Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - New_user

Sivuja: 1 ... 56 57 [58] 59 60 ... 63
1141
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kaksi kysymystä
« : 29.08.09 - klo:10.09 »
Hän tarkoittanee, sitä että Gnome-työpöydällä tuo päivitys ikkuna ilmestyy ainakin minullakin esille ikkunoiden taakse ja ikkunaluettelooon, kun päivityksiä on tullut.
Kokemuksesta tiedän, että esim. minun äitini häiriintyy heti jos "tuntematon" ikkuna ilmestyy.

Näin siis Gnomessa ja riippunee asetuksista..

Näin on, eikä se ylimääräinen ikkuna, vaan se taustaohjelma joka siellä takana tarkkailee ja vie loputkin tehot. Olin turhan hätäinen ja saihan ne autoomaattipäivitykset kokonaankin pois, ruksi vaan veke, Penguin Nerdin neuvoma Tweak siivosi pois ylimääräiset kernelit, headerit yms ja nyt on valikkokin siisti. Käsin vaan acpi=force sinne ja nyt kunnossa.  Uhkia ja uhkia, mutta  täällä ollaan natin, rautapalomuurin ja mac-suojausten takana, ja OO:lla vaan kirjoitetaan, niin eiköhän tämä. KIITOKSET!!!

1142
Ubuntu tietokoneissa / Kaksi kysymystä (RATKAISTU)
« : 29.08.09 - klo:08.16 »
Emännällä tässä vanha läppäri, 1,1 GHz 384M muistilla. Käyttäisi kirjoittamiseen mutta:

Päivitykset ja kaikki niihin liittyvien ohjelmien rällääminen koneessa häiritsee oikeata käyttöä. Kysymys kuuluukin MITEN SAAN PÄIVITYKSET KYTKETTYÄ KOKONAAN POIS JA SAMALLA ESTETTYÄ KAIKENLAISEN NIIDEN TARKKAILUUN LIITTYVÄN TOIMINNAN KONEESSA? Versio on 9.04 ja tämä alkaa olla kuin Windows pahimmillaan. Ei siis riitä päivitysten välin siirtäminen 2 viikkoon, vaan kokonaan pois.

Toinen kysymys.Onko mielellään graafista ohjelmaa, jolla saisi siivottua vanhat kernelit pois ja samalla ajettua grub-valikon uusiksi? Grub-valikkon päivittymistä haittaa kanssa kummallinen virhe. Jos siellä on esim. itse lisätty acpi=force, niinkuin on tässä pakko tehdä, niin grub ei lisää sinne uutta kernel-versiota vaan jättää oletuksena vanhan tuolla omalla lisäyksellä, VAIKKA UUSI KERNEL ON. Tämä on taas todella syvältä.

Mutta, tärkeimpänä nyt olisi tuon päivityskierteen katkaisu, joka haittaa työtä ihan oikeasti pienessä koneessa.

1143
Multimedia ja grafiikka / Vs: Multimedian surkea toiminta
« : 05.07.09 - klo:12.31 »
En tiedä mikä tuossa flashissa sitten on mennyt pieleen, itellä näkyi kyllä olevan tuo uusin. Ehkä voisi käynnistää Synapticin, etsiä sieltä hakusanalla "Adobe Flash" kaikki nuo jotka siihen viittaa ja sitten poistaa ne ja sen jälkeen hakea sieltä Adoben sivuilta. Itellä löytyy Synapticista tasan yksi paketti "Adobe Flash" -haulla, vaikka selaisi tuon listan alas asti:

http://www.aijaa.com/v.php?i=4447129.jpg

EDIT: Tietysti tuolla näyttää olevan paljon sellaista mikä ei liity Adobe Flashiin, eli hieman pitää osata katsoa mikä liittyy ja mikä ei  :)

Kiitos, koville tämä kaikki otti, mutta onneksi loppujen lopuksi selvisi ongelma. Asennettuna oli siis ilmeisestikin jokin Adoben flashia korvaava plugin, jonka jäljille pääsin /usr/lib/firefox/plugins -hakemistossa olleen linkin perusteella joka johdatti /etc/alternatives... jonnekin, jossa oli taas linkki /usr/lib/swfdec-mozilla hakemistoon. Koko kirottu paketti oli siis swfdec-mozilla tjsp, jonka poistamalla, jälkeen päin asennetun Adobe flashin poistamalla, buuttaamalla ja asentamalla Adoben flash uudestaan pääsin loppujen lopuksi tilanteeseen, jossa Firefox näki liitännäisissä oikean flashin, ja video alkoi pyöriä ja musiikki soida.


Petteri peruskäyttäjälle ja Anna aloittelijalle eivät tämmöiset operaatiot ole omiaan lisäämään Ubuntun ilmettä käyttäjäystävällisenä. Miten he voivat navigoida, ja hallita järjestelmää...? Toivon kovasti vapaan koodin kannattajana, että tällaisia juttuja ja toimimattomia paketteja ei edes olisi missään tarjolla. Tuokin swfdec-mozillla paketin olen ilmeisesti ladannut niin, että selain on ilmoittanut, että tarvittava liitännäinen puuttuu, ja ehdottanut asian kuntoon laittamista. Ja sitten saa toimimattoman paketin, ja vian jäljillepääsy ja korjaaminen vievät mahdottomasti aikaa. Jostain syystä ei Firefoxin suomenkielen oikolukukin on tässä hässäkässä kadonnut, mutta katsotaan jos se löytyisi. Päreet ovat savunneet välillä, mutta kiitos teille muutamille kärsivällisille :)

1144
Multimedia ja grafiikka / Vs: Multimedian surkea toiminta
« : 04.07.09 - klo:22.19 »
Eikö kannattaisi urputtamisen ja Commodore-käytön kehumisen sijaan toimia systemaattisemmin ja ensimmäiseksi poistaa tuo Flash 9.0.999-versio, jota ei kyllä minun asennukseni 9.04 repoista löydy?

Kannattaisi ja kannattaisi, mutta jos käyttis on niin tyhmä, ettei siihen juurtunut Shockwave flash 9.0  r999

1. päivity Firefoxille vaikka uudemman paketin kuinka asentaa eikä uusi versio myöskään ilmesty toisena liitännäisenä FF:n liitännäisvalikkoon
3. ei löydy minun konsteillani järjestelmästä väkisin poistettavaksi
4. ei poistu poistamalla FF kokonaan asetustiedostoineen ja asentamalla uudelleen

niin onko ainoa mahdollisuus asentaa käyttis uudelleen tyhjästä? Tämä on se patenttiratkaisu, mutta ei käyttöjärjestelmän sellainen pitäisi olla.

Simply: onko keinoa saada kyseinen Shockwave flash 9.0 r999 irroitetuksi ja uudempi saaduksi paikalleen ja miten? Keinot loppu!!!

1145
Multimedia ja grafiikka / Vs: Multimedian surkea toiminta
« : 04.07.09 - klo:14.46 »
Kas kummaa kun ohje löytyy ohjeista, outoa.
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Suljetut_tiedostomuodot

Joka ainut linuxjakelu mitä olen käyttänyt pesee multimediassa windowsin 10-0. Ja kuten windowsissakin, pitää lukea ohjeita jotta osaa käyttöjärjestelmää käyttää. Käytän multimediaa molemmissa joten ei ole mutua. Minun mielipide minun mieltymyksistä, joku tykkää tehdä asiat toisin.

Että ihan 10-0 pesee. Joo. Olen käyttänyt tietokoneitan 80-luvun alusta saakka, on ollut Commodore 64:ää, CP/M-systeemeitä, VAX/VMS:ää, sittemmin PC-mikroja Dos- ja Windows puolella. Ohjelmoinut assemblerilla jo Commodoreakin. Tänä päivänä me elämme aikaa, jolloin maailma on kuvaa ja ääntä, ja jos aikoo käyttöjärjestelmänä pärjätä, ne asiat on vaan oltava kunnossa. Olen nyt kokeillut tätä Ubuntua 7.04:sta saakka, ja täytyy sanoa, että edistystä tuolla sektorilla ei ole juurikaan tapahtunut. Jos kuva/äänipuolella saa jonkin asian tappelemalla toimimaan edes horjuvasti, se on seuraavassa versiossa taatusti rikki. Tämä näin yleisenä peruskäyttäjän havaintona, eikä se mielipide siitä mihinkään muutu, ennen kuin jotain perusasennuksessa toimivaa alkaa tulla.

Ja jos mennään tuohon flässiin, niin olen sen jo uusimpana versiona ladannut jo parikin kertaa, toisen kerran Adoben sivuilta deb-pakettina, toisen kerran synapticilla. Olen buutannut ja buutannut, ja silti Firefox sanoo lisäosien hallinnassaan, että käytössä on edelleen 9.0.999. Mitä tässä peruskäyttäjä voi tehdä, eipä juuri mitään muuta kuin siirtyä katsomaan musavideot sinne missä ne toimivat. Sääli ja valitettavaa, sillä esim. Open Officella olen tehnyt hommia paljonkin. Hyvää kesää.

1146
Multimedia ja grafiikka / Multimedian surkea toiminta
« : 04.07.09 - klo:10.40 »
Alustana 3 GHz Intel P4 mobile ja giga muistia. Ubuntu 9.04. Näyttis Atin Mobile Radeon M345, siis vuosituhannen alun pro-läppäri HP:n tekemänä. Kun joskus katsoisi Youtubestakin jotain musiikkiin liittyvää, mutta eipä taida tulla mitään. Yritys Firefoxilla jysähti ensin siihen, ettei ollut tarvittavaa liitännäistä (MPEG4 AAC). Annoin hakea. Epälukuinen määrä Gstreamer Ugly -palikoita asentui, mutta yhtä kaikki, ei se video toistu eikä pätkääkään ääntä. Samassa läppärissä olevalla XP-puolella ilman mitään liitännäisten hakemista ko. video pyörii Firefoxin kautta nykimättä äänen kera loistavasti.

Kysymys kuulukin, millä ihmeen loitsuilla saisi videot toimimaan, vai onko Ubuntu  grafiikkapuoleltaan todella niin onneton, ettei tuollaisellakaan yhdistelmällä onnistu, ja jos niin MIKSI?

1147
Multimedia ja grafiikka / Vs: Me TV -suossa
« : 24.06.09 - klo:17.07 »
Itse katselen VLC:llä tv-ohjelmia ja hyvin toimii ylen tekstityksetkin.

Laitoin työpöydälle seuraavanlaisen käynnistimen, niin ei tarvi aina kikkailla säätöjen kanssa.
Koodia: [Valitse]
vlc --vout-filter deinterlace --deinterlace-mode linear --sub-language fi /home/user/channels.conf 

Hei, kiitos, toi oli hyvä ohje. Mä tein channels.confin w-scanilla, me-tvssä ( mulla Me TV 0.9.3) tekstitykset ei toimi, vielä ainakaan, VLCssä toimii. Hieno homma kiitti ohjeesta  ;D

Terveisin Markku Pääkkönen

Jep, oikein hyvä tuo käynnistinohje ja hyvin pelittää VLC, joka taas puolestaan on esimerkki siitä, miten ohjelman käytettävyyteenkin voisi vähän panostaa, ja tämä koske monia muitakin ohjelmia. Ei se riitä, että saadaan se binääri pyörimään, vaan ohjelmoijan on asetuttava kokemattoman käyttäjän rooliin, ja tehtävä se käyttöliittymä ja oheistus kunnolla. Jos ohjelma käynnistyessään antaa tylyn ilmoituksen tyyliin "Missing MRL" ja sulkeutuu, on vikaa ohjelmoijan ajatusmaailmassa. Jos osaisin itse Linux-puolelle ohjelmoida, tekisin kiireen vilkkaa muutaman hyvän käyttöliittymän  ;D

Me TV:ssä olisi hyvää se kanavien ja ohjelmien esitystapa, kanavat vasemmalla allekkain, ja ohjelmat aikajanassa kanavien perässä. Se on mielestäni ainoa oikea tapa esittää TV:n ohjelmisto.

1148
Multimedia ja grafiikka / Vs: Me TV -suossa
« : 21.06.09 - klo:14.49 »
Ei poista. Asensin äsken nuo dvb-jutut. Tuo dvb-utils näkyy olevan meta-paketti tuolle appsille.
Jaunty 64-bittinen:


Jos on Me TV 05.30-1 asennettu ja asentaa Synapticilla dvb-utils -paketin (joka asentaa myös dvb-appsin), niin synapticissa oikein lukee asennuksen varmistuksessa: Poistetaan: Me TV
Tästä on ollut jotain juttua, jossain, että vain ja ainoastaan englanninkielisessä Ubuntussa voivat olla yhtä aikaa. Tämä on joku Lamonten monista bugeista noissa ohjelmissa. 0.9 kaatuilee, eikä näytä ylen tekstejä, ja siihenkin joutuu channels.confin tekemään w-scannilla. Outoa, että kaverin ohjelmassa kehitys menee koko ajan taaksepäin. Hardyssä joku 0.5.25 pelitti sentään kohtuullisesti, ja YLE:n tekstityksenkin sai näkyviin. Katselen nyt Xine:llä totem-xine -pluginilla, vikana vain, että näkyvät tekstitykset tulevan hiukan viiveellä. Ymmärtääkseni noita plugineja ovat myös Gstreamer ja VLC. Missä paketeissa nuo mahtavat olla, jotta voisi kokeilla vertailun vuoksi. Tai onko jollakin suoraan kertoilla paras dvb-plugin?

1149
Multimedia ja grafiikka / Vs: Me TV -suossa
« : 19.06.09 - klo:11.51 »


Asenna dvb-utils. Tuolla mainitussa hakemistossa olisi valmiina kanavanippujen taajuudet, joita me-tv yrittää bongata omaan konffiin.


Ei se nyt ihan noinkaan voi mennä, koska tuon dvb-utils -paketin asennus hävittää Me TV:n (Digital television) valikosta kokonaan, enkä sitä löydä enää käynnistettäväksi. Totemissa näkyy olevan mahdollisuus katsoa myös telkkaria (DVB-kortti 0), mutta se ilmoittaa kuitenkin ettei tarvittavaa liitännäistä ole! Itsekin ohjelmoineena en kylläkään menisi moista pöljää virheilmoitusta laittamaan, koska se ei opasta käyttäjää kunnolla. Pitäisi myöskin kertoa, MIKÄ SE LIITÄNNÄINEN ON! Joten, jos ei se Me TV koneesta hävinnyt ole, mistä sen voisi dvb-utils -paketin asennuksen jälkeen löytää? Miksi paketti hävittää Me TV:n valikosta? Ei oikeiden ohjelmien ja ohjelmoijien näin pitäisi toimia.

EDIT: siis dvb-utils paketin asennus poistaa Me TV:n

1150
Multimedia ja grafiikka / Me TV -suossa
« : 18.06.09 - klo:19.32 »
Versio versiolta Ubuntussa nämä samat ongelmat:

9.04 tulilla, ja kaikki puhtaalta pöydältä. Olin jostakin ymmärtäväni, että tässä olisi ollut ainkakin Anyseen E30 perusmallille suora tuki. Ok. latasin Me TV: 0.5.30-1, jonka piti olla viimeinen versio, jossa tekstityskin toimi. Ohejelman avaaminen tuottaa kuitenkin ilmon: Virhe hakemiston /usr/share/doc/dvb-utils/examples/scan/dvb-t avaamisessa: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole. Ja siihen se sitten stoppaa.

Tarvitaanko jotain lisäpalikoita vaiko mitä pitäisi tehdä. Yritin ladata pakettienhallinan kautta, jotain .7 -versiota, jonka mukana tulee sitten joku xine-jotain. Mutta homma ei senkään kanssa toimi. 0.9 versiotakin on, mutta se ei hae edes kanavia. Olen siis taas kerran täysin suossa. Miksi tämä on tällaista sotkua joka kerta ja joka versiolla?  Help, mitä tehdä?


1151
Laitealue / Vs: 9.04 eikä ääniä
« : 14.06.09 - klo:17.39 »
Yksi jippo, jota voisi kokeilla, on vaihtaa ääniasetuksista automaattiset laitevalinnat alsa:ksi. Sillä konstilla sain yhden äänien kanssa kiukuttelleen masiinan soimaan.

T:Jallu59

 Kiitos Jallu, Ubuntu on ihmeellinen. Kolmas buutti, ja äänimikseristä olivatkin yht'äkkiä äänet mykistettynä ja liukusäädin masterista vielä 3%:ssa, vaikka en niitä noin jättänyt. Mykistys pois ja liukusäädin 85:een, ja sitten alkoi koneen etuseinän liittimistä kuulua, vaan ei takaa!!??. Ääniasetuksissa kävin, vaihdoin toiston ALSA:lle, ja sitten alkoi pelittää myös takaa. Mutta kun vaihtoi takaisin automattitunnistukseen, toiminta takaseinästäkin jäi päälle ok! Ota taas tästäkin selvä, mitä tapahtui, mutta nyt äänet pelittävät. Saas nähdä seuraavalla buutilla, miten on arvonta sitten  ;D

1152
Laittelin pojan entiseen pöytäkoneeseen 9.04:n, ja kaikki meni lennosta todella hienosti.  Kone on 2,4 gigainen Intel P4, 512 muistilla ja 80 G levyllä. Laitoin ext4:t juuren ja homeen. TÄMÄ LENTÄÄ!!! Näyttis Atin vanha Radeon 9550. Vanha putkinäyttö tunnistui suoraan ja resoluutio automaattisesti suurimpaan mahdolliseen, eli 1150x864 tjsp. Ongelmana on kuitenkin, ettei ääniä tule pihaustakaan.

aplay -l sanoo:

**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: V8237 [VIA 8237], laite 0: VIA 8237 [VIA 8237]
  Alalaitteet: 4/4
  Alalaite #0: subdevice #0
  Alalaite #1: subdevice #1
  Alalaite #2: subdevice #2
  Alalaite #3: subdevice #3
kortti 0: V8237 [VIA 8237], laite 1: VIA 8237 [VIA 8237]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0

eikä mikseristä mykistettynä kuin linjatulo ja mikki. Uusimpien päivitysten asentaminen ja buutti ei tuonut parannusta. Mykkänä on ja pysyy, kokeiltu niin etu, kuin takaliittimistäkin. Help!

 

1153
Multimedia ja grafiikka / Midi ei toistu [RATKAISTU]
« : 22.02.09 - klo:11.56 »
Jälleen näitä ikäviä perusaisioita, jotka olisi pitänyt olla kunnossa Ubuntussa ajat sitten. En saa toistumaan miditiedostoja .mid sitten niin milllään.

EDIT: Timidityn asennus sittenkin auttoi, mutta jostain syystä verkkolevyllä ollut miditiedosto ei avautunut, piti siirtää ensin koneelle. Sit toimi

1154

Jaa mites avoimilla ajureilla?

Ei tällä kortilla saa avoimella ajurilla käyttöön edes oikeaa resoluutiota. Glxgears antaa tulokseksi 10-20 FPS kun taas suljetulla ajurilla noin 1600-1800 FPS eli avoin ajuri tuskin jaksaisi pyörittää mitään videoita.

Tässä ikiaikaisessa HP:n läppärissä on joku Atin Radeon 345M. Emolevylle istutettu grafiikkapiiri siis. Glxgears antaa reilut 70 fps. Kokeillut ajaa tuota Anysee-telkkaria aika niin suurena kun se ruudulle mahtuu, ja siinähän tuo pyörii. Harmi vaan että ohjelmat ovat kovin epävakaita, ja hyydyttävät koneen ajoittain totaalisesti. Mikään muu kuin nämä TV-ohjelmat ei siihen ole mulla aikaisemmin pystynyt. Vahvistaa näkemystäni, että grafiikkapuolella olis paljon tekemistä. Ajuri tässä siis se avoin, kun se järjestelmän mukana on tähän asentunut.

1155

Lisäämällä ohjelmalähteisiin seuraavat, pitäisi löytyä uudemmat versiot.

Koodia: [Valitse]
deb http://ppa.launchpad.net/lamothe/ubuntu hardy main

Koodia: [Valitse]
deb-src http://ppa.launchpad.net/lamothe/ubuntu hardy main

Terveisin jori52

Kiitoksia, mutta mikähän meni pieleen, kun tuli nyt versio 0517 entisen 0525 tilalle, ja kuitenkin jo versioita 0719 on olemassa, vaan eikö Ubuntu Hardylle?

1156
Multimedia ja grafiikka / Me-tv:n versiot mistä .debinä
« : 06.01.09 - klo:15.17 »

Ibexiin lataantuu ilmeisesti reilusti tuoreempi versio me-tv:stä, ja valikkoon tulee Digital Television. Miksei tuo ole Hardyn pakettivarastoissa, eikö se toimi siinä? Mistä saisin tuoreemman toimivan version.  Hardyssä nyt niinkin vanha kuin .0525, eikä ainakaan sillä tallennu Ylen tekstitys nauhoittaessa, vaikka katsellessa sen saa näkyviin.

1157
Laitealue / Vs: No tuner device?
« : 05.01.09 - klo:17.50 »

Toi Anysee E30 meni heittämällä Ibexiin, mutta mikäs mättää Hardyssä. lsusb näyttää kauniisto Cyprus jne, ja sitten latasin ehdotetun v4l-dvb-dkms jne all.deb paketin ja asensin sen. Sitten perään Me TV:n joka kuitenkin tylysti ilmoittaa joka kerta No tuner device > Sulje. Ja kun tämän piti toimia, vai?

Pöh, ja sitte ku kävin vinukan puolella konffaamassa ja tulin takas Ubuntuun, niin toimii. Olisko ollut vaan sitten kentän puute tms.

1158
Laitealue / No tuner device? RATKENNUT!
« : 05.01.09 - klo:15.59 »
Toi Anysee E30 meni heittämällä Ibexiin, mutta mikäs mättää Hardyssä. lsusb näyttää kauniisto Cyprus jne, ja sitten latasin ehdotetun v4l-dvb-dkms jne all.deb paketin ja asensin sen. Sitten perään Me TV:n joka kuitenkin tylysti ilmoittaa joka kerta No tuner device > Sulje. Ja kun tämän piti toimia, vai?

1159
Laitealue / Takuuvarma emolevy?
« : 05.01.09 - klo:10.21 »

Nuorimmainen päivttämässä pelikonettaan (windows), mutta samalla petaan yhteensopivuutta myös Linuxin suuntaan.
Hankinnassa siis Intel Core 2 Duo -prosessorinen kone, mutta nyt mietityttää se emolevy. Olisko Intel-piirisarjainen varma valinta?
Näyttikseksi tulee Radeon Sapphire joku 512 kt ohjain, joka arveluttaa, mutta eiköhän nuo Radeonitkin ala pikku hiljaa pelitellä myös Ubuntu-maailmassa?

1160
Laitealue / Creative Instant Webcam [RATKAISTU]
« : 04.01.09 - klo:15.41 »
Ny kiukuttelee Hardy 8.041 otsikon veppikameran kaa. Lsusb näkee kameran niinkuin 8.10:ssäkin, mutta eipä vaan Ekiga osaa löytää sitä Hardyssä. Ibexissä pelittää suoraan. Olisko ideoita?

Edit: Varmaan näitä aloittelijan virheitä. Kun Ekigassa oli tarjolla sekä V4L että V4L2, luulin jälkimmäistä "paremmaksi" mutta sepä nimenomaan oli se virhe. V4L-valinnan jälkeen ohjelma näyttikin sitten lähteeksi veppikameran nimen, ja se oli siinä.

Sivuja: 1 ... 56 57 [58] 59 60 ... 63