Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - New_user

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15
221
Ubuntu tietokoneissa / Sisäänkirjautumisääni pois
« : 11.07.11 - klo:09.43 »
Kehissä 11.04 ja läppäri. Millähän ilveellä saisin pois tuon rummutusäänen kirjautumisessa. Kirjautumisikkunan asetukista on ruksi pois kirjautumisäänen kohdalta, samoin käynnistettävät ohjelmat -kohdasta Gnome login sound on ruksi veks, ja yhä vain kolisee kirjautuessa. Help!

222
Ubuntu tietokoneissa / Tiedostojen palautus?
« : 19.06.11 - klo:21.26 »
Tällä nyt taitaa olla enää filosofista merkitystä, mutta kun Sound Converter (Äänitiedostojen muunnin) meni ja hävitti taivaan tuuliin pari alkuperäistiedostoa, joita tuskin helpolla mistään saan, niin kysyn, onko keinoja enää saada niitä takaisin? Olisi nyt edes laittanut roskikseen, mutta kun ei. Menivät hävitykseen jollakin järjestelmäkomennolla kai sitten.  Aika vaarallista mennä laittamaan asetuksiin tuollainen toiminto, kun ei ole palautusmahdollisuutta.

223
Multimedia ja grafiikka / CD-rippaus ja levyn tiedot???
« : 13.06.11 - klo:19.10 »
Taas sitten versiosta toiseen ja ongelmia kuten niin monesti ennenkin.

Rippasin 9.04:lla cd-levyistäni varmuuskopioita, mutta pieleen meni, tallentuivat Puhe-profiililla monoksi ja 22 kHz sampletaajuudella. Nyt tekisin uudet kopiot MUTTA, Ubuntu iski jälleen, grrr. Sound Juicer (Musiikkimaija) ei saa enää levyille mitään tietoja, vain tuntematon esittäjä, kappale 1, kappale 2, jne. Aiempi tallennus, vaikkakin formaattivirheellinen antoi joka levylle esittäjän, ja oikeat nimet biiseille. MISTÄ TÄSSÄ NYT TAAS ON KYSYMYS, ja miten asian voisi korjata?

MIKSI tätä tapahtuu versiosta toiseen, että joku selvä toiminto lakkaa toimimasta?

224
 :(

Taas kerran jotain toimivaa, ja sitten kun tulee päivitystä niin eipäs toimi. Tulostimena HP Laserjet P1005. 11.04:n asennusten jälkeen (puhtaalta) kirjoittimen usb-kaapeli kiinni, ja tulostin asentui automaattisesti ha myöskin toimi. Nyt päivitysten jälkeen (kaksi läppäriä) kirjoitin ei pihahdakaan kummallakaan koneella. Kaikki muka on kunnossa, mutta mitään ei tule tulostimelta ulos. Olen poistanut ja asentanut uudelleen, ei auta. Pojan mäkillä tulostus toimii aivan puhtaasti. Koska ihmeessä tällaiset lapsukset saadaan tästä Linuxista pois??? Lsusb-komento näyttää kirjoittimen, kirjoittimen kuvake kertoo kirjoittimen olevan valmis tulostamaan, mutta mitään ei ehkä kirjoittimelle siirry, koska valojen pitäisi vilkkua, ainakin niin on ennen tapahtunut. Mitään ihmeasetuksia en ole koneille tehnyt ainoastaan ps2mouse on blacklistattu hiiritasojen saamiseksi pois käytöstä. USB:hen sen ei pitäisi vaikuttaa. Keinoja?

225
Ubuntun kehitysversio / Pari ehdotusta
« : 08.05.11 - klo:18.50 »
Asennuksessa tuli vastaan tuollainen "pikkujuttu" joka ei ole vielä ammattimaiseksi hiottu: silloin kun kone esim. on on langallisessa verkossa, ja saa asennuksen alkuvaiheessa heti tehtyä DHCP-verkkoasetukset, niin sitten asennus jää ikävästi kellumaan myöhemmin kysymykseen "asennetaanko puuttuvat kielipaketit". Kysymys tulee siellä "valitaan ja asennetaan ohjelmia" asennusprosentin näyttäessä 14%. Tuohon voisi tehdä sellaisen korjauksen, että asennus ei jäisi odottamaan vastausta loputtomiin. Itse lähdin asioille, kun perusasennus oli mennyt läpi ja tunnukset ja salasanat annettu ym. ja oletin asennuksen jatkuvan siitä sitten loppukysymykseen Grubin asennuksesta. Takaisin palatessa asennus siis jökötti siinä 14% kohdalla vastausta odotellen, ja harmitti pahuksesti. Tuollainen epäammattimaisuus pitää fiksata pois. Joko ei kysellä mitään, tai sitten timeout vaikkapa puoli minuuttia, jolloin asennus jatkuu oletusasetuksin.

Toinen ehdotus koskee (Gnome classic) tuota täyttyvää yläpalkkia. Kolmen erilaisen ilmaisinsovelman lisäksi saisi olla mahdollisuus konffata niitä. Nyt sinne tulee vakioikonit ja niissä esim. mulle on liikaa kirjekuoren kuva muistuttamassa jostakin Evolutionista (vaikka ko-ohjelma on poistettu koneesta) toinen itselleni turha on näppäimistöasetus, joka vie ikonin lisäksi toisen tilan sillä Fin-tekstillä. Yksi mahdollisuus olisi, että halutut toiminnot saisi sinne yksitellen, siis vaikka äänenvoimakkuuden säätö, akun varaustila, ja verkon kuvake. Ne riittäisivät ainakin itselle mainiosti. Nyt siellä yläpalkissa on täyttä, vaikka olen poistanut "Ilmaisinsovelma istunto" -appletin, ja laittanut tilalle pelkästään "Sammuta" -napin.

Kello-sovelmaan soisin kernaasti liitettävän jonkin kalenteritoiminnon suoraan, jonne voisi tehdä lyhyen merkinnän, ja muistutuksen siitä piippauksella tms. Nykyinen "kalenteri" taitaa mennä Evolutionin kautta, ja sitä en pidä hyvänä asiana.

Tällaisia toivomuksia. Tuo asennusvaiheen lukitsevan kysymyksen korjaus olisi kuitenkin asentajia kohtaan ammattimainen ele, jotta asennuksia voisi mahdollisimman hyvin automatisoida, ilman vieressä päivystämistä.

226
Ubuntu tietokoneissa / 11.04 ja Nvidian 270.41.06 ajurit?
« : 04.05.11 - klo:10.56 »
Koneeni, joka aiemmin (10.04, ja 10.10) versioilla ja GTX460 ohjaimella jätti GDM:n käynnistämättä (tai oikeammin se käynnistyi 2-3minuutin viiveellä) toimiin nyt oikein 11.04:llä ja avoimella ajurilla. En ole uskaltanut ottaa suljettuja käyttöön. Miten teillä on käynyt uusimman ajurin kanssa (270.41.06)? Jostain luin, että ajuri pitäisi ladata Nvidialta? tai jostakin XSWAT tms PPA:sta. Miten on. En haluaisi tätä nyt enää rikki, ja mitä tehdä, jos suljettu ajuri ei toimikaan? Meneekö asennus taas uusiksi?

227
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Tiedoksi vaan
« : 28.04.11 - klo:08.21 »

Niin, tiedoksi vaan, että tuolla luokkahuoneasennuksista kertovalla sivulla on ikävästi toimimattomia linkkejä. Tuollaiset eivät ainakaan edistä ko. järjestelmän käyttöönottoa kouluissa. Alla lista noista, jotka eivät siis toimi. Saavat vain harmitusta aikaiseksi.

 ------------------------

      Kokemuksia Linuxista oppilaitoksissa -sivu on FLUG:in aiemmin ylläpitämä pieni kokoelma raportteja Linuxin käyttöönotoista Suomessa
    *

      Linuxkouluun.fi -sivusto sisältää artikkeleita Linuxin eri ohjelmien käytöstä koululaisten käytössä - esim. lehden taitto, verkkosivujen teko ja kuvankäsittely
    *

      Antarktis on Satakuntaliiton maakuntahallituksen rahoittama ”Avoin lähdekoodi satakuntalaiseen koulumaailmaan” -hanke, jossa käytetään Ubuntua päätepalvelimena; sivustolla jaetaan sitä tietotaitoa, mitä hankkeessa on kertynyt Ubuntu/Edubuntu-perustaisen luokkahuonejärjestelmän pystyttämisessä ja ylläpitämisessä.

------------------------------------

228
Ubuntu tietokoneissa / ufw=Complicated Firewall
« : 19.04.11 - klo:13.33 »

Mikä tuossa ufw:ssä nyt oikein mättää. Olen ihan kokeillakseni laittanut pari sääntöä

sudo ufw deny from IP
sudo ufw deny to IP

Kaikesta huolimatta esim http-pyyntö kyseiseen osoitteeseen menee koneestani ja sivu pamahtaa selaimeeni välittömästi. Säännöillä ei ole minkäänlaista vaikusta.

Kyseisen ohjelman graafinen käyttöliittymä (Gufw) on taas oikein tosityyypillistä "nörttityötä", ja jonka käytettävyys on ennenkin palomuureja toisessa käyttiksessä käyttäneenä täysin sanonko mistä...

Kysymys siis kuuluu lyhykäisyydessään, MITEN estetään KAIKKI liikenne koneeltani johonkin IP-osoitteeseen? Ylhäällä antamillani säännöillä kun ei todellakaan näytä olevan mitään vaikutusta. Täytyisikö jotain startata uudelleen? 

229
Mielipidettä otsikon ohjelmista tarkoitukseensa, ja ehdotuksia mahdollisesti hyvistä muista.

Omia kokemuksia: PiTiVi videomuokkain, joka tulee oletuksena, ei näköjään huolinut Panasonicin HD-tavaraa. Ilmoittaa virheestä tuonnissa toistuvasti. OpenShot pelittää aika mukavasti. En tiedä osaanko ohjelmaa oikein, mutta sellainen rasittava piirre on, että kun on tuonut projektiin vaikka useampaa kymmentä leikettä. Ne saa nostella yksitellen raidalle. Olisi kiva, jos vaikka olisi  toiminto "Vie raidalle", kun projekti-ikkunassa olisi halutut tai kaikki valittu.

Sitten lisäkysymys: Olen törmännyt juttuihin tuon 2.6.38 kernelin erinomaisuudesta. Näin nyypiönä, voisiko tuota kerneliä käyttää vaikkapa tämän 10.10 kanssa? Jos, niin linkkejä ohjeisiin. Jossakin puhuttiin mukana olevasta Ati 6000 DRM:stä. Mikä se on. Natiivi avoin superajuri ko. sarjan kortteihin? (Lähdenkö kauppaan vaihtamaan GTX460 tuohon  :-\ )

Grafiikasta vielä: kun aloitin Ubuntun parissa, olisiko ollut 7.04 kanssa  Glxgears antoi silloisella koneella (Atin joku Radeon ohjaimena) muistaakseni lukemia 370 pintaan. Tämä uusi työhärveli nyt pukkaa 11500-12500 fps  :). Silti vieläkin ihmettelen, miksi 1080p 50fps videolla viistosti lähenevä auto "jarruttelee", kun rautapurku on käytössä. Jos olisi ollut pelkkää maisemakuvaa, en olisi moista nykimistä koskaan havainnut, mutta liikkuva ajoneuvo toi sen esiin aivan selvästi. Olisko tämänkin korjaus uuden kernelin heiniä? 11.04:ssa näyttäisi olevan 2.6.37, ei siis vielä tuota kehuttua kolmekasia. 

230
Multimedia ja grafiikka / Adoben flash kaatuu
« : 16.03.11 - klo:14.48 »
Uusimman tulleen flashin myötä nyt vielä uusi ongelma tähän grafiikaan kaaokseen.

Youtuben videon napsauttaminen koko ruudulle, ja sieltä escapella takaisin kaataa flässin. Ilmoitus jotain Adobe flash has crashed, [NO REPORT] reload page to try again. Eilen kone hyytyi tuossa kaksi kertaa rautabuuttikuntoon.

10.10 kyseessä. GTX460 ohjain, ajuri 270.29, 32-bit asennus puhtaalle alustalle.

9.04 version jälkeen jatkuvia harmeja...

231
Nyt vihdoin olisi duunikone, jossa on potkua ja Nvidia 460 GTX-pohjainen näyttis (2048 muistilla). Mplayer asennettuna,  versiokseen ilmoittaa seuraavaa:

MPlayer SVN-r32975-4.4.3 (C) 2000-2011 MPlayer Team

Ajan sitä Gnome-Mplayerin kautta, virheilmoitukseksi tulee jotain "Failed to open VDPAU backend libvdpau-nvidia.so. No such file or directory" joten homma taas kaatuu tähän. Tuon nimistä pakettia ei suoraan ainakaan apt-get install löydä. Mistähän ja mitenkä sen saisi käyttöön.

Järjestelmä käyttää ilmeisestikin avointa nv-ajuria, koska laiteajureissa ei ole suljettuja. Onko suljetuista etua? Jos, niin miten saisin ne käyttöön?

Kolmas koskee koneen käynnistymistä. Buuttaa vain merkkipohjaiseen tilaan, josta kumminkin startx-komennolla pääsee graafiseen työpöytään. Missähän vikaa? Näyttö, Eizo L768 (1280x1024) tunnistuu vain tuntemattomana. Vika tässä, muussa, missä?

232
Hei tietäjät. Sain viimein uuden duunikoneen, jossa on potkua videopuolen hommiinkin. 3 gigaherzin 4-ytiminen Intel ja tämmöinen näytönohjain

http://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=1355

Pitäisi siis kelvata Ubuntullekin, koska Nvidian systeemit.

Asennus meni läpi täysin ongelmitta Win7 Pron rinnalle. Kone buuttaa, ja tulee se aloituskuva, missä Ubuntu-teksti ja ne pisteet siinä alla, mutta sitten järjestelmä pomppaakin tekstipohjaiseen kirjautumiseen, joka kyllä menee läpi ongelmitta. Graafinen työpöytä ei siis lataudukaan. Komento startx kyllä sen sitten käynnistää, ja sen jälkeen tuntuu toimivan. Jossakin kohtaa kyllä havaitsin ruudulla jotain välähdyksiä. Työpöytätehosteet on poiskytketty. Koneen sammuttaminen saa sitten taas ruudun täyteen ihmeellisiä kuvioita juuri ennen koneen sammumista. Laiteajurien kohdalla tulee ilmoitus, että suljettuja ajureita ei ole käytössä. Asetuksista näytön kohdalla on vain tuntematon näyttö 1280x1024 (oikein) mutta virkistystaajuutena ilmoitetaan 0 Hz. Eizon L768 littu on kiinni digitaalisella liittimellä koneessa.

Mistähän pitäisi etsiä ongelmaa tai mitä tehdä?


233
Ubuntu tietokoneissa / Päiväyksen muoto kalenterissa
« : 29.01.11 - klo:11.53 »
Onko jotain keinoa muuttaa yläpalkissa majailevan kalenterin päiväyksen muotoa? "la, 29. tammikuuta, 11.51"  vie hervottomasti tilaa. Tuon kuukauden kun saisi numeromuotoon, niin auttaisi paljon. Ko. appletin asetuksista sitä ei saa muutettua, eikä gconf-editorillakaan päässyt ainakaan yhtäkkiä räpläämään. Olisko apuja?

234
Multimedia ja grafiikka / Kodekki kateissa
« : 21.01.11 - klo:19.29 »
Taas näitä ihmettelyjä.

Mplayer on jossakin välissä päivitysten myötä lakannut toistamasta noita Panasonicin .mts -videoita (1080p). Rutisee jotain "cannot find matching codec", ääni kuuluu kyllä, muttei kuvaa. Asensin puhtaalta pöydältä myös omaan koneeseeni 10.041 ja Mplayerin, ja jostakin näin, että pitäis asentaa myös paketit ffmpeg ja x264. Kaikesta huolimatta samat oireet. Outoa on, ettei myöskään Elokuvasoitin toista, hakee pyydettyjä liitännäisiä (Gstreamer jotain bad) mutta silti ilmoittaa, ettei kaikkia pyydettyjä löytynyt. Kumminkin Experience Ubuntu (Mandela) video toistuu Mplayerilla, ja ilmoittaa käyttävänsä h264 kodekkia. Mikähän taas mättää, kun ei .mts:t toimi? Hurjaa taas on, että emännän koneelle ne joskus toimivat, mutta päivitykset veivät toiminnan. Tällainen on Ubuntun kannalta erittäin valitettavaa.

235
Yritinpä tässä koulutuspäivän inspiroimana saada Geoserveriä asennetuksi ja käyntiin Ubuntu-wikin oheen mukaan, mutta taas on turvauduttava apuun, kun ohje on puutteellinen tai siinä on virhe.

Alla pätkä ohjeesta, ja siinä on lihavoidulla tekstillä kohdat joihin haluaisin apua, ja kohdan alla tarkentava kysymykseni alleviivattuna

----------------------------------------------------
OHJE:

Tämä ohje on testattu Ubuntu 10.04 LTS:llä.

Asenna ensin tarvittavat ohjelmistot

sudo apt-get install unzip tomcat6 tomcat6-admin osm2pgsql postgis postgresql-8.4-hstore-new

Postgre-nimisenä käyttäjänä luo tietokanta ja asenna sinne PostGIS-laajennukset

Miten ko. Postgre käyttäjä luodaan, koodia?!. Ensimmäinen komento ei mitään kysele (käyttäjätunnusta)

sudo -u postgres createdb osm
sudo -u postgres createlang plpgsql osm
sudo -u postgres psql -d osm -f /usr/share/postgresql/8.4/contrib/postgis-1.5/postgis.sql


Tämä tuottaa virheilmoituksen, että hakemistoa ei ole. Pitääkö luoda käsin, vai johtuuko tuosta Postgre-käyttäjän luomattomuudesta. Miten saada oikeudet, jotta hakemisto voidaan luoda. Mitä luultavimmin seuraavat komennot kaatuvat myöskin hakemistojen olemattomuuteen!!!


sudo -u postgres psql -d osm -f /usr/share/postgresql/8.4/contrib/postgis-1.5/spatial_ref_sys.sql
sudo -u postgres psql -d osm -f /usr/share/postgresql/8.4/contrib/postgis_comments.sql
sudo -u postgres psql -d osm -f  /usr/share/postgresql/8.4/contrib/hstore-new.sql

.......................... ohje jatkuu........

Summa summarum. Olen joutunut työssäni laatimaan paljonkin käyttöohjeita, mutta myös testannut, että JOKAINEN pystyy toimimaan ohjeen mukaan alusta loppuun ongelmitta. Tätä toivon myös Ubuntu-ohjeiden kirjoittajilta.

236
Joskus tämän systeemin kyllä kiroaa alimpaan ***vettiin. Joko Firefoxin tai VLC:n päivityksessä Firefox lakkasi käyttämästä Adoben flashpluginia. Uusin versio siitä on koneella, asensin sen vielä uudestaankin, mutta ei silti ole Firefoxin käytössä. Youtube herjaa, että flash olisi päivitettävä 10.1 mutta kun se on jo koneella. Firefox näyttää kyllä sisältöliitännäisiä ja laajnnuksia, mutta kun EI OLE NAPPIA, mistä niitä voisi lisätä!!! Miten siis saan Adoben flashin takaisin Firefoxin käyttöön? Foxin versio on 3.6.11 ja flash 10.1.81 tai jotain sinnepäin.

237
Ubuntu tietokoneissa / Käynnistyksen ongelmia
« : 28.10.10 - klo:12.47 »
Vaimon läppärissä hp nc6320 (core2duo Intelin 950 näyttis giga muistia) on tämän Ubuntun 10.04:n (päivitykset kunnossa) kanssa harmillisia käynnistysongelmia. Välillä jää kone bootin aikana jumiin, siinä kohdassa kun screeni menee oletusgrafiikkatilaan (1024x768) ja kursori jää jumittuneena vasempaan ylänurkkaan. Toinen ongelma on, että kone joskus käynnistyttyään muuten ok, jättää Gnomen paneelin lataamatta. Taustakuva siis vain on, josta ctrl-alt-del yhdistelmällä kyllä pääsee valitsemaan uudelleenkäynnistyksen.

Onko noihin jotain parannuskeinoa? Itsellä samanlainen läppäri, tosin 2G muistia, mutta 9.04 ja ei MITÄÄN ongelmia.

238
Kun olisi tarve vähentää edelleen Windows-puolella käyntiä niin kysyn, mikä olisi simppeli ääninauhoitin/editori. En tarkoita mitään raskasta moniraitaohjelmistoa, eikä midiä ja efektejä tarvita. Sellainen kuin wanha Windows-puolen Goldwave. Mulla on siitä joku win98 aikainen versio ja kelpaa edelleen. Siinä voi valita äänitteen laadun (mono/stereo, samplaustaajuus 44, 22, 11 Khz, 16bit tai 8bit). Sitten vain nauhoitetaan, ja äänikäyrä saadaan ikkunaan, jossa alkaalla aika ja äänikäyrä, josta voi leikata, johon liimata, tehdä loppuvaimennuksen jne. Siis perustoimintoja. Se aikajana ikkunan alalaidassa ja viivoitus  ikkunassa ovat tärkeitä. Jotta siis tällaista. Ideoita?

239
Ubuntu tietokoneissa / Näytön pimennys ei toimi?
« : 01.09.10 - klo:18.35 »
Näissä nykyisissä kotiläppäreissä, HP nc6320 ei pelitä esim, näytön pimennys, kun kannen sulkee. Se toimii ennen kuin Ubuntu ottaa järjestelmän haltuunsa, siis esim Grub-valikossa vielä. Ikivanhan HP:n nx9010 kanssa pimennys pelasi moitteetta. Siinä myös saattoi jollakin versiolla toimia lepotila (suspend). Tässä toimii valmiustila (keskeytystila 9.04:ssä), mutta suspendista kone ei toivu, vaan jättää näytön pimeäksi. Olisi kiva nyt saada tuo näytön sammutus toimimaan kun kansi suljetaan tai kun kone on käyttämättä. Tarkoitan siis oikeasti taustavalon sammuttamista. Asetuksista tuo on laitettu päälle, ei vain toimi.

Mikä neuvoksi? Näytönohjain Intel 950.

240
Laitealue / Ruudun tai ikkunan kaappaus 10.04:ssä
« : 16.07.10 - klo:19.11 »
Tiedoksi kehittäjille: 10.04 (uusasennus, jota päivitetty) on seuraava vika printscreenin kanssa. Läppäri HP nc6230, jossa on tuo printscreen näppäin niin, että se on normaalisti insert ja Fn-näppäimen kanssa printscreen. Vaikka muut Fn-näppäimen kanssa toimivat vaihtoehdot (vaikkapa ruudun kirkkauden säätö) toimivat, ei toimi tuo kyseinen printscreen. 9.04:ssa (toinen tismalleen samanlainen kone) toiminto toimii. Ikkunan saa toki kaapattua käynnistämällä Apuohjelmat > Ota kuvakaappaus, mutta se on tarpeettoman hankalaa. Esim. laskuja maksettaessa on kätevää ottaa maksukuitti-ikkunasta kaappaus, ja tallentaa se. Joten tällainen "bugi" 10.04 tiedoksi. Edelleen sitä mieltä, että 9.04 olisi ollut parempi LTS:ksi  ;)

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15