Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - LowTech

Sivuja: [1]
1
Eipä tullut otettua tulosteita, kun päättelin niiden perusteella verkon toimivan. Jääköön tuo kyseinen levy toiseksi dual bootiin. Teen toiselle levylle puhtaan asennuksen ja yritän jossain välissä opetella verkon perusasioita.

2
Kokeilin kaikki nuo konstit, mutta yhteys ei alkanut toimimaan. Kiitoksia kuitenkin.
Eipä noilla mainitsemillani komennoilla nettiyhteyttä korjata, mutta niistä olisi todennäköisesti ollut vihjeeksi, missä mättää...

Niillä näkyi, että verkkoyhteys on olemassa ja viimeinen käsky loi tiedostoon DNS-osoitteen. Ohjelmat eivät kuitenkaan suostu pääsemään nettiin.

3
[OffTopic]
Pakko kai se on uskoa, että minun taidoillani ei enää toimivaa tule. Sinänsä harmi, koska lähes kaikki versiopäivitykset ovat aiemmin onnistuneet ja Ubuntu on ollut käytössäni versiosta 6.04 lähtien. Joskun päivitys on pitänyt auttaa loppuun komentoriviltä ja kerran systeemi meni sekaisin, kun verkkokortti hajosi kesken päivityksen.

Trivia kysymykseen vastaus:"Tuota 6.04:ää ei ole julkaistu."
Lähin siihen on joko 6.06 LTS Dapper Drake tai 16.04 LTS Xenial Xerus.  8)
[/OffTopic]

Aivan oikein... 6.06 se oli. Näissä numeroissa menee jo sekaisin, vaikka logiikka onkin äärimmäisen helppo.

4
Mitä dnsmasq-paketteja järjestelmässä on asennettuna?

Koodia: [Valitse]
dpkg-query -l "dnsmasq*"
Pitäisi olla vain dnsmasq-base. Jos siellä on myös dnsmasq, poista se:

Koodia: [Valitse]
sudo apt purge dnsmasq

Näytti olevan pelkkä dnsmasq-base, mutta ei toimi... Meinaan tilata uuden SSD-levyn puhdasta sennusta varten ja jätän vielä tuon aikaisemman talteen sellaisenaan, jos joskus viisastuisin.

5
Kokeilin kaikki nuo konstit, mutta yhteys ei alkanut toimimaan. Kiitoksia kuitenkin.

Pakko kai se on uskoa, että minun taidoillani ei enää toimivaa tule. Sinänsä harmi, koska lähes kaikki versiopäivitykset ovat aiemmin onnistuneet ja Ubuntu on ollut käytössäni versiosta 6.04 lähtien. Joskun päivitys on pitänyt auttaa loppuun komentoriviltä ja kerran systeemi meni sekaisin, kun verkkokortti hajosi kesken päivityksen.

Kone, jossa tuo vika tuli, on Gigabyten mATX-emolevy J1900-SoC:llä. Tuo on ollut pienen tehonkulutuksen ja passiivijäähdytyksen takia mieleinen valinta olohuoneen koneeksi. Tehot riittävät hyvin perushommiin.

6
Päivitin koneen versiosta 18.04 18.10:ksi ja samassa yhteydessä netti lakkasi toimimasta. Verkkoyhteydet näyttävät toimivan eli WLAN tunnistuu ja ilmoittaa, että verkko on käytettävissä, samoin langallinen yhteys ja mokkulan kytkeminen suoraan USB:iin. Mikään ohjelma ei kuitenkaan pääse nettiin asti vaan esim. Chromium herjaa DNS-virheestä.

Olen poistanut verkkoyhteydet ja luonut ne uudelleen Cinnamonin verkkoasetusten kautta. Reititin on bootattu muutaman kerran (kaikki muut laitteet pääsevät nettiin ko. reitittimen kautta ilman ongelmia). En keksi enää mitään konsteja näillä taidoilla... Uudellen asennus ei ole vaihtoehto, koska en millään viitsisi asentaa kaikkea uusiksi. Tyhmäähän tämä väliversioon päivittäminen oli, pitäisi vaan malttaa pysyä LTS:n mukana. En vaan malta...

7
SuSe:sta puheen ollen, minulla on aina käyttö loppunut verkkotoimintojen hajoamiseen. Ne ovat hajonneet ennemmin tai myöhemmin ilman  mitään omia säätelyjä. Sikäli harmi, koska tykkäisin siitä muuten. Ubuntu vaan omista puutteistaan huolimatta on jyllännyt omissa koneissani reilut kymmenen vuotta.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Linux first
« : 09.03.18 - klo:16.53 »
Microsoft on joka tapauksessa meillä boikotissa. Muuten ömerikkalaisia tuotteita on aika hankala boikotoida, kun useimmista tuotteista löytyy kytköksiä joka puolelle maailmaa.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Facebookista bongattua
« : 18.08.17 - klo:21.00 »
Minulla vastaus tulee suomenkielisenä:

windows: ei mitään sopivaa.

10
Yleistä keskustelua / Vs: sudo !!
« : 19.07.17 - klo:17.38 »
Sudo !! onkin hyvä komento, josta en ole aikaisemmin kuullut. Tarvetta moiselle olisi ollut monet kerrat. Toivottavasti muistan tuon seuraavalla kerralla.

11
Miten saa räätälöityä Gnomeen ja Cinnamoniin tiedostojen avaamisen tapahtumaan yhdellä hiiren klikkauksella? En löytänyt hiiren asetuksista siihen mitään asetusvaihtoehtoa.

12
Yleistä keskustelua / Vs: Anteeni vahvistin hakusessa
« : 20.11.15 - klo:22.48 »
Minulla on tuollainen: http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?cPath=2083_1156_1309&products_id=10944

Tosin se ei ole mastossa vaan vintillä, koska siellä sattui olemaan valmiina haaroituspalikka liittimillä. (Toinen, suurempi, syy on ettei minusta ole kiipeämään tuonne viiteen metriin). Muutenkin epäilen erittäin vahvasti noiden huonosti vedeltä suojattujen purkkien kestävyyttä ulkona. Antennikaapelia on ennen vahvistinta nelisen metriä. Antennit ovat vanhoja haravoita, vielä on VHF-rojutkin paikoillaan.

Ilman vahvistinta ei näkynyt muuta kuin satunnaista pikselimössöä, vahvistimen kanssa toimii kaikki saatavilla olevat kanavat. Virtalähteenä on joku modeemin 12 V:n poweri, josta virta siirtyy antennikaapelia pitkin omatekoisen erotuspalikan kautta vahvistimelle.

13
Yksi mahdollinen syy työpöydän sekoiluun paljastui tänään eli emolevy taitaa vedellä viimeisiään. Integroitu verkkokortti lopetti toimintansa kesken kaiken, samoin näyttää käyneen PCI-korttipaikoille. PCIe-paikat toimivat vielä ja hätäratkaisuna asensin langattoman verkkokortin.

14
Tyhjensin noista mainituista hakemistoista kaikki löytämäni KDE:hen ja Plasmaan liittyvät tiedostot. Ei auttanut... Kokeilin myös kopioida toimivan käyttäjätunnuksen tiedostot toimimattoman tunnuksen kasnsioihin, sekään ei vaikuttanut mitään.

Ei tämä Cinnamon mikään huono ole. Olen vain ehtinyt tottumaan KDE:hen sen kolmosversiosta lähtien.

15
Jatkoa kokeiluihin... Nyt vasta tajusin kirjautua toisen käyttäjän tunnuksilla ja hyvin toimi. Vika lienee nopeasti pääteltynä työpöytäteemassa?

16
Vaihdoin kokeeksi näytönohjaimeksi HD7770:n. Kokeilin sekä avoimilla että fglrx-updates -ajureilla. Ainut asia, joka muuttui, oli näppäimistön ja näytön välisen viiveen pienentyminen.

KDE:n käynnistymisen aikainen logitiedosto Xorg.0.log on liitteenä.

17
Ongelma tuli pari päivää sitten aivan yllättäen kesken istunnon. Työpöytä meni mustaksi ja paneeli katosi eikä ole takaisin ilmestynyt. Sikäli hassua, että en ole tehnyt mitään säätöjä pitkiin aikoihin. Kirjautumisvalikko tulee normaalisti näkyviin, samoin työpöydän käynnistysruutu. Sen jälkeen näytöt muuttuvat mustaksi, ainut on Skypen ikkuna, joka automaattisesti käynnistyvänä tulee näkyviin. Ctrl + Alt + Del antaa uloskirjausvalikon, joka toimii.

Asentelin tähän rinnalle Cinnamonin, mutta sekin toimii hivenen tahmeasti. Teksti tulee pienellä viiveellä näytölle ja esim. Youtuben videot tökkivät. Toimii kuitenkin...

Koneena on Asus Rampage, Q9550 ja nVidia GT440. Kiintolevy on Kingstonin V200 120 G, josta käytössä näyttää olevan 66 G. Muistia on 8 G.

Vaihdoin ajurit nVidian uusimmista suljetuista Nouveauhun, mutta se ei auttanut. Olisi kiva kuulla, mitä ideoita korjaamiseksi olisi?

18
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka tutustuin Ubuntuun
« : 28.03.15 - klo:19.03 »
Ensimmäinen kosketukseni Linuxiin oli AMK:ssa 10 vuotta sitten. Sinne oli ilmestynyt lehtisaliin kokeiltavaksi Mandrake KDE-työpöydällä. Mitään en siitä ymmärtänyt, mutta erilaisuus ja jonkinlainen tuoreus vei mennessään. Koulun loputtua asensin itselleni Ubuntu 5.04:n ja sillä tiellä ollaan. Työpöydäksi on vakiintunut KDE, mutta vähemmän tärkeissä ja hitaammissa koneissani on Lubuntu ja Debian Gnomella.

Monia muitakin distroja on tullut kokeiltua, mutta toistaiseksi Ubuntu on vienyt voiton. Se ei ehkä ole paras, mutta tuttu ja turvallinen.

Sivuja: [1]