Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - RistoR

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Ubuntun asennukset olen pannut yleensä ihan oletuksina osioimatta. Nyt pitäisi Win7 rinnalle panna Ubuntu. Win7:n voin panna joko omalle levylleen tai omalle osiolleen. Käytössä 250Gt ja 160Gt levyt.

Olisiko hyviä neuvoja miten olisi hyvä tehdä/ottaa huomioon. Tai vinkkiä jos jossain on asiaa selostettu. Täälklä usein näkyy maininta että Ubuntussa home-omalle osiolleen. Onko jotain käytännön hyötyä vaui makuasia?

Tärkeintä kuitenkin alkuun: osioinko 250 GT levyn windowsin ja Ubuntun  käyttöön vai paanko ne eri levyille?

42
Ubuntulle sovellusvalikoimasta voi ladata ohjelman "prey", jolla voi jäljitää kadonneen läppärin, puhelimen etc. jos sitä käytetään verkossa. Onko tällainen turvallista vai voiko ohjelmantarjoaja käyttää sitä väärin ja "vakoilla" koneeni käyttöä - salasanoja tms.

Kokeilin preytä. Latasin sen läppäriini sovellusvalikoimasta, mutten saanut siihen näkymää ja päivitin sen preyn sivulta
http://preyproject.com/
päivityksen, jolloin sain myös graafisen ikkunan.
Kirjauduin nettipalveluun ja ohjelma kirjasi koneeni nimen omalle käyttäjätunnukselleni. Ohjlema luki koneen täydellisen nimen, MAC-osoitteet, verkon, muistin määrän, näytönohjaimen, prosessorin ja lähes "kaikki".

Toisella koneella kirjauduin palveluun ja merkitsin tuon läppärin kadonneeksi. Jonkin ajan kuluttua palvelin alkoi lähettämään sähköposriin ilmoituksia, että koneeni on havaittu verkossa. Kirjautumissivulle tuli aina hetken väliajoin raportti, missä kone on - sijaintikartta - sekä läppärin kameralla otettu kuva sekä ruutukaappaus. Nämä voi valita halutessaan päälle tai pois kirjautumissivulla. Ohjelmasta saa myös maksullisen pro-verion, jossa on enemmän mahdollisuuksia.

Aika tehokasta, mutta mutta ... Löysin pari vanhaa keskustelusivua, joissa joku kehui turvalliseksi ja että ohjleman koodin voi tarkistaa ettei se tee mitään muuta kuin luvataan, mutta muutama silti kertoi ohjelman sisältävän sellaista koodia jota ei voi tarkistaa.

43
Asensin kokonaan uusiksi vanhaan Acer Aspire E300-koneeseen Ubuntu 12.04.1, 64bit.
Koneessa on rinnakkaiskäynnistyksenä omalla osiolla (sama kovalevy) XP.
Asennuksen jälkeen ruutuun tulee ilmoitus:
Verifying DMI Pool data ....
Boot from CD
error: no such partition
grub rescue>

En osaa tuosta lähetä hakemaan korjausta. Asensin uudelleen mutta sama vika. Ensimmäisellä kerralla annoin asennusohjelman asentaa ubuntun kokonaan vanhan päälle. Kun koen ei löytänyt järjestelmää niin käynnistin CD:ltä ja kaikki osiot olivat tallessa.
Asensin toisella kertaa "käsin", ja määräsin Ubuntun entiselle osiolle. Alustin osion, asennus kysyi liitäntää(?), valisin / (menikö oikein?).

Kun määrään käynnistyksen Hard diskiltä tai NVIDIA Boot Agent'ista, niin lopputulos aina sama.
Asennuslevyltä GParted näyttää levyn osiot. Olisiko tuosta kuvasta apua ja voisiko GPartedilla korjata asian.
- ACER sda1-osiolla on Win XP
- sda2 on ntfs-alustettu yhteinen tallennusosio
- ubuntu on sda5:lla, ja tuoissa näyttää olevan jotain kummallista(?), kun se ei olekaan sda4:lla. Vaiko?

44
Mikään latauslinkki Ubuntu 12.04 32bit levykuvan lataamiseen ei toimi!? Ei normaali lataus eikä bittorrentti?  VAstauksena tulee vain File not found. Ja sama juttu näyttää tulevan myös 64bittisessä.

http://cdimage.ubuntu.com/releases/12.04.1/release/ubuntu-12.04.1-dvd-i386.iso


Ei tarvitse huutaa, pienennetty... -Storck

EDIT: Totta. Pahoillani. ;-)

45
En löydä ohjeita mitä asetuksia pitää tehdä Evolutioniin jotta voin käyttää sitä sähköpostiohjelmana. Jos olen ymmärtänyt oikein Evolutionilla voi lukea/siihen voi kääntää olemassaolevan sähköpostitilin viestit?  Vai ...

Mitä siis asetuksiin kun haluaisin Gmailin postin lukea Evolutionilla? Gmail on ulkoasultaan mielestäni sotkuinen ja työnanataja pakottaa MS Outlookin käyttöön (jota en kylläkään voi lähteä siirtämään Evolutioniin).

Asetuksista löydän tunnuksen nimi@localhost. Jos lähden asentamaan uutta pääsen vain kohtaan "palvelintyyppi", jonka valitsemiseen ei löydy apuja.

46
Asensin pöytäkoneelle Ubuntun 12.04 ja samalla hävisi Kdenlivestä koodekit mp4-tiedostomuodoille. Asensin Kdenliven uuden version 0.9.2. Se ei vielä auttanut koodekkeihin mutta ajoin Nmi:n vanhan ohjeiden mukaan komennon
Koodia:
sudo apt-get install libavcodec-extra-53 libavdevice-extra-53 libavfilter-extra-2 libavformat-extra-53 libavutil-extra-51 libpostproc-extra-52 libswscale-extra-2

En löytänyt uudempia versioita noihin. Kdenlive kyllä löysi tämän jälkeen koodekit mp4-tiedostoille.

ONGELMANi tai huomioni: Panoroinnissa (kameran vaakasuuntainen liike) HD-video 1920x1080 helposti nykii. Kokeilin sekä amerikan (NTSC) standanrdilla 59.970 fps (joka "valitettavasti" oma kamerani kuvaa) sekä eurooppalaisella (PAL) 50.000 fps videolla. Tietokoneellani kummassakin videossa on nykimistä (VLC:llä ja elokuvasoittimellä) niin raakadatassa (.MTS) kuin editoidussa mp4:ssä. Samoin Kdenlivellä toistettuna.

Tikulta esitettäessä televisiossa LG:n Smart-TV 32LS570T joka ilmoituksensa mukaan tukee sekä PAL että NTSC standardeja, 50.000fps-video ei nyi ollenkaan mutta 59.970fps-video nykii.

Loistavaa tietysti on että LG:n telkkari toistaa kumpaakin videota. Mietin vain, onko minulla oikeat ja riittävät koodekit yms. vermeet Kdenlivessä. Eli saisinko tuon ameriikanvideonkin toimimaan moitteettomasti. Kdenliven sivuilta olen etsinyt ohjaita mutta englannin termit ei ole kovinkaan hallussa (hyvä kun edes osa suomenkielisistä  ;)  ).

47
Latasin Libre Officen sivulta uuden LibreOfficen 3.6 tiedostopaketit.
http://fi.libreoffice.org/lataa/?type=deb-x86_64&lang=fi&version=3.6.2
Ne tulevat tr.gz-paketteina. Ensin otin rpm-paketit ja sormi meni suuhun kun purkamisen jälkeen en nähnyt mitään install-pakettia. Vaihdoin ne deb-paketeiksi mutta en edelleen löydä mitään install-pakettia tai jotain mistä pääsisi alkuun. Jos jonkun niistä tuplaklikkaa niin pakettienkäsittelyohjelma kyllä avaa tiedostoa mutta ilmoittaa sitten että on riippuvuus ei ole täytettävissä jonkun kanssa.

Eli en nähtävästi osaa jotain perusasiaa asentamisessa  ... ;-)  Linkki ohjeisiinkin riittää mutta en sellaisia hakemalla löytänyt.

Sovellusvalikoiman kautta löytyy vain LibreOfficen 3.5-veriso. Siinä on bugi joka ei avaa MS wordillä live-edussa tehtyä docx:ää. (Joudun työni puolesta tätä joskus käyttämään.) Uudessa tuo pitäisi olla korjattu.

48
Useammassa ketjussa kehuttiin että live-cd:llä saa helposti pelastetua tiedostot. Niinhän minäkin olen aina ajatellut. Suruttomasti panin vanhaan läppäriin 12.04 -version, vaan näyttö alkoi temppuilemaan. Se käynnistyi pari kertaa ihan hyvin, mutta sitten se jää mustaksi kun on vaiheessa "kirjautumisruutu". Vaikka onnistuis sokkona kirjautumaan, niin näyttö on pimeä edelleen.

Läppärissä on pojan parit kuvat jotka pitäisi saada kopioitua tikulle ennekuin kokeilen uudelleen puhtaalla 12.04:n. Live CD:llä kone käynnistyy, mutta tiedostojen kopioinnissa on vain (hölmö, mutta arvattava) este. LiveCD:llä kone väittää että minulla ei ole oikeuksia kopioida tiedostoja ! Yritin etsiä ohituskomentoja ohjeista mutta en saanut silmiini.

Eli onnistuuko graafisesti ja miten?  Jos tarvitaan mennä päätteen kautta niin sitten tarvitsen erittäin selkeitä komentorivejä.

49
Löytyykö Ubuntulle äänikirjan kuunteluohjelmaa. Tarkoitan kirjoja, joita Celia tuottaa, mm. äänitettyjä oppikirjoja ja myös kaunokirjallisuutta. "Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa. Vuosittain Celia tuottaa noin 2000 uutta kirjaa ääni-, piste- tai elektroniseksi kirjaksi."

"Celia-kirjasto suosittelee kansainvälisen DAISY-konsortion kehittämää maksutonta AMIS-kuunteluohjelmaa (toimii Windows-ympäristössä). Löydät AMIS-ohjelman käyttöohjeet ja linkin ohjelman lataukseen Celian AMIS-sivulta."
http://www.celia.fi/amis

Olen kokeillut Celian kirjoja ubuntulla ja se onnistuu kyllä valitsemalla jokaisen mp3-tiedoston erikseen. Äänikirjaohjelman idea olisi siinä että siinä näkyy kirjan sisällysluettelo ja selaaminen on siten helpompaa.

50
Kysyn uudestaan kun en saanut joskus aikaa sitten  yhtään vastausta:
Onko keinoa millä saisi Elisan Viihdeboksiin tallennetut ohjelmat näkyviin Ubuntulla - firefoxilla tai chromella. Käynnistettäessä ohjelma ilmoittaa etsivänsä multimedialiitännäistä jota ei sitten löydy. Tallenne alkaa kyllä pyörimään alusta, mutta kelausnäppäimet eivät toimi eikä myöskään tekstitys ylen kanavilla. Muutakin häikkää on äänen kanssa..

Lisäksi jos vielä löytyisi skripti jolla voisi ladata oman tallenteensa tietokoneelle, niin sille olis käyttöä esim. opetustyössä.

Aiemmassa ubuntun / Elisa Viihteen versioissa nuo kaikki toimi Creasemonkeyn avulla.

51
Läppärissäni Compaq Presario CQ71 on ubuntu 11.10 64bit. Päivitysten hallinta ei tarjoa päivitystä versioon 12.04. Kuitenkin pöytäkoneessani päivitysten hallinta sen tekee (11.10 ja 64bit). Molemmissa on asetuksisas "pääpalvelin" ja "näytä kaikki julkaistut versiot" ja vielä "näytä välittömästi".

???

52
Päivitin sekä pöytäkoneen että läppärin Ubuntu 11.10 versioon. Läppärissä Brasero aukeaa moitteettomasti mutta pöytäkoneessa valikkoa/ikkunaa ei tulee ruudulle. Kokeilin käynnistää komentoruviltä, mutta vastaus tuli että Brasero on jo käynnissä. Synapticilla katsoessani "brasero"-sanalla tuli näkyviin samat ladatut ohjelmat kuin läppärissäkin.

Mistäs haen vikaa ?

EDIT: Käynnistin koneen uudestaan ja Braseron valikkoikkuna avutui normaalisti. Olin hieman hätäinen. Tämän voi vaikka poistaa - minulla itselläni ei näytä olevan siihen oikeuksia. ;-)

53
Olen Kdenlivellä editoinut vanhoja VHS-videoita (DV-kameran kautta tietokoneelle siirrettyjä), DV-kameralla otettuja (720x576) ja HD-videoita (1920x1080).

Editoinnin jälkeen projektin olen tallentanut mp4-muotoon ajatuksena toistaa ne mahdollisimman hyvälaatuisina suoraan tiedostomuodossa: joko tietokoneella, Elisan viihdeboksin usb-liitännästä tai jos se onnistuu uusien telkkareiden usb-liitännästä (enpä ole ehtinyt kokeilla onnistuuko).

Kdenlivellä Mpeg-4 formaattiin pakattuna h.264 koodekilla nuo vanhemmat toistuu hyvin sekä Elisan boksin kautta että hitaammallakin koneella (VLC:llä tai Totem-"elokuvasoittimella"). HD 1080 -video pätkii ja jumittuu kovasti. Toisto onnistuu vaan tehokkaalla koneella (prosessori i7, ubuntu 11.04, VLC 1.1.9). Olen vaihdellut bitratea (bps)  25000 aina 2000 mutta se ei korjaa asiaa.

Myös Kdenlivbellä Mpeg-2 formaattiin tallennettuna 1080-video pätkii.

Hidas läppäri on Compaq Presario CQ71. Prosessori on Intel® Celeron® 900 -prosessori, 2,2 Ghz. Ubuntu 11.10 ja VLC 2.0.1.

Kun vaihdoin Kdenlivessä koodekiksi valinnan MPEG-4, niin video toistuu sekä läppärissä että Elisan boksissa usb-tikulta. (Kameran sivuttaisliikkeessä kuva 1080-videoissa kyllä nykii kaikilla koneilla.)

Olisi kiva tietää mitä tuossa MPEG-4 koodekissa jää pois verrattuna H.264-koodekkiin. Alla Mediainfosta leikkeiden tiedot. Toinen kummassakin 12000 bitratella ja toinen 22.700 bitratella. Onhan niissä toki eroa kun toinen puhuu AVC:tä ja toinen MPEG-4 Visual'ista. Jos joku selittäisi ne minulle. (Lisäksi kertooko tuo Mediainfo missään onko tuo lomitettua vai progressiivista.)

Lähtökohtana on 1080i leikkeet 29.970 fps, koska kamera on jenkkilästä ostettu. Kdenlive haluaa vaihtaa ne 59.940 fps, jonka olen sallinut. Lopputuloksena valinta i(lomitettu) tai p(progressiivinen ei silmämääräisesti tee eroa lopputulokseen. Voin panna leikkeetkin näkyviin jos joku ystävällisesti haluaa niistä jotain neuvoja antaa.


54
Asensin wikin ohjeilla Bluemania koneelle, jotta saisin matkapuhelimen modeemiksi bluetoothin kanssa:
http://wiki.ubuntu-fi.org/Matkapuhelin_modeemina

Ohjeet olivat versiolle intrepid, epäilytti hiukan mutta rohkeasti muutin ohjelmalähteen osoitteeseen intrepidin tilalle natty. (Koneellani on siis Natty,  11.04). Kopioin myös avaimen. Kun hyväksyin nuo muutokset, tuli virheilmoitus:

Pakettitietoja alustettaessa tapahtui virhe jota ei voitu korjata.
Ilmoita tästä virheraportilla paketille "update-manager", ja sisällytä raporttiin seuraava virheviesti:
'E:Väärän muotoinen rivi 60 lähdeluettelossa /etc/apt/sources.list (dist-jäsennys)'

Minulle tuo ei kyllä oikein mitään sano. Päivitysten hallinta kaatuu samaan virheilmoitukseen samoin kuin synaptic.

Tarttis tehrä jotain mutta mitä?

55
Kun yrittää katsoa Elisa viihteen tallenteita niin ruutuun tulee ilmoitus "etsi sopivaa liitännäsitä" joita ei sitten löydy. Pyydetyt liitännäiset ovat:
private/teletext-purkaja
text/html-purkaja

Katsominen onnistuu Firefoxiulla ja Cromella ilman liitännäisiäkin, mutta kelaus yms ei toimi.
Mistä nuo liitännäiset löytyy, korjaavatko ne tuon kelauksen, onko järkevämpää keinoa katsoa esim. VLC:llä nuo tallenteet.

Toisekseen: Millä onnistuu tallenteen lataaminen omalle koneelle ?

56
W-lan yhteys on takunnut  uudessa pöytäkoneessa, jossa Ubuntu 11.10. Selain hakee uutta sivua aina useita sekunteja ja joskus jopa ilmoittaa että sivua ei löydy. Äärimmäisen rasittavaa nyt kun en suoraa kaapeliyhteyttä voi vetään uuteen työpisteeseeni. Ongelma sama kuin ketjussa
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=32749.0
puolentoista vuoden takaa. Jolloin läppärissäni päivitys 9.04 toi ongelman, 10.04 ratkaisi, 10.10 toi ongelman uudelleen ja nyt läppärissä on 11.04 eikä ongelmaa.

Käytössä Elisan viihde. Läppärillä pätkiminen tapahtui em. versioissa missä tahansa liikuin.

Pöytäkoneen yhteystiedot kuvassa:

57
Mistä löytyy Unity -työpöytään ohjeita sen mukauttamiseen?

Tarve olisi ensinnäkin ohjelmaikonien pienentämiseen.
Voiko Unityssä asentaa ikoneja reunapaneeleihin ?

Foorumilta löytyy hajanaisesti esim. Unity plugin - missähän se olisi? Compiz löytyy jostain, itse en ole löytänyt ... Järjestelmäasetuksissa tuntuu olevan paljon vähemmän säätöjä kuin perinteisessä näkymässä. Ehkä näin on tarkoitettukin että Unity on vähemän muokattava työpöytä, mutta mielellään lukisin sen tavoitteista jostain ...   Voisi sitten rauhassa palata perinteiseen näkymään jos Unityn tavoitteet ei sovellu itselle. Toisaalta Unityssä on asioita jotka kyllä minua viehättää.

Kiitoksin jos joku antaa pari hyvää linkkiä tai suoraa vastausta edellisiin. ;-)

58
Kaksi ongelmaa (näin alkuun) Kdenliven versio 0.7.8 ja HD-videon editoinnin kanssa.

1. Käsitellessäni HD-tason videota (Canon HFS100, MTS-tiedosto) Kdenlivellä kone jää jatkuvasti miettimään ja tarvii aikaa ihan perusasioiden tekemiseen (clipin siirto aikajanalle jne.). Tekemäni toiminnot kyllä tekeytyy, mutta odotuksen kanssa. Olen vasta opettelemassa Kdenliven käyttöä ja lähinnä olen leikellyt, poistanut, säätänyt ääntä, lisännyt alkutekstit ja kokeillut alun/lopun häivytyksiä.

Onko rauta vaan liian heppoinen vai onko Canonin HD-video liian raskasta Kdenlivelle? Kone on pari vuotta vanha läppäri Compaq Presario CQ71, jonka muistin olen lisännyt 4 gigaan. Ubuntu 10.10. Mistä voin tarkistaa käyttääkö Kdenlive koneen täyttä muistikapasiteettia?

Renderöinti ottaa aikaa useimmille kokeilemilleni formaateille vajaan 2 minuutin pätkälle 10-20 minuuttia. Onko OK?

2. Mikä tiedostomuoto kannattaisi valita esitettävälle videolle, kun tarkoitus olisi näyttää videot Elisan Viihdeboksiin kiinnitetyltä tikulta/kovalevyltä vanhalla HD-ready telkulla. Sain kokeiltua
- Raw DV (.dv) DVCPRO50 (1,45 min = 700 Mt), tietokone toistaa nykäyksittäin, Elisan boksi ei toista TV:ssä
- Raw DV (.dv) (1,45 min = 350 Mt), tietokone toistaa hyvin, Elisan boksi pahasti nykäyksittäin
- AVI DV (.avi) (4 min = 900 Mt),  tietokone  hidastaen ja nykäyksittäin, Elisan boksi pahasti hidastaen ja nykäyksittäin
- mpeg2 25k 2pass, tietokone toistaa hieman "täristen",  Elisan boksi hieman "täristen"
- HDV (.m2t) (1,45 min = 370 Mt) Tietokone hidastaa ja toistaa nykäyksittäin, Elisan boksi hidastaa ja toistaa nykäyksittäin
- Theora 12000k (.ogv) (4 min = 316 Mt) tietokone toistaa mutta kuvassa panorointien aikana hieman pixelöitymistä, Elisan boksi ei tunnista olenkaan.
- WebM, jää jumiin kun 99% on renderöity. Kun keskeyttää niin koko tehry tiedosto häviää. Jostain kumman syystä sain yhden WebM-tiedoston säilymään vaikka keskeytin (oli jumittanut koko yös 99%:ssa), mutta toistossa
 tietokone toistaa hieman "täristen",  Elisan boksi hieman "täristen".

Kdenlivessä jos valitsee MPEG4, H.264, XVid4 tai Flash -formaatin, se antaa vaihtoehdoiksi vain punaista x:ää eli kdenlivessä (tai versiossani) ei ole tuettu näitä muotoja. Onko ladattavissa jotain lisäpalikoita ohjelmaan? Kdenliven olen ottanut suoraan Ubuntun valikosta.

Elisan boksi kommunikoi Windows-PC:n kanssa: näyttää hakemistossa vain avi ja mpeg-tiedostot, mutta kummissakin koevideoissani samat ongelmat eli hidastelua ja tärinää kuvissa.

Mikä olisi yleensäkin järkevä tiedostomuoto esitettävään versioon?
Jätänkö jotain oleellista tekemättä ennen renderöintiä lopulliseen formaatiin ?  Kun olen hieman editoinut videota, niin tallennan projektin ja sen jälkeen renderöin (esim. Kinossahan ensin renderöidään ja sitten vasta tallennetaan lopulliseen muotoon ...)
Löytyykö Kdenlivestä suomenkielellä ohjeistuksia perusasioihin ja tellennusformaattiin ?
Tai löytyykö mitään hyvää sivua editoinnin perusasioista em. liittyen?

59
Laitealue / Yhteensopivuusongelmia dataprojektorin kanssa
« : 20.11.10 - klo:00.01 »
Minulla on seuraavia ongelmia läppärin ja dataprojektoreiden kanssa. Läppäri Compaq Presario CQ71, 2 gigaa muistia, 17,3 tuuman näyttö (laajakuva 16:9), Ubuntu 10.04.
- yhden dataprojektorin kanssa kone sammui totaalisesti, kun kytkin dataprojektorin kaapelin. Kokeilin useamman kerran. Kun projektori oli kytketty käynnistettäessä kone ei edes käynnistynyt. Projektorin mallia en muista, vanhempi laite.
- muiden dataprojektoreiden kanssa (useimmat Acereita) toimii näytön vaihtaminen fn+f4. Kätevä on mm. vaihtoehto, jossa ruutu "laajenee" sivulle dataprojektorin osoittamaan näyttöön. VIKA: kaikki toiminnot, jotka voi tehdä hiirellä toimivat, mutta jos kirjoitat jotain vaikka selaimessa web-sivulle, käytät nuolinäppäimiä diaesityksen vaihtamiseen tms. niin koneen näyttö sekoaa ja häviää myös dataprojektorista. Useimmiten näytön saa takaisin normaalitilaan vaihtamalla tilaa kärsivällisesti fn+f4, mutta joskus kone menee aivan pimeäksi ja ainoa korjaus on sammuttaa kone ja käynnistää uudelleen.

Hankala ongelma kun dataprojektoria pitäisi käyttää aina silloin tällöin. En ole kokeillut siten, että vaihtaisin dataprojektorin kuvasuhteen 16:9, vaan projektoreissa on ollut 4:3 kuvasuhde.

Onko vastaavia pulmia muilla ja miten korjata ?

60
Päivitin vanhaan läppäriin - hp omnibook xe4500 - ubuntu 10.04. Ylen Areenan flash videoissa ja youtuben videoissa ei ääni toimi. Olen kokeillut ääniasetuksista eri vaihtoehtoja mutta millään ei tule tulosta. Mpgeet ja MTV3 katsomon jutuissa äänet toimivat, samoin Rytmillatikossa, VLC-playerissa ja Totemissa.

Yhden keskustelun ratkaisuna oli: vaihda  analog stereo duplex ->analog stereo output. Minulla tuolla ei muuta mikään muu kuin että Skypen microfoni mykistyy.

Eli ongelma käsittääkseni liittyy nimenomaan flashiin: vidoe pyörii mutta ääniasetuksissa ilmoittaa että "mikään sovellus ei soita ääntä".

Sivuja: 1 2 [3] 4