Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jake

Sivuja: 1 ... 58 59 [60] 61 62
1181
noita vastaavia arvioita esittää kovin moni muukin 'tutkimuslaitos' tutkittuina tuloksina, mutta tulokset kun riippuu kovin paljon valituista nettisivuista. Niistä kun jotkut ovat kovinkin windows-mielisiä ja jotkut harvemmat mahd myös linux-porukan suosimia
Mutt joka tapauksessa arviot linuxin työpöytälevinnäisyydestä yleensä vaihtelee 1 ja 5 % välillä
palvelinten markkinaosuus ~30 - 60 % ja kokonais-asennusmäärät ~20 - 35%

ja noistakin epäilen, ett tuskimpa ovat meidänkään firman työasema- ja palvelin-linuxeja saaneet laskuihinsa (arvioihinsa) mukaan
Tosin ne eivät tilastossakaan näkyisi, mutta kun näitä pieniä open-firmoja lie sentään suht paljon niinkuin Mikkisoftan hermostuneisuudesta voidaan päätellä, niin joka tapauksessa ne kaikki arviot on kutakuiskin persiillään

1182
Eli olen nyt tekemässä tuota esitelmää ja olisi pari kysymystä joihin en löytänyt kunnollista vastausta Googlesta:

Löytyykö viruksia? (Linux. fi -wikistä sain vastauksen)
Monta prosenttia tietokoneista käyttää Linuxia?

nyt tarkkana!

Joku sulle antoi Tietokone-lehden arviot linuxin ja muiden käyttäjien määristä, MUTT nää arviot on usein saatu myyntilistojen perusteella ja noi arviot olivat siis työasemaversuksista.

Kuinkas monen luulet ostavan linuxinsa? ja kuinkas moninkertainen määrä mahtaakaan imuttaa sen tai asentaa siltä samalta poltetulta cd/dvd:ltä? Väitän että nuo täällä kerrotut luvut on yhtä päteviä kuin taikurin hatusta tai hihasta repäistyt.

Ja vielä linux on servereissä (palvelimissa) paljon enemmän käytössä kuin työasemissa. IDC ja knit on arvioineet sen tän hetken osuuden uus-asennuksista olevan jopa isompi kuin Windowsin. Ja kokonaisasennuskannankin olevan jo kymmeniä prosentteja.

Ja sitt vielä. Oletko kuullut sellasesta TOP500-listasta, jota nuo isot tutkimuslaitokset julkaisee muutaman (pari?) kertaa vuodessa? Siis 500 maailman tehokkainta palvelinta, jossa tehokkain suomalainen csc-laskennan kone lie jossain sadannen paikkeilla. Niin niistä 480 toimii linux-käyttiksellä, kolme-neljä on Mac:jä ja pari Windowsia, loput ilmeisesti Unixeja.

Linux on siis vielä toistaiseksi vahvasti verkoissa palvelimiksi painottunut ja niissä sillä on jo merkittävä asema.

Olethan muuten kait huomioinut myös linux-kännykät, esim Motorolan ja Neo1973, etc...
ja kämmenkone, esim. Nokia N800, jollainen mullakin on


1183
no en lähde heti arvuutteleen vikapaikkaa, mutt onneks en oo törmänny tollasiin(kaan) vikoihin :-)

puhdas asennus, niin ei tuu päivitysmasennus ;-)

nVidia 7600 GS 1G:n muistilla ja vanhalla moneen kertaan täytetyllä kovalevyllä

Joskus oon toki nähny, ett Grubiin jää merkintöjä edellisistä linukoista

1184
Yleistä keskustelua / Vs: Uskomatonta
« : 19.10.07 - klo:00.17 »
no ei oo asennus tosiaankaan ainakaan vaikeutunu. Sehän ei kysyny ku mistäs maasta liet ja kukas muuten oot.
Loput hoiteli ite.
Tosin multimedia-ajurit piti osata asentaa jollain kumman restrig...-nimellä. Lie jotain ulkomaan kieltä, mutt onneks sitä ei tarvinnu kokonaan osata edes kirjoottaa ku se jo arvas mistä onkaan kyse ;-)
vaikka pirhana jätti salauspurkuajurin asentamatta - toisin kun kuin Susessa. libdvdcss2 piti tietää ja netistä hakee. Ei silti, kyll se helpolla löyty ja vielä helpommin deb-paketista asentu, mutt ...no jaa...

Vielä kun ne efektit - CompizFusion - sais yhtä helposti jostain myös KDE-Kubuntuun
ja joku antais yksinkertaiselle ihmiselle yksinkertaisen rautalankaohjeen efektien toimimaan laittamisesta...

1185
Ubuntu tietokoneissa / Vs: joko?
« : 18.10.07 - klo:15.46 »
do dii - kotona on molemmat Ubu ja Kubu. Jönköpingistä löytyvätten ensin kadoksissa olleet ;-)
ja eikun 'nuotiolle' poltteleen ja sitt kärvennystä maisteleen ;-)

1186
Ubuntu tietokoneissa / Vs: joko?
« : 18.10.07 - klo:14.27 »
Jes! Ruotsista valuu ihan koht. nopeudellakin :-)

ja vielä kun löytyis mieluisampi Kubuntu

1187
Ubuntu tietokoneissa / joko 7.10 saatavilla?
« : 18.10.07 - klo:13.14 »
kysyn kuin vanha pesäpalloilija - se lukkari (syöttäjä) silloin - nykyisin ties mikä innaaja???, ett joko? se 710 (K)Ubuntu jostain löytyis ja sais imuun sen?
ja jos ei, niin koska?

1188
Yleistä keskustelua / Vs: Terveiset Tukholmasta
« : 16.10.07 - klo:21.40 »
no kaikkihan ei tykkää tolla tavalla toteutetuista biiseistä. Siinä lie ratsastusta edesmenneen 'haamulla' ja maineella, mutta hienolta ja liikuttavalta se kuulosti mennä kesänäkin Porissa.
Samoin kuin Paul Ankan 'yhdessä' Frank Sinatran kanssa esittämä my way, jonka Paul Anka sävelsi ja lie sanoittikin Frank Sinatralle...

Minä tykkäsin kyllä

1189
Yleistä keskustelua / Vs: Terveiset Tukholmasta
« : 15.10.07 - klo:09.14 »
... Myös Pori Jazz 2005. kaatosateessa, pysyy mielessä hamaan dementian puhkeamiseen asti.

:-) heh, heh - Porissa sataa 'aina' (=usein) - niin mennä kesänäkin, ainakin torstain PauliAnkka-konsertissa, jolla tosin ei ollu mitään tekemistä jazzin kanssa, mutt muuten oli tosi 'jysäyttävä' konsertti :-)

1190
Yleistä keskustelua / Vs: Terveiset Tukholmasta
« : 14.10.07 - klo:22.59 »
Mieleenpainuvia konsertteja ovat olleet eka Prin jazzareilla käynti -67. Silloin porukka vietiin vielä soutuveneillä Kirjuriluotoon ja tunnelma oli leppoisa piknimäinen

Toka todella järisyttävä konsertti mulle oli Savonlinnan oopperajuhlat joskus 70-luvulla, kun saivat todellisen oopperan vihaajan raahattua mukanaan, mutt voi lieru - se miljöö ja mahtava fiilis sateineen sai kyll todella nautinnolliset väristykset aikaan meikäläiselle

samoin kuin parin vuoden takainen Lentävän hollantilaisen esitys Turussa Aurajokisuussa, kun lavastuksena oli Suomen Joutsen ja museolaiva Sigyn nokkapuomit ristikkäin. Vautsi!

Kyll oli komeita esityksiä!
Nautiskelen niistä vieläkin näin vuosien jälkeen :-)

1191
Mä en oo huomannu mitään isompaa muutosta. Edgystä Feistyyn oli sentään niin iso muutos et ei kai ne Canonicalilla jatkuvasti voi panostaa älyttömästi ulkonäköön ::)

mutt oisko niistä piilotetuista hienouksissa muita kuin tuo sinänsä hyvä wlan-toimivuuden ainakin parannus?

1192
Yleistä keskustelua / Vs: silverlight?
« : 13.10.07 - klo:18.54 »
Jaba puhuu (taas) asiaa. Heti, kun Silverlight on käytössä sopivassa enemmistössä nettisivuja ja muodostunut standardiksi, kaikki muut versiot tapetaan. Ja tottakai, ajetaan äkkiä päivitys, jossa on niin paljon uutta että Mac ja Lin versioilla ei voi enää käyttää juuri mitään sivuja.

näin tosiaan saattaa käydä ja siksihän Mikkisofta NYT auliisti jakaa tietoa omasta flashin tappajastaan, johon linux-porukkakin on lähtenyt Moonlightillä innolla mukaan... Suo siellä - vetelä täällä...

1193
Yleistä keskustelua / Vs: silverlight?
« : 13.10.07 - klo:18.51 »
Useiden artikkeleiden mukaan jopa paljon Flashia kehittyneempi tekniikka.
Siihen ei paljon vaadita... Mutta asiaan. Eli en usko että silverlight tulee Flashia haastamaan, ja myös toivon näin koska siitä ei tule olemaan ikinä linux-versiota.
http://assemblix.net/2007/09/12/silverlight-valmis-novellin-mono-tiimi-rakentaa-microsoftin-tuella-linux-version http://www.mbnet.fi/NET.NYT/juttu.aspx?id=2301

Eli tulee siitä Linux-versio.

kerrotko tuossa siis Moonlightistä? - siitä Silverlightin linux-versiosta. Onko Moonlight Novellin tekemää?

1194
Yleistä keskustelua / mitä uutta tai kaunista 710:ssä?
« : 12.10.07 - klo:19.09 »
Kurkkasin ip:llä tuota 710 rc:tä - tosin vaan vartin verran, joten mitään kovin 'syvällistä' en pysty sanomaan, kun (K)Ubuntu on muutenkin vielä vasta kevyen tustumisen asteella.
Joten, kun se vaikutti liki entiseltään, niin onko tuossa jotain merkittävää uutta piilotettuna kenties jonnekin taviskäyttäjän ulottumattomiin, vai onko tää jonkinmoinen turha välihärpäke vaan odotellessa esim KDE4:n julkistusta?

Ei silti - hienostihan tuo toimi (m)asentamatta edes koneeseen.
Löysi heti verkon winthoosa-palvelimen sisälmyksineen, vaikkei siinä mithään samba-jakoja tietääkseni oo... mutt ei sentään päästäny jakamattomiin tai rajoitetusti jaettuihin hakemistoihin kurkkimaan, mutt hakemistot kyllä näytti.
Enkäs kyll siitäkään miteskään tykästyny.
Muut linuxit ei mielestäni oo noin toimineet.


1195
esim Tietokone-lehti käyttää usein juttujensa alussa siinä tummennetussa pätkässä mun mielestäni upeeta/nättiä kirjasinta, vaan mikän se mahtaais olla? siis siinä papyyrus-versiossa ja mistähän sellasen sais?

1196
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu 7.10
« : 11.10.07 - klo:14.59 »
juu (K)Ubuntu on kaiketi tulossa jo ens viikolla (18.10?), muttku nyt siitä on ulkona vasta eka beta...
eiks noita betoja tuu muita? ja eiks yhtään rc:täkään oo tulossa, niinku muissa distroissa ja OS:ssä on ollu tapana 'kautta aikain'?
Vai on tittabellia fixattu?

1197
siinä tapauksessa tää nopeutettu prosessi on lopullisesti ohi.
Ja homma alkaa alusta, jos Mikkisofta haluu hakee uudelleen standardia tekeleelleen normaalijärjestyksessä

1198
Itse kokeilin jo viimeyönä ja olen edelleen sitä mieltä,että Ubuntu sopii mulle parhaiten.Asennus oli toosi pitkä jotain 2 tuntia siinä täis pyörähtää ennen kuin pääsi testailemaan.Tosin asensin siltä gnome cd:ltä. ja vain pelkät OSS oletus jutut.Ensin kokeilin sillä OSS ja NON-OSS lähteistä ja riippuvuuksia ei löytynyt olikohan joku Banshee tjn.Se valikko systeemi on todella epäkäytännollinen.Se "Ohjauspaneeli" viritys. Ei hyvää päivää! Onhan siellä säätöä joka lähtöön...sitten kun sen oikean sieltä löytää.Ja onneksi Ubuntussa on Synaptic.Vakaalta kuiteskin tuntui. ja muuten ihan mielen kiintoinen rämplätä,mutta pääkäyttöön se ei omalle koneelle tuu :) 

on sulla kumma kone, ku mun 4v vanhaan räplään asennus kestää ~45 min dvd:ltä ja laitoin samalla ne verkosta haettavat lisäohjelmatkin. Eikä mulla ollu ensimmäistäkään ongelmaa minkään riippuvuuksien kanssa. Mitähän liet räpeltäny? Mä nimittäin vaan odottelin ja hörpin teetä aikani kuluks, ku se asennus ei just mitään turhia kyselly ...kuka mä oon, tarkisti mistä maasta oon, tunnisti kaikki vähät kilkkeeni (t-ulostimen ja verkon), näytön mallin väärin, mutt toimivasti, jne...
sitt muutama minsa lisää ku yhdellä klikkauksella laitoin nvidian ajurin ja toisella koodekit lidvdcss:ää myöten ja pahus ajurin asennuksen jälkeen jouduin komentoriviltä kirjottaan komennon, ett ymmärtäs kans käyttää tätä uutta ajuria ja unohtas sen vanhan Vesan.

Ei siis just sen kummempi ku Kubuntunkaan asennus.

Muut esittämäs lie liki maku- ja totuumusasioita.

Mutt kyll silti aion 7kympin myös käyttöön ottaa kohan se tulee ja verrata omin aatoksin niitä.

1199
Yleistä keskustelua / Vs: Linux on voimissaan Suomessa
« : 09.10.07 - klo:21.42 »
Öö tulikohan tuohon alempaan linkkiin virhe? Mitä openSUSE liittyy tähän aiheeseen?

...oon kuvitellu senkin olevan linux... vaikk ei (K)ubuntu oiskaan...

ja kotoi otsikko on Linux vahvoilla, niin eiks kaikkinainen (myönteinenkin) esilläolo oo hyväksi linuxille, distrosta huolimatta...

1200
Yleistä keskustelua / Vs: M$ paniikissa
« : 09.10.07 - klo:10.41 »
lukaskaapa tää ;) http://plaza.fi/muropaketti/microsoft-ie7-myos-piraatti-windowseihin taitaa linuxin ja macin kasvava suosio nakertaa microsoftia kun alentuu jo moiseen ;D

Kyll on syytäkin paniikkiin.
- EU:lta tuli turpaan sakkojen muodossa
- ooxml:stä ei tullutkaan heittämällä standardia, vaan standardi on edelleen ODF
- Vistan myynti ei mee läheskään Mikkisoftan toivomalla (ja ennakoimalla) tavalla
- ja yritykset karttavat vielä pitkään Ohviisi 2007:kin
- ja Microsoftin imago alkaa olla aikas kuralla
- suunta on selkeästi avoimeen päin muutenkin kuin tietotekniikassa!


Sivuja: 1 ... 58 59 [60] 61 62