Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - RistoR

Sivuja: 1 ... 18 19 [20] 21
381
Ongelmani: Gimp jumiutuu ja kaataa koko koneen isompia 7Megan jpeg-kuvatiedostoja muokattaessa. Ja nyt kaatuu myös vaikka muokkasin pienempiäkin kuvia.

Kokeiltu kahdella koneella:
Hyvinpalvellut vanha läppäri HP xe4500, muistia 500+256.
Ubuntu 8.10.  Gimp 2.6

Acer Aspire E-300, muistia 1024+512.
Ubuntu 8.04.  Gimp 2.4.6

Kone jumiutuu niin että se on joko suljettava tai sitten se menee uudelleen kirjautumistilaan. Kerran pelkästään Gimp kaatui.

Kolmannella koneella en ole saanut jumiin vaikka yritin:
Vielä vanhempi läppäri HP Compaq nx 9010. Muistia 256+128.
Ubuntu 8.04.  Gimp 2.4.5.

Samalla Acer Aspirella windowsissa (xp) työskennellessä Gimp toimi moitteettomasti.

RATKAISIN äsken koneen/näytön jumittumisen:

Muutin HP:n läppärillä - ennen edellistä viestiäni - myös työpöydän taustaa: Otin pois "visuaaliset tehosteet".  Samoin vielä vanhemmalla HP:llä (muistia vain 256 + 128) jossa Gimp on toiminut moitteettomasti, ei ole päällä visuaalisia tehosteita. Kun nyt panen päälle visuaaliset tehosteet ("oletustehosteet"), niin Gimp jumiutuu minuutin käytössä. Kun otan ne pois, niin homma toimii moitteettomasti. Acerilla on myös päällä (oletuksena jo asennettaessa) näytön visuaaliset tehosteet. Kokeilen huomenna miten Gimp reagoi niiden poisottamiseen - oletukseni on että homma toimii sen jälkeen moitteettomasti!

MIKSI tällainen älytön "virhe" on jäänyt käyttöjärjestelmään - tai Gimppiin ? Vai onko nyt sitten kyseessä minun koneitteni näytönohjaimet + nuo em. asiat.

Kiitos teille jotka neuvoitte Gimpin asetuksissa - opin nopeasti paljon uutta.

382
Lainaus
Gimpillä näyttäisi olevan kuvavälimuistia peräti 1024  Megaa ?
Linuxille ja muille ohjelmille jää vielä 500 megaa, pitäisi riittää.
[/quote]

Eipähän siinä kuitenkaan voi jäädä koska koko koneessa (HP:n läppäri) on vain 512+256 megaa muistia. Haittaako tuo että Gimpissä on asetuksissa noin suuri luku vai meneekö se vain niin että Gimp varaa muistia mitä sille on saatavissa?

Mutta asia on EHKä ratkaistu. Säädin asetuksia alla oleviksi ja nyt olen yli puoli tuntia käyttänyt Gimpiä, avannut useita kuvia, pari isoakin eikä kaatumista ole tapahtunut. (?!) Selittääkö joku asia noissa säätöjen muutoksissa tätä (jos tämä kaatumattomuus nyt sitten on pysyvä olotila ...)

Niin ja Gimpin swappia en ehtinyt vielä säätämään ... (yritin jo opetella ;-)  )


[ylläpito on poistanut liitteen]

383
Lainaus
Siinä kuitenkin kiinnitti huomiotani gimpin oman swapin sijainti. Oletko määrittänyt sille riittävästi tilaa? Eli sen pitää olla levyllä tai osiolla jossa paljon käyttämätöntä tilaa, mieluiten fyysisesti eri  kovalevyllä kuin käyttöjärjestelmän swap.
Tuo Gimpin oma swappi olikin minulle uutta. Kokeilenpa etsiä mistä se säädetään. Kumoamismuistia voin myös suurentaa.
Olen kertaalleen myös asentanut Gimpin uudelleen.

Niin ja Acerilla näyttö ja hiiri jumiutui aiemmin muutamaan kertaan kun päällä oli esim. pakettienhallinta tai joku muu. Panin lisää rukseja ohjelmalähteisiin (en enää muista mitä puuttui) ja tuo jumi jäi pois. Nyt tämä Gimpin jumituminen on joskus saman näköinen ongelma. Mutta toisinaan kaataa siis koko koneen ja palaa kirjautumisruutuun. Oire sama mutta onko vika sama ...

384
Mitäs sanoo komento free (annettuna Päätteeseen)? Jos swappia tosiaan on kovin vähän, saattaa se aiheuttaa ongelmaa. Paljonko GIMP vie XP:n puolella muistia, kun siinä on yksi tuollainen 7M kuva auki? Jos käynnistät GIMPin Päätteestä (kirjoita gimp) niin antaako se jotain herjoja / varoituksia, joita ehtisit nähdä ennen jumia?
Acerissa swappia on 3 gigaa. Näissä läppäreissä Unbuntu on asennettu oletusasetuksilla koko levylle. Eli tässä komento free tästä HP:n läppäristä: (Kokeilen onnistuko kuvan liittäminen, kun ohjeet ovat kovin niukat ...)

Gimpillä näyttäisi olevan kuvavälimuistia peräti 1024  Megaa ?

7 megan jpeg kuva vie 110 megaa muistia.

Kun käynnistin Gimpin pätteestä se ei antanut herjoja ja toimi moitteettomasti ainakin 10 minuuttia. Availin kokeeksi eri kuvia ja sitten sain sen jumiin.

Äsken kun Gimpillä kokeilin usemapia vaihtoehtoja kuvissa ja aina jäi jumiin -> itse asiassa nyt jäi kuvaruutu jumiin ja gimp ei vastannut komentoihin. Ja sitten ei enää käynnistynyt mikään ohjelma. Vain auki ollut firefoxi toimi.

Voisiko vika olla näyttöpuolella?

EDIT: Kuvanlisäykseni menivät tänne peräkkäin. En löydä keibnoa millä ne saisi järkevästi tekstin väliin.


[ylläpito on poistanut liitteen]

385
Ongelmani: Gimp jumiutuu ja kaataa koko koneen isompia 7Megan jpeg-kuvatiedostoja muokattaessa. Ja nyt kaatuu myös vaikka muokkasin pienempiäkin kuvia.

Kokeiltu kahdella koneella:
Hyvinpalvellut vanha läppäri HP xe4500, muistia 500+256.
Ubuntu 8.10.  Gimp 2.6

Acer Aspire E-300, muistia 1024+512.
Ubuntu 8.04.  Gimp 2.4.6

Olen poistanut ja ladannut Gimpin uudestaan läppärille. Sama juttu: kone jumiutuu niin että se on joko suljettava tai sitten se menee uudelleen kirjautumistilaan. Kerran pelkästään Gimp kaatui.

Kolmannella koneella en ole saanut jumiin vaikka yritin:
Vielä vanhempi läppäri HP Compaq nx 9010. Muistia 256+128.
Ubuntu 8.04.  Gimp 2.4.5.

Samalla Acer Aspirella windowsissa (xp) työskennellessä Gimp toimi moitteettomasti.

Olisi kyllä kiva saada toimimaan kunnolla noissa työkoneissani Acerissa ja HP:n läppärissä. Helppiä?


386
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Skypen asennus työpöydältä
« : 25.01.09 - klo:13.49 »

[/quote]

Eli tein noitten ohjeitten mukaan: http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Ohjelmien_asentaminen_ja_pakettivarastot

Laitoin tuon ohjelmälähteet- api-riville
deb http://packages.medibuntu.org/ hardy free non-free

 Ja sit Hain medibuntun avaimen tuolta:
http://packages.medibuntu.org/medibuntu-key.gpg
 Kopion, tein muistion ja sit varmenne välilehdeltä lisää avain-kautta lisäsin äsken tehneeni avain-asiakirjan.

Siis meniks toi oikein? Kun en silti löydä synapticistä skypeä? Tämä siis mielenkiinnosta. Skype on asennettuna.
[/quote]

Teinpä saman eikä vaan löydy! Vaikka tämä on ratkaistu niin minulle paljon helåpompi ohje oli se, että
RUKSI kohtaan "tukemattomat päivitykset", sen jälkeen kun medibuntu-pakettivarastot  on asennettu ohjelmalähteisiin.

Ja sitten löytyi pakettivarastoista.

PS. Uusin skype skypen sivuilta tökki minulla niin paljon että asensin version joka on pakettivarastoissa.

387
Kuntani koululaitoksessa poistetaan Win2000 koneet AD:stä eikä niitä enää saa käyttää verkossa (useimmat vanhat koneet muutenkin jo tökkivät käytössä windowsilla). Markkinoin (tietohallinnon suostumuksella) kouluille mahdollisuutta kokeilla koneisiin Ubuntua.  Se pyörii niissä ihan mukavasti jo 256Megan muistilla. Asennuksen pitää tietysti tehdä koulun atk-tukihenkilö, jos on kiinnostusta ja viitseliäisyyttä.

Koulujen verkon proxy vaatii normaalin asennuscd:n jälkeen komentotilassa yksinkertaisen proxyasetuksen, jotta päivitysten hallinta toimii. (En itse olisi osannut mutta sain suorat komennot ja puhelinvarmistuksen niin copypeistasin ja asia ok).  Kuitenkin kynnys asentamiseen (ja pelko työmäärästä) voi helposti olla suuri ja homma jää.

Jos työmäärä ei ole kovin suuri kannattaisi tehdä asennusversio, jossa olisi proxyt valmiina.
Kannattaako tehdä
a) cd
b) usd-tikku
c) voisiko samaan asennusopakettiin panna suljettujen tiedostomuotojen (DVD, Ylen areena jne.) ohjelmapaketit (jakelu olisi täysin koulujemme sisäinen).

JA SITTEN tärkein: haluaako joku ilmoittautua tekijäksi! EN pysty tähän hätään järjestämään palkkiota (tämä on omaa yksityisyrteliäisyyttäni levittää ubuntua) mutta jotain voin kyllä yrittää keksiä ...

t. Risto Rönnberg, risto.ronnberg@jkl.fi

PS. Älkää mainostako että tällaista meillä tehdään. En vielä osaa yhtään sanoa kuinka moni edes innostuu kokeilemaan.
PPS. Omassa koulussani tehdään hommat Opinsys Oy:n toimittamalla ja ylläpitämällä LTSP-järjestelmällä. Tässä hieman päivittämätön linkki asiaan.
http://www.peda.net/veraja/jyvaskyla/kortepohja/tukitoiminnot/linux

388

-VLC:stä "open network stream"
-Pastea linkki
-Ruksi Stream/save
-Settingeistä encapsulation ASF
-Ruksi kohtaan FILE ja siihen haluttu nimi.wmv
-Ruksi Play locally jos haluat näkymään yhtä aikaa
-Ja OK
[/quote]

Kiitos kärsivällisyydestäsi. Nyt taas toimii. Olen vain kömpelyyksissäni pannut Filenamen väärään paikkaan. Noloa ...   Ja vaikka kuinka monta kertaa asian tsekkasin  ;-)

389
Itse teen näin.

- Avaan videon normaalisti Areenasta. Painan videon päältä oikeella napilla ja valitsen "kopioi"

Ei ole minulle nuo komentotilassa tehtävät jutut tuttuja ollenkaan. (Tiedän että ne ovat käteviä mutta eipä ole aikaa kunnolla sellaisen opettelemiseen). Ensimmäinen ongelma kuitenkin jo oli, että VLC:ssä videon päältä tai mistään muustakaan ylen sivulla en saa näkyviin mms: -osoitetta. Kirjoitin sen kuitenkin VLC:n alapaneelista ja panin ohjeen mukaisesti komentojonoon. Hetken se tallensi tiedostoa nimellä ohjelma.wmv (160tavua) vaan saman tien lopetti. Voipi olla että tein jotain väärin ...

Edelleen ihmetyttää kun aiemmin homma toimi "suoraan" panemalla komennot VLC:n Open Network Steram-välilehdellä.

Kiitos kuitenkin avustuksesta!

390
käytä vlc:n streamsavea eli areenan ollessa kyseessä ensin kopsataan ohjelman linkki ja pastetaan sinne network-välilehden http: kohtaan, sitten valitaan streamsave settingsistä outputfileennimi ja encapsulationiksi asf, sitten parit ookoot ja pitäis toimia, testasin säätiedotuksella ja toimii.

edit: unohdin mainita ettei tuolla asetuksella näy kuvaa tallennuksen aikana, mutta outputfileen koko kasvaa jos sattuu ihmetyttämään. Kuvankin saa ehkä samaan aikaan näkymään mutta tässä tapauksessa ei liene väliä.

Pari viikkoa sitten kokeilin näitä ohjeita ja toimi juuri niin kuin kuvasit. Nyt en saa areenalta tallennettua systeremillä videota enkä radio-ohjelmaa. Kuva ja ääni lähtee kyllä käyntiin - aiemmin tapahtui kuten kuvauksessa mitään ei näkynyt eikä kuulunut. Outputfilenameen olen keksinyt ohjelmalle nimen. Olen myös koekillut panna siihen tallennuspolun. Ja encapsulationiksi olen valinnut  asf. Välilehti ei näytä missään (?) mihin kansioon tallennus tapahtuu. Ei muistaakseni kyllä näyttänyt silloinkaan kun homma onnistui. Ja samoin muistaakseni fileenimeksi panin suoraan keksimäni nimen ilman polkuja. Ja silloin tallenuus meni kotikansioon.

Unohdanko jotain vai onko Areenan systeemit muuttuneet ? Ja käytän VLC:tä, ubuntu 8.04.

391
Sain Ylen Pekingin lähetykset toimimaan VLC media playerillä kun menin avaamaan videon Areenan sivulta. Kun taas yrittää Ylen Peking-sivustolta - http://www.yle.fi/urheilu/tapahtumat/pekingin_olympialaiset_2008/mediasali/ - samaa (? - kokeilin satasen finaalia) niin MediaPlayerConnectivity avaa vasemmalle mustan palkin jonka osoitetta näppäämällä avautuu VLC ja saa virheilmoituksen
Unable to open 'mms://a1878.v21878f.c21878.e.vm.akamaistream.net/7/1878/21878/v1/yle.download.akamai.com/21878/fi/_!/peking/yleisurheilu160808m_100m_finaali.wmv?auth=da_aPb2bRdlbrd9cgbpd_dMbmawdbaOazaz-biPZLA-E-olH-m9k8&aifp=v01&WMBitRate=&WMCache=0'

LISÄYS klo 23.47.: Välillä näyttää avautuvan suoraan linkistä ja välillä taas joutuu ensin kopioimaan linkin osoitteen ja sijoitamaan sen VLC:n Open Network Stream välilehdelle.

Saksalaiselta sivustolta jonka sain täältä (kiitos) http://www.zdf.de/ZDFmediathek/olympia?jump=aktuell&inPopup=true
saa näkyviin kyllä muut mutta Pekingin  lähetyksistä tulee kohtelias ilmoitus että lähetetään vain Saksassa (huom! jos ymmärsin ruostuneella vanhalla Saksalla ...  ;-)


392
Yritin avata YLEn sivuillaan mainostamia suoria lähetyksiä Pekingistä. Ne tulevat EBUn kautta. Näytti siltä että Firefoxilla ei edes saanut kaikkea sivuilla olevaa näkyviin. Laitteitovaatimukset kyllä löytyi: eli Microsoftia kaikilla mausteilla. Yritin panna palautelaatikkoon veistiä mutta siitä puuttui lähetysnappi!

Onnistuuko lähetysten katsominen uduntulla ja firefoxilla - tai löytyykö edes sivustoa mistä lähetykset löytyy ?

Asia ei ole minulle mitenkään urheilun kannalta tärkeä (sen verran mitä olympialaisia katson riittää kyllä TV2 ja FST) mutta tuo Microsoftin suosiminen taas kerran sieppaa.

393
Sitten lopuksi poistin tuon Mplayer-plugin. Se oli vaadittu loitsu. Sen jälkeen kaikki toimii jälleen hienosti. Näkyvät videot ja netti-tv:t.
-------
Toisen koneelle Hardya asentaessani kävi ilmi, että ilmeisesti edellä oleva toimi siksi, että minulla oli vanhastaan asennettu VCL.

En tiedä pitäisikö aloittaa uusi ketju mutta jatkan tästä, kun ongelma koskettaa samaa asiaa:
YLEN pääuutislähetrykset eivät toistuneet. Alueuutiset kylläkin. Minulla oli Firefoxin asetuksissa "MediaPlayerConnectivity - Avaa videovirtaus suoraan ulkoisesa soittimessa". Virheilmoituksena tuli: Unable to open 'http://akastreaming.yle.fi/vp/fiyle/no_geo/ondemand.ASX?gjmf=areena/1/31/34/1313496_846799'

Poistin käytöstä tuon em. MPlayer-asetuksen ja nyt KAIKKI uutiset avautuvat ja tietysti suoraan Firefoxiin.
HANKALUUTENA on, että Firefoxissa ei ole tauko, pysäytys yms. säätöjä ollenkaan. Keskeytyksenkin voi tehdä vain sulkemalla Firefoxin.  Siksi haluaisin että Uutiset toimisivat myös silloin kun Firefox avaa ne erikseen MPlayerin ikkunaan. Onko apuja?

Asennettuna on mm. ubuntu-restricted-extras, mozilla-plugin-vlc, gstreamer plugin.

Käytän Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon) enkä ole päivittänyt 8.04:een, kun hieman epäilyttää mitä saa taas Ylen Areenan kanssa pelleillä ...

394
Olisikohan noita 64-bittisen järjestelmän iloja. Tarkista siis java-versiosi. Miten asensit ko. softan?
Linkistä selviää myös ohjelman riippuvuudet: http://packages.ubuntu.com/gutsy/dguitar

DGuitar sekä tuxguitar herjaavat tätä 64-bittistä järjestelmää. Mielestäni osasin (?) jopa asentaa oikean java-version mutta silti virheilmoitus on sama.
TuxGuitar ilmoittaa selvästi että: Wrong architecture 'i386'

Asensin molemmat kuitenkin vanhalle kannettavalleni ongelmitta. Näyttäisi tuo TuxGuitar olevan sellainen jota haeskelin - lähinnä vastinetta ihan yksinkertaiselle nuotinnosohjelmalle (Windowsissa olen käyttänyt Finale Notepad'ia). DGuitar ei näyttänyt minulle ainakaan ensinäkemältä avautuvan nuottikirjoitukseen soveltuvaksi.

Jos Finale Notepadia vastaava nuotinnosohjelma löytyisi olisin toki kiitollinen. Ja kiitos noista edellisistä. Homma toimii!

395
Asensin Tuxguitarin ja sain avattua lataamani gp5 tiedoston. Kun koitan soittaa niin ohjelma (Tuxguitar) kaatuu ja häviää. Tämä tapahtuu sekä serverissä että asiakaspäätteissä. Äänet toimivat OK asiakaspäätteissä, serverissä ei ääniominaisuutta ( tässäkö syy?)

Asennuspaikka: Edubuntu serveri ( ver. 7.10 ) ja käytössä LTSP5.

/HTL

Olen etsinyt nuotinnosohjelmaa ja nyt löysin tämän keskustelun. Asensin Dguitarin mutta ohjelma ei käynnisty vaan tulee virheilmoitus "incorrect Javavendor found". Versiona  Ubuntu 7.10, AMD64.

Etsin myös Tuxguiotaria mutten osaa etsiä sitä Edubuntu-serveriltä (mistä löytyy?). asinosastaan löysin sivun Tuxguitarista
http://www.gnomefiles.org/app.php/TuxGuitar  mutta sitä kautta en osaa ohjelmaa asentaa.

396
Hyvä kirjoitus. On tainnut rehtori lukea viestinikin täältä, yksi kohta oli niin suoraa lainausta ;D No se on avoimesti käytettävissä hyvän asian puolesta. :D

T:Jallu59

Kylläpä toki otin tuon Noormarkun palkintoidean jutustasi - en sitä erityisemmin pitänyt lainauksena koska Noormarkun juttuja on tullut seurattua kun olen itse puuhannut kouluuni LTSP-kokeilun. Mutta toki myös olisin voinut pienellä vaivalla infota sinua ja kysyä että "eihän haittaa". Sorry.

Sinun otsikkosi muuten on loistavan osuva. Toivottavasti hesari julkaisee sen. Toivoisin myös että lehdet tarttuisivat COSS:n kannanottoon - en ole nähnyt sitä missään siteerattavan. Oman juttuni lähetin myös Opettaja-lehteen. Sinne se on aika pitkä joten en usko että sellaisenaan julkaisevta. Täytyy soitella päätoimittajalle.

Ja KORJAUKSENA pariin viestiin aiemmin: EI keskisuomalainen niin valveutunut lehti ole että julkaisisi omasta aloitteestaan pääkirjoituksessa tuollaista. Se on aika ajoin varsin taantumuksellinen pääkirjoituksissaan.  ;-(


397
Tässä Suomen COSS:n kannaotto aiheseen. Toivottavasti saa julkisuutta lehdissä.  Lähetin itse myös maanataina Keskisuomalaiseen jutun aiheesta. Lupailivat keskiviikoksi ...

http://www.coss.fi/web/coss/home

Tiedote: Microsoftin taktiikka vahingollinen Suomelle - Valtiojohdon puolustettava vapaata kilpailua IT-alalla
22.1.2008: 22.1.2008
COSS Tiedote
Julkaistavissa heti

Pääministeri Vanhasen vastaanottama lahjoitus Microsoftilta on huono uutinen suomalaiselle ohjelmistoteollisuudelle. Mediatempullaan Microsoft pyrkii vahvistamaan hallitsevaa markkina-asemaansa ja vaikuttamaan ohjelmistoalan kehitykseen Suomessa.

Viime vuonna EU-tuomioistuin vahvisti Microsoftin saaman tuomion markkina-aseman väärinkäytöstä. Nyt EU-komissio on käynnistänyt uudet tutkimukset Microsoftin kilpailukeinojen lainmukaisuudesta.

Uuden tutkinnan kohteena on logiikaltaan sama taktiikka, jota Vanhanen kommenteissaan kiitteli. Microsoft tarjoaa osana käyttöjärjestelmäänsä ja palvelinohjelmistoja ohjelmistoja, joita aiemmin ovat tarjonneet riippumattomat ohjelmistoyhtiöt. Ilmaisilta näyttävien uusien ohjelmistojen ja palvelujen avulla käyttäjät sidotaan tiukemmin vain Microsoftin tuotteissa toimiviin teknologioihin ja markkinoilta siivotaan kilpailijat pois.

Julkisen sektorin IT-ammattilaiset ministeriöissä ja kunnissa ovat viime vuosina törmänneet ongelmiin, joita huonosti toimiva kilpailu ohjelmistomarkkinoilla synnyttää. Riippuvuus yhdestä toimittajasta on johtanut umpikujaan - kilpailutus ei onnistu eikä innovatiivisia, edullisempia ja toimintaa tehostavia ratkaisuja voida ottaa halutusti käyttöön.

- Valtiojohdon tulisi toimillaan ja viesteillään puolustaa avointa kilpailua ja innovatiivisuutta ja tukea siten uusien nokioiden syntymistä. Tämä tarkoittaa kilpailua edistävien hankintapäätösten rohkaisemista ja kriittistä suhtautumista monopolistisiin kilpailukeinoihin, sanoo COSSin johtaja Petri Räsänen.

Lisätietoja:
Petri Räsänen
Johtaja
COSS, Suomen open source -keskus
040-7723008, petri.rasanen@coss.fi

Suomen open source -keskus COSS (Centre for Open Source Solutions) on open source -teknologioita ja -toimintamallia hyödyntävän  liiketoiminnan kansallinen kehittämisorganisaatio. COSSin hallinnollisena taustaorganisaationa toimii Teknologiakeskus Hermia Oy.

398
Toimii se.

Tarvitaanko jotain erityisasennuksia vaiko ihan "suoraan".

t. Nimim. "aloittelija"

399
Ajattelin ostaa  jälkikasvulle ratin tietokoneeseen. Tarkoituksena on pelata esim Torcs'ia.  Yleensäkään minulla ei ole peleistä kokemusta.
Mikä ratti toimisi ubuntussa? Esim. aika edullinen Logitech Formula Force EX (69e)?   En löytänyt keskusteluista tuohon malliin liittyviä ohjeita.
Sen sijaan keskusteluista kävi ilmi, että Logitech Momo Racing Force ratin (129e) saa toimimaan linuxissa. Ratti on puolta kalliimpi ja siinä on ohjauksen palautumisominaisuus, jota ei kuitenkaan saa nähtävästi toimimaan.


400
Voi olla että linux mittaa väärin linkin tehon, siitä huolimatta että vastaanotto on 60% ja bitrate 54Mbps, niin eipä tuolla juurikaan ole muuta kuin kosmeettista väliä.

Enemmän kuin tuohon prosenttilukuun luottaminen on ihan noihin desibelimääriin katsominen mitä iwconfig kertoo ja niiden vertaaminen windows vastaaviin. Siitä huolimatta mitä nuo kertoo on tärkeintä se, millä nopeudella linkki toimii.

Jos tosiaan on niin että täyttä 54Mbps nopeutta ei saavuteta siitä huolimatta vaikka seisoo ihan tukiaseman vieressä, on jotain vikaa ajureissa, ja siihen nyt ihan heti ei pysty vaikuttamaan, lähinnä ottamalla yhteyttä ajurin kehittäjiin email-listan kautta. Muussa tapauksessa on vain todettava, että "nyt kävi näin".

"Tietoja yhteydestä" valinta ilmoitta pöytäkoneen nopeudeksi 54Mb/s, ja prosenttimääräksi 54%. Eli epäilim itsekin prosenttilukua. Mutta kannettavassa nopudeksi ilmoitetaan koko ajan 48 Mb/s vaikka liikkuisin kannettvan kanssa niin että yhteys putoaa alle 10%:iin ja jopa katkeaa. Eli enpä tiedä mihin niistä luottaa. Pöytäkoneella ongelmaa siis ei käytännössä ole, kannettavalla jossain päin huoneistoa kylläkin ...

Pöytäkoneessa sekä kannettavassa ajuriksi ilmoitetaan ath_pci.

Sivuja: 1 ... 18 19 [20] 21