Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 283
81
juyli:n aika samoilla linjoilla. Yleensä käyttöjärjestelmät ei hirvittävän nopeasti vaadi lisää koneilta, toki hiljalleen vaatimukset lisääntyy. Mutta itse web sivut ja sovellukset, niin niiden vaatimukset kasvaa nopeammin, kun vaaditaan tukea esim. uusille videopurkutavoille jne. mutta vanhat pidetään samalla varsin pitkään tuettuna.

Muistaakseni KDE:n muutamat viimeiset versiot on itse asiassa vähentänyt keskusmuistinkäyttöä käynnistyksen jälkeen. Eli ei aina kannata ajatella, että päivitys hidastaa konetta.

82
No, niin, nyt toimii Mint.it keskenään. Ja myöskin Mint ---> Windows,
mutta Windows ----> Mint ei toimi.
Windows "verkko" löytää "itsensä, windows", mutta ei 2 kpl Mint:iä.

Olisiko ideaa mitä pitäisi tarkistaa tai yksinkertaisesti en osaa luod yhteyttä tai liittää.
Nyt pätkii hiukan itsellä, mutta yksi kokeilemisen arvoinen homma on, että katsot ensin Mint koneen tai koneiden IP-osoitteet ja yrität yhdistää suoraan Windowsista tyyliin avamalla Windowsin tiedostoselaimestsa, siltä "tämä tietokone" sivulta, jossa näkyy kiintolevyt, niin oikealla napilla tai valikoista "lisää verkkosijainti". Sitten syötät Määritä sijainti kohdassa osoitteen tyyliin

\\192.168.0.1\

Kun saat viimeisen kenoviivan, luonnollisesti oman Mint asennuksesi IP:n jälkeen (ylläoleva esimerkki mikä ei takuulla toimi), niin on hyvin mahdollista, että Windows tarjoaa jaetut Samba kansiot pudotusvalikkoon alapuolelle. Sitten tulee luonnollisesti salasanapyyntö ja käyttäjätunnus. Itse asiassa huomasin juuri äsken, että omalla palvelimella oleva Jellyfin jako ei näkynyt Windowsin selaimessa lainkaan, mutta siihen pystyy ylläolevasti kuitenkin kirjautua. Sen jälkeen asema näkyykin pysyvänä kansiona tuolla "Tämä tietokone" sivulla verkkosijaintina.

En nyt tosiaan varmaksi muistele yhtään, mutta taisi olla, että vaati wins rivin samba.conf tiedostoon, että jako tuli näkyviin selailemalla. Browseable parametri muistaakseni olla myös 'yes' tilassa.
Mielenkiinnosta vilkaisin tuon palvelimen smb.conf tiedoston ja selkeästi taas muistelen väärin

IP Mint koneelle selviää verkkoasetuksista tai päätteessä komentamalla
Koodia: [Valitse]
ip a

83
Miksi väkisin yrität päätteellä tehdä mitään? Homma toimii lähes samoin mintun työpöydällä. Onko sinulla jokin todella spesifistinen tarkoitus verkkojaoilla?

84
Ei, ei, ei.. Sinulla on nyt ihan täysin väärä tapa yrittää. Tuo oikealla napin takaa löytyvä "Jaa" painike on tarkoitettu yleisimpiin toimintoihin, eli tiedoston jakamiseen sähköpostiin, OneDrive pilvipalveluihin, bluetoothilla lähettäminen puhelimiin yms. Sieltä ei löydy mitään smb paikallisverkkojakoihin liittyviä toiminto. Ne löytyy sieltä ominaisuuksien takaa.

Kokelin pikaisesti etsiä selkeää videota aiheesta ja tämä näyttää olevan yksi parhaista. Jos enklanti ei taivu, niin laita siitä toistimen asetuksista tekstitys päälle ja automaattikääntäminen suomeksi, niin saat kohtuullisen toimivan käännöksen puheesta
https://youtu.be/RYYe_Y-99fU?si=Pjn8HhC9kvkvqxQ7

Lainaus
Mint:issä "avahi-browser -at | grep IPv4" ei näy Win-kone.
Lopeta tämän yrittäminen, et pääse mihinkää tuolla. Ihan se onkos se Nautilus mintissä, no kuitenkin se normaali tiedostoselain hoitaa homman graafisesti myös Mintissä. Mutta Windows jako pitää tehdä tietysti ensin. Päätettä ei tarvi kuin korkeintaan samba pakettien asentamiseen ja nekin on melkein kaikissa jakeluissa valmiina.

85
Aika paljon värkkäillyt perus samba jakoja, mutta nyt on pakko kommentoida, että en ymmärtänyt mitään tuosta viimeisestä viestistä. Mikä local ja miten Outlook liittyy aiheeseen, voin nimittäin sanoa, että outlookilla ei ole yhtään mitään tekemistä verkkojakojen kanssa.

Tee vaikka Windowsin työpöydälle kansio. Laita sinne jokin tiedosto. Sen jälkeen oikealla valitset tuon kansion ja ominaisuuksista laitat jaon päälle. Sen jälkeen pääset selaamaan Windows koneen jaettua kansiota ja vain sitä. Et pääse näkemään oletuksena esim. C aseman sisältöä.

Vai mitä sinä oikein tarkalleen yrität ja olet tehnyt tähän mennessä?

86
Ei siellä mitään kuulu näkyäkään jos et Windowsista ole tehnyt jakoja ja sallinut verkon laitteiden ottaa yhteyttä. Eli verkkoyhteyden muodostamisessa jos olet napsauttanut verkon tilaksi julkinen, niin et saa mitään verkkojakoyhteyksiä sinne, vaikka jaot olisi määritelty oikein.

87
Eikait Minttiin tarvi mitään sambaa edes käsin asentaa? En ainakaan muista, että olisin asentanut ja verkkojaot on kyllä itsellä käytössä.

Hmmm. Oletko asentanut samba paketin ja samba-client paketin. Muistaakseni pelkkä samba kyllä riitti. Uudelleen käynnistys asentamisen jälkeen on helpoint tapa varmistaa kaikkien tarvittavien palveluiden käynnistys.

88
Vihdoin ja viimein sain päivitettyä olemattomista Proxmox kokeiluista ja rpi:tä yms. "isoon" Mini Lenovoon i5-6500T prossulla ja hitusen isommalla muistimäärällä.

Mutta itse aiheeseen, niin kokeilin asentaa Windowsin kokeiluna VM:si ja kokeiluna varsin positiviinen testi. VNC:llä käyttö järkyttävää kuraa, mutta RDP:llä tuossa oikeasti voisi harkita pyöritellä muutamia ohjelmia. Jopa YT videot pyörii kohtuudella äänen kera.

Sitten asensin Ubuntun ja Fedoran huvikseni ja kokeilin niitä. No Fedora pyörähti aika mukavasti myös pyörimään, mutta yksi asia pilaa käyttökokemusta. Nimittäin sen kanssa RDP:llä saa tosiaan ihan ok suorituskyvyn, mutta jos videota kokeilee pyörittää, niin suorituskyky on merkittävästi huonompi kuin Windowsissa, mutta pahempana, jopa tavallisen pelkän MP3 toiston aikana kuuluu satunnaisesti pientä "rätinää" joka paljastaa etäkäytön. Onko tuo Linux RDP oikeasti huonompi kuin Windowsissa, vai onko Linuxissa jotain asetuksia jossain syvemmällä eri lailla? Onko kellään käytännön kokemuksia? Videotoistosta väliä, siinä mitään järkeä edes oikein ole, mutta tuo äänentoisto on kuitenkin jo mahdollisesti tarpeellisempi.

Clienttinä macOS MS:n Remote Desktop palikalla.

89
Täsmennätkö hiukan mitä olet hakemassa tarkemmin. Koska tuolla on Windows, niin siitäpä tulee verkkoprotokollana SMB (Samba). Voit tehdä kaikista noista suoraan järjestelmästä kansion verkkojaon muille koneille. Itse käytän SMB:tä, koska kotiverkossa on Windowsia, Linuxia, Maciä ja Androidia. Käytännössä universaali protokolla.

Jos tarkoitat jotain tiedostopalvelinlaitetta itse tehtynä erikseen, niin OpenMediaVault on todella erinomainen vaihtoehto tutustua ja tehdä oma palvelin.

90
McAfee on kyllä suoriutunut pitkään todella heikosti. Itse olen mennyt Windowsin omilla ohjelmilla aika pitkään ongelmitta. Joskus ollut F-Secure ja no.. Itse tympäännyin sen pankkiselainsuojaukseen, joka oikeasti blokkasi yhteyden ihan viimetingassa ja ihan turvallisilla suht isoilla palveluilla. Nykytilasta en tiedä, mutta joskus oli pitkä lisenssi Nortoniin joskus W7 aikoihin ja vaikka sitä on aika paljon parjattu, niin sen kanssa menin sen pitkän lisenssiajan läpi ilman mitään ongelmia.

Joskus olen kohtuu tuoreesti käyttänyt Malwarebytesia.

Mutta pääsääntöisesti jos ollut hankkimassa oikein lisenssiä, niin olen aina mennyt oikeastaan yhden lähteen mukaan
https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/

Itse asiassa McAfee lienee skarpannut paljon viimevuosina, sehän onkin pärjännyt ilmeisesti varsin hyvin 😳
Mutta edelleen huomioitavaa, että MS Defender on vetänyt hyvät pisteet kaikessa. Siinä syy, että jäänyt pois nuo muut. Oliko jossain W8.1 aikoihin vai tuliko jo 7 aikoihin se erikseen ladattava MS:n Defender, joka on tosiaan jo hyvän tovin ollut integroituna Windowsiin. Plus ainakin itsellä se on napannut muutaman hälytyksen kun erehtynyt ajatuksissa koskeen noihin ärsyttäviin webbisivujen "downloader" palikoihin. Pitäisi lailla kieltää nuo mainokset, jotka tekeytyy osaksi nettisivujen näköä. Toinen varsin hyvä lisä on Pi-Hole. Siinä on aika paljon mustalistattu malwarea sisältäviä osoitteita.

91
Itsellä ainakin Windows on aina kysynyt kohdeasemaa ja osiota. MBR:n se kyllä tosin jyrää kuten jo mainittu aiemmin.

Mutta kuten huomasit, pikku kokeilut voi mennä mönkään. Varmuuskopiot ensin.

*lisäys*
10 hakee lisenssin netistä suoraan.

92
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kovalevyn tyhjennys
« : 15.08.23 - klo:19.12 »
En ole noita aikoihin käpistellyt mutta muistelen että kyllä ne  melko paksua umpirautaa ne kuoret oli. Ei ainakaan mitään halpoja peltikuoria. Joten siinä voi rautasahaa hinkatessa mennä sahan terä ja toinenkin.
Rälläkästä ei ole kokemusta mutta luulisin että ei silläkän umpirautaa noin vaan leikata.
Ne mitään umpirautaa noi rungot ole. Jotain alumiinivalua ne on.

Jos fyysisesti haluaa tuhota levyn, niin muutamalla ruuvilla kansi auki ja lyö kiekot rikki. Samalla kannattaa jemmata hyvä magneetti talteen :)

93
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kovalevyn tyhjennys
« : 09.08.23 - klo:17.46 »
Mainittu dban on loistava vaihtoehto. Gpartedilla jos pelkästään poistaa osiot ja nyppää aseman irti, niin kaikki tiedot on vielä täysin palautettavissa, mikä kannattaa ottaa huomioon jos asema on menossa myyntiin tms.

94
Käsittämätöntä tunarointia tuollainen LTS versiossa 🙄

95
Laitealue / Vs: Prosessori-ihmettelyä
« : 28.07.23 - klo:23.55 »
Se on tolkuton homma vaihtaa tuo kovalevy, pitää asentaa kaikki uusiksi. Tosin sain juuri tiedostojeni siivousurakan hyvään malliin, että se hieman helpottaa.
Eihän tuo ole lainkaan pakollista jos kloonaa aseman. Kaikki kun menee putkeen niin noin tunnin parin homma.

96
Laitealue / Vs: Prosessori-ihmettelyä
« : 28.07.23 - klo:14.55 »
Näyttää olevan kyllä ihan hyvä SSD-asema kyseessä.
Kannattaa tsekkailla onko verkkokaupassa vielä noita Outlet akkuja. Omaan X250 malliin taisi löytyä sieltä reilusti alle 50e hintaan (siis se ulkoinen akku, sisäistä en vaihtanut kun muutenkin niin pieni). Siitä kyllä taitaa olla jo lähemmäksi vuosi kun ostin.

97
Laitealue / Vs: Prosessori-ihmettelyä
« : 28.07.23 - klo:13.17 »
Mulla on toisessa läppärissa tuollainen SSD, mutta en ole huomannut eroa kuin käynnistyksessä.
Eihän siinä vain ole jokin eMMC asema? Aivan alkupään SATA SSD asemillakin ainakin itse huomaan aina merkittävän eron. Vuosikausia kun ollut joka koneessa ainakin järjestelmälle SSD, niin tuossa jokin aika sitten kokeilin asentaa käyttiksen yhdellä koneella kiintolevylle ja jo järjestelmäpäivityksessä meni hermot ja vaihdoin jonkin ikivanhan kaapin pohjalle jääneen SATA SSD:n tilalle.

Lainaus
1980-luvulla opetettiin, että tiedon haku levyltä on tuhat kertaa hitaampaa kuin tietokoneen ram-muistista. Rautapuoli on siitä kyllä muuttunut moneen kertaan. Mutta tuollainen nyrkkisääntö on ollut ja ehkä on vieläkin.
Ei enää lähelläkään tuhat kertaisia, mutta toki edelleen RAM on merkittävästi nopeampi ja puhutaan kyllä kymmen, jos ei satakertaisista eroista. Itse asiassa ero on kuitenkin sen verran pienentynyt, että joissain uusissa puhelimissa voi määritellä aseman tilaa käyttömuistiksi. En kyllä itse näe logiikkaa tuossa ja lienee tarkoitettu vähemmän tietotekniikasta tietäville kohdistetuksi markkinoinniksi.

Jos on kaksi vastaavaa tietokonetta. Toisessa kiintolevy ja toisessa SSD, niin eron huomaa tietysti käytännössä ajallisesti ja jos käynnistää jonkin prossun suoritustasoa mittaavan sovelluksen, niin SSD koneisen prosessorikuorma on merkittävästi korkeampi ja kiintolevyllisessä huomaa prossun olevan hetkittäin käytännössä tyhjäkäynnillä. Kiintolevyltä kun ei sitä tietoa saa kuormittamaan prosessoria.

Tosiaan kuten tuossa olikin, niin swap hidastaa yleensä merkittävästi ja cache taas nopeuttaa. Swap tilaa voi olla ja aika monesti onkin määriteltynä käyttöön myös isolla muistimäärällä. Mutta jos seuraa sen käyttöä, niin isolla muistimäärällä swap tila ei muutu tai ei ainakaan saisi muuttua. Mutta jos se muuttuu jatkuvasti konetta käyttäessä (päivitykset, isojen ohjelmien lataamiset yms. kuorma), niin silloin kaikki menee sen koneen hitaimman pullonkaulan läpi ja kiintolevyllä tämä lisää käyttäjän tuskaa.

Itse en edes suostu käyttämään omia koneita kiintolevyllä. Kyllä se SSD vain on itselle pakollinen. Mikä parasta, niin nykyään saa parilla kympillä varsin kelpoisia asemia.

98
Laitealue / Vs: Prosessori-ihmettelyä
« : 27.07.23 - klo:22.28 »
Mulla on toisessa läppärissa tuollainen SSD, mutta en ole huomannut eroa kuin käynnistyksessä. Molemmissa 8GB muistia, ja pääosin alle 6GB käytössä.
Tässä on nyt sellainen harhakuvitelma, että mitään ei ole tapahtunut, kun muisti ei ole tullut täyteen. Vaan homma menee niin, että jos muistia olisi vaikka 16Gt, niin todennäköisesti sinulla olisi muistista käytössä silti tyyliin 80%, mutta se on välimuistia pitkälti, joka tekee käytännön jouhevuuteen varsin merkittävän eron.

99
SSd on hankittu ja asennettu paikalleen. Windowsin tiedostoselain ei näytä sitä, mutta laitehallinta näyttää. Alusta sen vasta Ubuntu asennustikun kautta. Asia loppuun käsitelty foorumin tässä osiossa.
Jos käytät asemaa Windowsissa ja meinaat tehdä siitä NTFS muotoisen, niin suosittelen kuitenkin alustamaan sen Windowsissa. Onnistuu sen omalla levytyökalulla.

100
Laitealue / Vs: Minkälainen SSD tähän koloon?
« : 22.07.23 - klo:17.52 »
Kyllä, se liittyi juuri jotenkin tuohon PCI-E väylän jakoon.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 283