Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - New_user

Sivuja: 1 ... 59 60 [61] 62 63
1201
Laitealue / Vs: Hardy ei tunnista MP-soitinta
« : 03.07.08 - klo:09.52 »
No niin, avasin koneen ensimmäisen kerran neljään kuukauteen xp:n puolelle ja kaikkien päivitysten jälkeen laitoin soittimen kiinni niin XP löysi laitteen välittömästi.
LiveCD 7.10 ei löytänyt laitetta joten en ole täysin varma enää onko soitinta koskaan käytetty muulla kuin XP:llä
Soitin on merkiltään Philips, Key005/00 on ilmeisesti laitteen tyyppi

Ehdin kyllä jo ostamaan pojalle uuden soittimen mutta tämä jäi kuitenkin vielä kaivertamaan...

Tuossa kun juniori osti MacBookin, niin kävi sama juttu. No, noissa soittimissa voi olla eri toimintamoodeja, joita voi vaihtaa valikoista. Tässäkin tapauksessa palautus massamuistimoodiin sai laitteen näkymään OSX:llä ja Ubuntulla. Se toinen moodi oli joku wintoosan mediaplayer 10 -moodi. Siis massamuistimoodissa toimii ja pelittää niin koneeseen kytkettynä, kuin tietysti soittimenakin.

1202
Valikko->Järjestelmä->Asetukset->Irroitettavat asemat ja mediat

Toinen paikka, Nautilus->Asetukset->Selaa mediaa liitettäessä

Kiitos vastanneille. Luulin aluksi itse löytäneeni, kun systeemin asetusvalikossa on se liitettävät mediat tjsp-kohta, ja siellä liitettävän KAMERAN kohdalla oli fspot-import, vaan eipä se auttanutkaan mitään. No, todellakin tiedostoselaimen asetusistahan tuo sitten löytyi oikeasti. Joteskin olen sitä mieltä, että kaipaisin kokonaisvaltaista "Control Panelia" josta olisi säädettävissä kaikki. Nyt noitten sinne tänne ripoteltujen asetusten kanssa on vielä pallo hukassa välillä. Hardysta on tiputettu pois oletuksista "device manager", josta sentään jotain näkee, graafisesti laitteistoa. Piti ladata tuokin erikseen. Ajureista versionumeroineeen sekään ei kerro mitään. Nyt kun Xorg.conf:kin on vain lähinnä muodollisuus enää, en itse ainakaan esim tiedä, mikä ajuri pöytäkoneen Radeon 7000:sta pyörittää. Ainakaan työpöytätehosteita ei silläkään saa päälle millään.   ???

1203
Kiusana tuollaisen Lexarin muistitikun kanssa, joka käyttää SD-korttia massamuistina, on, että F-Spot tunkee itseään auki aina kun tikun tökkää koneeseen. Tämä on varmaan estettävissä jostakin, mutta yht'äkkiä mitään graafista namikkaa en sille löydä. Luultavasti samasta paikasta sitten hallitaan muittenkin medioitten kanssa avautuvia oletussoftia. Koetin hakuakin, mutta ei ollut onnea. Mistä siis löydän oikean paikan estää F-Spotin oletusavautuminen?

1204
Onnistuin sekoittamaan ensin työpöydän yläpalkin perusteellisesti (raahasin vahingossa sinne ison hakemiston :D ). sitten hädissäni hävitin sieltä koko palkin. Uuden palkin loin, ja kaikki muut vakiohärpäkkeet ovat nyt siellä paitsi verkon kuvake, josta pääsi konffaamaan verkkoa. Verkonvalvonnan kuvakkeen lisääminen palkkiin ei ole sama asia, vaan se konffausikoni, joka wlanin kanssa näyttää ne palkit kentän voimakkuuden mukaan.

Miten tämä temppu tehdään?

Kiitos vastanneille, ilmoitusalueen lisääminen yläpalkiin tosiaan tuo verkkokuvakkeen ja latausmittarin sinne.

1205
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Roskakori kadoksissa [RATKESI]
« : 23.06.08 - klo:18.40 »
Alapaneelia klikkaa kakkosella/lisää paneeliin/ Sieltä etsitään roskakorin kuvake/klikkaa kuvaketta/lisää. kalarm.

Kun just tuossa selitin, että add to panel (lisää paneeliin) toiminnolla ei tapahdu mitään. Yritetty monta kertaa.

Hah hah haa, Ubuntu yllätti. Eilen latasin viimeiset päivitykset, ja kyllä oli roskakoreja paneelissa oikein komea rivi. Kaikki aiemmat yritykset saada roskis paneelin tulivat nyt kerralla esiin. No, ylimääräiset tietysti otin pois. Jotenkin ei tämä Hardy nyt kaikesta hyvästä huolimatta ole oikein luottamusta herättänyt. Jotain pientä koko ajaN, ja kerneleitä tulee tämän tästä. No, parempi kai kuin se ettei niitä tule. Ratkennut siis tämä roskiskeissi :-)

1206
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 8.04:n ongelmat jatkuvat
« : 14.06.08 - klo:21.03 »
Viimeinen päivitys taas toi ongelmia. Wlan-sellaisia. Kone saa purkilta ip:n tosi nopeasti ja connection info näyttäisi kaiken oleva ok. Verkoon ei mene, ei pääse edes nettipurkille selaimella. Win-pöytäkone toimii, PDA-samoin, mutta ei 2 samanlaista Hardy-konetta. Sudo networking restart korjaa tilanteen, mutta sudon ja salasananakysely takia ei viitsisi mitään käynnistysskriptiä väsätä. Todettakoon vielä, että toisessa ongelmakoneessa on myös Windows XP ja se menee verkkoon heittämällä bootissa ilman ongelmia. Selvästi siis Hardyn ja viimeisen päivityksen ongelma. Kokeilu -17 -version kernelillä ei korjaa ongelmaa. Jotenkin tuntuu, että ongelma liittyy DNS:n saamiseen! BUGI!

Niin ja nyt näyttäis siltä että, kun Network managerin puolelta poistaa ruksin Wired network-kohdasta, niin ongelma poistuu, vaan ovat ne ruksit siellä aiemmin olleet. Onkohan kyseessaä joku priorisointiongelma, eli Hardy yritti väkisin käyttää langallista puolta, vaikka ei oltu nyt kytketty piuhaa kiinni? Koneita käytetään sekaympäristöissä, ja kummankin puolen pitää toimia.

1207
Ubuntu tietokoneissa / 8.04:n ongelmat jatkuvat
« : 14.06.08 - klo:20.11 »
Viimeinen päivitys taas toi ongelmia. Wlan-sellaisia. Kone saa purkilta ip:n tosi nopeasti ja connection info näyttäisi kaiken oleva ok. Verkoon ei mene, ei pääse edes nettipurkille selaimella. Win-pöytäkone toimii, PDA-samoin, mutta ei 2 samanlaista Hardy-konetta. Sudo networking restart korjaa tilanteen, mutta sudon ja salasananakysely takia ei viitsisi mitään käynnistysskriptiä väsätä. Todettakoon vielä, että toisessa ongelmakoneessa on myös Windows XP ja se menee verkkoon heittämällä bootissa ilman ongelmia. Selvästi siis Hardyn ja viimeisen päivityksen ongelma. Kokeilu -17 -version kernelillä ei korjaa ongelmaa. Jotenkin tuntuu, että ongelma liittyy DNS:n saamiseen! BUGI!

1208
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Roskakori kadoksissa
« : 08.06.08 - klo:17.13 »
Alapaneelia klikkaa kakkosella/lisää paneeliin/ Sieltä etsitään roskakorin kuvake/klikkaa kuvaketta/lisää. kalarm.

Kun just tuossa selitin, että add to panel (lisää paneeliin) toiminnolla ei tapahdu mitään. Yritetty monta kertaa.

1209
Ubuntu tietokoneissa / Roskakori kadoksissa [ratkaistu]
« : 08.06.08 - klo:11.40 »
Tässä yht'äkkiä huomasin, ettei roskista ole missään. Add to panel ei lisää sitä sen kummemin alapaneeliin kuin ylöskään. Mistään valikoista en sitä löydä. 8.04 on käytössä. Millä keinolla palautetaan roskakori (trash) käyttöön ja toimintaan?  :-\

1210
Oma testikone (1.7GHz Celeron) alkoi 8.04 asennuksen jälkeen huudattamaan prossun tuulettimia oikein urakalla. Syy oli evolution-data-server 2.22 prosessi, joka kuormitti järjestelmää 70-90%:sti. Rauha palasi kun pysäytin prosessin "järjestelmän valvonnan" kautta. Kyseessä lienee bugi. terveisin Timo

Sama ongelma, evolution-data-server 2.22 laittoi koneen puhaltamaan tulikuumaa ilmaa ja suorittimen käyttö asteen 100% :iin. Kun sammutin sen samalla konstilla niin johan kone jäähty mutta tuuletin puhaltaa silti täysillä. Jotain häikkää tuntuu Hardyssa olevan kannettavien kanssa????

Jos toi Evolution data server vielä ottaa tehoja, niin jotain on jäänyt päivittymättä oikein. Noin kävi mullekin kun  7.10 päälle vetäisin 8.04 betan. Vika korjautui heti seur. päivityksessä.

Noi kellotaajuuden pudotukset lähtivät tuolla Celeron 2.6 g pelittämään kun editoi /etc/modules tiedoston loppuun rivin

p4-clockmod

ja buutti perään.


1211
Ongelma olisi se, että en saa lähetettyä tuolla ohjelmalla viestejä. Vastaanotto kyllä onnistuu, herjaa yhteyttä smtp.gmail.com ei voitu luoda :input/output error. Voiko palomuuri estää viestin lähetyksen. Aikaisemmin on kyllä toiminut samoilla asetuksilla. (ubuntu 8.04)

Ettei vaan olis sama "ongelma" kuin täällä seudulla. Paikallinen netin tarjoaja sallii ulospäin SMTP (portti 25) -liikenteen VAIN omalle SMTP-palvelimelle. Näin maallikkona kuvittele, että roskapostiautomaatit pystytään palvelun tarjoajan toimesta havaitsemaan ja sulkemaan pois. Kokeile laittaa pop-palvelimeksi g-mailin palvelin MUTTA smtp-palvelimeksi oman laajakaistapalvelun tarjoajasi palvelin, niin posti saattaa hyvinkin kulkea. Ainakin mulla toimii just noin. Itsekin ihmettelin, mutta nettisivuilta selvisi tuo liikennerajoitus.

1212
Oletko asentanut ATIn suljettuja ajureita?

Een ole, en edes ole tiennyt olemassaolosta, saatika sitten paikasta, mistä löytyvät? Yleisestikin, minkäänlaisten ajurien asentaminen on ihan harmaata aluetta mulle. Yritän parhaani mukaan valjastaa Ubuntua hyötykäyttöön (esim tietokantaa ja aloittelen Gambas-ohjelmointia). Killer app olis Adoben Photoshop Linuxille, ja kunnolla toimivaa GPS-paikannusohjelmaa itse skannatuille karttapohjille a la Seaclear ja Ozi Expolorer winukan puolella. Noita kaipaisin kaikkein eniten.


1213
Ubuntu tietokoneissa / Yksi risti kaksi (grafiikka)
« : 26.04.08 - klo:21.51 »
Feistyssä ei toiminut työpöytätehostus, direct rendering kyllä, Gutsyssä päin vastoin, eka toimi, toinen ei, ja nyt taas Hardyssä eivät sitten toimi työpöytätehosteet,  mutta direct rendering on taas sitten toiminnassa kyllä. On se kiva että uusi versio tuo aina jotakin uutta heh heh ;D

Potilas on tämä sama vanha läppäri ja asennus puhtaalta pöydältä kuten aina tämän yksilön kanssa, näyttiksenä on ATI Radeon 330 340 350 (winhotus ilmoittaa tarkaksi 345M) Pitäiskö joku Compiz asentaa (how?), jotta työpöytäkarkit pelais?

1214
Laitealue / Äänet puuroutuvat RATKAISTU
« : 19.04.08 - klo:19.18 »
Kaksi samanlaista läppäriä, toiseen asennettu Hardy kaikkine päivityksineen puhtaalta pöydältä, toinen upgreidattu Gutsystä. Jälkimmäisessä menivät äänet, ainakin mp3:lla ja videolla säröiseksi puuroksi. Ekassa koneessa soivat hyvin. Ääniasetukset kummassakin samalla tavalla, ja koneiden äänipiiri on sama. Jotekin ihan kuin puuromasiina yrittäisi soittaa 8-bittisenä tms. koska vähääkään voimakkaammissa kohdissa menee pahasti rikki, ja, no, on se ääni muutenkin kuin hiekkaa olisi seassa ;-) Mistähän on kyse?

Äänimikseristä PCM oli täysillä, pitää pudottaa jonnekin 75%. Sama asia huomattu muuallakin.


1215
Ubuntu tietokoneissa / Prosessorikuorma tapissa?
« : 05.04.08 - klo:21.36 »
Kokeilen tässä nyt Hardyä, hyvältä näyttää, mutta ihmettelin järjestelmänvalvonnan prosesseja katsellessa, että Evolution Data Server oli mukamas tilassa sleeping, mutta haukkasi prossukuormaa 78-94 prosentin välillä. Sammutin prosessin, ja nyt kellotaajuusmittarikaan ei ole enää tapissa (ondemand-skaalattu). Mitähän tuommoinen prosessi  touhuili, ja miksi päällä?

Kone on perus P4, ide-levyllä ja netti pelajaa mainiosti laakista.

1216
Ubuntu tietokoneissa / Koneen nimen vaihto
« : 21.03.08 - klo:12.15 »
Tää on varmaan jotain triviaa, Dapperin aikuisen ohjeen löysin, mutta ehkä asiat ovat muuttuneet. Miten vaihdetaan tietokoneen nimi, ja niin että se menee _varmasti_  oikein? Luulisi olevan jo jossakin asetuksissa, mutta kun en löydä. Haittaa kun on kaks konetta samalla nimellä nyt.

1217
Ubuntu tietokoneissa / Gnome settings daemon (manager)?
« : 18.03.08 - klo:22.10 »
Otsikon mukaisen kekäleen käynnitymisessä tulee joskus virhe, ja järjestelmä ehdottaa uusintaloginia. No, kumminkin olen ollut jotenkin huomaavinani, että jos palikka ei lataudu, kone tuntuisi toimivan paremmin, wlan ei pätki, ja muutenkin. Merkkinä tuosta epäonnistuneesta palikan käynnistymisestä esim. shutdown-merkkinä on vihreä ukko ja graafinen ilme vähän erilainen. No, kysyn, miten ko. kekäleen käynnistymisen voisi estää kokonaan? Niin ja Gutsyllä tässä...

1218
Laitealue / Vs: Wlan - Ubuntussa ei wlan toimi
« : 16.03.08 - klo:19.26 »
ELi millä saisi wlanin toimimaan? Wlan joka on sisään rakennettu kannettavaani, ei nähtävästi ole päällä koska wlan-valo ei ole päällä. Koneen malli on HP NX7300. Koneen wlansovitin on nähtävästi Broadcom 802.11b/g WiFi -sovitin. Eli miten saisin sen toimimaan?

Samalla kysyisin että miten saisin verkkotulostimen asennettua. ELi tulostimet on kiinni WIndows XP koneessa, jossa tulostimet on jaettu verkon käyttäjille. KAnnettavani on liitetty verkkokaapelilla tukiasemaan kiinni. ELi miten saisin tulostimen käyttöön?

Tosta löytyy oikeat ohjeet ja ihan selevällä suomen kielellä Kato se Broadcom-osio.

http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Laitteisto

1219
kokeilin säätää viivettä hieman. nyt tuntuis ettei toista näppäinpainalluksia.
mutta mietintäaika on samaa luokkaa.

Johtunee järjestelmän tehottomasta grafiikan käsittelystä. Avaapalla järjestelmän valvonnan ja geditin viereen, ja seuraamalla prosessorikuormaa, huomaaa, että tekstieditorilla kirjoittaessa ensinnäkin prossun kellotaajuus nousee tappiin (3.06 GHz) ja prosessorin kuormitusprosentti 65-70 vain tekstiä näpytellessä. Tein Windowsilla samoja testejä joskus kauan sitten, ja silloin siinäkin oli vielä samoja ongelmia. Välillä tuntuu, että kirjaimet käyvät päiväntasaajalla kääntymässä ennen ruudulle ilmestymistään. Grafiikkapuolella taitaa olla paljon tekemistä vielä.

1220
Kysymys voi olla maailmoja syleilevä, mutta lyhyesti:

Tarkoitus olisi pyörittää tietokantaa 10-20 käyttäjällä MySQL-Ubuntu -alustalla. Front-endinä käyttäjien puolella on Windows-masiinat. Niinpä kyselenkin:

1. Onko toimivaa ODBC-tukea olemassa WIndowsin puolelta aikomaani alustaan?
2. Mikä Ubuntu-versio olisi käytännöllisin serverille? Graafinen ympäristö tarvitaan!
3. Haluan hallita tietokantaa graafisesti! Suoravaisin ja helpoin tie? VAX/VMS-maailmassa aikanaan sormenpäät rakoilla päätettä naputelleena komentopohjaisuus ei nyt ole oikein vaihtoehto.

Muut osannenkin (juu, varmistukset ym ym) hanskata itse ainakin kantapään kautta, mutta noissa ja aloitushommissa kaipaisin nyt kokeneempien Linux-käyttäjien arvokkaita mielipiteitä, vinkkejä ja linkkejä.

Sivuja: 1 ... 59 60 [61] 62 63