Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mario92

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 35
21
Nykyään ovat mokomat laittaneet voluumisäädön indicator applettiin (vai mikä nyt olikaan) jolloin se scrolli on vaakasuuntainen eikä hiiren rulla enää toimi hoverina.
Lucidissa (siis 10.04 ja ainakin täällä eli eiköhän muuallakin) tuo on osa Ilmaisinsovelmaa, johon myös tuo viestikuvake ja akkumittari (kannettavat lähinnä) kuuluvat...
Tähän vaan sitä että olen itse poistanut nuo (turhat) sovelmat jota tuo viestikuvake käyttää ja kun poistan tuon indicator appletin ja reboottaan koneen niin kaikki kuvakkeet valuvat kiltisti normaalille ilmoitusalueelle ;)

22
Nykyään ovat mokomat laittaneet voluumisäädön indicator applettiin (vai mikä nyt olikaan) jolloin se scrolli on vaakasuuntainen eikä hiiren rulla enää toimi hoverina.

Jos haluaa sen wanhanmallisen (kuten itse) niin ALT+F2 ja kirjoittaa "gnome-volume-control-applet"
[lähde]

Sittenkun saisi vielä äänensäädön ei-lineaariseksi ettei voluumi ole joko hiljainen tai kova, niin olisi hyvä :)

23
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 30.04.10 - klo:13.35 »
Onkos ubuntu suomen teemavaihto jäänyt hieman puolitiehen? Kaikki taustavärit vielä ruskeahkoja mutta logo on vaihtunut. Voisi tuon pistemäisen patternin ottaa taustakuvaan yhden harmaahkon värin tilalle? ::)

24
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 30.04.10 - klo:13.31 »
kuva
Äh, ei kai pitäisi ärsyyntyä ”huumorista”, mutta tää on niin tätä. Vainko homoseksuaalit tykkäävät siististä järjestyksestä? Miksi olisi ”bad news” tajuta olevansa homoseksuaali? :P

Kai se on sitten paradoksaalista, että kaveripiirini homoista ainoallakaan ei taida olla macciä; muutamalla heterolla kyllä on.

PS. Minkähän takia h-o-m-o on leimattu foorumilla niin pahaksi sanaksi, että se pitää korvata perunalla? Onko h-e-t-e-ro sitten vähemmän haukkumasana?
Suomessa h-o-m-o tuntuu olevan enemmän haukkumasana kuin asiamerkityksessä käytettävä sana ;)

25
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 27.04.10 - klo:17.55 »
Hmph. Vähän aikaa ollut lucid-kubuntu koneessa. Onkos kellään muulla ongelmana, että selainta käyttäessä (konqueror tai firefox) hiiri lakkaa toimimasta...? vähän tuntuisi että jos sivuilla on flashia, ongelma putkahtaa... Varma en tuosta ole. Osoitin liikkuu normaalisti mutta napit toimivat miten sattuu. Näppis toimii ok. X:n uudelleen käynnistys auttaa.

Edit. näyttiksenä Nvidia Nvidian binäärikokkareella 195.36.15.

tepa
Tänään kävi 2 kertaa. Toisella kerralla normaalisti nettiä selatessa ja toisella kerralla kun laitoin touchpadin läppäristä vähäksi aikaa päälle kun hiirtä tarvittiin toisaalla. Sama nvidian ajuri näköjään itsellä.
Joissain kohtaa ainoastaan hiiren vasen nappi toimii ja muualla ei mikään.

26
Ubuntu tietokoneissa / Vs: theme ja läpinäkyvyys
« : 27.04.10 - klo:17.17 »
Valikot saa läpinäkyviksi, kun olet asentanut compizin säätöasetukset, käyttäen "peittävyys, kirkkaus ja värikylläisyys" asetuksesta. Ikkunakohtaisiin asetuksiin läpinäkyvyydessä lisää "Tooltip | Menu | PopupMenu | DropdownMenu" ja sitten läpinäkyvyyden prosentteina 0-100. Itse en laittaisi arvoksi alle 80 ja kerran laitoin vahingossa kaiken arvoon 10 enkä nähnyt mitään :-\

Ikkunan reunat saa emeraldilla. En itse jostain syystä ole jaksanut edes kokeilla, joten en tiedä miten sen sai toimimaan. Jos aivan aero fiilista haluat niin gnome lookista (olettaen että käytät gnomea) etsimään emerald teemoja sanoilla "aero" ja "vista".

Windowsin työpöytäwidgettejä vastaa Screenlets. Kannattaa myös kokeilla AWP:tä jos haluaa 7/Mac tyylisen paneelin.

Toivottavasti auttaa edes jonkun verran.

EDIT: Tuolla "peittävyys, kirkkaus ja värikylläisyys" jutulla saa näköjään myös ikkunoiden taustat "normal" nimellä, mutten tiedä miten saisi pelkästään ikkunan taustan ilman sisältöä läpinäkyväksi. Se olis itselläkin kiva :(

27
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 25.04.10 - klo:20.43 »
Mielestäni on omituista olla fanaattinen sama mikä käyttis/laite on kyseessä. Jokaisessa niissä on hyvät ja huonot puolet.
Kaikki käyttikset kusee, mutta on eri asia kuinka paljon. Voisi lopettaa offin ettei mennä klassiselle windows vs. linux aiheeseen ::)

28
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 24.04.10 - klo:22.20 »
Itsellä iski aprillipila käsikonsolissa. Koko firmware muuttui harmaaksi.
Vanhasta viestistä kysyn, mutta missä käsikonsolissa? PSP? DS? vai mikä? Ainakaan PSPeessä en oo tainnu huomata mitään silloin kun oli aprillipäivä (jos ees käytin silloin sitä)
Nintendo DS ja YSmenu. Vieläkin muuttuu jos käy biossista muuttamassa päivämäärän :)

29
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 19.04.10 - klo:15.59 »
Mistä 10.04 jakelussa muutetaan järjestelmän ääniteemaa? Pongo-rummut ja sekakuoro saavat lähtöpassit! terveisin Timo
Mikseivät vaihtaneet ääniteemaa samalla kuin muutenkin ulkoasun. Ihan tyhmää tuollainen afrikan mieleen tuova käynnistysmusa ja violetti teema :(

Valmiiden Ubuntu-varianttien tämänhetkinen raskausjärjestys: Kubuntu, Ubuntu, Xubuntu ja Lubuntu.
Väärä järjestys. Jos Kubuntun ja Ubuntun paikkoja vaihtaa, järjestys muuttuu oikeaksi.
Kokeilepa hieman vanhemmalla koneella tai miniläppärillä. KDE on selkeästi raskaampi kuin perus Gnome, vielä sitäkin raskaampi jos otetaan mukaan compiz.

30
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04 REMIX on kamala
« : 01.04.10 - klo:20.28 »
10.04 netbook edition pyörii AAO ihan yhtä hyvin kuin normaalikin gnome versio, johon voi itseasiassa vaihtaa kirjautumisruudussa suoraan 10.04 version ansiosta. Ei tuossa kauheasti hevistelyä näytä olevan ja compizitkin karsittu. tuo gnomen ja netbookin erottelu tosin teki sen ettei netbookissa voi muokata paneelia.

31
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 01.04.10 - klo:20.22 »
Itsellä iski aprillipila käsikonsolissa. Koko firmware muuttui harmaaksi.

32
Käytössä Ubuntu 9.10, saunalahden hitain liittymä 384 kb/s (tällä toimii windowsissa), mutta system monitorin  mukaan vain 50 kb/s tai alle linuxissa. Miksi?
Se on max. 384 kbit/s (saunalahti.fi). Tämä on siis ~50kb/s (kt/s)
Kilotavu (kb) on 8 kilobittiä (kbit) eli siis tuo nopeus on oikea ja se ei suurene millään laitteella tai käyttöjärjestelmällä ellet osta lisää nopeutta.

EDIT:
...saunalahden hitain liittymä 384 kb/s (tällä toimii windowsissa)...
Huomasin vasta myöhemmin. Katsotko tuon nopeuden windowsin puolelta sillä mokkulan ohjelmistosta? Katsopa tarkkaan onko siinä yksikkönä kbit vai kb. Minulla on nyt itselläni Saunalahden 1Mbit liittymä E160E nettitikulla ja siskoillani kummallakin 384 kbit liittymä samalla laitteella ja muistaakseni se saunalahden sovellus ilmoittaa nopeuden kbit muodossa ja ubuntun valvonta kb muodossa.

33
En ole kohta vuoteen lukenut, mutta eikös MikroBitissä ole (ainakin ollut) aika ajoin ollut juttua Linuxeista ja muistelisin että hyviä Linux ohjeitakin ollut. Ainakin 2008 rompulla oli Ubuntun image ja kannessa luki Windows, Linux ja Mac.

34
Ubuntu tietokoneissa / Vs: virukset ja xp
« : 25.03.10 - klo:12.46 »
Päivitä XP SP3:seen ja Ubuntukin uudempaan ::)
Linuxiinkin voi tulla viruksia, mutta ne eivät tee mitään ennenkuin pääsevät Windows ympäristöön. Jos Windowsin tietoturva ja virusturva on ajan tasalla niin ei silloinkaan pitäisi haitata mitään, koska yleensä virusturva pompahtaa eteen.
Jos et siirtele tiedostoja XP <-> Ubuntu niin ei pitäisi olla sitäkään vähää ongelmaa ja muistaakseni XP ei edes löydä Linux osiota suoraan. Jos siirtelee ja/tai on huolestunut viruksista niin Linuxillekin löytyy virusturvia, kuten Avast.

35
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 22.03.10 - klo:17.15 »
Lainaus
No että käyttis ois kahdeksanvuotta vanha (niin ku Win XP) mut surffais netissä uusimmalla Firefoxilla.
Minkä ihmeen takia haluaisit tuollaisen?
Itsekin aloin oikein lukemaan. Tottakai se Windows on se 4-5 vuotta aina sama, kunnes tulee uusi versio. Tosin tässä on se poikkeus että Windows on melkein pakko formatoida ainakin vuoden välein, viimeistään version vaihdon yhteydessä.
Ubuntun voi päivittää suoraan LTS versioiden välillä ja konevaatimukset ovat lähes samat, joten ei ole mitään syytä tuollaiseen 8 vuotta vanhoihin käyttiksiin uusimmilla ohjelmilla. Jos noin vanhaa käyttistä haluaa niin alkaa sitten kääntämään lähdekoodista tai palaa sen xp:n pariin.

36
Laitealue / Vs: "mokkula" lopettaa päivitysten haun.
« : 19.03.10 - klo:13.16 »
Lainaus
Vaihdoin sen E160:een niin heti alkoi toimia.
Ja nyt lopetti toiminnan. Toimii siis satunnaisesti, onkohan vika lucidissa vai sl:ssä?

Saunalahden asiakaspalvelusta sanottiin, että tutkivat asiaa jos tulee enemmän samanlaisia tapauksia (joskus viime vuoden lopuilla kyselin)

Palvelimen vaihto toiseen auttaa tosi paljon. Jos ei taas toimi niin vaihtaa toiseen tai edelliseen palvelimeen.

37
Yleistä keskustelua / Vs: Näin Mikrosoft toimii
« : 13.03.10 - klo:16.22 »
Tuo ohje-aukkohan oli muistaakseni sellainen, että se toimi vasta silloi kun käyttäjä oli ottanut turva-asetukset kokonaan pois käytöstä ja vielä sen jälkeen painaa juuri tietyllä sivulla F1 nappia. Tuota aukkoa voi siis vasta silloin hyödyntää kun käyttäjä on täydellinen taulapää :D

38
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 13.03.10 - klo:14.08 »
[Nykyisin on pakkoskaalaus käytäntö tuolla aijaahah sivustoilla]
Ei käytä Aijaa palvelua. Muutenkin kuvat ei aina lataa kokonaan ja pitää päivitellä että näkee koko kuvan.

39
Ubuntu tietokoneissa / Vs: firefox-3.6.tar.bz2
« : 11.03.10 - klo:22.18 »
Tuossa firefox-3.6.tar.bz2 tapauksessa asentaminen on helppo koska se on jo valmiiksi käännetty ja se tarvitsee vain ajaa. Eli hiiren oikealla klikkaat pura tähän (kotikansiossa). Syntyy firefox kansio. Siellä klikkaat firefox tiedostoa, avautuvasta ikkunasta klikkaa suorita ja firefox 3.6 avautuu. Tuolle sitten voi tehdä vaikka käynnistimen työpöydälle.
Toisinsanoen bini tiedosto, jota ei tarvitse asentaa, vaan ainoastaan suorittaa suoraan. Eri asia on sitten nämä .tar.gz paketeissa olevat lähdekoodihöskät, jotka pitää itse laittaa ja asentaa, joita varmaan ubpappakin haluaisi koemielessä asentaa :)

40
Ubuntu tietokoneissa / Vs: firefox-3.6.tar.bz2
« : 11.03.10 - klo:17.29 »
Avaa ohjelmalähteet, lisää "Muut ohjelmistot" osaan seuraava:
Koodia: [Valitse]
ppa:mozillateam/firefox-stableSulje ja päivityksissä pitäisi näkyä firefoxin 3.6 versio

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 35