Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Frank

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Muutamien muiden rohkeiden kokeilijoiden mukana hanakin tuon Ubuntu-tabletin pari vuotta sitten. Odotukset olivat suuremmat kuin todellisuus sitten myöhemmin. Sillä piti voida muodostaa työasema käyttäen televisiota näyttönä ja langatonta näppäimistöä.

Tuollaiseen käyttöön parempi alusta on Raspberry Pi 3 tai joku vastaava hyvin tuettu ARM-SoC.

Kuitenkin oli pakko myöntää, että ARM-laitteesta ei tule PC-laitteen korvaajaa. Pahin puute on se, että Ubuntun PC sovelluksia ei voi asentaa ARM ympäristöön. Siihen täytyy tehdä omat sovellukset ja niille tarvitaan joku niitä tekemään.

Suurin osa Ubuntun ja monen muun Linux-jakelun "PC-sovelluksista" toimii kyllä täysin myös ARMilla. Ubuntu Touch vain on grafiikkapinonsa osalta hieman hankalampi alusta, mutta XMirin avulla silläkin voi kyllä ajaa X11-sovelluksia. Kuvaamaasi käyttöön olisi kuitenkin parempi asentaa sellainen jakelu, jossa on tavallinen X.org-ikkunointi. Raspberry Pi:lle tällaisia jakeluja on tosiaan saatavilla pilvin pimein.


Frankille suosittelisin Android-tablettia ja jotain kiosk-softaa, jolla tabletti lukitaan haluttuihin sovelluksiin. Suosittelua toki helpottaisi tarkemmat speksit käyttötapauksista.

Kiitos vinkistä. Tarkoituksena olisi, että sillä pitäisi pystyä menemään nettiin ja vaikka katsomaan elokuvia.

2
Eli pari kommenttia, ei ainuttakaan kehua vielä?

Lisää kommentteja otetaan vastaan.

Kiitos kommenteista.

3
Ubuntu mobiililaitteissa / Ubuntu tabletissa kokemuksia?
« : 04.05.18 - klo:12.50 »
Tervehdys

Olen mietiskellyt yhtä isompaa operaatiota, johon tarvitsisin tabletteja. Mieluiten sellaisia, joissa loppukäyttäjä ei pysty muuta kuin käyttämään laitetta. Ei asentamaan mitään.

Olen harkinnut asentavani Ubuntun niihin tabletteihin. Onko kellään kokemuksia aiheesta?

4
Lämpimät kiitokset (Ojentaa virtuaalista oluttuoppia)

5
Hei

Pahoittelen, mikäli asia on jo miljoonaan kertaa kysytty, mutta en löytänyt vastausta.

Yritän kirjoitella vieraalla kielellä tekstiä ja kun olen juuri saanut yhden rivin kirjoitettua, niin eikös Libre Office (LE) tarjoa jotain sanaa uudelleen, joka on kirjoitettu jo johonkin toiseen paikkaan ja tähän se ei todellakaan kelpaa. Jos painan enteriä, tulee kyseinen ehdotus samaiseen paikkaan ja virheet lisääntyy exponentiaalisesti. On raivostuttavaa koko ajan korjata niitä virheitä mitä LE tekee. Homma hidastuu ym.

Löysin netistä ohjeen:
"Laajennettujen vihjeiden ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

    Valitse Työkalut - Asetukset - LibreOffice - Yleistä ja merkitse Laajennetut vihjeet."

Valitettavasti täppä ei ole päällä

Miten saisin kyseisen toiminnon pois?

Pitääkö Voikko ottaa pois päältä vai mitä?

En haluaisi tämän takia hankkia Wordia

6
Laitealue / Vs: Käyttöajan määritys lapsia varten
« : 24.09.17 - klo:14.08 »
Varmaan ihan hyviä käytössä, sitä en voi kieltää. Ongelmana voi olla sitten lontoon kieli ja perehtymättömyys systeemien asentamiseen. Tarkoitin lähinnä semmoista systeemiä, joka olisi Ubuntussa tai jossain valmiina.

7
Laitealue / Käyttöajan määritys lapsia varten
« : 23.09.17 - klo:13.11 »
Tervehdys

Tuli mieleeni eräs kehitysidea, jota en ole vielä nähnyt kotikoneissa käytettävän.

Joillain vanhemmilla tuntuu olevan ongelmana, että kuinka "kauan" se Ville-Petteri saa sillä koneella päivittäin olla. Voisiko siinä olla ajatusta, että vanhemmat voisi helposti lapsen käyttäjätunnusta luodessaan määritellä, että kuinka kauan Ville-Petteri saisi päivässä käyttää?
Se voisi olla vaikka minuuttiperusteinen systeemi tai vaikka tunnit eli X-tuntia päivässä enintään ja aikarajaa saisi muuttaa vain pääkäyttäjä, jonka tunnusta isukki tai mamma ei tietenkään kerro lapselleen.

Kun Ville-Petteri sitten tulisi koneelle ja käyttäisi sen tunnin tai pari, niin laskuri laskisi, että nyt nuori herran on sitten käyttänyt jo 100 minuuttia ja 20 minuuttia on enää jäljellä. Kone voisi vielä varoittaa vaikka 20 minuuttia ennen, että nyt pitää Ville-Petterin ruveta keksimään jotain muuta käyttöä.

Kyseinen systeemi on jo nyt käytössä esim. kirjastoissa ym, mutta jos sellaisen voisi helposti ottaa käyttöön vaikka kotikoneessa, niin se voisi olla yksi keino, miten Linux tulisi kiinnostavammaksi.

Mitä mieltä muut on?

8
Upsis

Se olikin Timo Jyrinki, jota kaipasin ja sain lähetettyä jo viestin muuta kautta.

Frank

9
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Yhteys Ubuntu Suomeen
« : 31.08.16 - klo:08.41 »
Hei

Tarvitsisi saada pikainen yhteys Ubuntu Suomen "omistajaan" tai hallinnoijaan tms. Löytyykö Timo Jyränki vai joku muu?

Aaro "Frank" Huhtala

10
Akademyn yhteydessä järjestettiin Suomalaisten vapaiden ohjelmien ympärillä toimivien yhteisöjen ja yhdistysten tapaaminen. Yksi tapaamisen anti oli ajatus ison mittakaavan mainoskampanjasta, jolla tehtäisiin tunnetuksi Linuxia ja vapaita ohjelmia.

COSS:in edustajat lupautuivat auttamaan rahoituksen hankkimisessa (esim. graafikon palkkaamiseen yms.), jos tekijät löytyvät yhteisöstä. Ubuntu Suomi on suurin suomalainen Linux-yhteisö, joten olisi tärkeää löytää täältä markkinointi-ihmisiä, jotka lähtisivät mukaan projektiin.

Kampanjan sisältöä ei vielä tarkemmin suunniteltu. Siinä haluttaisiin kuitenkin tuoda esille vapaiden ohjelmien ajatusta, eli että ihmiset vähintäänkin ajattelisivat, että ohjelmien/sisältöjen vapaus on hyvä asia. Lisäksi konkreettisina vaihtoehtoina käyttöjärjestelmistä mainostettaisiin esimerkiksi Ubuntua.

Itse olen enemmänkin kiinnostunut tekniikasta eikä markkinointi ole omaa alaani. Siksi toivonkin, että yhteisöstä löytyy ihmisiä, jotka ovat valmiita suunnittelemaan ja toteuttamaan kampanjaa. Nyt olisi ainutkertainen tilaisuus toteuttaa jotain suurempaa.

Jotain pitäisi olla valmiina 26.9., jolloin Tampereella järjestetään Finhack, jonka yhteydessä järjestetään seuraava Linux-yhteisöjen tapaaminen.

Jaaha. Taas olen liian myöhään liikenteessä. Finhack oli ja meni. Kyllä mä huomasin jotain, että aiheena olisi ollut markkinointi, mutta kun ei ollut mitään, että mistä tavoittaa ketään ja ei ollut banneria tms. niin jäipähän ihmettelemättä.

Graafikko en tosiaan ole, mutta markkinoinnista ymmärrän jonkin verran ja pidän siitä. Lisäksi mun käytössä on joitain saitteja, joissa voi mainostaa oikein kunnolla lähes mitä tahansa ja lisää järjestetään, jos tarve vaatii.

Mutta taitaa olla liian myöhäistä sauhuta mitään?

Pitäis kai käydä pikkasen useammin täällä.

Frank

11
Varmistuneista tapahtumista tiedottaminen:


Tässä hieman lisätietoa siitä mitä tapahtumia tai yhteistilauksia järjestettäessä on hyvä muistaa:

  • Tällä keskustelualueella ideoidaan usein tulevia tapahtumia tai esim. suurempia materiaalitilauksia. Jos olet kiinnostunut niistä, osallistu keskusteluun ja tarjoudu auttamaan!
  • Jos otat (jossain määrin) hoitaaksesi jonkun tapahtuman, muista ilmoittaa siitä myös wikin Tapahtumat-sivulla keskustelualueiden lisäksi. Voit pyytää myös seudultasi muita auttamaan tällä keskustelualueella.
  • Muista lisätä itsesi wikin Paikallistoiminta-sivulle ja/tai Suomen laajuinen toiminta -sivulta löytyvien tiimien kohdalle kiinnostuksesi mukaan, jotta muut tietävät mahdollisesta kiinnostuksestasi osallistua.
  • Tämän keskustelualueen lisäksi muita kommunikointivälineitä ovat Postituslistat ja IRC - ihmiset käyttävät niitä välineitä joista pitävät.
  • Toiminta-wiki-sivulla on tietoa mm. Ubuntun levittämisestä kirjastoihin sekä Ubuntu-julisteista joita on nyt tilattavissa.
  • Kaikki toiminta on täysin vapaaehtoistoimintaa, joten usein eniten tarvetta on ihmiselle joka hieman organisoi ja jolla on hivenen enemmän aikaa käytettävissään jotta langat pysyvät käsissä. Ei siis ole automaattisesti tahoa, joka "hoitaa Ubuntu-tapahtumat", vaan ne hoidetaan yhdessä sen mukaan miten missäkin päin Suomea on kiinnostuneita ihmisiä

Toivottavasti näistä on apua!


Heippa

Sain viestin, jossa kehotettiin menemään osoitteeseen:
http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_10.10_helsinki

No, minähän menin. Oli erikoista.

1. Kerrotaan tilaisuudesta, mutta ei kerrota tarkemmin, että missä se on.
   En todellakaan tiedä, että missä on joku Elisa Studio, vai mikä se nyt oli. Osoite ym. olisi kiva yllätys.

2. Katselin, että josko löytyisi aiheesta jonkinlaista banneria, että voisin laittaa noin niinkuin huvin vuoksi maininnan jollekin saitille.

3. Ei löytynyt minkäänlaista henkilön sähköpostiosoitetta tai jotain, että minne olisi voinut ilmoittaa mitään. No, muistui mieleen tämä keskustelufoorumi, mutta kun ton salasanan kanssa pitää pari hetkee funtsaa, et muistaa sen, niin sen takia ei ole aina oikopäätä tulossa tänne.

Semmoinen 468x60 tai 728x90 kokoinen banneri voisi mennä, niin voisin pistää pikkasen mainosnäyttöjä. Tosin, ei tosta nyt montaa tuhatta näyttöä tule päivän parin aikana, mutta jos nyt jotain. Jos kiinnostaa.

Jos olisin tiennyt aiemmin, niin olisin voinut avata turpani tänä iltana ja rykäistä vajaalle sadalle nörtille tästä tapahtumasta. (Siis semmoiselle, jotka käyttää wintoosaa).

Jos jonkinlainen banneri löytyy, niin mulle voi privaattina pistää meiliä. Tänne ei kannata laittaa, kun en tiedä, että milloin taas tulen tänne kuikuilemaan.

Frank

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun buuttaus
« : 08.10.10 - klo:21.02 »
Jospa itse Ubuntu ei menekään jumiin, vaan pelkästään X-systeemi (graafinen osuus). Sen saat nurin ja pääset takaisin login-ruutuun, helpoiten:

Alt - SysReq - K

näppäimiä painamalla samalla kertaa. Muitakin tapoja tämän tekemiseen on jos tämä yksinkertaisin tapa ei toimi. Tämäkään ei pelasta avoimia tiedostoja, jotka jäävät tällöin tallettamatta, mutta on muutoin turvallinen tapa (paljon parempi kuin virtanappi).

Onpa hankala näppäinyhdistelmä. Kiitos joka tapauksessa vinkistä Yritän pitää tuon mielessä.

Frank

13
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntun buuttaus (Ratkaistu)
« : 08.10.10 - klo:12.12 »
Molskis

Ubuntu ei tunnu tykkäävän minusta ja (usko tai älä) välillä se menee täysin jumiin. Nimeltä mainitsematon käyttöjärjestelmä (se, jolla on ruma nimi) buuttaantuu, kun painaa ctrl+alt-del.

Mitä Ubuntussa pitää tehdä, kun kone menee jumiin, kun aina ei viittis räplätä virtanapin kanssa?

14
Asentuu suomeksi mikäli asennuksessa valitsee suomen kielen ja verkkoyhteys asennuksen aikana kytketty. Toinen vaihtoehto on käyttää Finnish Remix-versiota jossa koko suomi-tuki mukana.

Varmaan saattaa asentuakin. Pointti on vain siinä, että ihmiset todennäköisesti ihmettelee, että
"Eihän tämä olekaan suomenkielinen? Mitä ne oikein puhu?"

Minulle on sama, onko se suomeksi vai ei. Mulla on yksi Ubuntu käytössä. Ajattelin vain markkinoinnin kannalta mainita.

15
Sain uuden Ubuntu 10.04 LTS:n joku viikko sitten ja vasta nyt keksin kokeilla, että mitä kivaa siinä on.

Kesti todella kauan, ennen kuin levyltä irtosi yhtään mitään.

Sen nyt vielä ymmärrän, että se ensimmäiseksi selitti englanniksi, että pitää valita kieli, jolla levyä voi ruveta tutkimaan. Niin älykäs se ei vielä ole, että olisi kysynyt koneelta, että olisikohan tässä jo entuudestaan Ubuntua ja että mikäköhän kieli siinä oli valittuna.

No, jonkin ajan päästä sain työpöydän auki, mutta pettymys oli valtaisa, kun päävalikot olivat englanniksi ja osa alavalikoista oli suomeksi.

Pointtini on siinä, että ensikertalainen voi pikkasen pelästyä, jos valikot ovat englanniksi ja jos kouluenglanti on sattunut unohtumaan tai sitä ei juuri ole ollut. Saattaa joltain jäädä asentamatta.

Frank

16
Laitealue / Vs: Mustesuihkutulostin Ubuntuun
« : 12.06.09 - klo:19.21 »
Minulla on jo pari lasertulostinta, mutta nyt tarvitsen yhtä hommaa varten värimustesuihkutulostimen, enkä nyt haluaisi maksaa siitä hunajaa, eli missään nimessä satasta enempää.

En tarvitse oikeastaan muita ominaisuuksia, kuin käsinsyötön. Tietäisikö joku vehkeen, joka menisi mielellään heittämällä?

Itselläni Canon S100 mustesuihkukirjoitin - ja on toiminut joka ainoassa koneessa johon olen asentanut Hardy Heronin. Ei niin pienintäkään ongelmaa toimivuuden kanssa. Eikä mitään asennuksia. En tosin ole testannut väripatruunoiden kanssa toimivuutta sillä tarvitsen pritteriä vain A4-tekstitulostukseen.

Olisinpa ollut aamulla nopea ja ehtinyt lukea tämän viestin. Ehdin päivällä hankkia Canonin IP2600:n ja mielenkiintoista siinä on se, että koneen valo kyllä vilkkuu, mutta ikään kuin se jää ihmettemään paperia, joka on kyllä lisätty. Sitten se vain lopettaa vilkkumisen. Pitänee ihmetellä ja hankkia toi Canon S100.

17
Laitealue / Vs: Mustesuihkutulostin Ubuntuun
« : 11.06.09 - klo:12.10 »
Tietoja noiden toimivuudesta voinee katsoa myös OpenPrintingista

Olen kerran yrittänyt katsoa sieltä jotain ja oli mielestäni hyvin sekava. Valitettavasti.

18
Laitealue / Vs: Mustesuihkutulostin Ubuntuun
« : 11.06.09 - klo:12.09 »
HP.n mustesuihkarit maksaa halvimmillaan värikasetin verran.
Kovassa käytössä voivat kestää vuodenkin päivät.
Menevät yleensä heittämällä, automaattisesti Ubuntuun.

Mulla on 2 HP:tä ja en haluaisi enää heittää rahojani kaivoon. Viimeksi minulle ei jäänyt kovin hyvä kuva HP:stä ja uusista kaseteista. Kadun katkerasti, että ostin HP:n värilaserin. Kun sain halvalla. Rähmä, että tuli sekin maksamaan.

19
Laitealue / Mustesuihkutulostin Ubuntuun
« : 10.06.09 - klo:17.25 »
Minulla on jo pari lasertulostinta, mutta nyt tarvitsen yhtä hommaa varten värimustesuihkutulostimen, enkä nyt haluaisi maksaa siitä hunajaa, eli missään nimessä satasta enempää.

En tarvitse oikeastaan muita ominaisuuksia, kuin käsinsyötön. Tietäisikö joku vehkeen, joka menisi mielellään heittämällä?

20
Millaista teidän muodoton ohjelma sitten on?  :D
Teettekö muuta kuin juttelette? Kun tuosta ei tietämätön vielä paljoa kostunut (minä).

Moi!

Minuakin kiinnostaisi, mutta, olen jo aika iäkäs herras henkilö, minkäs ikäisiä olette ja kuinka monta teitä yleensä saapuu ??
Oletteko te opiskelija porukoita ?? Entäs onkos tapaaminen sellainen jossa on paljon kannettavia mukana, en tässä enää ryyppy seuraa jaksa hakea.

Olen rakentamassa lautapelisivustoa Javalla ja Linuxissa,
jotenka voisin mielelläni oppia hieman lisää open/free serverin yllä pitämisestä tuleville vuosille ja
lisänä myöskin kiinnostaisi oppia kaikki grafiikasta, GIMP & Inkscape käyttöihin !!

//----

Kiitos,,

Taisin jo hieman vastata, että minkä verran meitä yleensä tulee, eli viimeksi tuli n. 30. Kiirastorstaina American Bar meni sulkemaan ovensa, mutta pienellä sähköpostitiedotuksella porukka saatiin tunnissa talon toiselle puolelle. Tuloksena oli 30 pärstää uudessa paikassa.

Ikäjakauma on valtava. Nuorin mukana ollut kaveri oli 15v ja vanhin, minkä tiedän, on jotain yli 60 ja osa-aikaeläkkeellä. Itselläni alkaa 50v-villitys elokuussa, että revi siitä sitten huumoria.

Ja kysyä saa kaikesta, mikä liittyy tietokoneisiin. Niihin saa todennäköisemmin vastauksen. Usein joku osaakin vastata.

Sivuja: [1] 2 3 4