Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - New_user

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 15
41
Hei

Sattuneestta syystä käytössä DVB-T -viritin Anysee E30. Sain sen pelittämään ja hakemaan kanavat ohjelmalla Me-TV. En pysty kuitenkaan vaihtamaan kanavaa mitenkään. Aina YLE 1. Channels-toiminnolla saan kyllä kanavalistan näkyviin, mutta vaikka hiirellä siitä pystyy osoittamaan kanavia, ei kanava vaihdu mitenkään. Oikeassa alakulmassa on >  ja < näppäimet, mutta niistä ei tapahdu mitään. Pitäisikö me-tv käynnistää jollakin komentoparametrilla vai mikä neuvoksi. Kuva ja tekstitys näkyvät hienosti, vain kanavan vaihto ei toimi.

42
Laitealue / Siirrettävien medioiden epäyhteensopivuus
« : 05.07.19 - klo:11.01 »
Palaan tähän jonkinlaiseen kestoaiheeseen, kun en saanut FAT32 muistitikkua toimimaan Lenovon tabletin kanssa.
Kysymys kuuluu, onko esim FAT32:a eri versioita, ja miten Ubuntu mediat alustaa? Kyseinen tikku ilmoittaa Ubuntun Levyt-ohjelmassa Sisältö: FAT (32-bittinen versio). Toinen media, 32-gigainen muistikortti ilmoittaa vastaavasti Osion tyyppi: W95 FAT32 (LBA) Sisältö: FAT (32-bittinen versio). Tikun kohdalla ei siis tule ilmoitusta osion tyypistä lainkaan???. Molemmat mediat tunnistuvat Ubuntussa 16.04 ja Windowsin XP- ja 10-versioissa, mutta tikku ei Lenovossa, jossa on Android 8.0. Kortti tunnistuu lukikan kautta hyvin, ja myös pieni 256Mb tikku, joka ilmoittaa itsensä FAT12?? tyypiksi.

Onko nyt niin, ettei Ubuntu tosiaan osaa luoda siirrettävää mediaa FAT32:een niin, että se kelpaisi kaikkialle?

EDIT: Kokeita tein. Alustin yllämainitun tikun sitten sen ensin kopsattuani tabletissa. Siitä tuli FAT32-tikku, MUTTA kuten tuossa kortissakin, nyt osion tyypissä lukee W95 FAT32 (LBA) ja lisäksi (Bootable). Sitten otin kuvauskopterista siinä alustetun muistikorti ja taas Levyt-ohjelmalla katsaus. Se ilmoittaa osion tyypissä W95 FAT32 (Bootable). Myös alkuperäisessä tekstissäni mainittu muistikortti taisi olla alustettu laitteessa, Sonyn kamerassa. Siispä tuntuu siltä, että jos ei tuota osion tyyppimerkiontää Levyt-ohjelmalla ole, siis tuo W95 FAT32 + LBA ja tai Bootable, niin media tuomitaan epäyhteensopivaksi ainakin Lenovon tuossa Android 8-tabletissa. HUOMIO? Myöskään tikun alustus Windows XP:ssä pika-alustuksessa ei tuottanut Lenovoon kelpaavaa mediaa, koska siinäkään osion tyyppiksi ei tule mitään.

43
En saa millään Audacityllä otsikon hommaa onnistumaan, yrittänyt lukemattomia kertoja (resample, vienti jne.). Tallentuu aina 48k enkä saa äänittimellä sellaiseen efektejä.

Siispä pian nopea keino saada wav-tiedosto 44,1 kHz:iin!


44
Ongelma: VHS-nauhojen digitointi loppusuoralla. Windows puolella tehnyt kaapparilaitteen mukana tulleella ohjelmalla. Hyvin on sujunut, MUTTA: yksi hyvin huonolaatuinen mutta tärkeä nauhoitus ongelmana. Ohjelmalla on taipumus (tästä paljon netissä) huonon signaalin takia keksiä, että nauhoitus on kopiosuojattu mukamas, ja katkaisee digitoinnin vähän väliä. Kokeilin digitointia sitten Ubuntun puolella VLC:llä, koska pitäisi päästä näkemään kuvaa samalla kun digitoi. Ongelma on, etten saa kaappaukseen mukaan ääntä. Kuva näkyy hyvin, asetukset Pal-B ja v4l2:///dev/video1 mutta kokeillessani kaikkia mahdollisia (keksimiäni) äänilaitteita, en saa ääntä mukaan.

Olisiko apua saatavissa? Kaappari siis usb-pohjainen ja toimii kyllä ihan kelvollisesti.

45
Ubuntu tietokoneissa / Asetuksia liian monessa paikassa
« : 24.04.19 - klo:09.01 »
Nautilus (16.04) alkoi oletuksena näyttämään piilokansiot ja siitäpä tulikin aika etsiminen.

1. Ikkunan yläpalkissa Näkymävalinnan alanuolen takaa valikko, ja siellä asetus, näytä piilotiedostot. EI auttanut sieltä, kun ei ollut asetus päällä.
2. Seuraavaksi dconf-editor > org >gnome > nautilus > preferences > show-hidden-files. Ei ollut ruksia sielläkään päällä, mutta kotikansion piilokansiot olivat edelleen näkyvillä.
3. Sitten dconf-editor > org > gtk > settings > file-chooser > show-hidden !! Kas, siellähän oli ruksi päällä, miksi ja miten se oli sinne joutunut, kun itse en ole moista laittanut?

No, yllä oleva esimerkkinä siitä, että kyllä jonkin toiminnon vaikuttava asetus pitäisi olla löydettävissä vain ja ainoastaan yhdestä paikasta, eikä ripoteltuna kolmeen paikkaan. Se on käyttäjälle turhan hankalaa ja turhauttavaa. Eli siivousta kehiin käyttöliittymän asetuksiin, kiitos :)

46
Yleistä keskustelua / Valokuitu tulee!
« : 12.04.19 - klo:16.56 »
Tässä aprillipäivä toi hyvän uutisen; tilaajia kylältä kertyi tarpeeksi, ja sähkökaapeleiden maahankaivuun yhteydessä taloon tulee vuoden loppuun mennessä valokuituliittymä! (Hip heijaa). Täällä on varmastikin väkeä, joka osaa kertoa, mitä kaikkea pitää sitten muuttaa. Kaapeli-TV tulee siinä mukana. Nyt on antennisysteemit ja talon sisäinen yksinkertainen antennikaapelointi, pari rasiaa ylhäällä pari alhaalla. Meneekö homma niin, että siihen kohtaan, mihin tulee nyt piuha antennilta laitetaan vain piuha valokuituboxilta? Netti ei liene kovin kinkkinen homma, eli kuituboxin perään vain sitten Wlan-purkki?

47
16.04 käytössä ja liittymänä Gnome Flashback. Jostain syystä, olisiko muutama päivä sitten, huomasin, että verkon kuvake yläpalkissa oli vaihtunut. Käytössä wifi, mutta kuvake onkin langallisen yhteyden kuvake, jota klikkaamalla ei näykään käytettävissä olevat wifi-verkot kuten ennen. Mistähän moinen johtuu? Uloskirjautumisen jälkeen wifi-kuvake palaa käyttöön, ja verkot näkyvät, mutta omia aikojaan kuvake vaihtuu jossain välissä ethernet-yhteyden kuvakkeeksi. Wifi-yhteys kyllä toimii silti.

EDIT: näyttää siltä, että valmiustilasta kun palaa, kuvake muuttuu wifi-kuvakkeesta nuoliksi, eli kiinteän yhteyden kuvakkeeksi, ja samalla kuvakkeen valikosta häviävät saatavilla olevat wifi-verkot.

48
Hmm, tuossa juuri huomasin, kun laitoin värinhallinta-asetuksia mieleisiksini, että vaikka värinhallinan asetuksista on laitettu RGB-profiili ProPhoto-profiiliksi, Gimp itsepintaisesti ehdottaa kuvan tuonnissa kääntöä built in srgb:ksi! Testattu usealla kuvalla, Gimp välillä sulkien. Värinhallinta on siis otettu käyttöön. Ongelman toki pystyy kiertämään valitsemalla kuvan tuonnissa alkuperäisprofiilin säilytyksen (keep) ja kääntämällä sitten tarvittaessa ProPhoto-profiiliin. Kierrättämällä srgb:n kautta kuva menettäisi osan väreistään, joten kyllä oletustyötila pitää pystyä muuttamaan halutuksi! Tämä on selkeä virhe.

49
Multimedia ja grafiikka / Gimpin raw-editori
« : 22.12.18 - klo:16.08 »
Taas tämän uusiksi asennetun 16.04 ongelmia ohjelmistotasolla.

Alkup. asenuksessa oli Gimp 2.99 kehitysversio, ja siinä sai valita raw-editorin asetuksista, näkyi parhaimmillan kolme valintaa, Darktable, Corel Aftershot Pro 3 ja RawTherapee.
Nyt on Gimp 2.10 ja ei valittavissa yhtään. Näkyy vain se oletus plugin placeholder siellä asetusten tuontivalikossa.

Aftershot Pro 3:ssa voisi valita itsessään external editorin. Ehdottaa hakua /usr/bin -hakemistosta, mutta en sieltä löydä Gimpin binääriä. Missä ihmeessä se on?

50
En löydä millään keinoa poistaa Gimpin ikkunasta ylimääräisiä telakoita. Kehitysversiossa oli jokin keino, kun sen kanssa onnistuin, nyt tämän kanssa ei millään.

En tarvise kuin työkalut vasemmalle, ja yhden telakan oikealle, jossa haluamani välilehdet. Nyt telakoita on ainakin kolme, en pysty siirtämään, en poistamaan niitä. Olisko kellään ratkaisua, ja toisekseen, miksi ihmeessä nämä asiat ovat näin vaikeita? Photoshopissa telakat saa käden käänteessä mieleisiinsä paikkoihin tai pois.

51
Ubuntu tietokoneissa / Fat-osion alustus NTFS:ksi?
« : 20.12.18 - klo:17.27 »
Levyllä (SSD) on laajennetussa osiossa kolme loogista osiota, home, fat-osio (10gt)  ja swap (4gt).

Haluaisin tuon fat-osion alustaa NTFS:ksi. Kysymys kuuluukin, voinko tehdä sen 16.04:n Levyt-ohjelmalla, valitsemalla sen ja alustamalla. Hämäävää on tuo alustus, kun Levyt-ohjelman oikea yläkulma ehdottaa Alusta levy, ja sitten taas alempaa, hammasratas-valikosta tulee Alusta osio. Kumpiko on oikein, ja pitäisikö  osio irrottaa ensin. Toisaalta voisin tietysti tehsä alustuksen WIndows 10 -puolellakin, jolloin tuskin Home joutuisi vaaraan, mutta haluaisin osata tehdä homman myös Ubuntussa.

52
Multimedia ja grafiikka / Liian iso videotiedosto
« : 08.12.18 - klo:11.51 »
Hei

Pulma yksinkertainen, mutta miten paras tehdä? 5,8 gigatavun mp4, ja omistaja haluaisi videon tikulle. Kaksi vaihtoehtoa, splitata valmis tuotos poikki, jotta 4 gigan raja ei ylity, tai formatoida tikku tavalla, jota Windows- ja Mac-koneet hyvin ymmärtävät.

Jos katkaisu, niin millä komennolla niin, ettei tule uudelleenpakkausta enää ja/tai mihin tiedostojärjestelmään tikku?

53
Yleistä keskustelua / Huawei Honor 8 henkiin
« : 16.08.18 - klo:13.48 »
Kokeilenpa täällä, jos joku puhelinnörtti osaisi auttaa. Vaimo puhelin joutui eilen aivan hetkeksi puhtaaseen veteen töissä. Kumminkin ongelma tuli. Nyt on tilanne seuraava: kun alemmaisesta pienemmästä painikkeesta painaa pidempään, puhelin jollakin tavalla buuttaa. Hetkellinen värähdys, sitten tulee ruutuun ensin Honor, sitten sellainen Honor-animaatio, hetken päästä ruudulla  pieni väläys ja tässä vaiheessa pitäisi oikea kuvaruutu varmaan ilmestyä, mutta näin ei tapahdu, vaan kun Honor-teksti on jonkin aikaa ruudulla, puhelimen yläosa tulee käyttöön kelloinaikoineen ja yläosan pikkukuvakkeineen mm. varaus ja wifi. Puhelimeen eilen saatiin eloa pariksi hetkeksi niin, että oikea aloituskuva kuvakkeineen tuli, ja sainpa hetkeksi selaimen päälle, mutta sitten taas kuoli tuohon äskenmainittuun tilaan. Eilisen jälkeen ei enää muutosta. Puhelimen tietsikkaan yhdistämällä syntyy MTP-yhteys, ja tyhjä kansio tulee tietsikan ruutuun. Kerran eilen kokeilin pitää molempia painikkeita pohjassa, jolloin hetken päästä tuli ruutuun ilmoitus, että päivitetään järjestelmä, sitten "päivityksen haku epäonnistui" ja taas paluu sitten käynnistyksen jälkeen edellä mainittuun tilaan, jossa siis päiväys ja kellonaika ruudun yläosassa.

Kysymys kuuluu, voisiko tuohon jotenkin yrittää Androidin uudelleen asennusta kaapelilla, ja jos, niin miten pitäisi menetellä? Olisiko muita kikkoja henkiin herättämiseen. Mielestäni näyttö itse on ok, koska alussa Honor-teksti tulee  vaaleansiniselle taustalle, ja samoin alun animaatio. Teinköhän virheen, kun painoin noita molempia painikkeita pitkään, jolloin tuli se päivitysehdotus? Puhelin on hyväkuntoinen ja alle vuoden vanha. Avatahan sitä ei kotikonstein voi eikä akkua niin muodoin saa henkiin.  Mikähän Android Honor 8:ssa lienee ollut?

54
Ubuntu tietokoneissa / Ohjelmistojen asentaja huono
« : 13.08.18 - klo:20.00 »
Tässä mun hiljan asennetussa 16.04:ssä on ohjelmistojen asennukseen vain "Ohjelmistot" niminen asentaja, joka ei nyt löydä juuri mitään paketteja. Mihin hävisi "Ubuntun sovellusvalikoima" tai alunperin paljon laajempi asentaja, jossa sai määritellä miltä tasoilta, esim unisverse, haetaan. Tällä nykysovelluksella ei tee juuri mitään. Mikä neuvoksi?

55
Kun nyt vielä näyttää siltä, ettei käyttämäni Corel Aftershot Pro 3 vielä tue kuvauskopterin DNG-tiedostoa (tukipyyntö lähetetty Corelille), on ainakin yksi keino avata tiedosto käyttäen Darktable-ohjelmaa. Jonkinlainen yhteistyö Gimpin kanssa kuulemma olisi, ja kun kehottaa avamaan kyseisen DNG-tiedoston Gimpillä, se avaa automaattisesti Darktablen raw-konversiota varten. So far so good, MUTTA kun editoinnit olisi tehty, en minä ainakaan löydä mitään keinoa lähettää kuvadata Darktablesta sitten Gimpiin, eli yksinkertainen perusasia on taas unohdettu tai on piilotettuna jonnekin. Exportissakaan ei ole mitään mainintaa Gimpistä. Darktable on kyllä inhottavasti täynnään jos jonkinlaista nuppineulan pään kokoistta kontrollia, mutta eipä käyttäjälle mitenkään selviä miten saada kuva Gimpiin. Olisko jollakin tietoa asiasta?

56

EDIT: Oma virhe. Onkin ollut molemmat tiedostot valittuna, kun kokeilin tuota jatkoa katselusta. Ei se ole nimistä kiinni. Pitää valita siis molemmat pätkät, ja sitten toistaa, niin katselu jatkuu saumattomasti ensimmäisestä toiseen.  Alla olevan saa siis kuitata mitättömänä.

Tämä onkin jännä juttu.

VHS-digitointiprojektini kanssa olen nyt tullut seuraavan asian eteen. Digitointiohjelma katkaisee n. 4 gigatavun kohdalla tiedoston poikki ja jatkaa saumattomasti seuraavaan. Katselukin sujuu saumattomasti, JOS pidän tiedostojen nimet ohjelman antamina, esim. Capturex.mpg ja Capturex(0).mpg. Eli ekan päättyessä Totemkin jatkaa katselussa täysin huomaamatta toisesta tiedostosta. Ilmeisesti ohjelma kirjoittaa tiedostoon tallennuksen yhteydessä seuraavan tiedoston nimen. Kun nyt olin kuitenkin aikonut antaa kuvailevat nimet tiedostoille 1 ja 2, niin löytyykö keinoa/ohjelmaa, jolla saisi tiedoston sisään kovakoodatun nimen muutettua luotettavasti? Noista myöskään tuskin ffmpegillä voi tehdä mp4 tiedostoja niin, että katselussa tuo saumattomuus säilyisi.

57
Multimedia ja grafiikka / Ääni säröilee oudosti
« : 11.07.18 - klo:12.04 »
HP Elitebook 840 G1, Ubuntu 16.04. Ääni säröilee omia aikoijaan kirjoittaessa nuotteja MuseScoreen, ja  jostain syystä sitten loppuu aikanaan jonkin ajan kuluttua. Ilmiötä en saa Win10 puolella, joten epäilen jotain softaongelmaa. Muistaakseni olisi särkenyt kerran videon kanssakin ennen Musescore 2.2.1 asennusta Totemilla. Tappelevatkohan siellä Alsa ja Pulseaudio tms.?
Mielenkiintoinen ilmiö, jota kokeilin juuri äsken kokeiltuani ensi videota, joka toistui puhtaasti, samoin ääni Audacityllä. Avasin sitten Ääniasetukset  > Kokeile ääntä > Front right > ääni säröinen. Sinne vasen kanava, ei säröä, takaisin oikeaan, ei säröä sielläkään! Outoa. Särö ei riipu siitä, toistaako kaiuttimilla vaiko kuulokkeilla, eikä äänenvoimakkuus vaikuta asiaan.

58
Hei. Tässä HP:ssa on sama konfigurointi kuin Lenovossani. Tässä WIn10, sitten ext4 juuri, home ja FAT32-osiot. Lenovossa sama, mutta Win8.1. Se näkee mutinoitta FAT32-osion, Windows 10 ei näe. Katsoin Windows 10:n levynhallintaa, ja se näkee koko Linux-puolen (jatkettu osio) FAT32-levyineen yhtenä ainoana varaamattomana alueena. Onko keinoja saada tuo FAT looginen levyosio näkyviin. Ubuntu sen tietysti näkee ihan ok. Niin ja winukat ovat molemmat 64-bit ja koneet EFI.

59
Näissä hankituissa HP Elitepook 840:ssä on tietysti tuo hiiritaso näppäimineen, jonka olen asetuksista sulkenut pois käytöstä, kun käytetään oikeaa hiirtä. Kuitenkin hiiritason ainakin yksi näppäin (luultavasti muutkin ) ei ole poistunut käytöstä, vaan aiheuttaa vahingkokosketuksilla jatkuvaa harmia. Mitenkähän nuo hiiritason napitkin saisi eliminoitua? Tällaisenaan aika hankala tilanne. Parin kirjoitetun sähköpostin tekstitkin hävinneet vahingossa. Samoin näppäimistöllä oleva hiiren ohjausnappi näyttää toimivan.

60
Pikaiseen: asennettu puhdas 16.04 fin remix HP probook 840 G1:een. No siellä se kirotun Unity tietysti. Yritin asentaa Gnomea näillä ohjeilla (kun en muista miten tein sen tähän Lenovoon).

https://www.mikrobitti.fi/2016/05/nain-asennat-gnome-3-20-tyopoytaympariston-ubuntu-16-04-ltsaan/

Pieleen meni. Koneeseen asentui hurja määrää kaikenlaista, ja seurauksena uudellen käynnistettäessä oli että bootti jymähti logoruutuun aina.
Ei käynnistynyt edes recovery-tilaan. En tiedä valitsinko väärin lopussa kun otin gdm-3:n lighdm:n sijaan. Kummankin pitäisi kelvata. Koneessa Intel HD Graphics 4000.

Sitten uusi puhdas asennus 18.04, jossa Gnomen ajattelin olevan. Kaikki meni ok, mutta Gnome IHAN väärän näköinen.

Sitten kysymys: saako 18.04:n Gnomen nopeasti ja varmasti vanhaan näköön, eli yläpalkki, Sovellukset, Sijainnit jne??
SE ON VÄLTTÄMÄTÖNTÄ, TAI sitten toimiva neuvo, jolla 16.04:n saa vanhaan kunnon Gnomeen. Minulla tässä Lenovossa on 16.04 ja sen sain aikanaan ihan helposti vanhan kunnon Gnomen muotoon, mutta en muista miten! Kyllä raivostuttaa tämä hallitsematon poukkoilu näissä liittymissä, kun toiset tekevät näillä koneilla oikeasti TÖITÄ.

Saisiko apua pian, kiitos!

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 15