Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - s0r05000

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
41
Harharhar... :D

Vai oliskos kuitenkin ollu maaliskuu '08...

42
Eihän noilla muuten suurempaa eroa ole. Cp (copy) kopioi tiedosdon uudella nimellä ja mv (move) siirtää sen. Eli cp:n jälkeen alkuperäinen tiedosto on vielä paikallaan, ja mv:n jälkeen ei. Tässä tapauksessa mv siis muuttaa vain tiedoston nimeä.

Eikä tuolla tiedoston nimeämisellä ole juuri merkitystä, kunhan se ei ole nimeltään sama kuin alkuperäinen. Itse olen tottunut käyttämään .bup päätteen sijasta _BACKUP loppuliitettä, jolloin itse löydän varmuuskopioni tarvittaessa helpommin. Ja tällöin tiedän varmasti, että tiiedosto on juuri se minun kopioimani, eikä jonkin ohjelman tekemä varmuuskopio. Tämä siis on kuitenkin vain minun tapani tehdä tämä asia. Olen varma, että vieläkin parempia tapoja on olemassa.

Hyyvä kuulla, että sait kynän toimimaan. Saitko käännettyä itse, vai käytitkö kääntämääni moduulia?

Kosketuksen toiminta on kyllä melko heikkoa, eikä ainakaan vielä ole näkyvissä asiaan muutosta. Ongelmahan on, että näyttö reagoi jokaiseen sormen kosketukseen siten, että se tulkitsee jokaisen "hiiren nappi pohjassa" -tehdyksi siirroksi. Tämän vuoksi työpöydällä tulee tehtyä valintoja jatkuvasti tahtomattaan. En ole vielä ehtinyt selvittäämään asiaa, mutta uskoisin olevan mahdollista saada kosketus toimimaan enemmän synapticsia muistuttavalla tavalla. Tämän selviämiseen asti on parempi esitellä kosketusnäyttöä tuttaville kynän kanssa.

Junnuh: Sinullahan alkaakin sitten kaikki olla toiminnassa! Ja tulee proseduurit tutuiksi uudestaan, kunhan intrepid julkaistaan...

43
Irrotuksella tarkoitan sitä, että varmistetaan, ettei kyseinen moduuli ole jo jostain syystä käytössä. Tai edes sen niminen.  Tämä ajuri, kuten kaikki muutkin, toimii kernelin moduulina. Eli ohjelmana, jota ydin käyttää.
Pääkäyttäjä - poista moduuli - wacom:
Koodia: [Valitse]
sudo rmmod wacom
Veikkaisin, että tuo moduuli ajelee ncursesia taustalla joko käännettäessä, tai sitä käytettäessä, joten se saattaa olla tarpeellinen tuota käännellessä.

Lisään tuon libncurses5-dev paktein ohjeeseen.. samoin kuin tuoreen -21 buildin...

Ja sama käännetty moduuli siis toimii kaikissa 2.6.24 kerneleissä välittämättä siitä viimeisestä, viivan jälkeisestä numerosta.

kääntämäni binäärin voi siis huoletta kopioida siihen kernelin versioon, joka sinulla on käytössä. Eli muutat komennosta vain sen viivan jälkeisen numeron itsellesi oikeaksi.

Anteeksi, että on hieman kestänyt vastaaminen viime aikoina... Olin eilen Kiasmassa soittamassa levyjä ja hostaamassa Molly Crabapplen suomen vierailua. Aikaa saisi olla tuplat siitä mitä nyt on käytettävissä mihinkään..

44
Koitin hieman vilkuilla, miksei tuo tunnista ncursesia, mutta en löytänyt mitään käytännön syytä. Voithan koittaa sillä minun kääntämällä ajurilla, että josko sillä lähtisi toimimaan. On ollut tarkoitus opetella .deb-paketin tekoa, että saisi tuon ajurin launchpadiin, mutta on ollut muita kiireitä. Jos se kääntämäni toimii sinulla, niin sitten voi olla aika varma, että tuo ei tarvitse juuri mitään riippuvuuksia (eli paketoinnin ei pitäisi olla mitään rakettitiedettä).

En ole tästäkään varma, mutta ilmeisesti linuxwacom vaatii kääntyäkseen myös sen ncursesin.

Koita sitä kääntämääni ajuria, ja kerro miten meni. Eli lataat sen tuosta edellisen postin linkistä, ja kopioit paikalleen. Eli jätät ohjeesta koko kääntämishomman väliin. Selkokielellä jotakuinkin näin:

Lataa valmis patchatty ajuri sivuiltani ja asenna se:
Koodia: [Valitse]
cd ~
wget http://mirosol.kapsi.fi/tx2020/wacom.ko
sudo cp ~/wacom.ko /lib/modules/2.6.24-20-generic/kernel/drivers/input/tablet/wacom.ko

Käsketään tämä myös toimintaan:
Koodia: [Valitse]
sudo rmmod wacom
sudo depmod -e
sudo modprobe wacom

Sitten vielä vanhojen asetusten poisto
Koodia: [Valitse]
sudo rm /usr/local/bin/xsetwacom
Todennäkösesti tarvitset vielä nuo muutokset xorg.conffiin (alkuperäinen ohje, tai http://mirosol.kapsi.fi/tx2020/xorg.conf.txt), niin pitäisi hiiren kursorin herätä kynän ja sormen kosketuksiin.

Jos et ole käyttänyt ulkoista näyttöä, niin silloin tuo minun xorg.conf toimii suoraan. Eli (huomaa vanhan varmuuskopiointi!):
Koodia: [Valitse]
cd~
wget http://mirosol.kapsi.fi/tx2020/xorg.conf.txt
sudo mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_BACKUP
sudo cp ~/xorg.conf.txt /etc/X11/xorg.conf

Sitten joko logout/login tai ctrl-alt-del, niin saat X:n uudelleen käyntiin. Ja nyt pitäisi toimia.


edit: yksi komento jäi ekalla kerralla välistä...

45
Lähdin rohkeasti asentamaan kosketusnäyttöä kuntoon ja törmäsin ongelmaan eli eli pääsin hienosti kohtaan 4 mutta kun vertailin sitä linkin tekstiin ja tarkastelin sitä lähemmin niin varoituksiahan sinne tuli!

Okei ajoin make komennnon mutta se jo kertoi ettei asennus onnistu.

Laitan configure:n tekstin päätteeltä kopioituna tiedostona liitteeksi.

Ytimen versio on 2.6.24.19 mutta ei kai sen vielä tässä vaiheessa pitäis vaikuttaa! Vasta kohdassa 5. kai voi muttaa sen version numeron 20 numeroon 19! VAI........! ;D

Juu. Ilmeisesti kääntö-ympäristöstä puuttuu useampikin ohjelma, jotka tämä vaatii kääntyäkseen. Mikäli näitä puuttuu, configure ei saa tehtyä asetuksia oikein. Ainakin seuraavat kohdat liittämässäsi teksissä vaativat korjausta: Xorg SDK - no ja ncurses - no. NCurses taitaa olla tarpeen...

Listaan muutaman paketin... (Eli ihan ensin koita asentaa seuraavat paketit, ainakin tuo ncurses sinulta tuntuu puuttuvan)

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libncurses5 libncursesw5 ncurses-base ncurses-bin build-essential libx11-dev libxi-dev x11proto-input-dev xserver-xorg-dev
Ja koita sitten uudestaan, mikäli configure antaa saman "Xorg SDK - no", niin kääntäminen ei tule onnistumaan vieläkään.

Hetken googlaistuani, en löytänyt mitään selvää ohjetta miten ubuntuun asentuu Xorg SDK- kääntöympäristö, enkä muista itse tuon kanssa edes painineeni...

Ja kyllä.. Sillä kernelin viivan jälkeisellä numerolla ei ole väliä, muuta kuin siinä kohtaa kun käännettyä ajuria kopioidaan kernelin moduuliksi. Ja mikäli et ole varma omasta ytimen versiosta, niin komento "uname -a" kertoo mikä siellä on käytössä.

Toivottavasti saat tuon kääntymään.

(Vielä; jos et onnistu kääntöympäristön luonnissa, voit (varauksella) koittaa minun kääntämääni moduulia. Lataa se täältä ja koita kopioida se paikalleen. Jos ei toimi niin poista se ja koita kääntämistä uudelleen.)

+m

46
Heh.

Pitäisi varmaan muuttaa otsikko.. "Sosiaaliset ja alkoholistiset ongelmat, katuminen, ekologinen syyllisyydentunto, sekä linux ja moottoriajoneuvot. (Eli miksi et ole tyytyväinen tekosiisi, olet mielestäsi syyllinen ja/tai humalassa, tai toisaalta millä ajat ja miksi.)" .

Herra Retro oli kuitenkin suurilta osin oikeassa ketjun aloituksen syistä, mutta eikös nämä (humalassakin) aloitetut, totaalisen off-topic-keskustelut ole juuri parasta viihdettä muuten todellisen ja hieman vakavamman ongelmanratkomisen lomassa? Allekirjoittanut ei ehkä kokenut kuuluvansa juuri mihinkään muuhunkaan yhteisöön tämän "kömmähdyksen" sattuessa. Luulisin.

No. Saabilla mennään edelleen, ja nyt alan selvittelemään erään käyttäjän ./configure:n tuloksia..

47
Tattis JunnuH.

Yllättävän paljon noita ruotsin lentokonetehtaan tuotteita tuntuisi Ubuntun käyttäjillä olevan.. Hyvä yhdistelmähän tuo on. Saab ja Ubuntu samalla miehellä. Ainakin minulle sopii.

Itseltäni tulee kuitenkin hatunnosto polkupyörä/julkinen liikenne -miehille ja naisille. Itseltä ei moinen tosiaan onnistu, kun tavaraa tarvii aina olla kuljettamassa. Sekä omia, että vieraitakin. Keskustassa pyörimiset hoidan kyllä polkien tai rullalaudalla. Muuten mennään autolla. Läppäri kulkee pyöräillessä tai skeitatessa repussa. Yllättävän mukavaa muuten mennä vaikka väinön kahvilaan ottamaan iso kuppi tummaa paahtoa ja lueskella esimerkiksi tätä foorumia. Siihen en autoa edes kuvittelisi ottavani mukaan. Mikäli parkkipaikan löytää, niin 2,40€/tunti on melko suolainen lisä kahvin ja munkin hintaan.

Niin...

Anna Jake tulla vaan.. Saadaan nähdä, meneekö joku provosointiinsi. :) Minulla on niin iso sydän, että sinne kyllä mahtuu. Eikä juuri ole pahaa sanottavaa sitikoista. Oma -90 pösö oli kyllä melkein yhtä huono kuin maailman huonoin auto, eli 340 volvo. Siinä muuten oli vieläpä renaultin kone, joten ainoa ranskalainen minkä hyväksyisin, olisi sitten ilmeisesti Citrôen.

+m

48
..vai nauttiiko joku traktorilla ajosta? ;)
Citroën sen olla pitää! Mulla vasta viides.

On huomattavasti kestävämmät nuo rautaiset... Enkä kyllä allekirjoita tuota traktoria.. Voisiko olla, ettet ole ajanut 80-luvun jälkeisillä ruotsin lentokonetehtaan tuotoksilla...

Ei mielestäni noissa Citikoissakaan mitään vikaa ole. Isäni ajelee parhaillaan uudenkarhealla Xsara Picassolla. Ja ainoa mitä eräs tuttavani jutteli pari viikkoa sitten omastaan, oli manaus jatkuvasta kaasujousien korjaamisesta. Mutta se hänen oli muistaakseni -94...

49
Yleistä keskustelua / Vs: Selaimesi aloitussivu?
« : 11.08.08 - klo:19.30 »
Edellinen sessio, tai Operan Speed dial.

50
Itse ajan Saab 9000 CS 2,3 tomaatti vm.-92. Tärkeimmät syyt: turvallisuus ja tila. Kaksosten rattaat menee konttiin "heittämällä" ja pari Toyotaa ja Pösö on yrittänyt kestääkö Saappi ja tähän asti on nämä kokeilut kestänyt. Ja se mukavuus...

Löytyi oikein tallikaveri! Itse listaan samat syyt, vaikkei jälkikasvua olekkaan. Tulee kuitenkin kaiken maailman pikkutöitten perässä ravattua ympäri eteläsuomea, niin turvallisuus tulee kyllä ensimmäiseksi syyksi. Olen nähnyt eläessäni läheltä kaksi pahaa onnettomuutta. Kun näkee Toyota Carina 3:n siinä tilassa, että sisään on kuollut yksi ja toinen puhuu sekavia, niin jostain syystä sitä alkaa itseäänkin kiinnostaa tuo turvallisuus. En toki suunnittele ajavani kolaria... [koputtaa päätään, (puuta...)]

Mukavuus on myös kova juttu. Kaikki värkit toimii omassa vuoden 94 mallissa, cruisea lukuunottamatta moitteettomasti.

Onhan noita autoja ollut. Ensin Opelit, -82 Kadett ja -87 Ascona, sitten -87 Volvo 340, tämän jälkeen ensimmäinen Saabini, -85 vuoden 900. Sen jälkeen en ole ollut entiseni. :) Sen lahottua pohjasta jo 21 vuoden iässä, kokeilin 405 Peugeotia vuodelta 1990, jonka jälkeen oli vielä Fiat Marea -99, ennen tätä nykyistä "laivaa".

Harrim: Juu. Se alkolukko saisi olla ainakin meikäläisellä jokaiselle foorumille, sähköposti-softaan, web2.0-sovelluksiin ja irkkiin. Ja sitä ihmettelen, miksei näitä ole laitettu jo aikoja sitten kännyköihin. Sellaiselle lukolle olisi ollut tarvetta moneen otteeseen villeinä nuoruusvuosina...

Ja vielä sangen surkuhupaisaa itse-ironiaa... Tämän ketjun siis aloitti juovuspäissään äärettömän humalaisella verbaliikalla minä, joka vasta viikko tai kaksi sitten aloitin keskustelun keskustelualueiden kielenkäytön laadusta. Hyvä minä! No. Ei ollut ensimmäinen kerta kun tulee jotain tyhmää tehtyä. Toivottavasti osaan jatkossa olla toistamatta ... Puolustukseksi sanon siis: Olin aivan tolkuttomassa humalassa.

Mutta se alkolukkohomma olisi kyllä aika kova juttu koneeseen... Saisikohan sellaisen alkon perus alkometrin kytkettyä usb:llä tai sarja-/rinnakkais-kaapelilla koneeseen...

51
Yleistä keskustelua / Vs: Je. Kai tää ny...
« : 11.08.08 - klo:12.32 »
Lisäksi veikkaisin etanolipohjaista aivomyrskyä.  :)

No kappas...

Hieman ihmettelinkin, kun katsoin "Näytä uudet vastaukset viesteihisi" osion. Onneksi tätä tapahtuu nykyään enää harvemmin ja harvemmin. Oli siis viestiketjun aihe täysin uusi minulle, vaikka itse olin sen melko suurella varmuudella kirjoittanut.

Mutta joo. Saab 9000CDE 2,3 -94 vehkeestä oli kysymys, ja ilmeisesti olen ollut sen verran vodka/tomaattimehu-päissäni, etten juuri muista tuosta kirjoituksesta mitään.

Otan ja siivoan tuon ekan postin...

52
Olisi sopiva off-topic-kohde..

Ostin toissapäivänä täydellisen "tonnarin", eli Saab 9000 CDE 2,3 -94 -mallisen henkilöauton. (Ja nyt kun alkaa krapula olla ohi, niin olkoon aiheellista siivota tämä ensimmäinen viesti.)

Saab Kerhon foorumia lueskellessa tuli mukavasti mieleen tämä kotoinen ubuntun keskustelualue, jossa aina löytää tietoa ongelmatilanteisiin. Suunnittelin jo päissäni aloittavani siellä viestiketjun, joka kyselisi muiden saab-miesten ja naisten tietokonekäyttäytymistä, mutta taidan tehdä sen joskus myöhemmin.

Tässä ketjussa taas olisin kiinnostunut kuulemaan muiden linux-käyttäjien tottumuksia moottoriajoneuvoista.

Itse kun pitkästä aikaa innostuin autoista tämän ruotsalaisen edustusmallin myötä. Aiemmin ajoin uudehkolla Fiatilla, mikä ei tuottanut minkäänlaista tunne-elämän nostatusta, paitsi suunnattoman ahdistuksen, kun näin korjaamolaskun. Useammin kuin kerran.

Eli. Millä sinä ajat, ja miksi? Ja jos se on niin paljon parempi kuin muut merkit, niin mikä siitä tekee sellaisen?

(Ja vielä. Pahoittelut viestin alkuperäisestä ulkoasusta. Yritän jatkossa olla toistamatta samaa virhettä...)

53
Itselläni on nyt kahdessa koneessa 64bit ubuntu, enkä ole vielä huomannut mitään puutteita tai ongelmia.

Ainoa, jossa jouduin kikkailemaan 32-softan kanssa oli Lightscribe...

Suosittelen lämpimästi. Se, että vistan 64 on kuraa, ei missään nimessä tarkoita, että kaikki muukin olisi.

54
Aivan oikein.

HP on muutenkin ollut mallioppilas koko hommassa jo pitemmän aikaa. Sitä vain odottelen, milloin iso raha lakkaa puhumasta desktop/laptop puolella...

55
Paras desktop pohdinta:

Ubuntu ja PCLOS ovat mielestäni loistavia "gateway-drug" jakeluja. Vaikka tässä tulee kolmella koneella pyöriteltyä milloin mitäkin, niin sitä kuitenkin vähän väliä lyö ubuntun takaisin. Ja tässä läppärissäni on sen verran eksoottista rautaa, että pääsen huomattavasti vähemmällä, kun pidän ubuntun tässä. Yhden koneenhan tarvii olla jatkuvasti käyttökunnossa...

Archia käytin pöytäkoneessa reilun puoli vuotta täyspainoisesti. Sen miinus on pitkässä juoksussa epävakaus. Juuri asennettuna se on kuitenkin aivan timantti. Puolessa vuodessa tapahtuu kummia jos ei vetele pacmanilla päivityksiä joka päivä. Tai vähintään joka toinen. Milloin on bash vaihtanut paikkaa, milloin man, jne... Tulevaisuudessa palaan taatusti archiin vielä joskus. Loistodistro, kunhan saavat päätettyä tärkeimpien pakettien lopulliset sijainnit. Pacman on hyvä ja nopea, kdemod vetelee originaalia kuonoon mennen tullen.. Arch tekee mitä lupaa, on kevyt ja helposti tajuttava.

Gentoota en ole jaksanut asentaa, kun pöytäkoneessa ei ole ollut riittävästi potkua. Ei nykyään jaksa odotella kolmea päivää, että gnome kääntyy... Mutta käytössä olevasta jakelusta riippumatta ohjeita tulee etsittyä gentoon wikistä. Siinä missä Ubuntu on Opel ja Arch Meercedes-Benz, niin Gentoo on Rolls-Royce. Gentoosta binääri-painos samalla muokkattavuudella, niin otan heti...

Fedora taas loistaa planet CCRMA:n ansiosta, jos vähänkin tekee kotiäänittelyä vaativampaa äänityöskentelyä. Mukavasti edellä Ubuntun studio-metapaketteja... Eikä sinihattu kovin huono ole muutenkaan. Muuta sanottavaa ei fedorasta juuri olekkaan...

OpenSolariksen suurin miinus on, ettei se ole linux. :D Olen vasta tutustumisvaiheessa OpenSolariksen kanssa, mutta ensituntumalta uskallan sanoa, ettei tämä jää kokeiluksi. Sun microsystemsin omat graafiset työkalut ajurinhallintaan yms.. ovat sen verran loistavia, että OS haukasi onnistuneesti palan sydämestäni. Välittömästi. OpenSolaris myös antaa mukavasti uutta tuulta bsd-puolelle. En laita yhtään vastaan.

Vaimon koneessa hyrrää Leopardi (OSX 10.5.***), joka on täydellinen, kun kerran työkalusta on kysymys. Helppo ylläpitää, ja kun töissä tarvitaan Adoben ohjelmistoja, niin osx on ainoa järkevä vaihtoehto. Siitä tämä on erikoinen kaupallinen käyttis, että olen nähnyt ihmisten tekevän video-editointia Avidin ohjelmilla jopa kuusi vuotta vanhan raudan kanssa. Ja vieläpä täysin sujuvasti. Macin kanssa homma ei ole koskaan tehoista kiinni, vaan siitä miten käyttis on optimoitu raudalle. Ja ainahan voi ottaa terminaalin esiin, jos ei jaksa katsella silmäkarkkeja jatkuvasti. Ja mikäs se sieltä terminaalista pilkottaakaan? No sehän on BSD!

Pelaaminen hoituu muuten Sony-merkkisellä konsolilla (paitsi wesnoth ja linux + SNES-emu + usb-joypad), joten mukavasti olen päässyt kokonaan irti W(kirosana)-käyttiksistä.

Ja palvelinmietteitä...

Debian 4.1. Piste. Saatan tulla lisäämään tähän solariksen, kunhan ymmärrän sitä paremmin. Mutta siihen saakka. Debian. En aio edes harkita muita. Piste.

Yhteenvetona voitaisiin sanoa, että mielestäni paras käyttöjärjestelmä on GNU/Linux ja/tai BSD.

Jokaisessa jakelussa on jotain hyvää, eihän näin kattava tarjonta muuten pysyisi näin kattavana. Ubuntusta on hyvä aloittaa.

56
Kiinnostuin!

57
Juu. En ole törmännyt kuin muutamaan nettikauppaan, missä ottavat elektronin maksuvälineeksi.

Mutta canonicalilta olisi tarkoitus ottaa sälää, kunhan saan kyhnyä ensin jostain. Rouvan luottokortilla onnistuu mukavasti. Huppari ainakin ja jotain pikkusälää lisäksi...

58
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Foorumin käyttöohjeet?
« : 30.07.08 - klo:10.42 »
Jäljillä juu mutta tiivistä n. puoleen. Ohjeita luetaan huonosti, pitkiä ohjeita vielä huonommin..

Eli vaikkpa näin:

Kohta X: Yritä käyttää mahdollisimman hyvää  ja selkeää kieltä viesteissäsi. Koita välttää puhekielen ilmaisuja, jotta viestisi ovat helpommin luettavissa. Toivomuksena on pitää alueiden luettavuus hyvänä, mikä edesauttaa käyttäjiä löytämään etsimänsä tiedon helpommin. Jokainen hermostuu joskus, mutta silloinkin, yritä ottaa tämä huomioon ennen enter-näppäimen painamista. Selkeä kysymys saa helpommin selkeän vastauksen.


Lähempänä?

59
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Foorumin käyttöohjeet?
« : 30.07.08 - klo:10.17 »
Asiallista asiaa.

Muotoiltaa sopivan ytimekäs viesti jonka voi liittää tänne: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=7612.msg54442#msg54442

Kun muoto on valmis ja tässä ketjussa on useampi sen hyväksynyt, lisätkää se tähän ketjuun http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=14527 viitaten täällä käytyyn keskusteluun niin minä tai joku muu moderaattori lisäämme sen tuonne ketjuun. Luultavasti kohdaksi 6 osaan 'Kun kysyt apua keskustelualueilla' ja kohdat 6 ja 7 siirtyvät kohdiksi 7 ja 8.


Viesti voisi olla tällainen:

Kohta X: Yritä käyttää mahdollisimman hyvää  ja selkeää kieltä viesteissäsi. Pohdi myös, onko viesti varmasti kirjoitettu siten, että jokainen keskustelualueen käyttäjä ymmärtää mitä tarkoitit. Koita välttää puhekielen ilmaisuja, jotta viestisi ovat helpommin luettavissa. Näiden myötä keskustelualueiden luettavuus säilyy hyvänä, mikä edesauttaa käyttäjiä löytämään etsimänsä tiedon helpommin. Jokainen hermostuu joskus, mutta silloinkin, yritä ottaa nämä sanat huomioon ennen enter-näppäimen painamista. Muista myös, että selkeä kysymys saa helpommin selkeän vastauksen.

Olenko jäljillä?


(edit/rhk: painoin vahingossa muokkaa -nappia enkä vastaa lainaten.. )

60
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Foorumin käyttöohjeet?
« : 29.07.08 - klo:21.43 »
Ehkä kyseinen henkilö, johon linkissäsi viittasit, ei ole suomalainen.

Itse halusin nostaa asian yleisesti esiin tarkoittamatta ketään yksittäistä nimimerkkiä/henkilöä, mutta moiseen tilanteeseen olen myös törmännyt. Näissä tapauksissa äidinkielenään muuta, kuin suomea puhuva henkilö usein kuitenkin yrittää parhaansa, ja tulee näin ollen lähes aina ymmärretyksi. Täsmennettäköön, että tämän viestiketjun aloittaessani tarkoitin lähinnä näitä "ei lähteny futaan"-, "mä koitin kaikkii noit juttui, mutse ei silti lähteny pelittäää!1!!",- "tässä lause pienellä alkukirjaimella heti perään toinen ilman tietoakaan välimerkeistä"-, tai vaikkapa "yhdys sana ja hetiperään toinensama"-tyyppisiä ratkaisuja.

Mielestäni yhdenkään keskustelualueen ei tarvitse olla Kielikellon tasoa, mutta jotain rajoja/suosituksia  voisi kuitenkin olla.

Ubuntu Suomen keskustelualueet ovat loistava tukimuoto jokaiselle, sekä uudelle, että kokeneelle käyttäjälle. Eikä alueen laadun ylläpitäminen käyttäjien itsensä taholta vaatisi muuta, kuin pientä huolellisuutta. Liikoja en pyydä; Sen vain, että käyttäjä huomioisi kirjoitusasussaan myös muut käyttäjät. Tämähän on yhteisöllisyyden yksi muoto, eikö totta?

Jokainen ymmärtää huonoakin kirjakieltä kirjoitettuna, mutta kavereiden kesken käytettyä puhekieltä kirjoitettuna on todella raskasta lukea.

Asialliseen viestiin on vieläpä huomattavasti helpompi vastata asiallisesti.

Sillä siis aloitin "turhasta" valittamisen, kun silmät särkyivät useampaan otteeseen saman päivän aikana. Ja samalla foorumilla.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6