Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Reksa

Sivuja: 1 2 [3]
41
Laitealue / Sata3-kortti, pcie x1
« : 14.04.21 - klo:16.37 »
Voisiko joku suositella Ubuntun kanssa luottavasti toimivaa, yksinkertaista Sata3-ohjainkorttia pcie x1 liitännällä? Kaksi levyliitäntää riittää, ei tarvita raideja eikä tarvitse olla 'nollasta buuttaava', kunhan 5.x kerneleistä löytyy toimiva ajuri (kernel ladataan koneessani BootSD:ltä emolla, joten sitä ei ole tarvis kaivaa tavalliselta levyltä). Ja oleellista olisi myös että korttia oikeasti saisikin jostain...

Onko tästä kortista muuten kellään kokemusta:  https://www.delock.com/produkte/S_89389/merkmale.html ?
Se on jo aika vanha konstruktio ja valmistajan mukaan lämpöherkkä (=> kauas näytönohajaimesta), mutta sitä löytyy vielä Saksasta hyllytavarana (Suomessa se on saatavuudeltaan epämääräistä tilaustavaraa).

42
Miten ihmeessä saisi estettyä SCSI-levyn automaattisen spinnauksen kun kone käynnistetään? Vaikka levyssä olisi 'Motor Start enable' jumpperilla kytketty pois automaattinen spinnaus, Linuxin kernelit ohittavat tuon ja käynnistävät aina levyn! Muut kokeilemani käyttikset kyllä kunnoittavat tuota valintaa ja jättävät levyn uinumaan...

43
Mitkä Ubuntun eri versioille saatavista VPN-palveluista ovat täysin laitteistoriippumattomia ja universaaleja, eli eivät tarvitse tietylle laitearkktehtuurille erikseen tehtyjä asiakasohjelmia, vaan toimivat käyttiksen vakiokomponenttien (esim. OpenVPN) ja skriptien varassa?

Kun katselin esim. ExpressVPN:n manuaalisia asennusohjeita, sain sen käsityksen että se olisi tuollainen. Pitääkö paikkansa?




44
Yleistä keskustelua / Freedome VPN ja ISU:n striimit
« : 19.03.21 - klo:20.55 »
Voisiko joku Freedomen käyttäjä ystävällisesti testata, saako ISU:n striimit Tukholman MM-kisoista (https://www.youtube.com/playlist?list=PLuiPiC1Hk8eJm8ld5aJrIWxfvmFl0E_BR) avattua sen avulla? Jos onnistuu, mikä maa pitää valita? (CyberGhost:ssa ei toiminut ainakaan Saksa, Romania, Hollanti eikä USA). Nuo lähetetään vasta ensi viikolla, mutta geoblokkauksen näkee jo nyt (seassa on joku rajoittamaton trailerikin).

45
Löytyykö Viafreen striimeille jokin yle-dl:ää vastaava skripti, jolla saisi ne ohjattua esim. vlc:lle ja/tai tallennettua omalle koneelle?

46
Miten saisi Ubuntussa noatime/nodiratime option oletusarvoisesti päälle, niin että se pätisi automaattisesti myös satunnaisesti asennettaville partitioille (joille ei ole määritelmää fstab:ssa)? Onko oletusarvo märitelty kernelissä vai jossain muualla? Ainakin Ubuntu 18:ssa näyttää olevan oletuksena 'atime' koska tiedostojen käyttöpäiväys muuttuu aina kun avaa ne, ellei itse lisää tuota 'noatime' valitsinta partitiolle fstabissa.

47
Ubuntu tietokoneissa / Kodi
« : 03.12.20 - klo:22.42 »
Onnistuin nyt asentamaan Ubuntu16.04.7 -jakeluun (32-bit PPC) Kodi:n (v.  15.2).  Asennettuna on myös Python 2.7.12-1-16.04. Tässä jakelussa Kodi myös käynnistyy, mutta VLC:n käyttäjälle ohjelman logiikka ja käyttöliittymä vaikuttaa lievästi ilmaistuna ufolta... !-)

Miten tuolla siis saa Ylen srtriimejä näkyville? En keksinyt mitään paikkaa mihin voisi edes itse syöttää m3u8-striimin sijainnin. Pitääkö asentaa jotakin lisää jostakin...? Jollakin ohjelman lisäosasivulla oli pitkä lista ulkomaisia kanavia, mutta ei mitään Yleen tai Areenaan viittaavaa.

En muuten myöskään saanut ctrl-v:tä toimimaan ohjelman sisällä, niin että olisi ylipäätään voinut syöttää mitään leikekirjan kautta...

48
Miten saisi tekstityksen toimimaan Ylen m3u8-striimeissä, kun niitä katsoo VLC:llä? Muistaakseni se on versiota 3.0.11.1,  ja käytän sitä englanninkielisenä (eli asetusten termit englanniksi, kiitos :-).

49
Olisko jollakulla täällä hiukan tietoa nykyisistä 64-bittisista PPC (_Big Endian_) Linux-jakeluista...? Kiinnostaisi tietää saako niitä yleensä toimimaan myös prossuilla joissa ei ole altiveciä?

Kun kokeilin nykyistä MIntPPC:tä (mintppc.nl), 32-bittinen versio toimi ihan suoraan koneessa jossa on QuorIQ P5020 prossu (ja jossa ei siis altivecia ole) kun taas 64-bittinen käynnistyi muuten normaalisti mutta lightdm ei saanut edes kirjautumisruutua esille. Johtuukohan tuo altivecistä,  ja miten pystyisi tarkistamaan mihin käynnistys todella jumittuu?

Vanhemista 64-bittisistä PPC-jakeluista Fedora27 ja myös jokin OpenSuse haara toimii ilman altiveciä, mutta mikä on tosiaan tilanne nykyisten Debian-pohjaisten jaikeluiden kanssa? Onko ne sidottu ehdottomasti altiveciin?

50
Yrittäessäni purkaa Engrampalla joitain levykuvia on tullut kumma ongelma eteen. Purkaminen keskeytyy heti alkuunsa ja tulee ilmoitus että root-osiolla on 0 GB tilaa. Ilmeisesti tuo koittaa puskoroida jotain root-osiolle? Kohdelevyllä jolle ollaan purkamassa on tilaa vaikka kuinka, samoin RAM-muistia on yli 7 GB vapaana. Miten saisi  Engrampan puskuroinnin ohjattua jollekin muulle osiolle tai RAM-muistiin? Vai onko tuossa kyse oikeuksista...?

51
En ole saanut Mplayerin graafista liittymää toimimaan millään jakelulla (Ubuntu 18, 16 ja Mint 19), aina tulee sama virheilmoitus... (kts. liitekuva). Toimiiko tuo kellään muulla? Mplayer sinänsä toimii,  jos käynnistää sen päätteestä. Samoin tuo virheilmoituksen mainitsema "main" kuvatiedosto avautuu, jos sen kaivaa esille tiedostohallinnan kautta.

52
Minulla oli koneessa käynnistyslataimen hallinta Opensuse Leap15 -jakelun kautta, mutta ilmeisesti jokin Ubuntu 18:n automaattinen päivitys valtasi sen ja loi oman käynnistysmenun. Miten saisin käynnistyksen palautettua Leapin hallintaan? En pysty enää käynnistämään Leapia sillä Ubuntu ei osaa ottaa sitä omaan menuunsa (muut asennukset kuten Trisquel ja Mint löytyvät).

MIten voisi jatkossa estää moisen omavaltaisuuden ja säilyttää käynnistyksen hallinnan Leapin alaisuudessa?

53
Laitealue / Delock USB 3.0/Sata 6G pcie -kortti
« : 02.08.20 - klo:16.47 »
Löytyykö Ubuntusta ajurit tälle ohjainkortille:

https://www.delock.com/produkte/G_89359/merkmale.html

Olisi kätevää saada molemmat ohjaimet yhdellä kortilla.

54
Millä tempulla voisi estää Ubuntua tallettamasta aikaa reaaliaikakelloon, kun kone suljetaan? Jollain komennolla se kai tapahtuu,  joten luulisi että sen pystyy kytkemään poiskin tarvittaessa... (Muuan käyttäjä väitti onnistuneensa tuossa, mutta ei muistanut enää miten se teknisesti toteutettiin).

55
Onko kellään muulla tullut koskaan Linuxin kanssa eteen tilannetta, että jollakin verkkosovittimella nettiyhteyttä ei synny automaattisesti koneen käynnistyksessä, vaan se vaatii aina eetterikapelin irroituksen ja takaisinkytkemisen? Mikähän voisi aiheuttaa tuollaisen ongelman, ja pystyykö sille tekemään mitään itse?

Itselläni netti tulee Sagemcom 3686 V2 valokuitumodeemin kautta,  ja ongelma esiintyy pelkästään emolevyn (prossuun integroidun) nettisovitimen kanssa ja  Linux-jakeluiden kanssa (Ubuntu, Fedora, Fienix...). Kernelin versio ei tunnu vaikuttavan asiaan (testattu 5.5 -5.8 ). Muilla käyttiksillä ongelmaa ei esiinny lainkaan, eikä myöskään testaamieni RTL-verkkokorttien kanssa.

Olen jo kokeillut välissä reititintä (A-Link WNAP), erityyppisiä nettikaapeleita sekä Linuxin verkkoasetuksista erilaisia manuaalisia nopeuksia (10M, 100M, 1G, half/full duplex) - ei mitään vaikutusta asiaan. Sagemcomin asetuksista en ole löytänyt nopeusvalintaa. Onko jotain muuta mitä voisi vielä kokeilla...?

56
Millähän keinolla saisi Ubuntussa Ducky One -näppäimistön multimedianäppäimet käyttöön? Näppäimistöasetuksessa ei ole tarjolla yhtäkään Ducky-mallia, mikä on kovin kummallista. Tällä hetkellä käytän "Apple Aluminium (iso)" -ajuria, jolla saa sentään numpadin muut näppäimet toimimaan.

57
Laitealue / ASRock DeskMini A300 ja AMD Ryzen 3 2200G
« : 28.03.20 - klo:11.35 »
Olisi suunnitelmissa hankkia puhtaasti Linux-käyttöön Asrock Deskmini A300 ja siihen AMD Ryzen 3 2200G prosessori... Mutta kun etsin netistä tietoja toimivuudesta,  eteen tuli suuri  joukko raportteja (vuodelta 2019) yhtensopivuusongelmista tuon prosessorin ja Ubuntun (ja muidenkin jakeluiden) välillä.

Mikähän on tillanne tällä hetkellä - onko nuo saatu jo toimimaan yhdessä luotettavasti, ja rautakiihdytykset prossun sisältämälle Vega 8 -ohjaimelle kuntoon? Vai olisiko parempi ratkaisu tyytyä vanhempaan ja hitaampaan A10-9700e -prossuun? (ilmeisesti postuva tuote, jota saa vielä muutamasta paikasta ylihinnoiteltuna) Käyttötarkoitus olisi lähinnä nettiselaus ja videostriimit (max 1080p), joten mitään huoipputehoja ei tarvittaisi.

Kun A300  on ns. barebone, sitä ei juuri löydy kaupoista valmiina kokoonpanona jota voisi vaivihkaa käydä testaamassa Ubuntu-tikulla!-)

Sivuja: 1 2 [3]