Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - New_user

Sivuja: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 63
1081
Miten olisi Audacity  :)

Suosittelen lämpimästi. Saa pienet looppaukset, vaimennukset jne. nopeasti ja helposti tehtyä ja kuitenkin ominaisuuksia löytyy tavan tallaajalle liikaakin, jos alkaa penkomaan.

Kokeilin, toimiihan se, mutta äänikäyräikkuna on valovuoden jäljessä Goldwaven vastaavasta. Siinä on ikkunassa musta tausta ja vihreä ohut käyrä, tiheä aikajana millisekuntiresoluutioon asti alhaalla ja ikkuna pystyviivoitettu aikajanan asteikon mukaan. Esim jos zoomaa ja tutkii ääntä tarkasti, viivoitus 10 millisekunnein välein. Noin on todella paljon helpompi tutkia äänen ajoitusta. Lisäksi jos tekee valinnan Audacityssä, ei ainakaan minulla alhaalla olevat ruudut (aika jostakin johonkin) eivät reagoineet mitenkään, ja 1 sekunti resoluutiona on minulle aivan liian karkea. Harmi, hyvä ohjelma muuten. Saisi tuo käyttöliittymä äänikäyräikkunan osalta olla selvästi tarkempi ja luettavampi. 

1082
Kun olisi tarve vähentää edelleen Windows-puolella käyntiä niin kysyn, mikä olisi simppeli ääninauhoitin/editori. En tarkoita mitään raskasta moniraitaohjelmistoa, eikä midiä ja efektejä tarvita. Sellainen kuin wanha Windows-puolen Goldwave. Mulla on siitä joku win98 aikainen versio ja kelpaa edelleen. Siinä voi valita äänitteen laadun (mono/stereo, samplaustaajuus 44, 22, 11 Khz, 16bit tai 8bit). Sitten vain nauhoitetaan, ja äänikäyrä saadaan ikkunaan, jossa alkaalla aika ja äänikäyrä, josta voi leikata, johon liimata, tehdä loppuvaimennuksen jne. Siis perustoimintoja. Se aikajana ikkunan alalaidassa ja viivoitus  ikkunassa ovat tärkeitä. Jotta siis tällaista. Ideoita?

1083
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Netti ei toimi.
« : 02.09.10 - klo:12.55 »
En usko, että kukaan on tehnyt niin hölmöä verkkokorttia, että se ei lähtökohtaisesti toimisi kun koneeseen laitetaan virrat päälle.

Kyllä vaan on.  Tämä on se vanha ongelma, johon törmäsin aikanaan pöytäkoneen kanssa itsekin. Eli verkkokortin ajuriasetuksista WINDOWSIN puolelta pitää kääntää "herääminen" päälle.

"Unplugging the cable for a short time didn't solve the problem. However, enabling Wake-on-LAN in Windows did the job.E

1084
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Näytön pimennys ei toimi?
« : 02.09.10 - klo:12.39 »
10.04 Ubuntu kyseessä? Omassa (HP) läppärissä tuo kyllä toimii.

Oletko asettanut virransäästöstä toiminnan sekä akkukäytölle että verkkovirtakäytölle?

Samoja läppäreitä 2 kpl, toisessa 10.04 toisessa 9.04. Asetukset laitettu ok (wanha atk-mies), mutta ei pelitä näytön sammutus, eikä mikään muukaan vaihtoehto kun läppärin kansi suljetaan. Prossun kellotaajuus säätyy kympissä ok, ysissä jää joskus korkein kellotaajuus bootin jälkeen päälle, vaikka ei kuormaa ole. Pitää käsin veivata alemmas.

1085
Ubuntu tietokoneissa / Näytön pimennys ei toimi?
« : 01.09.10 - klo:18.35 »
Näissä nykyisissä kotiläppäreissä, HP nc6320 ei pelitä esim, näytön pimennys, kun kannen sulkee. Se toimii ennen kuin Ubuntu ottaa järjestelmän haltuunsa, siis esim Grub-valikossa vielä. Ikivanhan HP:n nx9010 kanssa pimennys pelasi moitteetta. Siinä myös saattoi jollakin versiolla toimia lepotila (suspend). Tässä toimii valmiustila (keskeytystila 9.04:ssä), mutta suspendista kone ei toivu, vaan jättää näytön pimeäksi. Olisi kiva nyt saada tuo näytön sammutus toimimaan kun kansi suljetaan tai kun kone on käyttämättä. Tarkoitan siis oikeasti taustavalon sammuttamista. Asetuksista tuo on laitettu päälle, ei vain toimi.

Mikä neuvoksi? Näytönohjain Intel 950.

1086
Laitealue / Vs: A-link usb-wlan adapterin asennus
« : 21.08.10 - klo:15.35 »
Asensin ubuntun puolisen viikkoa sitten ja hankin A-link WNU(L) usb-wlan adapterin. Onko kenelläkään kokemusta tämän asentamisesta....

Ainakin A-Linkin tikun edellinen malli toimii Ubuntun 9.04 versiolla ilman mitään ajuriasennuksia. Realtekin piirisarjaa noissa on ollut, ja pitäisi olla edelleen.

Laitapa se tikkusi koneeseen, ja anna vähän ajan päästä päätteessä (Sovellukset>Apuohjelmat>Pääte komento lsusb, ja laita tulostuva litania tänne. Samoin voit antaa komennon iwconfig ja laittaa myös sen komennon tulokset tänne. Katsotaan sitten.

1087
Kiitos taas asiantuntevista vastauksista. Kokeilut jäänevät ensi viikonloppuun, jos jaksaa silloinkaan. Pitäisi nimittäin tuonne helteisiin lähteä niitä videoita ottamaan loppuviikoksi. Pitää palata aiheeseen kun on aikaa ja voimia. Linuxin puolella tein sen Mplayer-asennuksen justiinsa blenderin ohjeiden mukaan, eikä siinä tullut ongelmia Lucidissa. Joten se ffmpeg-mt sitten lienee ollut käytössä.

1088

Kyllä CoreAVC:n pitäisi olla selvästi nopeampi kuin normi-MPlayer (ilman ffmpeg-mt:tä). Saitko CoreAVC:n varmasti käyttöön SMPlayerin kautta ja mitä ohjetta sovelsit? MPC-HC:lla olisi helpompi yrittää, koska se on natiivi DirectShow-soitin ja kodekin voi valita asetuksista.

Sinänsä NC6320:n T5600 (1.83 GHz C2D 667 MHz:n muistiväylällä) ei kyllä riitä nopeallakaan dekooderilla kaikkein raskaimpiin videoihin, eikä ainakaan 1080p50:een tavallisella bitratella.

Jos purat videot näytönohjaimella, prosessorilla ei ole väliä vaan yksi hidaskin ydin riittää. Softapurulla kaksi 3 GHz:n ydintä riittää pitkälle, mutta 1080p50-videoiden katseluun ja editointiin ottaisin varmuuden vuoksi 4 ydintä.

Tehosta on myös hyötyä, jos meinaat pakata videoita uudelleen (esim. x264:llä). Silloin Intelin puolella 4-ytiminen Core i5/i7 on hyvä perusratkaisu.

Tänks. Kyllä sen CoreAVC:n otin käyttöön samalla tavalla kuin sitä yritin Linuxin puolella. Suorituskyky-välilehdeltä CoreAVC käyttöön, ja säikeitä 2. Yleisasetuksista oli DirectX ulostulona. MUTTA, kama on todellakin 1080P50, joten se pullonkaula taitaa olla mainittu kone muuten väylineen. Köykäisemmät AVCHD-laadut näkyvät kyllä ilman nykimisiä.
ainakin Winukan puolella.

Ja kyllä, mieli on orientoitunut uuden työkoneen valinnassa jo 4ytimisen suuntaan. Olen vähäiset konvertoinnit tehnyt AVS4YOU-softalla Windowsissa. Tuntuu sujuvan ihan hyvin vaikkakin hitaasti.  720p nielaisevat jo useammat koneet. Niin ja vielä, mikä on mainitsemasi x264, ja miten Mplayerissä otetaan käyttöön mainitsemasi ffmpeg-mt?

EDIT: Ja on se vaan kummaa, että tietokoneet puhkuvat, ja video nykii,  mutta kun tuon reilun nyrkinkokoisen murikan, eli Panasonic SD-700 kameran iskee HDMI-kaapelilla teräväpiirtotelkkuun, ja heittää 1080p50fps toistoon, niin eipä nyi loistava kuva pätkääkään  eikä "prosessori" kamerassa kuumene. Eli se niistä tehokkaista PC-tietokoneista  ;D

1089
Jottei suotta muilta rahaa palaisi niin: käytin muutaman taalan tuon CoreAVC:n ostoon, ja järkkäsin Windows puolella sen pelittämääm SMPlayerin kanssa. Tulos oli, ettei se tuonut mitään uutta siihen, mitä tuo normi MPlayer-SMPlayer Ubuntun puolella ilman CoreAVC:ä. Kuten NM toteaa, kyllä tässä on se rauta varmaankin se oikea ratkaisu, eli lähinnä Nvidian VDPAU-kelpoinen näyttis. Harmi vain, ettei läppäriini (HP nc6320) Core2 Duo-prossulla saa vaihtoehtosta näyttistä. Intelin 950 on kiinteänä ainoa mahdollinen.

Mutta pitääpä asia pitää mielessä, kun tässä tulee eteen duunikoneen vaihto. Mietityttämään vielä jää, tarvitaanko tuon näyttiksen lisäksi 4-ydin prossu, vai riittääkö 2 ydintä. Inteliä olen aikonut suosia. Ainakin nykyinen AMD on sellainen leivänpaahdin ja sähkösyöppö ettei pahemmasta väliä.

1090

CoreAVC:ta varten riittää, että MPlayerissä on CoreAVC-tuki. Ubuntun smplayer-paketit sisältävät pelkän käyttöliittymän, joten sen rinnalle tarvitaan jokin mplayer-paketti.

Aiemmin mainittu coreavc-PPA:n mplayer ja lucidin virallinen smplayer mahdollistavat sekä ffmpeg-mt:n että CoreAVC:n käytön. Myös VDPAU:n pitäisi toimia, mutta SMPlayer 0.6.8:n asetuksissa ei ole sille valmiita valintoja.

Valitettavasti coreavc-PPA:n MPlayer kertoo versiokseen "MPlayer UNKNOWN-4.4.3 (C) 2000-2010 MPlayer Team", jolloin SMPlayer ei voi tunnistaa oikeaa versiota (tuore git, uudempi kuin 1.0rc3). Tämä pitäisi raportoida paketin ylläpitäjälle, Taylor LeMasurier-Wrenille. Nyt SMPlayer tuntuu herjaavan versiosta aina välillä ja pyytää käyttäjää valitsemaan sen listasta (1.0rc3 käy).

Libavcodecin/ffmpeg-mt:n säikeiden määrä asetetaan SMPlayerin asetuksissa Suorituskyky-ikkunassa. CoreAVC:n voi nähtävästi ottaa käyttöön samasta paikasta, kun se on ensin asennettu PPA:n ohjeen mukaan. Jos SMPlayerin CoreAVC-valinta ei toimi, pitää asetus lisätä itse ylimpään laatikkoon välilehdellä Lisäasetukset->Asetukset MPlayerille:

Koodia: [Valitse]
-vc coreserve,
(huomaa pilkku lopussa)

Tuota joo, kiitos NM. Jäi edelleen epäselväksi, onko tuossa mainitussa mplayerissä itsessään jo se COREAVC, vaiko ei, ja jos ei, miten se asennetaan, ja mistä? Nuo Mplayer- ja SMplayer-asennukset menivät kyllä ihan ok vaimon koneessa, missä on 10.04. Itselläni tässä nyt edelleen 9.04 ja täällä näköjään ei tuo add-apt -komento edes toimi, ja lieneekö antamasi repokaan sopiva. Sources.listiin ei tuota antamassi ppa: ..... voinut hyväksyttävästi lisätä. Ne on kaikki siellä deb http://ppa.janiinedelleen tavalla siellä.

Siis. Saako 9.04 mplayerin coreavc:lla ja smplayerin pelittämään, ja jos niin miten (simppelit ohjeet kuten kymppiinkin, kiitos)

1091
Hohhoijakkaa näitä linux-virityksiä. Ei kukaan enää halua käyttää videonkatseluohjelmia tyyliin "komento parametri parametri parametri enter"  ;D

JOTEN yritinpä asentaa myöskin graafisen ohjelman mplayerin käyttöön seuraavasti, ja tuloksena kasa virheitä. Alustana nyt 10.04. Mplayer muuten asentui yllä olevan ohjeen mukaan hienosti. Mikä mättää ja mites tämän playerin saisi toimimaan, niinkuin graafisessa ympäristössä oikeiden ohjelmien pitäisi?



sudo apt-get install mplayer-gui
ubuj@ubuj:~$ sudo apt-get install mplayer-gui
[sudo] password for ubuj:
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
Seuraavat ylimääräiset paketit on merkitty asennettaviksi:
  libopenal1 mplayer-skins
Ehdotetut paketit:
  mplayer-doc netselect fping
Seuraavat UUDET paketit asennetaan:
  libopenal1 mplayer-gui mplayer-skins
0 päivitetty, 3 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 4 päivittämätöntä.
Noudettavaa arkistoa 2 524kt.
Toiminnon jälkeen käytetään 5 706k t lisää levytilaa.
Haluatko jatkaa [K/e]? k
Nouda:1 http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/multiverse mplayer-skins 3 [295kB]
Nouda:2 http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-updates/universe libopenal1 1:1.12.854-0ubuntu1~lucid1 [115kB]
Nouda:3 http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/multiverse mplayer-gui 2:1.0~rc3+svn20090426-1ubuntu16 [2 114kB]
Noudettiin 2 524kt ajassa 2s (1 105kt/s)
Valitaan aikaisemmin valitsematon paketti mplayer-skins.
(Luetaan tietokantaa... 153132 tiedostoa ja hakemistoa tällä hetkellä asennettuna.)
Puretaan pakettia mplayer-skins (.../mplayer-skins_3_all.deb)...
Valitaan aikaisemmin valitsematon paketti libopenal1.
Puretaan pakettia libopenal1 (.../libopenal1_1%3a1.12.854-0ubuntu1~lucid1_i386.deb)...
Valitaan aikaisemmin valitsematon paketti mplayer-gui.
Puretaan pakettia mplayer-gui (.../mplayer-gui_2%3a1.0~rc3+svn20090426-1ubuntu16_i386.deb)...
dpkg: virhe käsiteltäessä /var/cache/apt/archives/mplayer-gui_2%3a1.0~rc3+svn20090426-1ubuntu16_i386.deb (--unpack):
 trying to overwrite directory '/usr/share/pixmaps/mplayer.xpm' in package mplayer 3:1.0~rc3+git20100723.625a447-0ubuntu1~ripps1~lucid with nondirectory
Suoritetaan kohteen desktop-file-utils liipaisimia...
Suoritetaan kohteen python-gmenu liipaisimia...
Rebuilding /usr/share/applications/desktop.fi_FI.utf8.cache...
Suoritetaan kohteen python-support liipaisimia...
Käsittelyssä tapahtui liian monta virhettä:
 /var/cache/apt/archives/mplayer-gui_2%3a1.0~rc3+svn20090426-1ubuntu16_i386.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

1092
Laitealue / Ruudun tai ikkunan kaappaus 10.04:ssä
« : 16.07.10 - klo:19.11 »
Tiedoksi kehittäjille: 10.04 (uusasennus, jota päivitetty) on seuraava vika printscreenin kanssa. Läppäri HP nc6230, jossa on tuo printscreen näppäin niin, että se on normaalisti insert ja Fn-näppäimen kanssa printscreen. Vaikka muut Fn-näppäimen kanssa toimivat vaihtoehdot (vaikkapa ruudun kirkkauden säätö) toimivat, ei toimi tuo kyseinen printscreen. 9.04:ssa (toinen tismalleen samanlainen kone) toiminto toimii. Ikkunan saa toki kaapattua käynnistämällä Apuohjelmat > Ota kuvakaappaus, mutta se on tarpeettoman hankalaa. Esim. laskuja maksettaessa on kätevää ottaa maksukuitti-ikkunasta kaappaus, ja tallentaa se. Joten tällainen "bugi" 10.04 tiedoksi. Edelleen sitä mieltä, että 9.04 olisi ollut parempi LTS:ksi  ;)

1093
Vertasin juuri Panasonicin SD-700 kameran videota ( HD, 1080 lomitettu 25 fps, kameran huonoin bitrate), ja tulos oli, että samalla koneella ei tuotakaan saa toistumaan Ubuntun puolella 9.04:ssä VLC:llä ilman rankkaa pätkimistä. Menee Windowsin VLC:llä hyvin, jotenkin siellä toistuu myös 1080/50P eli HD, mutta lomittamattomana ja 50 fps. Ubuntu jämähtää aloituskuvaan. Parhaiten nuo menivät pojan Macbookilla (Core 2 Duo, 2,4 GHz). Oma kone HP Core 2 Duo 1,7 GHz ja Intelin 950 näyttis. Onko paremmasta toivoa täällä Linuxin puolella? Onko toistoon parempia kaluja, plugineja tms. ja onko käypäisiä ohjelmia videoeditointiin. Olen videon kanssa aika nyypiö vielä niinkuin Ubuntunkin. Neliydin prossulla pitänee kait duuniin uusi kone sitten hankkia, kun AMD:n "vedenkeitin" on jo muutaman vuoden pöydällä puhissut?

1094
Laitealue / Vs: Creativen Mp3 soitin toimimaan
« : 25.06.10 - klo:11.09 »
Miten saisi Creativen Zen touch -mp3 soittimen toimimaan kunnolla uusimmassa ubuntussa?
Kyseinen laite ei toimi usb muistina, vaan tarvitsee erillisen ohjelman toimiakseen.

Ööö, tuota noin, muistaakseni juniorin jo rikkoutuneen Creativen sai soittimen asetuksista käännettyä massamuistimoodiin, oletuksena se oli jossakin Windowsin mediaplayer-asetuksissa. Tuon asetuksen muuttamisen jälkeen toimi MACin kanssa ihan ongelmitta.

1095
Laitealue / Vs: WLAN rupesi tahmaamaan
« : 23.06.10 - klo:13.47 »
Omasta WLAN-tukiasemasta on kyse, tai tarkemmin sanoen WLAN-reitittimestä, joka on kaapelimodeemin perässä.

On joskus pitänyt buutata wlan-tukiasema tuollaisen takia.

1096
Laitealue / Näytönohjain ja kone HD-videoille
« : 22.06.10 - klo:08.36 »
Viimeisien laitepuoli vähän hakusessa, ja kysynpä neuvoa. Pitäisi päästä pyörittämään kunnolla (mahdollisesti editoimaan) tuollaista 1080/50P -videota. Tämä noiden videomiesten slangia, mutta käytännössä siis Panasonicin HDC SD-700 videokameran parasta laatua (1920 x 1080 50 fps lomittamaton eli siis progressiivinen = P). Nykyinen työmasiina antaa tuolle Panasonicin omalla HD Writer ohjelmalla korkeintaan 16 fps, ja jostain syystä, jota en tiedä ilmeisestikin kevyemmälle 1080i-videolle vain 8 fps. Ei siis oikein suju. Tämä siis kaikki Windows-puolella, mutta  samat ongelmat läppärillä (Dual Core 2 1,7 GHz, Intel 950 näyttis) Itse video avautuu kyllä myös Ubuntun puolella ainakin VLC:llä.

Millaista konetta/näyttistä pitäisi tuollaisille videoille tarjota, jotta homma sujuu? Olen videoiden kanssa aika ummikko, mutta digikuvapuolen terminologia hyvin hanskassa ja kohtuullisesti myös atk-laitteet.

1097
Käytössä olevaa levyä et voi muutella. Niinpä suosittelen käynnistämään koneen asennuslevyltä. Avaat siellä Gpartedin (olikohan Levyosioiden muokkain suomeksi) ja sillä pienennät Kubuntu-osiotasi ja vapautetulle tilalle luot NTFS-osion. Tuo voi sitten kestää jonkin tovin, muistaakseni tuo osioiden koon muuttaminen oli aika intensiivinen prosessi.

Niin tai näin, mutta uusin Gparted rikkoi oman NTFS-osion, ja virheestä on tiedot Gpartedin sivulla. 0.3.4-8 versiolla en ole saanut rikki yhtäkään NTFS-osiota. Mutta tuo versio ei sitten osaa ext4:ää, tiedoksi.

1098
Laitealue / Uutena mokkulamaailmaan
« : 10.06.10 - klo:08.49 »
Edessä reilun kuukauden kuvausreissu ympäri Suomenniemeä etelästä pohjoiseen, idästä länteen, ja läppäri mukana pakollisena apuvälineenä. Tuli sellainenkin mieleen, että voisi olla kiva päästä nettiinkin joskus. Yövyn mieluummin mökkikylissä ja luontokeskuksissa  yms. kuin kesäkuumissa humppahotelleissa. Siksi majoituspaikoissa tuskin on juurikaan nettiyhteyttä. Tuli sitten mieleen, että jos kokeilisi matkassa jonkin sortin nettitikkua. Itsellä ei harmainta aavistusta, mistä liittymä (ottaisin miel. tilapäisen), ja mikä olisi hyvä tikku, joka toimisi heittämällä mielellään sekä 9.04:ssa että Macissä (10.4). Puhelinliittymä on Soneran, joka uskoakseni tarjoaisi ehkä parhaan peiton kautta maan yhteyden saantia ajatellen.

Jos joku tarjoaisi jo tällaiselle vanhemmalle nyypiölle käytänjnön apuja, olisin kiitollinen. Välttämätönhän tuo nettitikku ei välttämättä ole, mutta siinä on takapiruna myös mahd. juniorin tarpeet (se mäkkiyhteensopivuus siis olis kiva).

1099
Laitealue / Vs: Läppärin hiiritasoa ei voi disabloida
« : 08.06.10 - klo:07.42 »
Etsiskelin haulla vähäsen, ja taitaa mennä siten, että laittaa /etc/modprobe.d/blacklist.conf-tiedostoon jatkoksi seuraavasti:
Koodia: [Valitse]
blacklist psmouse

l. avataan ko. tiedosto tietenkin...
Koodia: [Valitse]
sudo gedit  /etc/modprobe.d/blacklist.conf

Onnea yritykselle...
(Siis tiesin tämän teoriassa, joten käytännöstä ei ole yhtään kokemusta.)

Juu, juuri noin sen tein. Nimim Salain tavasta tehdä asia ei ollut minkäänlaista hajua. Minä kun olen nimimerkinkin perusteella aika New_user, ja Linuxin sielunelämä on aika hatarasti hallussa. Ihmettelen suuresti vain,  MIKSI tuo hiiritason disablointi on jätetty hiiren asetuksista (Ylläpito>Asetukset>Hiiri) POIS, kun se siellä on ollut olemassa aiemmin ja hyvin pelannut.

1100
Laitealue / Vs: Läppärin hiiritasoa ei voi disabloida
« : 07.06.10 - klo:19.12 »
Mää oon niin tavattoman huono näissä koneen säätö jutuissa, mutta voisit ottaa seuraavaksi:
Koodia: [Valitse]
dmesg |grep PS/2

niin nähdään PS/2-ajuri.

Tällaista tulee, ja jos tuosta on erikseen napattava tuo Synapticin ajuri niin mikäs sen modulin nimi oikein on. Itselleni ei tuosta taas selviä.

[    0.493580] PNP: PS/2 Controller [PNP0303:C217,PNP0f13:C218] at 0x60,0x64 irq 1,12
[    0.496513] mice: PS/2 mouse device common for all mice
[   35.214656] input: SynPS/2 Synaptics TouchPad as /devices/platform/i8042/serio4/input/input7

EDIT: väärin antamani komennon seurauksena sain selville, missä nuo modulit on mainittu, ja vilkaistuani tiedostostoa /proc/modules ainoa hiireen ja PS/2 viittaava moduli oli psmouse.

Koodia: [Valitse]
sudo rmmod psmouse
Disabloi hiiritason kuten ennakoinkin, ja usb-hiiri jäi eloon. Nyt sitten vaan kait blacklistataan tuo psmouse eller hur?
 

Sivuja: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 63