Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - New_user

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15
241
Vertasin juuri Panasonicin SD-700 kameran videota ( HD, 1080 lomitettu 25 fps, kameran huonoin bitrate), ja tulos oli, että samalla koneella ei tuotakaan saa toistumaan Ubuntun puolella 9.04:ssä VLC:llä ilman rankkaa pätkimistä. Menee Windowsin VLC:llä hyvin, jotenkin siellä toistuu myös 1080/50P eli HD, mutta lomittamattomana ja 50 fps. Ubuntu jämähtää aloituskuvaan. Parhaiten nuo menivät pojan Macbookilla (Core 2 Duo, 2,4 GHz). Oma kone HP Core 2 Duo 1,7 GHz ja Intelin 950 näyttis. Onko paremmasta toivoa täällä Linuxin puolella? Onko toistoon parempia kaluja, plugineja tms. ja onko käypäisiä ohjelmia videoeditointiin. Olen videon kanssa aika nyypiö vielä niinkuin Ubuntunkin. Neliydin prossulla pitänee kait duuniin uusi kone sitten hankkia, kun AMD:n "vedenkeitin" on jo muutaman vuoden pöydällä puhissut?

242
Laitealue / Näytönohjain ja kone HD-videoille
« : 22.06.10 - klo:08.36 »
Viimeisien laitepuoli vähän hakusessa, ja kysynpä neuvoa. Pitäisi päästä pyörittämään kunnolla (mahdollisesti editoimaan) tuollaista 1080/50P -videota. Tämä noiden videomiesten slangia, mutta käytännössä siis Panasonicin HDC SD-700 videokameran parasta laatua (1920 x 1080 50 fps lomittamaton eli siis progressiivinen = P). Nykyinen työmasiina antaa tuolle Panasonicin omalla HD Writer ohjelmalla korkeintaan 16 fps, ja jostain syystä, jota en tiedä ilmeisestikin kevyemmälle 1080i-videolle vain 8 fps. Ei siis oikein suju. Tämä siis kaikki Windows-puolella, mutta  samat ongelmat läppärillä (Dual Core 2 1,7 GHz, Intel 950 näyttis) Itse video avautuu kyllä myös Ubuntun puolella ainakin VLC:llä.

Millaista konetta/näyttistä pitäisi tuollaisille videoille tarjota, jotta homma sujuu? Olen videoiden kanssa aika ummikko, mutta digikuvapuolen terminologia hyvin hanskassa ja kohtuullisesti myös atk-laitteet.

243
Laitealue / Uutena mokkulamaailmaan
« : 10.06.10 - klo:08.49 »
Edessä reilun kuukauden kuvausreissu ympäri Suomenniemeä etelästä pohjoiseen, idästä länteen, ja läppäri mukana pakollisena apuvälineenä. Tuli sellainenkin mieleen, että voisi olla kiva päästä nettiinkin joskus. Yövyn mieluummin mökkikylissä ja luontokeskuksissa  yms. kuin kesäkuumissa humppahotelleissa. Siksi majoituspaikoissa tuskin on juurikaan nettiyhteyttä. Tuli sitten mieleen, että jos kokeilisi matkassa jonkin sortin nettitikkua. Itsellä ei harmainta aavistusta, mistä liittymä (ottaisin miel. tilapäisen), ja mikä olisi hyvä tikku, joka toimisi heittämällä mielellään sekä 9.04:ssa että Macissä (10.4). Puhelinliittymä on Soneran, joka uskoakseni tarjoaisi ehkä parhaan peiton kautta maan yhteyden saantia ajatellen.

Jos joku tarjoaisi jo tällaiselle vanhemmalle nyypiölle käytänjnön apuja, olisin kiitollinen. Välttämätönhän tuo nettitikku ei välttämättä ole, mutta siinä on takapiruna myös mahd. juniorin tarpeet (se mäkkiyhteensopivuus siis olis kiva).

244
Laitealue / Läppärin hiiritasoa ei voi disabloida
« : 04.06.10 - klo:14.36 »

Taas ihmettelemässä tätä taka-askelien ottamista tässä 10.04:ssä. Pitäisi kehittyä, mutta kun ei. Hiiren ohjainlevyä/tasoa ei saa pois päältä. Ohjaintason asetuksista on kaikki mahdollinen (estä kirjoitettaessa, ei vieritystä) päällä. mutta ei vaan auta. Miksi ohjaintason disablointi on poistettu??? Onko jotain vippaskeinoa? Kun kerran tavallista hiirtä käytetään, niin on tosi inhottavaa, kun kursori karkailee milloin minnekin sormen tai kämmenen hipaistessa ohjauslevyä. Läppäri on HP nc6320. Myöskään aloituskuvaa ei tule käynnistettäessä. Tismalleen samanlaisella koneella, mutta 9.04:llä varustettuna toimivat sekä hiiritason disablointi että myös aloituskuva.

245
Asentaminen ja käyttöönotto / Yksi asennustarina
« : 03.06.10 - klo:08.47 »
Ostin vaimolle käytetyn HP:n läppärin, jossa oli lisenssillinen (tarra on) XP Pro. Kun on tullut asennetuksi Ubuntua kymmeniä kertoja (myös tismalleen samanlaiselle koneelle) niin eikun hommiin. Gpartedin CD olin kadottanut jonnekin, ja niinpä imutin uuden STABLE VERSION, ja käytin sittens sitä tuttuun tyyliin (ensin defragmentoimalla windowsin) pienentääkseni Windows-partition ja saadakseni Ubuntulle tilaa. Mutta mitä tekikään Gparted; Windows meni unrecoverable-kuntoon. Vikakin selvisi. Gpartedissa on jo pidempään (myös edellisessä versiossa) ollut bugi, joka kirjoittaa pienennetyn osion koon päin honkia, ja ohjelman tekijät TIETÄVÄT ASIAN. KORJAAMATONTA versiota pidetään silti netissä STABLE-VERSIONA ESILLÄ. Kertokaa nyt, ketkä voivat, näille onnettomille tekijöille, että vetävät moisen ***kan pois sieltä. Itsekin ohjelmoineena täytyy sanoa, että kyllä on vastuuntunnotonta porukkaa ohjelmia tekemässä. Ei se yhtään auta, jos tilanne olisi saattanut olla korjattavissa tekijäiden esittämällä heksaeditori ym. vippaskonsteilla, joihin ei tavallinen tallaaja, enkä itsekään ruvennut. Siinä meni ilta sitten, kun asensin väkisin koneeseen ensin oman pöytäkoneeni Windowsin, ja sitten Ubuntun päälle.  >:(  >:(

Sitten kysymys kuuluu vielä: voiko tuossa koneesa käyttää muuta kuin alkuperäisen lisenssinumeron winukkaa laillisesti, kun lisenssitarra on vaikkakin toisella numerolla? Toinen mahdollisuus olisi (miten, mistä), että jostakin saisi sen alkuperäisen laillisen takaisin? Mitään recovery-cd:ä ei ollut mukana. Alkuperäisellä jo varmaan kohta 2 vuotta vanhalla Gpartedilla olin tehnyt kymmeniä NTFS:osion pienentämisiä ilman yhtään virhettä. 

246
Multimedia ja grafiikka / DVB-kyssärit nyypiöltä
« : 30.05.10 - klo:17.58 »
1. VLC:n komentorivi, että se osaisi avata suoraan /home/user/channels.conf -tiedoston.

vlc --help ei auttanut minua asiassa

Jos joku tietää, millä komento-optiolla myös Ylen  tekstitys tulisi suoraan, niin aina vaan plussaa.

2. Elokuvasoittimen (kai se on Totem tässä 9.04 suomenkielisessä?) plugin dvb:ä varten. Ohjelma löytää Anyseen, lähtee etsimään liitännäistä, vaan ei löydä. Mistä sen löytäisin, miten asennan sen?

Kiitos?

247
Laitealue / IBM Lenovo T60?
« : 29.05.10 - klo:12.19 »

Aikeissa ostaa emännälle käytetty bisneskannettava. Kokemusta on HP nc6320, jossa kaikki toimii heti, ja muutenkin hyvä. IBM LEnovo T60 kiinnostaisi, mutta miten mahtaa olla toimivuus Ubuntun kanssa? 9.04-versiota olisi tarkoitus käyttää. Minusta se olisi sopinut LTS:ksi oikein hyvin.

Sanotaan nyt samalla mielipide kympistä (ei tarvi kommentteja). Kirjautuminen on tietoturvan kannalta huonompi (käyttäjätunnus näkyy, pitäisi saada konffattua vanhaan tyyliin), uloskirjautumisen turha kysysmys. Nämä äkkipäätä.

248
Laitealue / Miten PS2-hiiri toimimaan? [RATKENNUT]
« : 14.04.10 - klo:16.46 »
Jaunty läppärissä, asennettu USB-hiiren kanssa. Oletin, että jos jälkeen päin ennen koneen käynnistystä kytkee PS2-hiiren, se tunnistuu, ja Ubuntu ottaa sen käyttöön (kuten windows). Näin ei näytä olevan. Olisi pöytäkoneista jääneitä optisia PS2-hiiriä parikin kappaletta laittaa kiertoon, vaan toimivuus ei näytä olevan itsestään selvä. Onko kikkaa, ilmeisesti jokin ajuri jälkeenpäin laiteltava? Googlettaakin koetin, muttei saanut selvää vastausta. Hiiret ja koneet ehjiä.

249
Jostain kumman syystä ei nyt tähän uudempaan läppäriin saa toimivaa sääapplettia tuonne yläpalkkiin. Katsoin appletin ohjetta, ja sinne on tullut muistilappu, että pitää käyttää Gnomen välipalvelintyökalua ja laittaa välipalvelin toimintaa. Miten se tehdään ja mitä se aiheuttaa??? Mulla on Turun ja Tampereen säätilat tuossa vanhassa koneessa olleet aina toiminnassa ilman mitään välipalvelimia. Helppiä nyypiölle pliis?

EDIT: Ach, asetuksissahan piti olla suora internet-yhteys

250
Laitealue / Sormenjälkitunnistus kirjautumisessa
« : 03.04.10 - klo:14.48 »
Tässä läppärissä nyt on kiinteä Aes Authentec 2501 sormenjälkitunnistin, ja se on lsusb:llä näkyvissä.
Netistä löysin ohjeen:

http://www.ubuntu-unleashed.com/2008/04/get-your-fingerprint-reader-to-work-in.html

jonka mukaan toimin, paitsi että tarvittavat paketit olivat suoraan Jauntyn repoissa. Tuo madman2k on sitäpaitsi jonkin kaupallisen markkinatutkimuksen takana.

Yhtä kaikki fprint_demo toimi hienosti ja laite skannaa. Ohjeen mukaan piti vielä toimia seuraavasti:

----------------------------------------
4. Last thing to do is configure PAM so that the fingerprint reader can be useful. Open up your PAM authentication file and edit it:

sudo gedit /etc/pam.d/common-auth

5. Edit it to contain:
auth sufficient pam_fprint.so
auth required pam_unix.so nullok_secure
----------------------------------------------------

Lisäsin nuo rivit ko tiedoston loppuun, ennen sitä #end of..... riviä, ja buuttasin. Kuitenkin vastaan tuli normaali kirjautuminen. Missä menee pieleen???  Cooli juttu sinänsä nyt on kun kirjoittaa päätteeseen sudo komento, niin salasanan sijaan nyt kysytään sormenjälkeä  ;D jonka skannaamalla pääsee jatkamaan. Tuo kirjautumisjuttu olisi hieno saada kuntoon siis. Laitoinko nuo lisärivit väärään kohtaan tuonna common-auth -tiedostoon?

EDIT: kirjautuminen näyttäisi toimivan silleen, että ensin kysyy norm tunnuksen ja salasanan, sitten ilman pyyntöä vielä skannata sormenpää, ja vielä antaa kerran salasana, eli siis turhan monimutkaista. Autentikointitiedosto on siis mulla väärin konffattu, miten sen pitäisi olla???




251
Laitealue / Uusvanha masiina HP 6320
« : 29.03.10 - klo:20.40 »
Sain puhisevasta ja kuumana käyvästä 3 GHz P4 läppäristä tarpeekseni ja sain edullisesti firmakiertolaisen paikallisesta atk-kaupasta. HP Compaq nc6320, Core 2 duo, 2 gigaa muistoa. 9.04 meni heittämällä, ja kaikki tarpeellinen toimi wlanista ääniin suoraan. Prossu on 1,7 gigainen, ja säästötilat (laitoin alapalkkiin sen prossun nopeusnäytön)  sallivat pudottaa 1 gigaherziin asti. Onko jotain keinoja saada vaikkapa vielä alemmas?. Toinen kysymys koskee laitteen kannessa olevaa sormenjälkitunnistinta. Sille ei taida ajuria olla Linuxissa? Laiteajureissa muuten näkyy olevan mahdollista ottaa käyttöön ohjelmistomodeemi, ja tekstissä on viittaus ALSAan. Mikä ihme tällainen on. Modeemin kyllä ymmärrän, mutta...

Kiitollisena vastauksista,

252

Tässä joku mainitsi taannoin kuvankäsittelyohjelman, jossa olisi 16-bit värit ja väriprofiilituki. Ilmeisesti Gimpistä aikanaan eronnut kehityshaara. En nyt löydä sitä nimeä mistään. Voisiko joku auttaa. Kävin ohjelman sivuillakin, mutta en tullut sitä imuroineeksi. Se siis EI ollut Kanzelsbergin Pixel, vaan ihan vapaa ohjelma.

253
Tällaiset virheet tulevat, kun yritän tietokantaohjelmaa asentaa? Miksi noin?


W: Tiedostoa http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/o/openoffice.org/openoffice.org-java-common_3.0.1-9ubuntu3.1_all.deb ei voi noutaa
  404 Not Found [IP: 91.189.88.31 80]

W: Tiedostoa http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/o/openoffice.org/openoffice.org-base_3.0.1-9ubuntu3.1_i386.deb ei voi noutaa
  404 Not Found [IP: 91.189.88.31 80]


254
Ubuntu tietokoneissa / FF 3 -> 3.5
« : 04.12.09 - klo:18.26 »

Mites tämä nyt meneekään, kun haluaisi tähän 9.04 -läppäriin Firefox 3.5:n. Se ei näytä päivittyvän itsekseen, enkä löydä sitä muuten kuin menemällä Synapticilla Universeen. Jos sitä sieltä asentaa, niin:

1. pitääkö tämä vanha FF 3.0.15 poistaa ensin?
2. mitenkähän käy kielen? Haluan suomenkielisenä nimittäin.
3. muita keinoja päivittää niin, että suomenkielisyys säilyy?

9.10:een ei ole  tarkoitus siirtyä.

255
Ubuntu tietokoneissa / Openofficen päivitys
« : 26.11.09 - klo:11.20 »
Miten päivitän Openofficen 3-versioon? Alla nyt 2.4 ja 8.04 käyttiksenä (gnome). Niin ja pitäis saada sitten kanssa kaikki kielitarkistukset suomeksi pelaamaan. Voikko nyt alla tässä 2.4.ssä

Koetin synapticilla hakea, mut ei se nyt vaan onnaa.

256
Hei asiantuntijat. Miten saan äänitetyksi ääninauhurilla. Läppärissä äänet toistuvat sekä kaiuttimista että kuulokkeista moitteettomasti, nauhoitusyritys tuottaa aivan pienellä tasolla jotain särisevää, ikään kuin läpikuulumista jostain. Äänilähteelle on vain yksi valinta ääniasetuksissa, nimellä Nauhoitus, ja sieltä on hanikka täysillä. Windowsin puolella onnistuu äänilähteen valinta, ja äänittää voi myös pääkanavasta (Master). Mitä olisi tehtävissä.??? Alsa on valittuna äänipuolen asetuksissa. 

257
Ubuntu tietokoneissa / Kaksi kysymystä (RATKAISTU)
« : 29.08.09 - klo:08.16 »
Emännällä tässä vanha läppäri, 1,1 GHz 384M muistilla. Käyttäisi kirjoittamiseen mutta:

Päivitykset ja kaikki niihin liittyvien ohjelmien rällääminen koneessa häiritsee oikeata käyttöä. Kysymys kuuluukin MITEN SAAN PÄIVITYKSET KYTKETTYÄ KOKONAAN POIS JA SAMALLA ESTETTYÄ KAIKENLAISEN NIIDEN TARKKAILUUN LIITTYVÄN TOIMINNAN KONEESSA? Versio on 9.04 ja tämä alkaa olla kuin Windows pahimmillaan. Ei siis riitä päivitysten välin siirtäminen 2 viikkoon, vaan kokonaan pois.

Toinen kysymys.Onko mielellään graafista ohjelmaa, jolla saisi siivottua vanhat kernelit pois ja samalla ajettua grub-valikon uusiksi? Grub-valikkon päivittymistä haittaa kanssa kummallinen virhe. Jos siellä on esim. itse lisätty acpi=force, niinkuin on tässä pakko tehdä, niin grub ei lisää sinne uutta kernel-versiota vaan jättää oletuksena vanhan tuolla omalla lisäyksellä, VAIKKA UUSI KERNEL ON. Tämä on taas todella syvältä.

Mutta, tärkeimpänä nyt olisi tuon päivityskierteen katkaisu, joka haittaa työtä ihan oikeasti pienessä koneessa.

258
Multimedia ja grafiikka / Multimedian surkea toiminta
« : 04.07.09 - klo:10.40 »
Alustana 3 GHz Intel P4 mobile ja giga muistia. Ubuntu 9.04. Näyttis Atin Mobile Radeon M345, siis vuosituhannen alun pro-läppäri HP:n tekemänä. Kun joskus katsoisi Youtubestakin jotain musiikkiin liittyvää, mutta eipä taida tulla mitään. Yritys Firefoxilla jysähti ensin siihen, ettei ollut tarvittavaa liitännäistä (MPEG4 AAC). Annoin hakea. Epälukuinen määrä Gstreamer Ugly -palikoita asentui, mutta yhtä kaikki, ei se video toistu eikä pätkääkään ääntä. Samassa läppärissä olevalla XP-puolella ilman mitään liitännäisten hakemista ko. video pyörii Firefoxin kautta nykimättä äänen kera loistavasti.

Kysymys kuulukin, millä ihmeen loitsuilla saisi videot toimimaan, vai onko Ubuntu  grafiikkapuoleltaan todella niin onneton, ettei tuollaisellakaan yhdistelmällä onnistu, ja jos niin MIKSI?

259
Multimedia ja grafiikka / Me TV -suossa
« : 18.06.09 - klo:19.32 »
Versio versiolta Ubuntussa nämä samat ongelmat:

9.04 tulilla, ja kaikki puhtaalta pöydältä. Olin jostakin ymmärtäväni, että tässä olisi ollut ainkakin Anyseen E30 perusmallille suora tuki. Ok. latasin Me TV: 0.5.30-1, jonka piti olla viimeinen versio, jossa tekstityskin toimi. Ohejelman avaaminen tuottaa kuitenkin ilmon: Virhe hakemiston /usr/share/doc/dvb-utils/examples/scan/dvb-t avaamisessa: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole. Ja siihen se sitten stoppaa.

Tarvitaanko jotain lisäpalikoita vaiko mitä pitäisi tehdä. Yritin ladata pakettienhallinan kautta, jotain .7 -versiota, jonka mukana tulee sitten joku xine-jotain. Mutta homma ei senkään kanssa toimi. 0.9 versiotakin on, mutta se ei hae edes kanavia. Olen siis taas kerran täysin suossa. Miksi tämä on tällaista sotkua joka kerta ja joka versiolla?  Help, mitä tehdä?


260
Laittelin pojan entiseen pöytäkoneeseen 9.04:n, ja kaikki meni lennosta todella hienosti.  Kone on 2,4 gigainen Intel P4, 512 muistilla ja 80 G levyllä. Laitoin ext4:t juuren ja homeen. TÄMÄ LENTÄÄ!!! Näyttis Atin vanha Radeon 9550. Vanha putkinäyttö tunnistui suoraan ja resoluutio automaattisesti suurimpaan mahdolliseen, eli 1150x864 tjsp. Ongelmana on kuitenkin, ettei ääniä tule pihaustakaan.

aplay -l sanoo:

**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: V8237 [VIA 8237], laite 0: VIA 8237 [VIA 8237]
  Alalaitteet: 4/4
  Alalaite #0: subdevice #0
  Alalaite #1: subdevice #1
  Alalaite #2: subdevice #2
  Alalaite #3: subdevice #3
kortti 0: V8237 [VIA 8237], laite 1: VIA 8237 [VIA 8237]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0

eikä mikseristä mykistettynä kuin linjatulo ja mikki. Uusimpien päivitysten asentaminen ja buutti ei tuonut parannusta. Mykkänä on ja pysyy, kokeiltu niin etu, kuin takaliittimistäkin. Help!

 

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15