Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuK

Sivuja: 1 ... 18 19 [20]
381
Nykyään jokaisessa älypuhelimessa on ns. netinjako-ominaisuus, eli silloin tietsikalla pääsee nettiin puhelimen kautta. Puhelimesta löytyy tarvittava salasana wifi-yhteyden luomiseksi. Ei pitäisi olla vaikeaa tuo nettiin meno tuota kautta.

382
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Salasanan kysely
« : 02.06.17 - klo:22.39 »
Netistä voit ladata uusimman Ubuntun muistitikulle ja siitä sitten asentamaan omalle koneelle.

383
No niin,
nyt on hiukan askarreltu, eli avasin antamasi linkin

http://www.linuxlinx.com/2016/05/install-realtek-rtl8723be-wifi-driver-ubuntu-linuxmint.html

Noudattelin ohjetta ja kappas, äkkiä wifi-palkki tuli täyteen arvoon ja näin 10 muutakin lähistöllä olevaa tukiasemaan. Ennen ei näkynyt yhtään asemaa. Enempää en lähtenyt tutkimaan, että mikä antenni nyt toimii, mutta sen tiedän, että laite kykenee näkemään wifi-verkon loistavasti! Ja se on hyvä tieto.
Otin talteen suosikkeihin tuon www-ohjeen, eli kun signaali on heikko, niin sitten vaan askartelemaan.
Kiitoksia jälleen vinkistä.
PS. Kuuntelen vanhan ilman simmiä olevan puhelimen wifi-yhteyden kautta musaa verkosta ja jotenkin tuntui, että kun menin tuolla huonolla Streamin antennilla wifi-verkkoon, niin tuo puhelimen wifi-musan kuuntelu alkoi pätkiä. Tämä on mutu olettamus.

384
Siis alkujaan ihmettelin tätä ekassa viestissäni mainitsemaani asiaa:
"2. Tämän HP250:n wifi toimii hyvin ja kaukaa, mutta aikaisemmin käyttöön ottamani HP Stream koneen wifi etäisyys tukiasemaan pitää olla alle muutamia metrejä, muuten ei toimi?"
Jotenkin wifi-kantama on luvattoman heikko, sillä kaikki muut rekkulat, joissa on meikäläisellä wifi, kantavat noin 10 m. Olin jostain mainoksesta huomaavinani, että HP olisi mainostanut jotain uutta Stream-mallia, missä wifiä olisi parannettu. Ongelma ei paha, sillä puhelimen netinjaolla saan wifi-yhteyden helposti joka paikassa.
Tämän takia en viitsi ostella enää irrallista wifi-linkkiä, veisi taas yhden usb-paikan.

385
Pieni korjaus; mainitsin aikaisemmin, että "Ostin nyt Belkinin USB-Ethernet yhdyskaapelin, ja sillä netti toimii vikkelään ja ilman ongelmia. USB siksi, kun koneessa ei ole Ethernet-liitintä". Tuo härpäke onkin TP-LINK USB 2.0 to 100 Mbps Ethernet Network Adapter. Hinta pari kymppiä ja siis toimii hyvin.

386
Kiitoksia!
Eli nyt alkoi dvd-levyt vorkkimaan. En oikein ymmärrä, miksi tuo "tiikeri" elokuva toimi, mutta muut eivät. Eri formaatti?
Näinhän se on, että dvd- ja cd-levyt alkavat olla historiaa, mutta kun tämän uuden hankkimani HP250-koneen mukana tuli "lisä bonuksena" tuo CD-/dvd-asema, niin pitihän se myös testata, ja tässä siis samalla tuli ongelman ratkaisu, jos joku toinen hankkii saman koneen.

Ja sitten siirryn tuohon toiseen HP Stream-koneen pikku ongelmaan.
Eli HP Stream / 2Gt / 32Gt SSD-kone + 64 Gt muistikortti.
Olen lukenut jo aikaisemmin,että joissakin HP-koneissa on wifi:n käynnistyminen lepotilan jälkeen ollut takkuista, samoin meikäläisellä, mutta se kuitenkin toimii. Enemmän on herättänyt ihmetystä tuo wifi-kantomatkan lyhyys.
Ostin nyt Belkinin USB-Ethernet yhdyskaapelin, ja sillä netti toimii vikkelään ja ilman ongelmia. USB siksi, kun koneessa ei ole Ethernet-liitintä.
Mutta tässä vastauksena listaus, minkä esitit ekalla kerralla.
:~$ lshw -c network
WARNING: you should run this program as super-user.
  *-network               
       description: Wireless interface
       product: RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter
       vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:02:00.0
       logical name: wlo1
       version: 00
       serial: 30:f7:72:1d:ea:df
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=rtl8723be driverversion=4.4.0-77-generic firmware=N/A ip=192.168.43.117 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn
       resources: irq:19 ioport:1000(size=256) memory:91000000-91003fff
WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user.

Eipä sano meikäläiselle mitään.

387
Mulla on Ubuntu 16.04 LTS.
Tuli ilmoitus; tiedostoa  /usr/lib/libdvdcss* ei voi käsitellä: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
Mulla löytyy usr/lib/libdvd-pkg missä on 88libdvdcss-pkg, b-i_libdvdcss.sh ja VARS nimisiä tiedostoja.
VLC:n olen asentanut jo aikaisemmin ja siitä tuli sama virheilmoitus.

388
Ajoin tuon dvd-ohjeen läpi, mutta huonolla menestyksellä. Tilanne ei muuttunut mihinkään. Tarkemmin kerrottuna: Elokuvakokeilut teen kaupallisilla Suomesta ostetuilla dvd-levyillä. "Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme" toimi alkujaan ja ohjeenkin jälkeen toimii.
"Blade Runner, The final cut" ei toimi. Tulee ilmoitus, "Tapahtui virhe. Elokuvaa ei voi lukea." Molemmat toimivat XP-koneessani, siis levyssä ei voi olla vikaa. Muutenkin tuo levyjen toiminta lukulaitteessa hiukan ihmetyttää, kun otan levyn pois ja asennan toisen dvd-levyn, niin asema ei yritäkkään lukea (äänestä päätellen ). Kun suljen elokuvaohjelman, Totem, ja käynnistän uudelleen. silloin asema lukee levyn.

389
Ostin uuden HP250 G5 8Gt ja 128 Gt SSD. Asensin ensin tuon Win10:n ja sen jälkeen tein Win 10:n palautus USB-tikun, minkä valmistuminen muuten kesti useamman tunnin. Tämän jälkeen asensin Ubuntun ja heivasin koko Windowsin pois. Koko operaatio onnistui hyvin. Pari huomiota:
1. CD/DVD-soitin ei jostain syystä esitä kaikkia dvd-elokuvia, jotkut toimivat, toisista tulee ilmoitus, että ei pysty lukemaan. Mikäs vikana, levyt toimivat vanhassa Win XP-koneessa kylläkin?
2. Tämän HP250:n wifi toimii hyvin ja kaukaa, mutta aikaisemmin käyttöön ottamani HP Stream koneen wifi etäisyys tukiasemaan pitää olla alle muutamia metrejä, muuten ei toimi?

390
Onko ongelmia, jos ostan Acer Aspire ES1-523 mikron ja asennan siihen Ubuntun. Muistina SSD 256 GB, AMDA8 -prosessori, RAM 8GB, Full HD.

391
Toimintojeni taka-ajatus on valmistautua tuon Windows-koneen muuttaminen Ubuntukoneeksi, siksi testailen tätä sähköpostia. Lopullisen siirron jälkeen kaikki viestit tulevat pop-määrittelyllä tälle "pääkoneelle". Jotenkin musta tuntuu, että onnistuin pitämään viestit pysyvästi imap-määrittelyllä tällä pikku koneellani, ennen kuin pääkone haki ne pop-märittelyllä. En itsekkään osaa sanoa, miten se oikein meni. Nyt tämä ubuntu-kone toimii juuri vastauksen mukaisesti eli näyttää viestin, mutta hävittää sen, kun pääkone noutaa viestin lopullisesti omalle koneelleen. Kiitoksia tuosta käyttöohjelinkistä.

392
Käytössä Elisan sähköposti, mistä kotona Windows pääkone+ Thunderbird noutaa viestit pysyvästi; POP3-määrittely. Uudessa läppärissä Ubuntu ja Thunderbird IMAP-määrittelyllä, jolloin sähköpostit kopioituvat läppäriin Elisan laatikosta, mutta säilyvät Elisalla, kunnes Windows-kone noutaa ne lopullisesti. Aikaisemmin Ubuntun koneelle tulleet viestikopiot säilyivät läppärillä, mutta nyt viestit tulevat Ubuntukoneelle, mutta Thunderbird poistaa viestit itsestään jonkin ajan kuluttua. Tämä ilmeisesti tapahtuu siinä vaiheessa, kun Windows-kone noutaa Elisalta postit omalle koneelleen. Aikaisemmin nämä IMAP-postit säilyivät Ubuntukoneella. Miksi ne häviävät itsekseen, eivät edes löydy roskiksesta.  Tämä sekoilu alkoi sen jälkeen, kun testasin vanhojen sähköpostien kopioimista Windowsilta Ubuntulle. Homma ei oikein pelannut ja poistin Ubuntulta koko Thunderbirdin ja sähköpostikansiot ja asensin Thunderbirdin uudestaan. Tämän jälkeen saapuneet postit alkoivat katoilla itsekseen.

393
Laitealue / Vs: Entiselle Windows käyttäjälle apua
« : 01.04.17 - klo:00.12 »
Kiitos! Nyt ainakin testisivu tulostui!
Aika näyttävä esitys monitorilla tuo infovirta.
Elämä hymyilee jälleen ja jälleen voi ruveta kehumaan Ubuntua ;)

394
Lyhyesti: Päätin siirtyä Ubuntuun 16.04 LTS. Aluksi kaikki näytti tosi hyvältä, mutta HP Laser Jet 1018 ei suostu yhteistyöhön. Jostain syystä se tulosti kerran, mutta sitten maailma pimeni. Olen yrittänyt etsiä netistä apua, mutta ohjeet ovat järkyttävää ammattihebreaa. Mistä löydän Hesan alueella paikan, mihin voin mennä HP Stream koneeni ja printterin kanssa. Haluaisin kehua muille Win-kavereille tätä Ubuntua, mutta nyt en uskalla. Olen käyttänyt Windowsia 80-luvulta lähtien ja nyt pari viikkoa Ubuntua, joten koko terminologia on täysin vieras ja tuskainen, mutta toivo elää.

Muokkaus (Tomin): Merkitty ratkaistuksi ja lisätty otsikkoon hieman lisää ongelmasta.

Sivuja: 1 ... 18 19 [20]