Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - tuomas83

Sivuja: [1] 2
1
Uusi ubuntu alla ja hyvältä tuntuu. Eli Ubuntu 11.10 Gnome3:lla höystettynä.

Ongelmana on kuitenkin läppärin liittäminen töllöön s-video piuhalla. Tietokone tunnistaa kyllä television aivan oikein, mutta telkkarissa näkyy vain mustaa. "Tunnista näytöt" nappia painaessa tv kuva värähtää. Sama ongelma oli Fedora 15:ssa. Ubuntu 10.04:llä s-video toimi moitteetta. Ideoita? En jaksaisi aina poltella sarjoja ja leffoja dvd:lle.

Toinen harmillinen ongelma on koneen kaatuminen irrottaessa usb-aseman. Turvallinen irroitus toimenpide aiheuttaa koneen kaatumisen (Kernel panic). Löysin ohjeen, jossa korjaus kyseiseen ongelmaan, mutta mietityttää uskaltaako kokeilla? Ohje löytyy täältä.

2
ispci kertoo:
Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 01)
Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter (rev 04)

Olen käyttänyt konetta aikaisemmin vain mokkulalla, joten en ole huomannut mitään häikkää verkossa.
Nyt sain kuitenkin hommattua kunnon adsl netin, joten ajatus oli että piuhat kiinni ja menoksi. toisin kuitenkin kävi.

Eilen tappelin koko illan wlanin kanssa, mutta kyllästyin kun se suostui toimimaan vaan pätkimällä. Tänään kävin ostamassa 10 metrin verkkopiuhan ja ajattelin ratkaisevani ongelman sillä. Homma ei kuitenkaan pelaa yhtään sen paremmin. Netti toimii hetken täydellä nopeudella, mutta sitten pitää buutata kone tai modeemi tai molemmat, että alkaa taas pelaamaan. Luulisi, että verkkopiuha on idioottivarma keino päästä nettiin, joten hämmentää tämä toimimattomuut.

Samassa kämpässä myös windows kone joka toimii moitteetta wlanilla ja piuhalla, joten vika ei ole siinä päässä.

Otetaan vastaan kaikki mahdolliset hyvät ideat asian korjaamiseksi.

3
Minulla on useampi sata ellei jopa tuhat BSB/KAP mudossa olevaa merikartaa. Nämä on siis skannattuja merikarttoja, jotka on muutettu sellaiseen muotoon, että tietokone osaa heittää gpssän anaman sijainnin kartalle. Nyt haluaisin muuttaa ne takaisin kuviksi, jotta voisin tarvittaessa tulostaa paperikarttoja.

Tähän löysin jo kätevän ratkaisun: bsb2tif

Elikkä tällä on näppärä konsolilla kääntä yksi kartta kerrallaan. Navigoi vain kansioon, jossa kartat ovat ja päätteessä:

Koodia: [Valitse]
bsb2tif kartta.KAP kartta.tif
Tämä tekee samaan kansioon kopion kartasta, joka on siis tif muodossa ja siten myös tulostettavissa.

Tämä on vain kovin työlästä tehdä sadoille kartoille.

Osaisiko joku tehdä vaikka jonkun nautilus skriptin jolla se onnistuis näppärästi hiirellä klikaten, tai vaikkapa koko kansiolle kerrallaan?

4
Ubuntu 10.04 kyseessä.
Käynnistyy ihan normaalisti salasanan kysely kohtaan, mutta salasana annon jälkeen palaa vain takaisin ja kysyy taas salasanaa. Tämä on jo sikäli outoa, koska koneen pitäisi kirjautua automaattisesti ja on sen aina tähän päivään mennessä tehnyt.

Lähtötilanne:

Aamulla asentelin uudet päivitykset. Innostuin kokeilemaan lubuntua, joten asensin lubuntu desctopin pakettivarastosta. Poistin tämän ja liudan ohjelmia mitä asentui siinä samalla.Asensin myös jonkun paketin millä tuli paljon erinlaisia uusia teemoja. Äsken söin tyytyäisenä mokkapalaa ja olin aikeissa katsoa elokuvan, kun kone jumitti. Hiiri liikkui näytöllä, mutta kone ei silti reagoinut mihinkään. Sammutin koneen väkisin virtanapista. Ja kas, nyt se ei enää käynnistykkään.

Sen siitä saa, kun koittaa kehittää ajanvietettä vapaapäivään. Onneksi on tämä 10 vuotta vanha pacup läppäri.

Edit.
Tekstitilassa näyttää toimivan ihan hyvin. Cmus:kin soittaa musiikkia niin kuin kuuluu. Tosin tähän taitoni sitten jäävätkin.

5
Laitealue / Näyttö ei herää valmiustilasta
« : 31.12.10 - klo:10.43 »
Elikkkä ongelmana on, että kone menee valmiustilaan ja vaikuttaa heräävänkin siitä niin kuin kuuluisi. Tämä siis valoista ja tuulettimen äänestä päätellen, mutta näyttö vain pysyy pimeänä.

Kumpikaan valmius- tai lepotila ei siis ole ikinä toiminut, mutta en ole jaksanut asioihin perehtyä, koska en ole niitä tarvinnut. Lepotila ei varmasti toimi sen takia, koska swappi on siihen liian pieni, mutta yhtä hyvin voin sammuttaa koneen kokonaan, joten en sitä tarvitse nytkään. Olisi silti mukava, että läppärin saisi valmiustilaan kannen sulkemalla ja taas avaamalla nopeasti eloon. Varsinkin, kun nyt minulla olisi taas käyttöä läppärille muuallakin kun kotona ja tolla valmiustilalla saa aika mukavasti akun kestoa parannettua.

Näytönajurin toimii:
Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 03)




6
Elikkä kaivoin vanhan läppärin kaapista ja tein siitä nettisurffailu koneen emännälle.
Kyseessä ei ole puhdas lubuntun asennus, koska kone ei suostunut buuttamaan lubuntun levyltä.
Asensin Xubuntun ja siihen LXDE työpöytäympäristön, jonka jälkeen poistin XFCE:n. Vanha kone sai uuden elämän ja lentää tällä yhdistelmällä.

Mitenkä saan avainnipun kyselyn pois, kun koneen käynnistää? LXDE:ssä ei näytä olevan tota avainnippu valikkoa mitä ubuntussa on josta sen normaalisti saa pois.

Mitenkä käynnistysvalikkoa voi säätä? Siis niitä näytettäviä ohjelmia. Taas sama juttu, että ei ole tota tuttua "muokkaa valikkoa" vaihtoehtoa.

Mitenkä saisin samanlaisen prosessorin kellotaajuuden ilmaisimen minkä saa Gnomen palkkiin? Sen sen mistä pysty säätämään kellotaajuudet. Meinaan jos vanhalla koneella katsoo vaikka youtubesta videota kokoruututilassa pitää tuuletin melkoista ääntä. Tämä ratkeisi taajuksia laskemalla, jolloin prossu ei kävis niin kuumana.

7
Kysymys ei ihan vastaa otsikkoa, mutta en jaksanut miettiä pidempään.

Kahden vuoden jälkeen palaan takaisin Ubuntun maailmaan. Ah tätä autuutta. Ubuntu 10.04 asennettu Fujitsu siemens amiloon ja toimii hienosti. Paljon on näköjään kehitystä tapahtunut kahdessa vuodessa. Telkkarin ja videotykin sai heittämällä kiinni läppäriin ja 3g mokkulakin toimii hienosti. Mokkula toimii itseasiassa paljon paremmin mitä vinukassa ikinä on toiminut. Microsoft Office 2007 asentui ongelmitta ja kone vaan pelaa tajuttoman nopeasti vaikka kaikki ylimääräiset silmäkarkki herkut on päällä.

Ja sitten itse kysymykseen:

Koneen wlan ei ota toimiakseen.
Piiri on sellainen kuin: Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter (rev 04)
Se kyllä löytyy ja on siis sellainen, joka normaalisti vinukan puolelta käynnistetään fn+F1 näppäinyhdistelmällä. Tämä ongelma ratkeaa seuraavalla tavalla:
Koodia: [Valitse]
sudo modprobe -rv ath5k
sudo modprobe acer-wmi
sudo modprobe -v ath5k
Ja avot langattomat verkot alkavat näkymään.

Ja sitten se todellinen kysymys:

Mihinkä ja miten minun tulee tämä koodi tyrkätä, jotta ubuntu tekee se automaattisesti käynnistyksen yhteydessä? Siis niin ettei noita koodeja tarvitse joka kerta hakata terminaaliin, kun käynnistää koneen.

8
Laitealue / Wlan ei toimi, Atheros AR242x
« : 20.08.08 - klo:22.02 »
Apua!
Kaikkea olen kokeillut, mutta ei toimi. Elikkä ostin uuden koneen Fujitsu siemens amilo Li 2732. Kaikki muu näyttäisi pelaavan ihan heittämällä, mutta langaton netti ei pelaa.  Wlan piiri näyttäis olevan sellainen kuin Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 04).  Ton kanssa on muillakin ollut ongelmia, mutta en löytänyt itsellä toimivaa ratkaisua. Madfifillä ei pelaa, tai ymmärtääkseni, jos pelaisi niin toimisi heittämällä. Windows ajureilla oon koittanut, mutta eivät nekään pelaa.

Jos jollain ois jotain ideaa, niin tosi kiva.

9
Gigantti myy halvalla Packard Bellin kannettavaa konetta. Tuolta löytyy koneesta inffot.

Ikivanha kone ja vanha ulkonen kovo, ovat sanoteet sopimustaan irti jo jonkin aikaa. Ajattelin, että tossa voisi olla hyvä seuraaja. Mitäs mieltä olette? Istuiskohan Ubuntu kyseiseen koneeseen. Ainut mikä itseäni jännittää on tuo ATI:n näytöohjain. Vaikuttais muuten ihan pätevältä koneelta.

10
Ubuntu tietokoneissa / X ei käynnisty
« : 13.04.08 - klo:15.32 »
Elikkä innostuin kokeilemaan unichrome ajureiden asetusta huonoin lopputuloksin. Ubuntu käynnistyy, mutta näyttöön tulee vaan epämääräsiä erivärisiä pystysuoria viivoja. xorg.conf tiedoston varmuuskopioisin ennen kun alotin.  Kun koitan sitä palauttaa komentamalla
Koodia: [Valitse]
sudo cp xorg.conf.alkuperainen xorg.conf niin valitta ettei tiedostoa löydy tai vaihtoehtoisesti ei tee mitään. Kun listaan tiedot tuolta X11 kansiosta, niin näen, että varmuuskopioni on siellä niin kuin kuuluukin. Myöskään uudelleen konfigurointi ei onnistu. Komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg saan kyllä asennus ohjelman käynttin, mutta heti ensimmäisessä kohdassa tulee valitusta, jostain olemassaolevasta xorg.conf tiedostosta ja jotain. Kun koitan tätä mainittua tiedostoa palauttaa, niin ei taaskaan mitään vaikutusta.

Apua mitä teen???? Suuret kiitokset auttajille jo etukäteen.

Edittiä. mainitaan vielä, että välillä pääsen virtuaalikonsoliin ja välillä en. Recovery modeen näyttäisi pääsevän joka kerta.

11
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntua asentamaan
« : 11.04.08 - klo:16.08 »
Sain vihdoin luvan asentaa ubuntun (7.10) tyttöystävän koneeseen. Koneena hp pavilion dv6500 Nvidian Gforse 8600 gs näyttiksellä. Live cd käynnistyy ihan hyvin, tosin resoluutio on jotenkin outo laajakuvanäyttöön ja ohjelmista jää alaosat näytön ulkopuolelle. Mutta tuolla nyt ei väliä, kun tosiaan live cd ja vesa ajurit. Asennuksessa ubuntu ei löydä muita käyttiksiä vaikka koneessa on vista. Asennus löytää kyllä kaikki levyosiot. Suunnittelin, että asennan sen nopsaan sitä "käytä suurinta yhtenäistä tilaa" vaihtoehdolla, mutta aloin epäröimään, että löytyykö asennuksen jälkeen grupista myös vista? Uskallanko asentaa?

Onko muuten tossa alternate levyssä enemmän vaihtoehtoja? Sitä, kun en ole ikinä kokeillut.

12
Löysin aivan mainion musiikki soittimen nimeltä Quod Libet. Tämä on juuri sellainen soitin mitä olen etsinyt.  Soittimessa minulla on käytössä "tiedostojärjestelmä" ja "jono" näkymä. Tälläisella näkymällä musiikin selaaminen ja järjestely on uskomattoman helppoa ja kätevää. Jostain syystä kuitenkin kun musiikkia on hetken kuunnellut ja koittaa tästä tiedostojärjestelmästä vaihtaa levyä niin eipä onnistukkaan. Mitään kansiota ei saa auki ennen kun on vaihtanut johonkin toiseen näkymään ja takaisin. Harmillinen vika, joka on todella ärsyttävä. Onkohan tuo jokin bugi ohjelmassa ja pystyyköhän sen jotenkin korjaamaan? Osaako joku suositella jotain muuta samantyyppistä soitinta?

13
Ubuntu tietokoneissa / Kone käy kuumana [RATKAISTU]
« : 01.03.08 - klo:14.11 »
Koneena Acer aspire 1350, jossa ubuntu 7.10. Säätelin näillä ohjeilla konetta. Ongelmana oli se, että katsoessa videoita, telkkaria, javaa, youtubea yms. kone alkaa lämpenemään kovasti, jolloin tuuletin pitää häiritsevän kovaa mekkalaa. Kone kyllä toimii, mutta ääni on jo niin kova, että ellei ole kullokkeita niin ei oikeen viitsi edes katsoa telkkaria (tällä hetkellä ainut toimiva telkkari kämpässä, kun kaapeli tv lopetti  tänään analogiset lähetykset). Kokeilin sitä powersave vaihtoehtoa jolloin koneeni toimii kokoajan 1,39 Mhz:illä, vaikka koneessahan on 2 Mhz suoritin. Se kyllä auttaa lämpenemis ongelmaan, koska tuuletin ei pyöri enää lähes ollenkaan, mutta kone alkaa muuten takkuilemaan, kun tehoja on niin vähän. DivX videoita ei voi katsoa ollenkaan ja kaffeine kaatuu, kun koittaa katsoa tölllöä.
 
cpufreq-info kometo antaa tällaista inffoa:
Koodia: [Valitse]
analyzing CPU 0:
  driver: powernow-k7
  CPUs which need to switch frequency at the same time: 0
  hardware limits: 1.39 GHz - 1.99 GHz
  available frequency steps: 1.39 GHz, 1.46 GHz, 1.53 GHz, 1.59 GHz, 1.66 GHz, 1.73 GHz, 1.79 GHz, 1.99 GHz
  available cpufreq governors: userspace, conservative, ondemand, powersave, performance
  current policy: frequency should be within 1.39 GHz and 1.99 GHz.
                  The governor "ondemand" may decide which speed to use
                  within this range.
  current CPU frequency is 1.39 GHz.

Kysymys kuuluukin, että miten saisin tuon ondemand vaihtoehdon pelaamaan niin, että minimi on toi 1,39 ja maksimi sitten vaikka 1.79, tai joku millä kone pysyy hiljasena? Johonkin tiedostoon pitää ilmeisesti laittaa jotain tietoja, mutta en oikeen hoksaa mihin.
 

14
Elikkä olen tähän mennessä käyttänyt Pidginiä ja oon ollut oikeen tyytyväinen. Kuitenkin nyt tarvitsisi käyttää web kameraa ja jutella samalla. Enkä nyt tarkota mitään Skypellä soittelua, vaan silleen miten windowsissa mesellä saatto soitella ja katsella vidokuvaa kavereista. Koitin Amsn ohjelmaa ja siinä toimi kyllä toi video ominaisuus, muttei ääni. Olen tässä koitanut koko illan etsiä mokomaa ohjelmaa, mutta vaikuttaa siltä ettei ubuntulle ole täysin messengerin ominaisuuksia vastaavaa ohjelmaa. Vai olenko väärässä? Osaisiko joku neuvoa jotain ohjelmaa tai jippoa?

15
omistan Pinnacle PCTV 71e usb digiboksin. Sain sen toimimaan jotenkuten seuraavalla tavalla
Koodia: [Valitse]
wget http://www.barbak.org/v4l_for_72e_dongle.tar.bz2

tar xvjf v4l_for_72e_dongle.tar.bz2
cd  v4l-dvb
sudo cp  firmware/dvb-usb-dib0700-1.10.fw /lib/firmware/
make all
sudo make install

sudo reboot

Tämän jälkeen kaffeine käyntiin ja boksi löytyy. Asetuksiin laitoin tuner timeout 5000 ms ja fi-Turku. Kanavahaussa singaali näyttää 60%, mutta ainuttakaan kanavaa ei löydy. Missäköhän ongelma. Selailin foorumia, mutta en löytänyt vastatusta.

scan komento antaa seuraavanlaista tekstiä:
Koodia: [Valitse]
scan
initial tuning data files:

usage: scan [options...] [-c | initial-tuning-data-file]
        atsc/dvbscan doesn't do frequency scans, hence it needs initial
        tuning data for at least one transponder/channel.
        -c      scan on currently tuned transponder only
        -v      verbose (repeat for more)
        -q      quiet (repeat for less)
        -a N    use DVB /dev/dvb/adapterN/
        -f N    use DVB /dev/dvb/adapter?/frontendN
        -d N    use DVB /dev/dvb/adapter?/demuxN
        -s N    use DiSEqC switch position N (DVB-S only)
        -i N    spectral inversion setting (0: off, 1: on, 2: auto [default])
        -n      evaluate NIT-other for full network scan (slow!)
        -5      multiply all filter timeouts by factor 5
                for non-DVB-compliant section repitition rates
        -o fmt  output format: 'zap' (default), 'vdr' or 'pids' (default with -c)
        -x N    Conditional Axcess, (default 1)
                N=0 gets only FTA channels
                N=xxx sets ca field in vdr output to :xxx:
        -t N    Service select, Combined bitfield parameter.
                1 = TV, 2 = Radio, 4 = Other, (default 7)
        -p      for vdr output format: dump provider name
        -e N    VDR version, default 2 for VDR-1.2.x
                ANYTHING ELSE GIVES NONZERO NIT and TID
                Vdr version 1.3.x and up implies -p.
        -l lnb-type (DVB-S Only) (use -l help to print types) or
        -l low[,high[,switch]] in Mhz
        -u      UK DVB-T Freeview channel numbering for VDR

        -P do not use ATSC PSIP tables for scanning
            (but only PAT and PMT) (applies for ATSC only)
        -A N    check for ATSC 1=Terrestrial [default], 2=Cable or 3=both
        -U      Uniquely name unknown servic

16
Asensin tuossa jokin aika sitten kaverin acet aspire 3100 läppäriin ubuntun xp:n rinnalle. Ubutua hetken käytettyään koneeseen tuli mielenkiintoinen häirä. Näyttö värisi todella paljon, mutta laittaessa jokin video päälle värinä hävisi. Heti kun soittimen sammutti värinä tuli takaisin. Tämä siis ubuntun puolella, xp toimi ihan normaalisti. Viime viikonloppuna asensin samaiseen koneeseen xp:n uudestaan. Siis formatoisin koneen ja tein puhtaan xp:n asennuksen. Sama värinä vika oli nyt siinäkin. Tällä kertaa värinä loppui siihen, että laittaa usb paikkaan muistitikun kiinni. Ottaessa tikun pois värinä tulee takaisin. Näytönohjaimena on ati radeon express 1100. Asensin näytön ajurit uudestaan, mutta ei vaikutusta. Oiskohan jollain jotan ideaa miten tästä edetä? Alkaa jo vähän nolottaa, kun en saa kaverin konetta pelaamaan.

17
Elikkä kyseessä on ongelma ulkosella kovalevyllä, jota on tullut käytettyä ristiin linux, mac ja  windows koneissa. Kovalevyllä on roskiksessa tavaraa joita en saa ubuntulla poistettua. Valittaa ettei oikeuteni riitä. Yritin kaikkea mitä haulla löysin, mutta ei auttanut. Laitoin kovon windows koneeseen kiinni, jotta saisin sitä nyt vähän tyhennettyä, kun oli ihan täynnä. Roskis tiedot näkyvät windowsissa .trash nimisenä kansiona. Poistelin ne ja kaikki näytti hyvältä. window sanoo että 60 gigaa vapaata tilaa, mutta kun laitoin takas ubuntu koneeseen niin ubuntu sano, että vapaata tilaa 24 gigaa.

En saa niitä varmasti linuxilla poistettua, koska ovat windowsilla tallennettuja tai jotain siihen suuntaan. Miten saisin jatkossa vastaavanlaisia tiedostoja tyhjennettyä ja miten saan kovalevyllä olevan tilan käyttöön?

18
Elikkä ubuntun käyttäjästä siirtynyt PcLinuxOs:än käyttäjäksi. Koneena on Acer Aspire 1350. Kysymys kuuluu, että osaiko joku neuvoa miten saan vga-ulostulon ja mahdollisesti s-video ulostulon toimimaan? Ubuntun kikkailin jossain vaiheessa täysin solmuun tätä yrittäessäni. PcOs pelaa muuten ihan täydellisesti, mutta olis mahtavaa, jos sais noikin pelaamaan.

Vähän aiheen vierestä:
Aikasemmin oli myös windows koneella, josta sitten kattelin leffoja. Miksi ihmeessä windows joka kerta kasvoi hurjana. Siis aluksi annoin sille 4 gigaa tilaa. toimis vähän aikaa hyvin kunnes ei enää tila riittänyt. Sit annoin sille 7 gigaa tilaa ja taas sama juttu. Missään vaiheessa windows ei päässyt nettiin latailemaan mitään. Tosioutoa. Formatoisin koko kovon tossa joku aika sitten ja samalla hävis kai jotkut tärkeet homaat tohon koneen mukana tulleeseen wintoosaan, joten enää en saa sitäkään asennettua. Nyt olisi sitten pakko saada noi ulostulot pelaamaan linuxin puolella.

19
Säätelin noita näytön asetuksia ja nyt ei ubuntu käynnisty enää ollenkaan graafiseen tilaan. Koitin jo tota näytön asetusten uudelleen määrittelyä mikä autto viimeksi, mutta nyt siitä ei ollut apua. Voi perkl että nyt ottaa aivoon.
Mielestäni säädin kaikki näytön asetukset kuntoon antamalla ensin käskyn
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg mutta ei auttanut mitään. Koitin myös paria eri ubuntun live cd:tä mitkä löytys kaapista, mutta nekään eivät suostuneet käynnistymään. Mitä teen?? Auttakaa!!

20
Joo o. Haluun katsoa leffoja tykillä, mutta ei onnistu. Kaikkia kikkailuja oon tehnyt, mutta mikään ei toimi. Sitten tuli mieleen, että jos laittais tykin vga-piuhan kiinni läppäriin ja käynnistää koneen niin voiskohan läppäri käyttää tykkiä oletuksena näyttönä. Innostuin hirmusesti, kun ubuntu käynnistys homma ilmestyi seinälle tykin heijastamana. Kuva kuitenkin hävisi, kun kirjautumis ikkuna aukesi, eikä tullut enää takasin. Elikkä miten saan sen tykin toimimaan näyttönä. Jaettu näyttö tykin kanssa olisi unelma, mutta koska vaikuttaa mahdottomuudelta niin riittää, jos pelkkä tykki toimii näyttönä.

Sivuja: [1] 2