta laitoksessamme on myös monta muuta kenen tulee päästä hallitsemaan virtuaalikoneita ja siitäkös se ongelma syntyy jos lyön heille SSH:n auki :P
Käy citrixin sivuilta katsomassa xen-serveristä lisäinfoa. Sieltä löytyy mm. video, jossa sen hallintaohjelman toimintaa demotaan.

49
Yleistä keskustelua / Vs: Kiina ja pakkolinux
« : 07.12.08 - klo:23.57 »
Mikähän juju tuossa pakko-Linuxissa on? Kuuluuko punalippuliinuksin vakiovarustukseen kenties joku bbd (big brother daemon) tai peräti kbbd? Tai sensord? Täällä puolen pallukkaa voisi kuvitella joidenkin tahojen ilahtuvan drmd:stä.
Monitoroinnin uhka toimii lähes yhtä tehokkaasti kuin monitorointi itse. Tuskin ketään kuvittelee että miljoonien kiinalaisten nettiliikennettä pystyttäisiin yksinkertaisia suodattimia ja pientä satunnaisotantaa suuremmilla keinoilla tarkkailemaan ja rajoittamaan.

Raha on se toinen motiivi, tuo on maksullinen jakelu ja sen tekijöillä on ilmeisesti hyvät suhteet kiinalaisiin päättäjiin. Amerikkalaisuuden vastustuksella on varmaan myös osansa.

50
Mites toi Xen? Onko sitä varten semmosta pikku kivaa GUI:ta virtuaalikoneiden hallintaan ja pystyykö sillä hostaamaan Wintoosia, kellään kokemuksia?
Citrixiltä löytyy Xen-pohjainen virtualisointituote, halvempi kuin vmware. Ei huonoja kokemuksia. Hallintagui on windows-pohjainen, mutta kaiken pystyy tarvittaessa tekemään myös komentoriviltä.

Tosta iSCSI hässäkästä:
Toteuttaisin homman kahdella 24 tai 48 porttisella gigabitin kytkimellä (riippuu hintaerosta, joskus 48:t on jopa halvempia) ja hankkisin palvelimiin neliporttiset intelin gigabitin verkkokortit (servuissa jo ennestään luultavasti 2x1gb). Servuihin sitten bondataan yksi integroitu ja yksi intelin portti SANin kanssa liikennöintiin ja vedetään kumpikin omaan kytkimeensä (kytkinten ei tartte tässä tapauksessa edes tukea bondingia, kun ne ei nää toisiansa). Loppuihin portteihin sitten hallintaverkko ja varsinainen ulkointerface (bondattuna tai ei, hallintaverkkoa ei välttämättä kannata bondata vaan sen voi muuten vaan kahdentaa, jolloin tietää kumpi verkkokortti on mahd. hajonnut, käyttää integroitua parina siihen kumpi on kriittisempi). Tuloksena saadaan melko robusti systeemi, jossa ainoastaan SANin hajoaminen särkee koko systeemin, verkkokortit ja kytkimet on siis kahdennettu.

51
eSata käsittääkseni tarvitsee aina ulkoista virtalähdettä, joten sen puolesta se ei kaikille sovi. USB2 tai firewire on ihan järkevä hankinta(firewire hieman nopeampi, joistain ulkoisista kovoista löytyy molemmat).

Itseasiassa riippumatta väylästä kaikki 3.5" levyt tarvitsevat ulkoisen virtalähteen tai sitten sähkö täytyy ottaa suoraan tietokoneen virtalähteestä. Esimerkiksi itellä on sellainen braketti kotelon korttipaikassa, johon saan kytkettyä pari sata-levyä sähköineen ilman mitään koteloja.
Firewire-levyt ei välttämättä tarvitse (jostain luin lukeman max 85 wattia, nykyisin kai vakiintunut 12v ja 1.5A). Nykyisin tosin näkee harvemmin 3.5" tulilankakelkkaa ilman ulkoista virtalähdettä, koska niissä on lähes poikkeuksetta myös usb2.0 portti, joka ei pystyisi niitä levyjä pyörittämään.

52
Netcatti tähänkin probleemiin sopii vastaukseksi, tosin sillon ei ajeta ftp:tä eikä siihen muutenkaan saa mitään autentikointia (ellei tee ssh-putken sisällä).
Koodia: [Valitse]
man ncToiseen päähän serveri kuuntelemaan ja pukkaamaan tavarat haluttuun tiedostoon ja toisessa päässä clientti lähettää halutusta virrasta verkon yli.

53
Ohhoh. Meni lainaus homma vähän pipariksi; en oikein hallitse näitä foorumisääntöjä.
[ quote] aloittaa lainauksen ja [/ quote] lopettaa, oli tuosta edellisestä viestistä jäänyt tuo lopetustagi pois. Viesteistä löytyy lisäksi muokkaus nappi, jolla voi jälkikäteen korjailla vanhoja viestejään.

54
Kiitos taas vinkeistä. Tuo jo aiemmin mainitsemani ASUS GeForce 7300 GT Silent voisi olla minulle sopiva näytönohjain (45-48 €) ja joko AMD tai Intelin emolevyt+näytönohjain. Ihastuin tuohon A2 4850 pros. sen vähävirtaisuuden vuoksi. Kombinaatio lienee minulle riittävän tehokas?
Katselisin noita 8400 ja erityisesti ehkä 8500 sarjan nvidioita, menevät suunnilleen samaan hintaluokkaan.
Tehojen puolesta kaikki uutena myytävät prossut on ok. Nykyisessä koneessasi tökkii luultavasti lähinnä muistin määrä. Saman tapainen paketti löytyy itseltäni ja kun vaihdoin muistit 512 -> 2048 megatavuun niin nopeutui huomattavasti. 
Lainaus
Onko järkevää pistää käyttöjärjestelmät (Linux ja XP) omille kiintoleyvyilleen eli hankkia saman tien kaksi kiintolevyä?
Eipä tuolla ole käytännössä mitään väliä.

55
Koneen iän takia ja vaan kokeiluhalusta haluaisin kuitenkin uuden koneen, jonka siis tulisi olla hiljainen ja toimintavarma. Linuxia käyttäisin edelleen pääkäyttöjärjestelmänä, mutta myös Windows tulisi mukaan (ilmeisesti vielä XP). Perminnan viestiketjusta Storck esitteli kokoonpanon, joka aika hyvin vastaisi omia tarpeitani. Prosessori ja kotelo virtalähteineen ehkä ovat hieman liian arvokkaita. Mitä etuja on erillisestä näytönohjaimesta tietokoneeni käyttöä ajatellen? Haittaa ei siitä pitäisi olla, vai kuinka? Hinta lienee suunnilleen sama (näytönohjain emolevyllä = n. 100-120 euroa, kuten myös vaatimaton näytönohjain+emolevy, kts. Storck). AMD:n tuotteet jättäisin varmuuden vuoksi syrjään. Syy: Linux käytön tärkeys.
Omat kokemukset integroiduista näytönohjaimista koneen vakauden suhteen on "hieman" negatiivisia. Syynä on ollut jaettu muisti. Tämän lisäksi suorituskyky on ilmeisesti edelleenkin aivan toiselta planeetalta.

Koteloon ja virtalähteeseen kannattaa panostaa, koska nämä osat eivät vanhene. Virtalähteen laadusta tingittäessä on vaarana muiden komponenttien rikkoutuminen. Kotelolla on merkittävä osa koneen hiljaisuudessa, riittävä ilmankierto vähentää paikallisen jäähdytyksen tarvetta (näytönohjaimet ja prossut) ja tarpeeksi tiivis koppa pitää mölyt mahassaan.

56
Laitealue / Vs: Dell Inspiron Mini 9 Ubuntulla - mistä?
« : 24.11.08 - klo:11.30 »
Tuliko vielä saatavuus tietoja?
Ei ole kuulunut vielä mitään.

57
Laitealue / Vs: Dell Inspiron Mini 9 Ubuntulla - mistä?
« : 20.11.08 - klo:18.53 »
Soittelin suomen dellille tästä ministä ja kysyin saatavuustietoja. Lupasivat lähestyä sähköpostilla. Dellin suomen sivustolta löytyy puhelinnumero. Ubuntulla tuota ei välttämättä saa, mutta ilman käyttistä saattais olla mahdollista (en kysynyt erikseen).

58
Toivoisin korvan vieressä tönöttävältä koneelta myös hiljaisempaa luonnetta. Tarkoitus on myydä nykyinen kone, ja sen onnistuessa ostaa edullisempi, kohtuullisen tehokas ja vähävirtainen, ja ennen kaikkea hiljainen keskusyksikkö. Lisäksi toiveena on, että kone olisi mahdollisimman yhteensopiva Linuxin (Ubuntu tai Kubuntu) kanssa. Budjetiksi olen kaavaillut kaikkineen noin 550 € (ei sisällä Microsoftin tuotetta).
Jälleenmyyntiarvo on pc-kamoilla yleensä melko huono, miettisin mieluummin millä nykyisestä koneesta saisi hiljaisemman.
Oletan että tarkoitat nykyisellä koneellasi tätä laitosta: http://www.thatsabsurd.net/2008/11/tietokoneen-kasaaminen-ensikertalaisena/
Näyttiksen myynti mahdollisesti voi kannattaa, jos ostaa passiivivehkeen tilalle (Edit: nykyinenkin taitaa olla passiivi). Prosessorille sitten alikellitystä ja alivoltteja sekä ankaraa säätelyä fancontrol + pwmconfig akselilla. Kotelon ropelleja hiljaisemmaksi (jos säätyy pwmconfigilla niin voi mahd. pitää alkuperäisetkin, jos ei säädy niin hiljaisempaa mallia), niissä täytyy kumminkin olla sen verran tehoja, että ne pitää kovot suht viileinä. Lopuksi sitten vaimennusmattoa, jos kiintolevyt resonoi.

Mikä pitää tällä hetkellä eniten ääntä?

Katselin tossa sivuillasi koneen sijoituspaikkaa, niin muutaman desibelin saisi pois yksinkertaisesti sijoittamalla koneen kauemmas korvista. Tuplaa matka saat kolme desibeliä miinusta maksutta.

59
Huomioi myös että hiiren käytön kanssa voi olla isoja ongelmia.
Tähän auttaa pasianssi ja miinaharava.
Vaihtoehtoisesti voi opettaa tekemään kaiken konsolilta. :D

60
tere taas! Asensin ubuntun uusiksi ja laitoin pidemmän salasanan niin johan rupes toimiin .... joten kiitokset kaikille... T: JL
Minkä version asensit? (8.10 vai 8.04.1)
Kiinnostaisi tietää, koska tämä on selkeästi bugi. Kokeilisin toistaa kuvailemaasi ongelmaa.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 82