Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - startx

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 21
241
Minkä valheiden? Kyllähän vaalivilppi on fakta asia, josta todistetia löytyy.

Eipä löydy todisteita jotka kelpaisivat USA:n oikeusistuimille. Kun estetään valheen avulla tehtävä vallankaappaus, kyse ei ole sananvapauden rajoittamisesta.

Tämähän on osoittanut oikeuslaitoksen mädännäisyden. Vaalivilppiä on saatu videolle ja valan vannoneita todistajiakin oli jotain tuhannen luokkaa. Kaikki edellytykset oli tutkinta aloittaa, jotta olisi saatu selvyys asiasta, ja kansa tyytyväiseksi.

Nämä vaalit jää historiaan kaikkien aikojen epädemokraattisimpina. Puolet äänestäjistä ei tule vaalitulosta hyväksymään.

Viime vaalien venäjäkytköksiä tutkittiin neljä vuotta ilman mitään todisteita, joissa kaikki mediatkin oli täysillä mukana sepittämässä mitä ihmeellisimpiä tarinoita.


Tim Pool Parlerin sensuurista.

https://youtu.be/Uih2IjO2TJQ

242
Hyökkäykset vapaata tiedonvälitystä kohtaan jatkuu, ja Amazon on päättänyt heittää Twitterin kilpailija Parlerin pois servereiltään.

Lainaus
JUST IN - Amazon to shut down #Parler today at 11:59 PM Pacific Time. The platform will be offline for up to a week, as it has to rebuild from scratch, says the CEO.

https://twitter.com/disclosetv/status/1348268872848338947

243
Miksei vaan anneta jokaisen olla omaa mieltä asioista ja anneta vapautta kertoa mielipiteensä? Kaikkien ei tarvitse olla samaa mieltä. Jokainen kantakoon vastuun sanoistaan. Tieto on eri asia kuin arvot.  Jokainen myös opetelkoon lähdekritiikkiä.

Vaatisi jonkinlaisen valistuneen utopian, jotta tuo toimisi. Käytännössä siinä vaiheessa, kun väkivaltaiset mielenosoittajat hyökkäävät valheiden yllyttäminä parlamenttirakennukseen vaatimaan demokraattisten vaalien tuloksen kumoamista, jotakin on jo mennyt niin pahasti pieleen, että jälkien korjaaminen on vaikeaa. Parempi toimia ennalta ja yrittää hillitä valheitten levittämistä.

Minkä valheiden? Kyllähän vaalivilppi on fakta asia, josta todistetia löytyy. Kaikki tahot vain kieltäytyi tutkimasta niitä, joka on saanut kansan raivoihinsa.

Tämä vaalivilppi on kanssa erittäin hyvä esimerkki, miten sensuuri toimii ja mediat yhdessä rintamassa kieltäytyy uutisoimasta asiasta, vaikka todistetia ja todistajia on roppakaupalla.

Tuonne rakennukseenkaan ei varsinaisesti kukaan murtautunut, paitsi se kourallinen sieltä ikkunasta saksinostimen avustamana. Loput päästettiin siälle poliisien toimesta, joka pistää miettimään, että oliko koko asia ovelasti junailtu juoni, jotta Trump saatiin näyttämään huonolta. Washingtonin pormestari myös kieltäytyi asettamasta sinne enemmän poliiseja, vaikka niitä sinne haluttiin. Siellä sisällä myös pidettiin kuvastilaisuuuksia, joissa mielenosoittajat poseerasi median kuvaajille etelävaltioiden ja trumpin liput liehuen. Ei pidä sitäkään unohtaa, että antifa ja blm palstoilla kehoitetiin aktivisteja soluttauutumaan joukkoon. Useita blm mellakoissa olleita onkin jo eturivistä bongattu.

2018 naisten marssi valtasi koko rakennuksen, jossa oli AOC mukana, ja se oli silloin ok.


Jos Amerikan presidentti esittää, että valkaisuaineen ruiskuttaminen suoneen ja nauttiminen saattaa parantaa koronasta, pitäisikö tämä jättää oikaisematta sananvapauden nimissä? Ei tietenkään pidä. Presidentillä ei edes ole sananvapautta, koska hän voi puhua ainoastaan presidenttinä. Tämä on taasen yhteiskuntajärjestelmän perusasioita. Ainoastaan henkilö jolla ei ole mitään yhteiskunnallista asemaa, voi omata sananvapauden yksityishenkilönä.

Tämähän oli oiva esimerkki medioiden tarpeesta vääristellä kaikkea Trumppiin liittyvää. Trump silloin puhui siitä, kuinka lääkärit oli huomannut valkaisuaineen tehokkaasti tuhoavan viruksen, ja tuumi, josko sitä voitaisiin hoidossa käyttää. Siteerasi siis lääkäriä, eikä ehdottanut sen ruiskuttamista, joka haluttiin tahallaan väärinymmärtää.

244
Multimedia ja grafiikka / Vs: mp4 vlc:llä
« : 10.01.21 - klo:14.44 »
Mikä on perus mp4 tiedosto? MP4 voi sisältää monenlaisia video ja audio kodekkeja.

Onko Vlc pakettienhallinnasta asennettu ja onko vlc plugin base paketti asennettuna?

245
Jollain sivulla oli graafi yleisistä kuolemian kasvusta, niin siinä ei ollut mitään huomattavia eroja viimevuosiin verrattuna. Korona on tappanut pääasiassa niitä muutenkin huonokuntoisia, jotka olisi kuollut lähiaikoina muutenkin. On myös huomattava, että perinteiset influenssakuolemat puuttuu käytännössä täysin ja monissa maissa kuolleita laitetaan koronaan kuolleiksi, vaikkei välttämättä koronalla ollut mitään tekoa kuoleman kanssa.

Minä tiedän lähipiiristä ainoastaan yhden koronaan kuolleen, joka sekin oli jo osastolla kuolemaa odottamassa, enkä nyt aivan varma ole, että mahtoiko silläkään koronaa loppupelissä edes olla. Yhtään sairastunutta en tunne.

Testithän on myöskin ollut todella epäluotettavia, että en kyllä pätkääkään noihin uutisoituihin tartuntalukuihin luota.

246
Parlerin kohdalla niinkin mitättömät toimijat kuin Google, Apple, ja Amazon painostavat raskailla konsteilla alustaa aloittamaan sensuurin.

Edelleenkin: ei sensuuria vaan moderoinnin.

Molemmilla alustoilla on moderointia, eikä siellä mitä tahansa sallita, kuten tappouhkauksia. Twitterissä ja facebookissakin touhuaa monenlaisia äärilliikkeitä, jotka saa mellastaa rauhassa ja toivoa kuolemaa ihmisille. On helppo kaivaa joku yksittäinen esimerkki miljoonien viestien keskeltä ja väittää, että alustaa ei sensuroida. Samalla perusteella pitäisi twitteri ja facebookkkikin poistaa, kun eivät kaikkia viestejä seulo lävitse ja poista.

Ainut tapa millä kaikki "laittomat" viestit saisi pois olisi viestien ennakkosensuuri, joka nyt on aivan älytön homma, johon ei edes kiinan kommunistipuolue ole lähtenyt.

Koronapandemia oli toinen hyvä varoittava esimerkki minkälaiseen maailmaan ollaan menossa. Google ja muut mediajätit poisti videoita ja keskusteluita, jotka ei ollut linjassa WHO:n ja virallisen totuuden kanssa. Tilanne kuitenkin eli kokoajan ja moni niistä poistetuista teorioista olikin lopulta totta. Tiede elää jatkuvasti ja siinä tarvitaan villejäkin teorioita, että homma etenee, kun kaikki polut käydään lävitse.

Nythän Youtube on poistanut ja poistaa kaikki videot ja tubettajat, joissa käsitellään vaalivilppiä. Alkaa elämä kaikin puolin olemaan 1984. Moni tubaaja on jo kuukausia kävellyt hiilillä ja käyttänyt kiertoilmaisuita, ettei tule poispotkituksi.


GAB muuten peilasi kaikki Trumpin twiitit ja sieltä voi jokainen käydä lukemassa itse, miten poliittinen päätös Trumpin poisto alustalta oli. Mitään kansaa lietsovaa tai väkivaltaan liittyvää ei postannut ja pyrki lähinnä rauhoittamaan ihmisiä.

https://gab.com/realdonaldtrump

247
Todella vastenmielistä kehitystä ollut viimepäivinä. Eipä tarvitse firefoxia enää käytellä  >:( Vivaldi on hyvä vastine.

https://blog.mozilla.org/blog/2021/01/08/we-need-more-than-deplatforming/

248
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Swap-partitio
« : 09.01.21 - klo:12.27 »
Oisi kohta edessä uuden asennuksen aika ja mietin tarvitseeko tänä päivänä tehdä erillisiä swap-partitioita? Vai onko ne jo historiaa? 
Aiheesta on käyty - ehkä käydään - jo vuosia keskustelua.
Swap-osio on osa Linux-järjestelmän muistinkäsittelyä.

Lisäys: myös muutkin käyttöjärjestelmät käyttävät swap:ia. Linux/Unix suosittelevat käyttämään omaa osiota ko. tarkoituksiin.

Anna nyt joku syy miksi sitä pitäisi käyttää? Ei se nyt mikään prustelu ole, että sitä suositellaan käytettäväksi, ja muutkin käyttää. En ole huomannut jääväni mistään paitsi, kun en ole sitä käyttänyt. Ubuntun oletus swappaus % taisi olla joku 40% jolloin sitä käytetäänkin kokoajan aivan turhaan.

Tarpeeksi muistia koneeseen niin sen voi jättää pois, ellei sitten tee jotain paljon muistia vaativia töitä, kuten videokäsittelyä, jolloin hetkittäinen muistintarve voi kasvaa todella suureksi ja muistin loppuminen paneekin koneen aivan jäihin, josta toipuminen ei ihan pikkujuttu olekaan, kun ainoastaan pääte toimii, ja sekin hitaasti, jonka kautta pitää sitten käydä tappamassa sovelluksia muistia vapauttaakseen.

Kaikissa niissä vähämuistisissa koneissa olen swappauksen säätänyt 1% jolloin levyä käytetään vasta viie kädessä.

249
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Swap-partitio
« : 05.01.21 - klo:22.34 »
Tästä oli täällä jossain ketjussa juttua ja muualtakin olen lukenut että swap kannattaa aina ottaa käyttöön.
Mutta osiota sille ei ole pakko uhrata vaan swapfile (esim /swapfile) ajaa saman asian.

Temppu ei ole kovin vaikea ja googlella löytyy ohjeet.

Minä en ole Swappia käyttänyt vuosiin. Turha rasittaa SSD levyjä yhtään enempää, jos rammia on riittävästi. Ainut haittapuoli on, ettei hibernatea voi käyttää, mutta eipä moista tarvitse muutenkaan. Lepotila on riittävä.

250
Onko se PDF tiedostokin sekaisin vaiko ainoastaan paperille tulostettaessa?

251
Asia on tällainen, että Ubuntu 16.04 LTS kirjautuu Firefoxilla normaalisti tuolle verkkosivulle. Ubuntu 15.04 ja ubuntu 14.04 LTS (kokeiltu myös Chromella) ei kirjaudu vaan jäävät ns. välitilaan. Miksiköhän näin on?
Tuossa 14.04 päivitykset ei mene loppuun vaan pakettien nouto epäonnistuu, tarkista Internet-yhteys. Muuten toimii netti kyllä.

14.04 tuki on päättynyt jo puolitoista vutta sitten ja 15.04:n neljä vuotta sitten, joten ovat pahasti vanhentunuita ja suorastaan vaarallista niillä nettiä käytellä.

252
Lähdin kokeilemaan asennusta, mutta rupes näyttämään sen verran normaaleista poikkeavalta, että jätin väliin enkä halua lähteä etsimään seikkailuja enkä vaikeuksia, ainakaan vielä.

Kolmen rivin kopioiminen päätteeseen poikkeavaa? Kannattaa opetella päätteeseen käskyjen kopiointi, sillä se on hyvin yleinen tapa asennella ohjelmia helposti

Koodia: [Valitse]
Asennus snappina

Jos snapd puuttuu, niin:
sudo apt install snapd

Asennus:
sudo snap install scrcpy

Peilaus käynnistyy komennolla:
scrcpy

253
Yleistä keskustelua / Vs: IBM OS/2
« : 20.12.20 - klo:14.01 »
Windows 3.x oli päässyt jo liian laajalle leviämään ja Commodorekin ikävästi kippasi, joka olisi pitänyt alalla kilpailun yllä. Olihan Commodorella ehkä kaikista edistynein käyttöjärjestelmä tuohon aikaan ja todella laaja softavalikoima. Eihän se OS/2 soveltunut kehnon softavalikoimansa takia, kuin toimistohommiin.


Vähän historiikkia.

https://www.youtube.com/watch?v=wQdK9owqVd0

254
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Musiikin hallinta Linuxissa
« : 20.12.20 - klo:13.49 »
MakeMKV:llä pitäisi saada DVD:t  näppärästi matroska muotoon kaikine kielineen.

Löytyy pakettienhallinnasta

255
Laitealue / Vs: Emolevyn pariston loppuminen
« : 20.12.20 - klo:11.09 »
Ok, luin ennen tuota paristonvaihtoa ohjeita netistä ja niissä sanottiin, että CMOS-asetukset pitäisi tallentaa sieltä biosista. Yritinkin sitä operaatiota ja pääsin asetuksissa valintaan, että talleta nyt tiedot USB:lle. Laitoin tikun sitten koneeseen kiinni ja yritin tallettaa, niin vastaus oli vain, ettei löydy tikkua.  Eli en saanut niitä tallennettua ja jouduin toimimaan kuten kerroin. En tiedä miten ne olisi voinut tallentaa?

Nuo on helposti hyvin ronkeleita tikusta ja tiedostojärjestelmästä. Fat16 tai Fat32 on varmaan ainoat hyväksytyt ja todennäköisesti ei saa olla osion kokokaan liian iso. Johonkin vanhaan läppäriin kerran päivitin biosia tikulta, niin tikun koko ei saanut olla, kuin 256MB tai se ei sitä tunnistanut.

256
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Apple Music Linuxissa
« : 20.12.20 - klo:00.07 »
Helpoin ja järkevin ratkaisu tähän on luopua kaikista apple tuotteista. Todella ikävä yritys kaikin puolin.

https://www.youtube.com/watch?v=zeEERdbfH0c

257
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ubuntu 20.04 ja audio katoaa
« : 20.12.20 - klo:00.04 »
Sama ongelma on vaivannut täälläkin. Lähinnä ongelma ilmenee, kun pistää koneen valmiustilaan, niin ei äänet toimi. Joskus saattaa äänilähdöt näkyäkin, ja niitä vaihtelemalla saattaa herätä toimintaan.

Joskus kerran pari tuon komennon ajamalla lähtee taas toimimaan.

sudo alsa force-reload

258
Ei tässä mistään videosta kyse ole. MP4 containerissa on AAC codecilla varustettu äänikirja. Kai sillä syynsä on, miksi tuohon ratkaisuun on päädytty. 
Koskapa olen ollut tekemisissä äänikirjojen kanssa useita vuosikymmeniä, minua erityisesti kiinnostaa tarjottavat äänikirjaformaatit AAC/MP4.
Ei siis olisi yllättävää, jos Adoben kehittämä, patentoitu AAC-formaatti tukisi yrityksen tuotantolinjaa vrt. Flashplugin, PDF tms.

Minulle vain jää epäselväksi, mitkä äänirjat ovat vain AAC-formaatissa?

Ainakin bookbeatin äänikirjat.

259
Mielestäni ei enää puhuta äänikirjasta, jos ko. multimediateos sisältää ääntä ja videota. Äänikirjat ovat äänitteitä.

Ei tässä mistään videosta kyse ole. MP4 containerissa on AAC codecilla varustettu äänikirja. Kai sillä syynsä on, miksi tuohon ratkaisuun on päädytty.

Lainaus
MP4 tai M4A eli MPEG-4 Part 14 on Applen kehittämä säiliömuoto. MP4 esiintyi ensimmäisen kerran Applen tuottamassa QuickTime-mediasoittimessa. MP4 sisältää yleensä videokuvaa ja ääntä, mutta kuvan ja äänen lisäksi se voi myös sisältää tekstityksen. MP4 toistuu useimmilla mediasoittimilla, kuten QuickTime Playerilla, Winampilla ja VLC media playerilla.

260
VLC:ssä ainakin on asetus jolla se muistaa viimeksi jäädyn kohdan. Tools->Asetukset ja siellä Käyttöliittymä välilehdellä on kohta "Jatketaanko toistoa?" Siitä voi valita 'kysy', jolloin toisto alkaa oletuksena alusta, mutta yläreunassa on pieni palkki jossa kysytään jatketaanko toistoa siitä mihin jäätiin. "Jatkentaanko toistoa" valikosta voi valita myös 'aina', jolloin toisto alkaa oletusarvoisesti aina siitä mihin edellisellä kerralla jäätiin.

Olihan tuo näköjään oletuksena päällä, mutta ei tuo VLC erityisen näppärä ole äänikirjojen käsittelyyn. Parempi olisi erillinen ohjelma, jossa ne voisi olla kaikki yhtenä kirjastona.

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 21