Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Kunnollinen tullimies

Sivuja: [1]
1
Ongelma kuvaus onkin jo otsikossa. 64-bittinen versio kyseessä.

Mutta mikäpä avuksi? Itselläni meni jo sormi suuhun asian kanssa.

Koodia: [Valitse]
kunnollinen@tullimies-mini:~$ firefox

(process:7632): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion 'sys_page_size == 0' failed

(firefox:7632): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::sm-connect after class was initialised

(firefox:7632): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::show-crash-dialog after class was initialised

(firefox:7632): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::display after class was initialised

(firefox:7632): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::default-icon after class was initialised
Gnomen pikanäppäinkansion ”/home/kunnollinen/.gnome2/accels” luonti epäonnistui: Lupa evätty

Koodia: [Valitse]
kunnollinen@tullimies-mini:~$ thunderbird

(process:7642): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion 'sys_page_size == 0' failed

(thunderbird:7642): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::sm-connect after class was initialised

(thunderbird:7642): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::show-crash-dialog after class was initialised

(thunderbird:7642): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::display after class was initialised

(thunderbird:7642): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::default-icon after class was initialised
Gnomen pikanäppäinkansion ”/home/kunnollinen/.gnome2/accels” luonti epäonnistui: Lupa evätty


Siistitty -Storck

2
Elikkäs yhden gigan RAM Samsungin nelisen vuotta vanhassa miniläppärissä. Koneella käytetään pääasiassa Firefoxia, kuvakatselinta ja Libre office calcia.

Joten, kumpi olisi parempi vaihtoehto tuolle määrälle muistia? Livetikulla molemmat versiot toki pelaavat.

Nyt ei sitten kaivata mitään RAMin päivittämiseen kehottavia vastauksia, tiedän kyllä sen olevan paras vaihtoehto.

3
Ubuntu tietokoneissa / Wine ja vakoiluohjelmat
« : 19.12.14 - klo:23.46 »
Lähinnä tämä mielessä:
https://eu.battle.net/account/legal/anticheating.html

Eli toimiiko mainittu RAM-muistin ja/tai käynnissä olevien prosessien vakoilu Winellä Ubuntussa?

4
Elikkä ongelmana on nyt sellainen, että tuli asennettua 10.04 Ubuntu (12.04 ei suostunut asentumaan) hyvin iäkkään henkilön tietokoneelle ja nyt sitten kiinnostaisi tietää, että mitä käyttöä helpottavia toimintoja Ubuntusta löytyy? Orcaa tuli kokeiltua, mutta toiminnallisesti se ei oikein ollut mitä haettiin.

Hiiren tuplaklikkausen ajan asetin maksimiarvoon ja sammutusnapiksi pistin sen punaisen, jotka kumpikin paransivat käytettävyyttä huomattavasti, mutta jokin suurennuslasin tapainen, joka suurentaa paikallisesti vain pienen osan ruudusta voisi olla kätevä.

5
No niin. Nyt menin sitten tunaroimaan ja poistin pääkanavan äänenvoimakkuuden säädön paneelista.

Mitenkähän sen saisi sinne takaisin? "Lisää paneeliin" ei anna tällaista vaihtoehtoa, ja "äänet" avaa sitten äänenhallintasovelluksen yksinkertaisen volume kontrollin sijasta.

Ubuntu 10.04 kyseessä.

Ilmaisinsovelman laittaminen paneeliin auttoi. Kiitokset kaikille avusta.

6
Elikkäs. 10.04 Ubuntu kyseessä ja levyjen polttaminen sisäisellä asemalla ja valokuvien siirto kamerasta on hieman tökkivää ja/tai hidasta.

DVD-asema kirjoittaa parhaimmillaan jopa 1x nopeudella, useimmiten 0,7x, eikä nopeus muutu oikeastaan mihinkään kirjoittamisen aikana (CAV asema kuitenkin). Tässä kohti toki vika saattaa olla asemassa.

Mutta kuvien siirto kamerasta tietokoneelle USB:n kautta tökkii ja hidastelee. Tiedostotoiminnot -ruudun ilmoittama siirtonopeus lähtee jostain 100 kilotavusta sekunnissa ja pysähtelee välillä. Mielenkiintoisesti siirto nopeutui huomattavasti samalla hetkellä kun avasin Firefoxin, pompaten tuonne 300-600 kilotavua sekunnissa välille, ja lopulta nopeutuen loppua kohti, saavuttaen 4 megatavua/s nopeuden viimeisten kuvien siirrossa.

8.10 Ubuntussa siirto toimi sulavammin, mutta kokonaisajallisesti täyden muistikortin tiedostojen kopiointi taisi mennä aikalailla yksiin.

Esikatselukuvat tiedostoselaimeen kyllä latautuivat nopeammin kuin mitä olen tähän mennessä nähnyt.

Koneena on HP:n halpiskannettava, Compaq 6715s, parin vuoden takaa ja 10.04 on asennettu puhtaana asennuksena, eikä käynnistysparametrejäkään ole muokattu.

7
Hiukan turhanpäiväinen aihe, mutta alkoi ihmetyttämään tuossa kun asentelin Ubuntu 10.04:n omalle koneelleni. Aiempi kokoonpano oli 8.10 ja Vista dual-bootina.

80 gigatavun (ei binääri) kovalevystä Ubuntu-osio oli 35 gigatavua (binääri), swap pari gigaa ja loppu oli sitten Vistalle. Omat tiedostoni, kuvat, videot, asentamani ohjelmat, täyttivät Vista-osiota ehkä DVD:n verran, ja vapaata tilaa oli vajaa puoli gigaa, mutta loppu oli sitten Vista Home Basic ja mitä sen mukana tuli, palomuuri- ja virustorjuntaohjelmat jne.

Mikä siis sen kaiken tilan varasti? Olin toki tehnyt palautuspisteen Vistalle, joten johtaako tämä siihen, että käyttöjärjestelmä kaikkineen kopioituu kovalevylle ja samalla tuplaa tilantarpeen?

8
Noniin, tilanne on tämä:
Tänään tuli tarvetta Nokia PC suitelle ja koska en saanut sitä Winellä asennettua, ajattelin asentaa sen sitten Vistalle, tuleepahan sitten sekin avattua kerran puolessatoista vuodessa ja pääseepähän helpommalla.

Nokia software updater sitten tarvitsee portin 62716 auki, tai vaihtoehtoisesti wordpadilla olisi muokattava käytettävä portti toiseksi. Kaikki software updaterin ehdottamat portit ovat kiinni, eikä kyllä muokkaaminenkaan onnistu sen puoleen, koska wordpad ei pysty tallentamaan tarvittavaa tiedostomuotoa.

Kaikkea "hauskaa" portin avaamiseksi ei enää oikein jaksa satunnaisesti kokeillakaan, koska suunnilleen joka klikkaus vaatii uudelleenkäynnistystä.

Joten, kuinka siis avaan kyseisen portin?

Kyse olikin näemmä palomuuriongelmasta. Aiempien ongelmien vuoksi tehty palomuurin poiskytkeminen aiheutti porttien sulkemisen.

9
Äkkiseltään en löytänyt foorumilta ratkaisua ongelmaani. Koneessa siis Ubuntu 8.10 ja tämä pitäisi saada avattua. Open Officessa avattuna näkee vain herjan, että ohjelmisto pitäisi päivittää Adobe Acrobatin uusinpaan versioon.

Kiitos etukäteen.

Joo, eli siis ratkaisu sitten oli ladata ja asentaa se Adobe Reader koneelle ja käyttää sitä.

10
Elikkä siis. Laitoin nyt laitealueelle, vaikka epäilen suuresti, että vika on tällä kertaa käyttäjässä itsessään.

WLANin virkaa rautapuolella toimittaa Broadcomin 4312, josta muutaman ketjut olen nähnytkin ja vähän apuakin löysin jo. Alkuperäinen vika oli, että WLAN-verkkoa ei löydy lainkaan. Nyt löytyy, mutta ei vain suostu yhdistämään. Verkko käyttää 128-bit WEP-avainta, salasana on oikea kun kerran Wii ja DS kumpainenkin sillä samalla salasanalla toimii.

Joten, missäpä vika, käyttäjässä vai laitteistossa? Ja jos ideoita löytyisi ongelman korjaamiseksi, olisin varsin kiitollinen. Narun päässä on varsin ikävä roikkua langattomaan yhteyteen totuttua.

11
Elikkä, asensin 7.10 alternate asennuksella. Asennus meni loppuun, mutta nyt kun koneen boottaa, ja valitsee käynnistääkö Ubuntun normaalisti, recoveryssa, memtestin vai XP:n, ehtii ensimmäinen virhe vilahtaa ruudussa.
Sitten päästään ruutuun, jossa lukee (pahoittelen kooditagien puuttumista)

*Starting anac(h)ronistic cron anacron  [ok]
*Starting deferred execution scheduler atd  [ok]
*Starting periodic command scheduler crond  [ok]
*Checking battery state...  [ok]
*Running local boot scripts (/etc/rc.local)  [ok]

Sen jälkeen sitten on pitkään hiljaista kunnes ruudulle alkaa tulemaan aika ajoin:

[numerosarja] bcm43xx: Error: Microcode "bcm43xx_microcode5.fw" not available or load failed.

Alt+F1 pääsen kyllä kirjautumaan (jossa virheilmoitus kyllä jatkaa tulemista).

Sudo apt-get update
Sudo apt-get upgrade

ole nuo molemmat ajanut, jos ratkaisua olisi löytynyt mutta ei. 

Ideoita?

12
Asensin 7.04 Ubuntun pöytäkoneelle ja loin siihen profiilin demokäyttöä varten, ideana päivittää 7.04 -> 7.10. Käyttäjätunnukseksi valitsin "kayttaja" (ä:llä kuitenkin näpyttelin) ja salasanaksi "käyttäjä". Nyt kun yritän kirjautua sisään, saan ilmoituksen väärästä tunnuksesta tai salasanasta.
Joudun boottamaan koneen recoveryn kautta, ilmeisesti asennuksessa aiheutuneen jumahduksen takia (jouduin sammuttamaan koneen virtanapista levyn poistamisen jälkeen).

Joten onko uudelleenasennus edessä vai onko ongelma ratkaistavissa (jos on, niin miten ;D)?

13
Tervehdys.

Aivan täysin aloittelija en Ubuntun parissa ole, sillä vuoden verran olen Ubuntua jo käyttänyt. Nyt sitten tuli ensimmäinen ongelma eteen kun vaihdoin pöytäkoneesta kannettavaan.

Kokoonpano on AMD mobile Sempron 3600+ 2,0GHz, ATI Radeon X1250 näytönohjaimella. 1024MB löytyisi muistiakin. Tietoaseman kuvaus laitteesta

Ongelma siis on se, että ajureiden puutteen takia X suljetaan. En saanut xorg.configin listasta poimimalla ATIlla enkä VESAlla kummallakaan toimimaan (joissain ohjeissa näin neuvottu tekemään).
6.06, 6.10, 7.04 ja 7.10 beta on kokeiltu, tosin 7.10 betan tapauksessa ilmeisesti asennustiedostossa ainakin on vikaa (luin jostain, että muillakin olisi ollut samoja ongelmia).

Jos joku keksii ratkaisun ongelmaan, olisin kiitollinen. 18. päivään asti on kuitenkin pitkä aika odotella tätä takaperoista huipputuotetta, Vistaa, käyttäessä. Eikä silloinkaan toimivuudesta ole takuita. Niin, ja mitäs muita ongelmia on kokoonpanollani odotettavissa? En tarvitse näytönohjaimesta parhaita tehoja ulos, WLANin pitää toimia ja Bluetooth olisi hyvä lisä saada toimimaan.

Pahoittelen jos ongelman kuvaus oli huono, mutta en millään muista ulkoa mitä kaikkea asennus herjaa. :)

Sivuja: [1]