Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - jatako

Sivuja: [1]
1
Moi,

Taistelin aikoinaan pitkän aikaa, saaden apua myös tältä foorumilta, ja sain mountattua Nas purkin wifin kautta silloiseen Ubuntu studioon (20.04). Tuo oli pakko tehdä, että sain noi NAs purkin tiedostot käyttööni. Siirryin sittemmin käyttämään Manjaroa, mutta koska mount toiminnon filosofia on sama, niin kysynpä seuraavaa asiaa täällä.

Kirjotin Googleen: why to mount usb drive to a linux system? Vastaus oli: After you plug in your USB device to the USB port, Linux system adds a new block device into /dev/ directory. At this stage, you are not able to use this device as the USB filesystem needs to be mounted before you can retrieve or store any data.

Minua hieman hämmentää se, että olen liittänyt usb tikkuja sekä ulkoisia kovalevyjä joissa on usb-liitin, vaikka kuinka useasti tietokoneeseen, ja aina olen voinut heti käyttää niissä olevia tiedostoja sekä tallentaa niille tiedostoja. Mielestäni tuo linuxcongig.orgin (https://linuxconfig.org/howto-mount-usb-drive-in-linux) vastaus on, miten sen nyt sanoisi, mielenkiintoinen.

Onko tämä joku sisäpiirijuttu, missä on erilaisia näkökulmia?

2
Moi, jokunen vuosi sitten joku käyttäjä kysyi "Miten saan Yle Areenan videot toimimaan Operalla Arch Linuxissa?" Vastaus oli "opera-ffmpeg-codecs". Kyseinen käyttäjä totesi, että noilla toimii.

Voisiko joku ystävällisesti kertoa miten noi kodeekit asennetaan Arch distrossa. Alkuperäinen kysyjä oli jo unohtanut miten se tehdään.

t. Arch "käyttäjä" kahden päivän kokemuksella

3
Moi, onko muilla ollut sellaista ongelmaa Kodin18.6 version kanssa, ettå .rec tiedostoissa on värivirheitä (mustavalkoista kuvaa ja erilaisia värisävyjä), mutta esimerkiksi .mkv tiedostojen värit näkyvät ihan normaalisti? Läppärinä ikivanha Asus 1,3 GHz, 8 Ram ja siinä Ubuntu Studio 20.04. VLC ohjelmalla .rec tiedostot toistuvat ihan normaalisti.

4
Ubuntu tietokoneissa / YLE DL ja PIP poistaminen
« : 16.11.18 - klo:20.28 »
Moi, hölmöilin jotain YLE DL asennuksen kanssa ja en saa sitä toimimaan millään ohjeilla.  Time Shift ei toimi joten tarvitsen komennot miten poistan kaikki YLE DL ja PIP asennukset, jotka on tehty Linux Mintin asennuksen jälkeen. Onnistuuko? Löydän kyllä kaikenlaisia ohjeita PIP Python poistoon, mutta en uskalla kokeilla niitä...

YLE DL poisto-ohjeetkaan eivät tunnu toimivan. Kiitos vaivannäöstä.

5
Moi, Ensinnäkin olen aloitteleva Linuxin käyttäjä, joten jos joku sattuu vastaamaan, niin saisiko sen sellaisella normaalikielellä, kiitos. Toiseksi  etsin vastausta ongelmaani tämän keskusteluryhmän alueelta, mutta en löytänyt.

Alunperin tämän Windows koneen kovalevy oli jaettu C: ja D: osiin.  Sitten asensin Win10:n rinnalle  Mintin.  Sain Mintin toimimaan oikein jouhevasti tässä hieman vanhahkossa koneessa, joten poistin W10:n kokonaan, ja alustin sen varaaman osion Gpartilla ext4:ksi. Olin aikoinaan varannut Mintille n. 80 Gt (dev/sda6) 500 Gt:n kovalevystä. Nyt haluaisin Linuxin käyttöön nuo yli 400 gigaa. Olen tässä muutaman illan tapellut asian kanssa ja en ole löytänyt ratkaisua. Joten pystyykö/haluaako joku auttaa? Liitän mukaan asiaa selventävän kuvan. Kiitos etukäteen avusta.

Sivuja: [1]