Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Frank

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Tässäpä tämmöinen laskuri jonka voi heittää kotisivulleen näyttämään notta koskas seuraava stable julkaistaan.. 15 näyttää nyt, uiui!

http://fridge.ubuntu.com/node/1149
r

Pitihän tuo heittää omille kotisivuille:
http://www.dlc.fi/~frank/kilpailu/

 ;D

62
Yleistä keskustelua / Vs: Mistä Ubuntu nimet tulevat?
« : 01.10.07 - klo:10.09 »
Foorumilla on ollut puhetta versionimistä.


Versionumerot tulevat vuoden ja kuukauden mukaan, koska versio julkaistiin/julkaistaan. Esim. tämä uusi LTS versio Hardy Heron, jonka versionumero on 8.04, julkaistaa huhtikuussa vuonna 2008.

Foorumilta ei löytynyt mitään kunnon selitystä noihin nimiin, kuten Feisty yms.

Kiinnostaisi tietää mm. että mikä ihme tämä Hardy Heron sitten on? Mistä se nimi tulee, vai onko jollakulla niin vilkas mielikuvitus, että hän vain keksii näitä nimiä?

63
Yleistä keskustelua / Mistä Ubuntu nimet tulevat?
« : 30.09.07 - klo:09.01 »
Olen kuullut jonkin mielenkiintoisen jutun näistä Ubuntun versionumeroista, mutta mistä nämä erikoiset nimet tulevat?

64
Pelit / Vs: Väkivallaton rakennuspeli?
« : 30.09.07 - klo:08.56 »
Jos win-pelejä haluaa pelata niin ehkä helpointa on asentaa VirtualBox ja siihen win ja sinne pelit. Wine ei ainakaan mulla toiminut kovin hyvin mut VirtualBox on ollu peräti ilonen ylläri. Muistia mulla on se 512mt ja hyvin jaksaa ku ei kiusaa konetta liikaa :P

Arvelinkin yhdeksi vaihtoehdoksi Winen asennuksen yms. mutta kaipasin lähinnä jo valmiiksi Linux-ympyröissä toimivaa peliä. Muistia on semmoinen 2 gigaa, että ei ihan heti pitäisi potkun loppua.  ;D

65
Laitealue / Vs: Ubuntu jämähtää
« : 27.09.07 - klo:22.43 »
Sen verran vielä tarkennusta, että tuo noapic-ongelma on ilmeisesti ensisijaisesti läppärien virranhallintaan liittyvä, eli en osaa sanoa varmuudella auttaako se pöytäkonepuolella, mutta voihan sitä varmaan aina kokeilla.

/Cir

Oukei, taas oppi jotain uutta. Kiitos kuitenkin.  :-[

66
Oppaiden kehittäminen / Vs: Ohjetoiveet
« : 27.09.07 - klo:22.40 »
Tämä ongelma on kohdallani mennyt jo hieman ohi, mutta tulevia käyttäjiä ajatellen voisi olla apua, että tuon Ubuntu LIVE-CD:n yhteyteen saataisiin jonkinlainen asennusohje

........


Tätä ohjetta tarkoitin, mutta kun oli malka silmässä, niin eihän sitä heti löytänyt:
http://wiki.ubuntu-fi.org/Wiki/Asentaminen

Kts myös http://wiki.ubuntu-fi.org/Wiki/Toiminta -> kohta "Ubuntun levittäminen" ja siitä "Lentolehtiset Ubuntulle (päivitetty versio) ja Kubuntulle CD-levyjen ohessa jaettavaksi"
r

Ihan mielenkiintoinen ohje. Tosin tuo aikaisemmin ehdottamani on hyvä, koska siinä on kuvat auttamassa.

Itse yritin joskus aikoinaan tilata tuota Ubuntua isompaa määrää ja oli hieman hankalaa. Loppujen lopuksi sain kai joitain kappaleita jokaista mahdollista versiota.

Enemmän ole tällainen "sunnuntai-jakelija" joka jakaa hetken mielijohteesta.  ;D

68
Pelit / Väkivallaton rakennuspeli?
« : 27.09.07 - klo:12.21 »
Jostain syystä minuun ei uppoa väkivaltaiset pelit ja jossain vaiheessa pääsin tutustumaan johonkin rakennuspeliin, jossa piti rakentaa huvipuistoa. Peli oli ihan mukava, eikä siinä ollut väkivaltaa.

Olisiko olemassa joku vastaavanlainen Ubuntuun käyvä peli?

69
Oppaiden kehittäminen / Vs: Ohjetoiveet
« : 27.09.07 - klo:10.17 »
Ohjevinkki enemmän, kuin toive. Älkää ampuko bittitykillä, jos tämä on jo käsitelty, mutta en jaksanut käydä läpi kaikkia sivuja ja toiveita. Olen maininnut Timo Jyringille aiheesta jo aiemmin, mutta kun on tietty kiireinen mies, niin pienenä muistutuksena, että asialle voisi tehdä jotain.

Tämä ongelma on kohdallani mennyt jo hieman ohi, mutta tulevia käyttäjiä ajatellen voisi olla apua, että tuon Ubuntu LIVE-CD:n yhteyteen saataisiin jonkinlainen asennusohje. Kun räpelsin ensimmäistä kertaa kyseisen paketin kanssa, niin muistin nähneeni jonkin loistavan ohjeen, että kuinka Ubuntu saadaan asennettua. Mutta kun kyseinen ohje on jossain niin monen mutkan takana, etten muistanut sen paikkaa ja toinen koneeni jumitti juuri silloin, niin siinähän sitä oli sitten sormi suussa. Kun olin viimein päässyt "työpöydälle" asti, niin ihmettelin, että "Tässäkö tämä asennus nyt sitten oli", mutta sitten vasta se alkoikin.

Eli LIVE-CD:n mukaan jokin ohje edes englanniksi, kun kerta tilaa on ja se hieno ohje, joka netistä löytyy, niin siihen voisi linkata suoraan mahdollisimman helposti.

Olin eilen eräässä oppilaitoksessa hakemassa ATK-ajokortti-pahvia, eli todistusta osaamisestani ja olin päättänyt käännyttää Wintoosa-opettajan (anteeksi kiroiluni) ja etsin varmaan 10 minuuttia sitä asennusohjetta. Kun viimein löysin sen, niin annoin sen ja Ubuntun Live-CD:n opettajalle kouraan. Nyt opettajan on helpompi kääntyä Linux-käyttäjäksi.  ;)

Tätä ohjetta tarkoitin, mutta kun oli malka silmässä, niin eihän sitä heti löytänyt:
http://wiki.ubuntu-fi.org/Wiki/Asentaminen

70
Laitealue / Vs: Ubuntu jämähtää
« : 27.09.07 - klo:09.40 »
Asiantuntija en ole, mutta olen itse vähän vastaavanlaista ongelmaa jo muutaman päivän yrittänyt selvitellä läppärillä (HP DV6544).

Minulla siis kone jumahtaa myös täysin (freeze), vaihtelevan käyttämisajan jälkeen. Usein ennen lopullista jumahtamista esiintyy yksi tai kaksi lyhyempää jumahdusta (1-2min). Olen jäljittänyt ongelman käyttämääni Logitechin USB-hiireen, joskaan en ole vielä saanut selville onko kyse itse hiirestä, vaiko USB-ajureista (molempien kanssa on useammilla Ubuntun käyttäjillä ilmeisesti ollut vastaavia ongelmia).

Eli tsekkaapa minkä valmistajan hiiri sinulla on ja mihin porttiin se on kytketty (ts. USB vai PS/2)

/Cir
logitechin hiiri ubs portissa

Minulla ratkesi lopulta nämä USB+hiiren-aiheuttamat jymähdykset sillä, että lisäsin käynnistysoptioihin NOAPIC-flagin.  Voithan tuota vaikka grubista kokeilla josko auttaisi (ellet ole jo muiden yritysten lomassa tuota kokeillut).

/Cir


Minulla taas on Acerin näppis ja hiiri. Pitääpä mainita kaverille, kun tulee käymään. Kiitos tästä vinkistä.

71
Sisällä oloaika meni umpeen, ja kun yritin lähettää sen tekstin, niin FOorumi ilmoitti, että olen kirjoittanut liian kauan. Nyt tuo kyseinen teksi on bittien taivaassa.

Kuten sanottua - kun tietää, että kirjoittaa pidempään, niin ainakin minä kirjoitan suoraan geditillä ja kopsaan valmiin kirjoituksen foorumille.

Sama muuten koskee (tai ainakin koski yhtä suomalaista) webmailia, nekin saattavat heittää ulos määräajan kuluttua.

Terve Asmo. Tavattiin Valamossa, kun suomennettiin Open Officea.

Juu, kuten jo jollekin vastasin, että normaalisti missä tahansa muualla kirjoitan talteen, mutta yleensä kun innostun kirjoittaman jotain, niin en todellakaan tajua, että kuinka kauan olen kirjoittanut jotain, ennen kuin pääsen jostain laskemaan ajan.

Ja itse taidan käyttää juuri sitä samaa webmail-yritystä, jolla on myös taimaut systeemi. Nimimerkki sekin kokeiltu. :-[

72
Onneksi olkoon!

Kirjoitin äsken n. tunnin verran pitkää selostusta kyseisestä aiheesta ja kokemuksiani mm. Ammatti-instituutissa sovellusneuvojana ja kouluttajana Helsingin kaupungin Uusix-verstailla sekä samassa paikassa Linux-oppilaana ja kokemuksiani Ubuntun käyttäjänä ja joitain epäselviä asioita.

Sisällä oloaika meni umpeen, ja kun yritin lähettää sen tekstin, niin FOorumi ilmoitti, että olen kirjoittanut liian kauan. Nyt tuo kyseinen teksi on bittien taivaassa. Vaikka limiittini onkin nyt 180 minuuttia, niin älkää luulkokaan, että kirjoitan yhtään mitään, ennen kuin tuo asia on korjattu, että tavara menee bittien taivaaseen.

Edit, jos haluaa varmistaa, ettei se mene bittitaivaaseen, kannattaa ennen tallentamista kopsata leikepöydälle.

Joops, aikalimiittiä ei kannata käyttää. Siitä saa vain harmia. Tätä varten on tietenkin pysy aina kirjautuneena, ja se kyllä toimii kiitettävästi. Tietenkään ko. koneelle ja tunnukselle ei sitten vieraita pidä päästää käyttämään, jottei tule väärinkäytöksiä.

Juu, kyllä olen aiemmin joissain webmaileissa yms. tehnyt niin, että olen kirjoittanut ensin johonkin talteen ja vasta sitten siirtänyt, mutta en voinut kuvitellakaan, että näin voisi käydä täällä.

Ja eipä kukaan varoittanut tuosta aikalimiitistä millään tavalla. No, nyt osaan varoa.

73
Laitealue / Vs: Ubuntu jämähtää
« : 26.09.07 - klo:22.59 »
Nii ongelmana on että ubuntuni jämähtää aina 10-15min käynnistyksestä. Ei auta muutaku reboottia kone.

Sama vika Rahikaisella, mutta jämähtää melkein paikassa kuin paikassa. Aikaisemmin *se kirosana, jota ei saa sanoa täällä* jämähti yhä useammin, mutta nyt kun siirryin Ubuntuun, alkaa sama jämähtäminen. Tosin "muistaakseni" olen aina ollut netissä, kun tämä jämähtäminen tapahtuu.

Koneeni on öbaut 2 kk vanha ja Verkkokauppa.comin surullisen kuuluisa Acerin Linpus kone ja kaverilta meni koko päivä sen toimintaan saattamiseen ja meinasin jo heittää koneen ikkunasta ulos, mutta kun asun ensimmäisessä kerroksessa, niin siitä ei olisi ollut hirveesti iloa. Olisi edes nähnyt sen murskaantuvan asfalttiin. ;-)

Ei ole mitään iloa toiminnosta "Pakota väärin toimiva sovellus sulkeutumaan". Kone ei ymmärrä aiheesta mitään ja tämä CTRL+Alt+Del toiminto ei taida muutenkaan toimia Ubuntussa.

Pahin juttu oli se, kun oli tullut uusi päivitys ja olin imuttamassa sitä, niin kone meni jumiin.

Olisiko hyviä vinkkejä, vai skipataanko Stadionin tornista ja hankitaan *se kirosana, jota ei saa sanoa täällä*?

Jospa biosipäivitys toisi muutosta asiaan?

Voihan Wintoosa sentään. (Anteeksi kiroiluni). Kone on kyllä ihan uusi ja eräs Linux-asiantuntijani kertoili monen vuoden kokemuksella, että Linux jymähtelee ja usein, mutta olisi kiva tietää, että löytyisikö sille jokin vastine "kolmisormitervehdykselle", jolla saisi koneen tottelemaan?

Hyviä vinkkejä?

74
Nuori yrittäjyys -yritykseni (ko. yrityksen pyörittäminen kuuluu datanomin opintoihin; opiskelen siis 3. vuotta datanomiksi MSKK:ssa) Tuxoftware Ohjelmistopalvelut NY olisi toteuttamassa Mäntän seudun koulutuskeskukselle Linuxin työpöytäkäytön ja -asennuksen kurssia laajuudeltaan 2 opintoviikkoa (50 tuntia lähiopetusta), ja tarkoitus olisi saada 16-henkisen ryhmän jäsenet oppimaan avoimen lähdekoodin tärkeyden lisäksi se, miten Linuxia käytetään ja hallitaan tavallisessa työpöytäkäytössä.

Todennäköisesti distroksi valitaan Ubuntu, joten kumpi olisi parempi aivan aloittelijoille: Ubuntu vai Kubuntu? Ja mikä versio: Dapper, Feisty vai peräti Gutsy?

Mielelläni kuulisin myös niitä yleisiä asioita joita aloittelijoilla jää alkuun hämäräksi ja mitä olisi syytä erityisesti painottaa. Linux-kokemusta kurssin oppilailla ei juuri ole.

Onneksi olkoon!

Kirjoitin äsken n. tunnin verran pitkää selostusta kyseisestä aiheesta ja kokemuksiani mm. Ammatti-instituutissa sovellusneuvojana ja kouluttajana Helsingin kaupungin Uusix-verstailla sekä samassa paikassa Linux-oppilaana ja kokemuksiani Ubuntun käyttäjänä ja joitain epäselviä asioita.

Sisällä oloaika meni umpeen, ja kun yritin lähettää sen tekstin, niin FOorumi ilmoitti, että olen kirjoittanut liian kauan. Nyt tuo kyseinen teksi on bittien taivaassa. Vaikka limiittini onkin nyt 180 minuuttia, niin älkää luulkokaan, että kirjoitan yhtään mitään, ennen kuin tuo asia on korjattu, että tavara menee bittien taivaaseen.

Nyt foorumi ilmoittaa minun olleen edellisen kerran sisällä 1h 16 min.

Nyt tekisi mieleni sanoa jotain ja pahasti, mutta on parempi etten sano pahasti, vaan hyvästi.

75
Laitealue / Vs: Ubuntu jämähtää
« : 25.09.07 - klo:12.26 »
Nii ongelmana on että ubuntuni jämähtää aina 10-15min käynnistyksestä. Ei auta muutaku reboottia kone.

Sama vika Rahikaisella, mutta jämähtää melkein paikassa kuin paikassa. Aikaisemmin *se kirosana, jota ei saa sanoa täällä* jämähti yhä useammin, mutta nyt kun siirryin Ubuntuun, alkaa sama jämähtäminen. Tosin "muistaakseni" olen aina ollut netissä, kun tämä jämähtäminen tapahtuu.

Koneeni on öbaut 2 kk vanha ja Verkkokauppa.comin surullisen kuuluisa Acerin Linpus kone ja kaverilta meni koko päivä sen toimintaan saattamiseen ja meinasin jo heittää koneen ikkunasta ulos, mutta kun asun ensimmäisessä kerroksessa, niin siitä ei olisi ollut hirveesti iloa. Olisi edes nähnyt sen murskaantuvan asfalttiin. ;-)

Ei ole mitään iloa toiminnosta "Pakota väärin toimiva sovellus sulkeutumaan". Kone ei ymmärrä aiheesta mitään ja tämä CTRL+Alt+Del toiminto ei taida muutenkaan toimia Ubuntussa.

Pahin juttu oli se, kun oli tullut uusi päivitys ja olin imuttamassa sitä, niin kone meni jumiin.

Olisiko hyviä vinkkejä, vai skipataanko Stadionin tornista ja hankitaan *se kirosana, jota ei saa sanoa täällä*?

76
Laitealue / Vs: Ubuntu ystävällinen tulostin
« : 25.09.07 - klo:12.09 »
Mikä olisi paras tulostinvalinta,ubuntun käyttäjälle?

Itselläni on HP Laser Jet 6 MP ja olen siihen enemmän kuin tyytyväinen. Tähän asti ei ole ollut koskaan mitään ongelmaa ja sillä on aikaisemmin tulostettu paljon. Kuukausi sitten se asennettiin Ubuntuun ja muistaakseni se meni heittämällä, kun kaveri asenteli sen.

En halua mitenkään mainostaa, mutta Hämeentiellä oli sellainen liike kuin http://www.kannettavat.net/
ja ajaessani bussilla ohi, oli kyseisessä liikkeessä ikkunassa noita laitteita käytettyinä. Nyttemmin liike on muuttanut Sturenkadulle Paavalin kirkon läheisyyteen. Värikasetit olen ostanut Katajanokan paperista.

Sivuja: 1 2 3 [4]