Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - New_user

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15
61
Laitealue / Wlan-piiri?
« : 21.06.18 - klo:18.20 »
Onkohan alla olevalle  piirille tuki Ubuntussa ainakin jo 16.4:ssä?

Intel® Dual Band Wireless-N 7260 802.11a/b/g/n

62
Emännän koneessa päivitys 12.04 -> 14.04. Nautilus ei näytä valokuvien pienoiskuvia nyt. Oikeasta laidasta asetuksista esikatselu paikallisista tiedoistoista alle 10 mt asetettua. Ei apua. Mistään järjestelmäasetuksista en löydä Nautilusta. Olisiko ratkaistavissa?

63
Multimedia ja grafiikka / Videon äänen vahvistaminen?
« : 08.06.18 - klo:11.51 »

Hei, onko näppärää keinoa vahvistaa videon ääntä koskematta itse videokuvaan? Siis silleen, että video ajetaan vain läpi, mutta ääntä vahvistetaan? Katsoin Avidemuxia, mutta siinä ei ollut kyseistä toimintoa, ja Handbrake taitaa pakata videon uudelleen, ja se ei ole suotavaa. Vahvistettava ääni 720p videota 8Mbs mp4 aac 256 äänellä.

64
Multimedia ja grafiikka / Videokysymystä
« : 22.04.18 - klo:16.52 »
Hankkimani Sony RX100 III  matkakamera näyttäisi ottavan myös kohtuullisen hyvää videolaatua. Kysymyksiä tästä:

Oletuksena kamera on AVCHD-moodissa ja kuvausasetus 1080p 28M. Ihan ok niin. Kamerassa on myös minulle tuntematon XAVC S -mahdollisuus, ja sikäli outoa, että pitäisi olla 64-gigainen kortti sitä varten. Olisiko tuon formaatin käytöstä etua jollakin tavalla, ja mikä siinä estää 32-gigan kortin käytön? Kortti muuten on nopea Sonyn kortti.

Sitten koko tämä AVCHD-käsite on hämärä. Kameran tuotos näyttää olevan siis H264 MPEG4:ää .MTS tiedostopäätteellä, mutta sitä samaa H264 MPEG4:ää se on itselläni, kun räpellän Open Shotilla jotain. Tiedostopäätteenä on vain MP4. Onko siis videoiden "säilö" kummassakin tapauksessa sama, tiedostopääte vain on eri? 

Kamera valittu hinta/laatusuhteella edullisimmasta kotimaisesta kaupasta (Superkuva). Kameran versiot IV ja V eivät sinänsä tuo mitää uutta laatuun. 4k-videot vain ovat lisänä, mutta ne eivät kiinnosta.

65
Multimedia ja grafiikka / VHS-nauhojen digitointi
« : 03.04.18 - klo:16.48 »
Kyselisin tämän päivän neuvoja VHS-nauhojen digitointiin. Yhteistyökumppanilla on aikoinaan tehtyjä tallennuksia, jotka ovat rakkaita, ja ne pitäisi saada nykyformaattiin. Käytettävissä olisi hyväkuntoinen VHS-nauhuri toistoon ja liitäntöjä oli scartin lisäksi muistaakseni RGB, mutta ääni tietysti pitäisi saada myös talteen, koska se on hyvinkin tärkeä. Yhteistyökumppanilla on jokin "laite", jota en ole nähnyt vielä, ja se on PC-koneelle mahdollisesti Windows-ajureilla. Mutta voi olla, ettei moista laitetta lainkaan tarvittaisi. Itsellä käytössä kaksi läppäriä jossa 16.04 ja Win 8.1 sekä 12.04/WinXp. Piuhoja jonkin sorttisia on ja ulkoista kiintolevytilaa riittävästi. Jonkinlainen scart ->? muunnos ainakin ilmeisesti tarvittaisiin, ja sellaista ei ole. Yksi keino tietysti olisi ajaa nauhurilta TV:hen, ja kuvata ruudulta digivideokameralla, mutta se on kai viimeinen mahdollisuus?

Kaikki hyvät neuvot tarpeen, kiitos!

66
Hei

EDIT: käytän 16.04:ää Gnomella.

Taloon tulossa viikon sisään Roland FP-30 jalustoinee ja pedaalipalkkeineen "kotipianoksi". Koska laitteessa on myös (USB)midiulostulo, sitä tulee varmaankin myös ainakin kokeiltua midikiipparina. Mikähä olisi helpohko softa ottamaan vastaan laitteen midiä, ja millä saisi käytettyä erilaisia äänikirjastoja (ovatko ne nyt sitten sampleja?) ja kenties jopa erilaisia efektejä. Tarkoitus ei olisi uppoutua syvälle jonnekin Jackin kytkentöihin ja muuhun HW-puoleen, vaan enemmänkin keskittyä soitteluun. Olen kuullut sellaisesta softasta kuin LMMS, mutta demovideota katsellessa en innostunut. Lienee täysiverinen DAW?. Kiinnostaisi myös, jos ohjelma, sama tai eri, osaisi tehdä tulostettavat nuotit suht. oikein. Olisiko ehdotuksia, vai vaadinko ihan liikaa.

67
Onko hyviä keinoja ääni- ja kuvaraidan tahdistukseen tarkasti OpenShot-videoeditorin kanssa?

Testasin eilen hommaa kuvaamalla kitaran räpellystäni järjestelmäkameralla, ja pitämällä Zoom R24 -äänittimen omat mikit päällä soiton ajan. Kun molemmat olivat käynnissä, läpsäisin käsiä yhteen, ja sen avulla sain yritys-erehdys -menetelmällä kuva- ja ääniraidan kohtuu hyvin kohdilleen. Soisi kuitenkin olevan jonkin vähän helpomman keinon. En ainakaan löytänyt ohjelmasta mitään hidastusta esikatseluun, sekin auttaisi paljon. Toinen vielä fiksumpi tapa olisi saada raitojen audiokäyrä näkyviin, jolloin sekä kameran oman mikin ja ulkoisen äänittimen äänipiikit läpsäisyn mukaan saisi hyvinkin tarkasti kohdalleen. Tuossa samalla tulisi tahdistettua videokameran ja äänittimen etäisyysero kuvauskohteeseen. Se voi tuoda äänen etenemisen vuoksi omat siirtymänsä.

68
Yhä useammin on tässä toistunut ongelma, että hiiren kursori jää lepotilasta käynnistettäessä työpöydän "alle". Hiirtä liikuttaessa näkyy vaaleampi liikkuvan kohta työpöydällä, ja yläpalkista pystyy jopa käynnistämään sovelluksen, kun se vaaleampi kohta sattuu ikonin alle. Sitten kun esim. selain on käynnistynyt, kursori tulee kyllä sitten siihen sen päälle. Uloskirjautuminen ja takaisin sisään poistaa kyllä ongelman joksikin aikaa, mutta se palaa taas kuitenkin takaisin. Kone on Lenovon book-läppäri Intelin HD4000-näyttiksellä ja käytössä Ubuntu 16.04 64-bit ja Gnome siinä päällä. Outo ongelma!

69
Hävisi LXDE-pöydän yläpalkista Shutdown-nappi, jonka takana on se valikko, josta voi valita sammutuksen, uloskirjautumisen jne. Miten saan sen takaisin? Entä miten saan palkkiin vasemmalle sovelluksia? Nyt ei saa hiiren oikealla valikoista lisättyä kuin työpöydälle

70
Suuresti ymmärtämättömänä Linux-ohjelmoinnista kysyn, mikä olisi kätevin tapa tehdä ohjelma, joka ottaisi koneen ulkoisen IP:n talteen, ja lähettäisi sen tiedostona oman domainini (hostattu muualla) palvelimelle vaikka FTP:llä automaagisesti. Homma voisi toimia vaikka niin, että otetaan IP talteen, ja verrataan, jos se on muuttunut, niin sitten uusi talteenotto ja lähetys. Ideana tässä olisi, että domainin palvelimella olisi tieto kotona sijaitsevasta purkista, jossa olisi tiettyä toiminnallisuutta. Kiinteä IP olisi tietysti toinen vaihtoehto, mutta nyt kun on kotona pakko linjojen lähtiessä siirtyä mobiilinettiin, niin parhaiten toimiva operaattori veloittaa siitäkin kympin kuussa, vuodessa 120.

71
Multimedia ja grafiikka / IPTV ?
« : 31.07.17 - klo:15.14 »
Voisiko joku niinkuin kunnolla kertoa, mistä tuossa IPTV:ssä on oikein kyse? Mulla on tuo Raspbery Pi II, ja siinä OpenElec ja Kodi, ja tässä taas kerran yritän saada Etelä-Euroopasta jotain näkyviin. Mulla oli aikanaan Espanjasta TVE1 ja 2 ainakin näkyvillä samoin Portugalin vastaavia RPT1, 2 jne, mutta ne lakkasivat ajat sitten toimimasta. En tiedä miksi.  Netistä selaimella löytyy hyvinkin esim.

https://www.rtp.pt/play/direto/rtp1

josta pääsee katsomaan RPT1:ä silloin kun sieltä tulee ohjelmaa, jonka levitys on sallittu. MUTTA, ei tuota osoitetta voi kuitenkaan laittaa IPTV-listaan, koska se on nettisivu, joka sisältää framen tuohon striimiin. Miten siis kaivaa itse striimiosoite, jonka voisi laittaa kanavalistaan. Kotini reitittimestä tulee kyllä läpi noita, koska esim ABC News toimii ja jotain muita jenkkikanavia. Löysin yhden sivun, jolta luulin saavani oikean osoitteen tähän tapaan, mutta turha toivo, ei toimi.

#EXTINF:-1,RPT1
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://ec23.rtp.pt/livetv/2ch5h264 playpath=2ch5h264 swfUrl=http://programas.rtp.pt/play/player.swf?v3live=1 pageUrl=http://www.rtp.pt/play/direto/rtp1

Koko IPTV siis mulle käsittämätön systeemi, josta en saa selvää. HELP!



72
Ubuntu mobiililaitteissa / Sony Open Devices Program?
« : 23.05.17 - klo:17.33 »

Olisisko tässä mahdollisuus Ubuntulle Sonyn puhelimiin? Sailfish kaiketi aikoo mennä jotenkin mukaan.

https://developer.sonymobile.com/open-devices/


73
Olen yrittänyt asentaa Gimpiin wavelet-denoise -pluginia. Linkki alla. Purin paketin, menin päätteellä purettuun hakemistoon, ja annoin ohjeen mukaisesti

http://registry.gimp.org/node/4235/

Koodia: [Valitse]
make
make install

Sitten virhelitania alla. Ilmeisesti libgimp/gimp.h:n puuttuminen kaataa asennuksen. Eli JÄLLEEN kerran huonosti dokumentoitu. Joku nörtti oletuksena luulee, että loppukäyttäjällä on sellainen ja sellainen ympäristö, jossa on jotkin tietyt asennukset tehtynä. Miten pääsisin eteenpäin? Gimpin versio on 2.9.5 ja alla Ubuntu 16.04.


Koodia: [Valitse]
$ make
make -C po
make[1]: Entering directory '/home/ubuser/Lataukset/wa/po'
msgfmt -c -v -o de.mo de.po
de.po:7: varoitus: otsakekenttä ’Language’ puuttuu otsakkeessa
36 käännettyä viestiä.
msgfmt -c -v -o ru.mo ru.po
ru.po:2: varoitus: otsakekenttä ’Language’ puuttuu otsakkeessa
36 käännettyä viestiä.
msgfmt -c -v -o it.mo it.po
it.po:6: varoitus: otsakekenttä ’Language’ puuttuu otsakkeessa
36 käännettyä viestiä.
msgfmt -c -v -o et.mo et.po
et.po:7: varoitus: otsakekenttä ’Language’ puuttuu otsakkeessa
36 käännettyä viestiä.
msgfmt -c -v -o pl.mo pl.po
pl.po:2: varoitus: otsakekenttä ’Language’ puuttuu otsakkeessa
36 käännettyä viestiä.
make[1]: Leaving directory '/home/ubuser/Lataukset/wa/po'
make -C src
make[1]: Entering directory '/home/ubuser/Lataukset/wa/src'
make[1]: gimptool-2.0: Komentoa ei löytynyt
cc -O3 -Wall  -c -o plugin.o plugin.c
In file included from plugin.c:16:0:
plugin.h:21:26: fatal error: libgimp/gimp.h: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
compilation terminated.

74
Yritin saada tabletin Firefoxin unohtamaan edellisen session, ja uudelleen käynnistettäessä aloittamaan määritellystä aloitussivusta. En onnistunut, paitsi määrittämällä historysivujen määrän nollaksi, ja se nyt ei ole kivaa, kun ei peruuttaa voi mitenkään. Olen etsinyt about:config sessionstore-hakusanalla, mutta sieltä ei löytynyt mitään sopivaa kohtaa. On se aika hullua, että viimeinen sivu avautuu, aina kun selaimen avaa, ja peruutusnäppäimellä pääsee siitäkin taakspäin. Olen laittanut asetuksiin selaimen hävittämään kaiken suljettaessa, mutta ei apua sieltä. Tämä koskee vain siis tuossa sukulaisen Android-tabletin Firefoxia. Ubuntussa en moiseen järjettömyyteen ole törmännyt.

75
Sukulainen löi käteen Alcatelin Android-tabletin, joka yrittää buutata yhä uudelleen ja uudellen. Recovery-valikkoon pääsee, mutta sieltä kautta ei apuja tule, eli pelkään pahoin itse käyttiksen kadonneen. Millä konsteilla tuollaiseen asennetaan Android-uudellen. Ei mitään kokemusta tableteista eikä Androidista muutenkaan. Ilmeisesti Android-versio tuohon olisi 4.4. Saisiko apuja?

Niin, ja se tabletin malli oli Alcatel Onetouch PIXI 3 ( 8 )

Laitteessa näyttää olevan 8 gigan microSD-kortti. Ehkä sitä kautta sinne saisi käyttiksen, mutta miten?

76
Heippa. Käyttämäni Nomacs-selaimen (näyttää raw-kuvat) tilalle etsin nopeampaa, ja se löytyi, Geeqie. Löytyy ainakin ihan 16.04:n pakettivarastosta. Konffattuna niin, että näyttää pikkukuvat (thumbnails) hakemistosta vasemmalla ja valitun kuvan vasemmalla on mulle ideaalinen, ja toimii paljon Nomacsia ripeämmin. Kuvia voi myös poistaa ohjelmalla suoraan, mikä on suuri etu. Ohjelmassa on myös mahdollisuus avata valittu kuva ulkopuolisieen kuvankäsittelyohjelmaan, ja siitä kysymys. Kuvankäsittelyohjelmien valikossa on kyllä mainittuna mun AfterShot Pro 2, mutta kun valittua kuvaa kuvaikkunassa klikkaa hiiren oikealla, ei sitten kuitenkaan edit-valikossa ole kuin Ufraw:n eri mahdollisuuksia. Olisikohan jollakin kikkakolmosta, jolla saisi edit-valikkoon myös tuon AfterShotin, kun raw-kuvia selaan. Itse Aftershotissa on oma selaimensa kylläkiin, mutta siinä taas pitäisi mennä luomaan niitä katalogeja, ja se on aivan turha toiminto itselleni. Selaan ja käsittelen per hakemisto -pohjalta aina.

On muuten mainio ja nopea ohjelma tuo Geeqie. Ensin oli hiukan hakusessa, mutta kun katseli aikansa, sain vasemmalle pikkukuvat nimien sijaan. Monenlaisia optioita on lajittelussakin, aikaperusteisiakin useampi, jos lajittelua yleensä haluaa käyttää.

77
Multimedia ja grafiikka / Gimp 2.9.5 ja värinhallinta?
« : 19.02.17 - klo:11.29 »
Alla 16.04 ja Gimp (edge) 2.9.5

Jotenkin tuntuu, että saadaankohan Gimpiin ikinä toimivaa värinhallintaa? Asia on aika yksinkertainen, kuten Photoshop on osoittanut, mutta miksi Gimpin pitää tehdä siitäkin vaikea? En millään saa ainakaan tälläkään hetkellä tuotua ohjelmaan puhtaasti 16 bittistä kuvaa, jossa on mukana väriprofiili. Ufraw:ssa on työprofiilina ProPhoto rgb, output 16bit. Gimpissä työtilana sama. Sisään tuotuna Gimp ilmoittaa kuitenkin tylysti 8-bit rgb! Jos Gimpin import asetuksista laittaa päälle Promote to floating point... kuvan profiiliksi tulee joku Gimpin generoima. Miksi, siis miksi ohejelma ei pidä kuvan profiilia importissa tai esitä sen muuttamista mahdolliseen toiseen työprofiiliin, kuten oikean ohjelman (kuten PS) tulee tehdä? Olen seurannut Gimpin  kehitystä, ja ilmeisesti kehityksessä touhutaan kaikkien muiden asioiden kanssa, mutta yksinkertaiset ja täysin välttämättömät asiat (värin hallinta, kuvan metatietojen säilyminen) ovat jääneet taka-alalle. Mutta eipä mitään, jatketaan Windoiwsissa ja photarissa sitten edelleen...

78
Multimedia ja grafiikka / Mplayer2 ei näytä kuvaa
« : 30.11.16 - klo:11.02 »
Enpäs tiedä, mikä on mennyt Mplayer2-ohjelmaani, kun ääni kyllä kuuluu, mutta kuvaa ei enää näy? Tämä tapahtunut joskus tässä loppukesän-syksyn aikana. Mulla tässä duunikoneessa on 12.04 ja pysyykin, kun pääsen oravanpyörästä pian jo pois.

79
Laitealue / Ubuntu ja nauha-asema?
« : 21.11.16 - klo:10.05 »
Onkohan kukaan saanut toimimaan Ubuntussa nauha-asemaa? Pitäisi ottaa talteen wanhoilta dat-kaseteilta tavaraa. Toinen kysymys tietty on, että itselläni ei ole tietoa, missä formaatissa data siellä on.

80
Ubuntu tietokoneissa / Päivitys 16.04:ään
« : 21.10.16 - klo:17.13 »
Päivitys Lenovo Ideapad S300:aan onnistui 14.04:stä hyvin, vaikka Gnome oli käytössä. Gnome Flashback tuli automaagisesti, ja se on Metacityn kanssa käytössä nyt.

Pari ihmettelyn aihetta: Imagemagick on grafiikkavalikossa 2 kertaa, kummastakaan ei avaudu. Toisekseen niin olennainen asia, kuin kernelin version ilmoittaminen graafisesti joko puuttuu tai on piilossa. Oikea paikka olisi Järjestelmän valvonta ja sinne välilehti Järjestelmä. Toinen voisi olla Järjestelmäasetukset > Tiedot. Noin olennainen asia olisi oltava selkeästi jossain esillä. Muuten ei mitään ihmeellistä. Nyt nettikin toimii rivakahkosti, vaikka ei akku ole latauksessa.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15