Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - stade5000

Sivuja: [1]
1
Eihän tuon tiedoston nimessä vain ole merkkejä, joita kohdetiedostojärjestelmä ei suostu tukemaan? Esimerkiksi ":" voi tuottaa ongelmia.

2
Multimedia ja grafiikka / Vs: Microsoft teams
« : 10.05.20 - klo:12.35 »
Olen käyttänyt kolmisen kuukautta Teamsia 19.10:llä useampaan kertaan viikossa, ja kaikki näyttäisi toimivan ihan ok.


3
Ja sit pitää vielä hämmentää sen verran, että tyypillisesti Unixit on jaetty SysV ja BSD -tyyppisiin järjestelmiin. Linuxit ovat eräänlainen sekoitus näitä - osa jakeluista on enemmän BSD:n tyylisiä ja osa enemmän SysV-tyylisiä.

4
Sivuston pelit toimivat google, edge ja opera selaimilla täysin, ja osittain firefox selaimella, ihan kuten ilmoitan.

Siis se, mitä tuossa yllä tarkoitin oli, että minulla sivut toimivat ainoastaan Firefoxilla, koska siinä tuo sinun sivun rikkova JavaScript-zoomauksesi ei toimi.


5
se ei toimi kuten toiset toivovat, se toimii kuten olen koodannut

Juuri näin.


6
Juu, katsopa kun nyt käy niin, että tuosta Javascript-zoomistasi johtuen, tuo sivusto "toimii" minulla Firefoxilla, mutta ei Operalla, Chromella tai Edgellä.




7
Ennen kuin tuota sivustoa pystyy käyttämään, pitäisi siitä saada korjattua jonkinlainen omituinen skaalausbugi. Sivusto "skaalaa itseään" koko ajan siten, että siitä ei näy kuin osa kerrallaan selaimellani - riippumatta siitä, mikä selaimen sisäinen zoomiasetus on. Ethän vain skaalaa sivua näytön resoluution mukaan? Itse ajan selainta 4k-näytöllä ikkunassa enkä täyden ruudun tilassa.

 


8
jos pingaan verkon juuripalvelimia, pystynkö seuraamaan verkon kaikkea liikennettä: Kurssin opettaja naurahti, ja totesi, että kotikone kaatuu, kun niin valtavasti liikennettä.[/url]

Ei Internet noin toimi. Ei se ole fundamentaalisti liikennemääristä kiinni vaan siitä, että yksittäinen verkkointerface ei näe kuin sen verkkoliikenteen, joka on reititetty samaan aliverkkoon.

Omituinen vastaus opettajalta, jos tosiaan noin vastasi.

9
Krypton kanssa se auki pakottaminen on käytännössä niin älyttömän vaativaa, että supertietokoneellakaan ei pääse kovin kummoisiin tuloksiin.

Joo. Jos ajatellaan tuommoista ihan normaalia, yleisesti käytössä olevaa riittävän pitkää avainta, niin kandee huomata, että sellaisen auki brute forcettaminen vaatisi keskimäärin enemmän aikaa, mitä tämä universumi on ollut olemassa. Tai kääntäen, jos ajatellaan, että yksittäinen laskutoimitus prosessorilla vie vähintään tietyn pienen määrän energiaa, niin koko universumin yhteenlaskettu energiamäärä ei riittäisi keskimäärin avaamaan tuollaista "ihan normaalia" salausta.

Tämä siis sillä oletuksella, että itse salauksessa ei ole haavoittuvuuksia tai viranomaisilla takaportteja.

10
Laitealue / Vs: TASCAM US-16x08 _ Ajurit
« : 29.06.19 - klo:13.59 »
Minkä kanssa menee sormi suuhun? Tuollahan ajurimielessä on kerneli-pätsi snd-usb-audio -ajuriin. Sitäkö yrität asentaa?

11
Audacityssä pitäisi olla defaulttina siellä alhaalla "project rate" -täppä, jonka säädät 44100:n. Sen jälkeen export->wav. Toimii ainakin täällä.

Perusvarma vaihtoehto on sitten toki:

Koodia: [Valitse]
$ sox vanha.wav -r 44100 uusi.wav

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Facebook videot jumissa
« : 24.03.19 - klo:19.12 »
Joo, Operalla on se ongelma, että Ubuntu-paketin mukana ei voi lisenssisyistä toimittaa mukana libffmpeg.so-kirjastoa. Operan päivityksen yhteydessä menee usein hetki, ennen kuin Ubuntun mukana tuleva libffmpeg.so on "synkassa" Operan kanssa ja videot eivät toimi sillä välin.

Jos sinulla on Chromium asennettuna, niin laastarikorjauksena voi toki aina sanoa:

Koodia: [Valitse]
$ sudo cp /usr/lib/chromium-browser/libffmpeg.so /usr/lib/x86_64-linux-gnu/opera/libffmpeg.so
Eihän tuo kaunis ratkaisu ole, mutta toimii.

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Vastamelu-sovellus?..
« : 10.12.18 - klo:19.51 »
Ei siinä sinällään mitään "hitausmomentteja" ole. Koko huoneen aktiivinen vaimennus eroaa oleellisesti kuuloketapauksesta, joka käytännössä redusoituu yksiulotteiseksi tapaukseksi (korvakäytävä). Tämän lisäksi kuulokkeissa vastamelumikrofoni on käytännössä samassa pisteessä kuin vaimennuskohde. Koko huoneen vaimennuksessa vähän aallonpituuksista ja heijastuksista riippuen syntyy eri paikkoihin kohtia, joissa tietyt taajuudet vaimenevat ja taas toiset vastaavasti voimistuvat.

Käytännössä ei siis ole toteutattavissa kuin tietyin rajoituksin (esim. siten, että vastamelulähde on samassa paikassa kuin itse melunlähdekin)

14
Chromiumiin ja Operaan en ole löytänyt NoScriptiä, mutta niihin löytyy vastaavia lisäosia, eivät vaan ole yhtä monipuolisia.

uMatrix löytyy Operaan ja Chromiumiin. On monipuolinen.

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Opera-selaimen ikkunan koko
« : 23.07.18 - klo:18.09 »
Tuo ei ole sinällään hyödytön neuvo, että asensin jo toissa viikolla kde-kamat tähän juuri sitä varten, jos vaihtaisi työpöytää. Vanhassa unityssäkin tuo oli mahdollista, mutta ilmeisesti gnomessa ei ainakaan heittämällä onnistu. Pitää tutkia, en silti ihan vain tästä syystä viitsisi työpöytää lähteä vaihtamaan.

Itse asiassa tein jo operaan extensionin, joka käynnistyessään laittaa auki olevan ikkunan tietyn kokoisena tiettyyn paikkaan - jostakin syystä se vain ei toimi silloin, kun itse selain käynnistyy - vain jos ko. extensionin lataa selaimen jo käydessä. Pitää ehkä tuotakin vielä ihmetellä.


16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Opera-selaimen ikkunan koko
« : 23.07.18 - klo:18.02 »
Arvasin, että tää kääntyy siihen, että ikkunan koko ei ole maksimoitu käynnistyksen yhteydessä, kuten jokaisessa netin tätä aihetta käsittelevässä viestiketjussa on jossakin kohtaa tähän mennessä käynyt  ;D

Mutta niin, olisi hauska tietää, että mikä ihmeen mekanismi aiheuttaa sen, että minulla kotikoneessa tuo käynnistyy aina maksimoituna, vaikka sitä ei mielestäni eksplisiittisesti missään asetuksessa ole. Kyllä työkoneellakin opera kauniisti tottelee tuota --start-maximized -vipua, mutta kun nimenomaisesti haluan, että opera ei käynnistyisi koko ruudulle. Plussaa olisi vielä, että voisin itse määrätä, minkä kokoisena ja mihin paikkaan se aukeaa.

Tässä alkaa vain omat ratkaisuehdotukset vähetä...

17
Ubuntu tietokoneissa / Opera-selaimen ikkunan koko
« : 23.07.18 - klo:16.32 »
Törmäsin outoon juttuun: Sekä kotona että töissä on koneessa vanilla Ubuntu 18.04 joissa on molemmissa deb-paketista asennettu Opera 54.0.2952.60.

Kuitenkin työkoneessa Opera avautuu klikattaessa suht pieneen ikkunaan, jonka defaulttikokoa en pysty (tai osaa) muuttaa. Kotona koneessa Opera sen sijaan avautuu aina kokoruudun kokoiseksi (ns. maximized-tilaan), enkä sitäkään oletusta pysty muuttamaan.

Eli pari kysymystä:

1) Miksi työ- ja kotikoneilla Operan defaultti ikkunankoko on käynnistettäessä eri, vaikka systeemit ovat käytännössä identtiset?
2) Miten saan Gnome Shellin avaamaan Operan jonkin tietyn kokoiseksi defaulttina (nykyisellään se ei muista vanhaa ikkunankokoa tai -positiota, eikä myöskään tottele esimerkiksi -geometry-vipua komentoriviltä, vaan aukeaa aina kotona maksimikokoon, mikä isolla 4k-näytöllä on vähän döö)





Sivuja: [1]