Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - RistoR

Sivuja: 1 ... 19 20 [21]
401
Ongelmana verkkoyhteys joka on kehnompi Ubuntussa kuin xp:ssä.

Langaton verkkoyhteys samalla koneella xp:llä on 100% 54 Mbps ja ubuntulla jää noin 60%.
Pöytäkone Acer Aspire E300, AMD 64. Ubuntu on myös 64 bittinen. Verkkokortti  TP-LINK 108M WIRELESS PCI ADAPTER.
Tukiasema on SMCWBR14-GM.
Salauksena käytän WPA-personal.

Sama ongelma kannettavassa: HP Omnibook xe 4500. Ubuntu 32 bittinen. Verkkokortti  TP-LINK WIRELESS CARDBUS ADAPTER.
Kannettavssa yhteys on tukiaseman vieressäkin vain 60%. Muualla sitten alempi. Joskus haittaa sivujen latautumista.

Onko kysessä vain näiden verkkokorttien ominaisuus vai onko samaa havaintoa  myös muilla korteilla.
Pitäisikö - voiko ? - tukiasemaa jotenkin päivittää?

402
Laitealue / Windows-ajurit ja ndiswrapper ongelma
« : 10.07.07 - klo:13.41 »
Olen selailemalla aiempia keskusteluja päässyt langattoman verkkokortin (RaLink, ajuri rt61) WPA-salausten hakemisessa seuraavaan:

Perusongelma: Ralinkissä ei onnistu WPA-salaus. WPA:n saisi toimimaan kun asentaa windows-ajurit Ndiswrapperin avulla.
Ndiswrapperin sain toimimaan ystävän avulla. Ylläpitovalikkoon ilmestyi "Windows wireless drivers"-valinta. Kokeilemalla "Windows wireless drivers" kysyi minkä .inf -tiedoston haluan asentaa. En sis asentanut kun ei ollut vielä aennettavaa.

Olen imuroinut oikean win-ajurin pakettina. Saan sen puretuksi XP-puolella, mutta sen purkupaikkaa ei pysty win-asentajalla määräämään vaan se menee suoraan ajuritiedostoihin. Sieltä löytyy Ralink -kansio jossa on myös ajuri-kansio.

Ongelma nro 1:  nyt jostain syystä valittaessa "Windows wireless drivers"-komento ylläpidosta avautuu kyseinen ikkuna hetkeksi ruutuun mutta häviää saman tien. Olen kokeillut uudelleenasennusta  synapticilla mutta virhe ei poistu. (Ja ON KAI tuo ndiswrapperin komentovalinta ?)
Ongelma nro 2: Jos saan tuon edellisen ratkaistua niin mitä ajureita/paketti windows-ajureista pitää saada asennettua ja millä tavalla ? Löytyykö em. windowsin ajurit-kansiosta kaikki tarpeellinen ?

Järjestelmä: Ubuntu 7.04, ver 64AMD.

403
Laitealue / Vs: Ubuntu 7.04 (Feisty) ja WLAN salaus WPA2
« : 02.07.07 - klo:23.29 »

Ralinkiin saa WPA-salauksen käyttämällä Windows-ajureita ndiswrapperin avulla.
[/quote]

Kiitos tiedosta. Mutta kun olen aloittelija niin sattumalta löysin keskustelusta "WPA toimimaan Ubuntussa" tuon ndiswrapperin osoitteen ja asennustiedot.
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/NdiswrapperOnAMD64  sivulla kyllä ohjeet on mutta eipähän niistä mitään iloa ole kun ei osaa komentotilassa tehdä asennuksia.

Valitettavasti tämäkin on yksi asia, miksi on turha suositella ystäväpiirille linuxia (ja tiedän että tämä ei ole sinänsä kenenkään vika!). Kun joudun kertomaan että videot saa toimimaan kun asennat lisäpalikoita, ja kun Ylen areenaa varten tarvitset vielä erikseen palikoita (joka taas ON ylen vika eikä muuten toimi minulla kelvollisesti vieläkään) ja että verkkokortinkin kanssa voi tulla pulmia niin siinäpä sitten ollaankin.

Korostan siis vielä, että en kirjoita tätä syyllistääkseni ketään ja pahoittelen, että monet teistä ansiokasta työtä linuxin eteen tehneistä olette kuulleet varmaan useastikin tälläista. Kirjoitan siksi että olen asiasta harmistunut kun mielelläni edistäisin linuxin käyttöä mm. opettajien keskuudessa. Ja ei tämä varmaan edes tälle palstalle kuulu ...

t. Risto R
http://www.peda.net/veraja/jyvaskyla/kortepohja

404
Laitealue / Vs: Ubuntu 7.04 (Feisty) ja WLAN salaus WPA2
« : 01.07.07 - klo:23.33 »
Onko tähän alkuperäiseen kysymykseen tulut ratkaisua - muuta kuin että vaihda verkkokortti  ;-)

Itselläni on sama ongelma. Verkkokortti pöytäkoneessa on RaLink. Se löytää kyllä langattoman verkkoni mutta antaa salausmahdollisuuksiksi vain WEP:t. Sen sijaan jos panen koneeseen usb-liitännällä A-linkin verkkopalikan, niin yhteys ehdottaa WEP lisäksi myös WPA-salasanaa ja yhteys pelaa. A-linkin palikan kanssa tosin yhdistettäessä se vaatii melko usein (ei nyt ihan joka päivä) tukiaseman buuttaamisen. Tämä sekä windowsilla että ubuntulla (7.04).

Asetuksista tulee seuraavaa tekstiä:
RaLink RT2561/RT61 rev B 802.11g
Ajuri: zd1211rw
Yhteys (ra1)

Sekä:
Virhe näytettäessä yhteyden tietoja: Joitain vaadittuja osia ei löytynyt (glade -tiedostoa)!

A-linkin toimivalla palikalla tekstit ovat seuraavat:
Unknown Vendor Specific Interface
Yhteys (eth1)

Sekä myös:
Virhe näytettäessä yhteyden tietoja: Joitain vaadittuja osia ei löytynyt (glade -tiedostoa)!

Eli voisiko wpa:n saada asetuksiin tuolla RaLinkillä joillain apuohjelmilla?

405
Multimedia ja grafiikka / Vs: Yle areena
« : 21.06.07 - klo:00.14 »
Uutena linux-ubuntun käyttäjänä hieman masentaa nämä ylen hankaluudet. Sain suojatut dvd:t näkymään medibuntun asentamisten  jälkeen - yllätyksekseni osasin näillä ohjeilla tehdä kolme komentoa komentorivillä tietämättä mitä ne tarkoittaa(!). Ylen arkisto ja areena näkyvät tästä  ketjusta saaduilla ohjeilla kun kopioi osoitteen ja siirtää sen VLC-Playeriin. Mplayerillä ja Totemilla en saanut näkymään. Oikean osoitteen saan vasta kun firefox yrittää toistaa (ja välillä muuten toistaakin arkiston juttuja ?!) ja sitten kopioin toistoruudusta osoitteen. Mistään muualta linkeistä en ole saanut toimivaa osoitetta. (Ehkä sellaisenkin saisi kun opettelisi). Mutta yhtäkaikki: liian hankalaksi on tehty. Onko vika ylen formaatissa vai missä? Kiinnostaisi tietää kun jonkun verran tällaistenkin päätösten parissa joudun työskentelemään.

PS. Kouluni linux-pääte-palvelin kokeilun uusi raportti löytyy kiinnostuneille täältä
http://www.peda.net/veraja/jyvaskyla/kortepohja/opetus/linux

406
Yritin asentaa Ubuntun XP:n rinnalle CD:ltä, versio 7.04, amd 64. Ongelma tuli vastaan asennussivulla 5/7. Valitsin xp:stä siirrettävät profiilit ja kun painaa "eteenpäin"-komentoa, niin pyörylä näyttää kolme neljä sekuntia että ohjelma tekee pyydettyä käskyä, vaan sitten katoaa ja asennussivu 5/7 pysyy esillä. Komentoa voi yrittää kerta toisensa jälkeen mutta asennus ei mene eteenpäin.

Osioin ja alustin XP:ssä valmiiksi kovalevylle 20 gigan osion järjestelmälle ja 3gigan osion swapille. Asensin ubuntun 64-version uudestaan ja kun pääsin sivulle 5/7 en valinnut XP:stä siirrettäväksi käyttäjätunnuksia. Asennusohjelma päästi minut eteenpäin ja kysyi omat tietoni. Ubuntu asentui (muuten moitteettomasti mutta näyttöä se ei nähtävästi tue kunnolla. Täytynee pyytää kohta apuja oikean ajurin löytämiseen).

Eli valmiksi osiointi auttoi. Nyt vain jäi askarruttamaan, olisiko XP:n käyttäjätunnuksetkin voinut tuoda vai olisiko se laukaissut virheen uudelleen. Enpä taida enää viitsiä kokeilla asiaa ...

407
Kokeilitko jättää tuon xp:n asetukset tuomatta?

Juu kyllä kokeilin myös siten. (Unohdin tosiaan mainita.)

Suomessa ainakin ollaan hyvin nihkeitä käyttämään tai suosittelemaan 64-bittistä versiota kenellekään.

MIKSI ?

408
Vielä: jos kokeilen toista asennuscd:tä, niin kysyisin, onko tuo Nordic Edition 64-versio? Mistään en löytänyt mainintaa.

409
Olen tarkistanut cd-levyn.

Kone on - kuten kerroin - Acer Aspire E300-JATM, AMD 64 Athlon. Eli 64-versio pitäisi sopia. Muistia on 1,5 gigaa. Tarvitaanko jotain muita koneen tietoja apujen saamiseksi ?
Kummallistahan on, että asennus olisi nähtävästi mennyt loppuun asti ensimmäisellä (englanniksi ja us-näppäimistövalinnoilla) kerralla. Vaan seuraavilla se vaan jää junnaamaan paikoilleen sivulle 5/7.

Voin tietysti kokeilla 32-versiota, mutta pitäisihän tuo 64-versiokin asentua!

410
Yritin asentaa Ubuntun XP:n rinnalle CD:ltä, versio 7.04, amd 64. Ongelma tuli vastaan asennussivulla 5/7. Valitsin xp:stä siirrettävät profiilit ja kun painaa "eteenpäin"-komentoa, niin pyörylä näyttää kolme neljä sekuntia että ohjelma tekee pyydettyä käskyä, vaan sitten katoaa ja asennussivu 5/7 pysyy esillä. Komentoa voi yrittää kerta toisensa jälkeen mutta asennus ei mene eteenpäin.

Käynnistyslevyllä on XP omassa osiossaan. Levyllä on 100 gigaa varaamatonta tilaa.  Valitsin ubuntun asennuksessa "osioi itse", ja varasin juurihakemistolle 20 gigaa ja swapille 2 gigaa.

Tätä ennen tapahtui: ensimmäisen asennusyritykseni tein epähuomiossa us-näppäimistöllä. Pääsin asennuksessa lähes loppuun sivulle 7/7, mutta peruin sen sinä vaiheessa kun huomasin että olen valinnut us-keybordin. Toisella kertaa suomenkielisen asennuksen ja näppäimistön valittuani ilmeni em. ongelma. Samalla myös ilmestyi virheilmoitus: Application problem: Sorry, the program "ubiquity" closed unexpectedly. Lisäksi  tuli sitten tarkempi tekstilitania mitä en mihinkään kopioinut.
Sama ilmoitus tuli aina uudestaan vaikka käynnistin koneen ja asennuksen uudelleen. Myös silloin kun uudelleenkäynnistyksen jälkeen tein asennuksen englanniksi ja us-näppäimistöllä.

Vielä tein windowsissa sen, että formatoin koko vapaan levytilan 100 gigaa ja sitten käynnistin taas Ubuntun cd:ltä. Asennusohjelma päästää taas sivulle 5/7, mitään virheilmoitusta ei tule mutta asennus jää samaan kohtaan kuin edellä. Kone on Acer Aspire E300-JATM, AMD 64 Athlon.

Onko täältä ladattu asennusohjelmisto toiminut muilla oikein? Pitäisikö vain polttaa uusi cd? Vai missä voisi olla vika?
En ole mikään kokenut asentaja vaan kaikki osioinnit yms. asiat olen opetellut viime viikkoina hyvien neuvojien opastuksella. Nyt tuli heillekin puhelimessa tenkkapoo.

Sivuja: 1 ... 19 20 [21]