Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - qwertyy

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
81
Ajattelinpa vain raportoida tänne kun ostin otsikon mukaisen upsin käyttööni, niin ajurilevyllä on luonnollisesti logot Windowseille ja Windows server asennuksille. Vaan erittäin miellyttävänä boonuksena bongasin heti näiden perästä OSX, openSUSE, Novell, Debian, Mandriva, RedHat, Tuxin kuvan ja viimeisimpänä Ubuntun logon, Lisäksi on vielä mainittuna Solaris, HP-UX, SCO Unix, Netware ja muutama muukin.

Miellyttävää nähdä, että Eaton panostaa näemmä laitetukeen kunnolla.

82
Tuli hommattua kyseinen laite olohuonekäyttöön, mutta nyt törmäsin ongelmaan josta en pääse yli. Netistä löytyy juttua, että kyseinen kone ei toimi äänien osalta out-of-box tyyliin ja nettisivustosurffauksien jälkeen löysin lupaavan viestin

http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=565981&postcount=72
Niinpä lisäsin ricotzin PPA:n täältä https://launchpad.net/~ricotz/+archive/unstable
ja seuraavan ohjeen noudattamista kohdasta 4 kuten ensimmäisessä viestissä sanottiin, mikä siis löytyy täältä
http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=540482&postcount=32

Kaikki vaikutti lupaavalta, mutta ääniä ei irtoa ja nyt en pääse edes näkemään ääniasetusten laitteita, vaan saan virheilmoituksen vapaasti suomennettuna tyyliin "Odotetaan äänijärjestelmän vastaamista"

Itseäni nyt ihmetyttää kovin tuo /etc/asound.conf tiedosto, jota ei oletuksena Ubuntusta edes löydy ja sen rivit
Koodia: [Valitse]
pcm.!default hdmi:NVidia
pcm:iec958 hdmi:NVidia

Eikö tuossa ole jotain vikaa jos oma aplay -l tuloste on seuraava
Koodia: [Valitse]
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC888 Digital [ALC888 Digital]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 3: NVIDIA HDMI [NVIDIA HDMI]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

Mitähän meikäläinen on nyt missannut?

83
http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=fr&tl=en&u=http://www.ps3-addict.fr/forum/creer-un-serveur-dns-pour-se-connecter-au-psn-t261.html

Eli haluan säilyttää PS3:n linux tuen, mutta en oikein ymmärrä mitä tuossa ylläolevassa linkissä tapahtuu käytännössä koneelle. Eli voisiko joku ystävällisesti vähän vääntää rautalangasta noita vaiheita ja kertoa vaikuttaa tuo miten muuten koneeni verkkokäyttäytymiseen. Ohjautuuko kaikki liikenne tuon oppaan DNS palvelun mukaan, vai onko kyseessä vain tuo Sonyn palvelimen update-list tiedoston replikointi pelkästään.

Ajattelin tuon eee:n pistää hoitaan homman, eli langattomalla yhteydellä tukiasemaan ja nettiyhteys sitä kautta. PS3:n sitten piuhalla eth0:aan ja aiheuttaako tämä jotain lisätoimenpiteitä?

Sitten tuon ohjeen seuraava kohta jäi vähän auki
Koodia: [Valitse]
$ORIGIN .
$TTL 3600       ; 1 hour
ps3.update.playstation.net      IN SOA  ns1.domain.local. ns2.domain.local. (
11         ; serial
900        ; refresh (15 minutes)
600        ; retry (10 minutes)
86400      ; expire (1 day)
3600       ; minimum (1 hour)
)
NS      ns1.domain.local.
NS      ns2.domain.local.
$ORIGIN ps3.update.playstation.net
*                       A       <ip_serveur>

Lainaus
where you replace <ip_serveur> by the IP of your server herberge online. In my case is 192.168.0.3 as I test locally
Koneeni saa DHCP:llä normaalisti IP:n ja toimiiko jos laitan tuonne vaikka 192.168.0.133 ja ohjaan PS3:n verkkoyhteydet tuohon osoitteeseen, vai pitääkö koneella olla kiinteät verkkoasetukset?

*muoks*
Kokeilin tuota ohjetta tuolla yllämainitulla 192.168.0.133 IP:llä ja DNS virheeseen jymähtää. Ilmeisesti tuo wlan --> eth juttu vaatii lisää jotain konffailua?

84
Ajattelin ihan mielenkiinnosta tehdä tällaisen ketjun. Mitä te suosittelette/käytätte?

Tavoitteena siis salata tiedostot Ubuntu One palvelussa ja esim. Dropbox palvelussa. Tuossa mielenkiinnosta kokeilin TrueCryptiä ja pätevän oloinen ohjelma. Hiukan vain askarruttaa, että mikä on järkevin käytäntö? Helpointahan on tehdä salattu tiedosto, mutta kyseisillä nettipalveluilla on aika turhauttavaa tehdä kiinteän kokoinen tiedosto, joka upitaan vähän väliä könttinä, eli kaistaa menee aika paljon hukkaan, eli ei kovinkaan järkevä ratkaisu. Silti olisi hyvä että salattuihin tiedostoihin pääsisi käyttöjärjestelmästä riippumatta kiinni ja Ubuntu One palvelussa siis olisi ainakin järkevin ilmeisesti tehdä salaus tiedostokohtaisesti, että esim. Windows koneiltakin pääsisi kirjautumaan Ubuntu One nettipalveluun ja ladattua sieltä kryptatut tiedostot erikseen kun järjestelmää ei voi ainakaan tietääkseni liittää mitenkään Windowsiin.

Samoin tuli myös mieleen Dropboxissa, että synkkautuisiko tuollainen kiinteä salattu tiedosto lainkaan muille koneille, vaikka sen sisältöä muuttaa, kun tiedostokoko ei kuitenkaan muutu? Ilmeisesti kuitenkin synkkautuu tiedoston aikaleiman mukaan? No jokatapauksessa tuo ei kuitenkaan ole kovinkaan järkevä ratkaisu.

Olisi myös ihan ok, että kaikkia tietoja ei edes kryptata näistä palveluista, vaan lähinnä mielessä esim. kansio tai tosiaan tiedostokohtainen kryptaus tiedoille, jotka sisältävät esim. tarkempia henkilötietoja tms.

Täältä löytyy varmasti käyttäjiä joilla on jo jonkinlaisia omia ratkaisuja pystyssä ja luulisi aiheen kiinnostavan muitakin. Foorumihaulla kun löytyy lähinnä juttua lähinnä koko kiintolevyn tai osion kryptauksesta. Aiheesta voisi myöhemmin tehdä vaikka wikiin jonkinlaisen pikkujutun jos hyviä keinoja löytyy?

Ai niin ja yksi tavoitteista olisi sekin, että nämä henk.kohtaiset tiedostot saisi fyysiseltä kotikoneeltakin turvaan turhan uteliailta vierailta, varkailta jne.
Omassa tapauksessa salattu tietomäärä olisi varmaankin aika pieni, kun lähinnä ajattelin hypoteettisesti tallennella pankkimaksutietoja, työtietoja yms. eli ei mitään ääni- tai videotiedostokokoluokan salausta.

85
Eli tuo HP:ni on lähes aina kiinni telkussa HDMI-kaapelilla, vaan miten ihmeessä noille saa laitettua siististi taustakuvan Gnomessa? Noissa on luonnollisesti eri resoluutiot ja oikeastaan pidän muutenkin enemmän tuosta "jatkuvasta" työpöydästä. Käytössä on tavallaan todella suuri virtuaalinen resoluutio ja jos otan ulkoasuksi taustakuvalle vaikkapa "venytä näyttöön" ominaisuuden, niin tuossahan käy niin, että taustakuva tavallaan halkeaa vähän epätasaisesti kumpaakin näyttöön, joka näyttää todella typerältä ja tuo koskee jokaista tapaa. Jos näyttö olisi kloonattu, niin silloin ongelmaa ei tietysti olisi tai jos toisen näytön pystyisi määritteleen oikeasti eri työtilaksi, niin ongelma varmaan hoituisi, vaan tuohan ei onnistu.

Huom. ratkaisun pitää siis myös kestää tuo "hotplug" mikä nyt toimii ihan kivasti, eli mikään xorg puukottelu ei tule todellakaan kyseeseen.

86
Kävipä tässä niin, että koneella oli yli 20Gt tyhjää tilaa hetki sitten. Siirtelin muutamia tiedostoja sain varoituksen, että kiintolevytila on tippunut alle 2Gt ja en niin ajatellutkaan tiedostojen kokoa ja poistelin siirretyt väliaikaiset tiedostot ja vapautettua tilaa tuli taas reilut 20Gt. Jätin koneen päälle pariksi tunniksi ja kun tulin takaisin sainpas taas saman varoituksen (ja nyt kiintolevytila oli _täysin_ lopussa ja mm. firefox kaatui), mutta en keksinyt ainakaan topilla, että mikä tuon olisi voinut aiheuttaa sen parametreista, mutta en kyllä osaa paljoa top komentoa edes käyttää. Epäilen, että tuon mahdollisesti aiheutti wine&voddler kokeilu, mikä oudosti on tullut päälle, vaikka olen käynnistänyt koneen jo kerran tuon kokeilun jälkeen. Tapoin tuon prosessin ja poistin koko voddlerin ubuntusta, se kun ei toimi muutenkaan.

Tuleeko teille mieleen mitään top tai ps -A tyyppistä komentoa tai monitorointiohjelmaa, jolla voisi tarkkailla miten ohjelmat on käyttäneet kiintolevytilaa?

Btw. koneella pitäisi olla mielestäni nytkin yli 20Gt tyhjää tilaa, mutta vapaana on nyt vain noin 600Mt, mutta esim. /tmp kansiossa ei näytä olevan kuin olikohan 100-500Mt sälää?

87
Tuohon Chromiumiin on tullut ehkä halutuin toiminto mitä olen odottanut, eli kirjainmerkkien synkronointi googletilin kautta ja se tuntuu toimivan kivasti eri koneiden välillä. Mutta koska käytän myös Firefoxia ja Chromiumista PPA versioita, eli jotain pikku bugia saattaa silloin tällöin löytyä, niin olisi kiva tietää löytyy Firefoxiin jotain plugaria, joka osaa käsitellä tuota googletilin synkronointia myös sillä?

Tähän asti olen käyttänyt Dropboxia ja html muotoista tallennusta kirjainmerkeille, mutta yli kolmea konetta käyttäessä tuo alkaa ärsyttämään ja silloin tällöin meinaa unohtua tallentaa dropboxiin muutokset. Siis Firefoxin synkronoinnit ei kiinnosta pätkääkään, tiedän että siihen käyttöön löytyisi valmiita plugareita, mutta Firefox & Chromium yhteensopiva ratkaisu kiinnostaisi.

88
Karmiciin 64bit yritin asentaa gwibberin ja "kirjekuoressa" se näkyy paneelissa, mutta itse ohjelma ei aukea ja jos yritän potkia sitä komentoriviltä, niin tulee erikoinen virheilmoitus

Koodia: [Valitse]
WARNING:root:desktopcouch is not available. .  falling back to gconf

** (gwibber:23993): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowState' as flags when in fact it is of type 'GEnum'

** (gwibber:23993): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowActions' as flags when in fact it is of type 'GEnum'

** (gwibber:23993): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowMoveResizeMask' as flags when in fact it is of type 'GEnum'
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/gwibber", line 57, in <module>
    client.Client()
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/gwibber/client.py", line 107, in __init__
    self.w = GwibberClient()
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/gwibber/client.py", line 190, in __init__
    self.setup_ui()
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/gwibber/client.py", line 262, in setup_ui
    self.input = gwui.Input(self)
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/gwibber/gwui.py", line 395, in __init__
    self.textview = InputTextView(client)
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/gwibber/gwui.py", line 455, in __init__
    self.spell = gtkspell.Spell(self, None)
glib.GError: enchant error for language: fi_FI.UTF-8

sudo apt-get install desktopcouch python-desktopcouch ja tulostaa desktopcouch on jo uusin versio. python-desktopcouch on jo uusin versio.

Toimiiko tuo ohjelma muillakaan?

*muoks*
ps -A:lla löytyy seuraava  3448 ? 00:00:00 gwibber-daemon

Demonit pyörii, mutta ei ole suotuisia?

89
Miksi ihmeessä Ubuntu ei tunnista logitechin hiiren vieritysnäppäintä, millä pitäisi saada portaaton scrollauspäälle. Tuohan on ihan oletusjuttu jopa Windowsissa, miksi ei siis Ubuntussakin ja miten tuo pistetään toimiin?

90
Eiköhän tämä aika perusjuttuihin kuulu, eli miten tarkistan esim. virtualboxin sunin repoista pakettilistauksen? Kiinnostaisi myös miten esim. apt-cache käskyllä voi hakea vaikkapa getdeb reposta ohjelmanimillä (siis ihan että repo on lisätty sources.list tiedostoon jo valmiiksi). Kokeilin lukea apt-get ja apt-cache man sivut, mutta en muka löytänyt kyseisiä komentoja.

91
Mielessä on pitkän aikaa pyörinyt jonkin ohjelmointikielen opettelu ja tuossa hiukan tutkiskellessa tuntui ainakin Qt:sta löytyvän kohtuullisesti juttua netistä ja luin Qt Whitepaperin & How to learn Qt ja pääsin käsitykseen, että tuossa yhdistyisi vissiin aika kivasti suositulta tuntuvan C++ ominaisuudet ja ilmeisesti tuo ilmainen Qt kehityspakettikin sisältää ihan samat GUI työkalut, joilla graafisten ohjelmien pohjien tekeminen on kait hiukan vastaavaa kuin vaikkapa Visual Basicillä, mitä joskus ammattikorkeassa tuli ihan hitusen näprättyä ATK-kurssin johdosta. Meniköhän tähän asti edes hehtaarilleen oikein?

Sitten ihan sellainen asia askarruttaa, että soveltuuko kaikki ohjelmointikielet "ulkoisten signaalien käsittelyyn". Tarkoitan siis, että haluan vaikkapa jostain gps-laitteesta paikkatiedon ohjelmaan tai jonkin logiikan tiedoista vaikkapa ihan "lamppu X on päällä" tapaisen tiedon ohjelmaan. Kyseessä on kait tarkemmin sitten kyseessä eri rajapinnat ja niiden yhteensopivuus?

Erityisesti itseäni kiinnostaa tuo jälkimmäinen ominaisuus ohjelmoinnissa. Mikään pelkkä tietokoneen avulla toimiva ohjelma, kuten peli ei niinkään kiinnosta, vaan esim. Megasquirt tyyppisemmät ratkaisut. Ei tietenkään mitään noin monimutkaista, mutta toimii hyvänä todella pitkälle vietynä esimerkkinä.

Käsittääkseni tuota Qt:ta voi nykyään käyttää mm. tuossa vitos symbianin päällä, eli voisin kokeilla jotain perusjuttuja tehdä vaikkapa tuolle puhelimelleni (Nokia 5800XM)? Tosin en kyllä tiedä onko sille sitten samat työkalut? Eikös KDE käytä juuri Qt ihan täysin?

Eli näihin ei kait täydellistä vastausta olekaan, mutta osaako kokeneemmat kertoa, että olenko kaatumassa omiin jalkoihin heti ensiaskelilla ja olen käsittänyt asiat ihan täysin väärin?

Niin juu ja tästä kait on hyvä aloittaa Qt?
http://www.freetechbooks.com/c-gui-programming-with-qt-3-t326.html

92
Kaverin läppäri oli temppuillut ja oireillut hiukan siihen tyyliin, että konetta alkaisi vaivaamaan kiintolevyvika, mutta on mahdollista että koneen emolevyssäkin olisi ehkä vikaa, kun se on päässyt joskus kastumaan kahvista tms. (tästä kuitenkin on jo aikaa ja kone toiminut pitkään sen jälkeen). Kokeilin koneen omaa biosista löytyvää testiä ja kone läpäisi sen, mutta en löytänyt itse linuxiin mitään oikein järkevää kiintolevyntestaustapaa. Ehkä lähinnä seuraava artikkeli olisi sopiva, mutta onko mitään muita testaus ehdotuksia ihan normaalille 2,5" kannettavan ata kiintolevylle?
http://www.cyberciti.biz/tips/linux-find-out-if-harddisk-failing.html

Koneessa on tällä hetkellä asennettuna 9.04 ja tiedän että Karmicissa on kiintolevyntestaukseen liittyviä apuohjelmia, mutta ainakin viimekokeilullani kyseinen apuohjelma vaikutti olevan täyttä kuraa ja antoi virheitä täysin ehjälle eee:n asemallekin virransäästönjälkeen ja launchpadissa näyttää olevan paljon vastaavia raportteja kyseisestä ohjelmasta, eli se ei ainakaan vielä ole valmis testailuun.

93
Projekti näemmä ei ole kuollut ja ensimmäisiä kokeiluja on laitettu jakoon. Kyseessä on siis uusi jakeluversio Lubuntu, jossa työpöytänä käytetään todella kevyttä LXDE työpöytää. Lubuntua yritetään siis tulevaisuudessa saada ihan viralliseksi jakeluversioksi.
http://www.h-online.com/open/Lubuntu-Ubuntu-with-LXDE--/news/114155

https://launchpad.net/~lubuntu-desktop
https://wiki.ubuntu.com/Lubuntu

Mukavaa lukea, että vanhalle raudalle yritetään saada tehtyä oikein virallista versiota.
http://blog.lxde.org/?p=208

94
Tuli mieleen aloittaa tällainen ketju niinkin arkipäiväisestä asiasta kuin salasanoista ja niiden hallinnasta. Itsellä on käsinkirjoitettuna ylhäällä kymmeniä käyttäjätunnuksia ja salasanoja useammalle paperiarkille. Pitkään olen miettinyt, että alkaisinko tallentamaan niitä sähköiseen muotoon. Ehkä parhaimmalta tähän mennessä tutkiessa vaikuttaa KeePass, lähinnä siksi että se löytyy useammalle alustalle eli Linux, Windows, Mac.

Mitäpä mieltä foorumin käyttäjät on kyseisistä ohjelmista ja onko noiden käytössä mitään erityisesti huomioon otettavaa. Ilmeisesti salasanat on aika hyvässä turvassa kunhan tietokannan salasanan vai asettaa hyväksi. Vastaavia ohjelmiahan on muistaakseni KDE:ssäkin jo oletuksena integroituna. Itse taidan olla kuitenkin vielä niin epäluuloinen tietoturvan suhteen, että tunnuksia joilla voi tehdä rahallista tuhoa, en mihinkään tietokantaan tallenna.

Onko muilla minkälaisia ratkaisuja, vai onko käyttäjät rohkeampia ja uskaltavat laittaa esim. Dropbox tilille vastaavia salattuja tietokantoja tai vaikka tikulla olevaa portable keepass ohjelmaa joka on aina mukana ja käytetään muidenkin koneilla tms.?

95
En oikein löytänyt yleistä keskustelua koskien Linuxia ja tietoturvallisuutta, vaan vanhoja virus/palomuuriketjuja, joista monet vielä kysymysmuotoisia ja kohdistettu johonkin jakeluversioon. Joten päätin pykätä pystyyn uuden yleisen ketjun koskien aihetta, kun satuin törmäämään Slashdotin pwnie awards juttuun, jossa Linux on suhteellisen kovassa käsittelyssä.
http://it.slashdot.org/story/09/07/31/2325257/Linux-Twitter-and-Red-Hat-Win-Big-At-Pwnie-Awards ja tarkemmin sivu http://pwnie-awards.org/2009/awards.html
missä pisti silmään erityisesti "Lamest Vendor Response: Linux"
Lainaus
The Linux kernel development team was nominated several times over for their ongoing lack of handling of bugs of "unknown impact" and generally assuming that all kernel memory corruption issues are only Denial-of-Service issues. Here's a hint: Just because you can only get a DoS from a bug, doesn't mean that skilled hackers can't get a root shell out of it.
Ja alkuperäisessä lainauksessa tuolla sivulla on linkit mm. can't get a root shell out of it kohdissa, joiden lukeminen oli aika mielenkiintoista.

Toki aukotonta järjestelmää ei ole olemassakaan, mutta mieleeni tuli, että alkaako Linux saamaan "kriittisen massan" kehittäjistä, joilla on ylimalkainen asenne bugeja kohtaan? Koodiahan tulee ihan hirvittävää kyytiä Linuxiin, mutta niin myös alkaa tuleen käyttäjiä joita kiinnostaa järjestelmän haavoittuvuudet. Seuraa väistämätön kysymys, että onko Linux enää ylipäätään lähellekään niin turvallinen, mitä käyttäjät luulevat. Kukaan ei varmasti kiellä, etteikö mm. tällä foorumilla pidetä yleisesti Windowsia erittäin haavoittuvaisena järjestelmänä ja Linuxia vastaavasti todella turvallisena vaihtoehtona. Äärimmäisyyksissä palomuurit ja virustorjunnat on Linuxissa _täysin_ turhia, kysymättä välttämättä käyttäjältä edes koneen käyttökohdetta. Lähes ainoana turvallisuusriskinä tunnutaan yleisesti pitävän ulkopuolisia jakelulähteitä, mikä tietysti onkin mahdollinen turvallisuusriski, mutta Ubuntun repoistakin alkaa löytymään vaan aikalailla monen näköistä ja monien mielestä varmasti ihan turhaa sälää.

Toisaalta voidaan avata myös launchpad ja alkaa tutkimaan bugiraportteja. On aika mielenkiintoista, että monet bugit on suljettu sillä verukkeella, että vika on korjattu vielä alpha/beta asteella olevassa julkaisussa. Ok, seuraava esimerkki ei liity mitenkään tietoturvaan, mutta tämä on tekemäni bugiraportti
https://bugs.launchpad.net/alarmclock/+bug/380442
Suljettu, mutta nytkään asennettaessa alarm-clock Jauntyyn, sen versio ei vielä ole 1.0

Tilanne siis "Fix released"? Kuinkahan paljon mahtaa olla potentiaalisia turvallisuus bugeja (jonkinlaisia muistivuotoja tms?), joille on käynyt samoin?

Onko tällä foorumilla lukijoita, jotka lukevat/tarkistavat jollain tasolla, jotain lähdekoodista mitä repoissa on? Avointa koodia kun kerran pidetään lähes automaattisesti todella turvallisena. Avointa koodia on pidetty mm. joissain podcasteissa ihan sen kummemmin perustelematta turvallisena. Kortilla tietysti aina kääntöpuoli, sitä ei kait kukaan erehdy kieltämäänkään? Kumpi kiinnostaa enemmän, tarkistella avointa koodia ja tehdä siihen parannuksia, vai tarkoitusperäisesti etsiä siitä haavoittuvuutta mitä voi hyödyntää omiin tarkoituksiin? Villi veikkaukseni, että jälkimmäiseen ryhmään löytyisi todella paljon anonyymejä käden nostajia.

Asia on alkanut askarruttamaan ainakin minua aina vain enemmän, mitä enemmän Linuxia on tullut käytettyä nyt parin vuoden aikana. Toivottavasti en saa mitään äärifanaattista väittelyä aikaiseksi, mutta olen aukaissut keskustelun.

Mitä mieltä Te olette?

96
Pieni skenaario. Teen "käynnistettävät ohjelmat" valikoon uuden käynnistyskomennon esim. twitux ohjelmalle. Ohjelma luonnollisesti käynnistyy nyt uudelleenkäynnistyksissä, vaan muutamissa ohjelmissa kuten tuo mainittu twitux on ikävä pikku ongelma. Jos asetan tuon ohjelman käynnistymään noin, sehän latautuu ennen kuin wlan yhteyteni on muodostunut. Tästä seuraa pieni, mutta kovin ärsyttävä piirre, eli joudun avaan twituxin, yhdistään sen omista valikoista verkkoon uudelleen ja näin päivitykset alkaa taas toimimaan esim. tunnin välein.

Tiedän että periaatteessa ja käytännössäkin on ihan varmasti mahdollista tehdä jonkinlainen skripti, missä käynnistettäisiin vaikka kaikki halutut ohjelmat tietyllä viiveellä, vaan kysymys seuraa, että onko mahdollista käynnistää sama mikä ohjelma putkittamalla jonkinlaisella sleep käskyllä ilman tuollaisen skriptin tekemistä ja jos se ei ole mahdollista (mitä epäilen suuresti), niin voisiko joku ystävällisesti opastaa kyseisen skriptin tekemistä?

Olisi muuten erittäin nyyppäystävällinen lisäys Gnomeen ja KDE:hen kumpaankin jos tämä ominaisuus lisättäisiin suoraan tuohon GUI-kikkareeseen mihin pystyy lisäillä muutenkin näitä omia lisäyksiä, eikö totta?

Vielä hypoteettinen kysymys, mikä ei ole niinkään oleellinen, mutta tuli mieleen. Jos päätyisin tekemään tuollaisen skriptin, niin senhän voisi periaatteessa toteuttaa myös jonkinlaisella if nm-applet tyylisellä ratkaisulla, mutta eikös siinä piile taas riski, että saan aikaan jonkinlaisen endless luupin jos kone ei yhdistä verkoon? Tiedän mietin liikaakin etukäteen, kun en ole edes skriptaukseen vielä perehtynyt lainkaan :)

*edit*

Todella yksinkertainen komento esim.
Koodia: [Valitse]
sleep 60s; twituxtoimii ainakin päätteessä, vaan ei jostain kumman syystä toimi tuolla tuolla "Käynnistettävät ohjelmat". Miksi ei?

97
Onko kukaan vielä keksinyt, mikä aiheuttaa Ubuntun äänilaiteasetuksissa seuraavan virheilmoituksen lokiin sammuttaessa virtuaalikoneita (joka siis ei onnistu, vaan virtuaalikone jämähtää)

Koodia: [Valitse]
01:50:38.666 ************** End of Guest state at power off ***************
01:50:38.666 Changing the VM state from 'RUNNING' to 'OFF'.
01:50:38.681 Console::powerDown(): A request to power off the VM has been issued (mMachineState=8, InUninit=0)
01:50:38.938 SharedFolders host service: disconnected, u32ClientID = 7
01:50:39.174 Changing the VM state from 'OFF' to 'DESTROYING'.
01:50:42.490 Pulse: Failed ctrl cmd=2 to stream: Yhteys katkennut
01:50:42.490 ************************* Statistics *************************
01:50:42.490 /Devices/ATA0/Unit0/AtapiDMA            0 times
01:50:42.490 /Devices/ATA0/Unit0/AtapiPIO            0 times
01:50:42.490 /Devices/ATA0/Unit0/DMA            310868 times
01:50:42.490 /Devices/ATA0/Unit0/PIO             26817 times
01:50:42.490 /Devices/ATA0/Unit0/ReadBytes    3805297152 bytes
01:50:42.490 /Devices/ATA0/Unit0/WrittenBytes 4313028096 bytes
01:50:42.490 /Devices/ATA0/Unit1/AtapiDMA            0 times
01:50:42.490 /Devices/ATA0/Unit1/AtapiPIO            0 times
01:50:42.490 /Devices/ATA0/Unit1/DMA                 0 times
01:50:42.490 /Devices/ATA0/Unit1/PIO                 0 times
01:50:42.490 /Devices/ATA0/Unit1/ReadBytes           0 bytes
01:50:42.490 /Devices/ATA0/Unit1/WrittenBytes        0 bytes
01:50:42.490 /Devices/ATA1/Unit0/AtapiDMA          106 times
01:50:42.490 /Devices/ATA1/Unit0/AtapiPIO         6727 times
01:50:42.490 /Devices/ATA1/Unit0/DMA                 0 times
01:50:42.490 /Devices/ATA1/Unit0/PIO                 0 times
01:50:42.490 /Devices/ATA1/Unit0/ReadBytes      137216 bytes
01:50:42.491 /Devices/ATA1/Unit0/WrittenBytes        0 bytes
01:50:42.491 /Devices/ATA1/Unit1/AtapiDMA            0 times
01:50:42.491 /Devices/ATA1/Unit1/AtapiPIO            0 times
01:50:42.491 /Devices/ATA1/Unit1/DMA                 0 times
01:50:42.491 /Devices/ATA1/Unit1/PIO                 0 times
01:50:42.491 /Devices/ATA1/Unit1/ReadBytes           0 bytes
01:50:42.491 /Devices/ATA1/Unit1/WrittenBytes        0 bytes
01:50:42.491 /Devices/PCNet0/ReceiveBytes     319170440 bytes
01:50:42.491 /Devices/PCNet0/TransmitBytes    13281183 bytes
01:50:42.491 /GVMM/EMTs                              1 calls
01:50:42.491 /GVMM/Sum/HaltBlocking             925930 calls
01:50:42.491 /GVMM/Sum/HaltCalls               6429511 calls
01:50:42.491 /GVMM/Sum/HaltNotBlocking         5503581 calls
01:50:42.491 /GVMM/Sum/HaltTimeouts             472210 calls
01:50:42.491 /GVMM/Sum/HaltWakeUps                   0 calls
01:50:42.491 /GVMM/Sum/PokeCalls                 21192 calls
01:50:42.491 /GVMM/Sum/PokeNotBusy                5934 calls
01:50:42.491 /GVMM/Sum/PollCalls                  2271 calls
01:50:42.491 /GVMM/Sum/PollHalts                     0 calls
01:50:42.491 /GVMM/Sum/PollWakeUps                   0 calls
01:50:42.491 /GVMM/Sum/WakeUpCalls              864239 calls
01:50:42.491 /GVMM/Sum/WakeUpNotHalted          649597 calls
01:50:42.491 /GVMM/Sum/WakeUpWakeUps                 0 calls
01:50:42.491 /GVMM/VM/HaltBlocking              925930 calls
01:50:42.491 /GVMM/VM/HaltCalls                6429511 calls
01:50:42.491 /GVMM/VM/HaltNotBlocking          5503581 calls
01:50:42.491 /GVMM/VM/HaltTimeouts              472210 calls
01:50:42.491 /GVMM/VM/HaltWakeUps                    0 calls
01:50:42.491 /GVMM/VM/PokeCalls                  21192 calls
01:50:42.491 /GVMM/VM/PokeNotBusy                 5934 calls
01:50:42.491 /GVMM/VM/PollCalls                   2271 calls
01:50:42.491 /GVMM/VM/PollHalts                      0 calls
01:50:42.491 /GVMM/VM/PollWakeUps                    0 calls
01:50:42.491 /GVMM/VM/WakeUpCalls               864239 calls
01:50:42.491 /GVMM/VM/WakeUpNotHalted           649597 calls
01:50:42.491 /GVMM/VM/WakeUpWakeUps                  0 calls
01:50:42.491 /GVMM/VMs                               1 calls
01:50:42.491 /MM/HyperHeap/cbFree              1068144 bytes
01:50:42.491 /MM/HyperHeap/cbHeap              1310464 bytes
01:50:42.491 /PDM/CritSects/ATA0/ContentionR3        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/ATA0/ContentionRZLock      122 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/ATA0/ContentionRZUnlock        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/ATA1/ContentionR3        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/ATA1/ContentionRZLock        4 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/ATA1/ContentionRZUnlock        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/EM-REM/ContentionR3        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/EM-REM/ContentionRZLock        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/EM-REM/ContentionRZUnlock        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/IOM EMT Lock/ContentionR3        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/IOM EMT Lock/ContentionRZLock        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/IOM EMT Lock/ContentionRZUnlock        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/MM-HYPER/ContentionR3        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/MM-HYPER/ContentionRZLock        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/MM-HYPER/ContentionRZUnlock        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/PCNet#0/ContentionR3        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/PCNet#0/ContentionRZLock      250 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/PCNet#0/ContentionRZUnlock        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/PDM/ContentionR3         0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/PDM/ContentionRZLock     2027 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/PDM/ContentionRZUnlock        0 times
01:50:42.491 /PDM/CritSects/PGM/ContentionR3         0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/PGM/ContentionRZLock    29043 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/PGM/ContentionRZUnlock        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/REM-Register/ContentionR3        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/REM-Register/ContentionRZLock        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/REM-Register/ContentionRZUnlock        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/TM Timer Lock/ContentionR3        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/TM Timer Lock/ContentionRZLock        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/TM Timer Lock/ContentionRZUnlock        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/TM VirtualSync Lock/ContentionR3        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/TM VirtualSync Lock/ContentionRZLock        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/TM VirtualSync Lock/ContentionRZUnlock        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/VGA/ContentionR3         0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/VGA/ContentionRZLock        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/VGA/ContentionRZUnlock        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/VMMDev/ContentionR3        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/VMMDev/ContentionRZLock        0 times
01:50:42.492 /PDM/CritSects/VMMDev/ContentionRZUnlock        0 times
01:50:42.492 /PGM/CPU0/cGuestModeChanges          2176 times
01:50:42.492 /PGM/ChunkR3Map/c                     513 times
01:50:42.492 /PGM/ChunkR3Map/cMax             4294967295 times
01:50:42.492 /PGM/Page/cAllPages                140495 times
01:50:42.492 /PGM/Page/cHandyPages                  81 times
01:50:42.492 /PGM/Page/cPrivatePages            140401 times
01:50:42.492 /PGM/Page/cSharedPages                  0 times
01:50:42.492 /PGM/Page/cZeroPages                   94 times
01:50:42.492 /PGM/cRelocations                       0 times
01:50:42.492 /PROF/CPU0/EM/ForcedActions       1729597 times
01:50:42.492 /PROF/CPU0/EM/Halted               433516 times
01:50:42.492 /PROF/CPU0/EM/RAWTotal                  0 times
01:50:42.492 /PROF/CPU0/EM/REMTotal                  0 times
01:50:42.492 /PROF/CPU0/EM/Total              12583465239133 ticks/call (12583465239133 ticks,       1 times, max 12583465239133, min 12583465239133)
01:50:42.492 /PROF/VM/CPU0/Halt/Block           794436 ticks/call (5107837514905 ticks, 6429510 times, max 18446744073575568033, min    4764)
01:50:42.492 /PROF/VM/CPU0/Halt/Timers           11771 ticks/call ( 93195693215 ticks, 7916751 times, max 18446744073556769007, min    4442)
01:50:42.492 /PROF/VM/CPU0/Halt/Yield            18351 ticks/call (    41676823 ticks,    2271 times, max    935730, min    5533)
01:50:42.492 /REM/TbFlushCount                       0 times
01:50:42.492 /REM/TbPhysInvldCount              147522 times
01:50:42.492 /REM/TlbFlushCount                1003064 times
01:50:42.492 /TM/R0/1nsSteps                     21906 times
01:50:42.492 /TM/R3/1nsSteps                   2146228 times
01:50:42.492 /TM/TSC/offCPU0                         0 ticks
01:50:42.492 /TM/VirtualSync/CurrentOffset     1905005 ns
01:50:42.492 /VUSB/0/cUrbsInPool                     0 count
01:50:42.492 /VUSB/1/cUrbsInPool                     0 count
01:50:42.492 ********************* End of statistics **********************
01:50:42.501 Pulse: Failed ctrl cmd=2 to stream: Yhteys katkennut
01:50:44.462 ERROR [COM]: aRC=E_ACCESSDENIED (0x80070005) aIID={fd443ec1-0006-4f5b-9282-d72760a66916} aComponent={Mouse} aText={The console is not powered up} aWarning=false, preserve=false
01:50:44.597 ERROR [COM]: aRC=E_ACCESSDENIED (0x80070005) aIID={fd443ec1-0006-4f5b-9282-d72760a66916} aComponent={Mouse} aText={The console is not powered up} aWarning=false, preserve=false
01:50:44.605 ERROR [COM]: aRC=E_ACCESSDENIED (0x80070005) aIID={fd443ec1-0006-4f5b-9282-d72760a66916} aComponent={Mouse} aText={The console is not powered up} aWarning=false, preserve=false
01:50:44.610 ERROR [COM]: aRC=E_ACCESSDENIED (0x80070005) aIID={fd443ec1-0006-4f5b-9282-d72760a66916} aComponent={Mouse} aText={The console is not powered up} aWarning=false, preserve=false
01:50:44.614 ERROR [COM]: aRC=E_ACCESSDENIED (0x80070005) aIID={fd443ec1-0006-4f5b-9282-d72760a66916} aComponent={Mouse} aText={The console is not powered up} aWarning=false, preserve=false
01:50:44.615 ERROR [COM]: aRC=E_ACCESSDENIED (0x80070005) aIID={fd443ec1-0006-4f5b-9282-d72760a66916} aComponent={Mouse} aText={The console is not powered up} aWarning=false, preserve=false
01:50:44.618 ERROR [COM]: aRC=E_ACCESSDENIED (0x80070005) aIID={fd443ec1-0006-4f5b-9282-d72760a66916} aComponent={Mouse} aText={The console is not powered up} aWarning=false, preserve=false
01:50:44.620 ERROR [COM]: aRC=E_ACCESSDENIED (0x80070005) aIID={fd443ec1-0006-4f5b-9282-d72760a66916} aComponent={Mouse} aText={The console is not powered up} aWarning=false, preserve=false

Tuo error on loputon ja tähän on ilmeisesti törmänneet muutkin Ubuntun käyttäjät, mutta onko kukaan keksinyt ratkaisua tähän ongelmaan?

Virtualboxin versio: Virtualbox 3.0.2 r49928

*edit*
Siis ongelma käsittääkseni koskee pulseaudiota
Koodia: [Valitse]
01:50:42.490 Pulse: Failed ctrl cmd=2 to stream: Yhteys katkennut
*edit2*
dmesg näyttää seuraavaa. Nämä Ubuntun ääniongelmat vain tuntuu jatkuvan versiosta versioon. Aina jotain pientä tuntuu löytyvän..  :(
Koodia: [Valitse]
[32635.559878] pulseaudio[14577]: segfault at b2f8eb70 ip b2f8eb70 sp bfd2e55c error 4 in pulse-shm-4003491154[b2fa5000+4001000]
[37431.376858] process `skype.real' is using obsolete setsockopt SO_BSDCOMPAT
[38320.659453] pulseaudio[22523]: segfault at b3131b70 ip b3131b70 sp bfad021c error 4 in pulse-shm-1885675772[b3148000+4001000]

98
Nyt on jotain aika hämärää Ubuntu asennuksessani. Olen jo jonkin aikaa huomannut, että kirjautumisikkunan teema on saattanut vaihdella kolmen eri vaihtoehdon välillä ja se on todella harvoin se tuo human face teema, minkä olen asettanut. En ole sen kummemmin välittänyt tästä pikku kummajaisesta, mutta mahtaako tuo liittyä siihen, että nyt myös käyttäjäni asetustiedostoissa taitaa olla jotain hämärää. Suurin osa ohjelmista kuten skype, origami yms. latautuvat ihan normaalisti, mutta nyt esim. tomboy on alkanut heittään sen valikon auki käynnistyksessä, vaikka se ei ole koskaan edes auki kun suljen/uudelleenkäynnistän koneen. Tarkoitan että tämä ei siis johdu istunnontallennus asetuksesta käsittääkseni?

Vielä omituisempana pidän sitä, että nyt myös firefoxin avatessa tuo perus linkkipalkki saattaa olla kadoksissa tai se tavallaan on tuossa hiukan normaalia pienenpänä, mutta edes perus rss syötteitä tai useimmiten avattujen linkkiä ei näy siinä. Samoin myös kattava adblock plus estolistani on alkanut temppuileen ja tuon aiemmin ilmetessä on siis myös mainokset lävähtäneet ruudulle. Nyt viimeksi kun nämä oireilut alkoi, niin ulos- ja takaisin käyttäjäkirjautuminen ei vaikuttanut mitenkään ongelmaan, mutta uudelleenkäynnistyksen jälkeen linkit taas löytyi, vaan adblock listaus näyttää nyt olevan täysin tyhjä?  :o

En ole vielä kyllä tällaisiin ongelmiin törmäillyt. Koetin tuossa katsella dmesg | tail käskyllä, mutta sekään ei paljasta mitään tiedostojärjestelmä virheitä, I/O erroreita tms. eli onko vain jossain (gtk?) asetustiedostossa jotain todella outoa? Mistähän tuo adblock-plus estolistaus muuten pitäisi löytyä jos sen jostain saisi noukittua vielä talteen jos siirryn rujosti jo Jauntyyn, sen live lätty kun ainakin lupaili parempaa kuin aiemmat versiot.

99
Eli kokeilin tuossa asentaa ps3:n tuoreeseen Jaunty asennukseen spu-medialib pakettia dpkg -i käskyn kera, vaan homma tyssää nyt Jauntyssä siihen, että asennukseen tarvittaisiin libspe2 paketti. Tällaista ei vain saa asennettua, vaan käsittääkseni tuon on korjannut libspe2-2 niminen paketti joka löytyy asennuksestani.

Eli olenko ihan hakoteillä ja jos en, niin voinko jotenkin muuttaa tuon spu-medialib paketin haluamaa riippuvuuskohdetta tuoksi libspe2-2 paketiksi? Voinko tutkia tätä jotenkin tarkemmin mistä tämä johtuu? Olen asentanut tuon paketin Hardyllä ja muistaakseni Ibexilläkin taisi onnistua ihan näppärästi.

Kas tässä pätkä terminaalista, niin näette paremmin mitä olen yrittänyt
Koodia: [Valitse]
xbmc@psbuntu:~$ sudo dpkg -i spu-medialib_0.1git20071126-1_powerpc.deb
Selecting previously deselected package spu-medialib.
(Reading database ... 157987 files and directories currently installed.)
Unpacking spu-medialib (from spu-medialib_0.1git20071126-1_powerpc.deb) ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of spu-medialib:
 spu-medialib depends on libspe2; however:
  Package libspe2 is not installed.
dpkg: error processing spu-medialib (--install):
 dependency problems - leaving unconfigured
Errors were encountered while processing:
 spu-medialib
xbmc@psbuntu:~$ sudo apt-get install libspe2
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
Pakettia libspe2 ei ole saatavilla, mutta toinen paketti viittaa siihen.
Tämä voi tarkoittaa paketin puuttuvan, olevan vanhentunut tai
saatavilla vain jostain muusta lähteestä
E: Paketilla libspe2 ei ole asennettavaa valintaa
xbmc@psbuntu:~$ sudo apt-get install libspe2
libspe2      libspe2-2    libspe2-dev  libspe2-doc 
xbmc@psbuntu:~$ sudo apt-get install libspe2-2
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
libspe2-2 on jo uusin versio.
Saatat haluta suorittaa "apt-get -f install" korjaamaan nämä:
Näillä paketeilla on tyydyttämättömiä riippuvuuksia:
  spu-medialib: Riippuvuudet: libspe2 mutta ei ole asennuskelpoinen
E: Kaikkia riippuvuuksia ei ole tyydytetty. Kokeile "apt-get -f install" ilmanpaketteja (tai ratkaise itse).
xbmc@psbuntu:~$ sudo apt-get -f install
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
Korjataan riippuvuuksia... Valmis
Seuraavat paketit POISTETAAN:
  spu-medialib
0 päivitetty, 0 uutta asennusta, 1 poistettavaa ja 1 päivittämätöntä.
1 ei asennettu kokonaan tai poistettiin.
Toiminnon jälkeen vapautuu 745k t levytilaa.
Haluatko jatkaa [K/e]?
(Reading database ... 158011 files and directories currently installed.)
Removing spu-medialib ...
dpkg - warning: while removing spu-medialib, directory `/usr/local' not empty so not removed.

-------------------------------------

$xbmc@psbuntu:~$ apt-cache show libspe2
Package: libspe2
Status: deinstall ok config-files
Priority: extra
Section: libs
Installed-Size: 144
Maintainer: Matthias Klose <doko@ubuntu.com>
Architecture: powerpc
Version: 2.2.0-0ubuntu5
Config-Version: 2.2.0-0ubuntu5
Depends: initscripts (>= 2.86.ds1-14.1ubuntu18.1), libc6 (>= 2.7-1), libgcc1 (>= 1:4.1.1)
Description: SPE Runtime Management Library
 SPE Runtime Management Library for the Cell Broadband Engine Architecture.

xbmc@psbuntu:~$ apt-cache show libspe2-2
Package: libspe2-2
Priority: extra
Section: libs
Installed-Size: 144
Maintainer: Ubuntu Core Developers <ubuntu-devel-discuss@lists.ubuntu.com>
Original-Maintainer: Arthur Loiret <arthur.loiret@gmail.com>
Architecture: powerpc
Source: libspe2                 <------------ ELI SIELLÄ TUO LIBSPE2 ON NYT MAINITTUNA
Version: 2.2.80-95-3.1ubuntu1
Depends: libc6 (>= 2.7), libgcc1 (>= 1:4.1.1)
Filename: pool/main/libs/libspe2/libspe2-2_2.2.80-95-3.1ubuntu1_powerpc.deb
Size: 35460
MD5sum: d76c68980db6be0c0ea22548a7b4f6c0
SHA1: a170064e1fff0f48c2f13c9fec22b2b41c9e610c
SHA256: 945c114c85437d903d430c7ba4c036e5254040b191366319e44a42b37ce619a7
Description: SPE Runtime Management Library
 SPE Runtime Management Library for the Cell Broadband Engine Architecture.
Homepage: http://sourceforge.net/projects/libspe
Bugs: mailto:ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Origin: Ubuntu


100
Eli viisaat linux gurut. Ajattelin asentaa buntun 2Gt ssd asemalle, vaan sen tilahan luonnollisesti loppuu hyvin nopeasti kesken. Koneessa kun on kiinni 16Gt SDHC kortti niin voinko tehdä mitenkään niin, että asentaisin ensin karsitun järjestelmän esim. hitusen vielä karsitun Xubuntun tuolle nopeammalla SSD asemalle ja liittää tuon 16Gt tilan LVM tilana siihen? Käsittääkseni tämä ei ole mikään ongelma, mutta saanko onko tuolla tavoin mitenkään mahdollista priorisoida asennettuja järjestelmätiedostoja tuolle nopeammalle asemalle, vai menetänkö saadun hyödyn todella nopeasti kun järjestelmätiedostot alkaa ajelehtimaan noiden muistien välillä kun tila kuitenkin pakostakin "loppuu kesken" todella nopeasti?

Saan mahdutettua kyllä Ubuntun tuolle 2Gt asemalle ei siinä mitään ja /home on yleensä ollut liitettynä SDHC:lla, vaan aina jossain vaiheessa törmään johonkin kriittiseen puutteeseen esim. Windowsin puuttumiseen kun käytän paria erikosempaa ohjelmaa joille ei vain ole korviketta linuxilla ja tuuppaan törmään akuuttiin SSD aseman tilan loppumiseen.

Vai joudunko luovuttamaan ja käyttämään XP:tä tuossa, vaikka kovin paljon mieluummin linuxia tuossa käyttelisin? Ikävä kyllä tämän ongelman ratkaisu XP:ssä ja sen tiedostorakenteella/ohjelmien asennustavalla on lähes lapsellisen helppo ratkaista. Linuxista ja tämän ratkaisusta LVM:n avulla en löydä kuin ihan perustietoa, joista ei saa käsitystä olenko edes oikeilla raiteilla tai sitten vastaavasti niin teknistä tietoa, että niistä ei saa yhtään mitään käsitystä. LVM ja device priority tyyppisillä hakusanoilla en ainakaan vielä ole löytänyt mitään ratkaisevaa...

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8