Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kjunix

Sivuja: [1] 2
1
Löyhä verkosto on verkosto joka tapauksessa, vaikkei olisikaan hierarkisesti johdettu, ja tarkkaan määritellyllä ideologialla varustettu. Käytännössä joka tyyppi näistä pyörii jossain vasemmisto/anarkomarko kuvioissa. Oikeistolainen antifantti on sellainen otus jota ei ole olemassakaan. Eli vasemmisto sitten pyrkii luistelemaan omasta vastuustaan. "Ei me mitään, tälläin vaan yksilöt riehuu".

Mitä merkitystä sillä on heiluuko noissa mielenosoituksissa vasara ja sirppi vai hakaristi tai vaikka joulupukki?

2
Ei valitetavasti toiminut tuo punahattupaketti. auttamattomasti taitaa olla vanhentunut. Harmi.

3
Kun hakee open-eid-nimistä pakettia SUSEn ohjelmistohaulla, saa tiedon, ettei virallista pakettia ole, mutta RHEL 7:lle löytyy kokeelliseksi merkitty paketti, jonka voi ladata joko suoraan binaaripakettina tai asennuslähteeksi itse asentamista varten. Voisit kokeilla sitä ensin.

Jos käytössäsi on Snapper, tee asennusta ennen tilannekuva, niin pääset palaamaan taaksepäin!

Kiitos vastauksesta.

Raportoin huomenna toimiiko vaiko ei.

Onko tuo minun löytämäni viritys sitten joku AUR:n vastine, eli jonkun käyttäjän ylläpitämä viritys?

4
Aloitin Opensuse Tumbleweed harjoituksen ylimääräisellä SSD:llä eikä tästä saa härmäläinen tolkkua. Tarvitaan Viron älykorttisofta ja täältä sen ilmeisesti voi tumbleweedille asentaa? https://build.opensuse.org/project/show/home:kentaur_est:open-eid

Onko täällä tietoa siitä miten tuo saadaan kasattua niin että ei lähde järki, ja vielä niin, ettei lähde järki silloin kun tuota täytyisi päivittää?

Kiitos jo etukäteen.


5
Eikös tällä saa tuon koon rajoitettu? Suottapa nuilla herjoilla roottinsa täyttää..

Koodia: [Valitse]
/etc/systemd/journald.conf
SystemMaxUse=50M

6
Kuulostaa kuulopuheiden perusteella että ei ole hirveän muokattava ulkoasu ole jne. Asia jota vierastan Gnomessa/ubuntussa, Windowsissa ja jos pitää paikkansa niin myös Deepinissä. Kiinalaisuus sinänsä nyt ei hetkauta sinne eikä tänne.

7
Ei taida ihan tuolla konstilla miten pitäisi toimia. Tähän kuitenkin on kikkakolmonen olemassa, joka ainakin viimeksi toimi, en vain tullut dokumentoineeksi sitä mitenkään. Suoritan pientä tutkimusta jos se tässä viikonlopun aikana löytyisi.

8
Kokeilemani distrot vain alleviivaavat sitä, että Ubuntu on oikeasti hyvä ja laadukas. Netin sivustoilla nörtit tulevat heti naureskelemaan ja ehdottelemaan ArchLinuxia sen tilalle. Asioiden pitää toimia koneessa. Säätämisen tulisi olla helppoa. Peilaa näyttö ei toiminut Xubuntun asetuksissa. Kohtaa ei voinut edes rastittaa, mutta Ubuntussa kaikki oli helppoa tässä asiassa. Ubuntu, Linux Mint, Manjaro, ArchLinux, Debian, MX Linux, Elementary, Zorin, Endeavour.  Vaihtoehtoja riittää, mutta arvioitaessa pitää oikeasti katsoa tuotteen toimivuus ja ongelmattomuus sekä helppous arkikäytössä. Tietokoneen käyttö ei lopu sen käyttiksen asennukseen.

Xubuntuhan on Ubuntu, vain työpöytä on eri. Xubuntu on niin paljon kevyempi kuin normi-ubuntu että osa katsoo siitä olevan enemmän hyötyä googlata mikä tuossa nyt on vikana, kuin palata Gnomeen. Eihän noilla luettelemillasi jakeluilla läheskään kaikilla ole sama kohderyhmä, lisäksi pitää ottaa huomioon työpöytä,pakettiähteet, miten tulisi toimia kun päivitetään, mikä on tiedostojärjestelmä, varmennuskopiontisysteemi jne jne jne. Esimerkiksi Arch-linux ei sovellu Ubuntun kanssa ollenkaan samalle viivalle vaan kohderyhmä on täysin kokonaan eri ja sille yhteisölle jakelua myös kehitetään ei suinkaan sinulle tai pihtiputaan mummolle.

Jos nyt oletetaan, että on henkilö jolla on Ubuntu 18.04 ja nyt jokatapauksessa olisi vaihto edessä ja kaverilla kutittelee kokeilla jotain muuta esim Rolling-Release jakelua. Suosittelen aina pysymään niin sanotussa emo-jakelussa joka olisi esim Arch Linux. Jos kuitenkin pala nousee kurkkuun, niin sitten katsotaan tähän pohjautuvat jakelut/derivaatit siinä järjestyksessä missä arvellaan niiden suosion olevan. Esimerkiksi: ratkaiseeko EndevourOs ne pelot/ongelmat mitä on Archin kanssa vai olisiko Manjaro kohdilaan? Jos tuntuu edelleen, ettei hommaa saa haltuun mahdollisesti virtuaalikoneessa testaamalla niin sietää pohtia kannattaisiko siirtyä Debianiin/ Debian pohjaiseen jakeluun joka käyttää Debianin Testing- pakettilähteitä. Jos ei tämäkään kiinnosta ja työpöytä pitäisi edelleen olla esimerkiksi Gnome, niin sitten voidaan katsoa esimerkiksi Solus-Gnomea ja jos tässä vaiheessa olo on enemmän hysteerisen pelokas kuin kiinnostunut ahaa-elämyksineen, niin voidaan todeta, että ehkä sittenkin ainakin se päivittäisen käytön jakelu pidetään Ubuntussa ja asennetaan vain kiltisti se 20.04.

9
MX-linuxista tuli nyt KDE-versio ulos ja myös KDE-neon pohjaa nyt uusimpaan ubuntu LTS:ään. Varsin kelvollisia Ubuntun korvaajia varmasti molemmat

10
KaOS Arch-pohjainen KDE Plasma jakelu.
https://kaosx.us/

Ei ole Arch-pohjainen, itsenäinen jakelu. Pacmania toki käyttävät, mutta se että on sama työkalu jolla vatkataan paketteja ei vielä sukulaissuhdetta tee. Esimerkiksi AUR:sta ei pidä lähteä paketteja asentelemaan
 Jakelu on optimoitu QT:lle, ja Gtk-paketit jotka reposta löytyy on laskettavissa yhden käden sormilla. Kyllä tämä mielestäni on jakelu pienelle porukalle KDE-faneja, jotka tietää mitä tahtoo, eikä todellakaan tavoittele mitään suurta universaalia suosiota. Sitten toisaalta kummallisest jakelusta löytyy varmaan  Linuxin parhaita tervetuloikkunoita joissa voi säätää ja kääntää sitä sun tätä.

Nyt flatpak-Snap-Appimage aikana tämä on itselle tullut kiinnostavammaksi, sillä olen KDE-lahkossa ja lähes kaikki tarvitsemani sovellukset on qt.

11
Lainaus
Preparing to unpack .../grub-efi-amd64-signed_1.142.1+2.04-1ubuntu26_amd64.deb ...
Unpacking grub-efi-amd64-signed (1.142.1+2.04-1ubuntu26) ...
Setting up efibootmgr (17-1) ...
Setting up grub-efi-amd64-bin (2.04-1ubuntu26) ...
Setting up grub-efi-amd64-signed (1.142.1+2.04-1ubuntu26) ...
dpkg: error processing package grub-efi-amd64-signed (--configure):
 installed grub-efi-amd64-signed package post-installation script subprocess returned error exit status 10
Processing triggers for man-db (2.9.1-1) ...
Errors were encountered while processing:
 grub-efi-amd64-signed
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Millään keksimilläni konsteilla en tahdo saada tuota herjaa pois. Ylläpito paikalle  ;)

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: teemat ihan...
« : 13.06.20 - klo:11.45 »
ratkaisin tuon niin, että vaihdon geditin teeman.

Niitähän saa vaikka täältä -->  https://www.gnome-look.org/browse/cat/279/
Tai https://github.com/gmate/gmate

nuo xml tiedostot täytyy nakata /home/focal/.local/share/gedit/styles tai sitten lisätä manuaalisesti geditin asetuksista.

13
https://training.linuxfoundation.org/training/cloud-engineer-bootcamp/

Kertokaas veljet ja sisaret, että jos tommosen yllä olevan certifikaatin/pätevyyden saisi suoritettua ilman minkään valtakunnan muuta taustalla olevaa IT-koulutusta, niin saako jalkaa minkään oven väliin?  Vai menikö 600€ sen siliän tien?

14
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 11.06.20 - klo:19.10 »
tutustutaan välillä debianiin :)



Kyllähän tuota aikansa leipois.  8)

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Brave selain [Ratkaistu]
« : 07.06.20 - klo:14.42 »
Ei kovin reilua/asiallista:
https://twitter.com/cryptonator1337/status/1269201480105578496

Tämä on korjattu.

mitä tuohon mainoskuvioon tulee, niin tämän kyllä pitäisi olla kaikkien tiedossa, jotka ovat Brave-selaimeen tutustuneet. Onhan kyseessä heidän ansaintamallinsa.

16
Hahhhaa! Arch Linux. Kyllä tämän jakelun äärellä on ne riemukkaimmat ja tuskaisimmat hetket vietetty mitä tietokoneisiin tulee. 

Vuonna -12 taisi olla kun hommasin tuliterän läppärin ja siinä oli joku Windows kasi. Espanjalainen tuttava laittoi siihen Zorinin mulle silloin käyttövalmiiksi enkä oikein tykännyt siitäkään kun Zorin on mikä on.

Pari viikkoa siinä tuskailin ja googlailin ja jotenkin törmäsin Manjaroon jo silloin, en käsitä miten. Manjarosta ei silloin ollut tullut vielä yhtään "virallista" levykuvaa ja "versio" oli 0.82 eli vielä beta. käyttäjiä vain kourallinen.

No minähän menin sen asentamaan ja mikään ei toiminut, ei äänet, ei wifi.. Foorumilla oli silloin vähemmän porukkaa kuin täällä. pari kundia sitten siellä sai minut alkuun kun aikansa jankattiin. Tuolloin Manjaro oli käytännössä vielä täysin yhteensopiva Archin kanssa eli scriptillä pystyi ns loikkaamaan jakelusta toiseen. Aika monta vuotta siinä Manjarossa lopulta pyörin ja siitä vaihdoin sitten Antergosiin ja jossain vaiheessa asensin ihan puhtoisen Archin.

Kyllä se eka vuosi melkoista opettelua ja aikaa meni kuin mustaan aukkoon, mutta tulipahan tehtyä :D


17
Näyttää toimivan. Kai olet kokeillut toista mirroria?

18
Kyllähän näitä haavoittuvuuksia linuxissakin piisaa. Kyllä mä nyt kuitenkin pitäisin systeemini ajan tasalla jos se piuhan päässä on. https://usn.ubuntu.com/

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 20.4. Splash screen väri
« : 23.05.20 - klo:13.50 »
Taustakuvan vaihdoin itse tällä scriptillä: https://github.com/thiggy01/ubuntu-20.04-change-gdm-background

20
Yleistä keskustelua / Btfrs vs Zfs
« : 16.05.20 - klo:20.42 »
Mitä eroa on Btfrs ja Zfs-tiedostojärjestelmillä? Seuraavaan asennukseeni mennessä haluaisin näistä käsittää enemmän, koska tämä "Copy-on-Write" ja Snapshot ominaisuus on erittäin kiinnostava. Ilmeisesti  nämä ominaisuudet löytyy molemmista. Näistä kun jomman kumman omaksuisi niin pystyisi ilman huolen häivää käyttelemään vaikka kuinka aggressiivisesti päivittyvää jakelua?


Sivuja: [1] 2