Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 284
121
Ongelma omasta mielestä Red Hatin kantilta oli siinä, että CentOs ja vastaavat alkoivat olla turhan hyviä. Käsittääkseni varsinaisessa RHEL:issä alunperin käytännössä maksettiin ammattituesta. Mutta JOS loppukäyttäjä ei tarvikaan enää sellaista tukea? Kuka sitten viitsii maksaa isot rahat RHEListä?
Tämä on kyllä yhdensortin mahdollinen yllättävä ongelma  :)

122
Hyvä että pienemmät toimijat vielä pystyy tuon perusteella jatkamaan.

Lainaus käyttäjältä: kaulahuivi
Red Hat ei pettänyt ketään, vaan toimii kaupallisesti ja kerää voittoa? Rahalla saa ja hevosella pääsee?
Kyllä he minusta nimenomaan petti käyttäjänsä. CentOS linjanvedot todella ikävällä aikataululla, "kesken kauden" ja itse ainakin näin asian niin, että tuosta olisi helposti ollut käyttäjille sitten ostettavissa tuettu versionti, mutta siinähän vedettiin jalat alta monilta. Asiat olisi voinut hoitaa todella paljon paremmin.

Bisnes on bisnestä ja minusta tuo vain näytti, että heidän markkinointi ja PR on täysin epäonnistunut jos eivät asiakkaita ole saaneet tarpeeksi ja aikamoinen juurilleen kuseminen tuo Rockyn ja Alman kampittaminen joka tauksessa on.

123
No juu, ihan ok hinta minusta kyseisestä raudasta ja menee aika pitkään. Tuo Quadro on ei tietysti nykypäivänä mikään kovin erikoinen ole, mutta toisaalta nuo taitaa käyttää sitä onko se nyt MX(M?)-liitäntä vai mikä nyt olikaan, no joka tapauksessa se pitäisi periaatteessa olla vaihdettavissa, joskaan vaihtoehtoja ei varmasti kovinkaan monia ole, mutta sinänsä hyvä optio, että sen pystyy kuitenkin vaihtaa ja taitaa löytyä AMD:ltä myös jokunen malli. Itsellä ollut yksi tehokkaampi kannettava, jossa oli Intelin rinnalla kiinteä mikä nyt olikaan GPU ja se todennäköisesti rikkoontui koneesta tehden siitä käyttökelvottoman.

Reilusti tehokkaampi rauta menee jo sitten sinne +1Ke puolelle. Huonona puolena tietysti tuollainen workstation malli tietysti saa olla lähes jatkuvasti roikan nokassa, mutta eipä tuota sarjaa nyt muutenkaan jatkuvasti siirtele sinne tänne.

124
Lähinnä siis käy niin, että AlmaLinux, Rocky Linux ja muut joutuvat tekemään enemmän työtä saadakseen pidettyä lupauksensa siitä, että jakelut ovat bugi bugilta -identtiset Red Hat Enterprise Linuxin kanssa. Useimmille Linux-käyttäjille päätöksellä ei siis ole mitään suoraa seurausta.
Käsittääkseni tuosta tulee mahdotonta, koska rhel ei enää salli lähdekoodin jakamista kolmansille osapuolille.

125
Ainakin Yhdysvalloissa elokuvateollisuudessa on jo aika pitkäänkin ollut ammattinäyttelijöiden 3d-skannaus käytössä.
No on tietysti. Terminator 2 on oikein hyvä esimerkki tekniikan vanhuudesta. Mutta reaaliajassa ja streamattuna käytännössä latenssittomasti normaali datayhteyksien läpi, no ei todellakaan.

126
https://youtu.be/kF5pyVUQBH8

Mitä mielipiteitä täältä löytyy? En ole mikään palvelinpuolen ihminen todellakaan ja käytän kaupallisia softia, mutta tuollainen veto on minusta niin törkeä unohdus juurilleen, että en aio edes kokeilla Fedoraa vuosikausiin, vaikkei asiaan liitykään.

127
Ei se kyllä ole mahdollista. Ihan samanlainen se asennus on virtualisoituna tai ei.

Ei aivan: nykyään VirtualBox tarjoaa ainakin joillekin jakeluille automatisoidun asennuksen, jossa ei kysellä juuri mitään. Tällöin voi olla, että saa paketista odottamattomia oletuksia.
Ai onko tuollaisia ominaisuuksia olemassa? Joskus olen törmännyt valmiisiin levykuviin, mutta en siihen, että asennin sen automaattisesti tunnistaa. Typerä ominaisuus mielestäni.

128

Hinta ei ole ihan halvimmasta päästä joten koneelta pitäisi odottaa pitkää ikää ja toimintakykyä vuosiksi.

Mielellään suosituksia ja ohjeita otan vastaan ostoa silmälläpitäen.
Kerro koneen hinta, niin voin ainakin kertoa oman mielipiteeni.

129
No VR ja metaversum, niin niillähän ei ole juurikaan tekemistä toistensa kanssa. VR voi toimia täysin yksittäisen käyttäjän välineenä, yleisemmin pelaajien immersion kasvattamiseen ja tietysti joissain harvinnaisemmissa suunnitteluympäristöissä lähinnä antamaan paremman ymmärryksen mittakaavoista tms.

Metaversumi on näytä Second Life yms. 2D virtuaalimaailmoja muutettuna 3D-ympäristöön, joissa VR-lasit on kyllä sitten käytössä ja nimenomaan, että käyttäjiä olisi paljon samaan aikaan. Suurimmaksi osaksi nuo kaikki jutut on minusta täyttä tubaa. Eli otetaan tähän väliin, vaikka tämä työ metaverse klippi
https://www.youtube.com/watch?v=uVEALvpoiMQ

Ok, siinä on tuo suunnittelun ja hahmottelun aspekti toteutettuna, mutta tässäkin annetaan hiukan ymmärtää, että toimistotyö tehtäisiin kokonaan tuossa ympäristössä. BS sanon minä. Kuka oikeasti alkaa pitämään VR-laseja kokopäivää naamallaan? Tuossa videossa olevista pokista kun ollaan vielä vuosikausien päässä ja mahtanee ihmisten näkö olla koetuksilla tulevaisuudessa 😂

Toki hetkellisesti tosiaan jossain etäesittelyissä ja kun tekniikka olisi oikeasti sellainen, että henkilöstä saadaan se oikea tarkka 3D skannaus esitettyä reaaliajassa, niin sitten tuo varmasti lisäisi mukavuutta vaikka etätöitä tekeville kun haluavat moikata illalla perhettä tms.

Mutta tämän päivän hype on minusta ihan naurettavaa ja selkeästi rahamiesten (=yhtiöjohtahjien) juttuja, että saadaan kassavirrat liikkumaan. Mutta se tekniikka on oikeasti vielä varsin kaukana. Ketä oikeasti kiinnostaisi katsoa ihmisten karikatyyrejä virtuaaliympäristössä? Mutta tosiaan kun tekniikka on sillä tasolla, että kontakti on oikeasti pitkälti todellisuutta vastaava näön puolesta, niin sitten asia muuttuu. Mutta tosiaan tarkka 3D-skannaus vaatii tuhansia kuvia tai IR-tekniikalla tyyliin 30min skannauksen staattisesta objektista, että ollaan lähelläkään oikeaa lopputulosta, niin väitän, että se reaaliaikaskannaus on vielä todella kaukana. Teollisuuden laserkeilaajilta menee edelleen t.päivä helposti, että saavat sen pistepilven mitä alkaa työstää :)
Puhumattakaan, että tuolla tasolla nettikaistan tarvekin on jo jotain ihan omaa luokkaansa jos yhteys halutaan pitää latenssittomana ja kukapa siinä viivettä haluaisi olevan.

130
Laitealue / Vs: Valokuitu taloon vai muu ratkaisu
« : 28.06.23 - klo:13.20 »
Millähän perusteilla pitäisi päätös tehdä? Nykytilanteessakaan ei ole suuremmin valittamista. Liittymän käyttö on lähinnä nettiselailua ja pankkitoimintoja. TV-puoli hoituu antennilla talon katolla, josta saa kiinni ilmaiset suomalaiset ja venäläiset digiTv-kanavat. Lisänä on sateliittilautanen ja siellä taas kymmenittäin vapaita kanavia. Puuttuuko minulta jotain, jota ehdottomasti pitäisi olla???
Selkeästi ei. Itsellä olisi mahdollista laittaa nyt pariltakin toimittajalta kuitu parin vuoden sisään aika hyvältä vaikuttavilta hinnoilla, eikä mitään kaivantohintoja, joita hetki sitten olisi ollut sinne 500-1000 hintaluokkaan. Pitäisi tutkia tarkalleen ISP-vaihtoehdot ja tietysti itse kuituliittymään liittyvät asiat. Joissain on ollut aika erikoisia ehtoja jos liittymän lopettaa, eli jonkinlaisia kuidun "ylläpito" kk-maksuja yms.

Oikeastaan ainoa mikä itseä kuidussa kiinnostaisi on merkittävästi paremmat latenssit, jotka vaikuttaa kuitenkin aika merkittävästi käyttökokemukseen ja pääsääntöisesti hyvät upit. Voisi oikeasti harkita tehdä sen toimivan ulkoverkon NextCloudin tms. jota nykyisillä mobiililiittymillä ei ole viitsinyt edes yrittää. Toki erikoisesti jossain näytti kuidullekin olevan jo jotain 100/15 tyyppisiä liittymiä. Mitä vuosia sitten katsoin niin kaikki oli jotain 50/50 100/00 jne. Ilmeisesti yksi pihistely mahdollisuus operaattoreille.  ::)

Lainaus käyttäjältä: elohope
Minulla on 30 Mbit adsl-yhteys, enkä siitä haluaisi luopua, koska langattomat yhteydet saattavat ruuhkautua ennen pitkää.
Niin no kuituhan on se kiinteän kuparikaapeloinnin kaapeloinnin jatke.

131
Ei se kyllä ole mahdollista. Ihan samanlainen se asennus on virtualisoituna tai ei.

132
Fyysinen asennus.

133
Laitealue / Vs: Ubuntu 23.04 ei sammu
« : 21.06.23 - klo:18.01 »
Oletko tsekannut mahdolliset bios päivitykset tai olisiko mahdollisesti alkanut oireileen sellaisen takia?

Nämä jotenkin pistää silmään
kesä 02 18:07:00 kone-2 kernel: ACPI: Skipping parse of AML opcode: Method (0x0014)
kesä 02 18:07:00 kone-2 kernel: ACPI BIOS Error (bug): Failure creating named object [\_SB.PCI0.XHC.RHUB.SS05._UPC], AE_ALREADY_EXISTS (20221020/dswload2-326)
kesä 02 18:07:00 kone-2 kernel: ACPI Error: AE_ALREADY_EXISTS, During name lookup/catalog (20221020/psobject-220)

Onko koneessa muuten usb-laitteita kiinni? Tuo ilmeisesti viittaisi pci ohjaimen ja usb kontrolleriin. Meinaan kun nuo acpi viittaa virtapuolelle, niin voisiko jokin usb laite tosiaan estää sammumisen?

134
Se vähän kyllä hämää, että ilmeisesti debianin sivuille linkatulla netinstall paketilla tuntuu virtuaaliboksiin asentuvan vain Gnome.

Ps. Voi olla hyppäsin jonkin valinnan yli asennuksessa, eli sillä varauksella tämä valitus.
Kyllä tuo netinstall asennin polkaisee käyntiin nimenomaan taskselin. Itsellä tuntui oikealta pitkä tuki ja mukava KDE:n LTS versio, niin asensin sen.

Lainaus käyttäjältä: kaulahuivi
Yhtä vaikea asentaa kuin ennen, paljon vaikeampi kuin Ubuntu. Miksi asennusohjelma on niin vaikea vieläkin? Kyseli jotain host nimiä yms.
Veikkaisin sen johtuvan nimenomaan lukuisista asenninvaihtoehdoista kuten tuo pieni netinstall ja samoin kun siellä on palvelinta yms. ja kaikilla ei ole lainkaan graafista työpöytää asennettuna tai siis haluta asentaa. Toki en pitäisi kyllä pahana vaikka antaisivat calamares vaihtoehdon työpöytäkäyttöön. Taitaa vain olla tietoinen valinta, että annetaan Ubuntun, Mintin yms. räätälöidä ja jatkaa jalostustaan.

Pakko sanoa, että en muista miten asennus meni Mint Debian asennuksessa..

135
Lainaus
Osta hyvä ihminen USB-tikku tai 2,
ne on puoli-ilmaisia, kukaan nyt enään  levyjä käytä? :)
Minä asentaisin 22.04 LTS:n samaa suosittelen Sinullekin
Minulla on vanha poltin jolla onnistuu aina tikulla menee aina pieleen
ja tikkuakaan ei saa 0,30 eerolla nii aikaa kuluu väkisin,
nyt jotain kuuluu toisinaaan mutta äänen hallinta ei oo hanskassa.
Onkohan jossain ääniin keskittynyttyä keskustelua ???
avaa se vola valikko ja laita säätimet kohdalleen  ;D

136
Laitealue / Vs: Lenovo ThinkCentre Edge e72 - UEFI bugi
« : 10.06.23 - klo:00.39 »
Voisi tosiaan olla jotain noihin linkkeihisi viittaavaa, erityisesti tuo nimeäminen. Ei ole kyllä noin omituista tapausta ole tullut vastaan, että miksi ihmeessä Windows asentui UEFI:na, mutta Linux ei. Tosiaan kokeilin Bookwormia, Lubuntun 22.04:sta ja mikä kolmas vielä. Kaikilla täysin sama homma, vaikka tuhosi kaikki levyltä tyhjäksi ja antoi asentimen tehdä kaikki alusta loppuun. Tosiaan siis järjestelmät oli eri asemilla.

Koomisesti vielä tuossa aiemmin kirjoitin siihen tyyliin, että kaikki meni loppuviimein hyvin, mutta olin tuossa vaiheessa saanut Lubuntun käynnistymään ja asennus oli menossa Bookwormin loppuosissa. Vaan ei se vielä ihan putkeen mennyt kun jostain syystä joutui vielä tehdä Boot-repairin livetikulla.

Taisipa olla ensimmäinen kerta kun luin valmistajan manuaalia, että miten Biosin asetukset saa jumppereilla nollattua. Se nyt oli lähinnä vain epätoivoinen kokeilu kun yritin tuota Biosia päivitellä.

Hiukan tekisi mieli kokeilla sorkkia, että löytyisikö jotain täydellisesti vian sinetöivää juttua, mutta taidan mielenterveyden takia jättää välistä kun nyt kaikki alkoi vihdoin viimein toimia halutusti. Positiivisesti Bookworm palkitsi ja sain siinä käännettyä ajurit tuolle yhdelle ongelmalliselle usb-wifi TP-Link tikulle, jossa en ole ennen onnistunut, vaikka muutamia kertoja kokeillut eri kokoonpanoilla, että jotain hyvää loppuviimein :D

*Lisäys*
Laitetaanpa vielä hiukan tarkemmin koneen malli, eli ilmeisesti Edge 72 (ThinkCentre) - Type 3493 jos joku sattuu kyseiseen koneeseen törmäämään ja ihmettelemään samaa.

*Lisäys2*
Olen joskus tehnyt Windows asennukselle tuon GPT-MBR muunnoksen, en nyt kyllä varmaksi sano kummin päin ne tein ja onnistui, mutta ei ollut kyllä ihan triviaali juttu.

137
Töissä satuin kuunteleen oliko Retrohour podcastia ja siinä haastattelivat Raspberry foundationin jotain heppua ja lupailivat, että tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä pitäisi alkaa olla hyvä saatavuus raspeilla.

138
Ajattelinpa laittaa tänne oman kertomuksen otsikon koneesta ja käyttiksen asennustuskailuista. Spoileri: Kyseinen kone ei vain pysty boottamaan mitään distroa UEFI-tilassa.

Eli dyykkasin SER-jätteisiin menevän otsikon mukaisen koneen ja ajattelin tehdä siitä ns. natiivin Windows 7 koneen ja laittaa jonkin Linux distron esim. Debianin toiselle asemalla.

Koneessa sattui olemaan valmiiksi 128Gt SSD asema kiinni ja eipä siinä kuin hommiin ja muistinkin sai onneksi 8Gt kun sattui olemaan sopiva ylimääräinen samanmoinen jäänyt hyllyyn. Biosista oletusasetukset (optimized) päälle ja asentamaan. Kaikki meni ihan kivasti. Yksi iltapäivä/ilta päivityksiä, muutamia ajureita ja boottailua kuten vanhoissa Windowseissa tapana on. Järjestelmä kunnossa ja ilta.

Päivä kaksi. Tosiaan ajattelin että Bookworm on niin todella lähellä julkaisua, että laitetaas se toiselle hylätylle _kiintolevylle_. Latasin "netinstall" kuvan ja boottasin sen. No tietysti sattui niin, että eetterikaapelia ei saanut koneeseen ja USB-mallia joka toimisi Linuxissa suoraan ei sattunut oleen saatavilla. Eipä siinä, laitetaan sitten puhelimen USB-nettijaon kautta menemään ja homma etenee....Hitaasti, mutta asennus valmistuu loppuviimein. Post näyttö vilahtaa ja heti perään "Error 1962. No operating system found... jotain tämän tapaista". Biosiin ja se no niin, laitetaas boottijärjestys oikeaksi ja uudelleen. Sama homma. Alkoi hämmästyttämään. Eikö virta jotenkin riitä haaroittimella kun koneessa on vielä optinen asema, eli kaikki muut asemat irti ja sama homma. Siirto Windowsin sata kaapeloinnin paikalle. Sama homma. Menikö jotain rikki? Samat kaapelit, mutta Windows asema kiinni ja välitön OK boottaus. Mitä perhanaa tunne. Menikö asema oikeasti rikki tuossa välissä. No sattui silmään yksi pieni SATA SSD, että no tehdään sitten taas kaikki uudelleen.

Sama homma. Nyt alkoi hälytyskellot soida ja livetikulla gpartedilla katsomaan asemia ja kaikki näyttää ihan normaalilta, eli asemat käytännössä täysin varmasti kondiksessa. Sitten katseleen BIOS-asetuksia oikein ajatuksella. Ok, koneessa on Legacy ja UEFI tila. Oletuksena, että kone yrittää käyttää UEFI-tilaa ensisijaisesti. Yritin etsiä onkos se nyt CMS-asetusta, joka joskus on aiheuttanut erikoisuuksia aiemmissa asennuksissa. Ei löydy mitään siihen liittyvää. No manuaalisesti tarkemmin USB-boot ja sieltä legacy boot ja sitä ennen laitoin oletustilaksi Legacyn. Nyt katsoin täysin varmasti USB-bootissa, että tikun voi selkeästi valita erikseen Legacy tai UEFI tilassa. Eli legacy siis päälle ja kaikki uusiksi. No nyt varmasti toimii. Uudelleen käynnistys ja täysin sama virheilmoitus edelleen. Takaisin biosiin katsomaan, että eikö se UEFI lähtenytkään pois ja homma oli mennyt juuri kuten tarkoitus oli, eli valikossa edelleen Legacy tila. Nyt alkoi jo oikeasti vähän kasvaan jotain otsalohkoon. Käynnistin koneen taas Windowsilla ja kokeilin hakea Bios päivityksiä koneeseen. Löytyi koneen seriaalilla sopivat Windowsista päivitettävä ja USB päivitettävä. Näiden kanssa pari tuntia taistelua ja kumpikin päätyy oliko Error 42 Child Process terminated tilaan Windowsissa ja vaikka FreeDOS:lla kokeiltuna. Vanhoja edeltäviä Bioseja ei tietenkään enää löytynyt mistään, vaikka changelog kertoi, että päivityksiä olisi pitänyt tulla vaikka kuinka paljon  ::)

Olut naamariin ja miettiä hetki, että pitääkö oikeasti toi kone muka jättää Windows koneeksi, että siihen ei muka Linuxia saa asennettua mitenkään. En hyväksynyt ajatusta ja vielä tutkiin Biosia. Jossain vaiheessa huomasin, että on koneesta saa poistettua UEFI tuen kokonaan yhdestä asetusvalikosta. Ajattelin, että no tuo ei hyödytä mitään kun kokoajan on Legacya valikoissa ja todistetusti erikseen boot valikosta vielä erikseen valittu Legacy tilaa. Ajattelin, että no ihan se ja sama tässä vaiheessa, että otetaan vaikka pois päältä ja kappas. Välitön boot Linuxiin.

Kokeilin pari kertaa ja varmistin, että kyllä asia on noin kyseisessä Lenovon koneessa. Boottasin vielä manuaalivalinta valikkoon kun kaikki asemat on kiinni ja siinä vasta tajusin yhden asian. UEFI ja Legacy valinta on mahdollinen, mutta vain ja ainoastaan USB-laitteille. Ei enää kun oletkin SATA-laitteiden kohdalla.

Eli tällainen pitkä tarina, jonka ajattelin jakaa, koska moista ei ole itselle vielä koskaan tullut eteen. Mutta loppuhyvin, kaikki hyvin. Vai onko? No ei tietenkään ole, koska se Windows on asemalla edelleen UEFI-asennettuna ja nyt se pitäisi taistella GPT-osionnista MBR-osiontiin yms. No taidan jyrätä vain yli ja laittaa päivitykset valumaan sinne.

Että sellaista pari iltaa  :D

139
Nyt vielä ovat tehneet niitä kikkoja, joilla estetään täysin kolmannen osapuolen musteiden käyttö. Pitäkööt tunkkinsa. En aio hankkia enää koskaan yhden ainoaa HP:n tuotetta 🤬

Aika vähän on valimistajia, joilla on ihan (tai edes jokseenkin) reilua peliä tulostamisen kanssa.

Omasta mielestäni on, että mustesuihkuissa on Epson ja Lasereissa (ainakin MV) on Brother.

Tosin mustesuihkussa ainoa harkinnan varainen tulostinryhmä on ekotankit. Epsonin musteet ovat siinä hinnassa, etten ole ajatellut ostaa kolmannen osapuolen musteita.

Toki tulostimen ostaminen kirpaisee, ja mustesuihkuja joutuu huoltaa, ja niitä ei kannata ostaa, jos tulostustarpeet eivät ole suuria.
Brother vaikuttaa olevan sellainen, joka ei vielä ole tehnyt mitään blokkauksia.

140
HP on täyttä sitä itseään nykypäivänä. Juuri vain muutama päivä sitten töissä HP pukkasi automaattisesti jonkin päivityksen ja oletuksena alkoi tyrkyttämään jotain pilvessä toimivaa palvelua, johon tietysti pitäisi rekisteröityä, eikä mitään linkkiä siitä ns. offline skannaussovelluksiin. Onneksi siellä oli sentään palaute mahdollisuus ja en sitä tiuhaan anna, mutta nyt kyllä haukuin heidän softat täydeksi p******i.

Nyt vielä ovat tehneet niitä kikkoja, joilla estetään täysin kolmannen osapuolen musteiden käyttö. Pitäkööt tunkkinsa. En aio hankkia enää koskaan yhden ainoaa HP:n tuotetta 🤬

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 284