Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nebula

Sivuja: 1 ... 19 20 [21] 22
401
Multimedia ja grafiikka / Re: Totem -apu?
« : 16.12.05 - klo:23.16 »
Itelläni on kanssa pikku vilunki ton totemin kanssa

Kun yritän kattoo leffoja noista VIDEO_TS kansioista niin valittaa jotain että ei pysty avaamaan bup tiedostoja ...puuttuu muka joku plugin.
Mutta kun sen on polttanu levylle video-DVD:nä niin näyttää koko homman mukisematta...ja taas kun avaa levyn --->hiiren oikee nappi ja --->open ---> ja sitten yrittää vavta levyllä olevan VIDEO_TS kansion totemilla niin taas sama valitus "en pysty avaamaan bupejasi...hah...hah...haaa"

eli kysymys kuuluukin:

MITEN V***SSA TOLLA TOTEMILLA SAA KATOTTUA NOITA VIDEO_TS JUTSKIA ?

Eikä muuten toimi mplayerilläkään

402
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 13.12.05 - klo:16.18 »
Itte oon väsäillyt.Kaikki sälät on oikeastaan gDeskletistä ja tausta kuvan löysin netistä (en muista tarkkaan mistä) mutta se oli joku taustakuvien nouto mesta

403
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 11.12.05 - klo:17.44 »
No pitäähän se minunkin laittaa oma työpöytä tänne,kun niin moni muukin... ;D

http://tinypic.com/ifmsfl.png

404
Joo,monesti se asennus olut hiukan hankaloittaa onnistunutta asennusta ;)

kirjoita ekaks toi
---cat /proc/bus/input/devices---

niin näet mikä se hiiren "nimi" on ...tod.näk. se ei ole pelkkä mx1000 mouse


PS.
itselläni on muuten hiiri kiinni hiiren omassa portissa sillä vihreällä lisäkappaleella

405
Oma xorkki näyttää tältä.
Muistaakseni "dev phys" joutui muuttamaan  input 1---> input0
ja kirjoittamaan "dev name" oikean nimen...mutta se ohje on erittäin hyvin selitetty ,joten sillä pitäisi onnistua

Section "InputDevice"
        Identifier   "Configured Mouse"
        Driver      "mouse"
   Option      "Protocol"      "evdev"
   Option      "Dev Name"      "PS2++ Logitech MX Mouse"
   Option      "Dev Phys"      "isa0060/serio1/input0"
        Option      "Device"      "/dev/input/event1"
   Option      "Buttons"      "10"
   Option      "ZAxisMapping"      "4 5"
EndSection

406
Itse laitoin hiiren toimimaan noilla ohjeilla

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=65471

Toimii oikein hyvin ainakin itsellä

407
Laitealue / Re: Tulostimen asetukset
« : 27.11.05 - klo:18.35 »
Itelläni on tommonen Epsonin CX6400 monitoimilaite ja toimii ilman mitään ongelmia linuxissa eikä tarvinnut säätää mitään kummempaa vaan toimi Ubu:n omilla oletus ajureilla...ei muuta kuin johto koneeseen kiinni ja kovaa tulostusta

408
Ubuntu tietokoneissa / Re: Torrent ongelma..
« : 26.11.05 - klo:18.56 »
Toki tavaran liikkuminen voi johtua vastapuolen hitaasta jakonopeudesta.

Joskus näyttää minullakin Azu sitä keltaista naamaa (ja NATti testissäkin sanoo että NAT ongelma)mutta kun antaa sen vaan olla niin kyllä se vihreäksi muuttuu(syytä en tiedä)...eli tällä tarkoitan sitä että oletko antanut sen Azun vaan olla jonkin aikaa ja katsonut vieläkö on NAT:ti ongelma

Noista taloyhtiön kaapeleista en tiedä, mutta voisikohan sielläkin olla jonkilainen rauta muurilla suojattu modeemi joka olisi koko taloyhtiön palomuurina ja siinä NATti päällä

409
Ubuntu tietokoneissa / Re: Torrent ongelma..
« : 26.11.05 - klo:15.59 »
Onko käytössä ulkoinen modeemi jossa on NAT:ti päällä...jos on niin tee siihen NAT:tiin reikä valitsemalla sen modeemin configuresta "virtual server" ja laita sinne ne samat portit mitkä on käytössä Azussakin

Itelläni ainakin toimii niin enkä ole tarvinnut koko firestartteria

410
Ubuntu tietokoneissa / Re: image purku
« : 26.11.05 - klo:08.44 »
Ei polta vaikka avaa sudolla komentoriviltä

configule ---> programs

näyttää että

tccat
tcdecode
tcextrct
tcprobe
tcscan
transcode
vcdxbuild
vcdxminfo
vcdxrip

kaikki on (not found)...eikä löydä paketteja ainakaan "apt-getillä"

ja oon antanu oikeudet noille cd asemille käyttäjälle "omanimi" vaikka ne oli oletuksena "root" ...ja tällä tavalla toimii nero ihan okei

ja urputtaa ettei voi kirjottaa tonne temppi kansioon, mutta tein oman temppi kansion tonne "home" osioon ja silläkin on tavallisen käyttäjän (oma nimi) oikeudet... mutta silti ei kelpaa


411
Ubuntu tietokoneissa / Re: image purku
« : 25.11.05 - klo:20.14 »
-Joo oivalsin itekkin ton "burn image" jutun  tosta nerosta ja.......per**le sehaän toimii. :D
Tai oikeastaan toi vähän auttoi
Lainaus
ja jostain syystä sitä ei voi tehdä suoraan burn-imagen kautta?

-Ja oivalsin senkin että per**le ...oon tähän asti tenhyt AINA turhaa työtä purkaessani sen imagen  ???

Ja käytän tota Neroa siksi kun en vaan saa tota k3b:tä toimimaan vaikka seisoisin päälläni...puuttuu vissiin kaikki pluginit ...eikä niitä löytynyt ainakaan synaptikilla...eikä se saa kirjoitettua temppi kansioon (...vaikka oon luonut sille oman kansionkin jonne sillä pitäisi olla oikeudet)...tai se v******lee muuten vaan...mutta toi Nero tuntuu toimivan ihan okei

Mutta anyway--- kiitti kun jaksoitte vastailla

412
Ubuntu tietokoneissa / Re: image purku
« : 25.11.05 - klo:18.55 »
Lainaus
no, riippuuhan tuo aika pitkälti siitä imagen tyypistäkin. mitä sanoo:
Koodia:
$ file <imagen nimi>

polar.express.img: ISO 9660 CD-ROM filesystem data 'DVDVOLUME ...tommonen tulee

Yritin polttaa Videodvd:N tosta Nero linuxilla mutta haluaa sen VIDEO_TS kansion,mutta jos polttaa ton vaan muuten DVD:lle niin ei näy soittimessa

Olen aina "purkanut" noi imaget ennen windowsilla "win imagella" ja sitten polttanut ne vob.sub bob ym. ym.kansiot ja on pelannut hyvin myös soittimessa ja aikaisemmin sain purettua noi imaget myös Ubuntullakin mutta nyt ei onnistu enää.

miten ton imagen sitten sais poltettua niin että näkyis myös DVD soittimessakin


ps.nyt ilmestyi suomen kieli nautilukseenkin

413
Ubuntu tietokoneissa / Re: image purku
« : 25.11.05 - klo:16.53 »
öö...pitäis saada se avattua niin että sieltä tulis semmonen VIDEO_TS kansio jonka "sisällä olis se leffa ja kun sen polttais niin näkyis DVD_soittimessa.

414
Ubuntu tietokoneissa / image purku
« : 25.11.05 - klo:16.22 »
Osaakohan kukaan kertoa miksi "pakettienhallinta" ei osaa enää purkaa  noita imageja...puuttuuko jokin palanen tosta "pakettierhallinnasta" vai mikä mättää?...aikaisemmin kyllä onnistui,mutta nyt sanoo että "arkistotyyppi ei ole tuettu"

...eli olis tommonen image:
polar.express.img
Vai onko vaan väärin kirjoitettu tiedoston nimi ,mutta toimii kyllä windowsin "win imagella" ihan okei eli vika ei ole imagessa

Sitten toinen pikku juttu:

Tuli pari päivää sitten uuden kernelin päivitys mutta sen mukana hävisi suomen kieli tosta nautiluksesta mutta muuten suomi toimii niin kuin ennenkin

415
Ubuntu tietokoneissa / totem pois firefoxista
« : 21.11.05 - klo:16.58 »
Olis pieni kysymys

Yleensä tulee vaan asennettua noita plugine:jä firefoxiin,mutta nyt haluaisin ton totemin pluginin POIS tai ainakin niin että se ei yrittäis avata sellasia mitä se ei osaa avata vaan huutaa jotain pluginiä mutta mplayer avaa ne mukisematta... en kuitenkaan haluais poistaa  totemia KOKO koneelta

416
Ubuntu tietokoneissa / Re: NVIDIA TV-OUT
« : 17.11.05 - klo:19.27 »
Täällä saman suuntaisia ongelmia.

Ei löydy NVIDIA-settingistä mitään "TV 0" ainoastaan:
-display device- ja sen alla CRT-0

Jos joku kertois miten saa koneen näkymään telkkarissa S-Video kaapelia pitkin


Tossa olis kaikki mitä löytyy xorg.confista nvidialta.


Section "Device"
   Identifier   "NVIDIA Corporation NV34 [GeForce FX 5200]"
   Driver      "nvidia"
   BusID      "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "MD7477AD"
   Option      "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Device      "NVIDIA Corporation NV34 [GeForce FX 5200]"
   Monitor      "MD7477AD"
   DefaultDepth   24
   SubSection "Display"
      Depth      1
      Modes      "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      4
      Modes      "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      8
      Modes      "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      15
      Modes      "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"      Depth      16
      Modes      "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      24
      Modes      "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
EndSection

417
Lainaus
muutenkin nykyään w32codeds, java, realplayer, ym. löytyvät plf:n ja/tai cipherfunkin repoista.

voisitko antaa koko rivin minkä sais tonne repoihin niin saisin noi w32 codecit

418
Lainaus
kannattaa huomioida, että ubuntuguide on pykälää vanhemmalle versiolle 5.04 (hoary) eikä tälle uudelle 5.10:lle (breezy). se tarkoittaa mm. sitä, että pistämällä pakettilistansa ohjeen osoittamalla tavalla, voi hyvinkin saada vaan asennuksensa .

Ihan hyvä pointti ;)
...eli ehkä se "lisää ohjelmia" on turvallisin ainakin aluksi.

419
Joo,se on tuolla apuohjelmissa-->pääte

Tosta linkistä saat TOSI hyvät ohjeet miten säädät Ubusi toimimaan

http://koti.mbnet.fi/mikko75/ohjeet/ubuntuguide/

Kopioi "käskyt" (oikealla hiiren napilla)ja liitä sinne "terminaaliin"...ja ei muuta kuin --->"enter"...tietenkin rivi kerrallaan

Toinen vaihtoehto (ehkä helpompi aloittelijalle) on ottaa päävalikosta "lisää ohjelmia" ja listalta vaan klikkailla mitkä ohjelmat haluaa asentaa.




420
Ubuntu tietokoneissa / Re: Portit auki breezyssä
« : 11.11.05 - klo:22.39 »
Täälläkin on ilmeisesti portit jumissa koska Azureus ei oikein toimi enää breezyn lataamisen jälkeen.Yrittää kyllä imeä mutta ei vaan onnistu  (oon kokeillut eri lähteitä,joten ei ole kiinni "vastapuolesta")  ja modeemissa on NAT:issa reikä ,eikä Azu herjannut ennen breezyä.

Breezyn asennettua asensin Azun uudelleen joten voisikohan olla mahd. että se jotenkin "hylkii" vielä tätä breezyä vaikkakin aukeaa ihan okei mutta ei vaan ime

Sivuja: 1 ... 19 20 [21] 22