Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TQeng

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
21
Yleistä keskustelua / Vs: Jääkiekon MM 2008
« : 14.05.08 - klo:13.50 »
Saku Koivusta sen verran, että kyllähän miehellä olisi helposti 5-7 maalisyöttöä jos kavereiden viimeistely olisi ollut tehokasta, mikä ei olisi kolmessa pelissä ollenkaan huonosti. Tokihan Kanada-pelissä Sakukin selvästi alisuoritti, ja ensimmäistä kertaa miesmuistiin antoi ylivoimalla räikeän ja vaarallisen harhasyötönkin, joka ei kuitenkaan kostautunut. Myös O. Jokinen, Selänne ja Peltonen ovat olleet hieman aneemisia, mutta uskon kuitenkin, että tosiotteluissa tulee tilanteeseen parannusta, sen verran kovan luokan pelimiehistä on kyse.

Mikko Koivu, Tuomo Ruutu ja Antti Pihlström ovat olleet hyviä. Joukkueen kokonaistaso on ollut ailahtelevainen, muttei huono.

Kyllä sitä täytyy uskoa, että USA kaatuu yöllä.


22
Koodia: [Valitse]
tqeng[~]$ history|awk '{a[$2]++ } END{for(i in a){print a[i] " " i}}' |sort -rn|head
47 ls
45 ssh
41 cd
40 sudo
32 killall
31 exit
28 su
18 echo
16 cat
15 wine

Ei hirveän mairittelevaa, että killall on viidenneksi eniten käyttämäni komento. Toisaalta listan viimeinen kohta selittää osaltaan tätä.

23
Itse en henkilökohtaisesti usko siihen, että Ubuntu muuttuisi maksulliseksi. Tokihan kaikki on aina mahdollista, mutta kuten Timo Jyrinki sanoi, tästä ei olisi Canonicalille juurikaan hyötyä, pikemminkin haittaa. Maksullisuus vähentäisi Ubuntuun siirtymisen houkuttelevuutta, mikä vaikuttaisi negatiivisesti palveluliiketoimintaan. Ellei sitten Ubuntu onnistu jossakin vaiheessa pääsemään Windowsin kaltaiseksi de facto -standardiksi, jolloin pakko-ostattamisella voitaisiin tehdä hyvääkin bisnestä. Tämä on joka tapauksessa melko kaukainen unelma/painajainen.

Hypoteettisesti voin kuitenkin sanoa, että jos Ubuntu muuttuisi maksulliseksi, minä en siitä maksaisi, elleivät sitten kaikki vapaat ja ilmaiset distrot samanaikaisesti äkillisesti kuolisi.


24
Minun mielestäni sillä ei ole väliä, kuinka moni ihminen käyttää omaa suosikkiani tai kuinka moni jaksaa klikkailla Distrowatch-linkkejä. Kun distrolla on tietyn kokoinen, edes tuhannen tai parin ihmisen käyttäjäkunta ja tarpeeksi ylläpitäjiä, paketoijia ynnä muita aktiiveja, apua ja ohjeita löytää kyllä tarvittaessa. Lisäksi varsin useat ongelmat ja ratkaisut ovat distrosta riippumattomia. Täten monet "pikkudistrot" tarjoavat hyviä vaihtoehtoja erilaisille ihmisille, joiden painotukset ja vaatimukset ovat erilaisia. Englantirajoitteiselle suomenkielisen yhteisön koko ja aktiivisuus on toki merkittävä asia.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Distrowatchin listojen tai vastaavien seuraaminen olisi mukavaa ajanvietettä. Vaikkei PCLinuxOS varmasti olekaan yleisin tai toiseksi yleisin distro, on se yksi viime aikojen selvimmistä nousijoista jakelumaailmassa. Ja oman kokemukseni perusteella tämä ei ole aivan sattumaa.

25
Tuosta nimestä olen muuten samaa mieltä. Omituinen lyhenteiden ja normaalin sanan yhdistelmä (peeceelinuxooäs), vieläpä varsin mielikuvitukseton sellainen.

26
Nyt olen saanut PCLinuxOS:n testailun siihen vaiheeseen, että mielipiteitä on arvion verran. Löytyy osoitteesta http://www.vaihtoehto.org/?id=pclos&cat=distrot

Ja taas laiskoille lyhyt yhteenveto: Kaiken kaikkiaan PCLinuxOS on jakelu, jota voin helposti kuvitella käyttäväni jokapäiväisesti. Se on ehdottomasti ansainnut paikkansa levyosiollaan. Kaikki ongelmat, joita kohtasin testauksen aikana, olivat vain pientä viilailua vailla. PCLOS:n menestys ei ole sattumaa, mutta se pääsee oikeuksiinsa nimen omaan kovalevylle asennettuna, ei Live CD:nä. KDE on makuuni aivan liian raskas CD:ltä pyöritettäväksi.

27
Turhat animaatiot ja popupit on disabloituna vakiona ja Kicker-valikkokin on siistitty. Erityisesti silmä lepää siinä että typerät K-alkuiset sovellusten nimet on korvattu jollain ihmisen kielisellä.
Miten ja missä tarkalleen siis sovellusten nimet on korjattu? En ole huomannut moista, ja kyllä minun valikoistani ohjelmat löytyvät ihan oikeilla nimillään. (KDE-ohjelmien nimeämiskäytännön rasittavuudesta olen kyllä yhtä mieltä.)

Itsellänikin siis on koekäytössä PCLinuxOS, ja positiivisesti olen tähän mennessä ollut yllättynyt.

28
Yleistä keskustelua / Vs: Esittele distrokokoelmasi
« : 17.07.07 - klo:11.24 »
Näinpä, perus-Live ei moista ominaisuutta sisällä. Mutta jos Zenwalkin haluaa Live CD:ltä asentaa, tämä kyllä onnistuu epävirallisemmilla, kustomoiduilla Zenwalk Liveillä, esimerkiksi Akunan versio 4.4.1:stä sisältää asennusohjelman. Todennäköisesti jossain vaiheessa tämä mahdollisuus tulee viralliseenkin versioon.

29
Yleistä keskustelua / Vs: Esittele distrokokoelmasi
« : 16.07.07 - klo:21.15 »
Itselleni eri distrojen testaaminen on harrastus, joten tokihan näitä löytyy.

Tässä koneessa multiboottina tällä hetkellä Zenwalk 4.6, Zenwalk 3.0, Kubuntu Feisty, Debian unstable ja PCLinuxOS 2007. Näistä Zenwalk, Kubuntu ja Debian ovat olleet pidempään asennettuina, aiemmin koneessa on ollut myös Vector Linux ja Dreamlinux. Koska PCLinuxOS vaikuttaa sen verran lupaavalta distrolta, että se saattaa jopa kiintolevyllä säilyä, seuraavaksi lähtee todennäköisesti vanhempi Zenwalk-asennus pois jonkun muun jakelun tieltä. Toisessa koneessa Arch Linux, Fedora Core ja Zenwalk.

Laatikossa on asennuslevyjä iso kasa, mm. suuri määrä Shipitin eri *buntu-versiota. Live CD:eistä ainakin SLAX, pari ZenLiveä, Kororaa ja Frenzy.

30
Yhdessä distroistani, PCLinuxOS:ssä, käytän Xgl+Beryl -yhdistelmää. Mandrivassa oli aiemmin käytössä Xgl+Compiz. Kubuntussa, Debianissa tai Zenwalkissa taas en 3D-työpöytää käytä.

Beryl on kivaa vaihtelua; se on hienon näköinen ja siinä on monia käteviä ominaisuuksia. Joskus kuitenkin kaipaa hieman yksinkertaisuuttakin, ja OpenGL-sovellusten kanssa Beryl tuo välillä ylimääräisiä ongelmia. Ehdottomasti kyseessä on kuitenkin mielenkiintoinen projekti.

31
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 08.07.07 - klo:17.46 »
Laitetaanpa pari kuvaa uusimmasta kokeilusta. PCLinuxOS, KDE 3.5.6, Xgl + Beryl.






32
Kun kerran lupasin kirjoitella lisää Dreamlinuxista, mainitaan nyt tämä linkki. Arvioni Dreamlinux 2.2 MM GL RC3:sta, päivätty 7.7.2007.

Jos joku ei jaksa lukea, sanonpa pikaisesti loppupäätelmäni. Dreamlinux on omalla tavallaan nätti distro, mutta ainakin RC3:sta kiusaavat lukuisat pikkuongelmat. Ja mukana tuleva ATin fglrx-ajurien asennusskripti ei kerta kaikkiaan toimi ainakaan minun koneellani. Paketinhallinta on Synapticista/Apt:sta huolimatta omituisesti rampautettu, koska Dreamlinuxilla ei ole omia repojaan, ja näin ollen RC3:sta ei voi varsinaisesti päivittää lopulliseen julkaisuun. Debianin pakettivarastoista voi kyllä asennella uusia paketteja, mutta jotkut järjestelmän keskuskomponenteista löytyvät ilmeisesti vain asennus-CD:ltä.

33
Onkohan kukaan kokeillut Dreamlinux-distroa?

Itse otin sen tässä juuri testaukseen. Ko. brasilialaisdisto on Xfce:tä käyttävä, mm. Debianiin, Eliveen ja KANOTIXiin pohjautuva live CD, jonka voi asentaa varsin helposti kiintolevyllekin graafisella installerilla, asennus vaatii tilaa vajaat kaksi gigaa. Asentaminen oli varsin helppoa ja nopeaa, vei kymmenisen minuuttia, mutta ei antanut täyttä vapautta levyosioiden käytön määrittelyn suhteen. Ulkoasussa on hyvin vahvasti näkyvissä OS X:n vaikutus. Paketinhallintana on apt-get/Synaptic.

Pikkuvikoja olen havainnut: mm. Dreamlinuxin Thunarin omituinen kyvyttömyys näyttää /mnt -kansiota ihmetyttää, Beryliä en saanut ATin kortilla toimimaan ja fglrx:n asennusskriptin jälki ei aivan vakuuttanut. Positiivisena puolena 3D-kiihdytys toimi oletuksena avoimella ati-ajurilla. Multimediankaan kanssa ei tarvinnut tapella, vaan asennuksen jälkeen järjestelmä vaikuttaa hyvin käyttövalmiilta.

Näkyy muuten, että muista distroista on lainattu. Tekstimoodin kirjautumisruutu väittää järjestelmää Debian 4.0:ksi, käynnistettäessä ilman splashscreeniä tekstinäkymässä näkyy Debianin logo ja edellä mainittu fgrlx:n asennusskripti valittaa KANOTIXin puuttumisesta. ;)

Kirjoitellaan enemmän kun on enemmän sanottavaa ja testailu on edennyt.

34
Yleistä keskustelua / Vs: Leijonat ja Koistinen
« : 13.05.07 - klo:16.19 »
Hienoja pelejä ovat tosiaan olleet. Kävi finaalissa miten kävi, turnaus on tarjonnut jo paljon mahtavaa viihdettä. Kanada on kova joukkue, mutta kuten Venäjä-peli osoitti, mikä tahansa joukkue voi hyvänä päivänä kaatua.

35
Monta Linuxia + jokunen Windows.

Tällä koneella tällä hetkellä pari eri asennusta Zenwalkia, Kubuntu Feisty, Debian unstable, Mandriva 2007 ja Windows XP Home. Mandriva tehnee piakkoin tilaa openSuSE:lle tai jollekin BSD:lle.

Toisella koneella Arch, Fedora, Zenwalk ja Windows XP.

36
Yleistä keskustelua / Vs: Musiikkimaku
« : 19.04.07 - klo:17.00 »
Eiköhän tällaiseen ketjuun hyvä vastaus olisi linkki Last.fm-profiiliin.

Oma musiikkimakuni on melkoisen laaja, klassisesta rockista ja popista melodiseen metalliin, power metaliin ja progeen. Viime aikoina eniten olen kuunnellut varmaankin progressiivista musiikkia soittavia bändejä. Black/death metalia tai teknoa en juuri koskaan kuuntele. Suosikkeja löytyy Last.fm -listalta, varsinkin Dream Theater, Freedom Call, Machinae Supremacy ja Muse kolahtavat kunnolla. Ja ABBAn musiikki on aivan oikeasti nerokasta. Kotimaisista suosikkejani ovat Anssi Kela, Poets of the Fall ja Teräsbetoni.

Kaipa sitä voisi äänestää rockia.

37
Sopiihan se. Otettaisiinko ensiviikonloppuna viitasaaren seurakuntakodin kerhohuoneella kello puolelta päivin. Olisi kaikilla suurin piirtein yhtä pitkä matka.

Käy minulle. Matkaa taitaisi olla alle kilometri. ;)

Mutta tosiaan, ehkäpä kannattaa pitää ne miitit sellaisessa paikassa, mihin suurimmalla mahdollisella ihmismäärällä on mahdollisimman lyhyt matka. Tai yleensä paikoissa joihin voi saapua useampi ihminen kuin kaksi.

38
Aina ennen kun olen tehnyt testin, tarjokkeina on ollut Debiania ja Ubuntua. Nyt tulokseksi tuli Gentoo ja Slackware, kertookohan tämä sitten jostakin. Melko yksioikoinen testihän tuo on, mutta pahin vika on siinä, että merkittävä osa olennaisista, moderneista distroista puuttuu, esimerkkeinä nyt vaikka Distrowatchin parinkympin joukosta Sabayon, Zenwalk ja Vector. Melko varmaksi sanoisin, että tuosta joukosta löytyisi se minulle sopiva distro, jos vain mukana testissä olisivat. 17 testiin sisällytettyä distroa (tai oikeastaan 16, koska Ubuntu ja Kubuntu ovat molemmat erikseen) nyt on vähän niukasti.

39
Macintoshille tarkoitetut videot pyörivät ainakin Gxinellä. Tuo varsinainen netti-tv ei toimi minullakaan.


40
Yleistä keskustelua / Re: KDE4
« : 09.01.07 - klo:17.00 »
Toivottavasti eivät koske asetusvalikoihin. Ne ovat äärimmäisen toimivat ja loogiset. Itselleni Gnomen hajautettu ja epämääräinen asetusten määritys ei tunnu helpolta. KDE tekee asian eri tavalla, ja jos KDE:tä kehitettäisiin tässä yhteydessä Gnomen suuntaan, edustamani käyttäjätyyppi kärsisi suuresti. En kaipaa kahta Gnomea tai kahta KDE:ta, on hyvä että joitakin asioita tehdään selkeästi eri tavalla. Valinnanvapaudessa on olennaista, että erilaisia vaihtoehtoja löytyy.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8