Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - qwertyy

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8
121
Jouduin tuossa korjaamaan kaverin koneen WinXP asennusta ja kaveri sitten heitti, että pärjäisikö hän linuxilla ns. "peruskäytössä" (tietokoneista erittäin vähän perillä oleva kaveri) kun hän tiesi, että itse olen nyt hetken näitä käyttänyt. Yritin kertoa kaverille edut/haitat ja mihin ongelmiin hän luultavasti törmää, mutta kaverista tuntui edut paljon suuremmilta ja päädyttiin että laitetaan Ubuntu rinnalle, ei ainakaan haittaa ja pääsee makseleen laskuja yms. jos/kun windows taas hajoaa. Tuuppasin livelevyllä työpöydälle ja pikaisella vilkaisulla kaikki näytti toimivan ja tunnistuvan ihan ok. Menin Windowsiin, tein eheytin levyn ja asennus päälle. Ajattelin, että Ubuntun oma asennuksenaikana tehtävä osiointi ohjelma hoitaa homman. Laitoin n.40Gt Ubuntulle ja hetken raksutuksen jälkeen kone antoi virheen tiedostojärjestelmän koon muuttamisesta. Käynnistin koneen vielä uudelleen livecd:lle, Gparted auki, valitsin tiedostojärjestelmän tarkistuksen ja tein halutut muutokset käsin ja yritin jatkaa, mutta taas hetken päästä sama tiedostojärjestelmä ongelma?? Windows päälle ja sen omilla työkaluilla kiintolevyntarkistus, asensin Partition Magic ohjleman ja ajattelin, että nyt ainakin onnistuu, vaan ei vieläkään taas tiedostojärjestelmä ongelmaan kaatui myös se?

Kone mihin yritin Ubuntua asentaa on Pomin kone joka on ilmeisesti n.3-5 vuotta vanha ja varmaan aika ensimmäisiä SATA liitännällä olevia koneita. Lankku oli muistaakseni nimeltään VIA KT800(V?) tuosta V:stä en ole ihan varma. Sain kursittua kaverin OEM asennetun WinXP:n onneksi taas kuntoon ja linux jätettiin sitten asentamatta, mutta jäi ihan hillittömästi vaivaamaan mikä ihme tuollaisen voi aiheuttaa?

En tiedä onko aiheellista, mutta sanoin kaverille, että ottaa talteen muksun kuvat yms. muut tällaiset kiintolevyltä. Voisiko tuo kiintolevy olla mahdollisesti rikkoutumassa jotenkin?

122
En pysty enää olemaan hiljaa tästä aiheesta. Minua on alkanut rassaamaan ihan hillittömästi muutamien fooruminkäyttäjien sigussa olevat kuvat. En tarkoita esim. publicons ikoneita, ne ovat niin pieniä, mutta räikeimmät esimerkit peittävät eee:llä foorumia selatessa 50% näytöstä ja se pistää kyrsiin jo paljon.

123
Ajattelin vielä kerran kokeilla Ubuntua Eee:llä ennen kuin luovutan. Jokaisessa ohjeessa mitä löydän käsketään lataamaan uusin kernel jne jne, mutta kait nykyiseen ajantasalla olevaan kernel tiedostoon pitäisi pystyä ymppäämään CONFIG_USB_PERSIST tuki jollain helpolla konstilla.

http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/usb/persist.txt

Ja kyllä huomasin tuon tekstin
echo 1 >/sys/bus/usb/devices/.../power/persist
komennon, mutta kansiovaihtoehtoja on tarjolla 12kpl ja rinnalla on toinen käyttöjärjestelmä, niin ei todellakaan huvita lähteä kokeilemaan oikeaa vaihtoehtoa.

Viitsisikö joku vääntää rautalangasta?

124
Eli tuli kokeiltua taas uutta Cell kerneliä PS3:lla ja
Koodia: [Valitse]
sudo update-initramfs -k 2.6.25.4 -u komennon jälkeen tulee
Lainaus
find:// /lib/firmware/2.6.25.4: No such file or directory
Olenko käsittänyt oikein, että tässä kansiossa on yleensä rajoitetut ajurit? Tuo Cell kernel paketti (Geoff Levand) on kuitenkin räätälöity PS3:lle, eli erillisiin firmware tiedostoihin ei käsittääkseni ole tarvetta?

Täältä siis noukittu
http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/people/geoff/cell/

125
Yleistä keskustelua / VHS:t DVD:lle itse, kokemuksia?
« : 17.05.08 - klo:12.42 »
Tuossa juuri tuli soitto ja kysely, että saisinko siirrettyä otsikonmukaisesti digitaaliseksi vanhat VHS:t. Itseltä ei löydy näytönohjainta missä olisi video sisääntulo, eikä USB liitäntäisiä digitointimokkuloita. Tuli siis mieleen kysäistä onko tämän foorumin käyttäjillä kokemusta edullisista laitteista? Ei haittaa yhtään, vaikka ohjelmistoja ei linuxille löytyisikään. Tuon homman suittaa tehdä windowsissakin.

Onko kokemuksia esim. tällaisesta murikasta?
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=20264

Tuossakin luultavasti pitäisi hankkia Scart --> Komposiitti sovitin (itsellä ei ole ollut vuosiin VHS nauhuria). 

126
Eli olen värkännyt scriptiä mikä hakee netistä ps3:lle sopivat tiedostot ja päivittää kernelin. Skripti on muuten valmis, mutta kboot.conf tiedoston muokkaaminen vaatii vielä pientä hiontaa, eli tiedoston sisältö on alunperin kutakuinkin tämän näköinen
Koodia: [Valitse]
default=linux
timeout=30
linux='/boot/vmlinux initrd=/boot/initrd.img root=UUID=48124dc5-2c8f-43d0-a210-0b6549ffde56 quiet splash'
old='/boot/vmlinux initrd=/boot/initrd.img root=UUID=48124dc5-2c8f-43d0-a210-0b6549ffde56 quiet splash'

tarkoitus on muuttaa linux rivin sisältöä niin, että vmlinux ja initrd saavat versionumeroinnin perään ja sen olen tehnyt seuraavilla komennoilla
Koodia: [Valitse]
sudo sed -i 's/vmlinux/vmlinux-2.6.24/' /etc/kboot.conf
sudo sed -i 's/initrd.img/initrd.img-2.6.24/' /etc/kboot.conf
Tämä skripti on siis tulossa tuonne psubuntun tutoriaaleihin mitä olen työstänyt ja nyt kuulin, että tuosta linux rivin perästä pitää saada pois quiet ja splash parametrit. Itse olen poistanut nuo käsin, mutta nyt pitäisi siis keksiä jatkoa tuolle skriptille. Ei myöskään olisi pahitteeksi jos nuo käyttämäni komennot saisi muokattua sellaisiksi, että ne muuttaisivat vain linux rivin sisältöä ja old rivi saisi tietysti mieluiten pysyä koskemattomana.

Kätevän oloinen tuo sed komento kunhan oppisi käyttämään sitä kunnolla.

*edit*
Siis googlella toki löytyy paljon juttua, mutta jos joku osaisi vääntää rautalangasta minulle miten homma toimii.

127
Ajattelin testailla vielä Xubuntua ja törmäsin otsikon ongelmaan. Asetukset on tehty seuraavan linkin ensimmäisen viestin mukaan, eli

Since Thunar doesn't have native network Browsing, here is a good way to accomplish it:

1) In XFCE's Applications -> System -> Shared Folders. (This should trigger a Samba install if you don't already have a share, and it should allow you to define the proper workgroup)

2) Install fusesmb in Synaptic (from Universe repository)

3) Edit /etc/modules and add the word 'fuse' to the modules list to be loaded (without quotes), and save the file.

4) Reboot, so the fuse module loads, and the proper workgroup is read for samba.

5) In XFCE Applications -> System -> Users and Groups... Properties of your username... User Priveleges Tab... check "Allow use of fuse file systems..."

6) Create a directory that you are going to mount your network browse to... I used /media/network. Change permissions to read / write for group and others (777).

*** 6.5) In a terminal, type: sudo chown <username>:fuse /media/network
(Where <username> is your user account logon name)

*** 6.6) Double check that the permission to use fuse took. Applications -> System -> Users and Groups... Manage Groups... find fuse and choose properties. Make sure your user name account is in that group and check-marked.

*** 6.7) Reboot the system and triple check with step 6.6

7) In XFCE Applications -> Settings -> Autostarted Applications... Add an application... name and describe as you wish... for command line, put: fusesmb /media/network (Or whatever mountoint you created).

Open Thunar, and navigate to the parent folder of your mountpoint... then drag the 'mounpoint folder' to the places (shortcut) pane of thunar.

9) Logout and log back in (So the user privilege and fusesmb autostart will take affect)

*** Added steps to help prevent some access denied issues some people have been experiencing with fusesmb.

My original thread on this topic is here: http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=300310

I hope this helps my fellow Xubuntu users... and I also hope that the Xubuntu team somehow enables something similar by default, or at least as an install option.
Toimii aina hetken ihan ok, mutta jos kuuntelen hetken esim. musiikkia smb jaoista, niin yhteys katkeaa ja mennessä kansioon tulee "failed to open directory ... Connection timed out"

Välillä tuntuu, että komento fusesmb.cache saattaa auttaa ja kansioon pääsee uudelleen, mutta erittäin harvoin.

Seuraava pisti silmään. Yleensä kun yhteys toimii ja menen /mnt kansioon ja kirjoitan ls -al tulee ilmeisesti käyttäjä sarakkeeseen fuse, mutta yhteyden katkettua käyttäjäksi ilmestyy koneen käyttäjän nimi. Mielestäni myös aika erikoista, että voin avata /mnt/kotiverkkoni_nimi/kone_missä_tiedostot_on kansion ja esim. ls listaa kaikki jaetut kansiot vieläkin ja voin vielä edetä esim. Digitv kansioon, mutta sitten esim. ls tervehtii
ls: .: Connection timed out

Miten ihmeessä tämä on mahdollista ja fusesmb.cache komento ei siis vaikuta tähän käyttäytymiseen mitenkään. Eikö sen kuitenkin pitäisi jos verkkoasetuksista osa jää koneen muistiin tms?

Niin ja aina rebootin jälkeen nämä kansiot toimivat hetken ihan normaalisti ja nopeasti.

128
Tuli erikoisen oloinen ongelma vastaan. Xubuntun perusasennuksen jälkeen taisin tehdä vikatikin ja asensin medibuntu varastoista w32codecs paketin. Sitten aloin muistelemaan, että xubuntu-restricted-extras paketti sisältää kaiken toimivan ja muistelin jostain lukeneeni, että tuo medibuntun paketti voisi tuottaa ehkä jotain ongelmia. Eli sudo apt-get --purge remove w32codecs ja sen perään sudo apt-get install xubuntu-restricted-extras

Vaan nyt kun avaan Totemilla dvb tallenuksia .mpg niin lähtevät kyllä pyöriin, mutta näyttävät aivan kamalalta. Heti kun olisi väritasapainot säädetty jotenkin pieleen ja kuva on _todella pahasti_ keltaisen/oranssin sävyinen. Vielä erikoisemmaksi tilanne tuli nyt kun yritin ottaa tuosta screenshottia (totemin omalla screenshot komennolla) ja tallennetussa kuvassa värit on ihan ok??? VLC kyllä näyttää ihan ok, mutta eikös se käytä ihan omia kodekkeja?

Vinkit kelpaisi.

129
Laitealue / Nopeuserot USB-tikut ja USB-kovalevyt
« : 30.03.08 - klo:13.57 »
Minkälainen tikku käytössä? Esim. tuon EEE:n arvoja hdparm -ti
Sisäiseltä muistilta SDHC
Lainaus
/dev/sda:

 Model=SILICONMOTION SM223AC, FwRev=        , SerialNo=28412181359003055663
 Config={ HardSect NotMFM Fixed DTR>10Mbs }
 RawCHS=3876/16/63, TrkSize=0, SectSize=576, ECCbytes=4
 BuffType=DualPort, BuffSize=1kB, MaxMultSect=1, MultSect=?0?
 CurCHS=3876/16/63, CurSects=3907008, LBA=yes, LBAsects=3907008
 IORDY=no, tPIO={min:120,w/IORDY:120}, tDMA={min:120,rec:120}
 PIO modes:  pio0 pio1 pio2 pio3 pio4
 DMA modes:  mdma0 mdma1 mdma2
 UDMA modes: udma0 udma1 *udma2 udma3 udma4
 AdvancedPM=yes: disabled (255)
 Drive conforms to: Unspecified:  ATA/ATAPI-4

 * signifies the current active mode

 Timing buffered disk reads:   58 MB in  3.06 seconds =  18.98 MB/sec

8Gt SDHC Class 6 muistikortti Verbatim
Lainaus
/dev/sdb:
 HDIO_GET_IDENTITY failed: Invalid argument
 Timing buffered disk reads:   44 MB in  3.06 seconds =  14.40 MB/sec

2GB Kinston DataTraveler usb tikku
Lainaus
/dev/sdc:
 HDIO_GET_IDENTITY failed: Invalid argument
 Timing buffered disk reads:   30 MB in  3.20 seconds =   9.39 MB/sec

8GB Kinston DataTraveler usb tikku.
Lainaus
/dev/sdd:
 HDIO_GET_IDENTITY failed: Invalid argument
 Timing buffered disk reads:   48 MB in  3.08 seconds =  15.56 MB/sec

Kingstonin tikut on identtisiä päällepäin ja tarroista löytyy samat DTI merkinnät. Ainut ero tikuissa on tekstintaustaväri.

*edit*
Nyt vasta pisti itsellekin silmään, että tuo isompi usb tikku olisi nopeampi kuin tuo SDHC kortti. Onkohan tässä jotain mätää?

130
Yritin asentaa Kubuntun, mutta sen asennusmedialla en saanut grubia toimimaan ei sitten millään. Kokeilin Xubuntun levyllä ja sillä kaikki toimi heittämällä. Asensin sitten apt-get install kubuntu-desktop paketin ja nyt pitäisi päästä eroon asennuksessa tulleesta xubuntusta, että saisin hiukan lisää tilaa, vaan seuraavat ei tee mitään
sudo aptitude remove xubuntu-desktop
sudo apt-get remove xubuntu-desktop

Mitäs nyt teen?

131
Ilmeisesti hyvin pieni ongelma, mutta vaivaa kuitenkin. Asennuksen aikana oli biosista kello väärässä ajassa ja nyt tallensin oikein ajan ja pacman tulostaa seuraavan.
Lainaus
timestamp too far in the future: Mar 19 00:16:43 2008
Varmaankin homma taas toimii tuon kellonlyömän jälkeen, mutta mitäpä jos aika olisi heittänyt vuosilla :)

Sattuuko kukaan pacmanin käyttäjä tietämään ratkaisua ongelmaan tällä foorumilla? Ei tullut tämä ongelma mieleen lainkaan kun aloitin asennuksen ja nyt säädin kelloa.

132
Yleistä keskustelua / Tietokone.fi blogi Ubuntu vs Vista
« : 18.03.08 - klo:17.30 »
http://blogit.tietokone.fi/bititvastakkain/?p=10#comment-217

Piti käydä pisteyttämään jo Ubuntu ja antamaan kommentti.

133
Olen nyt useamman päivän pähkäillyt, että mikä olisi järkevin ratkaisu.

Koneessa on nyt käynyt luonnollisesti koneen mukana tuleva Xandros ja keveydeltään se tuntuu ihan hyvältä vaihtoehdolta. Kynnys itselläni on ainakin siinä se, että ohjelmien asennus eli repot on aika sekavat.
http://wiki.eeeuser.com/addingxandrosrepos
"The official word from Xandros is that adding Debian repositories will break Xandros. This is true in some instances and while a package may appear to install, it does not guarantee that it will run, or break your system"
Tästä on jo omakohtaisia kokemuksia. Yksi pieni vikaliikku ja kone on todellakin solmussa. KDE:n etu tuntuu olevan se, että se taipuu suhteellisen hyvin tuohon EEE:n pieneen 800x480 resoluutioon.

Kokeiltu on myös Ubuntu. Toimii ihan ok, mutta mielestäni gnomen soveltuvuus koneen pienelle resoluutiolle on _erittäin huono_. Järjestelmävalikoista ei häävin taida löytyä valikkoa, mitä ei joutuisi siirtelemään alt-näppäimen kera näytöllä. Kokeilin asentaa google codesta löytyvän eee support gutsy paketin ja tuon gnome-tweak auttaa hiukan asiaa, mutta silti ongelma mielestäni todella paha, enkä kyllä ainakaan itse oikein sulata koneen käyttöä tuolla tavoin.
http://code.google.com/p/eee-ubuntu-support/
^edit^
Mahtaakohan Hardyn mukana tuleva uusi Gnomen versio tarjota tähän mitään apuja?

Kubuntu on ihan ok, mutta en oikein vielä tiedä onko 512 muisti oikein sopiva sille. Aika oleellista olisi kuitenkin, että kone ei swappailisi juuri minkään vertaa sdhc muistin takia. Mutta kuten aiemmin mainittu tuntuu KDE n potenssiin m paremmalta vaihtoehdolta graafisesti koneen resoluutiolle ja säädettävyydensä puolesta ilman mitään skriptejä. Ehkä kuitenkin ihan ok vaihtoehto kunhan käyttää "järkeviä" ohjelmia ja tutkiskelee/karsii koneen käynnistymisessä olevia prosesseja?

eeeXubuntu mitä ehkä eniten hehkutetaan on toki pienin vaihtoehdoista ja kaikista eniten valmis käytettäväksi heti asennuksen jälkeen, mutta silti petyin hiukan. Oletuksena muistin käyttö ei kuitenkaan niin radikaalisti mielestäni poikkea vrt. esim. gnomeen ja kun itse olen jämähtänyt aika pahasti käyttämään esim. openofficea ja vlc ohjelmia, niin asennettaessa riippuvuuksia tulee kuitenkin suhteellisen paljon ja asennus alkaa turpoamaan. Varmasti hyvä vaihtoehto jos osaisi valita soppelit ohjelmat, mutta kun en oikein muutenkaan pääse sisälle xfce työpöytään niin en tiedä onko sitten vaivan väärti? Olisi kiva kuulla muiden kommentteja.

Kokeiltuna on myös WinXP ja tätä ei varmaan pitäisi missään nimessä kirjoittaa tänne...Se toimii nLiten kovan raiskauksen jälkeen oikein kivasti koneella. Eli indeksoinnin karsittuna pois jne jne. Ei todellakaan huono vaihtoehto (ei edes nopeuden ja graafisen ilmeen takia) ja se jää koneelle jo parin ohjelman takia, jotka käyttävät usb-sarjaporttiadapteria. Saisi varmasti toimimaan nekin linuxissa, mutta käytettävyys/luotettavuus kuitenkin parempi ohjelmalle tarkoitetussa ympäristössä.

Ennenkuin joku mainitsee XP:stä niin sen toimivuus takuulla johtuu siitä, että sitä on tullut käytettyä paljon. Noh se siitä, jonkin linuxin haluan vaikka väkisin tuohon koneeseen kuitenkin, mutta en vain oikein osaa päättää. Ehkä paras vaihtoehto olisi Arch linux, mutta vielä tällä linux kokemuksella en taida edes uskaltaa kokeilla sitä vaihtoehtoa.

Mielipiteitä kokeneimmilta linux käyttäjiltä olisi kiva kuulla. Ehkä joku buntu fluxboxilla?

134
http://wiki.ubuntu-fi.org/Muistitikun_hy%C3%B6dynt%C3%A4minen

Onko tämä ohje oikeasti käytännössä testattu toimivaksi? Olen kokeillut jo pari kertaa uudelleen tuota ja kokeilin vielä enkkufoorumilta vastaavasta ohjeesta lopusta löytyvää lilo jippoa tikulle, mutta ei sitten millään. Aina ilmoitus not bootable.

Ajattelin vain kun kohdassa 14. on ainakin on virhe. Eihän seuraava partitio kuittaannu käyttöön automaattisesti, vaan ainakin käsittääkseni pitää ensin valita partitioksi 2 ja sitten vasta enterillä kuittailla.

Onko joku saanut tämän toimimaan? Niin ja siis gutsyä yritin laittaa tikulle, että voisin käynnistää siltä ja sen jälkeen tehdä asennuksen usb kiintolevylle

135
Millaisia palveluita te käytätte kannettavalla tai kännykällä? Itse tuossa harkitsin jotain todella huokeaa gprs yhteyttä, kun 3G verkkoa ei ole varmaan lähiaikoina tänne edes tulossa, mutta tuntuu, että kaikilta operaattoreilta on häipynyt ennen jotenkin järkevän oloiset liittymät ja nyt tarjolla vain liittymiä, joko tuntiperustaisella käytöllä tai suurehkolla kk maksulla olevia liittymiä, joissa on naurettavan pieniä tiedonsiirtokattoja, joiden jälkeen taas hinta pompsahtaa? Onko kukaan huomannut samaa? Pari vuotta sitten käytin kännykässä kiinteähintaista liittymää, jolla puhelin tarkasti esim. sähköpostit tunninvälein, mutta meniköhän puolta vuotta, että sain "timanttisen" tarjouksen, jossa liittymä tyyppi vaihtuisi väkisin tuntiperustaiseksi ja poistin palvelun välittömästi käytöstä. Jäi vahvasti käsitys, että tuolla tempauksella vain haalittiin käyttäjiä palvelulle?

Hiukan oudolta tuntuu mainostukset teknologian ihmemaasta jos 100 megan tiedonsiirroista saa maksaa todella suolaisia hintoja, vieläpä huomattavan monilla liittymillä?

Mitäpä mieltä olette?

136
Otsikko kertoo kysymyksen. Tuli mieleen, että kuinka pieneen tilaan alternate levyllä ubuntun saa asennettua? Lähinnä siis mielessä, että saisinko sittenkin asennettua ubuntun tuohon eee:n 2Gt muistiin? En löytänyt mistään vastausta, eikä server asennus ja sen jälkeen apt-get install ubuntu-desktop taida toimia, kun varmaan tulee kylkeen heti openofficea, gimpiä yms.?

137
Tulee käytettyä tuota nebulaa jonkin verran leffojen ja sarjojen tallentamiseen, eikä olisi pahitteeksi jos löytyisi soppeli converter, jolla saisi pakattua tallenteet vaikka xvid muotoon. Ei oikein mielellään mitään scripti hirviöitä, vaan joku graafinen ohjelma. Yritin selata Ubuntuun suoraan asennettavia video-ohjelmia, mutta eipä silmääni pistänyt mitään vaihtoehtoa. Kait nyt Ubuntuun jotain hyviä ja helppoja videonpakkaussoftia löytyy, siis muitakin kuin jotain dvd rippereitä? Vinkit kelpaa.

Kinon kokeilin asentaa ja kokeilu on vielä kesken, mutta ei tuosta taida olla kyseiseen hommaan.

138
Liittyy seuraavaan aiheeseen jossa kysyin, että miten saan yhdistettyä PDF-tiedostoja. Tein nyt uuden aiheen tälle jatkokysymykselle kun menisi jo muuten todella pahasti ohi sen alkuperäisenaiheen. Lähinnä ajattelin jos joku muu törmää vastaavaan ongelmaan joskus?
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=14464.0

Sain yhdistettyä nuo parikymmentä alkuperäistä PDF-tiedostoa, mutta jouduin tekemään kaksi tiedostoa, että sivunumerointi täsmää kun alunperin teoksessa on sisällysluettelo ja johdanto alussa roomalaisilla numeroinnilla (13 sivua) ja sitten alkaa normaalisti 1-184 sivut. Eli nyt minulla on kaksi PDF tiedostoa.

Linux Kernel in a Nutshell (Sisällysluettelo ja johdanto).pdf [tässä sivut i-ix, jotka siis näkyy PDF ohjelmissa 1-9]
Linux Kernel in a Nutshell (Kirjan sisältö).pdf [sivut 1-180]

Tein noin koska haluan, että PDF lukuohjelmissa numerointi täsmäisi kirjan materiaaliin.

Huomattavasti mukavammassa muodossa mielestäni vrt. noin 20 erillistä PDF-tiedostoa, mutta hiukan jäi vaivaamaan, että voinko yhdistää nuo vielä niin, että saisin vain yhden PDF-tiedoston, jossa olisi sisällysluettelo ja johdanto roomalaisittain ja sisältö sivunumeroineen alkaisi "normaalisti" (=Arabialaisilla numeroilla)? Jos nimittäin Ubuntulla avaa tuon alkuperäisen esim. title.pdf tiedoston, niin sehän näkyy roomalaisella numeroinnilla ohjelmassakin. En löytänyt man gs komennolla mitään sivunumerointien pakottamisesta ja ghostscript heitteli tasaisesti sivunumerovirhettä kun yritin aluksi yhdistää nuo kaikki. Ghostscript ei ilmeisestikään tunnista roomalaista numerointia.

Ei todellakaan mikään maailmanlopunasia, mutta tiedättehän? Jotkin asiat vain jää vaivaamaan :D

139
Ei ole juuri nyt tarvetta kyseiselle operaatiolle, mutta kun haluaisin oppia tietämään linuxia hiukan enemmän ja ihan lyhyet kommentit riittävät kyllä. Yritin selailla wikiä ja sieltä ei oikein vanhalle windows käyttäjälle irronnut mitään ja http://linux.fi/index.php/Kernel tiedot ampuu hiukan yli jos haluaa perustietoa.

Eli heitänpä ihan aluksi kysymyksen, pätevätkö kaikki kerneliin liittyvät ohjeet alustasta riippumatta? Itseltä kun löytyy tuo PS3 Cell/PowerPC  ja "normaaleja" tietokoneita, sillä olen kiinnostunut. Tietysti eri alustoilla näyttää olevan esim. powerpc, x86 kernelit ja toki erilaista koodia käyttävät, mutta onko eroa siis käytännössä asetusten tekemisessä?

Sitten toinen typerä esimerkki. Tuossa PS3:n ubuntussa ei toimi esim. PPPoE, niin tämä johtuu siitä, että kernelistä puuttuu sen moduli (ajuri, asetukset, miksi se pitää edes käsittää? :) ), olenko ihan hakoteillä? Vai kuuluuko kerneliin vain "fyysiset" laitteet?

Vielä yksi esimerkki. Tuossa pleikkarissa ei ilmeisesti toimi NTFS usb asema, vaan antaa kuulemma ilmoituksen
Koodia: [Valitse]
Unable to mount the volume.
FATAL: Module fuse not found. Fatal: error running install command for fuse fuse: device not found, try modprobe fuse" first FUSE mount point creation failed Unmounting
Tuo fuse moduli puuttuu kernelistä, olenko väärässä myös tässä? Jos näin on, niin kait tuon modulin voi jotenkin vain lisätä vanhaan kerneliin jollain todella yksinkertaisella tavalla? Ei oikein kuukkelilla löydy ihan perusasiaa kernelistä.

Onko kernelissä siis ympättynä kaikki laiteajurit, vai sisältääkö se vain viittaukset mistä laitteiden ajurit tai asetukset ladataan, vai kummatkin? Edes näin perustietoa en muka löytänyt mistään.

Varmasti tyhmin kysymys. Tuolla linux.fi sivulla on juttua kernelin muokkauspaketeista. Onko tuollaisilla muokkauspaketeilla mahdollista upottaa kerneliin jotain haittaohjelmaa, troijalaista jne. edes periaatteessa? Mielessä kävi siis että voiko kernel ladata jonkin modulinkautta tuollaisen tms. vai onko tuo mahdollista vain jos lataa noita moduleita jostain epäviralliselta serveriltä?


En kyllä yhtään paheksuisi jos joku viisaampi joskus tekisi wikiin jonkin kernel ABC pätkän, missä olisi ihan perusteita kernelistä. Eikä tähän seuraavan tyyppisin harppauksin.

Wikipedia, hakusana linux
http://fi.wikibooks.org/wiki/Linux
Huom. Pidetään keskeisenä osana linuxia, eikä mitään viitettä muuhun materiaaliin, mikä kertoisi selkeästi asiasta enemmän.

Wikipedia, hakusana kernel
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kernel
Lainaus
Mikroytimessä on periaatteessa mahdollista poistaa virheen tehnyt prosessi hallitusti, mutta ongelmana on suorituskyky: ytimen eri osat (esim. laiteajurit)
Niin esim. laiteajurit??? Itse en ainakaan oikein ymmärrä kernelin rakennetta/sisältöä tuon perusteella, vaikka tuon lukee useampaan otteeseen.

Kuukkelia ja kernel hakusanaksi suomensivuilta ja päädytään hyvin nopeasti
http://linux.fi/index.php/Kernel
Jossa puhutaankin heti käytännössä kernelin kääntämisestä yms.

Noiden kahden viimeisen linkin väliin sopivaa materiaaliakin luulisi löytyvän? Jokaisella linux sivulla törmää käytännössä heti käsitteeseen "kernel on käyttejärjestelmän ydin", mutta mikä se ydin sitten vähän enemmän käytännön tasolla on?

Olisi kiva opetella kun löytäisi soppelia materiaalia...Kyllä toki materiaalia varmaan saisi kasattua kun hakisi muutaman päivän hakutoiminnolla foorumilta sekalaisia tiedonrippeitä eri postauksista, mutta ei ihan se selkein tapa opiskella.

Linux käyttäjä on noob tai guru, se on näemmä joko tai  ::)
RTFM ei nyt oikein itselleni auta kun ei löydy sopivaa :)

140
Laitealue / Resoluution pakottaminen
« : 05.12.07 - klo:17.02 »
Ongelmana HTPC projektissani on resoluutiot joista vain kaksi käy telkkuni VGA inputtiin. 640 x 480@60Hz tai 1024 x 768@60Hz. Ongelma on aika paha koska jos avaan Ubuntusta esim. Ctrl + F1-F6 yhdistelmällä päätteen niin kuva häipyy kokonaan. Samoin käynnistyksessä en näe ennen "splash screeniä" mitään ja myös muutamia sovelluksia kuten wine tai jotkin ubuntun pelit, jotka käynnistyvät kokoruudulle kadottaa kuvan täysin. Näytönohjain on Radeon 9800Pro jos sillä jotain merkitystä ongelman ratkaisussa on. Toistaiseksi joudun käyttämään ongelma kohdissa pientä 7" TFT näyttöä, jonka askartelin tämän HTPC projektin etupaneeliin, joka siis saa s-video signaalin ja skaalautuu siihen oikein. Sen avulla sain resoluution Ubuntun työpöydällä 1024x768 tilaan.

Miten siis pakotan tai oikeastaan rajoitan tuon resoluution kyseiseen tilaan?

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8