Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - LMJ2368

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7
101

Tuo 8Gb muistihan on melko iso. Ei minulla ole koskaan ollut niin suurta muistia tietokoneissa.

Niin no nykyisin 4 Gt alkaa olla minimimäärä muistia nettisurffailuun, jos tykkää availla välilehtiä. 8 Gt:lla voi tehdä jotain muutakin samalla kun selain on auki. :)

Eipä nettisurffailu ainakaan minulla koskaan ole hidastellut tippaakaan edes 2,9 GB:n muistilla - ei kylläkään varmaan ole ollut koskaan juuri yli kymmentä välilehteä avattuna kerralla. Enemmänkin nuo 11 vuotiaan koneen rajat tulevat vastaan pelipuolella. Juuri ladattu melkein viiden euron Tomb Raider kylläkin pyörii yllättävänkin sujuvasti ihan täyden teräväpiirron tarkkuudella, pelin oletusasetuksilla, vaikka minimivaatimuksissa mainitaan 4 GB:n muisti. Tekniikkan kehittymistä kuitenkin kuvaa hyvin se, että kännykässänikin on työmuistia yli kaksinkertaisesti tuohon pöytäkoneeseen verrattuna.

102
Numeroista päätellen sinulla on langaton nettiyhteys joka on hidastunut suuren kuormituksen takia. (Samaa jaettua kaistaa käyttää siis naapurit ja kylänmiehet eikä sinulle riitä tarpeeksi nopeutta.)

103
Siis saman muistiaseman kansioiden välillä hiiren homma toimiikin eri tavalla kuin jos toimii kahden eri muistivälineen kesken.  Ubuntun ohjeistuksessa voisi olla hiukan tekstiä tästä tiedostojen kopioimisesta ja siirtelystä ja sen filosofiasta.

Ihan samalla tavalla se on ollut Windowsissakin jo vuosikymmeniä. Tässä työpöytäopas asiaan liittyen (sama löytyy Ubuntun valikosta oikeasta reunasta): https://help.ubuntu.com/16.04/ubuntu-help/files.html

104
Yleistä keskustelua / Vs: Sopiiko Ubuntu käyttööni
« : 24.09.17 - klo:15.01 »
Minäkin olen ollut Windows- käyttäjä 80 luvulta saakka ja olen nykyäänkin esim. töissä. Siksi onkin ollut erityisen mukavaa tutustua kotikoneella Linuxien (Ubuntu, Mint Cinnamon) käyttöön. Vanha pöytäkone toimii paljon paremmin kuin Vistalla eikä hidastu ajan kuluessa ja käyttö ei ole yhtään vaikeampaa kuin Windowsillakaan. Täytyy lisäksi sanoa etten kokeilua aloittaessani tiennyt Linuxeista yhtään mitään, Vistan huonous vain pakotti kokeilemaan jotain muuta.

Lapseni (kaikilla omat Windows-läppärit) pitävät Linuxeja enemmänkin nörttien käyttöjärjestelmänä koska sitä ei käytä kukaan kaverikaan.

105
Ubuntussa on kalenteri ihan vakiona, mutta se synkronoituu juuri tuon Google-kalenterin tai muun vastaavan kanssa. Kalenteri toimii ainakin minulla hyvin mutta sinun ongelmasi taitaa olla se, ettei tietsikan ja kännykän kalenterit pysy kuitenkaan synkronoituna koska puhelin ei synkronoidu Google-kalenterin kanssa.

106
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka vanha koneesi on ?
« : 14.09.17 - klo:07.44 »
Oma kotikoneeni täyttää 11 vuotta (ostettu juuri Vistan tultua markkinoille).

Tuo pöytäkone ei ole ollut sellaisessa käytössä että tarvitsisin hirmuista suorituskykyä mutta silti sen käyttö oli Vistan kanssa aika tuskaista. Esim. käynnistyksen jälkeen kiintolevy rutisi varttitunnin ennen kuin kone oli kunnolla käynnissä ja tulostinkopiokoneskannerin kanssa oli aina ongelmia. Sitten kokeilin siihen Ubuntua ja yllätykseksi koneesta tuli aivan kelpo peli. Myöhemmin asensin rinnalle Linux Mint Cinnamonin. Nyt kone toimii molemmilla käyttiksillä kuin junan vessa ja on lisäksi mukavan nopea, mutta ei sentään riittävän nopea uudemmille (Steam) peleille.

Ainoa kauneusvirhe on koneen ajoittainen pysähtyminen Minttiä käynnistettäessä mustaan ruutuun - josta tietenkin selviää uudelleenkäynnistyksellä.

Kumpi sitten on parempi käyttis Ubuntu vai Mint?
Itse tykkään enemmän Ubuntusta ja käytän sitä useammin, mutta toisaalta Mint käyttää vähemmän muistia, jolloin sovelluksille sitä jää enemmän.

107
Yleistä keskustelua / Suljetut ajurit
« : 24.08.17 - klo:10.27 »
Noihin näytönohjaimien ajureihin liittyen kysymys:

Itselläni alkuun Ubuntu toimi nykyiseen verratuna hyvin hitaasti, kunnes vaihdoin avoimen näytönohjaimen ajurin kohdalta rastin NVIDIA:n suljettun ajurin kohdalle, jolloin kone tuli aivan jokaisessa tehtävässään todella paljon nopeammaksi.

Kaikille näytönohjaimille noita suljettuja ajureita ei ilmeisestikään ole edes olemassa, joten mietin vain että onko osa koneista sellaisia, johon Ubuntua ei kannata asentaa, kun parhaat ajurit saa käyttöön vain Windowsin kanssa?

108
Laitealue / Vs: Puhelin modeemina, yhteys usb-kaapelilla?
« : 19.08.17 - klo:10.02 »
Tuo selvensi...

Ensiksikin, suosittelen ostamaan mielummin keskihintaisen älypuhelimen koska puhelin on nykyään kaikkea. (Tietokone, videokamera... jne. jne.) Ja siinä hintaluokassa ominaisuudet riittävät paremmin kaikkeen mitä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Tietysti kannattaa valita kuitenkin oman tarpeen mukaan.

Toiseksi, verkkoja on käytössä useita. 2g, 3g, 4g ja kaikki vielä jakautuvat useampaan eri taajuuteen ja -kaistanleveyteen joilla kaikilla nettiyhteys toimii eri nopeuksilla etäisyyden tukiasemaan vielä vaikuttaessa asiaan. Jos vanha puhelin näyttää hyvää 2g yhteyttä, se ei tarkoita että netin käyttöön soveltuvat yhteydet ovat riittävän hyviä. Lisäksi kaikki nuo ovat jaettuja yhteyksiä, jolloin käyttäjien määrä vaikuttaa yhteyden nopeuteen.

Jokaisen käyttöprofiili ja -paikka on tietysti niin erilainen, ettei oikein mitään yleispätevää ohjetta kokoonpanosta voi antaa kellekkään.

Itse joudun käyttämään langatonta yhteyttä, koska langallista ei meille saa järjelliseen hintaan. Modeemiin on kiinnitetty neljä laitetta LAN:illa (TV, tietsikka jne...) ja kymmenkunta WIFI:llä, koska perhe on suurehko. Tällä tavalla esim. puhelimet voivat käyttää kotona WIFI:ä jolloin niissä voi taasen olla halvempi liittymä (MOI 6€/kk). Langattoman yhteyden huonoin puoli meillä on se, että verkon kautta näkyvä UHD tai HD TV-kuva saattaa joskus muuttua tavalliseksi tylsäpiirroksi - jos verkoissa (WIFI ja LTE) on liikaa muuta kuormitusta.

109
Laitealue / Vs: Puhelin modeemina, yhteys usb-kaapelilla?
« : 18.08.17 - klo:07.30 »
Joo, tietokone antaa virtaa usb-kaapelin kautta siinä missä erillinen laturikin, joten haaroitinta ei tarvitse. Mutta miksi et käyttäisi sinulla jo olevaa puhelinta, joka luuttavasti toimii modeemina paremmin kuin se halpa puhelin?

110
Ensin kannattaa päivittää itsensä modeemin ohjelmisto ja tarkistaa asetukset. Katso myös IPv4/IPv6 asetus.

111
Minulla aikanaan ääni rupesi kuulumaan, kun vaihdoin HDMI/Displayportin HDMI/Displayport kakkoseksi äänen asetuksista.
(Nuo vaihtoehdot olivat jo alunperin näkyvissä.)

112
Yleistä keskustelua / Vs: SSDkö sirisee???
« : 05.08.17 - klo:08.35 »
Kaikki ääni on mekaanista.

113
Ei tarvitse. Minulla on käytössä vielä se niinsanottu Googlen kaksinkertainen vahvistus. (Vai oliko se varmistus tai joku muu.)

Tietenkin Ubuntussa on käytössä myös oma salasanalla varustettu käyttäjätili.

114
No niin... Nyt toimii tuo toinenkin ohje - kun vain päivitin modeemin ohjelmiston. >:(

115
Pelit / Ubuntun verkkoasetukset peleihin? [RATKAISTU]
« : 17.07.17 - klo:19.45 »
Mitkähän olisi sopivat verkkoasetukset Ubuntuun Steamin peleille? Nyt pelit toimivat omalla koneella hyvin, mutta muita vastaan ei pääse pelaamaan. Samassa käyttöpaikassa (Huawei B593 4G -mobiililaajakaistareititin + Saunalahti)  Windowskoneella pelaaminen onnistuu, joten reitittimessä eikä palveluntarjoassa pitäisi olla vikaa.  Kaikki muu netissä Ubuntulla toimii hyvin.

Ratkaisuksi riitti, että modeemi/reitittimeen asensi uusimman päivityksen.

116
Kiitoksia!

117
Eli nämä kuuluvat olla?

118
Asensin joskus Evolutionin hetkeksi koneelleni Thunderbirdin hetkellisen ongelman takia, koska en saanut heti yhtä Exchange-sähköpostia toimimaan siinä.

Nyt kuitenkin huomasin, että Evolution ei ole poistunut normaaleilla  poistamiskomenoilla, vaan käyttää muistia ja täyttää kiintolevyä edelleen vaikka se on olevinaan poistunut.

Kuinka nuo Evolution-roskat saisikaan pois?

119
Osaako joku sanoa, kuinka komento saadaan toimimaan automaattisesti käynnistyksessä?

120
Tässä "käynnistyvän sovelluksen lisäyksessä" lie jotain menee pieleen???

Muuten toimii hienosti!

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7