Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kingi89

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
No kannattaa katsastaa ne KPDF:n diasiirtymäefektit, sillä sellaisiakin siinä on. ũberhienosta en sitten tiedä ;)
Kokeilin KPDF:ää... muuten ihan hyvä, mutta a) Impress hukkaa osan muotoiluista → näyttää karulta ja b) Siirtyminen muuten kuin edellinen/seuraava ei ole mahdollista → en voi siirtyä siihen jokerina vedettävän biisin sanoihin. Jossain muussa tapauksessa varsin varteenotettava ohjelma kyllä.

42
Kauppaan ostamaan lisää muistia.
Ei nykyään paljoa maksa.
"Firma maksaa"... kyseinen firma siis surullisenkuuluisa Oriveden seurakunta. Mutta taitaa silti jäädä viimeiseksi oljenkorreksi.
Esitä esityksesi PDF:nä. No ei se KPDFkään ole niitä muistipihimpejä.
Mitenkähän KPDF:llä esitän über-hienot siirtymäefektit ja loikin näppärästi diasta diaan? Ei taida onnistua kuitenkaan  ;)
Onko välttämätöntä näyttää kyseistä teosta Impressin välityksellä? Voisiko ajatella ratkaisua, jossa esityksen näyttämiseen käyttäisit jotain kevyempää ja yksinkertaisempaa ohjelmaa?
Miksei. Ehdotuksia otetaan vastaan. Allaoleva käyttötilannekuvaus selvittänee hieman tarpeitani:

Eli tarkoituksena olisi esittää Hengen Uudistus Kirkossamme ry:n ja Oriveden seurakunnan järjestämässä kesäjuhlassa laulujen sanoja, ohjelman kulkua ja muuta informaatiota videotykillä yleisölle. Tauolla olevat informaatiot pitäisi pyöriä automaagisesti, mutta muuten olisi tarvetta ohjata käsin esitystä.
Esityksen aikana pitää voida siirtyä mihin tahansa diaan ja diojen vaihtumisen pitää voida tapahtua siirtymäefektin kanssa (ie. himmennys mustan kautta seuraavaan).
Lisäksi olisi yhteensopivuuden kannalta mukavaa, jos työt voisi tallentaa OpenDocument-muotoon.

PS. Niin, ja kaikki Orivedelle ihmettelemään (jos ei muuta niin avointa lähdekoodia tykillä) 3.-5.8. http://www.hengenuudistus.fi/?sid=118

43
Ubuntu tietokoneissa / OO.o 2.2 Impress muistivuoto (?)
« : 25.06.07 - klo:03.46 »
Tällaista tällä kertaa: Väännän OpenOffice.org 2.2.1 Impressillä (se Esitys-ohjelma) laajaa, noin 150-300 dian esitystä. Diojen muokkaus ja luonti ja muu hallinta menee ihan hyvin, mutta itse esitys tuottaa harmaita hiuksia. Miksikö?

Impress varaa jokaiselle dialle muistia (yli megatavun luokkaa) kun se ladataan näytettäväksi. Aluksi tämä ei haittaa mitään, mutta siinä vaiheessa kun Impress on ladannut useitakymmeniä dioja muistiin vapauttamatta muistia jo näytetyiltä dioilta alkaa koneraasuni RAM loppua. Jossain vaiheessa swappia käytetään niin pahasti että tietokone on käytännössä jumissa.

Alla siis Kubuntu 7.04 ja OpenOffice 2.2.1 (vika toimii myös 2.2.0-versiolla, joka löytyy ubun repoista)

Onkohan tuohon mitään fiksiä olemassa jolla saisi kuntoon? Täytyisi olla oikein Isolle Yleisölle® esittämässä eikä yhtään huvittaisi tehdä sitä WinXP&M$Offic€ -yhdistelmällä.

44
Yleistä keskustelua / Vs: Sinun käyttöjärjestelmä
« : 24.06.07 - klo:22.49 »
Nyt kyselyssä: Mitä käyttöjärjestelmää sinä itse käytät tällä hetkellä.
Eikös tällainen kysely jo oo jossain... Noh, itsellä on kaikki koneet Ubuntuina, ja kun jossain muualla (koulussa, töissä, kavereilla etc) käyn niin LiveCD:ltä pyörimään. Eihän Windowsia osaa kukaan käyttää :(

45
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Äänet toiselle koneelle?
« : 04.06.07 - klo:04.01 »
Niimpäs samat herjat antoi minullekin, no voithan yrittää mountata ssh:n normaaliin tiedostonjärjestelmääsi.

http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/sshfs
Kas, sehän toimii, mahtavaa. Kiitos tästä!

PS. Jos valittamista täytyy löytää tästä niin SSHFS näyttää levykoon pieleen, kuulemma 0 tavua käytetty ja 7,5 teraa vapaana. Eipä tuo onneksi juuri haittaa menoa.

46
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Äänet toiselle koneelle?
« : 02.06.07 - klo:17.14 »
En ole testannut amarok:ia, kun ei ole tarvinnut, mutta luulen sen suoraan tukevan ssh:ta:
fish://<tunnus>@<omankoneenip>/polku/missa/on/mp3t
Niin ajattelin minäkin vaan:
Koodia: [Valitse]
Medianlatausvirhe
Ei sopivaa syöteliitännäistä. Toistojärjestelmä ei tue käytettyä URL-protokollaa tai ei verkko-ongelmien takia löytänyt kappaletta.
fish://kayttajanimi@192.168.1.33:22/home/kayttajanimi/mediat/musiikki/kappale.ogg
Mainittakoon, että yhteys toimii esim Konquerorista käsin vallan mainiosti.

47
Ubuntu tietokoneissa / Äänet toiselle koneelle?
« : 02.06.07 - klo:01.22 »
Tässä yön myöhäisinä tunteina rupesi kiinnostamaan kuunnella Amarokin soittamaa musiikkia toiselta koneelta, mutta kuinka? Eli konsepti on tämä:
Serverikone, jossa (mielellään) Amarok soittaa n. 2000 biisin soittolistaa läpi verkkoon ja
Clinukone, joka vastaanottaa verkon läpi ko. ääntä.
Asiakaskoneelle en moista tiedostomäärää voi siirtää, loppuu levytila. Koneet ovat siis samassa lähiverkossa (asiakas on yhden verkkotason verran syvemmällä [La fonera]) ja käytössä on tarpeen tullen SSH. Molemmissa koneissa on käytössä Kubuntu Feisty.

Jos et saanut tuosta ajatuksesta kiinni niin kysy, koitan selventää ajatuksiani. Samoin ohjeita ja vinkkejä saa laittaa, koitan sen mukaan sitten säätää ja katsotaan mitä aikaiseksi tulee.

48
...tai sitten ei toimi :( Uloskirjautuminen kaataa edelleen satunnaisesti koneen - välillä Shift+Alt+Ctrl+SysRq+K auttaa, yleensä ei. Kokeiltu on nyt myös fglrx-ajureilla (nyt palattu ati-ajuriin, tosin dri kieltäytyy toimimasta), KDM:llä ja KDE:llä.

Tämän lisäksi kone jäätyy (ikäänkuin näytönohjainajurit kaatuisivat tms...) kun koitan siirtyä jumiutuneesta graafisesta käyttöliittymästä tekstipäätteeseen. Ja sitten gnome-panel kieltäytyy käynnistymästä (ainakin itselläni) ja jumittaa Gnomen käynnistyksen.

Pitäisikö siirtyä takaisin Edgyyn (tai jopa Dapperiin), ja jos olisi syytä, niin miten se helpoiten kävisi? Kone siis on palvelimena (SSH, Apache, IRC...) ja ainoastaan Apachen tiedostot ovat omalla osiollaan, kuten myös kotikansiot.

49
Ongelma ratkaistu! Jostain syystä vanhat käyttäjäkohtaiset asetustiedostot aiheuttivat tuota. Poistin kaikilta käyttäjiltä valtaosan .-alkuisista tiedostoista ja nyt uloskirjautuminen toimii.

50
Käyttänet Atin suljettuja binääriajureita? Näissä vaikuttaisi olevan jokin bugi, joka on raportoitu Launchpadissa: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-restricted-modules-2.6.20/+bug/94370
Itse asiassa en käytä:
Koodia: [Valitse]
Section "Device"
        Identifier      "ATI Technologies Inc RV350 AS [Radeon 9550]"
        Driver          "ati"
        BusID           "PCI:1:0:0"
EndSection

51
Eli tilanne: Asensin puhtaan Feisty-asennuksen Edgyn päälle säästäen /home-tiedostot omalla osiollaan. Itse olen kirjautuneena tietokoneella koko ajan (lukitsen istunnon kun en ole fyysisesti tietokoneella) ja muut kirjautuvat sisään valitsemalla "Kirjaudu uutena käyttäjänä" (tjsp). GDM käynnistyy uuteen virtuaalipäätteeseen ja sisään voi kirjautua ihan mukavasti ja asioita toimittaa.

Sitten alkaa ongelmat: Kun halutaan kirjautua ulos, Gnome sulkee kaikki avoimet ohjelmat, mutta kun olisi aika sulkea istunto ja palata minun lukittuun istuntoon, joku menee pieleen. Kone jäätyy aikalailla täysin: (GDM:n?) ruskea taustaväri ja kursori näkyvät ruudulla, mutta kursori ei liiku mihinkään. Myöskään X:ää ei voi tappaa, toiseen päätteeseen siirtyä tai muutenkaan tehdä näppäilyjä (mm. num lock -tilaa ei voi vaihtaa). Koneen voi kyllä buutata Shift+Alt+Ctrl+SysRq+B (kertokaa toki oikeampi tapa), mutta se ei oikein kuitenkaan miellytä kun kone toimii työpöytäkäytön lisäksi myös palvelimena.

Vihjeitä otetaan vastaan.

(PS. Muuten Feisty on toiminut hyvin, Berylkin toimi ATin näyttiksellä)

52
Yleistä keskustelua / Vs: Miksi EI linux
« : 12.04.07 - klo:22.19 »
Linux-hörhöjen kannattaisi aina myös muistaa että Windowsille löytyy paljon parempia ohjelmia. Multimediasovellusten puolella Linux on auttamattomasti Windowsin perässä ja pysyy siellä tulevaisuudessakin.
Haluaisin XP:lleni Amarokin, Kaffeinen ja Quanta+:n tapaisen ohjelman - ilmaiseksi (ja mielellään open sourcea). Laittaisitko linkit niin vaihdan vaikka heti?  8)

53
Yleistä keskustelua / Vs: Velvet , Siskot
« : 05.03.07 - klo:13.02 »
Jos vähemmän radikaali tapa kiinnostaa niin nimeä listaan: http://www.adressit.com/kasettimaksu

54
Ubuntu tietokoneissa / Vs: XDMCP ja skandit toimimaan?
« : 22.01.07 - klo:00.06 »
Anybody?

55
Ubuntu tietokoneissa / XDMCP ja skandit toimimaan?
« : 20.01.07 - klo:19.49 »
Tähän koneeseen (pöytäkone) pystyy kirjautumaan lähiverkossa etänä XDMCP:n kautta ja homma toimiikin ihan mukavasti (vaikkakin hitaasti, johtunee clinukoneen raudasta) paitsi että ääkköset ja valtaosa muista erikoismerkeistä ei toimi. Kummallakin koneella ääkköset toimivat kyllä paikallisesti kirjautuneena. Käyttöjärjestelmänä on molemmissa koneissa Edgy, ja palomuurista on sallittu kaikki liikenne asiakkaalta palvelimelle. Olisiko jollakulla heittää jotain vinkkiä mitä kokeilla?

56
Laitealue / Re: 3d hukassa
« : 15.12.06 - klo:15.14 »
Suosittelen itse komentoa glxinfo , näyttää onko Direct Rendering päällä vai ei (pitäisi olla)... Jos tulee seuraavaa (itselläni tulee) niin sitten ei oo kaikki kunnossa sillä puolella:

Koodia: [Valitse]
riku@kserver-desktop:~$ glxinfo
name of display: :0.0
Xlib:  extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
display: :0  screen: 0
direct rendering: No

57
Laitealue / MSI WLAN+Bluetooth -kortti toimimaan?
« : 15.12.06 - klo:01.03 »
Läimäisin tähän koneeseen (Kubu6.10) MSI:n PCI-kortin, jossa on samassa WLAN ja Bluetooth. WLAN toimi suoraan buutista (tosin käytössä ei ole vielä wlan-boksia, Foneraa odotellessa...) mutta Bluetooth ei sitten tunnistunut (?).
Eli onkohan joku saanut ko. kortin toimimaan ja jos on, niin millä koodeilla? (Aiemmin siis olen Bluetoothia käyttänyt tältä koneelta, USB-dongelilla, mutta se on nyt toisessa koneessa)

58
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 10.10.06 - klo:00.24 »
Kai sitä voisi oman työpöydänkin näyttää:
http://kingi.kicks-ass.org/kuvat/deskit/mydesktop12.png
ja jos hiiren vie oikeaan alakulmaan, avautuu uusi paneeli alas (vanhan päälle):
http://kingi.kicks-ass.org/kuvat/deskit/mydesktop13.png

59
Laitealue / Re: Taas poltto-ongelmaa
« : 11.09.06 - klo:21.05 »
[Yksi kikka kolmonen voisi olla että poistaisi cdrdao:n ja cdrecordin --purge optiolla (poistaa ohjelman täydellisesti), jos siellä on jotain asetustiedostoja mitkä on mennyt sekaisin. Tuon jälkeen asentelet ne uudelleen.
PS. Tietysti jos noilla on järjetön määrä riippuvuuksia niin kannattaa ainakin ottaa ne jonnekkin ylös mitä sieltä lähtee.
Ei auttanut  :(
Minulla tuli yhden CD-RW -levyn kanssa vastaava ongelma, eli sitä ei millään meinannut saada tyhjennettyä.
Tämä mysteeri ratkesi sillä, että RW-levyssä luki 'for high speed drives' (4-12X). Minulla on sen verran vanha comboasema, että se taitaa tukea näiden RW-levyjen osalta vain 2X-nopeutta...  :P
Tosin mistään en taida saada sitä tarkistettua, sillä itse asemassa tai sen mukana tulleissa manuaaleissa ei tuosta nopeudesta puhuta mitään!
Omille RW-levyilleni (Maxell 4x) on tuo kyseinen Lite-on DVD±RW/CD-RW -asema kyllä poltellut aiemmin ihan sovinnolla. Nyt tällä ei ole enää niin kiirettä mutta olisihan se kiva saada polttaminen toimimaan viimeistään Edgyn julkaisuun mennessä että saisi sen asenneltua.  ;D

60
Laitealue / Re: Taas poltto-ongelmaa
« : 07.09.06 - klo:21.42 »
Mutta, koska on käytettävissä mainio graafinen K3B, en ole enää itse juurikaan cdrecordia komentoriviltä käyttänyt.
growisofs taas on yhä käytössä DVD:n tekemiseen.
Käytössä tällähetkellä Ubuntu Edgy...
Käyttäisin itsekin mieluusti k3b:tä tai mitä tahansa graafista ohjelmaa, mutta kun ne kaikki, poikkeuksetta, kieltäytyvät polttamasta mitään, johtuen luullakseni juuri cdrdao:n ja cdrecord:n toimimattomuudesta.

Sivuja: 1 2 [3] 4