Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JET

Sivuja: 1 [2]
21
? Elikkä...tuleeko se silti huomioiduksi vaikkei se näy?

Juu, näky niin toimivan, mutta ei tulos ollut mitä piti, ei hyväksynyt komennon loppuun - F, vaan  pelkkä inxi, suoritin silti. Kattotaan nyt mihin se johtaa. Ei sinne tullut kummankaan työpöydän tunnusta. Mut katotaan aamulla mitä tapahtuu. Ei mulla tässä mitään hävittävää ole koska olen niin alussa eikä koneella ole muuta kuin muutama lataamani sovellus jotka saan helposti uudestaan jos jokin menee oikein pahasti pieleen

22
Jotain kummallista tapahtu kun tämä Mozilla aukesi nyt normaalisti ja tuo asetusvalikkokin oikeassa reunassa avautuu ja toimii? Mutta terminaali ei ota vastaan salasanaa. Äskenkin kun kirjoitin tuon inxi komennon terminaali pyysi salasanaa mutta ei se sitä kirjoita? Ei ottanut silloinkaan kun tämä selain ei toiminut?

23
 Tein semmosen jutun että jossain oli jotain päivityksiä tarjolla ja menin ne asentamaan nii meni sitte työpöytä vähä sekasi. Mitenkähän ne asentamani päivitykset sais pois?
 
Firefoxi ei aukea kokonaan näytölle ja tuo oikeassa kulmassa oleva asetusvalikko ei aukea, vain vilahtaa kun painaa tuosta kolmen viivan katkasimesta. Näyttöön tuli kun sain vaivoin aukastua, joku kde:n koko sivun mainos tai joku sen tapanen.

hajakenttä, annoit ohjetta.
Löysin snapin pikku hakemisen jälkeen :) Mutta se tiedostokansio. Eikait sitä vissiinkään ole kun en ole vielä mitään tallennellu?
En voinut tehdä muuta kuin poistaa Firefoxin ja ladata uudestaan. Mutta kuuluuko tähän sovellukseen KDE:tä kun sitä on asennettuna tuonne vaikka kuin? Pitäskö ne poistaa vai mitä? Kun ei tämä kummennut yhtään vaikka latasin uudelleen Mozillan
Mitähän kokeilis seuraavaksi. Jotain varmaan pitäs nyt karsia ja asennella uudestaan kun tietäis mitä? ;D


24
Siis tämä VGA juttu oli siitä kiinni että piti kiinnittää välikaapeli ennenkuin avasi koneen ja hakea tv vastaanottimesta asetus mitä tulolähdettä se käyttää.

Aloitin uutena aiheena Ubuntu tietokoneessa kun minusta tämä työpöytä juttu sopii sinne!

25
[quJos sitä karaokea VLC:llä toistat,
Lainaus

Lauleskelen netistä Singasta ja tuossa tv:ssäkin sattui olemaan vielä vga jolla saan nyt toimivan kuvan ja kuulokeliitännästä äänen eri vahvistimelle joten se toimii kyllä hyvin.

[quoteMikähän piuha mahtaa olla käytössä?]

On vga piuha ja sovitin että saan liitettyä tv:n jossa ei ole enää vga:a vaan hmdi

Mutta tämä työpöytä juttu? sopiiko tähän vai pitäskö mennä eri osastolle?
Löysin snapin pikku hakemisen jälkeen :) Mutta se tiedostokansio. Eikait sitä vissiinkään ole kun en ole vielä mitään tallennellu?
En voinut tehdä muuta kuin poistaa Firefoxin ja ladata uudestaan. Mutta kuuluuko tähän sovellukseen KDE:tä kun sitä on asennettuna tuonne vaikka kuin? Pitäskö ne poistaa vai mitä? Kun ei tämä kummennut yhtään vaikka latasin uudelleen Mozillan
Mitähän kokeilis seuraavaksi. Jotain varmaan pitäs nyt karsia ja asennella uudestaan kun tietäis mitä? ;D

(Eipä nuo lainauksetkaan onnistunu, kohta varmaan kaatuu koko kone ;D)

26
Joo, huomasin kun aloin kokeilemaan että töllö ottaa kuvan vastaan kun laittaa kaapelin paikoilleen ja avaa sitten läppärin.

Mutta sitten tein semmosen jutun että siinä jossain oli jotain päivityksiä tarjolla ja menin ne asentamaan nii meni sitte työpöytä vähä sekasi. Mitenkähän ne asentamani päivitykset sais pois?
 
Firefoxi ei aukea kokonaan näytölle ja tuo oikeassa kulmassa oleva asetusvalikko ei aukea, vain vilahtaa kun painaa tuosta kolmen viivan katkasimesta. Näyttöön tuli kun sain vaivoin aukastua, joku kde:n koko sivun mainos tai joku sen tapanen.

(Netistä löytyikin aika paljon Lubuntun käytöstä. Oikein ohjekirja, tosin aika vanha mutta varmaan paljon käypästäkin asiaa. Terminaaliasiaa oli aika paljon)

27
?Juu, anteeksi, tulee tuskastuksissaan sekoitettua asioita. Tämä Pulseaudiosta vaan siksi etten oikein tiennyt voiko näistä täppäillä jotain niin, ettei sitten joku toimi. Esim. sulkea kuulokkeet tai sitten kaiuttimet. Kun kokeilee kaikenlaista niin ei sitte muista mitä on tehnyt. :).

Mutta tätä vga juttua en saanut selvitettyä. Jotkut näistä ikkunoista on jotakuinkin selkeitä ja hakemalla jotain ratkaisuja löytyykin, mutta sitten tulee uusia asioita että kielitaidottomana ja varsinkaan linuxin kanssa toimimattomalla on todella hankalaa. Minulla on tässä nyt Lubuntu jakelu jos sillä on merkitystä. Toimiiko nämä perusasiat samanlailla kaikissa jakeluissa.

Menin asetuksiin ja mielestäni löysin pelkästään työpöytäasetuksista jotain näyttöön viittaavaa (monitor) mutta ei siinä ainakaan mitään valintoja ollut vga: suhteen.?

Kysyisin vielä että löytyyköhän linuxin (kaikkien jakeluversioiden?) käyttöön mitään Suomenkielistä kirjaa mistä selviäis tavallisen hyötykäyttäjän tarpeita vastaavia ohjeita. Tuntuu vähän nololta olla tivaamassa tuollasia yksinkertaisia juttuja mitä tuo em. on.

Arc, FeatherPad, PCManFM-Qt File manager??

28
Jassoo, täytyypä sanoa että vähempi näiden kanssa värkänneenä julistaudun nyt niin tumpeloksi etten älyä mistähän pitäis näppäillä. Voiskohan joku valaista mulle? :o

29
Miten voin saada kuvayhteyden läppäriltäni televisioon vga liittimien kautta. Nyt tulee tv:n vain sininen, joku taustakuvan näkönen.
Karaoea olis kivempi lauleskella isommasta näytöstä. Äänen saa näköjään samaan aikaan korvakuulokeliitännästä vahvistimelle.
Läppärissäni ei ole hmdi liitäntää.
Noiden Pulseaudio kontrollin ja Ja Pulseaudio äänenvoimakkuuden hallinta paneelien logiikkaa en ymmärrä kun on alsamixer?

30
Sain asennettua Lubuntun uudelleen ja pakettejakin asentanut, verkkokaapeli vaan pitää olla paikallaan kun wifi on huono. Ehkä reitittimenikin kaipaisi päivitystä. Se on jo kohtalaisen vanha Jensen eikä yhteys ole kuin 3G vaikka meille kartta näyttää 4G:tä. Eikä mokkulakaan ole aivan moderneimpia. Kylläkin pitäs olla 4G

Olisko kokemuksia ulkoisista äänikorteista. Mulla on M-audio fast Track, vois kokeilla jos tämän laitteen sais sen hyväksymään, pitää porkata noita keskusteluja löytyskö sieltä mitään, Ja muistaakseni oli joskus parempikin mixeri kuin alsamixergui, en vaan osannu valita tuolta paketeista muita?
31
Pitäskö se asentaa jollai asennusohjelmalla niinkuin ubuntussa suositeltiin rufusta. Kun nyt taas tuntuu etten saa millään Bootattua taas tuota Lubuntua uudelleen asennukseen.?

32
Latasin Lubuntun mutta tuli sellanen ongelma että yrittäessäni ladata aydacity asennuspakettia pakettien hallinta ilmoitti että minua ei tunnistettu? Olisko minun pitänyt laittaa koneen avaaminen salasanan taakse. Laitoin täpin ruutuun että avautuu automaattisesti. Tänne kyllä pääsen samalla salasanalla kuin käyttäessäni Ubuntua. Tosin en ole nyt samalla koneella.

33
Jep,  8) olinpa tyhmä, mutta mulla sattuu olemaan vain yksi levy, onneksi rw, alustin jo ja latasin, pitää illan päälle kattoa mitä tuli.

34
Ilmeisesti ei sitte tue koska kokeilin kyllä kaikki ylärivin napit kun asensin Ubuntua, mutta tämähän mahtuu kyllä samalle levylle vai haittaako se asennusta jos ne on samassa?

35
Kun vielä keksis miten sais tikulta bootattua käyntiin. Ilmeisesti joku asetusjuttu sekin mutta kun en vaan löydä. Kokeilisin Lubuntua mutta sama juttu kuin Ubuntun kans että ei lähde käyntiin. Piti asentaa dvd:lle ennen kun käynnisty. Pitäneekö tehdä sama juttu tämän kans?

36
Jep, kopioin nuo komennot päätteelle ja johan tuli tavaraa koneelle, saas ny nähhä käytössä, et kiitoksia avusta. Kyllä nyt ääni ja traileritkin pyörii.
Minä ajattelin että tämä Aceri riittää mainiosti pyörittämään Ubuntua. Aikaisempi Ubuntu kokeiluni tein Thinkpad 35T:llä (kirjoitetaanko se noin) ja pyöri se silläkin vaikka oli huomattavasti antiikkisempi. Olen luullut että Ubuntu on niin kevyt rttä pyörii vaikka Singerissä, Onhan mulla pari vuotias lenovo jossa Win. 10. Ajattelin ensin siihen rinnalle asennusta mutta se tuntu vähä hankalalta enkä tohtinu alkaa sitä kovin säätelemään koska yksi toimiva kone täytyi kuitenkin olla.
Alunperin ajattelin Ubuntu studion latausta tähän mutta tuli sitte kuitenkin tämä 20.04 kuitenkin, vahingossa ladattua.
Selvisikin jo kun luin vastauksia että Studio vois olla kokeiltava jakelu minun tarpeisiini, tämäkin toimii muuten mutta wlani pätkii aina silloin tällöin, johtuneeko sitten koneesta vai sovelluksesta, en tiedä mutta enempi katkoo kuitenkin kuin Lenovo.
Taidankin alkaa latailemaan huomenissa Studiota, Kiitoksia kovasti! :)

37
Joo, tämä on vähä hankalaa kun ei osaa oikeastaan yhtään sanaa englantia ja muutenkin olen senioripuolen ihmisiä :) kun pääsis taas vähä alkuun. Siis kannattaisko ladata koko ubuntu uudestaan. En tiedä menikö jokin pieleen kun latasin ubuntun toisella koneella ja ensimmäisen tallennuksen tein tikulle niinkuin ohjeissa oli, käytin rufusta mutta kun en saanut tikulta bootattua acerille niin latasin sitten ubuntutiedoston suoraan dvd:lle jonka sain sitten asennettua tähän. Tiedosto vaikutti kyllä ehjältä? Olisko nyt varmin tilata asennusmedia kuitenkin valmiina vai olisko se sitten sen valmiimpi ja vaatisko se myös tiettyjä pakettiasennuksia että saisin äänet ja videot esim. youtubesta toimimaan? :-\

38
 dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.

Mitä tämä tarkoittaa?

39
Minulla oli vuosia sitten ubuntu käytössä mutta se jäi sitten jostain syystä? Nyt asensin sen taas koska ajattelin käyttää aydacityä mutta enpä taas muista mitä piti tehdä saadakseni äänet toimimaan ja google cromea en meinaa saada tulille. Jos sais ohjetta moisiin ongelmiin. Kone on Acer aspire 5735Z kymmenkunta vuotta vanha 250GB tarkoittanee kovoa ja 4GB työmuistia. Wlanin sain toimimaan. Ehkä tämä alkais taas sujua kun pääsis vähä alkuun. Harrastelen musiikkia ja ajattelin että linuxilla vois tuo aydacity toimia kun näkyy kuuluvan linuxin vakiojakeluun. Ja flashit olis hyvä saada asennettua kun nuo trailerit vaatii.


Moderaattori editoi otsikkoa paremmin aihetta vastaavaksi.

Sivuja: 1 [2]