Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - qwertyy

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
81
Huomasin tuossa, että HP:n läppärin laturissa on jotain aika pahasti vialla. Kytkee kiinni niin saattaa toimia pitkäänkin jos ei kuormita konetta. Jos taas konetta kuormittaa raskaasti, niin yleensä n.10min sisällä yhtäkkiä kone menee akkukäytölle ja virtalähteenmerkkivalo sammuu läppärin päässä. Jatkaa kuormittamista niin virtalähde saattaa lähteä taas mukaan hetkeksi. Jos vain jatkaa kuormittamista arviolta n.20min niin itse virtalähdemurikasta alkaa kuulumaan sirinän tai ehkä jopa kiehumisen tapaista ääntä. Veikkaisin että konkat tekee nopeaa kuolemaa ja virtalähde on varsin lämpöinenkin.

Mistä kannattaisi hommata yleismallin virtalähde? 19V/90W ja noin 5A pitäisi löytää (HP Pavilion DV7). Jossain oli juttua jonkin isomman pöytäkonevirtalähteiden valmistajan yleismallista läppäreihin, jonka piti olla erittäin laadukas ja sisältää käytännössä kaikkien läppärimallien vaihtopäät, mutta en satu sitä nyt löytämään. Alkuperäisestä virtalähde mallista näytetään pyydettävän yli 50e, eli sitä en ihan mielelläni hankkisi.

Ulkomailta noita tietysti löytyisi mutta pitäisi vaivautua katseleen taas erimaiden standardit, eli mieluummin ihan täältä kotimaasta.

Vinkkejä/suosituksia?

82
Kasailin tuossa Maximus IV Extreme Sandy Bridge kokoonpanon ja mielenkiintoisesti mm. Kubuntu toimii usb tikulta oikein hienosti ja rauta tuntui olevan kutakuinkin täydellisesti tuettu pikaisella live-usb kokeilulla. Vaan asennuksen jälkeen kun laitan boottauksen kiintolevyltä, niin Grub ei tervehdi edes tekstivalikolla vaan kursori jää vain vilkkumaan ylänurkkaan. Vielä erikoisempaa on että Grub kuitenkin toimii mm. tuolla Kubuntu live-usb tikulla. Johtunee tosin siitä, että tikulle on valmiiksi tehty Grubin asetukset, eikä se yritäkään tunnistaa kiintolevyjä? Meni varmaankin oikein?

Kokoonpanossa on yksi raid1 pakka johon on asennettuna Windows. Tuonkin kyllä näkee ihan normaalisti asennuksien aikana. Grub on luonnollisesti asennettuna samalle asemalle kuin Kubuntu.

Ideoita millä tuota voisi yrittää fiksailla?

83
Yleistä keskustelua / Pienet edulliset läppärit 2011
« : 09.05.11 - klo:23.29 »
Kasailin tässä tovi sitten hyvän pöytäkoneen ja ajattelin nyt hävittää tuon nykyisen 17" pöytäkoneen korvaajan ja laittaa oikeasti kannettavan mallin tilalle.

Ei muut ole sattunut puntaroimaan lähiaikoina samoja? Itsellä olisi kriteerinä

- max. 12"
- Sisäänrakennettu Bluetooth pakollinen, kuten wlan (eikait ole myytävänäkään enää koneita jossa sitä ei olisi)
- Mieluiten suhteellisen iso resoluutio näytönkokoon suhteutettuna, mikä on se eniten valintoja jarruttava
- Linux yhteensopiva
- akkukestoa pitäisi löytyä mieluusti reilun +6h
- Erittäin suuri bonus tulisi mattapintaisesta näytöstä, koska konetta tulisin käyttämään ulkona päivänvalossakin.

Kovin kallis kone ei saisi kyllä olla ja mieluummin prossutehoa kuin näytönohjaintehoa. Näytönohjaimen puolesta riittää kunhan nyt satunnaiset FullHD videot pyörähtäisi päälle, joka kyllä rajaa perus atomit pois laskuista.

Vähän tuossa katselin, että Samsung NF310 menisi aika pitkälti noihin kriteereihin akkukestoineen ja normaalia suuremmalla resoluutiollaan, mutta ne satunnaiset videot kyllä jäisi katsomatta. Hintakin olisi varsin hyvästi kohdillaan alle 400e lapullaan
http://www.samsung.com/fi/consumer/computer-peripherals/notebook/n-series/NP-NF310-A03SE/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

Himpun halvemmalla saisi myös 1015PN Asusta Ioneineen ja sillä kyllä katsoisi ne videotkin, mutta akkukesto ja 1024x600 resoluutio ei taas oikein houkuta.
http://techreport.com/articles.x/19812

Yksi vaihtoehto voisi olla nämä olevat ja tulevat Brazos kannettavat. Thinkpad Edge malleista löytyisi vielä suhtkoht siedettävään hintaan Core i3 mallia, mutta niissäkin on ikävästi sitten kiiltäväpintaiset näytöt varmaan kaikissa.

84
Yleistä keskustelua / OpenOffice vs LibreOffice
« : 09.05.11 - klo:22.46 »
Yritin haulla vähän kaivella juttua, mutta en löytänyt äkkiseltään mitään ajankohtaista. Eli aiheeseen. Täällä on varmasti aika paljon näistä ohjelmista tietävää väkeä ja onko mitään spekulointeja tai varsinaisia linjauksia ollut, että miten näiden kanssa tulevaisuudessa tulee käymään? Jos oikein käsitin, niin Oracle teki jonkinmoiset oharit kehittäjäjien kannalta, mutta perui myös puheensa myös myöhemmin?

Villi veikkaus että LibreOffice tulee olemaan tulevaisuudessa ainakin sitten suurimmassa osassa Linux paketoinneista?

Ilmeisesti kehityslinjat ei vielä ole muuttunut niin paljoa, että yhteensopivuudessa olisi mitään eroa?

85
Yleistä keskustelua / Kotipalvelimista noin yleisesti
« : 31.03.11 - klo:11.00 »
Ajattelin nyt luoda tänne yleisen keskustelun puolelle tämän aiheen kun olen ajatellut laittaa itselleni jonkinlaisen pienimuotoisen palvelimen. Lähinnä pääsääntöisesti tiedostojen/käyttöjärjestelmien varmuuskopiointiin.

Yksi kriteeri minulle on, että ratkaisun pitää toimia raid 0:a kun kerran varmuuskopioit otetaan palvelimelle. Tietysti helpoin ratkaisu olisi ostaa jokin esim. Buffalon out-of-box NAS, mutta mitä olen lukenut arvosteluita, niin monet näistä valmiista ja sinänsä näppäristä ratkaisuista on ollut ihan järkyttävän hitaita, mitä ei heti kyllä odottaisi. Niinpä mielessä on käynyt, että jos kuitenkin ostaisi "oikean" kotipalvelimen, joissa tuota ongelmaa ole, vaikkapa nyt esim. Acerin pienen kotipalvelimen
http://www.amazon.com/Acer-Aspire-AH340-UA230N-Home-Server/dp/B001WGX15W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1243399793&sr=8-1

*edit*
Tuolla "oikealla" siis tarkoitan kutakuinkin normaaliin pc rautaan pohjautuvaa laitetta.

Tuo olisi aika ihanteellinen hotswap asemineen ja virrankulutuskaan ei varmasti päätä huimaa. Paha vain että tuotakaan ei sitten ole myyty ilmeisesti lainkaan euroopassa. Tuli sitten mieleen, että jonkinlainen mATX (Atom tai jokin mobiiliprossuinen Intel?) DIY kone voisi olla myös mahdollinen, mutta en ole nähnyt missään sopivaa runkoa tarkoitukseen, siis esim. tuota ylläolleen Acerin tapaista. Ylipäätään kotipalvelin tarjonta on aika heikkoa poislukien nyt nuo valmiit yhdenkiintolevyn NAS:t

Mitä teiltä löytyy tai minkälaisen itse laittaisit kotipalvelimeksi?

86
Ei muka pistänyt silmään tällaista aihetta.

Tuli tuossa mieleen, että miten Ubuntussa tai Kubuntussa pitäisi toimia jos tekisi koneen yhteiseen käyttöön niin, että seuraavat ehdot täyttyy?

- Kone käynnistyy ilman salasanakyselyä työpöydälle, niin että kaikki voivat aloittaa työskentelyn normaalisti. Tämä on tietysti helppo toteuttaa kun laittaa vain automaattisen kirjautumisen päälle
- Kukaan ei oletuksena pysty liittämään mitään muistilaitetta koneeseen ja kopioimaan tietoja kyseiseltä koneelta omaan käyttöön. Tämä tietysti onnistuu, niin että poistaa käyttäjältä vain oikeuden liittää laite, eli olikos se nyt users tiedoston media kohta? No tiedätte varmaankin mitä ajattelen.
- Tietyt henkilöt pystyisi liittämään jollain tietyllä määrätyllä salasanalla muistilaitteen ja kopioimaan tiedostoja, mutta salasana ei saisi olla pääkäyttäjän salasana/sudo että konetta ei pääsisi mitenkään laittamaan solmuun.

Eli lyhyesti ei järjestelmänhallintaoikeuksia, mutta mahdollisuus liittää laite erikseen määrätyllä salasanalla ilman erillistä kirjautumista toisena käyttäjänä, jolla onkin oikeudet liittää laitteita.

Pitäisikö tuollaisessa tilanteessa tehdä erikseen vain käyttäjätili, jossa otetaan tuo massamuistin liittämismahdollisuus users tiedostosta pois, vai pitääkö silloin syöttää juuri pääkäyttäjän salasana/sudoilla että liittäminen onnistuu?

Tai pitääkö koneella silloin olla oikeastaan kolme käyttäjää. Pääkäyttäjä ja kaksi normaali käyttäjää. Toiselta normaalilta käyttäjältä poistetaan oikeus liittää laitteita, jolla kirjaudutaan sisälle normaalisti ja toinen käyttäjä, jolla taas olisi oikeus liittää laitteita ja järjestelmä silloin kysyy tämän käyttäjän salasanaa?

Hankalasti selitetty, mutta tuli vain mieleen, että miten homma pitäisi tehdä oikeaoppisesti Linuxeissa ja onko tapauksessa mitään eroja riippuen työpöydästä siis Gnome vs KDE? Äkkiä ajateltuna ei tule mieleen syytä, miksi olisi mitään eroa.

Ai niin ja järjestelmästä pitäisi pystyä eliminoimaan myös samalla kaikki näytönsäästäjä/virranhallinan jälkeiset salasanakyselyt yms., niin että kenenkään ei pitäisi joutua missään vaiheessa salasanaa antamaan, jos ei sitten kyseessä ole pääkäyttäjän teot tai tuo mainittu laitteen liittäminen.

Lähinnä siis ajattelin tällaista sanotaan vaikkapa työpaikan yhteistä prosessinvalvontatietokonetta, jonka käyttökynnys olisi mahdollisimman pieni ja jossa tiettyjen henkilöiden ei tarvitsisi kirjautua erikseen koneelle kopioidakseen vaikkapa joitain prosessiin liittyviä tietoja, mutta suurimmalta osalta käyttäjiä tämä pitäisi nimenomaan estää.

Mietiskelin tuossa että tämä on varmaankin suhtkoht helposti toteutettavissa Linuxeissa, mutta Windowsissa tuo ei taitaisi onnistua ilman erillistä kirjautumista? Ei ainakaan tule heti mieleen, että miten tuo winukassa onnistuisi.

87
Ajattelinpa vain raportoida tänne kun ostin otsikon mukaisen upsin käyttööni, niin ajurilevyllä on luonnollisesti logot Windowseille ja Windows server asennuksille. Vaan erittäin miellyttävänä boonuksena bongasin heti näiden perästä OSX, openSUSE, Novell, Debian, Mandriva, RedHat, Tuxin kuvan ja viimeisimpänä Ubuntun logon, Lisäksi on vielä mainittuna Solaris, HP-UX, SCO Unix, Netware ja muutama muukin.

Miellyttävää nähdä, että Eaton panostaa näemmä laitetukeen kunnolla.

88
Tuli hommattua kyseinen laite olohuonekäyttöön, mutta nyt törmäsin ongelmaan josta en pääse yli. Netistä löytyy juttua, että kyseinen kone ei toimi äänien osalta out-of-box tyyliin ja nettisivustosurffauksien jälkeen löysin lupaavan viestin

http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=565981&postcount=72
Niinpä lisäsin ricotzin PPA:n täältä https://launchpad.net/~ricotz/+archive/unstable
ja seuraavan ohjeen noudattamista kohdasta 4 kuten ensimmäisessä viestissä sanottiin, mikä siis löytyy täältä
http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=540482&postcount=32

Kaikki vaikutti lupaavalta, mutta ääniä ei irtoa ja nyt en pääse edes näkemään ääniasetusten laitteita, vaan saan virheilmoituksen vapaasti suomennettuna tyyliin "Odotetaan äänijärjestelmän vastaamista"

Itseäni nyt ihmetyttää kovin tuo /etc/asound.conf tiedosto, jota ei oletuksena Ubuntusta edes löydy ja sen rivit
Koodia: [Valitse]
pcm.!default hdmi:NVidia
pcm:iec958 hdmi:NVidia

Eikö tuossa ole jotain vikaa jos oma aplay -l tuloste on seuraava
Koodia: [Valitse]
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC888 Digital [ALC888 Digital]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 3: NVIDIA HDMI [NVIDIA HDMI]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

Mitähän meikäläinen on nyt missannut?

89
http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=fr&tl=en&u=http://www.ps3-addict.fr/forum/creer-un-serveur-dns-pour-se-connecter-au-psn-t261.html

Eli haluan säilyttää PS3:n linux tuen, mutta en oikein ymmärrä mitä tuossa ylläolevassa linkissä tapahtuu käytännössä koneelle. Eli voisiko joku ystävällisesti vähän vääntää rautalangasta noita vaiheita ja kertoa vaikuttaa tuo miten muuten koneeni verkkokäyttäytymiseen. Ohjautuuko kaikki liikenne tuon oppaan DNS palvelun mukaan, vai onko kyseessä vain tuo Sonyn palvelimen update-list tiedoston replikointi pelkästään.

Ajattelin tuon eee:n pistää hoitaan homman, eli langattomalla yhteydellä tukiasemaan ja nettiyhteys sitä kautta. PS3:n sitten piuhalla eth0:aan ja aiheuttaako tämä jotain lisätoimenpiteitä?

Sitten tuon ohjeen seuraava kohta jäi vähän auki
Koodia: [Valitse]
$ORIGIN .
$TTL 3600       ; 1 hour
ps3.update.playstation.net      IN SOA  ns1.domain.local. ns2.domain.local. (
11         ; serial
900        ; refresh (15 minutes)
600        ; retry (10 minutes)
86400      ; expire (1 day)
3600       ; minimum (1 hour)
)
NS      ns1.domain.local.
NS      ns2.domain.local.
$ORIGIN ps3.update.playstation.net
*                       A       <ip_serveur>

Lainaus
where you replace <ip_serveur> by the IP of your server herberge online. In my case is 192.168.0.3 as I test locally
Koneeni saa DHCP:llä normaalisti IP:n ja toimiiko jos laitan tuonne vaikka 192.168.0.133 ja ohjaan PS3:n verkkoyhteydet tuohon osoitteeseen, vai pitääkö koneella olla kiinteät verkkoasetukset?

*muoks*
Kokeilin tuota ohjetta tuolla yllämainitulla 192.168.0.133 IP:llä ja DNS virheeseen jymähtää. Ilmeisesti tuo wlan --> eth juttu vaatii lisää jotain konffailua?

90
Ajattelin ihan mielenkiinnosta tehdä tällaisen ketjun. Mitä te suosittelette/käytätte?

Tavoitteena siis salata tiedostot Ubuntu One palvelussa ja esim. Dropbox palvelussa. Tuossa mielenkiinnosta kokeilin TrueCryptiä ja pätevän oloinen ohjelma. Hiukan vain askarruttaa, että mikä on järkevin käytäntö? Helpointahan on tehdä salattu tiedosto, mutta kyseisillä nettipalveluilla on aika turhauttavaa tehdä kiinteän kokoinen tiedosto, joka upitaan vähän väliä könttinä, eli kaistaa menee aika paljon hukkaan, eli ei kovinkaan järkevä ratkaisu. Silti olisi hyvä että salattuihin tiedostoihin pääsisi käyttöjärjestelmästä riippumatta kiinni ja Ubuntu One palvelussa siis olisi ainakin järkevin ilmeisesti tehdä salaus tiedostokohtaisesti, että esim. Windows koneiltakin pääsisi kirjautumaan Ubuntu One nettipalveluun ja ladattua sieltä kryptatut tiedostot erikseen kun järjestelmää ei voi ainakaan tietääkseni liittää mitenkään Windowsiin.

Samoin tuli myös mieleen Dropboxissa, että synkkautuisiko tuollainen kiinteä salattu tiedosto lainkaan muille koneille, vaikka sen sisältöä muuttaa, kun tiedostokoko ei kuitenkaan muutu? Ilmeisesti kuitenkin synkkautuu tiedoston aikaleiman mukaan? No jokatapauksessa tuo ei kuitenkaan ole kovinkaan järkevä ratkaisu.

Olisi myös ihan ok, että kaikkia tietoja ei edes kryptata näistä palveluista, vaan lähinnä mielessä esim. kansio tai tosiaan tiedostokohtainen kryptaus tiedoille, jotka sisältävät esim. tarkempia henkilötietoja tms.

Täältä löytyy varmasti käyttäjiä joilla on jo jonkinlaisia omia ratkaisuja pystyssä ja luulisi aiheen kiinnostavan muitakin. Foorumihaulla kun löytyy lähinnä juttua lähinnä koko kiintolevyn tai osion kryptauksesta. Aiheesta voisi myöhemmin tehdä vaikka wikiin jonkinlaisen pikkujutun jos hyviä keinoja löytyy?

Ai niin ja yksi tavoitteista olisi sekin, että nämä henk.kohtaiset tiedostot saisi fyysiseltä kotikoneeltakin turvaan turhan uteliailta vierailta, varkailta jne.
Omassa tapauksessa salattu tietomäärä olisi varmaankin aika pieni, kun lähinnä ajattelin hypoteettisesti tallennella pankkimaksutietoja, työtietoja yms. eli ei mitään ääni- tai videotiedostokokoluokan salausta.

91
Eli tuo HP:ni on lähes aina kiinni telkussa HDMI-kaapelilla, vaan miten ihmeessä noille saa laitettua siististi taustakuvan Gnomessa? Noissa on luonnollisesti eri resoluutiot ja oikeastaan pidän muutenkin enemmän tuosta "jatkuvasta" työpöydästä. Käytössä on tavallaan todella suuri virtuaalinen resoluutio ja jos otan ulkoasuksi taustakuvalle vaikkapa "venytä näyttöön" ominaisuuden, niin tuossahan käy niin, että taustakuva tavallaan halkeaa vähän epätasaisesti kumpaakin näyttöön, joka näyttää todella typerältä ja tuo koskee jokaista tapaa. Jos näyttö olisi kloonattu, niin silloin ongelmaa ei tietysti olisi tai jos toisen näytön pystyisi määritteleen oikeasti eri työtilaksi, niin ongelma varmaan hoituisi, vaan tuohan ei onnistu.

Huom. ratkaisun pitää siis myös kestää tuo "hotplug" mikä nyt toimii ihan kivasti, eli mikään xorg puukottelu ei tule todellakaan kyseeseen.

92
Kävipä tässä niin, että koneella oli yli 20Gt tyhjää tilaa hetki sitten. Siirtelin muutamia tiedostoja sain varoituksen, että kiintolevytila on tippunut alle 2Gt ja en niin ajatellutkaan tiedostojen kokoa ja poistelin siirretyt väliaikaiset tiedostot ja vapautettua tilaa tuli taas reilut 20Gt. Jätin koneen päälle pariksi tunniksi ja kun tulin takaisin sainpas taas saman varoituksen (ja nyt kiintolevytila oli _täysin_ lopussa ja mm. firefox kaatui), mutta en keksinyt ainakaan topilla, että mikä tuon olisi voinut aiheuttaa sen parametreista, mutta en kyllä osaa paljoa top komentoa edes käyttää. Epäilen, että tuon mahdollisesti aiheutti wine&voddler kokeilu, mikä oudosti on tullut päälle, vaikka olen käynnistänyt koneen jo kerran tuon kokeilun jälkeen. Tapoin tuon prosessin ja poistin koko voddlerin ubuntusta, se kun ei toimi muutenkaan.

Tuleeko teille mieleen mitään top tai ps -A tyyppistä komentoa tai monitorointiohjelmaa, jolla voisi tarkkailla miten ohjelmat on käyttäneet kiintolevytilaa?

Btw. koneella pitäisi olla mielestäni nytkin yli 20Gt tyhjää tilaa, mutta vapaana on nyt vain noin 600Mt, mutta esim. /tmp kansiossa ei näytä olevan kuin olikohan 100-500Mt sälää?

93
Tuohon Chromiumiin on tullut ehkä halutuin toiminto mitä olen odottanut, eli kirjainmerkkien synkronointi googletilin kautta ja se tuntuu toimivan kivasti eri koneiden välillä. Mutta koska käytän myös Firefoxia ja Chromiumista PPA versioita, eli jotain pikku bugia saattaa silloin tällöin löytyä, niin olisi kiva tietää löytyy Firefoxiin jotain plugaria, joka osaa käsitellä tuota googletilin synkronointia myös sillä?

Tähän asti olen käyttänyt Dropboxia ja html muotoista tallennusta kirjainmerkeille, mutta yli kolmea konetta käyttäessä tuo alkaa ärsyttämään ja silloin tällöin meinaa unohtua tallentaa dropboxiin muutokset. Siis Firefoxin synkronoinnit ei kiinnosta pätkääkään, tiedän että siihen käyttöön löytyisi valmiita plugareita, mutta Firefox & Chromium yhteensopiva ratkaisu kiinnostaisi.

94
Karmiciin 64bit yritin asentaa gwibberin ja "kirjekuoressa" se näkyy paneelissa, mutta itse ohjelma ei aukea ja jos yritän potkia sitä komentoriviltä, niin tulee erikoinen virheilmoitus

Koodia: [Valitse]
WARNING:root:desktopcouch is not available. .  falling back to gconf

** (gwibber:23993): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowState' as flags when in fact it is of type 'GEnum'

** (gwibber:23993): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowActions' as flags when in fact it is of type 'GEnum'

** (gwibber:23993): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowMoveResizeMask' as flags when in fact it is of type 'GEnum'
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/gwibber", line 57, in <module>
    client.Client()
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/gwibber/client.py", line 107, in __init__
    self.w = GwibberClient()
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/gwibber/client.py", line 190, in __init__
    self.setup_ui()
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/gwibber/client.py", line 262, in setup_ui
    self.input = gwui.Input(self)
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/gwibber/gwui.py", line 395, in __init__
    self.textview = InputTextView(client)
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/gwibber/gwui.py", line 455, in __init__
    self.spell = gtkspell.Spell(self, None)
glib.GError: enchant error for language: fi_FI.UTF-8

sudo apt-get install desktopcouch python-desktopcouch ja tulostaa desktopcouch on jo uusin versio. python-desktopcouch on jo uusin versio.

Toimiiko tuo ohjelma muillakaan?

*muoks*
ps -A:lla löytyy seuraava  3448 ? 00:00:00 gwibber-daemon

Demonit pyörii, mutta ei ole suotuisia?

95
Miksi ihmeessä Ubuntu ei tunnista logitechin hiiren vieritysnäppäintä, millä pitäisi saada portaaton scrollauspäälle. Tuohan on ihan oletusjuttu jopa Windowsissa, miksi ei siis Ubuntussakin ja miten tuo pistetään toimiin?

96
Eiköhän tämä aika perusjuttuihin kuulu, eli miten tarkistan esim. virtualboxin sunin repoista pakettilistauksen? Kiinnostaisi myös miten esim. apt-cache käskyllä voi hakea vaikkapa getdeb reposta ohjelmanimillä (siis ihan että repo on lisätty sources.list tiedostoon jo valmiiksi). Kokeilin lukea apt-get ja apt-cache man sivut, mutta en muka löytänyt kyseisiä komentoja.

97
Mielessä on pitkän aikaa pyörinyt jonkin ohjelmointikielen opettelu ja tuossa hiukan tutkiskellessa tuntui ainakin Qt:sta löytyvän kohtuullisesti juttua netistä ja luin Qt Whitepaperin & How to learn Qt ja pääsin käsitykseen, että tuossa yhdistyisi vissiin aika kivasti suositulta tuntuvan C++ ominaisuudet ja ilmeisesti tuo ilmainen Qt kehityspakettikin sisältää ihan samat GUI työkalut, joilla graafisten ohjelmien pohjien tekeminen on kait hiukan vastaavaa kuin vaikkapa Visual Basicillä, mitä joskus ammattikorkeassa tuli ihan hitusen näprättyä ATK-kurssin johdosta. Meniköhän tähän asti edes hehtaarilleen oikein?

Sitten ihan sellainen asia askarruttaa, että soveltuuko kaikki ohjelmointikielet "ulkoisten signaalien käsittelyyn". Tarkoitan siis, että haluan vaikkapa jostain gps-laitteesta paikkatiedon ohjelmaan tai jonkin logiikan tiedoista vaikkapa ihan "lamppu X on päällä" tapaisen tiedon ohjelmaan. Kyseessä on kait tarkemmin sitten kyseessä eri rajapinnat ja niiden yhteensopivuus?

Erityisesti itseäni kiinnostaa tuo jälkimmäinen ominaisuus ohjelmoinnissa. Mikään pelkkä tietokoneen avulla toimiva ohjelma, kuten peli ei niinkään kiinnosta, vaan esim. Megasquirt tyyppisemmät ratkaisut. Ei tietenkään mitään noin monimutkaista, mutta toimii hyvänä todella pitkälle vietynä esimerkkinä.

Käsittääkseni tuota Qt:ta voi nykyään käyttää mm. tuossa vitos symbianin päällä, eli voisin kokeilla jotain perusjuttuja tehdä vaikkapa tuolle puhelimelleni (Nokia 5800XM)? Tosin en kyllä tiedä onko sille sitten samat työkalut? Eikös KDE käytä juuri Qt ihan täysin?

Eli näihin ei kait täydellistä vastausta olekaan, mutta osaako kokeneemmat kertoa, että olenko kaatumassa omiin jalkoihin heti ensiaskelilla ja olen käsittänyt asiat ihan täysin väärin?

Niin juu ja tästä kait on hyvä aloittaa Qt?
http://www.freetechbooks.com/c-gui-programming-with-qt-3-t326.html

98
Kaverin läppäri oli temppuillut ja oireillut hiukan siihen tyyliin, että konetta alkaisi vaivaamaan kiintolevyvika, mutta on mahdollista että koneen emolevyssäkin olisi ehkä vikaa, kun se on päässyt joskus kastumaan kahvista tms. (tästä kuitenkin on jo aikaa ja kone toiminut pitkään sen jälkeen). Kokeilin koneen omaa biosista löytyvää testiä ja kone läpäisi sen, mutta en löytänyt itse linuxiin mitään oikein järkevää kiintolevyntestaustapaa. Ehkä lähinnä seuraava artikkeli olisi sopiva, mutta onko mitään muita testaus ehdotuksia ihan normaalille 2,5" kannettavan ata kiintolevylle?
http://www.cyberciti.biz/tips/linux-find-out-if-harddisk-failing.html

Koneessa on tällä hetkellä asennettuna 9.04 ja tiedän että Karmicissa on kiintolevyntestaukseen liittyviä apuohjelmia, mutta ainakin viimekokeilullani kyseinen apuohjelma vaikutti olevan täyttä kuraa ja antoi virheitä täysin ehjälle eee:n asemallekin virransäästönjälkeen ja launchpadissa näyttää olevan paljon vastaavia raportteja kyseisestä ohjelmasta, eli se ei ainakaan vielä ole valmis testailuun.

99
Projekti näemmä ei ole kuollut ja ensimmäisiä kokeiluja on laitettu jakoon. Kyseessä on siis uusi jakeluversio Lubuntu, jossa työpöytänä käytetään todella kevyttä LXDE työpöytää. Lubuntua yritetään siis tulevaisuudessa saada ihan viralliseksi jakeluversioksi.
http://www.h-online.com/open/Lubuntu-Ubuntu-with-LXDE--/news/114155

https://launchpad.net/~lubuntu-desktop
https://wiki.ubuntu.com/Lubuntu

Mukavaa lukea, että vanhalle raudalle yritetään saada tehtyä oikein virallista versiota.
http://blog.lxde.org/?p=208

100
Tuli mieleen aloittaa tällainen ketju niinkin arkipäiväisestä asiasta kuin salasanoista ja niiden hallinnasta. Itsellä on käsinkirjoitettuna ylhäällä kymmeniä käyttäjätunnuksia ja salasanoja useammalle paperiarkille. Pitkään olen miettinyt, että alkaisinko tallentamaan niitä sähköiseen muotoon. Ehkä parhaimmalta tähän mennessä tutkiessa vaikuttaa KeePass, lähinnä siksi että se löytyy useammalle alustalle eli Linux, Windows, Mac.

Mitäpä mieltä foorumin käyttäjät on kyseisistä ohjelmista ja onko noiden käytössä mitään erityisesti huomioon otettavaa. Ilmeisesti salasanat on aika hyvässä turvassa kunhan tietokannan salasanan vai asettaa hyväksi. Vastaavia ohjelmiahan on muistaakseni KDE:ssäkin jo oletuksena integroituna. Itse taidan olla kuitenkin vielä niin epäluuloinen tietoturvan suhteen, että tunnuksia joilla voi tehdä rahallista tuhoa, en mihinkään tietokantaan tallenna.

Onko muilla minkälaisia ratkaisuja, vai onko käyttäjät rohkeampia ja uskaltavat laittaa esim. Dropbox tilille vastaavia salattuja tietokantoja tai vaikka tikulla olevaa portable keepass ohjelmaa joka on aina mukana ja käytetään muidenkin koneilla tms.?

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8