Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - New_user

Sivuja: 1 ... 13 14 [15]
281
Ubuntu tietokoneissa / Yksi risti kaksi (grafiikka)
« : 26.04.08 - klo:21.51 »
Feistyssä ei toiminut työpöytätehostus, direct rendering kyllä, Gutsyssä päin vastoin, eka toimi, toinen ei, ja nyt taas Hardyssä eivät sitten toimi työpöytätehosteet,  mutta direct rendering on taas sitten toiminnassa kyllä. On se kiva että uusi versio tuo aina jotakin uutta heh heh ;D

Potilas on tämä sama vanha läppäri ja asennus puhtaalta pöydältä kuten aina tämän yksilön kanssa, näyttiksenä on ATI Radeon 330 340 350 (winhotus ilmoittaa tarkaksi 345M) Pitäiskö joku Compiz asentaa (how?), jotta työpöytäkarkit pelais?

282
Laitealue / Äänet puuroutuvat RATKAISTU
« : 19.04.08 - klo:19.18 »
Kaksi samanlaista läppäriä, toiseen asennettu Hardy kaikkine päivityksineen puhtaalta pöydältä, toinen upgreidattu Gutsystä. Jälkimmäisessä menivät äänet, ainakin mp3:lla ja videolla säröiseksi puuroksi. Ekassa koneessa soivat hyvin. Ääniasetukset kummassakin samalla tavalla, ja koneiden äänipiiri on sama. Jotekin ihan kuin puuromasiina yrittäisi soittaa 8-bittisenä tms. koska vähääkään voimakkaammissa kohdissa menee pahasti rikki, ja, no, on se ääni muutenkin kuin hiekkaa olisi seassa ;-) Mistähän on kyse?

Äänimikseristä PCM oli täysillä, pitää pudottaa jonnekin 75%. Sama asia huomattu muuallakin.


283
Ubuntu tietokoneissa / Prosessorikuorma tapissa?
« : 05.04.08 - klo:21.36 »
Kokeilen tässä nyt Hardyä, hyvältä näyttää, mutta ihmettelin järjestelmänvalvonnan prosesseja katsellessa, että Evolution Data Server oli mukamas tilassa sleeping, mutta haukkasi prossukuormaa 78-94 prosentin välillä. Sammutin prosessin, ja nyt kellotaajuusmittarikaan ei ole enää tapissa (ondemand-skaalattu). Mitähän tuommoinen prosessi  touhuili, ja miksi päällä?

Kone on perus P4, ide-levyllä ja netti pelajaa mainiosti laakista.

284
Ubuntu tietokoneissa / Koneen nimen vaihto
« : 21.03.08 - klo:12.15 »
Tää on varmaan jotain triviaa, Dapperin aikuisen ohjeen löysin, mutta ehkä asiat ovat muuttuneet. Miten vaihdetaan tietokoneen nimi, ja niin että se menee _varmasti_  oikein? Luulisi olevan jo jossakin asetuksissa, mutta kun en löydä. Haittaa kun on kaks konetta samalla nimellä nyt.

285
Ubuntu tietokoneissa / Gnome settings daemon (manager)?
« : 18.03.08 - klo:22.10 »
Otsikon mukaisen kekäleen käynnitymisessä tulee joskus virhe, ja järjestelmä ehdottaa uusintaloginia. No, kumminkin olen ollut jotenkin huomaavinani, että jos palikka ei lataudu, kone tuntuisi toimivan paremmin, wlan ei pätki, ja muutenkin. Merkkinä tuosta epäonnistuneesta palikan käynnistymisestä esim. shutdown-merkkinä on vihreä ukko ja graafinen ilme vähän erilainen. No, kysyn, miten ko. kekäleen käynnistymisen voisi estää kokonaan? Niin ja Gutsyllä tässä...

286
Kysymys voi olla maailmoja syleilevä, mutta lyhyesti:

Tarkoitus olisi pyörittää tietokantaa 10-20 käyttäjällä MySQL-Ubuntu -alustalla. Front-endinä käyttäjien puolella on Windows-masiinat. Niinpä kyselenkin:

1. Onko toimivaa ODBC-tukea olemassa WIndowsin puolelta aikomaani alustaan?
2. Mikä Ubuntu-versio olisi käytännöllisin serverille? Graafinen ympäristö tarvitaan!
3. Haluan hallita tietokantaa graafisesti! Suoravaisin ja helpoin tie? VAX/VMS-maailmassa aikanaan sormenpäät rakoilla päätettä naputelleena komentopohjaisuus ei nyt ole oikein vaihtoehto.

Muut osannenkin (juu, varmistukset ym ym) hanskata itse ainakin kantapään kautta, mutta noissa ja aloitushommissa kaipaisin nyt kokeneempien Linux-käyttäjien arvokkaita mielipiteitä, vinkkejä ja linkkejä.

287
Ubuntu tietokoneissa / Ohjelmien asentaminen?
« : 13.03.08 - klo:20.24 »
Kun haku ei tuonut tulosta:

Haluaisin asentaa esim suom. Firefoxin. Imutettuna Firefoxxxxx.tar.gz homeen. Miten edetään.                                                                                                   Paketti sisältää monenlaisia tiedostoja. Winukan puolella on tottunut, että paketissa on Setup.exe. Mites tämä hoituu täällä Ubuntun puolella?

288
Ubuntu tietokoneissa / Minne päivitykset latautuvat?
« : 09.03.08 - klo:14.34 »
Siis otsikon mukaisesti: minne päivityksessä käytetyt tiedostot latautuvat ja voiko niitä kayttää uudelleen. Tuntuu jotenkin tosi järjettömältä imuttaa megaisella yhteydellä useaan koneeseen päivitykset, kun ne voisi ottaa talteen yhdeltä esim muistitikulle tms., ja ajaa sitten muilla koneilla. Järjetöntä hommaa kaikkiin verkosta. Onko mahdollista esittämäni tapa, ja miten?

289
Laitealue / WiFI-kortti:rauta ja softahuolia
« : 29.02.08 - klo:18.02 »
Nyt kun onnasi (kop kop) ja tämmöinen kortti löytyi halavalla (siis ei tuolta paikasta vaan huutonetistä)

http://www.pc-portatil.com/pub.shop/accesorios-segunda-mano-Mini-PCI-Wifi-Broadcom-1688.html

Samaa korttia ainakin samalla piirisarjalla on valmistanut myös HP/Compaq

http://www.hexparts.com/Broadcom-54g-MaxPerformance-80211-bg-Wireless-Mini-PCI-Card_p_30-192.html

Rautatuki omalle HP:lle kai on, ja ajurit winukkaan on, mutta miten on asiantuntijoiden mielestä tuki Linuxille? Jossain oli mukamas kerneltuettu, toinen paikka puhuu ndiswrapperista, valmistajan sivu "embedded linux drivers"??? Laite on siis Broadcom BCM94318 MPG

Kortin kuvaa katsellessa rupesi taas kylmimään: Siinä on liitännät kahdellekin antennille, vaan kun ei tuon HP:n läppärin sisältä en ole mitään antennilankoja löytänyt, vaikka tuo MiniPCI III -paikka siinä korttia varten onkin. Mitäs nyt pitäisi tehdä? Lankojen tinailu umpimähkään noihin liittimiin voi paitsi rikkoa kortin, niin viedä virityksen päin mäntyä. Antennillahan on oltava tietty pituus optimitoimintaan.

290
Laitealue / Kelpaisiko tämä Ubuntulle (wlan)
« : 27.02.08 - klo:10.40 »
Mitäs raati mahtaisi sanoa tällaisesta härvelistä. Sisäinen kortti läppäriin. Joistakin viesteistä voisi päätellä, että piirisarja olisi jotenkin tuettu, mutta onko parempaa tietoa.
Tulisi jo hiukan vanhempaan mutta rivakkaan HP nx9010 läppäriin (3 GHz P4, 512 cache)

HP 54g WLAN W450
WLAN standard    IEEE 802.11b, 802.11g
Frequency    2.4 GHz
Data rates    802.11b: 1, 2, 5.5, and 11 Mbps
802.11g: 1, 2, 5.5, 6, 9, 11, 12, 18, 24, 36, 48, 54 Mbps
WiFi-certified    Yes (802.11b, WPA; 802.11g pending)
Interface    MiniPCI Type III
Chipset    Broadcom 4306B0/2050 chipset
Security    Support for 802.1x authentication types EAP-TLS, PEAP, EAP-MD5, EAP-TTLS; support for up to 128-bit WEP encryption, WPA

291
Laitealue / "WLAN-kuuluvuus"
« : 24.02.08 - klo:18.09 »
Hankkimassa wlan-kalustoa, mutta ei haluaisi toimimatonta/huonosti toimivaa.

Olen testaillut PDA:lla toimivuutta ympäri taloa ja piha-aluetta. Sillä toimii mainiosti kaikkialla. Kokeilussa ollut usb-tikku sen sijaan surkea. Kokeilin xp:n kanssa ja viereiseen huoneeseen puutalossa pelittää, muualle ei. Onkohan noissa pc-card -pohjaisissa yhtään paremmat herkkyydet. Läppäriin tulisi siis. Siihen saisi valmistajan sisäisenkin (HP W450) mutta sen linux-tuki on olematon, jaa vaatii hirveät virittämiset. Ra-linkin 2500-pohjainen olisi nyt kiinnostavin linux-tuen vuoksi, mutta onko kokemuksia "kuuluvuusalueesta"?

292
Laitealue / Verkko ei aina käynnisty Ubuntussa
« : 10.09.07 - klo:19.41 »
Tämmöistä tässä ihmetellyt:

Taloudessa 2 konetta. Jos toisella tehdään kovin verkkointensiivistä työtä (=pelaamista heh heh), ei mun Ubuntu-kone saa verkkoa "auki" konetta buutatessa. Jopa linkkivalo koneen  takaa ja ADSL-purkilta pysyvät pimeinä. Verkon uudelleen starttaus ei auta asiaan. Asennuksessa tuskin on vikaa, koska testailumielessä 2 eri Feisty-asennusta eri levyillä, ja molemmissa sama ongelma. Hassua, että pitää ensin käydä Windowsissa (XP PRO) buuttaamassa verkko. Sitten voi käynnistää Ubuntuun ja verkko pelaa. Verkkokortti on emolevylle integroitu Realtek (RTL 8139/8139C/8139C+ näyttää laitehallinta). Intelin P4 kone MSI:n 848P NEO-V4 emolla. Koneessa on lisäkortteina Adaptecin scsi-kortti ja Firewire, muttei niiden kanssa ole ongelmaa.

Niin ja toinen kysymys tähän verkkoon liittyen: miksi DNS-asetuksiin pitää laittaa numerot, vaikka DHCP käytössä? Noin vuosi aikaa tämä muuttui, ja itse en tiedä tehneeni ADSL-purkille (Roadrunner 44C) mitään. Purkki natattu, palomuuri päällä, ja operaattorin antamissa asetuksissa. Kun yhteydet silloin katkesivat ja tajusin ettei nimipalvelu pelaa, tukinumerosta vain kehotettiin laittamaan DNS-numerot koneeseen (vaikka ne on sinne purkkiinkin konffattu) Miksi näin???

293
Laitealue / Virransäästö?
« : 11.08.07 - klo:22.11 »
Innostuin kokeilemaan tätä uutta Ubuntua. Jossain määrin onkin jo katseltuna noita asetuksiakin läpi. En tiedä missä määrin tämä nyt koskee laitepuolta, mutta olisin kiinnostunut tietämään, miten nuo virransäästöasetukset toimivat, kun kerran vipuset ovat tuolla System > Asetukset > Virransäästö. Olen vilkaissut järjestelmälokiin, ja siellä on jotakin että esim Suspend not allowed from policy ja hibernaten kohdalla jotenkin samoin. Mistäs tuommoisiin policyihin voi puuttua? Kone on tämmöinen MSI-emoinen 2,2 gigainen P4 pöytäkone, Matroxin Parhelia ohjailee näyttöä. Winukan (XP-PRO) puolella sleep toimii samoin hibernate. Muuten yllättävän positiiviset tuntumat tästä Ubuntusta.

Sivuja: 1 ... 13 14 [15]