Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Legoman

Sivuja: 1 ... 3 4 [5]
81
Yleistä keskustelua / Vs: Näytä kotisivusi
« : 27.04.08 - klo:18.52 »
Atk:ssa täytyi sivu värkätä joten laitampa sen nyt sitten tännäki.
http://kuvaarkku.dy.fi
Vitun hyvälaatuinen kamera sulla >:( Itellä on vaan paska 3mp kamera joka syö pattereita enemmän kuin pacman huumeita... ;D

82
En tiedä tuliko okealle osiolle mutta...

Eli miten saisin että noi näppiksen "volume + ja -" näppäimet säätäisi headphonen volumea, ei tuota "pää" juzkaa? Kun ärsyttää joka kerta toi äänenvoimakkuus juzka että sää volumea isommalle/pienemmälle, kun näissä uusissa kuulokkeissa ei oo volumen säätyö tuossa puhassa... ::)

83
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 27.04.08 - klo:15.06 »

Äiskän koneelle asensin ubuntun, ja kun otti visuaaliset turhuudet pois niin toimii nopeammin (1700mhz, 1gt ram) ;) . Ja asennus meni heittämällä, äänikortit sun muut toimi ilman mitään onglemaa  :o .

84
Asentaminen ja käyttöönotto / Wine ja äänikortti..
« : 27.04.08 - klo:11.45 »
Eli tässä ajelen Winen avulla Winamppia (kun XMMS ei tue .mod tai .xm tidostoja, eikä tottele näppiksen "media", "play/pause", "mute", ja volume näppäimiä..), mutta kun pysäytän musiikin ja katon Firefoxilla videoita youtubrsta, ei äänet kuulu, ja kun sammutan winampin, ei vaikuta mihinkäät, eikä XMMS soita mitään, valittaa että äänikorttik äytössä/jotain vastaavaa, eli miten saan ilman reboottia että wine ei käytäisi äänikorttia että muut ohjelmat vois käyttää sitä? Käyttis on Ubuntu 7.10 (kasiin en oo jaksanut/ehtinyt päivittää..) ::)

85
Yleistä keskustelua / Vs: Linux kouluissa - Brasilia
« : 27.04.08 - klo:11.38 »
Vielä kun tulis Linux suomen kouluihinkin, kun meinää mennä järki kun huomasin että uudet koneet tuli, ja NIISSÄ OLI WINDOWS VISTA! peruna >:( >:( Ja kaiken kukkuraksi oppikaiden tilejä on rajoitettu, ettei voi tehä tuhoja komentorivin katta...

86
Yleistä keskustelua / Vs: Gnome vai KDE
« : 27.04.08 - klo:11.34 »
Ubuntussa GNOME, Red hatissä KDE  ;)

87
0€, koska ceedeet on perseestä, ostan mielummin musiikit SD muistikortilta kuin cd levyltä ;) .

88
Niin ja mistä saa säädettyä näitä ubuntun "hienoja" juzkia, kun esim laitain tän firefox ikkunan alas (vai miksi visuaalisiksi juzkiksi niitä sanotaan)? Kun pitäis saada tätä konetta edes hieman nopeammaksi kun youtube ja gamtrailers.com lagaa jo windowsissakin tarpeeksi... >:(
Sorry triplaviesti, mutta järjestelmä>asetukset>ulkoasu pysty ottamaan noi turhuudet pois :) nyt toimii huomattavasti paremmin  ;)

89
Niin ja mistä saa säädettyä näitä ubuntun "hienoja" juzkia, kun esim laitain tän firefox ikkunan alas (vai miksi visuaalisiksi juzkiksi niitä sanotaan)? Kun pitäis saada tätä konetta edes hieman nopeammaksi kun youtube ja gamtrailers.com lagaa jo windowsissakin tarpeeksi... >:(

90
ELli nyt sain ubuntun asennettua, ja tuli asennettua WINE, ja koikeilin pyörittää sen avulla Zdoom:mia (muistaakseni siitä on Linuxille oma versio, mutta en jaksanut kattoa, joten kokeilin sitä winen avulla), ja se toimi, tosin hieman pätki (näytis ei varmaan toimi oikein? Koska windowsin puolella ei pätkinyt ollenkaat), eikä äänet kuulunut (äänikortti toimii windowsissa ja Ubuntussa), mutta sitten menin menuun ja otin exit ja painoin y, mutta tulu jotn textia (ja nekin oli siinä n. 3sek siinä enkä ehtinyt lukemaan...), ja reboottas koneen (tai ainakin kirjautti ulos) kun meni siihen kirjautumis ruutuun... Eli missä vika? Käytän Ubuntu 7.10 (kasiin en oo jaksanut päivittää, kun tää löysi jo ekalla bootilla 201 päivitystä, joista mitään ei suosunut asentamaan vaikka netti pelaa) joka on asennettu aidolta ceedeeltä (Linuxin poltosta on liian paljon kokemuksia; puppy Linuxin ja DSL sai polttaa 10 erille levylle ennenkuin yksikään toimi edes jotenkit päin..) ja wine on asennettu ton paketinhallinan kautta... ::)

Ja sitten toinen ongelma; eli tää käyttää oletuksena 1024x728 resoa, joka on itelle aivan helvetin pieni, mutta kun yritin vaihtaa sen järjestelmä>asetukset>näytön tarkuuden asetukset, ja otan 1280x1024, niin ruutu pimenee, itse näyttö kyllä toimii, mutta mitään ei yksinkertaisesti näy, Live-cd:llä toimi 1280x1024 resolla hyvin ja Windows Xp:säkin, mutta kun on kovolle asennettu niin näkyy mustaa vaan, eli näyttis ei taida tykätä ubuntusta? ( :( ) Tosin tällä hetkellä en muista mikä näyttis tässä on (suurinpiirtein joku ati radeon express 1100 vastaava, tosin kone on 2002 vuoden compaq paska)...

EDIT; toka ongelma korjaantu näköjään itestään, taino ainakin jätjestelmä>ylläpito>näytötja kuvan asetukset sain vaihdettua että toimii tää isompi reso :>.

91
Kokeilin jo laittaa / tohon osioon jonka haluan ubuntulle, muttei toiminut... Ja swapinkin oon laittanu, tosin noi kuvat on himan wanhoja...

92
Eli, tässä oon nyt live-cd:lä, kun ei huvita käyttää windowsia nyt...

Eli, toi asennus ohjelma kaatuu sen jälkeen kun osio on valittu:Eli oon osioinut ja kaiken pitäisi toimia, mutta tohon se sitten jää...

Ubuntun versio on 7.10 ja ihan aidolta ceedeeltä asentelen, eli mikäs vikana? Vai pitäisikö oottaa siiten että 8.04 tulee ja se levy sitten tilata ja asentaa sitten?  >:( (vihainen hymiö sen takia kun tekis mieli nytten käyttää Linuxia, ei kuukauden päästä kun levy tulee (ja Linuxin levyn polttamisesta on jo tarpeeksi kokemuksia, esim. Dsl sain polttaa turhaan kahesti, joten jäin käyttään pice-of-shit läppärilläni dsl 3.4)).

EDIT:
Tossa kuva ton crash-juzkasta:


93
Jaa tais mennä läppäri kaatopaikalle kun ei näyttö toimi  :'( . Piää kait sitten ostaa toshiba tecra 9000 ;) .

94
Joo tais mennä koko näyttö paskaksi, kun sammutin ja laitoin päälle, eikä siltikään näy mitään, ja kone piippaa monesti (selitän myöhemmin paremmin kun sisko hermostuu kun en mee tasan kymmeneltä nukkumaan >:( )

95
Joo nyt on asentumassa Xubuntu :) .

Tosin kvin kaupassa ja näyttö oli mennyt kiini, ja nyt en ole varma missä vaiheessa asennus on, kun ei tule kuva takaisin vaikka painelesinkit mitänäppäintä, muta siltikin cd pyörii asemassa ja kovolle kirjoittamisen valo vilkkuu :D  (jossain kovon osioiden jälkeisessä tiedostojen siirossa on menossa) .

96
Eli, http://wiki.ubuntu-fi.org/Matkapuhelin_modeemina on ohje miten sen saa toimimaan, mutta entäs xubuntu, ja ericsson r600 ? Onko toivoa edes saada jotenkit päin wörkkimään? Tuota opasta voison kokeila, heti kun jaksan vaihaa Red Hat Linuxin Xubuntuun  :P .

97
Ainakaan entiseen ibm thinkpad 380e (150mhz+80mt ram) ei menny suoraan red hat, ainoastaan äänikortti piti erikseen säätää, mutta ei siihen edes mennyt minuutta :) . Eikä damm small linux ja puppy linux toiminut suoraan, kun ei äänikotti toiminut :\ .


Tällä nykyisellä (jolla kirjoitan) (compaq armada 1573D = 233mhz ja 96mt ram) ei mennyt xubuntu suoraan, äänikortia en saanut toimimaan, mutta muut näytti toimia, mutta se toimi jotenkit tahmeasti, joten asensin Red hat 7.2, ja jopa toi usb hiirikin toimi ilman ongelmia, tosin äänikortti pitää erikseen säätää, enkä saanut tuota eiricsson r600 toimimaan gprs modeemina :\ .


Ehkä parempi onni toshiba tecra 8100 kanssa tulevaisuudessa ;) .

98
mitä tosta ekan vastauksen linkistä luin, niin pitäs toimia, kun on alternate ja Xubuntu...

Kone on:

233mhz
96mt ram
2mt vram
800x600 16/24bit, mutta myös 1024x728 16bit "virtuaalisena" .
usb
3gt kovo (nyt 100mt swap, abaut 1.5gt spectra Linuxille, ja 1.5gt windows 98se)
10 - 20x cd asema (jos on buuttaava levy, niin kysyy, että buutataanko levyltä, joka on minun mielestä hyvä ominaisuus :) )
korppu asema
infrapuna


dsl ei huvita käyttää, kun se on buginen, ja äänikortti ei toimi...
puppy Linuxissa on samat
spectra Linux 1.2 toimii, mutta se on 2003 vuodelta ja se on hieman buginen....
ja deli linux ei asentunut, mutten oo jaksanut asentaa sitä....

99
Eli sivuilta en löytänyt mistään/järjestelmä vaatimukset on piilotettu jonnekkin, joten kysyn että paljon ubontu vaatii rammia ym?

Ja onko kellään kokemusta ubontusta, ja ericsson r600 gprs modeemina käyttöä? Kun menee ton windowssin hidauten takia järki.... >:(

Sivuja: 1 ... 3 4 [5]