Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TQeng

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]
141
KDE Control Panelista Centeristä:

KDE Components -> File Manager -> Font Size (Appearance-välilehdellä, jonka pitäisi olla auki).

Noin pitäisi onnistua.

142
Jep, tähän 'Windowsille on helppoa asentaa ohjelmia, Linuxille vaikeaa' -myyttiin uskoin itsekin vakaasti ennen kuin siirryin Linux-puolelle. Tosiasia kuitenkin on, että kunhan komentoriviasennuksiin aptin, yumin, pacmanin tai muun vastaavan järjestelmän kautta tottuu, Windowsin installerijärjestelmä next-klikkailuineen alkaa tuntua yksinkertaisesti tyhmältä ja hitaalta - Linuxille suurimman osan ohjelmista voi asentaa kirjoittamalla yhden rivin tekstiä. Synapticin/Adeptin kautta tiedostojen ja pakettien selailu ja asentaminen keskitetysti on myös hyvin yksinkertaista aloittelijallekin, vaikka nopeudessa komentoriville hävitäänkin.

Jos jotain ohjelmaa ei Apt:n repoista löydy, asentaminen vaikeutuu toki pykälällä. Mutta manuaalinen asennuskaan ei mikään mahdottomuus ole, kunhan sen kerran oppii.

143
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ohjelma tietoutta
« : 21.04.06 - klo:07.45 »
en ymmärrä miten ne ovat harvoin asenteettomia

Ei tästä sen enempää, mutta tällä tarkoitin vain, että ohjelmasuositukset pohjautuvat yleensä kuitenkin jonkun ihmisen mielipiteisiin ja kokemuksiin, eivät absoluuttisiin faktoihin. Vaikeahan sitä on useissa tapauksissa sanoa, mikä ohjelma on objektiivisesti paras. Esimerkiksi VIM ja Emacs, molemmilla on vankka kannattajoukkonsa, mutta loppujen lopuksi ohjelmat ovat ominaisuuksiltaan melko vastaavia.  ;)

144
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Kernelillä paniikki
« : 21.04.06 - klo:07.02 »
Juurikin näin. 64-bittisyydestä ei nykyiselllään ole juuri mitään käytännön hyötyä, kun taas lisäongelmia se tuo kasapäin, niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin käyttäjille.

145
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ohjelma tietoutta
« : 20.04.06 - klo:21.14 »
Ei tuo nyt varsinaisesti pelkille Ubuntu-käyttäjille ollut suunnattu, lähinnä Linux-käyttäjille yleensä. En osaa oikein ajatella rajoittuneesti vain yhteen distroon. Ko. KDE-ohjelmia suosittelin, koska mielestäni nuo ovat hyviä ohjelmia. Ja koska taas ohjelmasuositukset harvemmin täysin asenteettomia ovat, sama sitten tuoda mielipiteensä rehellisesti ilmi, varsinkin kun noita KDE-ohjelmiakin voi käyttää myös Gnomen puolelta.

Siinä olet kyllä oikeassa, että Ubuntu on melko selkeästi Gnome-distro, enkä minä sitä tässä yritä kieltää.

146
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ohjelma tietoutta
« : 20.04.06 - klo:20.58 »
Noh, minun mielipiteeni vain on se, että KDE on Gnomea fiksumpi systeemi, ja miksen siis suosittelisi sitä ja sen ohjelmia aloittelijoillekin.

147
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ohjelma tietoutta
« : 20.04.06 - klo:20.29 »
Vaikkei tämä nyt asiaan suoraan liitykään, sain tästä ketjusta inspiraation kirjoittaa listan mielestäni suositeltavista ohjelmista esittelyineen/kehuineen. Tuossa hieman aloittelin perussuosikkiohjelmiani listaamalla. Täysin subjektiivisia mielipiteitänihän nämä ovat, mutta jos jotakuta kiinnostaa, artikkeli löytyy osoitteesta http://www.vaihtoehto.org/?id=softa&cat=linux.

148
Jooh, kyllä täytyy periaatteessa olla samaa mieltä. 64-bittisellä itse Ubuntun käytön aloitin, toivoin tuen kehittyneen jo tarpeeksi. Olin väärässä. Mitään hyötyä en 64-bittisyydestä havainnut olevan (paitsi nyt se, että on coolia olla edelläkävijä), ongelmia riitti kasapäin. 32-bittisen asennuksen jälkeen elämästä on tullut paria kertaluokkaa helpompaa.

149
pitää varmaan asentaa ubuntu-desktop synapticilla, kun gnome on mulle paljon tutumpi kuin kde..

Tällä periaatteellahan me kaikki käyttäisimme Windowsia.  ;)

Ei, loppujen lopuksi KDE:ssä ei ole mitään monimutkaista, kunhan siihen jaksaa pari päivää totutella.

150
En ole kovin distrouskovainen, joten mielestäni nämä uudet "uhkat" ovat ihan tervetulleita. Jos joku niistä kehittyy Kubuntua paremmaksi, tulen luonnollisesti harkitsemaan siihen siirtymistä. Mutta itselläni ei oikein riitä into uusien distrojen lapsentautien koekaniiniksi, käyttämäni distron tulee olla valmis ja toimiva paketti  jolla on jo kohtuullinen käyttäjäkunta. Hyväksi havaittujen distrojen testing-julkaisut ovat sitten eri asia.

Mutta kuten sanottua, uudet, kehittyvät distrot (ennen kaikkea KDE-orientoituneet) ovat sinänsä hyvä asia, eipähän pysähdy ala paikalleen - aina välillähän näistä johdannaisista kehittyy hyviä, jopa esikuvansa ylittäviä paketteja. Toivottavasti vain projektien välit pysyvät hyvinä ja yhteistyö alalla lisääntyy/säilyy vähintään ennallaan, muuten edessä saattaa olla tulevaisuudessa jo turhankin rikkonainen distrokenttä.

151
K3b:tä suosittelisin.Ominaisuudet ovat tosiaan ihan riittävät ja käyttöliittymä on helppo; vedät tiedostot laatikkoon ja painat burn-nappia. Myös levykuvista poltto onnistuu parilla hiiren klikkauksella.


152
Yleistä keskustelua / Re: Gnome vai KDE
« : 16.04.06 - klo:14.27 »
Minun valintani on ehdottomasti KDE. Gnomeakin on tullut kokeiltua, mutta en koskaan ole tuntenut oloani kotoisaksi siinä. Liian pelkistettyä, jopa tyhmennettyä minun makuuni. QT miellyttää selvästi GTK:ta enemmän, samoin kuin Konqueror tuntuu selkeästi Nautilusta paremmalta. Lisäksi KDE:n ohjelmistopaketeista löytyy melko paljon amaroKin ja Quantan kaltaisia helmiä. Saahan ne toki toimimaan Gnomellakin, jos oikein yrittää, mutta silti.

Mutta ei minulla sinänsä mitään Gnomea vastaan ole, jos jotkut pitävät niin hyvä heille. Valinnanvapaus on tärkeää.

153
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ohjelma tietoutta
« : 15.04.06 - klo:22.07 »
Sähköpostiohjelmista tutustumisen arvoinen on tietysti myös Windows-puolella toimiva Mozilla Thunderbird. Itselläni tämä on ollut jo pitkään käytössä, on hyväksi havaittu ohjelma.

HTML-editoreista Linux-puolella paras lienee Quanta Plus, joka tosin on KDE/QT-ohjelma, ja ymmärtääkseni käytät Gnomea.


154
KDE:n kursorit taitavat mennä lopulta kansioon /home/kayttajannimi/.icons/, mutta helpoiten asennus suoritetaan seuraavasti.

1. Avaa KControl
2. Avaa Peripherals -> Mouse
3. Valitse Cursor Theme-välilehti
4. Klikkaa Install New Theme
5. Etsi lataamasi teema
6. Valitse teema ja hyväksy
7. Käynnistä KDE uudelleen

155
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 11.04.06 - klo:16.23 »
Laitetaanpas vaihteeksi KDE-työpöytääkin näytille. Tämä siis ihan Kubuntun puolelta, Debianista ei nyt kuvaa löydy. Ei välttämättä hienouden huippu, mutta sopivan raikas ja vaalea.



156
Pelit / Re: Jipii!!! Tulin tuulettamaan
« : 11.04.06 - klo:11.02 »
Jedi Academy ja Jedi Outcast toimivat nätisti winen kautta. Far Cry toimi melkein, ts. peli lähti päälle yhden kerran mutta oli pelikelvoton hiiriongelmien takia. Muiden pelien kanssa enemmän tai vielä enemmän ongelmia.

157
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Mistä Java?
« : 29.10.05 - klo:13.33 »
Onko kukaan muuten saanut Javaa toimimaan 64-bittisellä Firefoxilla?

158
Ubuntu tietokoneissa / Ati-kellotussoftia?
« : 26.10.05 - klo:16.33 »
Hei, olen melko uusi Kubuntu-käyttäjä, aikaisemmat kokemukset Linuxista ovat melko vähäisä, mutta niitä on kuitenkin olemassa. Ongelma on seuraava:

Pitkällisen uurastamisen jälkeen sain Kubuntu Linux 5.10 "Breezy Badger" -käyttiksen 64-bittisessä versiossa 3D-kiihdytyksen toimintaan, vieläpä niin, että molemmat näyttöni toimivat. Valitettavasti muutaman sekunnin 3D-kokeilun jälkeen näytönohjain kaatui.

Kun hetken aikaa muisteltiin, välähti mieleen se, että softmodatussa X800 Prossani on XT PE:n BIOS. Kellotaajuudet ovat siis XT PE:n tasolla oletuksena - näitä arvoja kortti ei kuitenkaan kestä. Windowsin puolella ongelma on ratkaistu AtiToolin avulla: se käynnistyy Windowsin Startupin yhteydessä ja alentaa kellotaajuudet automaattisesti kortilleni sopiviin lukemiin (noin X800 Pron omat kellotaajuudet).

Mitenkäs homma saataisiin toimimaan Linuxin puolella? Onko (K)ubuntulle/Linuxille yleensäkään saatavilla vastaavia näyttiksen kellotussoftia kuin AtiTool? NVidiallehan noita tuntuu löytyvän, mutta entäpä Atin korteille? Uutta BIOS-flashaystä en viitsisi tehdä, onhan siinä aina pienet riskinsä, ja lisäksi levykeasema ei ole nykyään toiminnassa. Vaan onko minulla muita vaihtoehtoja?

Ja melko kattavat tiedot koneesta, jos joku niitä sattuisi tarvitsemaan, löytyvät täältä.

Kiitoksia neuvoista jo etukäteen.

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]