Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TQeng

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8
41
Yleistä keskustelua / Re: KDE4
« : 08.01.07 - klo:19.49 »
Kyllä minua edelleenkin tuo käynnistysvalikon sorkkiminen hirvittää. Muuten vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta ja jopa lupaavalta. IPC-järjestelmän uudistus nyt ainakin on varsin tervetullut.

42
Amarokhan alkaa nykyään olla yksi Linux-maailman killer applicationeista, joten en pidä lainkaan ihmeellisenä, että sitä aletaan pakata jo Gnomenkin mukaan. Itsekin kyllä kaipaisin GTK-pohjaista, vastaavantasoista musiikkisoitinta, mutta kyllähän Amarok+Xfce tai Amarok+Gnome -komboillakin pärjää, vaikkei se tietystikään ideaalitilanne ole.

43
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Re: Fluxbuntu?
« : 07.11.06 - klo:16.56 »
Minua kyllä hieman harmittaa tämä *buntu-nimeäminen. Yksi distro se on, mitä sitä nyt jokaiselle työpöytäversiolle omaa nimeä keksimään. Minun puolestani saisivat Kubuntu ja Xubuntukin olla ihan rehellisesti Ubuntuja, vaihtoehtoisella työpöydällä varustettuna. Ja sitten jos muokkauksia pakettiin tehdään reilusti enemmän kuin työpöytäympäristön/ikkunamanagerin vaihtaminen, varmaan voisi jo nimestäkin tiputtaa *buntun pois.

Tämä ihan vain sivuhuomiona ennen kuin *buntujen määrä alkaa pyöriä kymmenissä.

44
* aloittaminen voi olla jonkin verran helpompaa jos ei tarvitse heti alusta lähtien miettiä muuttujien tietotyyppejä muuttujia esitellessä (tai ylipäätään esitellä muuttujia)

Ymmärrän kyllä ajattelumallisi, mutta itse asiassa tämä on yksi niistä syistä, joiden vuoksi suosittelin C++:aa. Omasta mielestäni olisi nimen omaan hyvä oppia tietotyypit ja muuttujien esittelyt heti alusta lähtien, ja C++ opettaa nämä temput varsin tehokkaasti. Samoin kääntämisen kanssa olisi mielestäni hyvä päästä mahdollisimman nopeasti sinuiksi. C++ voi toki olla hivenen vaikeampi aloituskieli, mutta vastaavasti sitten muiden kielien oppiminen sujuu varsin helposti.

Mutta jooh, riippunee myös oppijasta, mikä loppujen lopuksi on se paras aloituskieli. Ihmiset ajattelevat eri tavalla, ja varmasti Pythonilla, Perlillä tai muulla vastaavalla pääsee ihan hyvin alkuun.

45
Jos nyt tarkoitat ohjelmointieditoria/ohjelmointiympäristöä, niin GTK-puolelta olen itse tykästynyt Geanyyn. Kevyt ja yksinkertainen ohjelma, jossa on kuitenkin kaikki kevyehkössä ohjelmoinnissa tarvittavat ominaisuudet. Olen havainnut käteviksi varsinkin sivupalkin tabit, joilla pääsee tiettyyn funktioon hetkessä.

KDE-puolelta sitten vähän raskaamman luokan kehitysympäristö KDevelop on varsin pätevä.

Edit; Ja itse suosittelisin ensimmäiseksi kieleksi ihan C:tä tai C++:aa. Ne ovat kuitenkin sen verran perustavaraa, että ne on parempi hallita jotenkuten.

46
Yleistä keskustelua / Re: Flash 9 Beta jaossa
« : 21.10.06 - klo:11.36 »
Tjaah, pitäneepä itsekin sitten kokeilla, päättelin vain siitä, että release notesissa nimen omaisesti mainittiin seuraavaa:

Lainaus
Known Issues
--
Linux
--
The plugin does not currently work in Opera browsers. We are working with Opera on this issue.

47
Xubuntu pyörinee jotenkuten, mutta kyllä minä lähtisin enemmänkin Vector/Slackware/Arch -linjalle tämän luokan koneen kanssa. Xubuntu on toki nopeampi kuin Gnome- tai KDE-Ubuntu, mutta oikeat lightweight-distrot kyllä toimivat vielä kertaluokkaa ripeämmin, tämän voin sanoa sekä omien kokemuksien että muiden kertomuksien perusteella.

48
Yleistä keskustelua / Re: Flash 9 Beta jaossa
« : 19.10.06 - klo:12.42 »
Harmi, ei toimi vielä Operan kanssa. Muuten varsin mainio uutinen, mutta toivottavasti saavat Opera-yhteensopivaksi mahdollisimman pian.

49
Päädyin sitten jakeluun, jolla aloitin Linux-urani, eli Mandrivaan, lähinnä distron markkinoiman helposti toimivan Xgl/Compiz-yhdistelmän vuoksi. Proprietary-ajurien asentamisessa onnistuin säätämään pitkään ennen kuin muistin sen, että kernelin includet/sourcet olisi hyvä olla asennettuna. Sen jälkeen Xgl:n saaminen toimimaan sujuikin varsin helposti. Pikkuviilailemista on vielä (en ole saanut hiiren rullaa toimimaan ikkunoiden läpinäkyvyydessä jne.), paketinhallinnan kanssa on ollut pieniä ongelmia eikä Mandrivan hallinnointi muutenkaan mitenkään täydellisen fiksulta tunnu, mutta ainakin järjestelmä pyörii, käynnistyy ja sulkeutuu yllättävän nopeasti verrattuna Ubuntuun ja Debianiin eli muihin bloat-distroihini.

Päivitelläänpäs kokemuksia sitten myöhemmin.

50
Sitä olen jo kokeillut. Tai lähinnä, yrittänyt kokeilla. Live CD:nä olen hieman testaillut, mutta asennusohjelma ei ainakaan toistaiseksi ole suostunut tunnistamaan osiota, jolle PCLOSin aioin asentaa. Kai tuota voisi vielä joskus yrittää värkkäillä.

51
CRUX on omankin kiinnostukseni herättänyt, toisaalta tekisi mieli kokeilla myös Frugalwarea. Olisikos kenelläkään muuten ehdottaa jotain kiinnostavaa Fedora/RPM-pohjaista distroa, poislukien kuitenkin PCLinuxOSin? Koneella kun on asennettuna nyt kaksi apt/deb-distroa ja kaksi tgz-jakelua, muttei yhtään RPM-pohjaista. (Toisella koneella on kyllä Fedora.)

52
Laitealue / Re: Mikä uudeksi kannettavaksi? Vinkkejä!
« : 19.09.06 - klo:19.26 »
Maccia on suositeltu tuon hintaluokan koneeksi.

Ei kai Macbookia saa millään tuhanteen euroon. Halvimmillaan taitaa olla siinä 1150 euron paikkeilla, ja tällöin esim. muisti jää vain 512 megaan. Alemman hintaluokan koneissa PC jyrää, Mac muuttuu edulliseksi vasta huippuluokassa. Tuohon tuhanteen euroon voisin ehdottaa vaikkapa Asus A6F:ää (http://www.mbnet.fi/hintaseuranta/tuote.aspx/42677). Veli osti sellaisen muutamia viikkoja sitten eikä kai suuremmin valittamista ole ollut. Joskin kunnon 3D-kiihdytyksen saamiseksi Linuxiin tuo vaatii Xorg 7.1:n, jota Ubuntu ei vielä tarjoa.

53
Eihän ext2:n ja ext3:n välillä loppujen lopuksi paljon eroa kyllä ole. ext3 = ext2 + journalointi. ;)

Itse käytän toki ext3:sta, mutta mielessä on kyllä ollut XFS:iin siirtyminen.

54
Tuota noin, enpä tiedä saako tuota Dapperiin muutoin kuin kääntämällä lähdekoodeista. Ainakaan pluginin sourceforge-sivuilta ei löydy deb-pakettia. Saattaahan joku olla deb-paketin jo tehnytkin, mutta en ole asiasta tietoinen.

55
MPlayer plug-in (versio 3.31) + Firefox ja Ylen arkisto pelaavat ongelmitta yhteen minun Linuxillani.

56
Pelit / Re: Source servu/linux!
« : 13.09.06 - klo:16.57 »
Pelit-alueesta voisi päätellä, että kyseessä on Counter-Strike: Source -serveri?

57
Arch on kyllä kaikin puolin erinomainen distro, jos käyttäjä tietää, mitä tekee, mutta aloittelijalle sitä ei voi todellakaan suositella.

En allekirjoita täysin väitettä 'Kubuntu on lähempänä Windowsia'. Toki KDE ehkä näyttää oletuksena Windows-tyylisemmältä, mutta ajattelutavassa on valtava ero. Verrataanpa vaikka Nautilusta ja Konqueroria - kumpi muistuttaa enemmän Windowsin Exploreria? KDE:ssa on kyse siitä, että käyttäjä saa itse päättää asioista, Gnomessa ja Windowsissa järjestelmä pyrkii enemmän "helpottamaan" käyttäjän urakkaa.

Sekä KDE, Xfce että Gnome ovat sen verran helppotajuisia järjestelmiä, ettei aloittelijallakaan pitäisi olla vaikeuksia päivittäisessä peruskäytössä. Itse suosittelen KDE:ta tai Xfce:tä. KDE on ympäristöistä monipuolisin ja sille on suuri määrä hyvää softaa, Xfce taas on keskikeveä ja selkeä. Gnomea en henkilökohtaisesti voi hyvällä omallatunnolla suositella, mutta silläkin ja sen ajattelutavalla on toki kannattajansa, joten tuo Live CD:eillä kokeilu on varmasti ihan hyvä idea.

58
Klikkaa oikealla napilla palkkia -> Lisää sovelma paneeliin -> Näytä työpöytä.

59
Yleistä keskustelua / Re: Zenwalk partitiointikysymys
« : 03.09.06 - klo:18.28 »
http://zenwalk.vaihtoehto.org ;)

Katsotaan omaa domainia kunhan tuo kasvaa. Mutta siis, suomalainen Zenwalk-foorumi - tai sen prototyyppi - on juuri avattu. Kaikki, jotka ovat edes etäisesti kiinnostuneet Zenwalkista ovat tervetulleita foorumeille. Apua ja ideoitakin saa tarjota. Toivottavasti jäseniä tulee sen verran, että saadaan aktiivista keskustelua ja tehokasta neuvontaa aikaiseksi. :)

60
Yleistä keskustelua / Re: Zenwalk partitiointikysymys
« : 03.09.06 - klo:11.04 »
Zenwalkilla on englanninkielinen foorumi, suomenkielistä ei löydy koska suomalaisten käyttäjien määrä liikkunee kuitenkin vain muutamissa kymmenissä. Voitaisiinhan tuollainen toki pystyyn laittaa. :)

Zenwalkissa CD-asema mountataan oletuksena kansioon /mnt/cdrom (huomaa, / eikä \. \-merkkiä käytetään vain Windows-puolella). CD-asemassa olevan levyn saat toimimaan seuraavalla tavalla: avaa tiedostonselain Thunar, selaa itsesi kohtaan /mnt (siis vain yksi pykälä rootin yläpuolella, ei kotikansiossasi) ja klikkaa cdrom-kansiota oikealla napilla. Valitse vaihtoehto 'Mount/Eject'.

USB-tikun Zenwalk osannee mountata automaattisesti, ja sen sisällön pitäisi löytyä kansiosta /mnt/usb.

Ei XP:llä poltettujen kuvatiedostojen luvussa pitäisi olla ongelmaa.


Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8