Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - New_user

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 63
61
Tämäkin pitäisi joskus ratkaista. On jonkinlainen paikkatietopalvelimen tynkä, jossa Apachen alla sitten kaksi Tomcatia ja kummankin alla oma Geoserver. Nyt eivät Geolocation-funktiot toimi, kun http ei enää kelpaa, vaan pitäisi palvelimen olla https! En vain yhtään tiedä, miten eteenpäin.  Vähän katsellut nettiä, mutta ei ole selvinnyt. Jossain sanotaan, että Tomcat pitää viritellä, toisaalla taas että Apache. Tuo systeemini on ehkä turhaan hienoksi viritelty, kun Apache jakaa kuormaa tasan kahdelle Geoserverille (siis ohjelmalle) kahden Tomcatin kautta.

Olisiko neuvoja eteenpäin vai pitääkö ajaa systeemi alas? Olen koettanyt pitää yllä työura-aikaisia taitoja kotona räpeltäen. Mahdollisimman yksinkertainen toimiva neuvo olisi tarpeen.

EDIT: Jatkan kysymystä: olisiko mahdollista, että kone olisi ulospäin http ja kun Tomcatit ovat samassa koneessa, niin sisäisesti Geoserverille järjestettäisiin https?

62
Täällä kolmas läppäri menossa. Kaikissa Intelin integroidut sisukset. Ei mitään ongelmaa. Nämä (talossa 2) HP Elitebook 840 G1 ja G2 loistavia pelejä vaikka eivät ihan viimeistä huutoa ole. Suosittelin ammattikäyttöön tehtyjä malleja käytettynä, kuten nämä meidänkin koneet! Eivät notku eivätkä natise!

63
Laitealue / Vs: Tabletista/puhelimesta näyttö
« : 23.01.21 - klo:20.03 »
Kiitos teille. Ymmärsin asian nyt. Joku kaapparipalikka on välttämätön välissä.

64
Laitealue / Tabletista/puhelimesta näyttö
« : 23.01.21 - klo:15.38 »
Selailin nettiä ja siellä oli jonkinlaisia VNC-pohjaisia ratkaisuja tabletin (OTG) käyttämiseksi näyttönä. Raspi-projektiini ajattelin, että jos nurkissa pyörivää joutilasta tablettia tai jopa kännyä voisi käyttää näyttönä. Tuossa 2B Raspissa on HDMI-ulostulo, tabletissa mikro-USB. Tablettia on kokeiltu dronen kontrollerin näyttönä, ja se toimi USB:n kautta suoraan. Kysynkin, voisiko homma onnistua pelkällä kaapeliratkaisulla ilman VNC-kiemuroita, kun LibreElec-Kodi systeemi on Raspissa. Löysin yhden adapterin, joka teknisesti sopisi, mutta onnistuukohan kuitenkaan kuva Raspista tabletille näin? Mulla ei sen kummempaa kokemusta asioista kuin kaapeli kiinni dronen ohjaimesta tablettiin ja kaikki pelasi suoraan.

https://www.tietokoneliike.fi/tuote/deltaco-hdmi-usb-micro-usb-b-1m-kaapeli/

65
No niiin. Kiitos kovasti, kun jaksoitte jakaa kokemuksia ja mielipiteitä. Itsekin ajatellut, että ehkä 4B neljällä gigalla keskusmuistia voisi olla sopiva kompromissi. Kolmen ampeerin virtalähde löytyy jo valmiiksi ja se passiivihäähdytyskotelo ehkä sitten varmuudeksi mukaan myös. USB3 on ratkaiseva asia. Kotona 64Gt USB3-tikku, jolla pääsee mainiosti alkuun, ja ethernetiin tulee kiinni, niin ei sotke talon wifi-kuvioitakaan ja pysyy maksiminopeus koko ajan. Kuituliittymä talossa näin haja-asutusalueella ei ole itsestään selvyys, mutta kun sähköt vetivät maahan ja tuli mahdollisuus ottaa kuitu samalla, niin se oli itsestäänselvyys. Kävin jopa lobbaamassa kuitua naapurustossa, jotta saatiin tarpeeksi liittymiä. :) Vetosin kiinteistön arvoon. :)

Ganymedes, voisitko laittaa linkkiä, millainen passiivikotelo sulle tuli, niin saan varmasti sopivan sitten kerralla! Kiitos kaikille!

66
Kiitoksia taas.

Juu, mulla on 5 gigan avaruudella oleva web-saitti Planeetassa ja oma .fi-domain, jossa myös sähköpostit. Pidän sen, mutta 5 gigaan ei paljoa videoita mahdu. Yksi video kun voi viedä yli 3 gigaa pelkästään. Tämä purkki siis olisi vain noita satunnaisia isoja videoita varten. Joku 128 gigainen tikkukin riittää mainiosti massamuistiksi, mutta tuon keskusmuistin kanssa on epäselvää.  Raspista lienee jo versio 4 olemassa ja varmaan reilusti tehokkaampi kuin tuo mediaboksina oleva 2B?

SuperOscar: "toimiva asennushan tulee mukana". Mitä tarkoitit, minkä mukana?

EDIT: riittäisikö jo versio 3 Raspista? Keskusmuistia saa ainakin nelosen kanssa 2,4 tai 8 gigaa. Optimoitua kokoonpanoa siis etsin. Ei kannata ylimitoittaakaan.

67
Erilaisiin laillisuusasioihin en osaa ottaa kantaa, varsinkaan kun toiminnan laatu ei tuosta oikein selviä. En heti usko että taloyhtiö tai taloyhtiön sopimus, tällaisen sallii, mutta voin olla väärässä. Teknisesti, seuraavia asioita kannattaisi miettiä:

- ei kai WEB-palvelimessa sinänsä ole mitään ongelmaa
- palomuuri pitää varmaankin konfata, jotta madot eivät syö
- uudelleenohjaus palvelimen ip-osoitteeseen pitää järjestää (palveluja löytyy)
- mielestäni palvelin ja oma videokäyttö (jos ymmärsin oikein?) ovat huono yhdistelmä. Suorituskyvyn jakaminen, muistin riittävyys ja tarve päivittää konetta omaa käyttöä varten ovat vaikeita asioita systeemissäsi jos haluaa tarjota 24/7 palvelinta
- riittääkö Raspberryssä virtaa USB-levylle? Verkkolevy voisi olla parempi vaihtoehto
- se, että WEB-palvelin on samassa aliverkossa kuin sinun omat datasi on hyvin huono idea
- suorituskyvyn jakaminen, itse Raspberryssä joka on aika mopo 2 GB:llä, voi tulla ongelmaksi jos käyttäjiä on enemmän

Kiitos. Omistan tämän "taloyhtiön", joten se puoli on järjestyksessä, samoin dynaaminen DNS on jo konffattu ja testattukin. Käytössä olisi myös vanha läppäri, mutta Raspi olisi mielenkiintoinen vähävirtaisuuden vuoksi. Kyseessä silloin tällöin jokusen itse tehdyn videon (bittivirta noin 5 megabittiä/sekunti) laitto esille, ja katsojia sillä 0-20 luultavasti. Veppihotellin hinta nousee melkein satkulla, jos nostan levytilan 5 gigasta 10:een, enkä eläkeläisenä viitsi satunnaiskäytöstä maksaa. Tällaisilla eväillä siis oltaisiin menossa.

68

Jos tämä on väärällä alueella, siirtäkää.

Otsikon mukaisesti; miten helpoiten saisi Raspista veppipalvelimen? Yksi (2B) on käytössä multimediaboksina. Tarkoitus olisi, että boksista voisi jakaa varsinaisella web-hotellilla paljon tilaa (ja sen mukaisesti vuosimaksua) vieviä omia videoita. Massamuistina toimisi jokin USB-tallennusväline. Talossa on kuitu ja kaistaa riittää. Ubuntun ja Apachen osaan asentaa, ja nettiboksiin on konffattu ohjelmallinen palvelin. Muitakin ratkaisuja kuin Ubuntu/Apache 2 saa esittää.

69

Vajaan vuoden takaisen aiemman keskustelun perusteella sait .xsessionrc:n toimimaan vaimosi koneella Ubuntu 18.04:ssä: https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=54856.0

Aivan, saatoin kirjoittaa sanan tänne väärin, mutta tuo on tosiaan sen vajaan vuoden toiminut ok, mutta ei toiminut toissapäivänä enää, joten siksi heräsin ongelmaan. Pitää tutkia myös tosiaan muita vaihtoehtoja. Vanhassa dos'issa oli se autoexec.bat, joka aina toimi. Tästä Ubuntusta en ole oikein saanut selvää, mikä olisi takuuvarma paikka käynnistyksessä ajettaville. Selvittelen tuota Lehixin neuvoa siis myös. Kiitos vastanneille!

70
Aiemmin esillä ollut ongelma sulkea hiirilevy pois käytöstä palasi 18.04:n kanssa. Ongelmaksi osoiittautui, että Ubuntu ei enää käynnistyksessä jostain syystä aja kotihakemiston tiedostoa .xsessionsrc. Tiedostossa on komento

xinput disable 'SynPS/2 Synaptics TouchPad'

joka toimii päätteessä komentona, mutta uudelleen käynnistyksessä kosketuslevy taas toimii. Onko siis mitää takuuvarmaa tiedostoa, jossa VARMASTI komento tulis ajetuksi käynnistyksen yhteydessä? Alunperin neuvottiin eri tiedostoja, mutta mikään ehdotetuista ei toiminut, ainoastaan .xsessionsrc. Tiedosto on siellä omalla paikallaan ja ajo-oikeus on. Missä mättää?

EDIT: annettaessa käsky ajaa tiedosto päätteessä 18.04:ssä  komennolla ./.xsessionsrc tulee virheilmoitus, että tiedostoa ei ole, vaikka se siellä on. 16.04 ajaa komentotiedoston ihan ok.

EDIT2. EDIT1 ei pidä paikkaansa, olin möhlinyt, mutta yhtä kaikki, järjestelmä ei käynnistyksessä aja .xsessionsrc-tiedostoa

71
Aivan, näinhän se meni! Kiitos! Kesti vain aikansa hoksata, mistä tuosta linkistä löytää se itse asennuspaketti. Piti mennä niihin latauspaikkoihin ja klikata jotakin niistä. Turhan kryptiseksi tehty tällaisille tavallisille pulliaisille.

72
Ubuntu 16.04 alla. Jollakin tavalla olen ollut huolimaton, ja Darktable 2.03 oli päivittynyt 2.44:ään. Nyt en saa kuvauskopterin DNG-kuvia enää toimimaan. Tulee ilmoitus "failed to read camera white balance information from [kuva]". Keinoa, miten saada tuo 2.03 versio takaisin, tai mahdollisuutta saada 2.44 ymmärtämään DJI Phantom 4 Pro/ v2 -kuvia.


73
Multimedia ja grafiikka / Vs: Darktable ja linssikorjaus?
« : 13.08.20 - klo:18.32 »
Kokeile tuolla yllä esittämälläni actioncams.xml:llä ja tutki Darktablen linssivalikosta, ilmaantuuko DJI:n kamera ja linssi sinne.

Kiitos, näyttäsi nyt toimivan. Olisi saattanut toimia jo aiemmin, kun kameratieto tuli näkyviin, mutta tuon linssin etsiminen oli juonisti tehty ja kun kontrollit mun 1600x900 läppärillä ovan nuppineulan päätäkin pienemmät, niin... Eka kerta piti manuaalisesti etsiä DJI linssi, sen jälkeen uusilla kuvilla se tuli aina automaattisesti. Näyttää oikaisevan horisontin ja tynnyrivääristymän minulle riittävällä tavalla. Kokeilin edellisen kopterini Phantom 4 Pron kuvilla. Tämä kakkosversio on ihan sama muuten ulkoisesti, mutta kameran nimi onkin exif-tiedoissa FC6310S. Pitänee siis tuohon xml-tiedostoon tehdä toinen <camera>-osasto uudemmankameralle, jossa muuten samat tiedot, mutta tuo S-kirjain lisätty kameran nimeen. Objektiivi on ihan sama 24-millinen.

Paljon kiitoksia taas tästä avusta!!!

74
Multimedia ja grafiikka / Vs: Darktable ja linssikorjaus?
« : 13.08.20 - klo:16.21 »
Hmm. Löysin liblensfun-bin 16.04:lle PPAsta. Lensfun näyttäisi toimivan, kun lataan Darktableen Pentaxin kuvan. Darktable ei näytä kuitenkaan löytävän DJI:n objektiivia, vaikka Actioncams.xml on nyt tuolla /usr/share/lensfun -hakemistossa, jossa tämä Ubuntun ja Darktablen  versio niitä pitää. Kamera on ihan sama, mikä oli Phantom 4 Prossa, vaikka tämä nyt onkin II version kopteri.

75
Multimedia ja grafiikka / Vs: Darktable ja linssikorjaus?
« : 13.08.20 - klo:15.24 »
Kiitos vastanneille. Tuota pakettia liblensfun-bin ei mun kone löydä (Ubuntu 16.04).

Jotain lensfun-tiedostoja on hakemistossa /var/lib/dpkg/info. En nyt tiedä miten edetä. Onko lensfun jossakin ladattavissa, koska apt ei löydä suoraan?

76
Miten Darktable-ohjelmalla voi tehdä linssikorjauksen? Ongelma on seuraava: DJI Phantom 4 Pro II kopterissa on ihan hyvä kamera 24 millin lasilla. Kameran DNG-kuviin joudun käyttämään Darktable 2.03-ohjelmaa. Uudempi ei toiminut noiden kuvien kanssa ollenkaan. Ei myöskään Corelin After Shot Pro 3. Gimpissä saan väänneltyä horisonttia kyllä suoraksi, mutta tuollaisen lasin kokonaisvääristymä olisi kiva saada korjatuksi ihan kunnolla. Voisiko joku selittää juurta jaksain, miten Darktablen linssivääristymät voisi korjata. Jos vaikka jossain joku olisi tehnyt kyseiselle DJI:n kopterikameralla profiiiln.

77
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Uuden osion luominen oikein?
« : 07.08.20 - klo:13.54 »
Kiitos taas kerran! Onnistui Levyt-ohjelmalla, kun EI tehnyt oikean yläkulman valikosta mitään vaan alhaalta plussaa klikkaamalla ja alustamalla EXT4:ksi. Liitoskohdaksi tuli /media/käyttäjä. Sitä ei ilmeisesti voi muuttaa? Pelästyin kuitenkin pahanpäiväisesti, kun Levyt-ohjelma alkoikin osion alustuksen jälkeen näyttää Windows-osion jälkeistä koko tilaa vapaaksi tilaksi, ja osioita (tai varmaan oikeaammin loogisia levyjä) ei näkynyt missään. Buutin jälkeen kaikki näkyi kuitenkin oikein. Ilmeisesti jokin bugi ohjelmassa niin, ettei se lataa päivittynyttä tietoa toimenpiteen jälkeen.

78
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Uuden osion luominen oikein?
« : 07.08.20 - klo:10.19 »
swapin ja 10 gigaisen dos-osion sain nekin onnistuneesti siirrettyä siten, että koko  500G kiintolevyn ihan lopussa on nyt 100 gigaa vapaata tilaa.
Osiot menevät nyt siis: Win10, Ubuntu root, Ubuntu home (laajennettu nyt), 10G dos, ja 4G swap. Lopussa vapaata noin 100 gigaa samassa.

Eikö olisi parempi siirtää swap ja 10 GT DOS ihan sinne levyn loppuun, jotta saisin sen 100 GT tuon homen jatkeeksi?

Homeen tuli jo  runsaasti lisätilaa muutenkin. Haluan erillisen dataosion, jossa pidän olennaisia, mutta harvemmin käytettäviä datoja. Miten siis luodaan sinne uusi osio OIKEIN, jotta ei mene käynnostys rikki. Gpartedilla, jos tekee jotain buuttaavalta tikulta uutta tai poistaa jotain, kone ei enää sitten buuttaa Ubuntuun. Onko tämä nyt mahdotonta Linuxissa??? Menisikö Levyt-ohjelmalla? Windowsissa ei tule ongelmia luoda lennossa uusia osioita.

79
Kas niin. Kiintolevy vaihtui tässä 180G > 500G Samsung Evo 860:een. Järjestelmät siirtyivät Clonezillalla onnistuneesti. Levyn loppuun jäi siis nyt runsaasti tyhjää tilaa. Gpartedilla tein onnistuneen laajennetun osion laajentamisen kattamaan koko loppulevyn, ja 180 gigan lopussa olleiden swapin ja 10 gigaisen dos-osion sain nekin onnistuneesti siirrettyä siten, että koko  500G kiintolevyn ihan lopussa on nyt 100 gigaa vapaata tilaa. Miten luon sinne uuden datakäyttöön otettavan osion (EXT) niin, että järjestelmä ei mene rikki, eli siis UUID:t tunnistuvat käynnistyksen jälkeen oikein. Ilmeisesti Gpartedilla osiota ei saa tehdä?

Osiot menevät nyt siis: Win10, Ubuntu root, Ubuntu home (laajennettu nyt), 10G dos, ja 4G swap. Lopussa vapaata noin 100 gigaa samassa. 

80
Kiitos. Juuri ratksesi, mutta kysymys oli oikeuksista. Tallennustilan lisäksi Messenger tarvitsi oikeudet myös puhelimeen. Olipa mutkien takana tämä.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 63