Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: 1 ... 236 237 [238] 239 240 ... 283
4741
En ole koko projektista aiemmin kuullutkaan, mutta ei tuolla sivulla ainakaan puhuta kuin linuxista yleisesti. Pikaisesti katsottuna ainut Ubuntu viittaus on wikin levynpolttamisesta.

4742
On kyllä totta, että paremmin sopisi esim. Kokoelma parhaita suomenkielisiä avoimen lähdekoodinohjelmia Windowsille tms.

Lainaus
Ja luultavasti osa ubuntun käyttäjistä ajatteleekin että osa näistä ohjelmista on tehty Ubuntulle, jos he eivät esimerkiksi muista distroista edes tiedä. Tästä syystä Ubuntu-assosiaatio ei ole väärä.
Totta, mutta eikait ole eduksi johdatellakaan tähän suuntaan, että Ubuntu=linux?

4743
Huom. Meniköhän tämä typerien kysymysten piikkiin ?
Ei ole lainkaan tyhmä kysymys. Nimittäin joskus ajat sitten yritin tuota huonolla menestyksellä.

4744
Kiinnostaisiko hyvälaatuinen käytetty? Tuohon hintaan löytyy hyvällä raudalla varustettua n 3 vuotta vanhaa läppäriä pinottain. En mainosta, mutta kauniimman puoliskon emaili koneena touhuaa moitteettomasti wanha IBM T30 läppäri. Itse teen "pelle-peloton-kokeiluja" linuxilla Dell 110L Celeron läppärillä. Ei maksanut paljoa ja toimii laakista. Ainoa asia mitä olen jäänyt näissä läppäreissä kaipaamaan on polttava DVD-asema. Nykyisin löytyy tehokkaampiakin koneita. Tämä oli yksi näkökanta, mitä mieltä muut ovat? terveisin Timo
Onhan tuossakin jonkinlaista itua, että laittaa laadukkaan käytetyn. Itse tosin pidän 3 vuotta vanhojen läppäreiden akkuja jo melko huonoina ja rauta kehittyy aika vauhdilla. Itseäni hiukan kummastuttaa kommentit tyyliin vain ibari ja toughbookit on läppäreitä kestonsa puolesta, itselläni ei ole yksikään kannettava vielä rikkoutunut.Yhtä ibaria jonkin aikaa käyttänyt, enkä kapistuksessa mitään erikoista huomannut. Linux tuki niissä kait olisi kyllä hyvin kohdallaan?

4745
Laitealue / Vs: Ubuntu jumittaa.
« : 16.10.08 - klo:04.56 »
Näyttääkö dmesg komento mitään selkeitä virheilmoituksia?

4746
Konqueror sisältää aika paljon noista mainituista ideoistasi esim. mielestäni se ladataan muistiin heti käynnistyksessä. Hiirieleisiin en itse tottunut vaikka kuinka yritin (selainkäytössä), vaan edelleen pidän sopivasti rakennettua paneelia ja näppäinyhdistelmiä/moninappisiahiiriä lyömättöminä. Toisaalta sitten tablet koneessa luulisin "hiirieleiden" olevan hyvin näppäriä käyttää. Ainut hiirellä käytettävä mielestäni kätevä toiminto on compizin onko se nyt panel kun heilauttaa oikeaan ylänurkkaan, niin avoimet ikkunat tulee näkyviin? Muuten ainakin omassa käytössä gesturet piti tehdä todella monimutkaisiksi (lue:hitaiksi käytää) tai vahingossa tehtyjä liikkuja tuli vähän väliä.

4747
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 8.10: Intrepid Ibex
« : 15.10.08 - klo:22.13 »
OT: Eikös tuon ibex osan käyttö pitänyt jäädä vain kokeiluversioon. Lopullinen versio sitten pelkkä Intrepid tai sitten olen käsittänyt pahasti väärin.
OT: Jäi vaivaamaan ja piti tarkastaa. Hiukan pieleen meni, valmista julkaisua siis nimitetään vain numeroin. Piti tutkia virallista sivustoa ja Hardya ei tosiaan mainita missään.
https://wiki.ubuntu.com/DevelopmentCodeNames

4748
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 8.10: Intrepid Ibex
« : 15.10.08 - klo:22.02 »
Onko tässä uudessa versiossa vielä hirveästi peruskäyttöä haittaavia bugeja? Laitoin kokeiluun toissa päivänä, tai sitä edellisenä, mutta kuitenkin huomasin harmillisesti ettei osannu ladata koodekkeja mp3:een tai mihinkään muuhun automaattisesti. Kokeilu jäi sitä myöten lyhyeksi ja päätin asentaaa 8.04 takaisin.
Huomenna lähtisi taas kokeiluun ja sitä kautta pysyväksi jos ei suurempia ongelmia löydy.
Ubuntu 15 days to go. Onko tuo nyt _niin_ pitkä aika odottaa virallista julkaisua?   ::)

4749
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 8.10: Intrepid Ibex
« : 15.10.08 - klo:18.11 »
OT: Eikös tuon ibex osan käyttö pitänyt jäädä vain kokeiluversioon. Lopullinen versio sitten pelkkä Intrepid tai sitten olen käsittänyt pahasti väärin.

4750
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 8.10: Intrepid Ibex
« : 14.10.08 - klo:21.10 »
Onkohan tässä sitten käymässä niin, ettei tietyn iän ylittänyttä rautaa enää tunnisteta.

Rautani on kuitenkin vasta noin kolmevuotiasta ja löytyi ainakin vielä Hardyn displayconfig-gtk:n listoista. sieltä löytyivät jopa isäni näyttörojut vm 1999. Muttta ei vaan tämä Intrepid tajua, eikä enää edes tarjoa mitään valinnan mahdollisuutta oman vajavaisen tunnistuksensa ulkopuolelta. >:(

T:Jallu59
Oma vanha Samsung SyncMaster 957p näyttäisi löytyvän muistaakseni (ainakin) Gutsystä lähtien, mutta silti välillä noita resoluutio ongelmia. Pakko myöntää, että Windowseissa on aika kivasti toiminut aina resoluutiomuutokset, tosin poislukien kakkosnäytöt.

4751
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Typerä kysymys....
« : 14.10.08 - klo:07.33 »
Lisää kysymyksiä:

Miksiköhän ihmeessä ruutuun ilmestyy neonvärein vilkkuvia ascii -hymiöitä mustalla pohjalla joka kerta konetta sammuttaessa?

Lainaus käyttäjältä: Kitten
Ehmm.. Tuota, myönnetään etten tajua tietokoneista tuskin mitään, mutten sentään trollaile..
Et taida kuitenkaan ihan peruskäyttäjä olla kun tuon tiedät :)

4752
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 8.10: Intrepid Ibex
« : 14.10.08 - klo:07.21 »
Mikähän tuo KRandRTray-ohjelma on, kun sellaista en löytänyt Synapticista, googlaamallakin esim. suomen kielellä yhteensä vain 8 löytöä?

Kyllähän Ibexin gnomessakin saa vaihdettua lennosta näytön resoluutiota tai käännettyä sen ym. System > Preferencies > Screen Resolution eli "gnome-display-properties"-ohjelmalla, siis jos näytönohjain ja näyttö on ylipäänsä tunnistettu oikein.

Tässä oli kai kyseessä kuitenkin tämä Jallun kysymys, mitä itse olen ihmetellyt monesti:
Lainaus käyttäjältä: Jallu59
Kertopaaka nyt minullekin se, millä Intrepidille kerrotaan koneen näyttöosaston oikea koostumus jos ja kun automaaginen tunnistus bugaa ?
Betassa ei ole enää displayconfig-gtk:ta ja Kubuntu-puolella ei ennenkään ollut vastavaa(?)
Jaa aika vanha alpha asennus tuo on ja enkä sitä muistaakseni ole lisännyt koneeseen. Tuo ei mielestäni kyllä muokannut xorgia ja eihän tuosta tietysti ole hyötyä jos oikein pahasti pieleen menee tunnistukset. Omassa tapauksessa sain tuolla kuitenkin aivan mukavasti säädettyä virkistystaajuuden ja resoluution paremmaksi.

Olisi kyllä mukava nähdä Ubuntussa ja muissakin distroissa asennuksen jälkeen jonkinlainen pikkuohjelman pätkä, mikä kysyisi onko asetukset toimivat ja mahdollistaisi säätämisen käsinkin. Nyt on hiukan sellaiset fiilikset, että tuo oma kuvaputkeni toimii automaattitunnistuksella karkeasti joka toisessa versiossa. Silti saattaa törmätä omituisiin "ohjelma täydelle ruudulle ja räps näyttöasetukset muuttui?"

Eli tämä, mutta valikot muuttuneet aika paljon tuosta vanhasta artikkelista http://www.novell.com/coolsolutions/trench/16034.html

4753
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 8.10: Intrepid Ibex
« : 13.10.08 - klo:23.15 »
xrandr on työkalu jolla resoluution voi vaihtaa lennosta, tähän on ymmärtääkseni tulossa graafinen työkalu...

Uutta rautaa sisältävää tavaraa puskee markkinoille kokoajan, aina on mahdollisuus ettei se toimi...
Toivotaan että tuo graafinen kikkare valmistuisi..
Kyllä minulla on ainakin jo pitkään löytynyt KDE:stä KRandRTray, joka vieläpä tuntuu toimivan ihan ok, vai puhummeko nyt aivan eri softista?

4754
Winellä _saattaa_ toimia jotenkin, omat kokemukset ei tosin oikein hyvät olleet kun aiemmin testasin. Valikoissa paljon todella pahoja grafiikkabugeja ja totesin helpoimmaksi tehdä Virtuaboxilla pienen windows asennuksen ja käyttää cad ohjelmia sen kautta. Qcadilla pitäisi aueta dxf muotoiset kuvat, mutta käyttöliittymä on mielestäni aivan lapsenkengissä siinä.

4755
Yleistä keskustelua / Vs: Piraattipuolue
« : 11.10.08 - klo:14.35 »
Lainaus käyttäjältä: planetaristi
Kyllä kaikki suuri tiede on ideoita, jotka syntyvät aivojen tarvitseman ruuan hinnalla.
Eikä mitään teorioita tarvitse todistaa käytännössä? Ajat on taineet hiukan muuttua Newtonin ajoista.

Ja herää myös kysymys, kuka tällaiset henkilöt valitsisi ja millä perusteilla? Maksaisitko minulle osan tuloistasi jos lupaisin alkaa tutkimaan tosissaan jotain tieteellistä asiaa?

Lainaus käyttäjältä: mgronber
Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää ettei osa yhteiseen kassaan rahoja maksavista halua niitä käytettävän "taiteen" tukemiseen vaan ennemmin johonkin oikeasti hyödylliseen?
Epäilemättä enemmistö on tällä kannalla.

Jos taiteilijoita pitää tukea, niin se saisi mielestäni tapahtua vain hetkellisesti ja vain siinä tapauksessa jos tästä taiteilijasta on oikeasti tulossa jotain muuta, kuin boheemi kotona oleva haaveilija, joka ei edes yritä tosissaan.

4756
Et mielestäni ole. Kaikkien artikkelien mukaan noissa on Novellin paketoima SUSE versio sisällä. Palautuksia on muutamien artikkelien mukaan tullut siitä, että käyttäjät on uskoneet linux version olevan käytännössä identtinen windows version kanssa (käyttöliittymältään ja yhteensopivuudelta) ja tulevaisuuden versioihin aikoivat tehdä kokeiluksi Ubuntusta porttauksen, joka muistuttaisi käytettävyydeltä Macciä ja markkinoida sitä vaihtoehtoisena helppona käyttöjärjestelmänä.

Mistähän tuo MSI & Ubuntu homma on repäisty. Ensimmäinen kerta kun luen tuollaista?

Olen myös käsittänyt, että tuo SUSE versio on lykätty raakileena koneisiin ja niissä on ollut ongelmia wlanin ja kameran kanssa ja ne olisivat olleet päälimmäisiä palautussyitä.

4757
Yhden merkin poistolla tuo tyhjentäis (monilta)i koko kiintolevynsisällön kuten viestissä lukee. Itse pyrin välttämään varsinkin ohjeita, joissa lisätään ylimääräinen repo tai paketti yleensä downgrade mielessä. Esim. eilen jätin asentamatta ulkopuolisista repoista pulseaudio paketteja, joita kehoitettiin asentamaan yhden ongelman ratkaisemiseksi.

Toisaalta olen käyttänyt eee:n adam repoa aivan siinä uskossa, että se on niin yleisesti käytössä, että joku olisi huomannut turvallisuusongelmat.

4758
Yritin asettaa pulseaudiota ja kokeilla sattuisiko tärppämään jos gstreamer-properties valikosta säätää äänet sille, vaan lukuisten nettisivusurffailujen (ubuntu/fedora) jälkeen en saanut pulseaudiota toimimaan. Melkoinen keksintö. Nyt on pakko sanoa, että luulin että olen joskus törmännyt vaikean oloisiin ääniongelmiin windowsissa ja eritoten dos aikana. Voi pojat, että olin väärässä...  :o

enivei. Onko mitään helpompaa konstia lähteä etsimään tätä vikaa?
Tässä virheet mitä gstreamer-properties antaa päätteeseen tällä hetkellä kun järjestelmävalikosta on valittuna pulseaudio asetukset

Ensin virhe gstreamerille asetettuna alsa ja sitten pulseaudio
Koodia: [Valitse]
gstreamer-properties
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'artsdsink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'glimagesink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'v4lmjpegsrc'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'qcamsrc'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdmon'
gstreamer-properties-Message: Error running pipeline 'ALSA - Advanced Linux Sound Architecture': Laitetta ei voitu avata toistoa varten. [gstalsasink.c(697): gst_alsasink_open (): /pipeline0/alsasink2:
Playback open error on device 'default': Yhteys torjuttu]
gstreamer-properties-Message: Error running pipeline 'PulseAudio Sound Server': Failed to connect: Timeout [pulsesink.c(394): gst_pulsesink_open (): /pipeline1/pulsesink4]

PulseAudio Sound Server: Failed to connect: Timeout

Tämä virhe testatessa pulseaudio asetuksia
Lainaus
audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink: Failed to connect: Timeout


4759
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 06.10.08 - klo:18.20 »
Ei oikein kuulosta siltä, että olet asentamassa alkuperäiselle ssd asemalle. Kahteen eee:hen olen asentanut linuxeja ja distrosta riippumatta asemat on näkyneet sda:na, eikä sdb:nä, joka on ollut sdhc kortille. Muutenkin kuulostaa oudolta, että ongelma on osio nro 7:lla. Mitä komento sudo fdisk -l kertoo kun annat sen live sessiosta?

4760
Yleistä keskustelua / Vs: KANNETTAVAT
« : 06.10.08 - klo:14.54 »
Riippuu luonnollisesti raudasta. Toiset toimii ilman kikkailuja, toiset pienillä säädöillä, joihinkin harvinaiseen rautaan perustuviin koneisiin ei linuxit uppoa kunnolla toimivasti jos ei lainkaan. Eli lyhyesti kysymykseen on mahdotonta antaa kunnollista vastausta. Foorumihaku & google käyttöön mallikohtaisesti ja etsimään käyttäjien kokemuksia. Esim. jotain tietoa löytyy osoitteesta https://wiki.ubuntu.com/LaptopTestingTeam

Lyhyesti tuohon edelliseen, niin edellinen Acer 3003WLMi läppäri ei ollut raudaltaan häävi valinta linuxille ja ongelmiin törmäsi todella paljon, nykyinen eee toimii monessa suhteessa distrosta riippuen paremmin tai täydellisesti.

3G tikuista ja niiden toiminnasta löytyy juttua wiki sivuilta, eli aika monet tikut/mokkulat toimivat. Kiinteän lankayhteyden kanssa pitää olla jo uskomattoman huono tuuri jos ei toimi suoraan asennuksen jälkeen. Eniten alkuihmetystä voi aiheuttaa PPPoE:lla muodostettavat yhteydet, mutta nekin pitäisi toimia ihan hyvin.

Sivuja: 1 ... 236 237 [238] 239 240 ... 283