Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vellu@vmach

Sivuja: 1 ... 16 17 [18]
341
Laitealue / Vs: Laajakuvanäyttö ja reso-ongelma
« : 25.08.07 - klo:21.08 »
sori, meni sekaisin toisen kirjoittajan mainitsema samsung ja sun acer.

342
Laitealue / Vs: Laajakuvanäyttö ja reso-ongelma
« : 25.08.07 - klo:16.44 »
Katsoppas tarkemmin sitä näyttöä. Minulla oli saman mallinen näyttö, jonka sitten möin. Siinä on se DVI-liitin. Käytä sitä.

343
Mulla oli sama juttu mutta kun kääntää tuon xorg.confista VideoOverlayn offille ja OpenGloOverlayn onnille niin näkyy. Toisinpäin ei videot näy vaikka niin jossain neuvotaan laittamaan.
Mulla on tälläinen pätkä xorg.conf:ssa:

Section "Device"
   Identifier  "ATI Technologies Inc Radeon R300 NE [Radeon 9500 Pro]"
   Driver      "fglrx"
   Option       "TVStandard" "PAL-B"
   Option       "VideoOverlay" "off"
   Option       "OpenGLOverlay" "on"
   BusID       "PCI:1:0:0"

344
Kokeilin asentaa berylin sekä http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=10765.0 että http://obtown.com/2007/06/15/how-to-beryl-on-ubuntu-feisty-with-ati/ -ohjeiden mukaan, mutta ei toimi. Nyt on komposiitti offilla startxgl.sh ja xgl.desktop luotu. Ensiksi asensin paketinhallinnasta berlylin&managerit eikä ikkunat woblaa eikä kuutio pyöri. Kirjoittamalla pääteessä beryl, seuraa virheilmoitus (uusimmalla versiolla) :
**************************************************************
* Beryl system compatiblity check                            *
**************************************************************

Detected xserver                                : XGL

Checking Display :1.0 ...

Checking for XComposite extension               : passed (v0.3)
Checking for XDamage extension                  : passed
Checking for RandR extension                    : passed
Checking for XSync extension                    : passed

beryl: GLX_EXT_texture_from_pixmap is missing
beryl: Using non-tfp mode
beryl: GLX_SGIX_fbconfig is missing
beryl: Failed to manage screen: 0
beryl: No manageable screens found on display :1.0

Tämän jälkeen laitoin vanhemman 0.20 -version berylistä eikä vieläkään toiminut, joku Xcomposite puuttui. Beryl Managerista valitsemalla Select Window Manager --> Beryl sai kiitokseksi valkoisen ruudun.
Olisiko kellään vielä jotain vinkkiä?

345
Oppaiden kehittäminen / Paras tapa oppia
« : 28.07.07 - klo:13.35 »
Olen käyttänyt linuxia nyt n.3kk ja näitä ohje-sivustoja on tullut selailtua aikalailla. Joka ongelmaan kyllä vastaus löytyy kun jaksaa vain etsiä.
Mutta mikä olisi paras tapa oppia? Detaili-viidakossa rämpimisellä kun vaan ei opi ymmärtämään kokonaisuuksia. Ihan aluksi nielin tosi-idiooteille tarkoitetun Linux for Dummies-tekeleen. 90% siitä pystyi skippaan yli mutta se oli ainakin ymmärrettävästi kirjoitettu. Jotain vastaavaa pitäisi löytää seuraavaksi. Löytyisiköhän esim.kirjastosta jotain hyvää kirja-kirjaa suomenkielisenä? eBookia tai sivustoa selkeästi -h (human-readable) tyyliin kirjoitettuna?

346
Laitealue / Vs: Äänikortti ja -piiri säätöä
« : 08.07.07 - klo:15.40 »
Kiitos nopeasta ja kattavasta vastauksesta. BIOSissa käynti ratkaisi suurimman ongelman. Kaikki ohjelmat eivät kuitenkaan ihan toimi kunnolla, esim. XMMS playerissä äänenvoimakkuuden säätö ei toimi ja Enemy Territory-pelissä ei ole ääniä ollenkaan. Saattavat kyllä olla ohjelmien omia bugeja.

347
Laitealue / Äänikortti ja -piiri säätöä
« : 08.07.07 - klo:13.26 »
Äänikorttinani on ehkä hieman harvinaisempi M-audion audiophile 2496, joka ei suostu ubuntun kanssa oikein toimimaan. Vikakin on hieman kummallinen: äänet toimivat satunnaisesti, noin joka toisen käynnistyskerran jälkeen. Muitakin pienempiä vikojakin on. Epäilen että syy on emoon integroidussa ac'97 äänipiirissä. Joskus äänet kuuluvat sitä kautta, toisinaan ei mistään. Saakohan sen poistettua käytöstä jostain? vai olisikohan kyseessä ajuri vika? M-audio/OSS ajureita en ole saanut kunnolla asentumaan.

Sivuja: 1 ... 16 17 [18]