Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TuxNetti

Sivuja: 1 2 [3]
41
Elikkäs mikähän tätä Debiania mahtaa vaivata, kun en saa näyttöä taipumaan 1920x1080 resoluutioon.

Näyttö vain ilmoittaa resuluutioksi 1360x768. Olen koittanut vaihtaa resoluutiota arandr:lla joka tarjoaa vaihtoehdoiksi myös 1920x1080 ja 1920x1080i. Ihan sama kumman valitsen, näyttö pysyy yhä 1360x768 ja työpöydästä näkyy vain vasen yläkulma.

Käytössä siis Debian8  ja Lxde työpöydällä. Muilla jakeluilla homma on toiminut.

42
Läppäreistä on vähän hankala tehdä suoria kokemuksia. Monella valmistajlla saman mallinumeron läppäriä myydään monella eri kokoonpanolla.

Tämän vuoksi ehdotinkin linkkiä siihen, mistä kone on ostettu. Samasta kaupasta saman linkin takaa ostettujen koneiden nyt luulisi olevan suht identtisiä? Minulla on ollut kolme läppäriä. Ainoastaan siihen joka tuli uutenakin linuxilla, olen saanut linuxin "sukkana sisään". Toisen ikänsä vuoksi eläkkeelle päässyt Pentium4 läppäri on hyvinkin nirso siitä, mikä jakelu suostuu edes boottaamaan. Sitten tämä uusin tuttavuus oli aivan toivoton tapaus. Samalla olen kauppojen koneiden malleja googletellut ja löytänyt kauhutarinoita siitä kuinka rauta ei ole yhteensopivaa, miksi haluaisin ostaa jotain jonka kanssa vain menetän rahani ja hermoni?

Ja juhisi:
Lainaus
Ihmisten kannattaisi myös oikeasti kelata, että minkälaisen koneen todella tarvitsee, mihin tarkoitukseen jne...

Tämän ketjun tarkoitus ei ole kiistellä pöytäkoneen ylivertaisuudesta. Se nyt on tunnettu fakta, että kiinteänä asennuksena itse kasattu pöytäkone on täydellinen. Olen tähän asti käyttänyt vain itse kasattuja koneita ja välttänyt markettikoneita kuin ruttoa. Mutta voisitko kertoa, miten tätä full-atx serverikoppaa nestejäähdytyksineen ja 2x24" näyttöjä raahaisin jatkuvasti paikasta toiseen? Nykyisessä elämäntilanteessani tarvitsen vähän helpommin liikuteltavaa kalustoa, lähinnä läppäriä. En usko olevani ainut vastaavanlaisessa elämäntilanteessa. Suomessa luultavasti on useampikin, joka tarvitsee helposti liikuteltavaa kalustoa vaikka olisi kuinka nörtti. Tämän ketjun tarkoituksena oli keskustella läppäreistä, ei pöytäkoneista. Jätetäänkö siis pöytäkonevouhotus tästä aiheesta pois, niin kauan kun niistä ei läppäreiksi ole.

Toki jos joku keksii läppärille muunkin kuin "markettivaihtoehdon" esim. keinon kasata itse niin saa toki ilmoittaa. Ilman käyttistä olevia läppäreitäkin olen etsiskellyt ja suomesta ainoastaan yksi tuli viime vuonna vastaan. Tässä nyt ei kuitenkaan ihan hinta, komponentin ja käyttötarkoitus osuneet yhteen.  2k€ lähtöhintalappu vuonna 2015 oli liikaa koneelle jossa PentiumD prossu ja joka olisi tukenut rammia ainoastaan 2gigaan asti. Rammia tuohon lähtöhintaan ei olisi kuulunut lainkaan, kuten ei kovalevyäkään vaan olisi pitänyt ostaa erikseen. Vaikka kone täytti Mil-speksit, luvattiin vedenpitävyyttä 50m asti, pudotuskestävyyttä yli 2metristä tai EMP-pullsin kestävyyttä. Katsoin kyseisten ominaisuuksien olevan minulle tarpeettomia, painoikin melkein 10kiloa.

43
Yleistä keskustelua / Linux uusiin läppäreihin -ketju.
« : 12.11.16 - klo:09.57 »
Tehdäänkö ketju ihmisten kokemuksista, miten vaihtoehtokäyttikset ovat uuteen läppäriin taipuneet? Tällöin läppärin ostoa harkitsevat kanssaihmiset tietävät vertaiskokemuksena, uskaltaako kyseistä konetta ostaa.

Tähän ketjuun voisi uuden läppärin hankkineet kirjoittaa ainakin esimerkiksi:
-Minkä läppärin osti + linkki mistä läppäriä saa. Saako Suomesta?
-Saako UEFI tai SecureBoot kytkettyä pois päältä?
-Onnistuiko asennus? Mikä distro/käyttis. (Myös kokemukset muista vaihtoehtokäyttiksistä kuten bsd kelpaa)
-Toimiko kaikki lisälaitteet, kuten Wlan?
-Oliko asennus kuinka ison säätämisen takia?
-Onko pakotettu suljettuihin ajureihin, vai onko avointen käyttö mahdollista?

Suomesta on erittäin hankala saada läppäriä Linuxilla tai muulla vaihtoehtokäyttiksellä. Windows-läppärin osto taas on aina arpapeliä. Onnistuuko käyttiksen asennus? Toimiiko kaikki ominaisuudet, kuten wlan? Paljonko vaatii "säätämistä"? Onko pakotettuna suljettuihin ajureihin? Yms. Yms.

Netistä löytyy listoja esim. ubuntun tukemista läppäreistä, valitettavasti listan koneet ovat yleensä vanhoja malleja. Niitä ei enään myydä uutena ainakaan suomalaisissa kaupoissa tai jos myydään, ei hinta ole enään kilpailukykyinen.

Kaikki (kuten minä) eivät myöskään käytettyä läppäriä huoli. Itsellä syynä käytettyjen syrjimiselle on akkujen käyttöikä. Toisaalta tämän ketjun historia kävisi apuna myös käytettyjä etsiville.

Itse en ole uskaltanut läppäriä kyseisten epävarmuustekijöiden vuoksi hankkia. Vakaumus kieltää Win10 ja googlen käyttisten käytön. Jos käyttiksen vaihto ei onnistukkaan jäisi tämä uusi ja kallis läppäri käyttökelvottomaksi verkon painoksi. Olen kerran yhden läppärin verkonpainoksi ostanut, toiseen verkonpainoon en enään rahojani halua tuhlata.

44
Tuo portin vaihtaminen näköjään jo mainittiinkin. Tämän lisäksi SSH-palvelimen voi asettaa kuuntelemaan vain tiettyä IP-osoitetta, jolloin se ei vastaa muista IP-osoitteista tulleisiin pyyntöihin.

Myös palomuurilla voi suodattaa keiden yhteyspyyntöjä palvelimelle asti välitetään. Palomuurista voi sallia vain tietystä IP-avaruudesta tulevat yhteyspyynnöt. Sulkemalla esim. ulkomaalaiset IP-osoitteet pois, on mahdollisen tunkeutujan tultava suomessa sijaitsevan koneen kautta.

Sitten kirjautumisen salasanalla voi estää kokonaan ja käyttää sen sijaan salausavainta.

Salasanan vaihtelu ei vaikuta mitenkään tuleviin tunkeutumisyrityksiin. Vaihtamisen tarkoituksena on vähentää riskiä siitä, että salasanasi olisi jo ulkopuolisen tahon tiedossa.  Kaikki tunkeutujat kun eivät hyödynnä kaappaamaansa konetta heti, vaan saattaa jättää koneen "reserviin" odottamaan sopivaa käyttötarkoitusta.

45
Mitä enemmän kehitysversioilla on käyttäjiä ja mitä erilaisimmilla koneilla, sitä paremmin bugit tulevat ilmi ja sitä paremmaksi systeemi kehittyy... ei mikään rakettitiede yhtälö  8)

Korjataam käyttäjän tilalle bugeista raportoiva käyttäjä. Bugeja hiljaa mielessään kiroileva ja bugit raportoimatta jättävä ei paljoa kehitystä hyödytä. Pahimmillaan voi jopa vaikuttaa muiden silmiin tyytyväiseltä, kun ei kerta valittamista löydy.

46
Muista myös kertoa onnistumiskokemuksista. Näin muutkin tietävät kannattaako kyseistä konetta ostaa.

47
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ei pelaa päivitykset
« : 07.11.16 - klo:13.15 »
Kaikki kokeiltu, mitkä tiedän ymym..........?
Tämä ei toisaalta kerro mitä on jo kokeiltu.

Mutta itse asiaan. Muistan hämärästi joskus opiskeluaikona törmänneeni samanlaiseen ongelmaan, käyttistä ei saanut päivitettyä koulun verkossa koska palomuuri esti.

En tiedä mitä porttia Ubuntu nykyään käyttää päivityksiin, mutta voisiko välissä olla joku palomuuri estämässä?

Sivuja: 1 2 [3]